- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Rap, Hip-hop 90'
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-28 16:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Én BYD-ről hallottam olyat, hogy 3 hónap mire megjött az alkatrész és a Merci alkatrészáraknak is sokszorosa volt minden.
Számomra mindig is ellenérv lesz a kínai autókkal kapcsolatban, hogy náluk a terméktámogatás az pár év után, a 32. modell megjelenése idején már régen el lesz felejtve. Ahogy a mobiljaiknál is azt olvasom, hogy Xiaomi telóhoz 3 évvel később már sehol nem találsz akkut.
Személyes tapasztalataimra alapozott másik szempontom pedig - Hyundai i30 és KIA Rio javíttatása, importőrrel való hadakozás után - hogy a VW-hez a problémákra ha nem is garanciában, de mindig lesz megoldás itt, Európában. Volt alkalmam információt keresni hibákra és alkatrészt keresni fizetős javításra a koreai márkáknál és töredék lehetőség van. Alkatrészből utángyártott csak egészen gagyi, amelyet a szerelők sem javasolnak, vagy a gyári ami csillagászati összeg. Európában szerintem egy európai márka esetén mindig lesz több specializálódott műhely és sok jó és viszonylag megfizethető megoldás. Lásd DSG váltó szoftvere, amit valami skandináv cég dolgozott ki és tök normális autót varázsol a kuplung csúsztatós, motorgyilkos felkapcsolgatós gyári "rémálomból".
Ti hogy gondoljátok ez utóbbit? (Nem a váltó szoftverére értem, hanem arra, hogy Eu autómárka esetén Eu-ban sokkal több a lehetőség.)
En nem vennek kinai hulladekautot. Lenyegeben alfa verzioban rankboritott szemet teli bugokkal.
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Orommel nyugtaztam, hogy a sogornom cupra leon kombijaban 6 ezer km alatt ugyanugy zorogni kezdett a kalaptarto mint a felesegem seatjaban. VW minoseg,
Egyik sem audi

-
Reggie0
titán
Csak érdekességként dobom be,hogy az egyik képen a 2024 januári dobozkép,és ugyan az a termék mai keltezéssel.Már 5 dolgot jelölnek rajta mit szűr elvileg.A másik képen a jobb oldali a 2024-es szűrő,úgy látom ideje volt ezt is cserélni.
Amelyiken 5 van, azon a lany is jobban mosolyog.
-
Reggie0
titán
Úgy alakult, hogy kipróbáltam egy Cupra Leon VZ kombit (2.0 tsi 4drive, 333 lovas verzió).
Jó autó, a tapasztalatok meglehetősen vegyesek.
- Teljesen alap verzió volt, belső anyag minőség gyakorlatilag így is egyezik a mostanimmal (Octavia 3 RS "fullos"). Azért az valami, hogy az alap ülés verzió is bőr/alcantara. Ez az aktuális GTI/RS verzióban egy szépen felárazott extra.
- Alap hifi elviselhető, de egy Canton hifitől messze van
- Menet teljesítmény. Na ez egy érdekes pont. A saját - minőségien -- meg van írva, így ahhoz képest nem éreztem átlagos gyorsításoknál, hogy kb. 40 pár pacival erősebb. Volt egy launch control indulás, ez azért érezhetően más dimenzió.
Igaz én a sajáttal még ezt a "funkciót" ki sem próbáltam, annyira kímélem a technikát állóból... 
- nem mutatja a pillanatnyi fogyasztást, sem D-ben a sebesség fokozatot. Vicc
- fogyasztáson kicsit megdöbbentett. Nem hideg motorral indultunk. Kb. 2 perc alatt elérte az üzemit. Teljes padló nem is volt a fent írtan felül, csak tempós haladás városi forgalomban (kb 6 km). Na így lett az átlag fogyasztása ennek a szakasznak bőven 20 liter feletti (100asból ugye...). Sajáttal haza felé tempósabban haladva, már nem is sokaltam a 12őt
Az volt a mondás erre, hogy csak az AWD 1,5-2 liter
- gyújtáson jelzett a központi rendszer, hogy elérhető x darab frissítés ami online letölthető. Ez egy ilyen x év előfizetéses valami vagy ezek meddig jönnek így "maguktól"?
- 19" felni nem volt zavaró. Bár, ha vennék magamnak, akkor max az első gumi csere környékén 18" cserélném. Nem a pesti utakra való már ez a malom kerék sem..Van valaki(kik)nek tapalsztalata, hogy a 300 lovas VZ/Clubsport hogy eszik városban és dugóban?

Összességben minőségi az alap Cupra leon vz belülről, jobb mint az aktuális "fapad" Octavia RS.
Arról viszont egyáltalán nem győzött meg, mennyire éri meg váltani a 2018-as RS-ről... Amivel ugyan semmi gond nincs jelenleg, de fiatalabb sem lesz. Szóval most jó kérdés, hogyan tovább.
Az mindenesetre szomorú, hogy mennyire nincs ezekből használt kínálat, ha pedig mégis akkor milliókkal feljebb vannak árazva mint a németeknél. Akiktől a gari (fel)használhatatlansága miatt viszont nem éri meg behozni
Egy haldexes 4drive miert enne ennyivel tobbet? Szerintem ez tulzo ertek. Foleg, hogy comfortban ossze sincs zarva alapbol.
-
Reggie0
titán
Oksi köszönöm szépen!
Én már olvastam neten ilyen főtengely szimeringet, meg ha a turbó is kapott valamit, már kezdtem parázni. Olajszint beállítása kicsit fura, mert nincs nívó pálca benne. Vagy legalábbis én nem láttam. Ellenben az MMI jelzi csak késve. Nem értem miért kellett kihagyni a sima pálcát. MMI 2 percet ír, hogy utána jelzi, fura így beállítani egy olaj szintet. 
Apropó ha már ilyen váratlan dolgok, kéne készülnöm még valamire így 150k környékén? Következő olajcserénél váltó olaj és gyújtógyertyákat kivéve, azokat felírtam magamnak. Van még valamilyen ismert para, ami ilyenkor szokott előjönni?
Gyorsabban frissiti annal, csak 2 perc utan adja az elso eredmenyt, de utana azt folyamatosan frissitgeti 10-30 masodpercenkent, igy aprankent ra tudsz tolteni, ha ugyhagyod az autot. A 2 perc varakozas azert van, hogy a leallitas utan lecsorogjon az olaj nagyresze, kulonben joval kevesebbet mutatna, mint amennyi valojaban van benne.
-
Reggie0
titán
Hétfőn lehet én is kérek segítséget.... Kedd reggel adtam le az autót szoftverfrissítésre a Schillerben, szerdán délután szóltak, hogy nem fut le a frissítés mert állítólag az indítómotor hibás és cserélik gariban, talán hétfőn jön is az alkatrész. Semmilyen hibajelenség sem hibakód nem volt az autón, szimplán az infotainment néha újraindult ezért toltam be frissítésre a kocsit
Lehet nekik ez extra bevetel a gyartotol

-
Reggie0
titán
Mondjuk ha nem kötné pénzhez rózsabimbó VAG az ETKA-t, akkor nem kéne elég sűrűn írni kérdések miatt, hanem elérné az ember is. nemigapartson fent vannak ugyan azok az ábrák, de nem alváz alapján keres az ember, hanem ránézésre, de eléri ott is az EAN/OE számokat, csak felsorolva. Pl 1 szilentet megtalál az ember, mert az nem változik, de amint szenzorról van szó, máris van n+1 lehetősége.
Meg ez az etka szerintem logikátlan egy realoemhez képest.
Pl ha keresek egy üzemanyag ellátáshoz dolgot, akkor amint áram van benne, az elektromosságnál fogom találni, és nem az ÜA cuccai között.Az a baj, hogy ez az aram van benne-nincs benne aram sem egy jo dolog. Mamar szinte mindenben van aram es az idovel meg tobben is lesz.
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
OK, akkor a 2.-3. tank, mire full kitisztul. Ez rémlett valami korábbi videóból is (talán valamelyik Hetyési vagy Novoth videóban magyarázták, amikor az emberek érezték a fél tankos rátöltéssel a változást).
Ha már üzemanyag, az egyik ismerős mesélte, hogy egy autópálya melletti kúton akart tankolni, nem volt sima gázolaj, a prémium meg 9xx Ft volt.
Ha jól rémlik, OMV.En mindig csak prem omv-t tankolok dizelbol, szoval nem ertem

-
Reggie0
titán
Azert akkor is van egy jo 10%-os keveredes saccra, szoval a 100-as az inkabb 99-es kezdetekben.
Szerintem maga az ECU eleg gyorsan adaptalodik, elvegre percenkent parezer merest tud vegezni es ha forditva nezzuk, akkor ha hirtelen rosszabb uzemanyagot kap, akkor nem hagyhatja parszaz kilometeren keresztul rosszul egni. Mar csak a kornyezetvedelmi parameterek miatt se.
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Igen,de gyárilag a műszerfal alatt vannak kábelek amik szivacs a vannak behúzva.
Olyan valami kellene.
Hülyét kapok hogy az utólagos kábelek hozzáérnek valamihez és rétegnek.pl.szellőzőcsőhözKi kell fujni purhabbal

-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Ma történt egy jó kis X-akta... Ugyanaz a mosó ahová járni szoktam, és ugyanúgy mostam a kocsit... A motor le volt állítva. A kulcsot bent hagytam a váltó előtti gomboknál. Semmi nem volt benyomva. Bent ült az asszony, meg a gyerek... Bal elől kezdtem el haladni hátrafelé, és a csomagtartónál voltam már a jobb oldalán és kapta egy ideje a samponos vizet, amikor egyszer csak kinyílt. Szerencsére nem fürdettem meg a családot...
De meglepődtem. Megnyomtam a gombot az ajtón és visszazárt... majd egyből megint kinyílt. Aztán alaptalanul meggyanúsítottam az feleségem, hogy hát nem figyelt oda, aztán megnyomta a kulcson a gombot, vagy a váltó melletti gombot...de nem történt ilyesmi.
Hátra vittem a kulcsot és próbáltam bezárni a csomagtartót, de felnyílt egyből a reteszelés után.
Ezt eljátszottuk vagy 7-8 alkalommal és már kezdett verni a víz, hogy így most hogy megyünk haza... Aztán kicsit távolabb lépve a egyszercsak jó lett. Befejeztem a mosát körben, visszamentem az csomagtartóhoz is, akkor már szándékosan megküldtem, utána sima öblítéssel is, de nem csinálta már szerencsére.
Hibaüzenetet nem dobott nekem a rendszer.Ha beázott volna, akkor utána is csinálta volna, de így?!
Különös esemény nem történt. Bal hátsó kerékkel volt egy kátyú városon belül nem túl nagy sebességgel. Csak ütött egy nagyot...
Meg átmentem egy faágon, aminek volt kis hangja...De egyikkel sem gondolom, hogy kapcsolat lenne.
Most időnként ránézek appon, hogy zártnak mutatja-e a csomagtartót. Azóta nem rendetlenkedett...
Mindig kell gumipok a kocsiba

-
Reggie0
titán
Na, most hallottam egy green-go-s csoporttarsamtol rossz infokat is az e-upokrol: allitolag ezek a 75-79%-ig toltesek, illetve toltes el nem indulasok nagyon hetkoznapiak, tobb generacioban is elofordul es nem tudjak semmilyen hibahoz, tulajdonsaghoz kotni a jelenseget, veletlenszeru, hogy csinalja-e egy auto vagy nem. Szoval ha e-up-ot veszel, akkor mindenkep probald ki vele a toltest, foleg nagyaramu dc toltokben(>=80kW).
-
Reggie0
titán
Ja, meg egy fontos, ami engem zavar: mivel hoszivattyus a futes ezert csak ugy lehet telen paratlanitani, ha kulso keringtetesre teszed(es szagolod masok kipujat).
Amugy szeretjuk, a nagyobb merete ellenere ugy gyorsul, mint a fortwo eq, de mivel elsokerekes nem dobalja el magat allandoan. (A fortwo ellenallasos futesu, annak viszont az a baja, hogy annyira kicsi a teljesitmenye, hogy ha telen ralovom a klimat paratlanitani, akkor gyakorlatilag nem tud futeni. Amiota dobtam bele dizel futest nincs vele gond.)
-
Reggie0
titán
Sok nyugje annyira nincs. A mienk 2014-es es nagyon sok dc toltorol mar nem akar tolteni, de lehet csak annyi a gond, hogy a mienkben gyanusan melegszik a toltesvezerlo toltes kozben, ha megy is a toltes akkor 75% korul eldobja. Bar lehet ez cella kiegyenlitetlenseg is, majd vegiglapozom obd-n a cellafeszultsegeket egyszer. 80ezer folott van benne.
Ugy altalanossagban szerintem nem egy problemas tipus, azt leszamitva ami egy VW polonal is problemas lehet. Volt faleveles vizelvezeteses problema a szelvedo alatti vizelvezetonel, es nemreg volt futomuvesnel, mert nyuszogott/kopogott mar rendesen, illetve fekolaj csere volt. De nem volt draga kor. Szervizt nem sokat lat, mert igazan nincs mit vele csinalni.
Ami idegesito benne, hogy a belso keringtetest elso benyomas utan automatikusan kikapcsolja es ujra be kell nyomni, illetve a gyari nyeszlett navi egy fos es neha rukvercbe kapcsovla nem dobja fel a tolatoradar kepet, valamint bluetooth total belassul, ha ket telefon van parositva. Telorol appal nem lehet elerni, de ez nem lep meg.
Ja, meg egyszer derekba hajtottam a motorteri kitamasztot, mert megszoktam a gazdugattyusat es reflexbol lenyomtam a geptetot.

-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
mannbol az aktiv szenes+polyfenol-os.
-
Reggie0
titán
Igen, olyasmi.
Nekem nem is kell több.
A motorom (Yamaha Tracer) is valahol 225-230 körül van vége, de azt úgy, hogy 4-5-6-ban is tudja.
Ott ez valóban leszabályzás, már ECU flashelés után, ami kiüti ezt a limitet, ott felmegy 260-270 környékére is. De én nem vágyom ilyen dolgokra, bőven elég, hogy az autópálya tempót, vagy kicsit többet is kiráz a kisullyából.
Persze azért ott a gyorsulás az kicsit más. Országúton, ha előzni akarok, visszateszem 5-be
Előző autóm, egy KIA CEED, 1.4 szívóbenzin, az 4000 körül pörgött 130-nál, és az még nem is volt 130, mert sokat csalt az órája.
Az oktáv ebből a szempontból is jobb, mert 2-3km/h a max eltérés a GPS-hez hasonlítva.
De asszem a 2000-es évek közepén az 1.4, 16 szelepes szívó benzinek azok nagyjábó mind erre voltak belőve. Egyik sem az alacsony fordulatszámról volt híres.Pedig tok jo dolog nurnberg-munchen kozott 250-nel vonatozni a sorban

-
Reggie0
titán
Akkor az nem limit, csak ott vege van a powernek
150 loval ez teljesen rendben is van. CVT valtoval lehet tudna kicsit tobbet. -
Reggie0
titán
nagyon. egész sokszor keveredek le aszfaltról ástam már el homokban elsőkerekes oktáviát most télen is csak az összkerék miatt nem törtem ropira háromszor.
Nekem hatalmas biztonságérzet az összkerék.
nálunk a fogyi nem számít alapvetően bele a mit lehet mit nem. van egy lízingdíj limitünk azt ámen.
Plusz nullarol sokkal jobban indul az osszkerekes. Az meg azert eleg gyakori varosban.
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Tegnap pár nap (5-6?) állás után elővettem az autót és fékezéskor jobb hátulról kattogó hang jött. Ahogy lassultam a kattogás is úgy lassult. Fékhatással nem volt gond. Pár km és intenzívebb fékezés után már nem hallani. Lehet, hogy befagyhatott valami? Vagy mi lehetett? Ti jártatok már így?
Rozsda a fektarcsan?
-
Reggie0
titán
Ja, de az csak egyszeri toltesi csucsfesz, ahhoz vagy okosabb tolto kell vagy figyelni az akkut. Hosszu idore csak 13.8V-on szabad hagyni. A regi hagyomanyos akkukat siman otthagytak 14.4-14.6V-on folyamatosan, azok azt jobban birtak, de AGM-nel vissza kell szabalyozni, ha feltoltott.
-
Reggie0
titán
Sokak szerint hülye kérdés, de inkább rákérdezek az akku töltésére.
Skoda Octavia IV, 1.5TSI motoral, semmi hibrid, csak a benzinmotor.
Kábé 2 hónapja áll az autó, és a biztonság kedvéért szeretnék rátölteni egy kicsit az akkura.
Ugye nincs semmi extra mókolás, csak rádugom a + és a - sarura a töltőt, és kész?
Nincs semmi olyan elektronika, amit tönkrevágnék?
Egy LIDL-s töltöm van, ami AGM akku töltésére is jó, szóval egy viszonylag használhatóbb töltő. Ja, és van egy szovjet analóg töltő is, de azt inkább nem veszem elő
Tudom, hülyekérdés, de a legutóbbi autóm az az majd 20 éve volt, és elektronikailag az egy jóval egyszerűbb szerkezet volt.Ne 14.4V-ra toltsed, csak 13.8V-ra, az sokkal kimelobb az akkunak. AGM kevesbe szereti a nagy toltofeszt, mint a hagyomanyos.
Szovjetet meg felejtsd el, az nyirja az akkukat

-
Reggie0
titán
Nem tudom VW konszernnél, hogy van ,de a Citan qrva idegesítő amikor folyamatosan nyomja a pofámba ,hogy nem elérhető a kamera funkció pedig sávtartó és sebesség figyelmeztetés ki van nyomva.
Jön az üzenet, ha leokézod amikor újra nem elérhető megint jön, ha nem okézod le eltűnik magától de amikor megint szar megint csipog......
Ja és a digit kijlezőre persze ahol a sebességet nézné az ember
és ha megszokja az ember nem akarja a mutatóst nézegetniEzt akkor is nyomja, ha nem fekete, hanem csak homalyos a kep?
-
Reggie0
titán
Gondolod?? Lassan már hosszú percekkel kell megtoldani az indulási időt, mert egy csomó dolgot ellenőrizni, kapcsolni kell, mielőtt el tudsz indulni. Ott tartunk mint a pilóták, checklist kell!
#236787szabonagyur:
...nagyon jó, és talán könnyen át is látható a menüje. Majd írom a tapasztalatokat.
Egyszerubb a kamerat kitakarni, a radart leragasztani es mar csak a start-stop marad manualis feladatnak.
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Az AM BIG az nem hab hanem biocid gáz.
Habot semmibe szerintem is!
Most nézem a linkelt videót, hát nekem ahogy elhagyta a csövet már nem folyadék volt kb azonnal gáz volt a halmazállapota. Pár évig használtam ilyet, de már 10+ éve ózonozok.
(Ózon is oldja amúgy a szivacsot, gumit, műanyagot, csak ezt nem reklámozza senki, szóval 20-30 perc max és jöhet a szellőztetés)En ozonozas elott mindig leapolom a bort a kocsiban pont emiatt.
-
Reggie0
titán
Kozben ujabb erdekes dolog: eszrevettem, hogy van egy keves cappuchino az olajsapkan, es vllt a kartercsoben is. 5e km-el ezelott volt hidrotoke csere, amikor szetkaptak a motor tetejet.
Viz hianyzott kb 2 deci ezido alatt, mert eltort a tartaly es uj kerult a helyere, es lattam, hogy a max jelig toltottek. A viz tetejen nincs olaj. A viz az tiszta, lenyegeben uj. Az olaj nem csunya, a nivon sincs cappuchino. Kene aggodjak?
A szelepeknel is tiszta
Nekem is volt hasonlo, szereleskor tortent minimalis keveredes ahogy szetkaptak es a jaratokba belement, pedig vigyaztak. Csak nalam a vizbe ment olaj aztan habosodott meg volt egy filmreteg. Azota cserelve lett a viz is, olaj is, es semmi baja.
-
Reggie0
titán
Egy korabeli A3-mas Audi-val volt tapasztalatom (1.6 CR TDI, de motorkódot nem tudok), Nyíregyházáról átértünk Debrecenbe a 4-es főúton -1 vagy -2 fok lehetett a külső hőmérséklet. 2-3 debreceni km után (50-et jöttünk országúton előtte) annyira visszahűlt a hűtőfolyadék, hogy még a mutató is elkezdett 90 fokról visszaesni. Pedig VW-nél kb. az a szokás, hogy már 70 fok környékén 90-re áll be és 102 foknál mikor indul a venti, még mindig ott van... Hogy a sofőr aki nem érti a működést, nem rohangáljon vissza a szervizbe hogy valami baj van.
Tehát lehet akár normális is, az a motor amúgy is nehezen melegszik be.
Nekem a 3 literes dizel ugyanigy vissza szokott hulni, ha alapjaraton allok vele hideg szeles idoben.
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Amugy ez a gazolaj megrohad sztori is egy nagy kamu. Ott rohad meg, ahol van benne bioadalek es vele egyutt mindenfele szemet. Ez afrikaban baromira fugg az orszagtol.
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Nekem nem markaszervizben ugy megcsinaltak, hogy arnyalatban semmi elteres sem latszik, majdnem tokeletesen olyan, mint a gyari. Egyedul detailer lampa alatt az veheto eszre, hogy az egyenetlensegek a gyarihoz kepest mas meretben hullamzanak(azaz a redozottsegenek nagyobb a merete), valoszinuleg mert nagyobb a vastagsag.
-
Reggie0
titán
De egy url-t nem dobsz rola, ha mar ugysem izgat?

-
Reggie0
titán
Kerdes az, hogy ez mennyire szamit? Ha gyari technologiaval megjavitottak es ennek soran kerult fel az uj ajto, akkor teljesen megbizhato a vazszerkezet.
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Közben a futár meghozta az akkut. Egyelőre nem cseréltem ki mert szokás szerint az interneten elég vegyes felvágott információk vannak... VCDS , Carista meg egyéb szoftverek nélkül nem egyértelmű, hogy ezt meg lehet csinálni vagy sem. Olvastam ilyen voo-doo lépéssorozatot, hogy leveszem az negatív pólust, meg 30 sec fékpedált nyomva..stb.
Viszont nem futok neki úgy, hogy nem tudom biztosan, hogy ez elég-e...
Az akku levesz+fekpedal azert van, hogy gyorsan kisuljon a rendszerben megmaradt fesz es lekapcsoljon minden. Ez barmilyen olyan ujhullamos auton mukodik, amely gyujtas nelkul is bekapcsolja a feklampat, ha ralepsz a fekpedalra.
-
Reggie0
titán
hát gyerekek, én nézem a passat árakat, és nem értem.
kb 3 éve egy 2016-os kombi 1 szett gumival, kb 130k-160k km-el volt 17 000 €. Most, 2016-os kombi B8 passat már "csak" 17 000€-tól indul. (ami normális állapotú) Megjelent az új kasznis b9, elvileg könyvszerint mennie kellene le az árának. vagy annyira szörnyü a b9, hogy senki nem akar megválni a sajátjától?B9 mar 2023-as auto, mig a B8 2014-es. Azaz tuti annyira szar a B9, hogy nem akar senki valtani ra. Nekem se kene uj modern fostenger touchos interfeszekkel, seggembe is benezo szenzorokkal.

-
Reggie0
titán
Nekem bosch cuccok vannak a kocsiban, rakerestem par cikkszamra es irtak, hogy 250ezer a tervezett elettartam. Egyik homerot gyorsban cserelni kellett, Mahle kerult a helyere, mert nem talaltam gyarit a kauffernel, az 50ezret se birt es megint cserelni kellett.
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Valamelyik nap az FB dobott be egy oldalt, akik a rádiót cserélnek AA csodákra. Valami Audi volt porondon és mutatták a képeket meg írták, hogy covidos volt a kocsi. Na mondom ezt meg kell néznem.
Nem volt benne rádió, de utána beugrott, hogy rádió nélkül adták át a kocsikat egy időben a covid alatt, de volt műanyag lemez a helyén, hogy pakolni tudj oda.
VW-nel, ha radio nelkul elfogadtad a szallitast, akkor meg a kabelkorbacsbol a vezetekezeset is kisporoltak, igy utolag se lehet csak a radiot bepattintani.
-
Reggie0
titán
Virtuális gép, azon háló kártya letiltva, tűzfal stb off.
Az is jo, ha nem tud belole kitorni.
-
Reggie0
titán
Javaslom egy kulon SSD-t is hasznalj a laptopban, mert amit adnak szoftvert a koppintott vcdsekhez altalaban virusosak.
-
Reggie0
titán
Bosch Aerotwin jóféle, Bosch termékkereső kidobja, hogy melyik cikkszámú kell neked.
Én Allegróról vettem, olcsóbb volt, mint itthon és még kupont is tudtam használni rá.Nem rossz, de 220 felett mar ugrandozik az ablakon torles kozben.
-
Reggie0
titán
Ne röhögjetek ki, de ki hogy vált? Csúsztattok, vagy kuplung teljesen felenged és aztán gáz?
Illetve egyre inkább agyalok a lámpa políron, esztétikailag zavar csak, hogy nem víztiszta, az tiszta sor, hogy lecsiszolják az UV réteget, de raknak rá fóliát ami elvileg UV védős...Ha nem nagyon használnám fólia nélkül, akkor elvileg működhet a dolog nem?
Mikor hogy. Ha sietni kell, akkor a gaz padlon aztan kuplungot minel rovidebb ideig csusztatva. Ha nem kell sietni, akkor ki lehet jatszani, hogy a csusztatas inkabb egy radobas, de ahhoz ismerni kell a jarmuvet, hogy a gazzal elore be tudd allitani a sebesseghez illo motorfordulatszamot az uj fokozatban.
-
Reggie0
titán
Nem akarom, csak érdekel, hogy van-e bármi jelentősége. Vagy kézzel nullázgathatom, ahogy akarom. Minta az órát állítgatnám kb.

