Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31551) BornToBePuli


BornToBePuli
aktív tag

Mi a kutyaf.sza az a freelancer?

Read only felhasználó

(#31552) haly válasza adalbert1 (#31546) üzenetére


haly
őstag

Ezzel látod nagyon is egyetértek. A környezet iszonyat fontos.
"Show me your friends and I'll show you how successful you'll be."

Viszont alapvetően a mondandómat nem változtatja meg. Nála is a legnagyobb baj az, hogy belenyugszik, hogy ebbe született és ennyi az élete. Persze nyilván értem az érem másik oldalát is. Az ember a szülő példáját tanulja meg a legtöbb esetben.

(#31551) BornToBePuli
Szabadúszó. Olyan vállalkozó/alkalmazott, aki megbízásokat teljesít és megbízásonként kap fizetést.
Baromi nagy előnye: Nem időért dolgozol, hanem teljesítményért. Ergo van értelme fejlődni az adott területen, amit csinálsz.
Számomra előnye: Baromi egyszerű és érdekes dolgokat lehet csinálni. Virtuális asszisztenskedéstől kezdve, weblapfejlesztés, videovágás, logo készítés, fordítás vagy akár csak egyszerű audio anyag legépelése.
Mindezeket NEM Magyarországi bérért lehet csinálni --> Kis kapu a külföldhöz, itthonról. :K

(#31553) Kobe válasza Mercutio_ (#31547) üzenetére


Kobe
veterán

Perpillanat is ezt csinalom, tobbnyire (pl full scale hazai jogi, audit, bevezetes illetve sales incentive projektek ERP rendszerekben, sok leanyvallalatos kornyezetben) de tanacsadoi szerzodeses viszonyban nem biztos csinalnam, bevallalnam.... Egyreszt az utazgatas (ami tetszett volna, az a heti 5bol 4 nap utazgatos tavol levos, az csalad mellett mar macera), masreszt en nem nagyon vagyok az az "ugyfelnek mindig igaza van, mindent az ugyfelert" tipusu bologato konzultans, igy lehet hamar felkopna az allam :DDD
az is maceras, hogy ezt a fajta melot eleg nehez bearazni, relative nagy a szoras - kozepertek +/-30% os savokat siman latok, de glassdoor is az altalam ismert jelenlegi szamoknak siman a felet /60%at hozza ki multinal mint bevallott berek.... Igy eleg nehez megitelni hogy az embernek a mostani helyen van jo dolga vagy a statisztika csuszott felre

De januartol tartok majd egy kis piaci korkepet mi az aktualis elerhrto

Masik opcio vmilyen egyeb, napi rutinhoz kotheto mellekes, vallalkozoiban

[ Szerkesztve ]

(#31554) OPiiPO válasza BornToBePuli (#31551) üzenetére


OPiiPO
addikt

segíthetek? ;]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#31555) bernel válasza haly (#31552) üzenetére


bernel
tag

" Virtuális asszisztenskedéstől kezdve, weblapfejlesztés, videovágás"

Hol találsz ilyen munkákat? Mert a nemzetközi freelancer oldalakon általában az van, hogy ilyen weblapozós meg hasonló munkákat az ázsiaiak éhbérért megcsinálják boldogan, igen nagy a konkurencia.

(#31556) Lmh


Lmh
őstag

Köszönöm a hsz-eket, akkor ez simának tűnik.
Tartok egy próba évet, hogy belerázódjak, meg meglássam az egészet belülről.
Aztán ha jól értem ha meglesz a login-em, akkor vehetek még hozzá ilyen állampapírt otthonról a fotelből bármikor ha úgy tartja kedvem.

Úú eszembe jutott egy kérdés: Ha veszek mondjuk most 1 millióért. Akkor elkezdődik az egy év.
És mi van ha fél év múlva megint veszek 1 millióért? Akkor az külön, egymástól függetlenül, fél évvel eltolódva párhuzamosan fizet kamatot 1 év múlva? Lehet ilyet? És mondjuk félévente lejár mindig 1 és kiutaltatom a kamatot, a tőkét meg hagyom újra 1 évre.
Tehát ha mondjuk szeretnék félévente vagy negyedévente egy kis nyaralás/síelés pénz-boostot, akkor ez így lehetséges lenne?

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#31557) buherton válasza Lmh (#31556) üzenetére


buherton
őstag

[link] 5. alkalom.

Kibocsátás dátuma a fontos és vételi időszak. 1 év múlva nem fogod tudni megvenni ugyanazt az állampapírt.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#31558) concret_hp válasza Dare2Live (#31518) üzenetére


concret_hp
addikt

én a 27%os áfáról azt gondolom, hogy az teljesen be fogja dönteni a keresletet, ha a mostani árakra rádobsz még 20% extra áfát akkor már tényleg nagyon sokan kiszorulnak...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#31559) Miertvansote


Miertvansote
tag

Köszönöm a hozzászólásokat!

Igazság szerint hitelt, nem szeretnék felvenni csak ha minden kötél szakad. Vidéken lakom, Pestre szívesen fölköltenék, talán még többet is lehetne keresni bár ebben nem vagyok teljesen biztos, ami tuti, hogy a lakhatás sokkal többet vinne el. Így kevesebbet tudnék félretenni, onnan meg még abszurdabb a saját lakás gondolata.

(#31560) haly válasza bernel (#31555) üzenetére


haly
őstag

A világ egyik, ha nem A legnagyobb freelancer weboldalán találok ilyeneket.
És igen, baromi nagy a konkurencia. Alapból bejutni az oldalra is elég nehéz volt, de sikerült.

El kell, hogy keserítselek viszont. Annyira nem élünk jó helyen, hogy az ázsiai éhbérek mellett is simán tudunk vállalni munkát, annyira kevéssel beérjük. :U
Azon az oldalon, ahol én vagyok 3$/h a minimum, ha órabérben dolgozol.

Ja egyébként eszembe jutott még egy hatalmas előnye. Baromi sokat lehet tanulni. Alapból már abból is tanul az ember, hogy milyen munkákat raknak fel, mire van igény --> Arra képezed magad.
A másik része meg az internet marketing, SEO, Facebook ads meg sorolhatnám még milyen internetes pénzkereséshez szükséges eszközök. Ha ezekből megcsípsz egy olyan állást, ami kezdőket elfogad, akkor rengeteget tanulhatsz belőle, amit aztán később kamatoztathatsz a saját hasznodra. :K

A másik freelancer oldalon (....rr), sokkal kevésbé professzionálisabb a környezet, viszont jóval több fun munka van. Láttam már párkapcsolati tanácsokat osztogató embert vagy kibérelhető videojáték társat. :U

[ Szerkesztve ]

(#31561) htomi85 válasza concret_hp (#31558) üzenetére


htomi85
tag

Nem a keresletet fogja, hanem a kínálatot.

(#31562) Fandango válasza haly (#31560) üzenetére


Fandango
veterán

Érdekesen hangzik ez a freelancer dolog. Egy oldalt néztem ott ilyen licit rendszerben megy, hogy ki mennyit kér a munkáért, ez van minden ilyen oldalon?
Illetve gondolom itt se feltételen az viszi el a munkát aki a legkevesebbet ajánlja, hanem van egy ilyen megbízhatósági értékelési rendszer, hogy legyen motíváció hogy minél jobb munkát végezz, mert akkor nagyobb eséllyel választanak ki?

(#31563) kraftxld válasza Fandango (#31562) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Lehet jó pénzt is keresni, én eléggé leépítettem már, mert nem volt már túl sok szabadidőm annyi meló lett volna.
Csak a jobb cégeket hagytam meg ahol rendesen fizetnek meg érdekes a meló.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#31564) BÁ Nutrition válasza haly (#31534) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Nem gondolkodsz rosszul 22 evesen :U

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#31565) Dare2Live válasza attiati (#31541) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Magukat kommunistának mondó rendszerek elve/pr szövege volt a mindenki egyenlő. Aminek meg a nem létező jogállamnak pl elvesszük aki akar/jól csinálja és havernak adjuk, meg a... vége lett a mindenki szegény.

A kommunizmus egyértelműen megbukott. A szocializmus nem. A kettőt ne tegyük egyenlővé. Vannak jobboldalibb rendszerek amik egyik tulajdonsága hogy gyenge a szociális védőháló cserébe alacsonyak az adók, meg van ahol komoly a szociális védőháló de magasak az adók. Elöbbire plda US, ahol minimálisan adózol, de fizetsz a felső oktatásért, sokszor az egészségügyért, másikra meg plda Svédo, Dánia, Németo... ahol magasak az adók de az EÜ ellátás magas szintű vagy pl 5/10év munka után ha munkanélküli leszel 1-2évig kapsz munkanélküli segélyt.... De ezekben az államokban szó nincs arról, hogy pl rogyadozna a jogállam.

A magyar rendszer specialitása, hogy nagyon magasak az adók világviszonylatban is TOPban vagyunk a megkeresett bér ~60% az államnál landol te végeredményben ~40%ból gazdálkodsz viszont nagyon lyukas a szociális védőháló. 3hónap munkanélküli segély az is kb éhezésre elég, összeomlott egészségügy, katasztrófális állapotban lévő oktatás. Ha beteg vagy kapod fizetésed 60/70%át azt is maximalizálva. Persze ezek után tömegek járnak betegen dolgozni aminek a vége az, hogy szétfertőznek mindent.
Ha tetszik szana széjjel vagyunk adóztatva miközben ezt semmi nem indokolja. Akkor már tényleg jobb az US féle rendszer ahol alacsonyak az adók aztán alap szint fölött old meg magadnak. Véleményem szerint ami MOon megy az az "elvesszük aki akar/jól csinálja és havernak adjuk" egyik legcsodálatosabb megvalósulása. Kombináld ezt a rogyadozó jogállammal, ahol akár KKV szinten is rendszeres az "elvesszük aki akar/jól csinálja és havernak adjuk". Mindezt a te adódból.

És a legszebb, hogy tökéletesen működik a PR. Szidva van a kapitalizmus. Az EU. Elmúlt 8év. Soros. Migránsok. Brüsszel. Szóval eszed vagy nem ez marad is és ne csodálkozz ha szidva van a kapitalizmus/eu... de mi vagy a kormány nem, sött 2/3.

még félálomba volt az eleje remélem azért érthető még ha nem is összeszedett.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#31566) bernel válasza haly (#31560) üzenetére


bernel
tag

Nyugodtan kiírhatod az oldalak címét, ha nem titok. Valószínűleg többeket érdekelhet.

(#31567) bernel válasza kraftxld (#31563) üzenetére


bernel
tag

Ez melyik oldal volt?

(#31568) BÁ Nutrition válasza bernel (#31566) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Ha nem lehet akkor privatba erdekelne

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#31569) BÁ Nutrition válasza Dare2Live (#31565) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Angliaban kb 5%ot kapnek betegszabira. Ha ugy adodik meg sem szoktam igenyelni annyira jelentektelen

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#31570) bernel válasza BÁ Nutrition (#31568) üzenetére


bernel
tag

Miért ne lehetne? Munka van bőven, és ezzel egymást segítjük, ha megosztunk ilyen infókat.

