- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Rap, Hip-hop 90'
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-28 16:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Válaszok magamnak, meg ha valakit érdekel. Superb 4 L&K kombi, 204Le TSI (téli csomag, navi prém., ass.drive prem., konyak kárpit, Belatrix 18") és Ezzel válnék pártoló tagból rendes taggá.

A külső tükörben földre sofőr és anyós oldalon is Skoda hűtőmaszk forma, meg felirat világít. Minden ajtó aljában van kilépőfény. A külső kilincsvilágítás csak közeledésre kinyitásnál világít fel, anélkül csak kilincses vagy kulcsos gombnyitásra. A hátsó kartámasz 5 centit előbbre húzható.
A hangulatvilágítás 1 hónap után egyszeri fizetéssel véglegesíthető(?), ha jól értelmezem a shop részben.
A HUD pozíciója magasságban állítható, oldalra nem, de enyhén elforgatható. A műszerfal fényereje éjjel nekem még minimumon is kicsit magas
A sávtartó ha nincs jobb oldali felfestés, néha jobban padka felé visz, mint kéne. Az ACC valóban érezhetően tud simítani komfortban, kézzel még nem húztam minimumra, és sportban se gyaktam még neki.
A phone box usb-c aljzatai, és a középkonzol hátsó aljzatai az én telefonomat majdnem olyan teljesítménnyel töltik, mint a gyári töltőfej, 2300-2400 mA Ampere szerint, gyorstöltésnek érzékeli. A tükörházból 1070 mA-t jelzett. Az nem sok, nem tudom elviszi-e majd a 70mai A810s-t.
Pirelli Cint.P7-el jöttMindazonáltal az első 182 km alapján: jó lesz ez

Civic 1.8 8G4D-ről és City 1.4 idsi ES-ről 18 és 19 év után váltás. Úgy, hogy azokat imádtam, és kvázi hibátlanok voltak. Szal nem kicsi az elvárás.Kérdés: az mitől lehet, hogy a mátrix led egyik szegmense enyhe balkanyarban 100 körüli tempónál, több útmenti táblánál, de akár azok teljes hiányában is időnként 3 másodpercenként középről kivillant vagy 10 fokot jobbra fél másodpercre. A mátrix le-fel kapcsolgatás fasza, járműre, kanyarra, táblára, útvezetésre, de az az egy szegmens középről időnként feltűnően kibillen. Mintha nem felvillanna, hanem elfordulna, de túl szabályosan mindig ugyanannyit, szabályos időközökkel, csak az az egy pászma. Automata ki-bekapcsra nem változott, ha direktben nyomtam full refit, mintha nem csinálta volna, de vissza autonál megint.
Ja, IceTea. Kell a szín az utakra, utálom a fekete fehér szürke hegemóniát. Fotó majd júliusban lesz, akkor lesz mögötte fasza háttér.