Vagyis én kb 14-15 ezer km-ként szoktam olajat cserélni (többnyire pályázok)m amit 1.5 év, alatt teszek meg, de ez a francos autó 1 év után már szól, hogy olajat kellene cserélni. Kézzel való nullázáskor fix 15ezer/1évre áll be a rendszer (ezért 1 évente szól).
Szóval lehet az lesz, hogy nullázgatom, amikor írja "észtelenül" és cserélem az olajat "ésszel", amikor valóban esedékes.
Kérlek azt ne írjátok, hogy cseréljem le a zöld színű 0w20 földgáz alapú olajat 8 ezer km-nél és 12 hónap után, úgy, hogy 80%-ban csak pályán megyek, mert amúgy megromlik az olaj 1 év után.

Ugy erzem nem szereted tulzottan azt az autot

-
Reggie0
titán
En regi verziot hasznalok, de logolas abban meg nincs. Nem tudom, hogy az ujban van-e. Viszont a regi verzional erdekes modon uj androidon kevesebb infot jelenit meg, de nem tudom miert.
-
Reggie0
titán
[link] itt a link, haver azt mondta ez durván meg lehetett törve, viszont a tetején üveg van ha az nem sérült meg akkor csak nem lehetett annyira durva baleset. Sérült autót ha olyan szinten helyre hozták hogy nem is látszódik és vezetés közben sem érződik hiba, akkor sem szabad venni? Mi a legrosszabb amitől tartani kell? Elkezd rozsdázni ott ahol javítva volt, vagy lehet biztonsági probléma is?
KöszönömUgyanitt van valakinek eladó Scala 15k ig 1.5 tsi és tolató kameraval?
Attol fugg, hogy hogyan volt durvan megtorve.
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Na pontosan ezért nem iratom meg énsem az audit. EGR DPF off al kellene kezdeni. Az erős dizel pedig kormol nincs mese, akkor erős ha szmók meg sárm van.
Nekem nem fér bele, ha kell 300+ ló majd nézek v8 tdi- vagy valami bitdi-t inkább...Sajnálom amugy a történetet, egyébként én nem találtam senkit aki ugy mappol hogy nem előre bekészitett programot henkölget érzésre..
Nekem is ez a felelmem. Inkabb hasznalom igy az autot orokkevalosagik, minthogy +40 loeroert kinyirjam par ev alatt.
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Egyébként miért olyan fontos hogy könnyű legyen a könnyűfém felni?
Értem én hogy a komfortérzet akkor nagy ha a rugózatlan és a rugózott tömeg között nagy az eltérés - ez a 2 tonnás A6nál ki is adja egyébként.
De ezen felül kvázi érdemtelen adat, hogy a felnid 8 vagy 12kg.Nemrégiben egy barátom odabaszta az padkához az autót - mögötte egy golf ugyan igy járt - jeges volt - felnije a padkával való találkozástól eltörött - 7kg-s JR volt - a gyári touareg felni meg a maga 16kg súlyával megbirta az autót és azóta is megy - pedig a touareg kicsit nehezebb mint a mögötte is pórul járó golf.
Ilyen szempontból meg lehet jobb is ha van benne anyag
Mert az impulzusmegmaradas arra keszteti a kereket, hogy hamarabb kitorjon a kanyarban, illetve a gyorsitast/lassitast is rontja es az ut felszinerol is jobban elpattog.
-
Reggie0
titán
Az nem a mernok celja, hanem a feladata
Szerintem a mernokok lelkenek is jobb lenne, ha minoseget kene letenniuk az asztalra, csak nem ezt kapjak utasitasban. -
Reggie0
titán
Én is sokat agyaltam ezen a költési dolgon, megvettem a kocsit és elég sokat rálocsoltam, kb 80%-a ràért volna/akkor mikor hibàt okoz. Ismerőseim inkább azt csinálják, hogy megveszik, és ha hibája van, akkor viszik el, én meg inkább szretek nyugodtan aludni, mégha ez drágább is rövid távon
A preventiv karbantartas nem csak arrol szol, hogy nyugodtabban alszol, hanem azt is megelozod vele, hogy dominoszeruen egymast tegyek tonkre az alkatreszek.
-
Reggie0
titán
Milyen akksit érdemes mostanában venni? Sajnos gyengélkedik. EFB jó bele, gyárilag is azzal jött. (Superb 3, 2.0tsi)
Rocket, Era 45k
Exide 55
Bosch, Varta 59k
AGM
Rocket 60k
Banner 64k
Era 70k
Yuasa 72k
Bosch, Varta 75k
Ahogy olvasgattam, Rocket, Era semmivel nem rosszabb mint a Exide, Bosch, Varta ismert hármas. Mostanában is áll ez még? Köszi
En varta AGM-et vettem. Most nem hasznaltam 4-5 hetig es poccre indult. Meg gyenge akkura/alacsony feszre sem panaszkodott.
-
Reggie0
titán
Persze, hogy normális. Már megszoktuk. A 30 millás Audi is zörög. El kell engedni.
Amúgy, ha ilyen kis kaparó, elektro motor állító hangot hallassz, az a légterelő csappantyú motorja lesz, a fogaskerék meg szokta adni magát és amikor állítani akarja a befújást, beragad és csak küszköd. Szervizben megcsinálják, habár nem szeretik mert bontani kell rendesen.
Purhabbal ki kell nyomni es kesz.
-
Reggie0
titán
Lehet, hogy normalis, legalabbis az akku szempontjabol, viszont lehet valamiert tul sokat fogyaszt az auto, amikor le van zarva.
-
Reggie0
titán
Feleslegesen hasogatod a szőrszálakat. Először is, az Abs, mint rendszer idális esetben mindig működik. Amire te gondolsz, az a rendszer beavatkozása.
Ezen kívül feltételezed, hogy az autó fékezés közben csúszik meg és veszti el a tapadását és erre építed az egész érvelésed. De mi van akkor, ha már eleve csúszós körülmények között kezdi meg a sofőr a fékezést? Akkor azonnal beavatkozik az abs és ezt olyan gyorsan teszi, hogy te nem fogod érezni a beavatkozás előtti és utáni/közbeni fékerő változást, max a pedál pulzálását, ha olyan a rendszer (plusz a műszerfali visszajelző, ha van).Ja, pont te mondod
Egyertelmu, hogy a beavatkozasrol volt szo, remelem nem volt nehez a szovegkornyezetbol kihamozni.Ha mar csuszasba lep be a fekezes akkor is rogton erezni, hogy nem a pedalallasnak megfeleloen elvart a fekero, hanem kevesebb raadasul az abs mukodesekor(hogy ertsd beavatkozaskor) a jarmu mozgasa is rogton valtozik annak megfeleloen, hogy eppen melyik oldalon tud jobb tapadast elerni, azaz kicsit tancol tole, meg egy barmi rovid mukodesnel is van egy nem megszokott iranyu kismerteku elmozdulas.
Es ha mar ennyire szeretsz szorszalhasogatni: az abs mukodeset(ertsd a beavatkozast) egy arcba villano sarga lampa is jelzi, amibol szinten tampontot nyujthat neked.
-
Reggie0
titán
Az allitasodbol kovetkezik. Ahhoz, hogy ne vedd eszre az abs mukodeset szukseges, hogy a fekero ne valtozzon meg. Ha azt allitod, hogy nem lehet eszrevenni abbol kovektezik, hogy nem volt fekero valtozas. Tehat ezzel azt is allitod, hogy az abs mukodese mellett ugyanakkora maradt a fekero, mint az azt megelozo pillanatban amikor nem csuszik meg a kerek es nem mukodik az abs.
-
Reggie0
titán
Ez elméletben jól hangzik, de a gyakorlatban egy modern autóban nem biztos, hogy minden beavatkozást észreveszel olyan finoman és gyorsan működnek a rendszerek. Emiatt sokaknak fals biztonságérzete is van és mennek őrült módon. Ha meg egyenesen mész, akkor sokszor tényleg csak a pedál pulzálásából éreznéd az ABS-t, ami vagy van vagy nincs.
Ezzel azt allitod, hogy az abs mukodese soran rendelkezesre all ugyanaz a fekero, mint megcsuszas nelkul....
-
Reggie0
titán
Amikor az abs dolgozik akkor mar nem ugy mozog az auto, mint ahogy elvarnad, rendszerint valtozik a forduloiv sugara, a fekero, mashogy tolja az orrat, cserebe a kormanyozhatosagert. Meg akkor is, ha csak egy pocsolyan hajtasz at es megcsuszik, akkor eszreveszed, hogy a fekerobol visszavesz a rendszer egy pillanatra.
-
Reggie0
titán
havon se vettem észre
amire kitalálták tökéletes ha kel hajt mindenhol amikor meg nem akkor elég az eleje.
és volt ,hogy nyugodtabb voltam sáros úton bemenni egy rally gyorsra mintha csak az eleje hajtana
Az ABS-t se veszed észre itt is tized/ezredmásodperc alatt történnek a dolgok#233802 Qru
Azért kerestem én az Alpokba olyan helyet ahol van hó és még csak nem is sózzák csak tolja, érdesíti
csak sajna már ott is 2000-2500m felé kel menni, ez itt 2750m december végén
mire felértünk a hegyre szaga volt a hajtásnak nem erre találták ki
én most egy GT86-ra vagyok ráizgulvaAz para. Ha valamit barmikor eszre lehet venni, az az abs. Akkor itt vmi mas gond lesz.
-
Reggie0
titán
Hozza kell tenni, hogy az aktualis techet mindig szidjak a szerelok. Aztan eltelik 10-15 ev es az lesz az isten, az arany referencia.

Amikor en vettem a 3 lityos dizelt(8 eve), akkor mindenhonnan az jott, hogy jaj de draga a befecskendezo es mi van ha tonkremegy, meg dpf, meg egr problemak stb.. Most meg mindenki azt javasolja, minthogy a mostani 3 lityosat.
-
Reggie0
titán
nem veszed észre
XC60 AWD volt 5évig
De amit pára írtak ha már hozzászólok. Amikor kitaláltuk az lesz azt is tudtam AWD kell 2ok 440Nm ha el akarsz rendesen indulni akkor kell a 4kerék illetve a gyerekek Ausztriába élnek és inkább az AWD mint a láncolás. Megjegyzek az 5 év alatt 1x volt hóesés
hátsó darálás
és sógor kotróján A6 tapasztaltam ezt nagyon meg tud a szerpentinen feszülni a hajtásaAszfalton el is hiszem, hogy nem venni eszre.
-
Reggie0
titán
A mostani modern hajtásláncok között már kedvezőbb a helyzet mint régen. Általánosságban és körülményektől függően 0,5-1,5 liter/100 km körül mozoghat a plusz fogyasztás a 4 kerék hajtás kárára. Ugye mostmár a legtöbb hajtás csak 2WD-ként működik (általában elsőkerék-hajtásúként), és csak szükség esetén (tapadásvesztéskor) kapcsolja be a másik tengelyt. Ez azért sokat javított a helyzeten.
Cserebe meg kell csuszni es stabilizalni, hogy mukodesbe lepjen, ami hatrany.
-
Reggie0
titán
Egy tanknyi (100-as) benzint csak városban használtam el (13 l/100, evvan).
Nincs gondom, csak elviekben érdekel, a passzív OPF regenerációhoz szükséges a magasabb fordulatszám?Kapott pár padlós gyorsítást az M7-en 100->200 környékére, ill. vissza is gangoltam lassításkor, stb. Tartós 150-160-at - néha több, néha kevesebb - mentem kb. egy órán keresztül, viszont ehhez 3000 alatti rpm társul.
Úgy érzem, oké vagyok így, de ha szükséges, úgy természetesen hajtom pályán tartósabban magas fordulaton is.
Motorfeknel a visszavaltas az pont neheziti az opf/dpf dolgat, mert a nagyobb tomegaram miatt jobban visszahuti.
-
Reggie0
titán
Kaptam ma egy levelet a minisztériumtól miszerint 69PB vezetőoldali légzsák gázgenerátor biztonsági visszahívásban szerepel a VIN.. ez miféle művelet, kb mennyi időt vesz igénybe és eltudnak követni olyan hibát, hogy rosszabb állapotban kapom vissza az autót, mint ahogy bevittem?
A robbanotoltetet cserelik modulostul.. Csak jobb allapotban lehet, mert a regi amit cserelnek instabil es nem biztos, hogy jol fog mukodni.
-
Reggie0
titán
Amugy biztositekokat ellenorizted? Azt is el tudom kepzelni, hogy vmelyik elektronika eldrrant es kivitte a biztit, de ugy megrantotta az akkut, hogy megzavart sok mas modult.
-
Reggie0
titán
Checkengine nem azt jelenti, hogy nem lehet menni vele, hanem azt, hogy valami hasfajasa van. Nalam pl. bedobja neha EGR szuk keresztmetszet miatt is(sok a lerakodas), ami kb. bagatel dolog. Mivel nalad vmi CAN buszos bug lehetett a hiba forrasa ki tudja mit tarolt be, ami szinten jelentektelen. Egy gyors kiolvasas aztan 95%, hogy mehet tovabb az elet.
Masik hasonlo hiba ami nekem volt, az az ABS jelado kontakt hibaja volt. Szinten fekhiba, tpms uzemkeptelen, esp uzemkeptelen hibat dobott be, maradt a checkengine lampa. De ettol meg hasznalhato volt az auto. Szerelo se tudta mi a hiba, jobb es bal oldali szenzort felcserelte es azota hibatlan. Valoszinuleg a csatlakozo erintkezett rosszul.
Amikor tenyleg komoly hiba van, akkor pl. nekem irja, hogy azonnal alljak felre. Pl. amikor a hosszbordasszij elszakadt menet kozben es se klima, se hutokozeg szivattyu, se generator nem volt.
Elektromos Smart fortwo is csinalt nekem hasonlot, szinten sarga motorjel hiba, nem mukodik semmi, motorteljesitmeny lekorlatozva stb.. Leraktam az autot, reggelre semmi baja. Elvittem a szerelohoz, csak egy klimakompresszor kommunikacios hiba volt.
-
Reggie0
titán
Nem kötöttem le az akksit, és tegnap délután még semmi baja nem volt. Beindulni beindul, csak nem lehet vele menni.
Az a baj hogy nincs töltőm, nem feltételeztem hogy egy 9 hónapos autónál be kéne szereznem. De a nagyobbik baj hogy teljesen analfabéta vagyok ehhez még ha lenne is töltőm...Ha beindul, akkor miert nem lehet menni vele?
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Mondjuk itthon sem ártana, legalább vizuális alapon... Ma jöttem olyan furgon után Zuglóban mely füstködöt okozott amerre ment... Nem viccelek gyakorlatilag csökkent reggel 9-kor a látási távolság pár percre amerre ment. Ezeket mint tömeges gyilkossági kisérlet elkövetőit kellene megállítani és hivatalosan eljárni velük szemben (és én nem vagyok egy zöld extrémista).
Sot, az is legyen tomeges gyilkossagi kiserlet, ha fogmosas nelkul felszallsz a tomott BKV-ra.

-
Reggie0
titán
Szerinted szóba állnak veled?
Adatokat, szerviztörténetet csak a tulajdonosnak adnak ki, ha épp olyan kedvük van és még nem is tartod fel a sort a fizetős vendégek előtt. Nem szeretnek csak úgy random beletúrkálni a rendszerbe mert rögzíti a rendszer elvileg, hogy mikor ki mit nézett meg és utána megüthetik a bokájukat. Szóval nem úgy van az, hogy besétálsz egy rendszámmal és megmondják a tutit.
En itthon mercibe besetaltam rendszammal es 10 percen belul odaadtak kinyomtatva a szervizkonyvet.
-
Reggie0
titán
Ezt nem tudom, nyilvan az autotol fugg. Nekem regi autom van(2011), ott akkor sem kellett semmit mokolni, amikor AGM-re valtottam, de nem is tolt 14.5V-nal tobbel.
-
Reggie0
titán
Csak fél igazságot írtál!!
"mindegyik akku bir start-stoppot, a kerdes az, hogy mekkora motorig."
Nem mekkora motorig, hanem meddig!
A S&T-os akkuk, direkt arra az igénybevétlere készültek. A gyakori töltésre kisülésre. Ezt a terhelést nem igazán bírja a hagyományos akku. Az ára sem véletlenül magasabb egy S&T-os akkunak. Azt sem szabad elfelejteni, azoknak az akkuknak más a töltési feszültsége. Sőt tovább megyek, pont VAG vonalon vezették be először a töltés menedzsment alkalmazását amióta megjelent az autóiba a S&T rendszer. Tehát ha kicsi a motor egy autóban, de S&T-os, abba nem szabad(na) hagyományos akkut tenni.Az, hogy mekkora motorig es meddig osszefugg. Ez csak meretezes kerdese.
"Sőt tovább megyek, pont VAG vonalon vezették be először a töltés menedzsment alkalmazását amióta megjelent az autóiba a S&T rendszer"
Mit ertesz toltesmenedzsment alatt? Ha azt, hogy 14.4V-rol visszaveszi a toltest, akkor azt mar eleg reg csinaljak. -
Reggie0
titán
Hűha ezt még èn nem èrtem. Miért lenne minden akku start-stoppos?
Minden akkutipusnal megvan az az inditoaram amit rendszeresen elvisel. Ha kicsi a motor akkor egy hagyomanyos akku is jo melle. Ha nagyobb es nagy inditoaram kell, akkor kell start-stoppos akku, mert a hagyomanyos azt mar nem tudja kiszolgalni. Szoval igazabol mindegyik akku bir start-stoppot, a kerdes az, hogy mekkora motorig.
-
Reggie0
titán
Mennyi a reális ára a vezérlés + vízpumpa cserének szerintetek? Egyik helyen kaptam egy 800k s ajánlatot, kicsit sokallom, bár tudom, hogy 1.5 nél azért komplikáltabb ez a dolog
Am a pumpára egy másik szerviz futólagosan több 100k t mondott, de ha rákeresek, 100 alat hozza őket, ez is valami spéci lenne?
Milyen autora? Az enyem 1 folott volt a4 b8 3.0 tdi
-
Reggie0
titán
Persze. Az olaj igy-sem ugy sem tud hezagot kipotolni, viszont ha surubb olaj kerul bele, akkor felgyorsul a kopas es meg nagyobb lesz a hezag. Ez a surubb olaj majd segit legfeljebb az eladasra igaz, ha at akarod vagni a vevot, mert sokaig nem lehet elvezni az elonyet.
-
Reggie0
titán
Persze, a jo hoszigetelesnek nem feltetele, hogy latvanyos bubik legyenek rajta.
A fekete vs ezust femfolia kozott az a kulonbseg, hogy az utobbi a sugarzott ho ellen hatekonyabb. Azaz ha pl. dizeled van es kozvetlen ralatas van az akkutol a kipufogo/egr/turbo fele, akkor azok azert 300-600 fokon sugarozni is tudjak a hot, ezt jol visszaveri, mig a fekete felveszi ezt a sugarzast es jobban atmelegszik.
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
Az a trukk, hogy csak abbol az iranyokbol kell hasznalni, ahonnan a meleget kapja. Teljesen becsomagolni az egesz akkut valoban butasag.
-
Reggie0
titán
Pont az előbb olvastam a Banner oldalán: óvatosan kell EFB-ről AGM-re upgradelni! Mivel az AGM akku 55 Clesius foknál nagyon környezeti hőmérsékletet nem tud tartósan elviselni! A motortérben meg ettől azért melegebb szokott lenni!
A gyári AGM beépítéshez hővédő pajzs vagy keret mögé építik be az akkut, ha a motortérben van. Vagy inkább csomagtérben, utastérben helyezik el.
Az EFB nem érzékeny erre.
Az AGM akku 85 Celsius fokot már csak naponta maximum 3 órás időtartamban visel el. Ettől nagyobb kitettség esetén a szeparátor kiszárad az akkuban, a rácsok pedig extrém módon korrodálódhatnak!EFB is erzekeny erre, csak kisebb mertekben.
-
Reggie0
titán
Az az érdekes,hogy az újabb Suzukik is start stopposak az akkuk még nem, mostanában egy Kia Ceed-nél is találkoztunk ilyennel. Fene se tudja hogy van ez mostanában.
Minden akku start-stoppos, a kerdes csak az, hogy mekkora motor mellett.
-
Reggie0
titán
Nem... ehhez nem milliós bér kell, hanem némi józan ész és esetleg némi pénzügyi tudatosság. Fater jelentősen kisebb összegből tart fent autót kb patyolat állapotban.

Azt tudom neked mondani pont mint féléve a Honda topicban, neked nem másik autóba kéne fektetni hanem némi önképzésbe, hogy tudj mit kezdeni a pénzeddel.
Aztán folytatnám azzal, hogy az állandó elégedetlenség okát megtaláljam... szabonagyur Sportback szép de a coupé a szememnek még szebb!
rbalint88 Tudod még mennyi szaladt el azóta karbantartás - megelőzés - cicomázásra? Lássuk csak! focvis nyisd nagyra a szemed itt az excel.light amit vártál! Többieknek meg szerintem szemeket becsukni...

Tételesen akkor, április 1.-el került hozzám (jó vicc nem?
) rögtön utána:- vezérlés és hossz cserék (260k - full INA szett)
- emberem kicserélte az elgányolt ékszíjtárcsát gyári beszállítósra + 2 tartóbak + 2 belső csukló (228k - kis kedveséggel)
- BBS szett újonnan, szerelve ~310
- 3db cooler cső + diverter + cooler (gyárival egyező helyre szerelhető de nagyobb) ~75
- hátsó fékek felújítása + váltóolaj ~140
- 2db DEPO lámpa tarcsinak 160k
- GT Reflect foncsorozás 16k
- TFSI trafók + adapterek + gyertyák ~75k
----
1,26m... 5 hónap és 7200km-re. Sok vagy kevés, legalább annyi örömöt ad a szekér mint a motorjaim szóval egy kanyit sem sajnálok. Idén még várhatóan:
- lövök tarcsinak kédereket vagy bontva vagy újonnan az ajtók-tető találkozásához.
- kilakatoltatom a jobbhátsó csücsköt mert bántja a szemem.
- nyaralás utánra csúsztatva de polír + fóliáztatom a gyári lámpákat amik visszakerülnek végre.
- egy garni Wintercontact.Innen ami fogható lett volna? A felnik mindenképp, de mivel a gyári szettem van csak
ezért preferáltam a második szettet... a bontott használt gyárikat meg arcátlan áron mérték vagy le voltak rúgva. A trafók is foghatóak lettek volna ha csak a 3. hengerét cserélem + gyertyák de mondom miért ne... tototos megrontott a gondolattal a talin na!
Illetve a DEPO lámpák is foghatóak lettek volna, vagy épp a fejem foghatom egy pár év múlva, a garázsban meg sok minden elfér.Szóval reálisan ennek a bő fele - vagy kétharmada megfogható lett volna, illetve ha a kedves Pékség Kft. nem sz*ja el az ékszíjtárcsám biztos jelentősen kisebb lesz az induló kör. Sebaj, hétfőn indulás vele nyaralni 6 napra, mindenért is kárpótol megint! Legjobb döntéseim egyike volt elhozni a topiktárstól!
Reggie0 Csak ez paralimpikon, felül nyitott. Ide 300 felett volt picivel az ajánlat gyáriban mikor rákérdeztem a karcok végett. Ott azt mondtam utána nem is zavarják a szemem...

es bitport:
Ja, azokban anyagbol is sokkal tobb van. Nalam egyertelmu volt a valasztas, mert az utangyartott is megvolt 120, nem volt ertelme sporolni rajta.
-
Reggie0
titán
Hat, a most mar Micsurint boldogito A4 cabriora ugy ment el 6 ev alatt 3M, hogy abban van masszivan megelozo karbantartas es flancolas* is, raadasul egy premium autorol beszelunk, amibe mindenbol a legjobb (= altalaban a legdragabb) lett megveve. Szoval a 3 ev alatt 2,5misit elbukni es atirasra elloni eleg eros.
* felujitas helyett komplett uj fenyszorok, felnifelujitas, uj gumik 2x, femszovetes fekcsovek, ilyesmik.A4-re most 180 egy gyari szelvedo, nem reg csereltek az enyem.
-
Reggie0
titán
Nekem nem az araval van a bajom, hanem a playstore-val. En ott nem fogok regelni, foleg nem sajat neven es adatokat megadni.
-
Reggie0
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Új Intel CPU-kkal jön a Surface Pro 12 és a Surface Laptop 8 for Business
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Asustor NAS
- Yettel topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását típustól függetlenül
- Bomba ár! Stonebook Pro P103B i i3-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R7 7700X 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3080 10GB Lian Li Vector V100 Adata 750W
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az volt a mondás erre, hogy csak az AWD 1,5-2 liter
Ha jól rémlik, OMV.

és ha megszokja az ember nem akarja a mutatóst nézegetni
Nekem már az ember sem megnyerő, meg az érvei sem olyanok, mint mondjuk egy Bácsi Geri előadás.
) rögtön utána: