Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Most láttam facsén, hogy van 3 küllős kormány is B5 Passatra, nekem annak a fogása kényelmesebb lenne pályán, mint a 4 küllős. Semmi nincs a kormányon a dudán és a légzsákon kívül, nagy macera a csere?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
cool13
őstag
Mágus
Ma vizsgázott a gépsárkány. Minden szuper, de ajánlották hogy cseréljem le a két hátsó gumi fékcsövet.
1 liter folyadékkal át lehet mosni és cserélni a folyadékot? VCDS légtelenítés jó itt is ugye?[ Szerkesztve ]
-
ACAB95
tag
Üdv!
Van egy BMW 320d e91 autóm, de hamarosan megválok tőle. Egyetlen kiszemelt autóm van az Audi A4 b8. Arról már megbizonyosodtam, hogy a legmegbízhatóbb a 2.0 TDi 105kw... kérdésem az lenne, hogy mennyire megbízható az automata váltó. Illetve milyen fajta automatákkal szerelték ezeket? Köszönöm a válaszokat!"Ami nem öl meg, az megerősít."
-
FragMaster
addikt
Ahoj, tudja valaki VW G5-be milyen izzó megy a szivargyújtóhoz?
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
MunezXBK
nagyúr
válasz FragMaster #161206 üzenetére
Van ott izzó? Nekem nem rémlik, hogy világítana.
-
-
vans?
őstag
Sziasztok,
olyan problemaba utkoztunk ma reggel, hogy nem lehet becsukni a bal elso ajtot... Befagyva nincsen szerintem, mozog az a kis cucc, amibe be kell akadni a karnak, de megis visszapattan, nem kattan be.
Mi okozhatja ezt? Szerelohoz kell vinnem? Sima autoszerelok csinalnak ilyet?
Rapid 2014 az auto
Koszi!
hábm bábm
-
kisp113
tag
Üdv,
[1.4 tsi cxsa]
Van valakinek tapasztalata otthoni gyertyacseréről?
Arra már rájöttem, hogy kell hozzá a trafó kihúzó (rendeltem már), de hallottam olyanokat hogy esélyes a gumi beszakadás is. Egyszer volt eddig gyertya cserélve benne márkaszervízben, fogalmam sincs hogy megkenték-e szilikonzsírral összerakáskor :Sköszi!
-
RohamDroid
aktív tag
Sziasztok,
Sajnos újra akkumulátor vásárlás előtt állok. Reggel nem jött velem a gépsárkány alig volt benne életjel.
Párszor már szívatott az akksi, mert töltögetnem kellett már majdnem heti szinten, viszont hétfő óta nem volt töltőn nem is jártam az autóval. Ma reggel nem indult csak nyögdécselt...Mit javasoltok mit vegyek ez az akksi nem volt még két éves sem (Auchanoss szürke Varta).
Közben volt egy generátor cserém is, lehet az nyírta ki, de ha nem akkor hogyan álljak neki keresgélni, hogy mi merítgeti az akkut?Kocsi : Octavia 1U2, 1.9 TDi ALH Kombi.
Köszi! Üdv.: RohamDroid.
Üdv.: Csaba
-
c00per
tag
válasz RohamDroid #161215 üzenetére
Nekem 1.9be Bosch S4 82ah volt 4 even at es azzal adtam el.Most a 2.5be Banner van 95ah lassan 3 eve hiba nelkul.Exide is jo vetel!
-
c00per
tag
válasz molnarpeter #161211 üzenetére
Orosz keresztkulcs+vascső nalam mindent lazit
-
molnarpeter
nagyúr
válasz RohamDroid #161215 üzenetére
Nyugalmi áramfelvételt és töltést lehet ellenőrizni. Amúgy viszont ne akkor töltsd, mikor már le van merülve, a túlzott kisütések ölik meg az akkut. Ha ugyanígy tervezed elhasználni, vennék egy A.Z-t Unixnál (ha van kedvezmény), arra talán 2 év gari van, de mindegy is - lényegében a legolcsóbb 2 éves garanciával rendelkezőt javaslom, és mindenek előtt rendszeres töltést használattól függetlenül. Esetleg egy csepptöltő csatlakozás kialakítása (biztosítékkal) még jobb lenne, és töltve tudnád tartani kényelmesen. Ha tudod gyakrabban tölteni,akkor egy electric power is jó, amekkora csak elfér a tálcán, de azon egy év gari szokott lenni (Akkumulatorakcio.hu olcsó forrás hozzá).
Ajánlott topik: [link]
[ Szerkesztve ]
-
RohamDroid
aktív tag
válasz molnarpeter #161219 üzenetére
Nyugalmi áramfelvételt hogy tudom megnézni? Harcos társam egy multiméter mit kell megfigyelnem?
Töltésnél 14,3 az új generátorral a feszültség.
A baj az az, hogy kb 40km-t megyek egy nap gondolom nem tölt eleget. Kinéztem egy jó Duracell zselés akksit, hátha az megvéd a hülyeségeimtől. Sajnos a régit azért töltöttem sokat mert nem vettem észre, hogy nem ad elég töltést a generátor. Az első hideg napokban jelentkezett először ez a probléma nem nagyon foglalkoztam vele míg egyszer csak haza fele a kapuban ki nem írta hogy generátor probléma van .
Lidlis töltőn van hópelyhes csepptöltő funkció. Arra rakosgassam fel hetente?[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz RohamDroid #161220 üzenetére
Na ez alapján akkor egy villanyász szaki kéne, aki még tudja nézni. Másrészt pedig ha nincs nagy áramfelvétel, szvsz egy Jász (ep) is elég, 2x20 km alatt új generátor fel kell töltse Azt hittem, rövidek a távok is. AGM akkuk jobban viselik a mélyebb merítést és magasabb töltőfeszt, de mivel már jó a generátor, nem érzem indokoltnak
A hópehely az téli/AGM mód, magasabb fesz. Sima autós módban töltheted nyugodtan, ha elkészült, átvált magától csepptöltő üzemre vált.
[ Szerkesztve ]
-
RohamDroid
aktív tag
válasz molnarpeter #161221 üzenetére
Köszi a segítséget!
Nyugalmi felvétel egyébként nem sok, ilyenkor direkt mikor hazamegyek kikapcsolgatok mindent hülye gyerek zenedobozt mindent már az utolsó egyharmadában az utamnak nem használom, hogy jobb hasznosabb legyen a töltés. Nagyon gondolkodom ezen a "zselés" akksin, mert a mostanit kevesebb mint két év alatt nyírtam ki a buta felhasználásom miatt. Talán az hülye biztosabb...
Autovillamossági műszerészként végeztem 12 éve valamit konyítok a dologhoz de sajnos nem volt esélyem benne dolgozni pedig imádom a dolgot Magamnak szerelek mindent stb. Nem szigetelőszalaggal...
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz RohamDroid #161220 üzenetére
A nyugalmi áramfelvételt meg tudod mérni egy simán sorbakötött multiméterrel, a baj csak az, hogy az autók nem mennek le instant idle-be, mint régen, bár az az octavia lehet még nem ilyen.
Ha szinten akarod tartani az akkut, gyakorlatilag a motorindításra felhasznált delejt kell tudnod visszatenni az akkuba a következő leállításig. Erre 40km több mint elég.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Reggie0
félisten
válasz ACAB95 #161204 üzenetére
Tiptronic, tobbet fogyaszt, de megbizhatobb, mint az s-tronic. Multitronic felejto, gyorsan halnak.
Nekem 3.0tdi van manuallal. Egy autora nem lehet statisztikat mondani, en meg vagyok elegedve vele. De szerintem 2.0tdi-vel nem lesz valami furge, kell az a 3 liter, hiszen 1.7 tonna. Manualis valto neha zavaro tud lenni, mert 1-es 2-es hamar elfogy es lehet kapkodni.
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz RohamDroid #161222 üzenetére
Lakatfogó kéne, bár amilyen DIY vagyok, lehet megpróbálnám anélkül kis várakozás után párhuzamosan tenném fel a multiméter vezetékeit simánt és közben levenném a sarut, hogy a kiugró kezdeti áramfelvétel ne nyírja ki a műszert/biztosítékát
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz RohamDroid #161222 üzenetére
Inkabb merd ki, mekkora a nyugalmi aramfelvetel. Lehet valami meghibasodott es szivja az akksit. Egy hetet rohogve ki kellene birnia, az enyem egy honapig all es semmi gondja sincs.
Zseles akksikkal csak ovatosan, azok eleve kisebb inditoaramot tudnak, a dizel motorokhoz pedig nagyobb inditoaram kell, mint a benzinesekhez. Sajnos itt nincsen meglepetes, egy akksi vagy nagy terhelhetosegu es nagyobb az onkisulese vagy kisebb az onkisulese, de a terhelhetosege is.
A befer a motorterbe, akkor nezzel nagyobb akkut. Szinte minden szempontbol a leheto legnagyobbat erdemes venni. Najo a cipelt tomeg szempontjabol nem, meg dragabb.
[ Szerkesztve ]
-
vegh001
csendes tag
Sziasztok!
Egy audi a3 8l 2001 evjaratu autorol lenne szo. Olyan kerdesem lenne hozzatok, hogy a bal visszapillanto az nagyobb mint a masik oldalon levo. Na mar most elvileg a facelift verzioknal mindketto “nagy”. Ha vennek egy bontottat akkor fel tudnam rakni jobb oldalra? Illetve azt vettem eszre az en automnal, hogy a balos visszpillanton megy rendesen a futes, de a jobboson semmi. Lehet, hogy maga a tukor nem futheto? Gondolom a kabelek ha futhetot szeretnek benne vannak nem?Ui.: bocsi az ekezetekert telon egy evezred lenne
Koszi a valaszokat elore is! -
RohamDroid
aktív tag
válasz Reggie0 #161226 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget a választáshoz!
Ma reggel mértem, de semmi gyanúsat nem találtam. Van a zenéhez benn egy Farádos kondenzátor, arra gyanakszom hogy meghibásodott esetleg és többször sül ki mint kellene, vagy alapból van vele valami. Ezen kijelző is van, de az ugye nem megy csak akkor amikor a rádiót is bekapcsolom viszont, ez lesz az első amit kiveszek a rendszerből jelenleg. A probléma az, hogy már a kondi előtt is játszotta ezt a lemerülőset a verda, pont ezért raktam be nameg hogy ha jobban odavágok neki találkozón vagy valamin, akkor ne az akksit és a generátort tépkedje folyamatosan.
A kábelezése a hangcuccnak sarus/forrasztott és pluszban bandázsolva is van.
Köszi a segítséget a választáshoz!Üdv.: RohamDroid
-
veterán
válasz molnarpeter #161225 üzenetére
-
molnarpeter
nagyúr
válasz focvis #161234 üzenetére
Valószínű hegesztéssel állnék neki jó TSZ-es módjára Goto helyi Jóska/Pista; using System.CO Ha elforgó fej, először
álarcot felközepén kicsi fúróval, aztán fokozatosan nagyobbal addig roncsolni, amíg a közepét el nem érni, hogy legyen mihez hegedálni Valószínű kemény anyag, szóval lehet törik 1-2 fúró, illetve érdemes inkább vídiás szárral nekiállni.Érdemes megkérdezni, mennyiért vállalja rutinosabb műhely, sok idő elmenne maszekkal.
[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz FragMaster #161218 üzenetére
Ja, akkor azért nem tűnt fel. Enyém nemdohányzó csomagos.
-
Csabadi
tag
Szia,mostanában hallani a kocsim(1.9pd 2002) alól érdekes "kolompolo hangot álltalában felmelegedés közben hallom üzemmelegen nem.Csakis alapjáraton,ahogy benyomom a kuplungot egyböl csend,ráálltunk aknára és a váltó középső részéröl hallani.Lehet ez lendkerék gond?Nem zörög,se inditáskor se leállitáskor sem,ajtó nyitott állapotában sem rezonál csak nagyon minimálisan.köszi
-
macilaci78
nagyúr
Apósom pár hete vette át a Rapidot és valami autóspecifikus karácsonyi ajándékban gondolkodunk. Valami ötlet, javaslat?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
veterán
válasz macilaci78 #161243 üzenetére
Szőnyeg, tetőcsomagtartó, csipsz?
-
vans?
őstag
-
simonjoe
őstag
-
-
válasz Mágus2 #161240 üzenetére
Ennyi láccik a mobil nézetből RIOS alatt. Ennyit akartam csak mondani, köszönöm szépen.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz macilaci78 #161243 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz macilaci78 #161247 üzenetére
Tavaly Karácsonyra hímzett szőnyeget (neve + anyám neve; anyós oldalon fordított sorrendben) vettem apámnak + 4 db gyári dísztárcsát az új autójához.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest