Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#145044) oszi91


oszi91
tag

Sziasztok!

Egy fura problémával kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket.

Adott egy Samsung UE55MU6102KXXH 4k tv. Olyan hibajelenséggel vittem szakszervizbe, hogy nem akart bekapcsolni, csak a kis led villogott alul.
Úgy használtam, hogy koax a modembe, onnan netkábellel a settopboxba, majd onnan hdmin a TVbe megy a jel.
Egy ideig úgy használtam a tv-t hogy kihúz 5 percre, majd vissza. Így működött pár hónapig majd ez se segített rajta. Alig láthatóan villogott a Samsung Smart Tv felírat a kijelzőn. Sötétben nem volt látható csak vaku mellett vagy mesterséges megvilágításnál. Illetve halk ritmikus kattogás hallatszik hátulról.
A szervizben alaplapot cseréltek 60eFt ért. Elhoztam a készüléket, majd két nap múlva ugyan ezt a hibajelenséget produkálta. Megint alaplapot cseréltek rajta, mondván hogy lehet h gyári hibás volt. Két hétig volt jó, utána megint a fenti jelenséget kezdte produkálni. (Az érdekesség az az hogy az utolsónál az energiatakarékos módot felvettem magasra ez után negyed órával magától kapcsolt ki a tv. Ezután 2 napig el sem indult. Majd egyszer bekapcsolt, ekkor megint bekapcsoltam az energiatakarékos módot ami után 15 perccel megint kikapcsolt.)
A szervizben ismét azt mondták, hogy alaplapos. Illetve, hogy valószínűleg a Telekomos set top box vagy a hdmi kábel teheti tönkre. Illetve, hogy táp oldalról nem mehet tönkre az alaplap. Vagy az elektromos hálózattal van a baj.
Azóta vettem egy túlfesz védelmes elosztót, illetve a boxot kicserélték, de még a modemet is. Továbbá vettem egy yamaha soundbart is. Most úgy néz ki hogy az új modembe megy a koax, onnan netkábelle az új boxba. Onnan a hdmi a soundbarba majd abból egy hdmi a tvbe.
Sajnsos így is tönkrement megint a TV 3 nap után.

Van valami ötletetek hogy mi lehet a baja? Vagy lehetséges-e hogy a táp lapon nem jó valami ami mindig tönkreteszi az alaplapot? Ezt a szervizes kizárta, de hátha.

Amíg a tv a szerelőnél volt egy LG monitorra volt rákötve ez a box ugyan azzal a kábellel de ott nem okozott bajt. Azóta a monitor is ment a soundbarral is. Én ezért zárnám ki hogy külső hiba lenne (telekom hálózati vagy elektromos hálózati)

Köszönöm előre is a segítséget! 🙂

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.