Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85134) Upo válasza TheProb (#85057) üzenetére


Upo
addikt

Nekem már van régóta, de ha kellene akkor én rendelnék magamnak. De ne rám hivatkozz ha jogvédelmi eljárás lesz. Ennek túl sok esélyét amúgy nem látom. Két esetben indíthatnak eljárást, ha maga a hardver valami jogvédett márkanév hamisítványa (vag, opcom, ilyesmik), és/vagy jogellenes, legális licensszel nem rendelkező, tört szoftvert adnak hozzá. Amelyik áll, azért vonnak eljárás alá, akár mindkettőért is.

Ezek a bt eszközök elm327-et emulálnak, de mikrovezérlővel oldják meg hogy a kommunikáció az eredeti 327-hez legyen közel. Ugye az csak egy chip, magában nem jó semmire csak a körítéssel együtt. Azt meg tudott sajátot is csinálni a kínai, adatlap alapján nem nagy kaland. Úgyhogy ezekre nem lehet mondani hogy valami védett eszköz hamisítványa. A tudása miatt a cd-n meg nem hiszem hogy bármi komoly is lenne, illetve ehhez igazán driver sem kell, mert a másik eszköz amivel rácsatlakozol, annak kell tudnia a BT soros portot, ahhoz az obd eszköznek semmi köze.
Namost, a verziókról. Az eredeti elm327-en a legutolsó verzió az 1.4. A régebbiek kevesebb protokollt tudtak, ezért kérdezik le a szoftverek a verziót, hogy mi az ami használható. De ugye az ügyes kínaiak itt is elkezdték az "interpolálást", először jöttek a kamu 1.5-ök, hátha úgy jobban megveszi a nép, de most hogy írod hogy már 2.1-el is hirdetik, azon már csak röhögni tudok. Én annak idején 1.4-et kerestem volna, de nem kaptam, félve bevállaltam 1.5-el. Szerencsére fiat-al, toyotával ami kell az működik. torque appal működik ami működik. Mondjuk fiaton légzsákot nem fogsz törölni vele, ahhoz kell venni kapcsolós kkl interface-t és pc-re multiecuscan-t, azzal én is tudtam az enyém törölni. A 2.1 szerintem azért megy kevesebb szoftverrel, mert ekkora verzió kamuzásra nincs mindegyik felkészítve, ami főverziónak fixen 1-et vár az a 2-vel nem fog menni. A kamu 1.5 már elég sok szoftverbe bekerült, mert már régóta nyomják a kínaiak, némelyiknek a leírásában is benne van hogy a kínaiak miatt engedi használni az eszközt, de nem vállal működési garanciát. Hardverben mindegyik ugyanaz, én a szoftver kompatibilitás miatt leginkább 1.4-et vennék ha lenne.
A bluetooth-os az alap obd-t tudni fogja minden kompatibilis autón, ez az előírás szerint annyi, amennyi a műszaki vizsgához és a környezetvédelmi méréshez szükséges néhány paraméter lekérdezéséhez szükséges (fordulatszám, előgyújtás, fojtószelep állásszög, meg tudja az ördög mi még), ez a 90-es évek óta minden európában forgalmazott autón megy. De minden gyártónak vannak saját dolgai is pluszban, amik ugyanezen a csatlakozón keresztül működnek, na ezeknek a nagy részét nem fogja tudni. Max. olyant, ha a szabvány protokollon vannak custom PID-ek, ilyen plugin-eket lehet venni torque alá is, vagy kézi módszerrel leírás alapján bepötyögni.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.