Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
francz'70
senior tag
válasz
ORCA58 #145283 üzenetére
Mondjuk ez a smart távvezérlés probléma nálam is jelen van a felvevős beltéri egységgel. Ez azóta tart mióta hdmi kábelt cseréltem!
Zömében akkor ha beltérit úgy áramtalanítom, hogy a tv be van kapcsolva, (de előfordult már akkor is ha tv-t csak simán előbb kapcsoltam be mint a box-ot) ilyenkor állandóan felajánlja a smart távvezérlést.
...ez mind a hdmi kábel csere óta van -
stemplar07
őstag
válasz
Szabi020 #145292 üzenetére
A nagyobb HDR fényerő és a Local dimming ami miatt drágább és jobb a Q80T, ha sokat 4k-zol bizony a sötétebb filmeknél számíthat .. SDR-ben hatalmas a fényereje a 70T-nek is ..Nekem75Q70T-m van 75MU7002-höz képest jobban tetszik (Rtings MU8000) ott nekem a LDimming bevilágított..több volt a hátránya mint az előnye.. itt akinek van Q80T állítólag jól műxik .. (ps. a Q70T Edge Led és dualledes, nincs benne LDimming, 7200-as kontraszt és jó beállításokkal kompenzálja a LD hiányát ,nekem tetszik ..igen és tudja a 120Hz , illetve PS5/XBox új generációs beállításokat és egyebeket amit a 80/90T-k is ) de a puding próbája ..meg kell azt nézni
-
stemplar07
őstag
válasz
ORCA58 #145283 üzenetére
ezt a smart táv. dolgot én sem értem, egy ideig nekem is ezt csinálta az Amiko A6 Combo-val ( kábel/sat tuner/4k Player) mindig esc-et kellett nyomnom, hogy ne keresgélje a smart táv beállítást, aztán letöröltem átdugtam másik HDMi-be , azóta nem csinálja.. nettó faxság ez a táv.. próbáld meg másikba bemenetbe átdugni..
És a Filmmaker mód ?, ezt ugye a nyári FW frissítéskor tették bele, de szerintem a Dolby Visionnal jobban jártunk volna .. -
dj79
senior tag
Sziasztok!
Mivel az előző off márkájú tévé 3 hét és két nap után szervizbe került (nem javítható problémával), így most erősen kacsintgatok a Samsungok felé.
Tisztelettel szeretnék kérni megerősítést, hogy a voda/upc mediacard megfelelően működik a TU8xxx illetve a
Q60T készülékekkel figyelembe véve azt a tényt, hogy a UPC kompatibilitási listájában nem szerepel egyik sem?vagy csak a lista kevésbé friss?
-
matex
aktív tag
válasz
DonDragonka #145293 üzenetére
Q6FN-n ilyen feliratozáskor, de bármilyen kisebb-nagyobb fehér tárgy megjelenésekor szinte az egész kijelző "rikít".
Akkor nálad nincs ilyen jelenség, mint a videón?
-
Szabi020
tag
válasz
lacc24 #145290 üzenetére
Biztosan volt már róla szó
. De megkérdezném, hogy megéri a 100.000Ft felárat egy QE65Q70T-hez képest egy QE65Q80T ? Miben tudna ez többet nyújtani? Ha jól láttam a 4K 120Hz-t tudja a 70T-is
Jelengleg egy QE65Q6FN-van. Erről történne a váltás.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
matex
aktív tag
Mostanra terveztem venni egy 55"-os Q80T-t, de év végére szinte mindenütt elfogyott a készlet. Ahol meg kapható, ott drágább, mint amennyiért akcióban lehetett venni (280-300e). A legviccesebb áron az Emag-on van, mindössze 728.713.- Ft.
Remélem nem kifutott termék lett. Bár én a Samsung helyébe még gyártanám, mert ahogy utánaolvastam, egyrészt jól sikerült, másrészt sokat is vesznek belőle. Ha mégse lesz, akkor Q90T lesz, de sajnálnám a százezres felárat, annyival nem tud többet, akkor inkább egy LG CX.
Akinek Q80T-je van, attól kérdezném, hogy ugye nem ennyire erős a local dimming, mint a videón (3:15-től látható)? Mert az rtings-es teszt tetszik, azzal nagyon elégedett lennék. Q6FN-ről váltanék, azon borzalmas.
-
ORCA58
addikt
válasz
stemplar07 #145266 üzenetére
Igen van "intelligens mód", azon belül az "adaptív kép". Szerintem nagyon elrontja a színeket. Felemeli a fényerőt, mikor nem is kellene, hideg lesz a szín, nagyon elrugaszkodik a valóságtól. Egyszóval sokat ront a kép minőségén.
Viszont előjött egy bosszantó dolog. A tv-hez van kapcsolva egy MINIX tv box, amin CoreElec fut. Ha bekapcsolom, a boxot, mindig felugrik az "Eszköz észlelése ablak" Ami azt írja, hogy a Smart távvezérlővel lehet azt irányítani. Ha kivárom a keresés 5-10 másodpercét és beállítom a távvezérlőt, akkor működik is vele a box. Sőt a Forrásnál be is írja, Minix, és ikon is megváltozik. Az kiteszem az alsó sorba. Ha lekapcsolom a boxot. Az ikon eltűnik az alsó sorból, a forrásnál újra Ismeretlen lesz.
Új bekapcsolásnál megint feljön az "Eszköz észlelése ablak".Ha visszalépek a vissza nyíllal, akkor a Tv távvezérlője nem használható (nem is baj). Ekkor átírom az ikon nevét Tv-Box-ra, kiteszem az alsó sorba. Lekapcsolom, majd bekapcsolom a boxot, az ikon eltűnik az alsó sorból, és újra Ismeretlen lesz a forrásban.
A tegnapi napig ez nem volt.
Hogyan lehet kikapcsolni az a vacak Smart távvezérkést? Az agyamra megy, mert ennek így semmi haszna! -
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok!
Van egy QE55Q82R készülékem, és olyan gondom van, hogy ha forrást váltok HDMI 1 es 2 között, ahol 1-es a telekomos beltéri, 2-es az Xbox, akkor van hogy nincs kép, csak a forrást mutatja a képernyő közepén egy háttérrel, de hang van alatta. Kikapcsolás és pár perc múlva bekapcsolás után helyre jön. Nem mindig csinálja, de bosszantóan sokszor. Erre valami ötlet esetleg?
-
Corleone33
senior tag
Mai nap folyamán amikor chromecasten akartam közvetíteni samsung okostévénken, a kép valamiért "fotonegatív /homályos" volt, ugyanez IPTV-n, beépített youtube applikáción keresztül és mirror-olt youtube-on/Netflixen keresztül.
Ilyenkor mit lehet tenni? ez mennyire lehet egyértelműen készülék vagy szolgáltatói probléma? (tegnap még gond nélkül ment minden)
-
mihaly13
tag
válasz
direwolf #145267 üzenetére
Kell egy normális több gombos Samsung távirányító , a tévét leállítani és akkor sorban egymás után megnyomni - info-menu-mute-power - és belép a szerviz menübe , csak vigyáz hogy csak a factory reset-t hozzad működébe és ne mást és ha belépsz a szerviz menübe minden beállítás vissza áll a gyári beállításra , azért ha nem tudod a kép beállításokat akkor jó ha lejegyezzed ! Tudod hogy ez a megoldás saját feleőségedre teszed !
-
Vismajor01
addikt
válasz
Vismajor01 #145255 üzenetére
Erre van vkinek barmi otlete vagy garancia?
-
stemplar07
őstag
válasz
ORCA58 #145249 üzenetére
egyébként a 80T-n is van ,,intelligens mód,, ?(gondolom)( itt valaki írta, hogy a 60T-n nincs ), próbáltad?, beállogattam mindent Rtings (kb) alapján, film módban, de a legtöbb esetben a ez az AI mód jön be legjobban, mindamellett , hogy a fényerő viszonyokat is figyelembe veszi, ez egy világos nappaliban nagyon hasznos dolog.. nem vagyok híve az automatikáknak, de pl sport nézés közben is állít valamit, pl. tenisz esetén is észrevehető. ( ott azért 75"-on látszana.. ha egy labdának után húzása van)
-
Batib
őstag
válasz
StevieWonder #145263 üzenetére
Nem.
-
StevieWonder
tag
Sziasztok. Lehet kapni olyan "mutogatós" távirányítót ami kompatibilis egy UE55TU8502-vel?
-
Batib
őstag
válasz
direwolf #145261 üzenetére
Szervízmenüből.
Esetleg előtte. -
Way444
friss újonc
válasz
stemplar07 #145253 üzenetére
Köszi az ötletet. A tápot kipróbáltam, de sajnos nem hozott eredményt.
Hétfőn mindenképp indulok a gari úton, csak érdekelt hátha valaki találkozott már ilyen jellegű hibával. -
Sonex79
aktív tag
válasz
stemplar07 #145258 üzenetére
4k-t lehet persze közelebbről is, de nekem már közel lenne a 2 méter, nekem 55-ös van, kb 2,5 méterről nézem, korábban 49-es volt a tv-m, az is elég volt egyébként. De sok függ valóban a beállításoktól, tartalomtól.
-
Krisz0630
senior tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok (sajnos).
Vettem pár hónapja egy 55 colos Sony Braviat, sajnos túl nagy lett a tv. Bántja a szemem, viszket is tőle, nem túl komfortos. Kisebb tv-re váltanék, viszont a minőségből nem igazán adnék lejjebb. Most egy 43-as Q60 és egy 50-es Q80 között variálok. Kissé félek az 50 colltól, hogy nem számottevően kisebb, mint az 55. Az az egy nyugtat, hogy év elején volt egy 49-es méretű LG tv-m ami ideálisnak tűnt méretügyileg. Kb 200 cm-ről nézem, kis méretű szoba (panellakás).Valaki néz ekkora távolságból 50 collos tv-t? Kis helyen sokat számít az 5 col eltérés? Illetve mennyire igaz hogy a Q80 tudja ekkora méretben a hdmi 2.1-et és a 4K 120hz-et? Samsung oldalán írják, az eladó is azt mondta nekem hogy tudja. Meg tudja nekem ezt valaki erősíteni?
Előre is köszönöm a választ! Bocsi ha sokat kérdeztem! -
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Van egy Samsung UE65NU7022 TV-m. LED, 4k, okos, hasonló.
Először itt szerettem volna megkérdezni mielőtt garit intézek, hátha én vagyok buta.
Két problémám van a TV-vel és mind a kettő a képminőséghez köthető.1. A fekete szin néha szét-esik, mintha ott lego méretű pixelekből állna a kép. A kép többi része rendben van, de pl a fekete szakállas szinésznél a szakáll teljesen "zavart, zajos" a feje többi része meg tök oké. Itt megpróbáltam felvenni a hibát
2. Néha villan egyet a kép, illetve nem sokkal fényesebb lesz hanem elfakul az egész kép egy pillanatra majd újra normális. Ez leginkább a fekete cinemacsikokon lehet észrevenni, egy pillanatra szürkék lesznek majd utána újból feketék.
-
junior19
senior tag
-
Way444
friss újonc
Sziasztok!
Vásároltam egy QE50Q60T típusú Samsung QLED TV-t. Nagyon halk hangerőn valami morajlás hallatszik a tv-ből. Ha leveszem a hangerőt 0-ra, akkor megszűnik, de már 1-es hangerőn hallani. Pontosan nem tudom mihez hasonlítani a zajt. Mintha kagylóból hallanád a tenger morajlását. Ahogy emeled a hangerőt, ezt már nem hallani, de éjszaka, ha halkabban szeretném hallgatni a tv-t, zavaró, mert összemérhető a normális hanggal. Minden bementnél ez a szituáció (HDMI, földfelszíni, Youtube)
Csinálta egy teljes visszaállítást is a tv-n, de semmi sem változott.
Találkozott már valaki ilyen problémával?
Ha igen, lett valami megoldás rá?
Külföldi fórumon már megtaláltam, hogy nem egyedi a hiba, de magyar oldalakon még nem futottam bele.
https://eu.community.samsung.com/t5/tv/50q60t-distorted-sound-from-speakers-similar-to-bubbling-water/td-p/2158317Köszönöm mindenkinek a segítségét, ha találkozott már ilyennel és tud róla írni valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest