Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
Ja tényleg, ha kér 1hónap halasztást az ember akkor az új műszaki honnan lesz érvényes, az eredeti +1hó vagy az eredeti időponttól?
7600 GS: Mész a téli kerékkel ahogy én is teszem.
Give them hell Ukraine!
-
7600 GS
addikt
Osztókör módosítókért mennyire harapnak a műszaki vizsgán?
-
!Overdose!
őstag
válasz MunezXBK #108044 üzenetére
Simán lehet, ha rövid távokon használtad. Ráadásul neked erősítőd is van, ha jól rémlik. Alapszabályként a gyártók a lehető legkisebb akkumulátorral szerelik az autókat, amelyik még megfelelhet. Aztán a gyakorlat néha mást mutat. Én kifejezetten javaslom mindenkinek az intelligens töltő használatát, de sokan idegenkednek tőle.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
MunezXBK
nagyúr
válasz !Overdose! #108043 üzenetére
Csere után le lett rakva, feltöltve. Hónapokkal később sem veszített a töltöttségéből. Valószínű kicsi is a 74-es akksi ebbe a dögbe.
-
!Overdose!
őstag
válasz MunezXBK #108041 üzenetére
Azért mert a terhelővillás mérés nem ad pontos eredményt. Vezetőképességet érdemes mérni, de az arra való műszer sokszorosa egy terhelővillának. Mondjuk akkumulátorokkal foglalkozó cégnél több, mint ciki, ha nincs.
-
Kiskokó
veterán
válasz MunezXBK #108020 üzenetére
TaaT :
Az Exide nak régen nagy híre volt de jó pár éve hallottam hogy sokat csökkent a minőség aztán 1-2 éve meg megint azt hallottam, hogy jó.
Nem Start Stopos az autóm ! Az előző akku amivel vettem egy 90Ah-s BMW akku volt ami nem AGM-es de emelt indító áramú vagy mi, mint a Varta Silver.
Az Exide AGM persze hogy drágább mint a Silver.. a Varta AGM-es aksija 67ezer HufK Norbi :
Az enyém Premium és 1 éves sincs. Tudom milyen és hogy működik az AGM-es akksi de nekem a kocsiba nincs Start Stop ezért elvileg nem kéne.
A Varta Silver se AGM-es amúgy.Munez :
Figyi haveroméknál a cégnél megnézzük terhelő villával, mit mutat az akku mert ha esetleg kinyírta volna az autóban töltött 10 hónap akkor nem adom el kamura nehogy baj legyen.
Ha azzal jó akkor meg megbeszéljük. De ha esetleg nem jó lehet megpróbálom a gariztatást.[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
bitpork
nagyúr
válasz Magnum_ #108037 üzenetére
Az 1.6 benyának azzal sok baja volt, sajnos lehet. De amióta az eszemet tudom az audi 1.6 trafói hullottak és teljesen random, de generációkon át hallottam pl nyomtatószervizes barátomat panaszkodni. Egyszer berágott (pedig mk1-2 volt neki égymás után ) és beszámíttatta egy 325i be
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bitpork
nagyúr
válasz Magnum_ #108027 üzenetére
Gyertya,Kábel- ha azonos henger marad ki-, Gyújtótrafó amit megnéznék.
(#108035) Champ1on: bármikor nagyon szívesen ha segítettem vele, de ne mesterezz, mert a titulus rezervált Mágus2-nek, mint valóban hozzá értőnek
[ Szerkesztve ]
-
Macka
veterán
El akartam adni az egész autót, de inkább vettem rá felnit (így októberben ), és megtartom.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Lakott terülten kívül nappal jó látási körülmények közt, ha van az autón nappali mentefény, kötelező mellé felkapcsolni a tompított fényszórókat? Vagy elég a nappali menetfény?
-
Magnum_
nagyúr
srácok! különösen Mági
Január óta 2x előfordult, hogy 1 henger kimaradt, nem húzott a kocsi. Újraindítás után minden oké volt. ma 2x is nehezebben indult, és mindkétszer kimaradt 1 henger, de újraindítás itt is segített..
Ez mitől lehet és minek az előjele?A4 2011/12 1.6B ALZ.
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
!Overdose!
őstag
válasz molnarpeter #108023 üzenetére
Nem minden esetben pontos.
-
Champ1on
tag
Sziasztok!
VW Golf IV 1999-es évjáratba keresek egy ilyen/ilyesmi cuccost.
Hol lehetne megvenni?
A műszakin szarakodnának vele?
Nagy nyűg beszerelni?
Köszi előre is! -
molnarpeter
nagyúr
Osram Vehicle Lamp Finder - mehetne összefoglalóba, mit szóltok?
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz Kiskokó #108014 üzenetére
AGM akkumulátorok magasabb töltőfeszültséget, 14.4-14.8 V-ot igényelnek, míg a folyadékos társaik 14.0-14.4V-al is beérik.
Ezért a cserénél figyelni kell arra, hogy milyen típusú akku volt az eredeti, gyári akkumulátor. Folyadékos eredeti akku esetén (ilyen a varázsszemes akku is!) a csereként beszerelt AGM akku a rendszeres alultöltés miatt idő előtt elveszti kapacitását, elhasználódik.
Eredetileg szerelt AGM akkut folyadékosra cserélni sem szerencsés, mert az AGM-hez tervezett magasabb töltőfeszültség (akár 14,8V is lehet!) a folyadékos akkut kiforrázhatja. -
TaaT
nagyúr
válasz Kiskokó #108014 üzenetére
"az EXIDE-ot alapból leszarozta"
LoL, amúgy az exide-nak is van. [link] De drágább mint a Varta Silver.
"illetve hogy az én kocsimba csak is AGM (start stopos) akku jó !"
A tiéd start-stop-os A6? Mert ha igen akkor olyat kell bele venni természetesen.
Give them hell Ukraine!
-
Kiskokó
veterán
válasz bitpork #108017 üzenetére
Hát nekem is meg kell venni akkor mert ez így nem fasza.
41-49ig látom én is ezt a Silvert 110-esbe.
Ugyanitt még 1 éves sincs Exide Premium 100Ah eladó!
De komolyan ha érdekel valakit lehet megtudunk egyezni. 32-ért vettem..| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Kiskokó
veterán
Ugyan azok a vezetési szokásaim mint az előző Akkuval ami 3 évig jó volt.
Tegnap 220km-ert pályáztam és este haverral beültünk a kocsiba mert hideg volt és 10 perc után már sipákolt a comp.
Most beszéltem a szerelőmmel és az EXIDE-ot alapból leszarozta illetve hogy az én kocsimba csak is AGM (start stopos) akku jó !
Elvileg az Akkunak nincs baja csak nem belevaló. :S ?[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
Ja, kérdés hogy mennyit használod az autót, ha több energiát veszel ki belőle mint amennyit visszatöltesz akkor elkerülhetetlen hogy lemerüljön. Ez ellen hatásos lehet a Carbon Boost verzió. [link]
Give them hell Ukraine!
-
bitpork
nagyúr
-
Kiskokó
veterán
HELP ME AKKU TÉMA ITT IS
Adott ugye az A6 4F Avant 3.0 TDI .
Tavaly Decemberben vettem az autóba egy 100Ah-s Exide Premium Akkut.
Szóval még egy éves sincs az akku, és most elkezdte azt csinálni amiért tulajdonképpen tavaly a Gyárit cseréltem, hogy az autó 10-20 perc állás után (kulccsal bent, normál hangerejű zene hallgatásnál)
kiírja a kocsi, hogy inditsam el vagy 3 percen belül lekapcsolja a zenét stb. Ekkor a menübe belépve 30-50%osnak írja az akkut...
A régi akku meg az új is amíg jó volt addig soha nem írta ezt ki pedig volt hogy egész estén át a kocsiból ordított a zene de semmi.
Most meg 10-20 perc normál használat mellet állva is merül.Kérdésem az lenne.
1. Gyárilag hibás az Exide ?
2. Vagy csak ennyivel szarabb egy új AKKU a GYÁRI-hoz képest?
3. A gyári akku (ami amugy BMW de Audi számmal ellátott) nem volt töltve amikor ugyanigy elkezdett szarakdoni hanem vettem újat.
Lehet hogy a régi Gyári Akksi kap egy rendes töltést és ujra használhatóbb lesz?
4. Ennél a kocsinál mindenki azt mondja rá kell tanítattni az Akkut a computerben. Na ezt én nem csináltam meg. Lehet ettől merül igy /vagy nem tudja rendesen tölteni a generátor mert nincs hozzátanítva?Köszönöm
-
K Norbi
addikt
Jobb, ha mindenki lehúzódik az út szélére, amikor találkozik ezzel a monstrummal. [link]
-
bitpork
nagyúr
válasz whited #108005 üzenetére
A c5 kaszni változatnál a 2.4 egy rémálom volt fogyasztás és olajfogyás szempontjából. Egy barátom vett egyet , és éven belül ráment neki majd 600k, mert hibátlant akart , de a nyomorult a generál után is megette a liter olaját 2 csere között.
tomcsi23: már megbeszéltük, hogy a Te géped a statisztikai hibahatáron belül esik, tartalék és normális gépkönyv nélkül
Typhoon47: mea culpa, nem hallgatom a TC.s foscht, mert égnek álla hajam a sületlenségeiktől. Tán asszem valahol a 20. környékén egyet sikerült de nem jött be.
-
tomcsi23
veterán
-
whited
addikt
válasz viperabácsi #107984 üzenetére
köszi, én is sejtettem.
most jön első olajcsere, mert hát nem kockáztatunk, mit javasolsz/tok? 5w-30 már jó ?
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
freaghill
őstag
Az volt a jelenség, hogy pár nap alatt lemerült. Múltkor rajtahagytam a töltőt sokáig. Akkor feltöltötte 12,8-ra.
Mentem vele olyan 40 km-t ott álltam pár órát megint 40 km mikor hazaértem akkor lemértem és akkor "csak" 12,5 volt. Tegnap este levettem róla a + sarut és reggelre 0,10-et merült kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest