Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62140) z123456z


z123456z
senior tag

Sziasztok.

Digi 100/100 netem van és jelenleg egy Dlink DIR600 szolgálja ki az eszközöket: 1 TV, 3 db telefon, 1 tablet, egy laptop és egy PC. Felragasztottam a tv hátuljára, a tv lan kábelen van csatlakoztatva, a többi wifi. A legtöbbet a fiam használja a netet egy tp-link 722 usb vevővel, PC online játék skype viber, ilyesmi. Ha nincsen itthon senki, mint pl most, akkor igen szép sebességet el lehet érni ezzel a gyengusz routerrel:[link]
, méghozzá két vasbeton falon keresztül ( hacsak nem az előszobai közlekedőn kerül egyet a jel, ott csak ajtók vannak. :D ).
Viszont, ha rajta vannak az eszközök, és a lányom is játszik vagy youtubeozik, akkor már elég necces a dolog. A fiam usb stickje néha el is dobja a jelet, pontosabban még nem jöttem rá, hogy router vagy usb a hibás, de ez csak mostanában kezdett el jelentkezni, ám a többi eszközön nem észlelem. Ebből gondolom, hogy az usb vevő lesz a ludas.
Ráadásul
karácsonykor érkezik még 2 eszköz, egy 5GHz képes telefon és egy AC képes tévé. Azt gondolom, hogy ehhez már kevés lesz a dir600 ( eddig nem volt 5 ghz képes eszközünk, így nem hiányzott ilyen router sem. )

Nos, mi lenne a legjobb megoldás?

A.,
A dir 600 bekerülne a lányom szobájába, így nagyjából egyforma távolságra lenne minden eszköztől és csak egy db vasbetonfalat kéne átvinnie.
B.,
Vennék még egy filléres routert, az menne a fiam szobájába, az venné a jelet a dir600-tól és küldené a fiam lanjába. ( ha most egy oltári baromságot írtam, nézzétek el nekem, nem értek hozzá, csak gondoltam valami ilyesmit jelent az acces point ).

Ebben a két esetben persze lemondanánk az 5 GHz nyújtotta előnyökről.

C.,
Beruházni egy viszonylag normális, dual band AC képes routerbe, és menne a dir600 helyére vagy a lányom szobájába.

A router áthelyezés azért macerásabb, mert kábelezni és furkálni kell, valamint ki kell hívnom a digit, hogy krimpeljék rá a csatlakozót a kábelre.

Olcsóbb, az ajánlottak között nem szereplő AC-s router ( pl ASUS ac53,dir 842, stb ) kiszolgálhatja e az igényeimet? Nem akarok se nyomtatni, se routeren torrentet futtatni, se semmi mást, csak jelet sugározni. Így is kell nekem a sokmagos erős proci, meg a moddolt fw?

Köszi a türelmet.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.