Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71568) Waikiki válasza attiati (#71539) üzenetére


Waikiki
tag

Mert marha gyorsan meg lehet szokni, hogy a Type-C-nél elsőre bele lehet találni a csatlakozóba. :DDD

Korábban inkább Blitzwolf töltőket használtam(-tunk a barátnőmmel), mert az akkori telefonokhoz azok jók voltak. Aztán jött az Asus Zenphone 2, ami QC2-s és akkor kezdtem el nézegetni a fejlettebb töltőket, aminek az eredménye egy 3 portos Aukey lett, egyik porton QC2-vel. Volt kétportos Blitzwolf, egyik porton QC2-vel, illetve volt kétportos BW, egyik porton QC3-mal, de érdekes utóbbi típusnál két példányban is meghalt a QC3-as port. (Meghalt alatt nem azt kell érteni, hogy nincs gyorstöltés, hanem hogy egyetlen elektron meg nem mozdul a portban: próbáltam nem QC-s eszközzel is, kábelt cseréltem, de semmi.)

Az Aukey amúgy bevált, a 2 méteres Remax kábellel szépen megy a QC2 a barátnőm telefonján (az Asus Android-ja egyértelműen jelzi, mikor megy a fast charge). (A kábel amúgy iszonyat jó, a madzag rugalmas és nagyon strapabíró.) Szóval jó az Aukey, de ha már a Jézuska nekem meg egy Le Max 2-t hozott, ami szintén QC2-es, ráadásul TYpe-C, akkor ahhoz is kellene egy megfelelő töltő. Viszont azt néztem, hogy a Type-C portos sima gyorstöltők már alapból picit nagyobb áramerősséggel töltenek a sima USB-s gyorstöltéshez képest, nem feltétlenül kell oda QC2 is azonnal. A tegnapi nézelődés eredménye az lett, hogy több különböző töltőt berendeltem, aztán majd meglátjuk, melyik válik be jobban.

3 portos Choetech töltő, 2 gyorstöltős USB-s és 1 gyorstöltős Type-C porttal

Mellette a megfelelő mennyiségű portszám szól.

2 portos Tronsmart, 1 QC3-as USB porttal és egy 1 Type-C-s gyorstöltő porttal

Mellette a QC3-as USB port + a dedikált Type-C-s port szól.

2 portos Aukey, mindkét USB port QC3-as

Ebben az az előnyös, hogy mindkét port gyorstöltős, így nagyon rövid idő alatt fel lehet tölteni mindkettőnk telefonját, egyéb USB-s cuccok meg majd utána.

Otthonra valószínűleg a Choetech fogja váltani az Aukey-t, ami megy tartalékba, a kétportosakat pedig majd tesztelni fogom, melyik a praktikusabb.

U.i.: Amúgy az Aukey-nek van egy 3 portos (2 sima, gyorstöltős USB + 1 Type-c QC3) töltője , de számomra nem igazán értelmezhető az elrendezés célja.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.