Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#111001) pw12345 válasza PuMbA (#111000) üzenetére


pw12345
aktív tag

Ja, meg ezek szerint PIP-je sem. :U Most ez életszerű, hogy a papíron ócskábbat kell vennie, ha nem, akar mocskot a képbe? Mit akar a Samsung, mert úgy tűnik TV-t gyártani lassan nem. :F
Nem tudom a többi gyártó mit művel mostanság.

Összegezve a közelmúlt eseményeit (jól értem-e, vagy ez egy horror forgatókönyve, mert, akkor parás):
A Samu kivette az alsó kategóriából a PIP-et, a Sport módot, a füles csatlakozót, és egyéb teljesen haszontalan, csak komplett hülyék által használt funkciót, ami miatt még érdemes volt Samut venni. :U
Ezzel együtt a monitor-TV-ket is kifuttatják úgy látom, így, aki PIP-et akar és nem milliárdos, annak marad a külső dobozhalmos megoldás (tuner, HDMI osztó, hangfal, PIP képes HDMI közösítő +20-30e
és egyáltalán nem biztos, hogy ezt így lekezeli a TV, nekem eddig is küzdeni kellett, hogy külső forrásról, normális HDMI képet varázsoljak és az sem biztos, hogy ez az összeállítás a
végén vállalható képet ad), dupla fogyasztással, kábeldzsungellel.

Halkan jegyzem meg, ha ez a tendencia, nagy valószínűséggel a következő évek során fokozatosan teljesen megszűnik a PIP. Az "N" szériában talán már a 7-8000-esből is száműzik, a "Szamszung Nyö"
sorozatban a 9000 és Q alsó szegmensből távozik, az O eresztéssel teljesen megszűnik. Esetleg a legdrágábban meghagyják kuriózumnak, de valószínűbb, hogy valami egyéb,
baromságot találnak ki helyette: graviszenzoros, giroszkópos távost, repkedő drón távost, vagy hasonlót. :W
Kaptunk helyette, már, ahol designos, lecsupaszított távost hangvezérléssel: Hey Cortana! Most tényleg, ki a f.. használja ezt a xart vakokon (de, akkor hol a felirat felolvasó funkció?
pláne magyarul?) kéz, meg láb nélküli embereken és pár gizdán kívül, ahelyett, hogy Entert ütne, de most komolyan? De, ha már gizdulni akar, akkor meg valami gesztus vezérlés (tulajdonképp az most is van, ha belevágom a távost a képernyőbe). Vagy a Philips Ambilight, de lehet 5 perc után meg is bolondulnék tőle.

Visszavette nagyrészt 60 Hz-re a frissítést, illetve, ahol maradt a 120 Hz, ott az ezt kihasználó elmosódáscsökkentő menüpontot törölte.
Megszűnik a VA panel, helyette jön az LG IPS (képzelem milyeneket szállít majd a konkurensnek ;] ), ezért érdemes volt kifejleszteni a PLS-t. :C Miközben drágább, mint az LG.
Évek alatt csökkent a garancia idő is, lassan a márkátlanok szintjére süllyedt. Most a pixelhibákat, foltokat és beszűrődéseket nem említeném, mert egyszer már leugattak, hogy az csak pár
embernél van, aki ide nyavalyog miatta. Szerintem épp fordítva: általános, de csak pár vájtszemű ember van, aki vizslatja itt a fórumon. Ismerőseim zöme, nem informatikus: látja a képet,
látja a meccset, hang van (olyan, amilyen :DD ), naaagy képernyő: boldogság. Ha lát is valamit, azt hiszi kosz, vagy nem érdekli, amíg működik.

Szerintem már csak a prémium szegmensre koncentrálnak a QLED-del, más magyarázatot nem tudok. De jobb, az annyival, mint, amennyivel drágább?

Kérdem én, ki a túró fog ennek fényében Samsung TV-t venni, meg minek, pláne, ha LG panel lesz benne, valószínűleg hasonló mint a márkátlanokban, csak drágább?
Alsó és közép kategóriában legalábbis, bár nem követem, hogy a Sony, meg a Panasonic mit alkotott mostanában, ha azok is visszavesznek akkor ugye bármi lehet.
Még az is, hogy észhez tér a Samsung, ugyan sci-fi kategória, de lehet. Vagy felvásárolják az LG-t, vagy az LG őket, vagy mindkettőt az indiaiak, amerre megy a minőség.
:P
Vannak a márkahűek, de mihez, ha eldobálja márkajellegét a termék. Persze biztos van, aki ragaszkodik a megszokott oprendszerhez, de egyrészt, azt is megbarmolták.
Másrészt megér az, annyival többet, jobb, annyival, mint a gagyi? Nem tudom, csak kérdem.
A csórók, mint jómagam valami noname f0shalmazt, 2-3 év garival (gondolom meg is döglik, annyi idő alatt, kb. pont, annyival olcsóbb), vagy LG-t (alsó szegmensben vállalhatatlan a
képe, még a gagyiké is jobb, de biztos van, akinek bejön). Vagy marad a Philips és a megöregedés, mire ... reagál ... a ... készülék. :Y
Az igényesebbek Sonyt, Panát, vagy drágább LG-t, ha úgysem, ad egyebet a Samu, esetleg csak többe kerül.
A pénzesebb csókáknak ott az LG OLED. És, akkor még nem volt szó az Ambilight fanokról.
Akinek nem számít a pénz, annak ott a Sony, TFT hangszórós csodagépe QLED helyett, ha nem teljesen hülye:
http://bitport.hu/hangszoro-nelkul-szol-a-sony-csucsteveje
http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/kijelzobe-epitett-hangszorot-tenyernyi-fenykepezot-hoz-a-sony-2017ben/geznyy3
Nekem egy ormótlan tákolmánynak tűnik (tudom, hogy az csak a mélynyomó, de a készüléktest is, ha már lapos hangszóró), akinek telik rá, annak van helye hová tenni a puttonyos TV-t. :)

Bár akkor már SMD RGB LED falat építtetnék hangreflektorokkal, moziteremmel...

(#111002) gjanner


gjanner
tag

Sziasztok!

Lenne egy spec. kérdésem KS7000-es TV-vel kapcsolatban. A TV HDMI4 bemenetén kapja a video jelet egy erősítőtől, mivel ez az egy ARC képes.
Az erősítő egyik bemenetén egy HTPC, másikon egy PS4 van. Ugye egyszer ezt, egyszer azt a jelet kapja, használattól függően. Amikor PS van ráküldve, akkor ki szoktam választani a Játék mód-ot a TV-n, HTPC esetében nincs játék mód, hanem Filmeknek megfelelő beállítások.
A problémám az, hogy a TV a HDMI4-en kapott forrást egyszer PC-nek, egyszer Receiver-nek, vagy simán HDMI-nek hívja (gondolom attól függően hogyan lett kikapcsolva). Ez nem is lenne gond, csak pl. ha PC-nek értelmezi a jelet, akkor a Játék mód inaktív, ilyenkor be kell lépni a TV forrás menüjébe és kézzel átállítani HDMI-re (ott ahol választható hogy Blu-Ray, vagy "Kábeltévés beltéri...", Játékkonzol, stb.) majd visszalépni a kép opciókra, Játék mód, stb. kicsit macerás.

Szóval lehet ezt a forrás dolgot valahogy fixálni, hogy ne kezdjen el keverni a TV a források között és e miatt korlátozni beállításokat (pl. Játék mód)?
Esetleg hasonló konfigurációban használja valaki?
Köszi előre is!

UI: nincs egyébként egyetlen gombnyomásos Játék mód ki/be kapcsolás? Csak menüben turkálósan?

(#111003) TCr


TCr
veterán

Srácok, szerintetek melyiket?

- Sony 55XE8505
- Samsung 55MU7052

Kb. egy ligában játszanak.
PS4 és 1080/24p filmek (külső forrásból) tartalomhoz.

Pro és kontra vélemények érdekelnek, köszi!

(Jelenleg 50W805B van)

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#111004) pw12345 válasza gjanner (#111002) üzenetére


pw12345
aktív tag

Elvileg mindenre van macro, csak nem teszik rá a távosra. Elméletileg ezt a kütyüt tudod makrózni MY KEY
gombra, vagy mi a tőróra (vagy valami tanítható távost):
[link]
Csak ki kell találnod a game mode infra kódját, de nem biztos, hogy fent van valahol és, hogy azt tölti le, nem valami virnyákot. Meg, hogy mivel játszod át a a kívánt távvezérlőre:
[link]
[link]
[link]
[link]
Aztán, hogy mennyire frissek, K-val kompatibilisek-e, az más kérdés. :U

#111003) TCr
Az attól függ, hogy a 7000-en van-e PIP és akarsz-e egyszerre játszani+filmet/TV-t nézni.
A Sonykon is volt régebben páron, de gondolom már kipusztult.
A képminőségekről meg majd Pumba...

[ Szerkesztve ]

(#111005) gjanner válasza pw12345 (#111004) üzenetére


gjanner
tag

Köszi, van egy Harmony One-om, azért kérdeztem az egy gombos megoldást. Utána nézek hátha
A forrás kérdésre van ötleted esetleg?

(#111006) TCr válasza pw12345 (#111004) üzenetére


TCr
veterán

A PIP soha nem érdekelt, ezen túl sem fog.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#111007) pw12345 válasza gjanner (#111005) üzenetére


pw12345
aktív tag

Sajnos, azóta jobban körbenéztem, értelmet nem találtam, csak programozható távosok saját kódjait és, azok is csak a meglévő gombokra vonatkoznak, pedig tuti le van kódolva ez is. Próbálkoztam egy kódolható távossal és olyanokat hozott elő, amik nincsenek alapból egyiken sem, pl. az elalvás időzítő egy gombnyomásra,
kár, hogy, amúgy a menühöz használhatatlan volt. :(
Az a baj, hogy a K-ba nem tudok beleszólni, a SOURCE > TOOLS-ra gondolom nem ajánlja fel a game módot, csak a forrás beállítást. Nálam volt, hogy megjegyezte, volt, hogy eldobálta és újra kellett állítani (nem a game módot, szimplán a kép beállítást). Nem tudom, hogy P.MODE gomb (ha van) előhozza-e, vagy csak a képarányokat. :F

#111006) TCr
Akkor tökmindegy, válaszd a jobbat, válaszd az olcsóbbat, válaszd a szebbet, válaszd, amelyiknek kisebb az input lagja! Ha meg egyformák, akkor, amelyikre több a támogatás, a gari, ingyen szállítás, közelebb a szerviz, stb.

(#111008) HerbertSobel


HerbertSobel
csendes tag

Sziasztok!

Valaki tudja, hogy mi a különbség Samsung UE43MU6172 és Samsung UE43MU6102 között?

(#111009) Batib válasza HerbertSobel (#111008) üzenetére


Batib
őstag

Valószínűleg csak az S2-es tuner ami a 6172-ben van míg a 6102-ben nincs.

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#111010) #94529552 válasza TCr (#111003) üzenetére


#94529552
törölt tag

Vegyes használatra hasonló minősítést kaptak, viszont filmezésre jobb az MU7-es(ami itt most 8000-es): 7.9 Movies , az XE8505 meg csak: 7.3 Movies . PC monitor használatra pedig fordított az eredmény. Érdekes a Sonynál, hogy már több mint 2 éve fut a tévéken a droid, és még mindig nem tudták normálisan megcsinálni.
Van PIP az MU 7-es szériában.

(#111011) syIex


syIex
veterán

Sziasztok. A Samsung J6300 32" mennyire ajánlott monitornak? Teszteken elvileg simán merik ajánlani FPS-hez is, de máshol meg azt írják, hogy TV sosem jó erre. Vélemények? :)

Me, I always tell the truth. Even when I lie!

(#111012) PuMbA válasza syIex (#111011) üzenetére


PuMbA
titán

A J széria input lagja nem valami jó, szóval mindenképp UE32M5502 körül nézelődj. Ami problémás lehet 32 colnál az az, hogy ha közelről nézed, akkor nem látod be a képernyőt, azaz mozgatni kell a fejed, hogy lásd a képernyő szélét, valamint ekkora méretben a FullHD közelről pixeles. Minimum 1m-ről kéne nézned.

[ Szerkesztve ]

(#111013) #94529552 válasza Gaben06 (#110999) üzenetére


#94529552
törölt tag

Mehet vissza ez is a feladónak.

(#111014) syIex válasza PuMbA (#111012) üzenetére


syIex
veterán

Annyiról nézem kb, tehát 1m-ről. Igen olvastam, hogy a régebbiekkel sok gond volt viszont ezt kimondottan kiemelték, hogy nagyon sokat javult az input lagja. Mennyi lehet kb neki? Vagy van valami mód rá, hogy azt lemérjem? Mert már több, mint egy éve megvan és szeretem nagyon főleg mivel hajlított is. De mostanában az FPS játékokat veszem elő, ezért kérdezlek titeket! :))

Me, I always tell the truth. Even when I lie!

(#111015) TCr válasza #94529552 (#111010) üzenetére


TCr
veterán

Köszönöm!
MU7 most akciós, kicsit viszket a tenyerem.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#111016) Zolka25


Zolka25
tag

Sziasztok!

Vettem tegnap egy UE43MU6102 UHD-s TV-t. Nagyon tetszik, de egy dolog furcsa.Ha nézek pl egy filmet, akkor a sötét részeknél láthatóan csökken a fényerő és így még sötétebb lesz a kép. Világosnál meg fordítva.

Olyan mint a dinamikus kontraszt más TV-nél. De a menüben minden extra funkciót kikapcsoltam.
Lehet ezt valahogy orvosolni? Vagy ez így normális?

Köszi szépen előre is!

(#111017) TCr válasza Zolka25 (#111016) üzenetére


TCr
veterán

Local dimming van benne?
Ha igen, kapcsold ki, vagy vedd kisebb értékre.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#111018) PuMbA válasza Zolka25 (#111016) üzenetére


PuMbA
titán

Film képmódot állíts be, ez a legalapvetőbb beállítás, az első a TV megvétele után :)

[ Szerkesztve ]

(#111019) dav<3 válasza PuMbA (#111018) üzenetére


dav<3
tag

Sziasztok!

Egy Samsung UE43KS7500-t akarok venni, viszont nem TV ként szeretném használni, hanem monitor ként.

Emiatt fontos lenne tudnom, hogy milyen HDMI van a monitoron, tehát olyan-e ami támogatja a 4K60Hz-et, bár valószínű hogy ez evidens mivel eléggé új TV-ről van szó.

Ami még fogntosabb hogy HDMI-n keresztül tudja-e a Chroma 4:4:4-et? (ez a legfontosabb)

Valamint esetleg ha valaki tudja, amit nagyon kétlek és valószínű hogy majd nekem kell letesztelnem, az a latency, hogy hány ms a késése a TV-nek.

Igazából a 2. kérdésem a legfontosabb, hogy tudja-e a Chroma 4:4:4-et HDMI-n keresztül, mivel a 4k60Hz-et biztos tudja, azt meg hogy mekkora a latencyje nem hiszem hogy tudja valaki, majd magamnak lemérem.

Előre is köszönöm!

Üdv.

10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(#111020) dav<3 válasza dav<3 (#111019) üzenetére


dav<3
tag

Bocsánat, nem PuMbA-nak akartam címezni!

[ Szerkesztve ]

10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(#111021) kalozhun100 válasza dav<3 (#111019) üzenetére


kalozhun100
őstag

Nekem pont ilyen tvm van, képe nekem tetszik. Én innen néztem róla az adatokat: [link]

Samsung Galaxy S7 Edge

(#111022) Zolka25 válasza PuMbA (#111018) üzenetére


Zolka25
tag

Igen így is tettem. De úgy is csinálja. És akkor is ha játék módon van. Eddig egy gagyibb LG tv-m volt. Ott csak kikapcsoltam a dinamikus kontrasztot és ennyi. Samsung fronton ez az első TV-m és annyi beállítási lehetőség van, hogy kicsit elvesztem benne. :D

(#111023) dav<3 válasza kalozhun100 (#111021) üzenetére


dav<3
tag

Monitorként használod te is?

10+ éves Prémium! tagság, 1400+ pozitív és 0 negatív értékelés. Megbízható, rugalmas, precíz, gyors, aktív és csalódásmentes üzletfél! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

(#111024) PuMbA válasza dav<3 (#111019) üzenetére


PuMbA
titán

Tudja, itt megtalálod az input lag adatokat és minden mást :) KS8500 USA = KS7500 EU. Ha 20ms-t akarsz 4:4:4 chroma-val, akkor az MU sorozatban kell keresgélned, mert azok minden esetben 20ms-t tudnak.

[ Szerkesztve ]

(#111025) kalozhun100 válasza dav<3 (#111023) üzenetére


kalozhun100
őstag

Nem próbáltam eddig még, csak filmet néztem rajta, meg ilyen streamelve játszottam rajta. Mármint amik vannak gaming szekcióban a menüben.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#111026) Scooby válasza Zolka25 (#111022) üzenetére


Scooby
aktív tag

Szia!

Nekem is KS7500-am van. Megfutottam a köröket és ez a minimális fényerő állítás maradni fog. Nem tudod teljesen kikapcsolni sajnos. Én már megbarátkoztam vele. A Samsung-al beszéltem az infó tőlük van. Ha esetleg találsz rá megoldást, kérlek oszd meg velem is.

Üdv.

Minek az?

(#111027) kalozhun100 válasza Scooby (#111026) üzenetére


kalozhun100
őstag

Én prohardveres cikk alapján lőttem be a tv-t+ ami nekem tetszett.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#111028) Scooby válasza kalozhun100 (#111027) üzenetére


Scooby
aktív tag

Én az itt linkelt külföldi alapján lőttem be. De a mondandóm lényegén ez nem változtat. Nem lehet teljesen kikapcsolni az automatikus fényerő állítást.

Minek az?

(#111029) Zolka25 válasza Scooby (#111026) üzenetére


Zolka25
tag

Köszi a választ. :) Akkor megbarátkozok vele. Nem lesz nehéz mert amúgy szép képe van, csak gondoltam hátha meg lehet ezt is oldani.

(#111030) Scooby válasza Zolka25 (#111029) üzenetére


Scooby
aktív tag

Igen, csodás a képe. Nem bántam meg, hogy megvettem. :)

Minek az?

(#111031) gyeniko


gyeniko
őstag

A Samu köszöni szépen, nagyon jól van!

[ Szerkesztve ]

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#111032) ImpersonatoR

Az letezhet, hogy az ue55ks8000 es modellben csak 100mbites lan port van ? Mert ha a tv re kotom a kulso vinyot rohogve letolja a 4k s tartalmat de nasrol van hogy beszaggat neha ( a nas gigabiten kapcsolodik a routerhez) :F

(#111033) otto14


otto14
senior tag

Sziasztok! Egy Samsung 43KU6072 415 euróért jó vétel lehet? Rendben van a képminősége? 4k nem fontos, de elég jó árnak tűnik, majdnem féláras kedvezmény van rá. Vagy inkább egy sima FHD ugyanennyiért?

asd

(#111034) dethroner válasza ImpersonatoR (#111032) üzenetére


dethroner
veterán

Ez könnyen lehet router gond. Nálam a router gyári fw-vel jól működött a filmlejátszás az S905-ös boxon keresztül, majd miután a routerre openwrt került, használhatatlan lett filmlejátszásra, folyton megállt pufferelni.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#111035) Dadan01 válasza dethroner (#111034) üzenetére


Dadan01
senior tag

Az én tvm ha gondol egyet nem vesz tudomást a bedugott lan kábelről, és ilyenkor wifire váltok, majd ott is marad. Openwrt van a routeren, 1080p akadás, pufferelés nélkül megy wifin is, lanon is ha éppen azzal megy.
Egy kis számolással amúgy kijön, hogy optimális esetben a 100-as lan (~11MB/s) 600 MB percenként, azaz óránként 36 giga, ami elég kell legyen BD iso-hoz is. Elméletileg :) A wifin nekem 144Mbs linksebsséggel kapcsolódik 2.4GHz-en, igaz a router 1 méterre van, sok zavaró elem nincs az útban. A netes fórumokon is inkább a 100as lant írják, de egyes LG tvkre már gigabitest is mondanak.

(#111036) gyeniko válasza shotika (#110882) üzenetére


gyeniko
őstag

Az MU7002-t konkrétan melyik H, vagy inkább KU/KS) modellnek tudod megfeleltetni (nagy méretre gondolok)?

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#111037) FollowTheORI válasza gyeniko (#111036) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Egyiknek se... mert ez egy összvér lett idén... tavaly quantum dot-os panelt kapott a 7000-es széria... idén meg nem.

Viszont bármelyik KU nál meg jobb a MU 7000... 10 bites panel, 120Hz... stb. :)

Szóval a KS 7000 és a KU 6400 között van valahol.

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#111038) gyeniko válasza FollowTheORI (#111037) üzenetére


gyeniko
őstag

Köszönöm, én is ilyesmire számítottam. Egy H6400-ast váltana (esetleg).

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#111039) kalozhun100 válasza FollowTheORI (#111037) üzenetére


kalozhun100
őstag

Sajna a ks7500 43colba csak 60hzes panelt kapott:(

Samsung Galaxy S7 Edge

(#111040) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Sziasztok :) Biztos már volt hasonló jellegű kérdés.
Nekem egy Samsung 40H6400 3D-s TV-m van. A készülék képes a tuti jó 3D megjelenítésre mert találhatóak olyan videók amik szó szerint kijönnek a tv-ből.

A kérdésem és az elméletem találkozik?
Elmegyek megnézek egy filmet 3D-ben ott jó a hatás, azonban amikor kiadják Blurayen akkor nem annyira jó az a 3D megjelenítés mint a mozikba?

Olvastam olyat,hogy a Moziban tényleges 3D-van míg amiket kiadnak 3D filmként az már csak térhatásúnak mondhatóak amiben olykor-olykor van érezhető kifelé jövő tartalom.

Ha csak fele ilyen hatású lenne a kiadott filmek része mint ezen a linken található videó akkor boldog lennék :D

[link]

Azt tudom van Half-OU (egymás alatti) meg SBS(egymás melletti) ami a letölthető filmeknél alkalmazzák illetve a Gyári 3D ami Bluray. A kérdés melyik verzióban élvezhetőbb a kifelé tartalom aktív szemüveggel?

[ Szerkesztve ]

(#111041) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Sziasztok!

40"-os H6400-as TV-m van és érdekelne egy-két apróság:

A panel "true" 120Hz-es, igaz?! 24p jelforrás esetén "megötszörözést" alkalmaz, vagy levált 48Hz-re (esetleg 96-ra)?!

Amúgy erről a tesztről amúgy mi a véleményetek?: [link], csak mert kicsit elszomorít, hogy nem látom köztük a H6400-ast (sőt egy H-s modellt sem)... Vagy ahhoz képest túl "friss" a teszt és már nem tudták volna belevenni?! Mert ugye elvileg 120Hz-es panellal patent kell, hogy legyen a 24p már lejátszás elvileg is (vagy csak elvileg?! :F ).

És arról mi a vélemény ami a cikkben szerepel a Motion Plus-ról: tegyük Custom-ra és mind két csúszkát rakjuk 0-ra a legjobb eredményhez...?!

(#111042) PuMbA válasza SunMount3r (#111041) üzenetére


PuMbA
titán

"A panel "true" 120Hz-es, igaz?! 24p jelforrás esetén "megötszörözést" alkalmaz, vagy levált 48Hz-re (esetleg 96-ra)?!"

Teljesen mindegy :) Egy fotó ugyanúgy néz ki 30Hz-en, mint 60Hz-en ha megnézed, mert közben a kép nem frissül. Ha 5-ször raksz ki egy ugyanolyan képkockát, akkor az ugyanúgy néz ki, mintha egyszer raknád ki, mert az LCD panel nem villog, hanem a megkapott képet megtartja (sample and hold megjelenítő az LCD).

"Amúgy erről a tesztről amúgy mi a véleményetek?: [link], csak mert kicsit elszomorít, hogy nem látom köztük a H6400-ast "

H6400 már egy régi TV, ezért nincs a listában :)

"És arról mi a vélemény ami a cikkben szerepel a Motion Plus-ról: tegyük Custom-ra és mind két csúszkát rakjuk 0-ra a legjobb eredményhez...?!"

A két csúszka nullán, ugyanaz a beállítás, mintha kikapcsolnád a Motion Plus-t. Ha kicsit akadósnak látod a képet, akkor a Torzításcsökkentést 5 alá lődd be valahova.

[ Szerkesztve ]

(#111043) Csabi1984 válasza PuMbA (#111042) üzenetére


Csabi1984
addikt

40 H6400-as már régi :( ? Igaz idén lesz 2 éves. Amúgy ha most kellene Samsung TV-t vennem bajba lennék.
Biztos törekednék a nagy képernyőhöz (minimum 40") de biztos lennének dilemmák :)

(#111044) tomrRRR


tomrRRR
senior tag

Sziasztok.

Tv vásárlás előtt állok max 90 ezerért keresgélek TV-t megesett a szemem ezen a TV-m esetleg valakinek valamilyen információja, javasolja ezt a terméket, tudna valamit írni róla?

Samsung UE40J5100

The easy day was yesterday!

(#111045) Attila0 válasza tomrRRR (#111044) üzenetére


Attila0
őstag

Nekem is ilyen van, és ha nincsenek nagy elvárásaid akkor szerintem neked is meg fog felelni. Persze az egy másik kérdés hogy mennyire beszerezhető mert ugye egy 2015-ös készülékről beszélünk.

[ Szerkesztve ]

(#111046) tomrRRR válasza Attila0 (#111045) üzenetére


tomrRRR
senior tag

samsung ue40j5100 mall
Itt nézegetem de sehol nem látom a garanciát, MALL.hu ez milyen oldal nem tünteti fel a garanciát sehol. Valaki látja?

The easy day was yesterday!

(#111047) dethroner válasza Csabi1984 (#111040) üzenetére


dethroner
veterán

Nem a 3D filmekkel van gond, hanem a 40colos megjelenítőddel, az ilyen egérmozi sajna nem fog élvezhető 3D hatást adni. Főleg nem, ha mondjuk 3 méterről nézed. Nekem 3D-ben még a 2,5 méter is majdhogynem sok, pedig én 55 colon nézem.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#111048) Csabi1984 válasza dethroner (#111047) üzenetére


Csabi1984
addikt

Azaz az lenne a mondani valód,hogy ha nagyobb lenne a TV-m akkor a 3D nem térhatás lenne hanem jobban kijönnének a tárgyak?

Én csak azon lepődöm meg,hogy vannak 3D bemutató videók amikkel tesztelhető a TV (linkelt videó)
Médialejátszón nézve szó szerint a úgy kijön a fegyver a tv-ből hogy elakarom kapni :D

(#111049) SunMount3r válasza Csabi1984 (#111048) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Amitől leginkább fog függeni a 3D hatás, az maga a forrás. Tehát, hogy az adott filmen, hogyan oldották meg a 3D felvételét és az utómunkát. Van olyan 3D filmem ahol végig kitart a WOW faktor, és van olyan (és sajnos a Hollywoodi szuper mozik legtöbbje is ilyen), ahol a legtöbbször max mélység effekt van, igazi kinyúlós, "itt van a szobában" effekt meg alig.

Egy 40"-oson is lehetne élvezni a 3D-t (nekem is az van), de erre a 3D-s filmek többsége alkalmatlan, vagy legalábbis nem éri meg csak ennyi plusz-ért felvenni a 3D-s szemüveget sem...

(#111050) DarthSun válasza Csabi1984 (#111048) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Nem a képátló miatt van. A 3D- t direkt lejáratják. Üzletpolitikai szempontból gondolom. A gyártóknak nem éri meg némi felárért jobb elektronikát tenni a tévékbe. Valamint a mozilátogatottság is csökkenne ha megfelelő lenne a látvány otthon. Direkt csökkentik a 3D hatást a BD lemezeken. Kis képátlón, 24"- os 3D számítógépmonitoron is tökéletes a demoanyag, legalábbis 3D szempontból, de ott meg sajna az egész kép élettelen (színek, kontraszt, stb ), egy tévéhez képest.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.