Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tökéletes töketlenség
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
válasz Szada85 #287780 üzenetére
most megneztem, 12 eve vettem egy orat, akkor engedtek az arabol 190 eurot kp-s vasarlas eseten vicc ez a ciganykodas. ezert is mentem inkabb markakerbe, nekem nincs turelmem ehhez a baszakodashoz, es a dasweltautonal is biztos van valami normalis, eletheto auto.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
MunezXBK
nagyúr
válasz szőröscica #287793 üzenetére
Otthon már 5 centi is a világ végét jelenti.
-
MunezXBK
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Szada85 #287780 üzenetére
Leeresztett kerék az gáz. Ennyi termin, és nincs idő a naptárban körülnézni a kocsikat?
Fék rozsda - Jumperünk állt vagy 8 évet asszem, az a tárcsa van rajta még mindig szerintem Flottából kifutott autókat időnként beindítottuk (ne merüljön le az akku), amelyiken nagyon rozsdásodott már a fék, azzal pedig volt egy rövid kör vezetés, vagy ideiglenes kivonás esetén telepen belül fékeztük le a rozsdát, vevők boldogok legyenek. -
Szada85
aktív tag
válasz F_Zolee #287783 üzenetére
Megmondom öszintén, nem tudom még, alszok rá egyet-kettöt.
Picit "sokallom" az árát így, hogy utána még bele kell(ene) dobjak ~1000 Ercsit télikerékre ahhoz, hogy közlekedhessek vele. A cél(om) valahol olyan 1-2000€-val alacsonyabban lenne (nem érzem egyelöre a piacon a cikkekben emlegetett nagy deal-eket bevallom, eddig bármit néztem meg, ott fix árakba szaladtam, bár kereskedés nyilván jobban kitartja az árakat, mint a privát eladók). -
kisza25
félisten
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Szada85
aktív tag
válasz rbalint88 #287779 üzenetére
Én abszolút osztom ezt, a tekerös, nyomogatós világ jobban passzol hozzám, a jó magasan levö középsö kijelzö pedig CarPlay-nél még elöny is, szóval számomra tökéletes benne minden.
i30-akat képröl néztem, nekem annak a beltere még kevésbé vonzó, mint a Cupra, plusz ahogy írod, kombiban nem is kínál alternatívát. -
Szada85
aktív tag
válasz Petyyyyy #287636 üzenetére
ha ez így müködne, de mivel jellemzöen ha minden igaz 1-2 szett próbrarendszámuk van, így nem lehet önhatalmúlag leakasztani a kulcsot a szekrényböl.
De köszi a friss fejet, a fehér magántagot lemondottam, már nekem is kellöen baszkurálta az ingereimet az egész "csomag" problémái.
-
Szada85
aktív tag
Napi kaland (ne csak én mulassak jót), a tegnapi kommentböl [ezt a szürke Cuprát] próbáltam ma ki. 10 órára mentünk, elöbb odaértem, a köztes idöben picit felmértem a terepet. Volt náluk még 2 egyéb Cupra is, meg még több tucat egyéb modell is.
A Cuprák közül kettönek is 1-1 kereke koppra leeresztve, felnin pihent az autó, mellette több Leon is hasonlóan "nyomorúságosan várta" a jövöjét. (És ennek még komoly jelentösége lesz.)A megnézett autón a gumik szerencsére rendben, a féktárcsák brutál vastagon oxidálódva, müszaki 2023 szeptemberben lejárt, a szélvédön még az eredeti kiindulási ár (26.490€) szerepelt (most a neten 24.430€-ra van beállítva).
Apró karcok az elsö sárvédön, kavicsnyomok randán ecsetelve a szélvédö felett, hátsó lökös bal alja alapozóig horzsolva, jobb sarkon felületi karistolás, a csomagtérajtó alatt a lökösön keresztbe egy mély karistolás, kisebb apró karcok. A féktárcsa elöl erösen vállas, a betét olyan ~40%-os lehet, hátul a tárcsa még oké, betét olyan 50%-os. Motortérben a fagyálló szint a minimumon, jó kérdés, hogy már a termosztát baj sújtja, vagy egyéb.Gyorsan elintéztük a papírozást, próbarendszámot, sok új infót nem tudott mondani az ügyintézö, a motivációja is "szombati", fél óra próbakört kaptunk, ez a szombati kvóta, hét közben lehet hosszabb is, ha több ügyintézö van bent egyszerre.
Beülök, gyújtás, tank porzik persze, megtehetö távnak ír 15km-t, nézek a srácra, azt mondja, "ahh, elég lesz az".A próbakör kellemes, elsö tetöablak-mentes Cupra élményem, és medöbbentöen csendes a beltér így, érzésre simán vetekedik a próbált Golf 7.5-tel, városban, mellé vacak útburkolaton mentünk sokat, egyetlen hang sem jött sehonnan, ez kellemes meglepetés volt. A 300 laó meg a 4 kerék nem kérdez, felesleges összehasonlítani a korábbi FWD Cuprámmal, a 7 sebességes DSG elsöre picit "lomhábbnak" érzödött a korábbi 6-osnál, de ez lehet a sok állás, vagy a fene tudja. Igazából 3 év és 50 ezer km után nem nagyon van mit kifogásolni, egyben volt az autó.
Visszaérve jött a szokásos kérdezz-felelek, a karcok mennyisége szerinte "normális használtautó", télikerék nincs az autóhoz, felárért rendelnek 4 gumit, a lejárt müszakira dobnak egy újat vétel esetén, az 52 ezer km-rel közeledö "60-ezres nagyszervizre" annyit mondott, hogy "vállalják az inspekciót", de hogy ez szevizt is jelent-e, vagy csak átnézik, arra egy "asszem"-mel tudott válaszolni, elöbb mondjam meg, hogy érdekel-e az autó, utána letisztázza, hogy mit is jelent.
Kérdésemre, hogy az árban van-e még némi mozgástér, a 24.430-at hajlandó 24.300-ra levinni, mert mint mondta "náluk vonzó felszereltségü autók vannak vonzó árakon, mert nekik az a politikájuk, hogy jó áron adják, hogy hamar pörögjenek az autók, hamar frissüljön a készletük, és ez müködik is".
Itt már nem kérdeztem meg, hogy a felnin álló autók, az érdesre oxidálódott féktárcsák, illetve a szeptember óta müszaki nélkül ott árválkodó autó melyik részét támasztja alá a mondatának, de tudom persze, hogy ez a "kiadott" maketing szöveg, amivel próbálják megnyerni az ügyfelet.
Végezetül megkérdezte, hogy "kp-ban vagy hitelre venném, ha venném?", mert ha hitelre, akkor a teli ár (24.430€) érvényes, úgy egy centet sem tud engedni a kiírt árból (a 130€ a kp-s vásárlás miatt engedmény). -
pècsimunkás
addikt
válasz Szada85 #287777 üzenetére
Mindenképpen kipróbálok egyet.
Meg Golfot is.
Azért nem kevès pènzről van szó.Motor, váltó ugyebár adott.
Ami kèrdèses- utánna is járok majd, hogy milyen a távtartó tempomat, pl. Vagy a világítás. Meg mèg ilyesmi "apróságok".
Vagy pl, autópályán milyen a kèt autó menetzaja.
Ez is fontos. Szeretem a csendet.Egyébként tetszik mindkét autó kívűl- belül.
A Golf valóban frissebnek hat, de majd èlőben jobban megnèzem.
A Cupra mellett szól viszont, hogy vannak benne gombok, tekerők, nem csak èrintőkèpernyő van benne.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Szada85
aktív tag
válasz pècsimunkás #287748 üzenetére
Igazán nincs mit, az kevésbé buli, hogy most generáltam +1 konkurenciát a piacra magamnak, az egyébként sem sima kalandot így sikerül megcsavarni eggyel.
Menj el próbálj ki szerintem mindenképpen egy darabot, bár a 8as Golffal hasonlítva dizájnban, technikai modernitásban talán nem veszi fel a versenyt, a beltér is hathat öregnek a 8-as ellenében, ezt neked kell majd érezni.
-
Szoszo94
őstag
válasz focvis #287737 üzenetére
Csak egy gyors off a témában szintén:
Nekem is Metal van, még a nászút miatt (Bali) váltottam rá, mert így a házastárs is benne van az utasbiztiben, illetve a covid biztosítás is benne foglaltatott. Elkeveredett poggyászra akkor majdnem 300k-t fizettek is - négy nappal rá megjöttek a bőröndök. Úgyhogy ez a része is működik (működött, akkor még Allianz volt asszem' a biztipartner, most már valami más, de sanszosan ugyanígy működhet velük is minden). Így idén tavasz végén nem is váltottam vissza prémiumra, a devizaváltással, pénzvisszatérítéssel bőven kitermeli az árát.Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
MC Pite
veterán
Kicsi és nagy célszerszám a kicsi és nagy autóra, én szeretem. Puha kefe, teleszkópos, nem nyeklik nyaklik, jó a vízlehúzójuk is, a forgatható fej miatt könnyen találni nekik helyet.
Aldi és/vagy Lidl.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tboldi
nagyúr
válasz kisza25 #287767 üzenetére
Ha ennyi, akkor ennyi. Van, hogy ellövöm neki a sebességhatárig, és akkor pont így vigyorgok →
szerk.: Tessék, kerestem egy másik városban használt MiTót a Spritmonitoron, ezek szerint nem én vagyok az egyetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
#Napifogyasztás.
Nyíregy - Miskolc hóban, esőben, városban járkálós 6,33 literes átlag jött ki.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
MC Pite
veterán
válasz Teasüti #287753 üzenetére
100-200K simán, vagy 6-8 évente.
Vastagság még fasza lesz, de nem fog rendesen, és nő az esélye hogy a jég és a ragasztó közül az utóbbi veszít télen.
C3-nál cserélni akartam, szerelő meg vizsgabiztos lebeszélt. Mondtam hogy nem úgy fog ahogy kéne, hátul gyenge, 11 éves betét már fos.
Műszakin a vizsgálatoknál ugye megvasalták, rövid ideig rendesen fogott fék - én nem szoktam cirógatni, ha fékezek már, az fékezés, ilyenkor számít a hátsó is.
Végül autócsere lett, mert ez(dob kerékcsapággyal, gyűrűvel, pofa) és még 2-3 dolog a piaci árának felét kitette volna ha megcsinálom rajta.208 tegnap beállt a garázsba, mert este nem csuktuk be rendesen az ajtót, beázott. Szerencsére jól szárítható, mert ülőlap ment a radiátorra.
Egy nap alatt a C4ST tárcsái viszont tiszta rozsdásak lettek. 5 ritka küllős alufelni 4 tárcsával, vs lemezfelni hátul dobfékkel. Azon mikor figyeltem is, gyakorlatilag nem igazán volt rajta rozsdapötty.Szerk: érdemes néha normálisan fékezni, hátul a lightos fékezések és főleg a németek nem szerencsés fékerőelosztás programozása miatt lesznek rücsisek, vagy alig érintkeznek.
Bár nagyon hibridesen vezetve ez elől is összejön, főleg egy dunsztosabb garázs+ritkább használattal.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Teasüti
nagyúr
válasz molnarpeter #287765 üzenetére
Ilyen gondom anno szerencsére nem volt. 3 év alatt épp csak megfogta kicsit a rozsda itt-ott. Bár igaz, hogy két heti állás utáni felületi rozsdát kb két hét folyamatos használat alatt koptatott le a betét. Amit az első fék leszed kb három megállás után.
-
Qru
MODERÁTOR
-
-
pècsimunkás
addikt
válasz szabonagyur #287757 üzenetére
Teszkóban, vagy 100 forintos boltokban lehet kapni lapátot, kis nyeles kefèvel együtt fillèrekèrt.
Teljesen jó a hó letakarításra, ès nem bántja az autót sem, mert alapvetően puhák ezek a kefèk.
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Teasüti
nagyúr
Állati/műanyag sörtés seprű, ami padlót nem látott?
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Komolyan? Ennyire tartós egy fékpofa? Korábbi autóm tárcsás volt hátul is. Ott olyan kettő-három garnitúra elől, egy hátul arányban zajlott a kopás.
-
félisten
-
Gergőke88
addikt
Menetszél
-
tboldi
nagyúr
Én ilyen gumis Fiskars-t vettem, de még nem volt alkalmam használni.
-
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Teasüti #287753 üzenetére
Nálam anno a márkaszerviz minden olajcserénél ránézett (leszedte az alu kupakot).