(#31571) BÁ Nutrition válasza bernel (#31570) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Nem tudom. Neha kitalaljak a modik h ez meg az reklam

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#31572) Dare2Live válasza BÁ Nutrition (#31569) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Anglia nem volt a listámon, nem ismerem.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#31573) Lmh válasza buherton (#31557) üzenetére


Lmh
őstag

Igen, epp a napokban neztem, 3. eloadasig jutottam. Megneztem az erre vonatkozo reszt, de ebben a kerdesben konkretan nem segitett.
Ertem en h pont uazt nem tudom megvenni, de egy kovetkezot, talan picit mas kamattal igen. nem? :-)

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#31574) vnorbi válasza Lmh (#31573) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Amíg egyéves papírról van szó, addig a kiszámíthatóság elég jó. Hetente van új kibocsátás, és hónapokig, vagy akár évekig ugyanolyan kamattal jön az új sorozat, mint az előző (és két hétre előre lehet tudni, hogy a következő kibocsátás milyen kamattal lesz).

Ha elindulsz a prémium vagy bónusz felé (sok éves papírok, éves kamatfizetéssel), azoknál van az, hogy hónapokig (akár több, mint egy évig) tudod venni ugyanazt a papírt, és amikor lezárják az adott sorozat kibocsátását, akkor azután általában lényeges változás/kamatkülönbség lesz az új sorozaton. Ezeknél nem nagyon lehet előre kalkulálni, mostanában az a jellemző, hogy pár óra vagy esetleg egy nap van csak a bejelentés és a tényleges lezárás között, és csak akkor mondják el az új feltételeket.

(#31575) Polacheck válasza BÁ Nutrition (#31568) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

En az upworkot hasznalom egyelore ilyen freelancer melokeresesre, eddig keves sikerrel, mondjuk kicsit reteg a terulet (salesforce, pardot)

less qq more pewpew!

(#31576) buherton válasza Lmh (#31573) üzenetére


buherton
őstag

Vnorbi jól leírta. Annyival egészíteném ki, hogy az állampapír az egyfajta kötvény típus, aminek köze sincs a betéthez. A bankbetétnél kell apróbb összegre is külön szerződni, és ott nem tudsz bukni, ha feltöröd.

Itt egy példa a fél- és egy éves állampapírról.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#31577) Handball94


Handball94
aktív tag

Vajon a hitelkártya jóváíráson kívül mi értelme van negatív hozammal diszkont kincstárjegyet venni? [link]

(#31578) vnorbi válasza Handball94 (#31577) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Rejtély, de ez itt aukció, ahol nem lehet hitelkártyával fizetni, és tipikusan nem magánszemélyek fektetnek ide (hanem esetleg olyanok, akiknek muszáj törvényi kötelezettség miatt állampapírban tartani pénzt).

Ha a kincstártól akarsz DKJ-t venni, ott 0% kamat alá mostanában nem mentek, a 3 hónapos éppen 0,04% EHM körül mozog.

(#31579) bernel


bernel
tag

Most már ugye jóval kevesebb USA ETF-et lehet vásárolni innen Európából. Az US Total Market ETF-nek létezik EU-ból vásárolható verziója?

(#31580) concret_hp válasza Handball94 (#31577) üzenetére


concret_hp
addikt

pl. alapkezelő vagy és kötelező a szabályzatban meghatározott dolgokba raknod a lóvét.

ill. a bankoknak is el kell rakni valahova a likviditásukat és jobb -0.0x-et kapni rá, mint -0.1x-et a jegybanknál

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#31581) MuMa012


MuMa012
tag

Havi átlagosan 100 000 forintos kártyahasználat mellett érdemes hitelkártyát kiváltani? Az Erste-nél vagyok és ott ennek a havi duplájánál járna évi 90 000 környéki visszafizetés. Így a kártya előállítási és éves díjakkal kevésbé tűnik vonzónak az ajánlat.

(#31582) concret_hp válasza MuMa012 (#31581) üzenetére


concret_hp
addikt

gondolom elírtad és 9000, szerintem az határeset, én talán havi 70-80K-t költök kártyáról, ennél már azt mondtam, hogy nem foglalkozok vele.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#31583) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

Téma volt napokban. [link]

Mon ha szar helyre születtél ~ a legnehezebb/legkissebb esélyel tudsz kitörni. E van.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#31584) Dare2Live válasza MuMa012 (#31581) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Mi Erste WizzAirrel toljuk, havi 400-500K használat mellett 2% a visszatérítés WizzAir pontokban. Limit nincs. Éves szinten 100.000Ft amit repjegyben lehet realizálni.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#31585) MaciG válasza #95561216 (#31507) üzenetére


MaciG
addikt

Itt vidéki nagyvárosról van szó, és első sorban felújítandóról így amiket írtál az hatványozottan igaz.
Minden esetre ha én szeretnék egy 25 millás házat, de most csak 10 misim van, akkor vennék egy kis lakást (hangsúlyozom, vidék!) és azt kiadnám, vagy elkezdeném felújítani, és ha összejön majd a hiányzó x milla az évek során az álmaim házára akkor ezt eladnám és azt megvenném. Így nem kell félnem az ingatlan árak emelkedésétől, hisz az enyém értéke is nő, illetve attól se hogy rossz helyre teszem a pénzt és elbukom. Persze biztosan vannak ennél jobb megoldások, de egy átlagos pénzügyi ismeretekkel rendelkező embernek szerintem ez a legbiztosabb, a lakás mindig ott lesz, és ha úgy hozza a sors, lehet nem ilyenre vágytál, de legalább van, és nem az utcán laksz.

Az is igaz hogy lesz majd válság, de ezt szerintem senki nem tudja mikor. Lehet 1, de lehet 10, 20 év múlva. Erre nem hiszem hogy lehet alapozni, max úgy felkészülni.

BANZAII

(#31586) vg válasza MaciG (#31585) üzenetére


vg
addikt

És akkor közel 1,5 milliót ki is fizetsz ingatlan szerzési illetékként a kis lakás megvásárlása és a nagy ház után összesen?

(#31587) Cathfaern válasza vg (#31586) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Meg a benzin költséget és időt, amikor le kell utaznod vidékre, mert valamiért foglalkoznod kell a lakással / albérlőkkel :) (vagy annak a megbízási díját aki ezt csinálja helyetted)

(#31588) Kobe


Kobe
veterán

Kb 2M friss penzt szeretnek betolni decemberben allampapirba, 1evig minimum nem nyulnek hozza, de piactol fugg hogy utana mikor

A lenyeg az lenne hogy legalabb nflaciokoveto papirba tudjam rakni, ahhoz milyen tipusu allampapirt erdemes nezni?
Az sem. Lenne baj ha nem nem 3-5 eves lejaratu, hanem mondjuk szukseg eseten elobb lehessen visszavaltani (nyilvan akkor esedekes dijakkal), de jo lenne ha addig inflat hozna legalabb

(#31589) #41635072


#41635072
törölt tag

A fentebb emlitett freelamcer melos oldalak linkjet elkerhetnem privatban? Koszonom!

(#31590) kraftxld válasza #41635072 (#31589) üzenetére


kraftxld
nagyúr

[link]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#31591) MaciG válasza vg (#31586) üzenetére


MaciG
addikt

Tehát az alap szitu, hogy kell egy ház saját célra DE még nincs meg rá a pénz, csak egy rész.
Ha veszel egy 25 millás házat, akkor ugyanannyit illetéket fizetsz mintha vennél egy 10 millásat, majd azt eladod és egy 25 millásat, mert utóbbinál csak a kettő közti különbözetet kell másodjára megfizetni ha x éven belül eladod és veszel másikat

Cathfaern: Ha egyébként is ott laksz abban a vidéki nagyvárosban akkor ez nem játszik, csak az idő :U

BANZAII

(#31592) buherton válasza Kobe (#31588) üzenetére


buherton
őstag

Fix 1 éves 2,5%-al
3 éves, infl + 1,1% <- csinálhatsz olyat, hogy megveszed és ha kell a pénz akkor eladod. Ha az emlékeim nem csalnak, akkor pont erről volt itt szó és jelenleg ennek 1% a jutaléka.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#31593) kraftxld válasza MaciG (#31591) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Pont így bizniszelünk épp a szülőknek lakást.
Most egy b*szott nagy házban laknak és van pár M megtakarított pénzük.
Indítottak 2 db 20 ezres lakáskasszát még a beszántás előtt.
Vettek egy lakást 10M-ért, a maradék pénzt 10 éves hitelre, 5 éves kamatperiódusra. Az ebből befolyó albérlet pénz pörgeti a hitelt, fedezi a biztosítást. 5 év mulva kb már nem fogják tudni fenntartani a mostani ingatlant amikor is eldöntik, hogy:
- Lakáskasszákat beforgatva hitelt kinullázva még egy kis pénzt ráköltve beköltöznek a lakásba
- Eladják a lakást és még némi pénz ráfizetésével olyat vesznek ami nekik jobb

Meg nagyon remélem, hogy felérik ésszel hogy eladják a mostani házat :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#31594) attiati válasza Dare2Live (#31583) üzenetére


attiati
veterán

Ez egy másik szemszögből vizsgálja a kérdést. (Hogyan lehet kitörni?)

Az eredeti témaindítás az volt, hogy mi az oka a szegénységnek és hogy a kapitalista berendezkedés ráerősít e, okozza e?

Itthon szerintem más az oka a szegénységnek.
Onnan indult a vita, hogy a mentalitás és világnézet befolyásolja e, hogy ki tud törni valaki.

(#31595) Dare2Live válasza attiati (#31594) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Inkább, hogy ki lehet e. MOon relativan az egyik legnehezebben.

Sztem a "nem" szabadpiac/kapitalizmus pl kommunizmus/oligarchizmus vezet elszegényedéshez és szegénységhez.

Persze, hogy befolyásolja.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#31596) htomi85 válasza Dare2Live (#31595) üzenetére


htomi85
tag

Most elég rossz a helyzet, a 0,9 százalékos alapkamatból és az eus transzferekből egy szűk, jól körülhatárolható réteg elhúzott.
Rövid távon talán nem lehet rosszabb, mert ezek a tényezők falhoz értek, a bérekhez pedig lassacskán hozzá kell nyúlni.

[ Szerkesztve ]

(#31597) attiati válasza Dare2Live (#31595) üzenetére


attiati
veterán

Nem mindenki értett vele egyet, hogy befolyásolja. Ebből indult a vita.

Én is inkább ezekben keresném az okot + magas állami újraelosztás (függőségi rendszer, pazarlás) + rossz mentalitás + a magyar szocializálódás + a rossz mintakép + segíteni kell otthonra anyagiakban.
És a kapitalizmus negatív hatásai.
Tényleg igaz, hogyha valakin segíteni akarok, akkor megtanítom halászni és nem halat adok neki.
= lakástámogatás helyett kevesebb adó és több önérvényesítés az állampolgárnak.

(#31598) haly válasza attiati (#31597) üzenetére


haly
őstag

katt

Az általam feszegetett hozzáállás és felfogás kérdéséhez kapcsolódik... Erősen ajánlom! Kezdési időpontot a lényeghez rajtam, de szerintem érdemes az egészet végighallgatni. :K

(#31599) MuMa012 válasza concret_hp (#31582) üzenetére


MuMa012
tag

Bocsánat, igen, 96 000 a pontos összeg.

(#31600) MuMa012 válasza Dare2Live (#31584) üzenetére


MuMa012
tag

Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatod. Nem vonz a WizzAir kártya, mert ritkán repülök olyan helyre, ahova el tudna vinni. Meg eddig a fapadosok közül a Ryanair jött be a leginkább. A MAX-os vagy a Supershopos kártyára gondoltam.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.