Gratula
-
zoo8800
veterán
Ilyen felhasználásra én inkább egy E kombit vennék. Ha kell a hasmagasság, akkor abból is lehet venni emelt hasmagasságú All-Terrain verziót.
A csend és kényelem eléggé adott, légrugó és összkerék is van... -
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Én többnyire a VW 504.00 szabványnak megfelelő 5W30-as Castrol Edge-t öntöttem bele, nem volt vele gondom.
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Urak, van egy kis gond. Kissé szivárog az olaj az olajteknő tömítésénél. Jól sejtem, hogy ez a műanyag olajteknő egyszer használatos, és nem elég csak a tömítést cserélni?
2.0 TSI DKZ -
zoo8800
veterán
Mutass már légyszi!!! egy olyan őstermelőt vagy ügyvédet, aki 200 autót vesz.
De én olyan céget is láttam már, ahol csak pár kocsi van a flottában. -
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Mondjuk amikor nagy hidegek voltak/vannak akkor nem lenne rossz az autó elejére maszkot feltenni(nem tudom minek hívják, még lada-wartburg korszakban volt inkább), hogy ne engedje be a hideg levegőt és akkor "kevesebb" lenne a hideg üzem. Tudom tudom a mérnökök mindenre gondoltak és ilyenek nem kellenek.
Újabb verdáknál már olvastam, hogy van valami mozgó rostély vagy mi ami szabályozza de a régi autók ezzel nem mennek semmire ha nincs benne. Én sokszor rövid távozok és jó lenne de nem kapni semmi ilyesmit.BMW-nél biztosan van ilyen, belső állítású terelő a hűtő előtt.
Skodákon gyakran szoktam látni a felső hűtőmaszkra szerelt terelőt, de lehet kapni mindenféle kocsira. -
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Nekem még sose volt 7 liter felett az átlagom
Keveset megyek városban, főleg országút és autópálya. Nincs bringa a tetőn, és lakókocsit sem vontatok. -
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
+1 a többieknek, ez így egy rakás sz@r, főleg egy új kocsin. Csinálják meg rendesen.
-
zoo8800
veterán
Nekem 94e volt az olajcsere Gödöllőn. 0W20 olaj + szűrő + csavar
(ez volt életem első fizetett olajcseréje, eddig mindig magamnak cseréltem) -
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
[link] itt a link, haver azt mondta ez durván meg lehetett törve, viszont a tetején üveg van ha az nem sérült meg akkor csak nem lehetett annyira durva baleset. Sérült autót ha olyan szinten helyre hozták hogy nem is látszódik és vezetés közben sem érződik hiba, akkor sem szabad venni? Mi a legrosszabb amitől tartani kell? Elkezd rozsdázni ott ahol javítva volt, vagy lehet biztonsági probléma is?
KöszönömUgyanitt van valakinek eladó Scala 15k ig 1.5 tsi és tolató kameraval?
A Golfom törött volt, mielőtt megvettem. A géptető fényezése pocsék minőség volt, kőfelverődésre könnyen lepattogott, és megjelent a rozsdapötty, ha nem volt lekezelve. Kb. ez minden, ami negatívum volt. Az eddigi kedvenc kocsim volt, újra megvenném, de ajánlani azért nem merem másoknak, hogy ugorjanak bele egy helyreállított kocsi vásárlásába. A franc se tudja, mit barmoltak el a szakik...
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Octavia mk4 1.0TSi, teljesen vállalható, még alapjáraton sem érezni(max ha nagyon figyelek rá) azt a kelletlen rezgést mint más 3 hengeresekbe, azt hozzáteszem, ha átülök a dízelből mindig bologat induláskor mert nem adok neki elég gázt.
Cserébe 5,5 az átlagom vele vásárlás óta és ez a kúton is ennyire jönn ki. ebben volt nagyon kemény dugozás is pesten, ha nincs dugó és araszolás simán 5 alatt tartható.Más: Amit nem értek elméletileg 45 literes a tank, [többször tankoltam már bele többet is.]
Most mekkroa akkor valójában? Az uccsó 41 literes tankoláskor még konkrétan azt írta 200km-t tudok még menni, amikor 50,08 ment bele akkor még azt írta 70km-t tudok még menni.
#234784focvis: Front assist-nak fékeznie is kell minden esetbe? Illetve minden felszereltségnél? Mert nekem egyenlőre csak sípolt leginkább akkor mikor lekanyarodtak előlem és nagyon lefékeztek, de én még bőven elfértem, de fékezni még egyszer sem fékezett.
Nemrég volt téma a Passat csoportban a tankolás, ott is lehet 70+ litert tankolni a 70 (vagy 66) literes tankba. Én egyszer tankoltam 64 litert, akkor még nem világított a szegénységjelző.
-
zoo8800
veterán
Sport módban is próbáltad?
Eddig azt se tudtam, hogy van sport módja. Céges kocsi volt, egyszer mentem vele Pestről Salgótarjánba és vissza.
-
zoo8800
veterán
Nekem a gázreakciója nem tetszett. Az akkori saját 1.4 CZC-hez képest eléggé kelletlenül vette a gázt, de semmi egyéb kifogásom nincs ellene.
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
A Passatom sportfutóműves, nekem az pont nem kellene bele. Így nincs meg az a nagyautós rugózási komfort, ami nekem kellene.
-
zoo8800
veterán
Kifejezetten jó, rendes hatótáv, ha kell megy is és jól fogyaszt.
Ez kell nekem.
Ebben állítható futómű is van, ez mennyire kerülendő opció?
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
A Bravonál a hátsó lábtér volt nagyon gyenge.
-
zoo8800
veterán
Kell a hely a gépészetnek, nekem is azért pici a csomagterem (301 liter) mert el kell férnie az opcionális R18-as keréknek és még ott a kardán a hátsó hajtáshoz és a hátsó difi amit nem lehet nagyon lentre tenni mert akkor felakadsz az első bakháton, plusz még beszuszakoltak egy pótkereket is. Szóval belóg a kerékdob és még magasan is van az csomitartó alja.
A Golf, Octavia, stb. csomagtartójába befér a teljes értékű pótkerék, lehet awd is, emellé van a 600 liter. (kombi esetében)
-
zoo8800
veterán
Ehh, Zuglóban 240k lenne injektor tisztítás nélkül egy diózás

Lassan megéri venni egy diószóró gépet otthonra, kb. az első használattal visszahozza az árát. -
zoo8800
veterán
Csak érdekességképpen érdekelne; új VAG-ok esetén milyen gyári rétegvastagságot szabadna mérni? Pl. Leon,, Golf, Polo esetén 90-160 mikron közötti értékeket láttam eddig, Octavianál 160-ig is elment, de pl. új Touran esetén találkoztam 140-200 mikron közötti, egységesen vastag fényezéssel is. Létezik, hogy ennyivel kevesebbet spórolnak egy feljebb pozícionált modellnél? Javításra (akár gyári, akár szállítás utáni) nem gondolnék, mert egységesen vastagnak tűnt, maszkolási nyomokat sem láttam és még a falcokban is 80-90 mikron fölött volt mindenhol.
A Passaton a pirit szürke metál 170-200 mikron közt van (egy elem van fújva, az 280 mikron) Töprengtem rajta, hogy esetleg kapott a kocsi egy telibe lakkozást, de nincs nyoma a kárelőzményben, és hibátlan a fényezés...
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
A csillapítókban van gyári, meg gyárival egyenértékű, ott nem tudok változtatni. A rugóban gondoltam, hogy kellene egy kissé keményebb, mert multkor mentünk zergecseszte utakon a Balatonra (Veszprém felé), aztán leért a kocsi alja egy kisebb hullámban. Vagyis a haspáncél...műanyag...mifene
Nem cserélünk? Nekem sportfutómű van a Passat alatt, de kényelmesebb kellene

-
zoo8800
veterán
Elkezdtem a tagok autóinak frissítését. Tekintve, hogy több tényező is hátrányosan érintette a ph-t (pl. szeró probléma, képek elérési útvonalának változása) az utóbbi időkben, valamint 1000 éves képek voltak benne tiszta lappal indítunk.
Ha szeretnél szerepelni az összefoglalóban azt jelezd itt vagy pü-ben nekem. Akik a közelmúltban szóltak azokat igyekeztem betenni, kérem, hogy aki esetleg elfelejtettem az szóljon rám újra.

[link]
2020, 2.0 TSI
köszi -
zoo8800
veterán
Fb csoportban is épp téma a DSG olajcsere. Szembejött egy ilyen komment
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Azért nagyon kíváncsi lennék, hogy ki a beszállítója a gyári olajnak és tényleg más-e, mint az adott gyártó aftermarket terméke.
Erre én is kíváncsi lennék. Elég komoly felára van a gyári olajnak, és gondolom a nem gyári olaj is a gyári spec alapján készül
-
zoo8800
veterán
Ezzel a technikával frissíted csak az olajtöltetet, de ha felezed a gyári előírást én azt mondom jó lesz. Az átmosásnak egy nem elhanyagolt(300k-nál tervezett első cserénél) váltónál van értelme szerintem.
Picit segítek [link]
Tudom, a yt nem a mindentudás egyeteme, de ez a szaki nem kókler. -
zoo8800
veterán
Ezzel a technikával frissíted csak az olajtöltetet, de ha felezed a gyári előírást én azt mondom jó lesz. Az átmosásnak egy nem elhanyagolt(300k-nál tervezett első cserénél) váltónál van értelme szerintem.
Nemá bakker, most DSG-ről van szó, nem hagyományos automatáról
-
zoo8800
veterán
Tudtommal leeresztéskor majdnem az összes olaj kifolyik, szerintem semmi szükség átmosni.
-
zoo8800
veterán
Nekem a B8.5 előtt egy G7 volt, az az összehasonlítási alap.
A Passatban több a belzéri zörgés, de azért nem borzalmas. Az egyik zaj a hátsó ajtón levő árnyékoló környékéről jön, ami a Golfban mondjuk nem is volt. A kárpitot 2x leszedtem már, de nem jöttem rá, hogy mi zörög.
Jön még némi zizegés a kesztyűtartó környékéről is, az néha megszólalt a Golfban is.
Futómű- és gördülési zaj esetében sokkal jobb a Passat, de a Golfban kevésbé volt szélzaj. Ez egyébként csak akkor hangos, amikor oldalszél van.
A Passat mentségére szóljon, hogy abban eddig 2x volt szélvédőcsere, míg a Golfban tudtommal nem volt cserélve.
Nemrég mentem Anyám 2020-as, törésmentes, keveset futott Corollájával, és bizony abból is jöttek zizegések. Az egyik a tetőből jött, kb ahol a föggönylégzsák van. Na vajon ott mi tud zizegni??? -
zoo8800
veterán
Erre az ész nélküli olaj fikázásra nem tudom mi szükség van. Egyik szaki szerint csak a LM a jó, másik szerint csak a Castrol, harmadik szerint csak Shell és így folytathatnám. Ahány szaki, annyi vélemény.
Számomra kb. addig ér bármit egy szakember véleménye, amíg el nem kezdi ezt a megmondóemberkedést.
Én eddig használtam Castrolt, Fuchst, LM-t, Eneost, Shellt, és egyikre se volt panaszom... -
zoo8800
veterán
Míg friss az emlék
T-Cross-ba, 2022. 1.5 benzin, DPC, 110 kW
Amúgy van benne 14.000KmÉn csepp 130Kg a kocsiba
Pillanatnyi fogyasztások(GPS sebesség)
95tempó, klíma nélkül 5l
115tempó, klíma nélkül 6.2l
115tempó, klímával 6.9-7.2l3személy kb 260-270kg
Pillanatnyi fogyasztás(GPS sebesség)
135tempó, klímával 7.9-8.1l590Km mentem és negyed és fél között volt az üzemanyag mutató utána. Tehát bőven kibírta.
De hogy a sofőr ülés milyen kényelmetlen nem igaz. Lapos nem tart semmit, pedig én kitöltöm az ülést és két oldalt így se tartott. És zsibbadtam is az ülésben, M0-ás 51út felhatója és Debrecen táv után(246Km) alig bírtam kikászálódni az ülésből. Na meg most hogy itt ülők a PC előtt úgy fáj a farokcsontom hogy nem igaz. Ilyen ülés kényelmetlenséget nem mostanában tapasztaltam.
Én én öreg Touranom ülései sokkal jobbak ettől.De van két kérdésem.
Ki lehet e kapcsolni menet közben a sáv tartót(ami rángatja a kormányt ha vonalhoz közeledik a kocsi) ha be van kapcsolva a tempómat. De úgy hogy leállítás után alap helyzetbe áll. Tehát nem ennek annak az almenüjében ilyen olyan opció, ami úgy marad míg vissza nem állítja valaki. Hanem egy gombnyomás és miután le van állítva a kocsi visszaáll alapra. M3 sáveltolásnál sokszor a frászt hozta rám , minden baja volt hogy ép melyik vonal hogy.
(Nem akarok semmit elállítani amit majd utána vissza is kellene majd, akkor inkább végigszenvedem a következő ugyan ezen kört, aztán lehet sose többet nem ülök ebben a kocsiban)Tempomat sebesség
Hogy lehet feljebb pötyögtetni a sebességet. Tehát megyek mondjuk 135-el, rányomok ekkor tartja a 135, de én 139-el akarok menni, hogy lehet gombokkal feljebb pötyögtetni. Ha rányomtam a + / --ra akkor kerekre ugrik, tehát 135-ről 140 majd 150, és lefelé is tízesével.
De nekem az kellene hogy egyesével növeljem, csökkentsem.Rögzített sebességnél a SET és RES gombokkal tudsz egyesével is csökkenteni / növelni.
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Nem fogsz semmit elállítani vele. Egyszerűen csak rádugod (vagy ha vezetékmentes, akkor BT-n csatlakozol) és kínálja is fel. Nagyságrendekkel egyszerűbb, mint tartóval szívni. Kb 15sec az egész.
Én, ha kell a navi és egy ismeretlen autóba ülök 10percre, akkor is teszem az AA-t.
Apple esetén arra érdemes figyelni, h a siri legyen bekapcsolva, de az aláírásod alapján Samud van, az meg megeszik mindent, nekem is az a céges, és ahol volt AA, ott mindig elsőre és stabilan tudtam kapcsolódni.
Nekem az S22-vel pont nem megy az AA. Vagy percenként szakad, vagy nem is kapcsolódik. Másik 4 telefonnal gond nélkül megy. Franc se érti.
-
zoo8800
veterán
Sziasztok.
Az alany még továbbra is Skoda Octavia III, 2019/11. 2.0TSI 190le, DKZA. Tavaly még márkaszervizbe vittem a kötelező olajcserére, újra elérkezett az esedékesség ideje de már nem viszem be csak ezért, így túl a garancia idején. 125k km van benne jelenleg. Kérdeztem már az első cserénél, amikor ide vittem, hogy a beletöltött Total 5w30-at jó lesz-e ehhez a motorhoz, meg persze bent is rákérdeztem (fix 1 éves csereperiódusra az 5w30 is megengedett volt a válasz). Az első tulaj ahová hordta előttem neki 0w20-al volt a csere megejtve. Én is most ismét e felé hajlok. A felhasználásom nagyrésze normál, lakott területen belül, kívül és autóút. Autópályázás ritkán fordul csak elő.
Nálam az olajcsere mindig, minden autómnál 10k km periódusú vagy évente ha kevesebbet mennék, de általában több.Meg tudnátok erősíteni ebben, melyiket vegyem, melyik felé húzzak?
Nekem is DKZ van. Előző tulajnál végig 5W30-at kapott, nincs baja tőle.
A kézikönyv szerint ebbe jó a 504.00 és az 508.00 is.
-
zoo8800
veterán
Pedig az újabb autóknál ezek nem olyan ritka extrák.
Én a Netrisken keresztül kötöttem a Genertelnél, nem volt semmi vacakolás. A bónuszt is simán átírattam. -
zoo8800
veterán
Olvastam már, hogy valami spéci készlet kell a szíjcseréhez. A jelölgetős módszer miért nem jó azon kívül, hogy nem túl elegáns? Ugyanoda kerülnek a fogak...
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
4 évesen 190k km-el szerintetek bemerjel vállalni egy hosszabb utat (1.5 passat)? Jövőhéten 2 nagyobb út miatt legalább 1k km belekerülne az autóba
Mondták sokan, hogy 210k km körül cserélnek vezérlést, csak parázok, hogy nehogy ott kotoljon meg... Nsz autóhoz akarom majd vinni, de annyira el van havazva a csávó, hogy kb az időpontra is időpontot kell kérni
A szíj bármikor elszakadhat, de sokat segítene, ha megnéznéd, mennyire van kirepedezve. Az 1.5 TSI csereperiódust nem ismerem, de az 1.4-nél szemrevételezéssel kell eldönteni, hogy csereérett-e.
-
zoo8800
veterán
Köszönöm mindenkinek a jókivánságokat
Való igaz, hogy sedan + manual az már már ritka állat, én is agyaltam sokáig dsg-n, nem is a javítási költsége tántorított el, hanem a rendszerint 2.0 tsi motor, mert 1.5 be nem nagyon vállalható, és mint kiderült ez teljesen elég nekem teljesítményre, fogyi meg tökjó
Bár itt se lehet megnézni a pillanatnyit szerintem...
Lacess Köszi, hát én nem merek hozzányúlni, kétbalkezesnek tartom magam, màrmint mindent megcsinálok, csak ilyen dolgoknál rástresszelek és elrontom
2021 190k km 6.45m lett
Nyilván km miatt kicsit jobb ár, de ilyen extrásat eddig csak 10 körül láttam, csak a drágábbakat kiemelve: holttérfigyelő, led mátrix, elektromos csomi ajtó, fullos ülés, anyóson is elektromos, hátsó napfényroló, komfort nyitás, ambilight, 360 kamera... Ezért nem hagytam ott
Nekem 2020-as van, és tudja a pill. fogyasztást. A menüben egyébként egyesével kiválogatható, hogy milyen adatok közt tudj lapozgatni.
-
zoo8800
veterán
Gratula

Én ettől megőrülök, hányféle ülés van ezekben. Van a manuális ErgoComfort, az elektromos ErgoComfort, és a masszírozós ErgoActive, mindez szövet, félbőr (alcantara) és bőrkárpittal. Na meg az alap fapad. Meg amiről nem tudok

-
zoo8800
veterán
Na hazahoztam a gépsast (passat b8.5 1.5)
Hát ez kurva jó gép, nyilván nagyon alsó kategóriából ültem át, de nah...
Motor elég bőven, 5.1 el jöttem haza pár városon keresztül, nagyon baráti
Ami fura, vagy rossz, vagy szokni kell, néha mintha az 1-et nem vajsimán venné, tehát kuplung be és 1 akkor még nem engedem rá a gázt, és ilyen darabosan, de jellemzően nagyobb sebességnél/gyorsabb váltáskor. De ha j9l emlékszek egy octaviábanis hasonlóan váltottam, szal lehet én vagyok a béna
Gratula, pár fotó majd jöhet
-
zoo8800
veterán
2.0TSi -t kifejezetten ne padlózd, csak ha nagyon muszáj, vészhelyzetben. Fokozatosan terheld és a nyomatékkal való terhelés sokkal fontosabb mint a fordulatszám, tehát erősen gyorsítasz, de csak 3000-ig az rosszabb mintha finom, de 4000-ig. Talán érthető voltam

Fokozatosan 1500km-ig, utána már mehet a raccse

De ezt hogy? D-ben nem padlón gyorsítva kb. soha nem forgatja 4000-ig
-
zoo8800
veterán
Igazából 2 autó akadt fenn a találaton, de mindkettő kereten felül van, igaz nem sokkal, de elgondolkodtató, hogy megéri-e kapkopdni
Egyik egy octavia: [link] elég fullos, viszont a 115 Le motor szerintem kevéske lehet
Másik egy B8.5 : [link] ez is tud mindent, amit szeretnék, viszont drága, lehet engednének belőle, de annyit valszeg nem, amennyit terveztem
Neked mennyi az átlagfogyasztásod?
Az a nagy dilemma, hogy habár 20km napi, meg havi 1 200+ ra dízelt ne vegyek, de ha elraknám a pénzt, amit spórolok üzemanyagon, valószínűleg akkor is jobban jönnék ki vele a javíttatásnál ha drágább is
Francba, most nézem a passat itt van helyben, mi ez ha nem jel

Az a Paszuly nagyon jól néz ki.
Nekem ilyen van, 7 liter alatt eljárkálok vele, persze ebben nem sok BP belváros van. -
zoo8800
veterán
A páralecsapódást kifejted. Tényleg érdekel mert azt gondolnám egy 20+C felületen azért a kinti kevegőben lévő párának nem kellene lecsapódni.
Az alsó fúvókáknak nem hűtő szerepük van elsősorban. Mikor nyitnak? Dci-t tudom ott 2e rpm felett van olyan olajnyomás ,hogy üzemel.
Minél mélyebben vizsgáljuk a kérdést annál színesebb éd nem fekete fehér rgyébkéntDe azért az Alpok is olyan vannak kanyarok ott fékez az ember utána ad pici gázt majd motorfék és újra.
Csak fékkel lejönni egy Stelvióról ahol felfelé is szagosodok a fék elég bátor dolog lenne.
Csak fékkel lejönni egy Stelvióról ahol felfelé is szagosodok a fék elég bátor dolog lenne.
Egy hagyományos automata váltós kocsit D-ben használva alig van motorfék, és hidd el, rengetegen lejöttek ilyen kocsival az Alpok összes hágójáról. Kicsit továbbgondolva, az USA-ban, ahol még több az automata váltós kocsi, szerinted hogy jönnek le a Pikes Peak-ról? -
zoo8800
veterán
Hoppá, valami történt, igaz ott hagytam nyitva még napközben. Keresésre egyébként dobja, de leírás alapján az is fapad a feketéhez képest. Úgyhogy egyelőre megkukkantom a feketét, persze ha olyan árat tud mondani a kereskedő cserére.
Egyébként jó tanácsot tudnátok adni, laikusként mit lehetne/kellene látni az autón? Nyilván ha nem látok hallok semmi csúnyaságot, és megegyezés közelbe kerülnénk, utána majd még lenne egy szerelős/átvizsgálós kör. Esetleg ezt egyszerre kéne intézni?
Itt kérdezném is meg, hogy ha nem találok ismerős rávehető szerelőt, jó választás lenne-e az állapotfelmérés.hu? Vagy ajánlani tudtok valakit?
ThxKülönösebb aknáktól mentes a motor, persze mindent tönkre lehet tenni. Jó lenne tudni, hogy mennyi olajat eszik a motor, de ez egy külföldről behozott autó, nem fogják tudni. FB csoportban néha előkerül egy-egy kocsi, amin letapadtak a gyűrűk, és zabálja az olajat. A szervizkönyve papíron is vezetve van, pedig ezeket csak elektronikusan szokták vezetni. A fagyálló tartályba nézz bele, a folyadék legyen tiszta.
Ha hidegindítást követően 1 mp-ig hülye búgó hangot ad a motor, az nem hiba, hanem ilyen.
Az utastér több helyen be tud ázni, ezek a hibák egyszeűen javíthatóak.Átvizsgálás: passz.
-
zoo8800
veterán
Sziasztok,
Azért írok ide, hátha tudtok tanácsot adni. VII Golf kombit szeretnék venni, van ez a 3 versenyző: [fekete] [kék] [szürke]
Kb ez a tetszési sorrend is. Melyiket lenne érdemes így hahu alapján először megnézni? Sajnos keret nem nagyon lesz rá több, ehhez is az kell, hogy a mostani tragacsomat valahol normális áron bevegyék... (+ kezdő szervíz, ha szükséges)
Van még egy DSG-s, de az az erősebb 1.4-el, így szerelői tanácsra az kérdőjeles
Thx
Szia!
A fekete jobb vételnek tűnik, a magasabb futás ellenére is. Ezzel kezdeném.
A felszereltségi szint nem Comfortline, hanem (szvsz) Lounge.
A kék szinte teljesen fapad, az automata klímán és a BT-s fejegységen kívül nincs benne extra. Legalább állítható deréktámaszos ülése lenne... Sajnos az alap ülés nem az igazi, úgy kell benne ülni, mint egy náci tiszt, hogy legyen valami tartása derékban. Parkolóradar sincs.A szürke linkje már nem él.
-
zoo8800
veterán
Egy szerelt kerék 20-22 kg körül van, 4 db 80-90 kg körül. Próbáld ki, mennyivel ül le a saját kocsid hátulja, ha ennyivel terheled, pl. beül valaki a csomagtartóba. Tippre 2 cm körül lesz.
-
zoo8800
veterán
Ahova mennék váltóolaj cserére (golf 7.5, dq381) rákérdeztem, hogy milyen technikával csinálják. Erre elkedtek hülyének nézni, hogy hány leeresztő csavar van a váltón (nyílván fogalmam sincs hogy néz ki a váltó), meg az interneten sok hülyeséget írnak.
Ebből arra következtetek, hogy nem a túlnyomásos teljes töltet cserés módszer (ami lehet hogy jó), a stíluson túllépek, de megingott a bizalmam (esetleg tényleg nem ismerik a másik módszert, át akarnak e verni).
A másik amit mondtak, hogy a 7es dsg az nem túl tartós, mert ugyanakkora, mint a 6os, de +1 sebességet még bezsúfoltak, ergo vékonyabbak/gyengébbek/ silányabbak az alkatrészek benne.Ti hagynátok ezt a helyet, vagy szerintetek megbízhatóak?
Tudtommal 2 leeresztőcsavar van (az egyik csavar felett van egy műanyag bizbasz, azt is ki kell szedni, feltöltéskor pedig visszatenni).
Átmosásra pedig nincs szükség. -
zoo8800
veterán
Én a LAchiptől kértem árat, 60-at mondtak. Ez csak a chip ára, ők semmi mechanikai munkát nem vállalnak.
DS annyiban jobb, hogy ők megcsinálják a preventív karbantartást is. -
zoo8800
veterán
Nekem meredekebb lejtőn szépen visszaváltogat, és akár 3500 környékén is tartja a fordulatot. Mindezt normál (nem sport) módban.
Persze motor és váltó függvényében ettől eltérő is lehet. -
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Visszakerestem, a Passaton 2023-ban cseréltek olajat a DSG-ben. Br. 99.400 volt az olaj ára, és 9.100 Ft a munkadíj (fél óra). Azóta pedig nem lett közel 2x annyi a szervizköltség.
Kicsit vastagon fog a ceruza az NSZ-nél, csak mert fenn vannak a Tiktokon
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Szerintem be se regisztrálták a kocsit, csak egy vendég fiókot láttam.
Az appban regisztrálás közben nem panaszkodott rá, hogy fizetni kellene, csak egy ingyenes opciót láttam.
Egyelőre elengedem a kérdést, mivel a beállításokat így is megjegyzi, rajtam kívül más meg nem fogja vezetni.Most épp azt találtam ki, hogy mi lenne, ha felokosítanám wireless Android Autora, így nem kellene mindig rádugni a kábelre. Nem szeretem, ha folyton töltőn van a telefon. Fb csoportokban jópár szaki hirdet ilyet.
-
zoo8800
veterán
Beírom az email címet, majd a jelszót, aztán 10-15 mp múlva kiírja, hogy a felhasználói profilt nem lehetett betölteni. A 2 kulcs egy későbbi lépés lenne az appban levő itiner szerint. Egyébként mire jó, ha bejelentkezek?
btw. a gyári beállításokat sikerült visszaállítani, végre nem látni a naviban az előző tulaj címét

-
zoo8800
veterán
Köszi

Siófokról hoztam. Este meg elmentünk kocsikázni egy kicsit.
Az égiek nem akarták, hogy ezt a kocsit megvegyem, mert Siófokon nem nyílt ki a vonat altaja, hiába nyomkodtuk a gombot
Zamárdiból mentem vissza. -
zoo8800
veterán
Hangulatfény tükröződés a bal oldali ablakon-tükörben az Octaviában engem is zavar, Golfban nem volt azon a részen.
A felhasználókezelés, előzménytörlés témában; próbáltál gyári beállításokra visszaállítást nyomni a fejegységen? Ha nem, akkor ezzel kezdenék és a telefonos appban hoznám létre a felhasználói fiókom, majd ezt követően, telefonos appban társítanám hozzá az autó alvázszám alapján. Ha ez megvan, akkor próbálnék bejelentkezni a fejegységben a VW accal. Kérdés, hogy előző tulaj eltávolította-e a fiókjából az autót.
gyári beállításokra visszaállítás
Ilyen opciót se találtam, de még keresgélek.előző tulaj eltávolította-e a fiókjából az autót.
Ez hogyan derül ki? Ha nem távolította el, akkor hogy lehet?Az a vicc, hogy az előző tulaj címe megvan, benne van a kocsi navijában
-
zoo8800
veterán
Végre itthon van a kocsi.

Első benyomások:- lehet vele haladni
- ülés 1000x jobb (nem csoda)
- a DSG szuperjó, kivéve amikor 1250-es fordulaton nyekteti a motort emelkedőn
- távtartós tempomat ügyesen teszi a dolgát
- az ambient műszerfal világítás csodaszép, csak "kicsit" zavar, hogy a fény tükröződik az ablakon és a tükörben
- sehogy nem tudtam új felhasználót létrehozni a menüben, mondjuk egyelőre azt se tudom, hogy szükséges-e
- a naviból nem tudom törölni az előzményeket, korábbi kedvenceket, ezzel még kínlódokés úgyis mindenkit csak ez [kép] érdekel.

-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Urak, légyszi segítsetek nekem.
2019.11 havi DKZ-ba milyen olaj kell? 504.00 vagy 508.00?
A Castrol és a Liqui Moly olajválasztója szerint 0W20 és 5W30 is jó bele. -
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Egy kicsit drukkoljatok már nekem, hátha szerencsém lesz
holnap megyek kocsit venni. -
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Akit esetleg érint, ismét van 8-as Golf Start modell a konfigurátorban, 9 millától.
-
zoo8800
veterán
Az autó őrszemen kivül (oda nem regisztrált) van valami módja hogy egy bizonyos rendszámú autó tulajának írjak (pólusnál valami nagyon suttyó módon meghúztak egy zöld rendszámos vw passatot, és elhúztak utána, de én nem teszek ilyenkor cetlit főleg nem hogy egy khm nagyobb csoportosulás is ott hangoskodott a környéken és feleséggel plusz gyerköccel voltam, de fotóm és tanúvallomásom lenne)?
Egyszer próbáltam segíteni egy hasonló helyzetben. Telefontanút hívtam, nem vették fel. Pár óra múlva bejelentettem a 107-en, ott lecsesztek, hogy miért nem azonnal jelentettem be. Mondtam nekik, hogy hívtam a telefontanút, csak nem vették fel és vissza se hívtak, erre nem tudtak mit mondani....
Nem lett belőle semmi. -
zoo8800
veterán
A pillanatnyi fogyasztást sehol, sehogy nem találom. :/ Nekem az alap lenne.
Aki megtalálja, vendégem egy sörre!!!
yodamester10: Nincs a GTE-n már kipufogó, csak króm kamu. A 7-es GTE még próbált GT lenni.
Gyula84: Köfike!

F_Zolee: az kell bele, hogy baccameg... komoly trauma ez nekem.

Viszont ilyent se láttam még, átadáskor 1/4-ig volt a tank, csak 36 litert tudtam tankolni.És a téli kerék. Ebből a szögből elmegy, de a 19-es Estorilhoz képest elég bénácska.

Grat!
-
zoo8800
veterán
-
zoo8800
veterán
Sziasztok,
2010-es, 122 lóerős 1.4 TSI Octavia autóról lenne szó. Motorkódja: CAX...és utána számok. 185 ezer km-t futott. Feltételezem a vezérléscsere megtörténtét kellene firtatni, igaz? (Vásárlásról van szó
)Amúgy egész szépen néz ki az autó első szemrevételezés alapján. Most ráadásul 'akcijjjós', 100 ezerrel olcsóbb mint a kiírt ár. Három hibát találtam, illetve plusz egy dolgot ami máris cserés:
1. Rozsda....a jobb oldalán a küszöb alján. 14 éves autónál ez 'normális'?
Amúgy a többi része odalent nem vészes, korának megfelelő ahogy mondani szokták.
2. A bal első ajtó kárpitja kicsit elengedett a könyöklő részen és felette.3. Kavicsfelverődés van a szélvédőn, épp a sofőr látóterében.
+1: A gumik repedezettek, de ez lenne a legkevesebb. Mivel gyorsan és tutira orvosolható. Viszont a képen is látni, hogy a rozsda máshol is megjelent. Ennek a takarólemeznek nem így kellene állnia, nem?!

Beindítva még nem volt. Amúgy pofás autó és jó, hogy nem a klasszik szürke, fekete, fehér...triumvirátus tagja.Ennyi rozsda nem normális, ezen pár év múlva nem lesz küszöb.
-
zoo8800
veterán
Sziasztok,
Skoda Superb FB (Skoda Superb Club HUN)csoportban valaki bent van? Mennyi idő után engedik be a usert? Már 3 napja függőben van a jelentkezésem.De hogy ON is legyen az új céges
Skoda Superb mk4, 2.0 tdi, Dsg
selection+lounge csomag, téli csomag, acoustic sunset, utazás csomag, 18-as felni, króm csomag
Grat, nem rossz.
-
zoo8800
veterán
Tegnap azt vettem észre, hogy nem pöccre indult, hanem csak kb fél másodperccel később. Ma meg már nem indult.
zoo8800: az a gond, hogy itt áll az udvaromban, nem szívesen szállíttatnám szerelőhöz. Meg gondolom a kijáró szerelő is kér valamit a kiszállásért. Persze ha nincs más megoldás...
Ja, ha csak a cseréig akarod feltölteni, azt biztos megpróbálnám, de hosszú távon nem terveznék az akksival akkor sem, ha sikerülne feltölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Óra topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Horgász topik
- Lőjj és hackkelj: ilyen lett a Pragmata
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- XPPen Artist 12 Pro digitalizáló tábla
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
- AKCIÓ! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.95-össel ment eddig, szívósor még nem volt tisztítva, nem érzek nagy teljesítmény vesztést. Tisztíttatnom kell valamikor, csak kapjak egy megbízható szervizt itt a környéken.

)

Amúgy a többi része odalent nem vészes, korának megfelelő ahogy mondani szokták.