Ha jól rémlik mióta nálam a kocsi egyszer lett benne cserélve. Ez 220000 km futást jelent.Ja nem, egyszer cseréltem dobot is mert már nagyon randa rozsdás volt, akkor is új került bele.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Teasüti
nagyúr
Hátsó dobfékben a fékpofák kb mennyi első fékbetétet élnek túl? Legalább két szettet mielőtt rá kell nézni?
-
szőröscica
addikt
válasz BigBlackDog #287708 üzenetére
Sajna ez a ContiSeal csak nagy abroncsokban van. VP3 nagyon halk volt az Atecan, lehet azt valasztom majd tavasszal.
-
tboldi
nagyúr
#MiTofogyi
40,81 litert tankoltam a 45-ös tankba, a BC kerek 10 litert írt.
-
pècsimunkás
addikt
válasz Szada85 #287630 üzenetére
Adtál egy jó ötlet a Cuprával kapcsolatban
Fèl ève teljesen rákattantam a GTI/ GTI Clubsport vonalra. Terveim szerint jövőre veszek is egyet.
Legalábbis eddig így volt .Nèzegettem a linkjeidet, meg èn is rákerestem nèhány autóra.
23-25000 euró között nagyon fasza autók vannak, kevès kilométerrel.
A váltó, a motor ugyebár Clubsportè.
Ès lényegesen olcsóbban.Szóval lehet, hogy 300 lóerős Cupra lesz ebből...
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
kisza25
félisten
Jut eszembe szerdán megint láttam, de most Blellén (nem csináltam képet), de most egy ház előtt parkolt, úgyhogy sanszos, hogy Blellei a tulaj
-
veterán
válasz pit stop #287728 üzenetére
Jó megoldás.
Én általában adok felvételkor 5 (max.10) euró jattot, hogy alaposan nézze meg és jegyezze fel a sérüléseket. Most erre nem volt lehetőség. Így leadásakor adtam 5-öt a srácnak, hogy "aztán ne is legyen baj!" Alig akarta elfogadni.
#287736 Tom1939
Nem titkos, viszont hasznos infó lehet másnak is: Revo Metal. Szerencsére nem kellett még élesben használnom.
Évi 42 rugó. 2x béreltem autót, esetenként kb. 45-50 vagy akár 100+ euró lenne a biztosítás, legyen szumma 90, az kb. 34 ezer Ft, már itt visszajött az éves díj nagyja.
És további hasznos vagy kevésbé hasznos előnyöket is biztosít. Pl. 11 hónap alatt 27 e. Ft visszatérítés, ami alapcsomag esetén kb. 15 ezerrel kevesebb lenne. Ennél a pontnál már megérte. Fullos utasbiztosítás Neked, a feleségednek és kiskorú gyermekeidnek. Korlátlan deviza átváltás, stb.[ Szerkesztve ]
-
pit stop
addikt
válasz focvis #287702 üzenetére
Pár éve velem is hasonlót játszottak spanyolok. Adjam le az autót, ha azt mondom rendben van akkor biztos így van.
Én mondtam neki, hogy én adom a kulcsot te meg adod papíron írásban hogy rendben van az autó, vagy itt állunk egy darabig...
Akkor kijött valaki megnézni, körbefutotta, fogta a papírt a közepére ráírt egy bazi nagy OK-t, aláírta és viszlát.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
kisza25
félisten
válasz bandus #287724 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a szorítást
Most nincs házam, Mamám volt kecójában lakunk, csak meg csináltam rajta egy csomó mindent (nyílászárók, szigetelés, klíma, konyha, fürdő, most is éppen két szobát fest a festő), de ez igazából Fateréké.
Mai nap a niroval voltam, szüleimet vittem el egy buszhoz, amivel mennek karácsonyi vásarba.
Volt város, országút, autópálya 5 felnöttel.
Meg tudnám szokni. Pont elég a mérete és az ereje is, mellé még jól is fogyaszt. Szépen elvaltogat magának.
Automata váltóra rá kellett kicsit állítani az agyamat, de hamar meg tudnám szokni
Tudom poros, de nem én takarítom, igazából most ültem benne negyedszer.
Első alkalommal én vezettem, elhoztam a szalonból Székesfehérvárról, aztán egyszer Pécs Faterral, egyszer Szombathely az i30 ért mikor mentünk, meg most. Pedig már megvan 2,5 éve[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz radi8tor #287696 üzenetére
Amúgy kíváncsi lennék a valóságtartalmára az első videónak. Valószínűleg egy manuális Carrera T-t hasonlít az AWD eletromoshoz, de a legnagyobb teljesítményű Cybertruckot üresen 11 secre mérték 1/4 mérföldön, 911 gyári adata 12.7, de manuális, tehát erősen függ a usertől. Valószínűleg nem véletlen nem a valódi base modellt választotta.
-
bandus
veterán
válasz ArthurShelby #287675 üzenetére
nekem mercariusos kocsijaim voltak, mindig midnen fasza volt, bar semmi komoly problema nem volt veluk a gumi es szelvedocseren kivul.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
veterán
válasz radi8tor #287716 üzenetére
Tény, hogy a "szokásos" kölcsönzőnél (Goldcar) is hasonlóan 1-2 nap alatt visszajött a kaució a Revolut betéti kártyára. Míg korábban magyar hitelkártyát (BB) használtam erre a célra, ott nagyságrendileg egy hetet vártam rá.
(A Revolutot a csomagban foglalt bérautó önrészbiztosítás miatt használom.) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz focvis #287715 üzenetére
Persze ez teljesen jó, a kártyaműveletek visszafelé irányba sokkal több időbe telnek. Revolut ezzel mondjuk az élen jár. Lehet OTP-s kártyával bele telt volna 3 hétbe, aztán huss karácsonyi ajándékok.
Ja és nem csak visszafelé irányba. Pl ha vásárolsz valamit akkor az csak zárolva lesz 2-3 napig, utána kerül könyvelésre (ekkor kapja meg ténylegesen a pénzt a cég akinél vásároltál)
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #287708 üzenetére
Na az jo, bar a gumis topikban nem vt vele elegedett a cartars. Bar mintha neki Michelin lett volna...
#nincsbennetarcsi
-
Zola007
veterán
digitális nyomatékkulcsot / mérő fejet használ valaki?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
őstag
válasz focvis #287702 üzenetére
Hát ja, kb 3 napig folyamatos eső azért durva. Pedig szép hóeséssel kezdődött. Bár örülök hogy felénk nem ónos eső volt legalább.
Kaucióval mostanában mindenhol ez a gondom. Nem az Ő pénzük ezért tesznek rá, nem csinálnak már manuálisan semmit. Majd automatikusan visszakapod ha nem nyújtanak be rá igényt, mi a gond? Ja hogy hetek múlva és plusz egy dolog amire figyelned kell? Hát az már a te bajod... De kíváncsi vagyok te mikor kapod vissza (jelzés értékű majd nekem).
Mondjuk akkor remélhetőleg ha már déliesen trehányok az átadásnál legalább visszavételnél nem mennek át germán precíziós kötekedő típusba. Idei nyár borzalmas amerikai kölcsönző élménye után újra aggódós lettem...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz MC Pite #287705 üzenetére
¿Cuál? [finger cross] o [fingers crossed]
Bocsi! -
MC Pite
veterán
válasz kisza25 #287687 üzenetére
Finger cross!
Mi elvileg két hónap pluszban voltunk átköltözéssel, így nem vettük bele a szerződésbe. Gyakorlatilag mínusz 7 nap lett, és kauciót fizettünk, mert a vevő belevette.
Tanulópénz.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
veterán
válasz Tom1939 #287657 üzenetére
Hát, nem hiányzott ez a fosch idő. (A hideggel van a legkevesebb bajom.)
Tegnap 10:00 körül adtam le az autót, azt mondta az átvevő fiatalember, hogy azonnal felszabadítják a kauciót (700 egység). Ezen meglepődtem volna, és természetesen még nem jött vissza. Keddig angyali türelemmel várok, akkor írok nekik, hogy wtf.
Ami fura volt, nem jelölték a sérüléseket az átadási lapon, mondták, fotózzam körbe. Ezt magamtól is megteszem mindig. Más bérlő is ugyanígy kapta. Visszavételkor csak kérdezte, hogy sérült-e nálam az autó (nem). Szóval furcsa.
Másik furcsaság. Átadáskor az volt a lapon, hogy 4/8-adon van a tank (az valójában a vízhőfok volt), közben ránézésre fullon volt. Kb. ugyanúgy vigyem vissza... 5/8 sikerült. 🤷♂️
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest