Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
-
LOGOUT
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
WinZol
aktív tag
Feltettem a DS3622xs+ egy HP microserver Gen8-ra tesztként.
RR loadert használtam.Mivel van egy IP kamerám, gondolta, tesztelem a Surveillance szolgáltatást.
Nem sikerült telepíteni.Olyan, mintha a Synology tiltaná.
Mi lehet az oka?
Mit rontottam el?Most látom, hogy menyus11-nak sikerült megoldani.
RR addon kell?Köszi
-
gotz
tag
Sziasztok,
DSM 7.1.1-42962 Update 1-ről lehet frissíteni? Azt hiszem ARPL loaderem van. Ki lehet deríteni valahogy monitor nélkül?
-
Gardaai
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS laptopom 4 GB memória 128 GB SSD és i3 5010U procival.
Sehogy sem tudok rá felrakni DSM6 vagy DSM7-es rendszert.Beconfigolom pl. ez alapján: [link] és az újraindítás után befagy a bootolásnál.
Bár elindul a NAS felülete IP címről meghívva, de bármilyen rendszert akarok etetni vele (nem patch, hanem rendes 300mb körüli .pat fájlokat), akkor azt írja hibás. Megpróbáltam több pendrive-al, több portba bedugni, próbáltam 3 féle loadert, de mindig ez a vége. Nem fogadja el a .pat fájlt vagy pedig config után folyamatosan újraindul.Hogyan álljak neki debuggolni?
-
nyunya72
csendes tag
Bedöglött az alaplapom amin vagy 8 éve 24/7 ben ment a Xpeno. Ezért nem vagyok képben a friss hardverekkel (nem volt rá szükségem). A kérdésem az ,hogy most milyen lap ajánlott amin van 4 sata port ,és dc külső tápos? illetve ha az új lapba bedugom a bootloadert, akkor simán feláll a rendszer? (dsm 6.0 van rajta) Köszi!!
-
anarchic
tag
válasz
Essejó
üzenetére
Az ugy azert barati, köszönöm! ヅ a linket, akkor en se varok tovabbra, elkezdek en is szepen 6.2.3rol koltozni.
Az uj raid kartya is megjott mert problemas lenne a 3ware 9750 es a 7x most egy LSi 9300 8i lesz befogva, torolt biosal iT moddal, ha minden igaz ezt felismeri a DSM mar/meg. -
ekkold
őstag
A memória tömörítést DSM6 alatt érdemes bekapcsolni, vagy sem?
(J1900, 8Gb RAM)
-
BullZeye
veterán
Proxmoxban fut Synology.
1TB SSD-re van telepítve minden, picit túlbecsültem a szükséges méretet és adtam 700Gb-ot Synologynak, viszont kezd elfogyni a tárhely Proxmox Dockernek.Van biztonságos módja, hogy Volume 1 kötetet amin van 56gb adat és 600gb üres tárhely, csökkentsem, és visszaadjam Proxmoxnak?
-
citkar
addikt
-
-
citkar
addikt
válasz
trance89
üzenetére
Ez érdekesen hangzik. Ha hozzáadok egy, vagy több NAS-t (amin fut a Tailscale applikáció) a Tailscale fiókhoz, egy távoli gépről, hogy éri el? Szükséges valamilyen program letöltése a távoli PC-n, vagy más módon éri el, hogy úgy érzékelje, mintha egy hálózaton lennének?
-
trance89
őstag
Az teljesen ugyanaz a csomag mint ami ebben a leírásban is van (kernelmodul). Pusztán parancssor alól is megoldható így nincs szükség dockerre
Viszont ha ez bonyolult akkor erősen ajánlom a Tailscale-t, sokkal egyszerűbb belőni és nat mögül is simán használható(nem igényel portnyitást sem parancssoros mókolást): [link] -
petir
senior tag
-
petir
senior tag
válasz
trance89
üzenetére
Nem ismerem a wireguatdot egyáltalán.
Kicsit maradi vagyok így 40 évesen
Nekem egy a lényeg , hogy LAN-on belülre kerüljek , hogy mivel igazából tök mindegy.
Illetve másik fontos szempont , hogy most távolról kell megcsinalni.
A wireguard-nak van GUI felülete? Tudom akár telepíteni csomagközpontból is?
Könnyen be lehet állítani? -
kgymac
őstag
én is noip-s ddns-t használok, mégis megy.
a synoddns-hez képest nincs * [xxxxxx.ddns.net van, *.xxxxxx.ddns.net nincs], a syno kliens szűri ki a *-ot.
webszerver csak a cert létrehozás és későbbi megújítás alatt kell.
webstation segít, alapértelmezett szerver egy sima kép html alapon. -
kgymac
őstag
[link]
ddns címedet kell megadni, valamint egy elérhetőségi email-t.
local ip vagy *.ddns nem adható meg. előbbi nem biztonságos, utóbbit a syno kliense nem támogatja.
defaultnak kell beállítani, valamint be kell állítandod. hogy a syno szolgáltatásai is használják a célokhoz (képeden, amiből a vpn-en kívül kitöröltél mindent).
3 havonta meg kell újítani, a megújítás alatt a ddns címeden webszervernek kell elérhwetőnek lenni a 80 és/vagy 443 porton.
ha használsz tűzfal ország szűrést, érdemes kikapcsolni a tűzfalat a cert létrehozás/megújítás alatt.
mellesleg 6.1 óta van, ez nem igazán újdonság.
mondjuk, én nem irányítanám át a dsm portot a 80-asra, inkább a webstation alap weboldalát használnám (átirányítás: routeren) -
petir
senior tag
Sziasztok ,
Megint szivat az OpenVPN.
Működött hónapok óta hiba nélkül.
Ma szerettem volna csatlakozni és ez fogad megint :
A tanúsítványom jó mert dátumon belül vagyok
Mi a baja már megint ???
Találkozott valaki ilyennel?? -
Baloo27
aktív tag
Sziasztok!
HP 260 G1 géppel akadt problémám. A loader szépen lefut, hdd látszik(formázható). Viszont a létrehozott loader boot után már nem látja a hdd-t, "Error: the bootloader disk is not successfully mounted" a hibaüzenet. Aki telepített már ilyen gépre mit állított át? sataportmap? Köszi -
BossBoss
őstag
válasz
Essejó
üzenetére
Sziasztok!
Van itthon egy nem használt 12. genes NUC-om. Gondoltam jó lesz NAS-nak. ARC loader-el telepítem.
Kérdésem milyen modelt érdemes választani ehhez a vashoz?
Intel Core i3 (12th Gen) 1220P (up to 4.4 GHz, (10-core)
16 GB DDR4ARC-be látom a 1825+ és 925+ modelleket. Ezek, ha jól látom Ryzenes modellek már. x64 miatt választhatom ezt Intel mellé? Vagy valami régebbi Geminilake modellt(425+) kell/érdemes?
Tárhelynek kap 2 TB NVme+2 TB 2,5" SATA SSD-t SHR-be
Harmadik slot 2242 kap 1 TB basic kötetet.
Plusz van még rajt 2 db TB4 port külső tárolóknak.Illetve itt egy kérdés még. SATA-s SSD slotba mehet NVME SSD? Fizikailag belemegy, kérdés hogy nem-e károsítja az alaplapot, melegedés stb miatt. Vagy inkább keressek majd bele SATA-s 2242-es lemezt.
Köszönöm előre is a segítséget!

-
Essejó
Topikgazda
válasz
Rengete
üzenetére
Belső hálózati IP-re nincs tanúsítvány.
Regisztrálsz egy DDNS címet, amire kérsz Let's Encrypt tanúsítványt.
És ha a Routered támogatja a NAT loopback másnéven Hairpin NAT vagy NAT reflection-t. Akkor ott lesz a zöld lakat vagy csak nem írja ki, hogy nem biztonságos a https kapcsolat.
Ha a Router nem támogatja a NAT loopbacket, akkor nem fog létrejönni a biztonságos kapcsolat belső hálóból.
Valószínűleg sz ISP által adott ONT vagy HGW-ben nincs ilyen funkció, tehát szükség lehet Optika esettén egy pppoe-ben lévő Routerre, Koax esetében ha Telekomos vagy és van IPTV-d akkor DMZ-be rakott Routerre.
Ha nincs T-s IPTV-d akkor kérhetsz Bridge módot.Az ONE-nál Bridge-be az üszi kapcsol, és saját Router PPPoE adatok kellenek.
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a böngészőben biztonsáagossá tudjam tenni a webhelyet, amin a dsm-et elérem?
Köszi előre is!
-
Essejó
Topikgazda
válasz
kormi0312
üzenetére
A nem ipari felhasználásra szánt Synology nas-ok tudnak SHR és SHR2 típusú Raid kötetet létrehozni. Az ipariak is csak azokkal kell kicsit mókolni. A hozzá való leírás a Topiknyitóban. Egyébként valamennyi Synology nas támogatja a soft raid-et, tehát Raid5-öt tudnál csinálni csak a kétféle kapacitású HDD-k miatt jelentős veszteséged lenne, ezért jobb választás a Synology Hibrid Raid (SHR)
Emlékeim szerint a DS9xx sorozat nem ipari célú így ott mókolás nélkül kéne lennie SHR kötet létrehozására lehetőség. Itt tudod tesztelni hogy SHR vagy Raid 5 kötet esetén hogy nézne ki a tároló készleted.
Egyébként a Synology topikban is el tudják mondani, hogy melyik típus tud hardwares konverziót, csak le ne írd, hogy Xpenology-hoz kell.
-
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Adott egy ASRock J4125 alaplap és 6db HDD (3x4TB és 3x6TB). Ezeket szeretném használni főleg torrentre és hardware transcoding-ra (plex pass). Ti melyik NAS típus telepítését javasoljátok?

-
seger
addikt
Vm alatt telepített már valaki win11 25h2-t?
Sikerült valakinek? -
BodyGekko
tag
Sziasztok!
Valakinek sikerült már frissítenie a DSM 7.3-81180-ra?
-
ekkold
őstag
válasz
boborján2
üzenetére
Nem lihegem túl, konkrétan leírtam az okát is, hogy a php és az adatbázis kezelés teljesítmény kisebb. Aki ezeket használja, annak nem mindegy. Ha te nem használod akkor neked valószínűleg ez nem számít.
Amúgy meg régi, de bölcs mondás, hogy ami jól működik azt ne b... (akard megjavítani). De felőlem mindenki azt csinál amit akar. -
boborján2
senior tag
válasz
ekkold
üzenetére
Kicsit túlliheged a dolgot. Ugyanakkor megértem ,hogy vannak update ellenesek minden témában.
Tv firmware,alaplap firmware,windows , stb ...Előtte kicsit körbe kell nézni ,aztán ha nincs rá panasz akkor mehet. Ökólszabály ,hogy nem szaladunk frissíteni. Majd a sok önkéntes megteszi és visszajelez,csak ezt kell kivárni,kb minden platformon, már ahol lehetséges.
Az meg alap (kellene legyen!!!) ,hogy fontos adatokról egy mentés nem mentés! /Ugyanabban az eszközben kettő vagy bármennyi külön lemezen vagy ssd-n ugyanaz a mentés nálam egynek minősül/
Update által elszálló rendszer ide vagy oda, legalább kettő, de inkább három mentés legyen arról ,ami nem pótolható.Egyébként 7.2.2 update4 ketyeg hibátlanul, valóban kicsit lassabban indul ,de hát kit érdekel ,ha soha nincs leállítva
-
ekkold
őstag
válasz
Spooky
üzenetére
A frissítés mindig jelent valamennyi kockázatot is. Bármilyen verziót is akarsz feltenni, szerintem is próbáld ki előbb egy üres lemezzel az adott gépben, nehogy meglepetés érjen. Mondjuk hibátlanul működő rendszer esetében bennem felmerül a kérdés, hogy mi indokolja a frissítést? Biztonsági okok, pl. elérhető a neten a NAS és nehogy feltörjék? Vagy kell valamilyen új funkció ami a régi rendszerben nincs? (vagy csak nincs elég problémád, és generálsz magadnak, hogy legyen
?) -
ekkold
őstag
válasz
Essejó
üzenetére
A felület, és az alap szolgáltatások sebességében valóban nem volt számottevő különbség, de a php, és az adatbázis kezelés sebessége lényegesen alacsonyabb volt amikor a DSM7-et próbáltam ki egy gépen.
Nem túl rég én is frissítettem az itthoni szerveremet, csak éppen 6.1.7u3-ról, DSM 6.2.3-25426 Update3-ra
Ez gyors, stabil, és gyorsan is indul. -
Essejó
Topikgazda
válasz
Spooky
üzenetére
Én jobban elhúztam a frissítést mint te. Pár hete frissítettem 3615xs 6.1.7u3 ról 3622xs+ra 7.2.2 utolsó verzióra, ezzel
Javasolnám, hogy előbb próbáld ki 1 db üres lemezzel és a kiírt Pd vel.Aztán a költözést egy frissen írt Pd-vel csináld.
Természetesen a fontos dolgokat előtte mentsd el!
Én kockáztattam mert nem volt mire menteni.
Az elő tapasztalatom az volt, hogy lényegesen több idő alatt állt fel a rendszer a Gen7 mikroszerveren mint a 6.1.7-el. link
De ha már elindult akkor semmi lassulás nincs az előzőhöz képest, inkább talán pörgősebb is.
Minden beállításom és az adataim megmaradtak.
Az installnál csak ki kellet választanom a DSM típusát, én a 3622xs+t választottam. Aztán a loader intézett mindent. A telepítő fájl letöltését is a Synology szerverről. Majdnem olyan érzés volt mint egy Windows install, ahol csak nyomod, hogy: Yes, yes és azán örülsz.
Viszont 1 vélemény nem vélemény. Várd meg a többiekét is, hátha van negatív tapasztalat is.
-
Spooky
tag
Sziasztok.
Adott a képen látható xpenology verzió egy microserver gen 8 - ra telepítve amiben 6 hdd van. Rég hibátlanul működik. Kipattant az agyambol a frissítés lehetősége amit természetesen adatvesztés nélkül szeretnék megoldani. ehez szeretnék segítséget kérni , mivel már rég nem követem a fórumot abszolút nem vagyok naprakész én sem .Előre is köszönöm
-
kadar83
csendes tag
Szia,
Ilyen Zigbee dongle-t használok én is, csináltam egy eclipse-mosquitto és egy zigbee2mqtt konténert, home assistanthoz pedig egy MQTT integrációt kellett hozzáadnom, hogy működjön a dolog.
Milyen verziójú DSM-et haználsz? Látja a Zigbee dongle-t ha bedugod? Lépj be a SSH-val és lsusb paranccsal láthatod a csatlakoztatot USB-s eszközöket.
Valami ilyesmit kellene látnod: "...Silicon Labs CP210x UART Bridge..." -
White24
csendes tag
Sziasztok!
Dell PowerEdge T110 II szervert használok, benne egy Dell H200 RAID kártya IT-módra flashelve (mint HBA).
A loader ARPL (grub.cfg alább), DSM 7.x rendszer.
A gond:
Ha mindhárom SAS lemez csatlakoztatva van, a rendszer nem bootol, loader lefut de halott a rendszer.
Ha csak két SAS lemez van bent, rendben indul.
Indulás után, ha a harmadik lemezt visszadugom, a DSM szépen felismeri és felcsatolja a tárolót.
Loader (részlet):linux /bzImage-arpl console=${TERM} net.ifnames=0 SataPortMap=3 DiskIdxMap=00 syno_hdd_detect=1 HddHotplug=1 sasidxmap=0x0 syno_hdd_powerup_seq=1
Lehetséges, hogy a SataPortMap / DiskIdxMap / sasidxmap értékek miatt nem vár a harmadik diszkre, vagy a HBA túl későn inicializál?
Van, aki találkozott már ilyen hibával ARPL + H200 IT kombóban? -
huan
őstag
Köszönöm!
Az Arc és az RR is tök jól működik.
Azt hogyan lehet megcsinálni, hogy boot-pendrive nélkül is induljanak? Jelenleg, ha kiveszem a pendrive-ot, akkor nem bootol a pc... -
petir
senior tag
Szia,
A hardver teljesen jó, mondjuk a 32 GB memória nem kicsit túlzás... nyugodt szívvel negyedelheted még úgy is töredékét fogja használni.
Személy szerint az ARC loadert ajánlom gyakorlatilag kb 10 perc alatt kész leszel. Ha van Original Synology NAS-od semmi meglepetés nem érhet.
Telepítéskor a legfrissebb verziót tudod telepíteni.
Verzión belüli rendszer update mehet, bár azért légy óvatos a fontos dolgokról legyen mentés. A programokat tudod frissíteni minden probléma nélkül.Biztonsági szempontból a korlátozás, hogy QuickConnect nincs , távoli elérés portnyitással és egy dns párosítással megy.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Ki szeretném próbálni az XPEnology-t az alábbi minipc-n:
Lenovo M910q
- Intel i5-7500T 3.300GHz CPU - 4 magos
- Intel HD Graphics 630
- 32GB RAM (DDR4 2666MHz CL19)
- 250GB NVMe SSD
- 1.8TB HDDAlkalmas ez a vas a futtatására? Illetve mivel még ismerkedem a telepítésével a következők lennének a kérdéseim:
- van itthon 2db synology nas, mindkettőn DSM 7.2.2. Lehet a fenti pc-re is 7.2.2-t telepíteni?
- a frissítések hogyan működnek xpenology-n? Az alkalmazások és a dsm-et is lehet frissíteni?
- van bármi biztonságra vonatkozó figyelem?
- manuálisan lehet frissíteni később adatvesztés nélkül?Köszönöm előre is!
-
Billu
aktív tag
Sziasztok.
Van egy N5100 procis (jasper lake) zbox mini pc-m.
Dsm7.2 telepítve, az alaplapi M.2 sata ssd-re. Ds3622xs+
Az alaplapon van még egy 2.5" sata csatlakozó.
Az oda csatlakoztatott hdd-t nem látja a rendszer. Próbáltam már ext4, ntfs, fat32-re is formázni, de törölt particióval is.
Biosban látni a hdd-t. Gparted live cd-vel indítva is látni a meghajtót.
Van valakinek ötlete, tapasztalata ez ügyben. -
Essejó
Topikgazda
válasz
ekkold
üzenetére
Régebben hányszor le kellett írni, hogy ne a 25 MB-os csomagot töltse le fő verzió váltáskor, hanem a 300 MB-os Pat fájlt.
Most meg már a xpenoboot.img.zip is 625 MB. Anno a 5.x.x és még talán a 6.0.0-s verziónál elég volt az 512 MB-os PD, aztán a 6.1.x verzió már nem fért rá.
-
Essejó
Topikgazda
Én az utolsó RR loadert ajánlom. Bár azt írni, hogy utolsó az vicces mert igen gyakran frissül, ez pont három napos, és pár hetente frissítik.
A letöltött img.zip-et kicsomagolod, és és kiírod egy 8 Gigás Pd-ra amiről bebootolsz. Aztán csak pár kattintás amivel kiválasztod, hogy melyik DSM verziót akarod telepíteni 7.1.x vagy 7.2.2
Melyik Nas-t Ds922+ Ds3622+ etc mert megnőtt a választék.
Én pl pár hete frissítettem a HP Gen7 N40L mikroszerveren futó 6.1.7 u3-at a 7.2.2 utolsó update-re DS3615-ről DS3622+ra pár kattintás volt csak, már nem kell szerkeszteni a loadert, vagyis de, csak azt elvégzed az első bootolás során, amikor kiválasztod, hogy mit és melyik verziót szeretnéd telepíteni. Mindezt menüből, és a loader letölti magának a szükséges Pat fájlt.
Lényegesen egyszerűbb a helyzet mint az 5.x vagy a 6.x verziók esetében.
Itt egy korai leírás a 7.1.1 ugyan másik tipusú loaderrel való telepításéről. link
Az RR loader esetében jó néhány pont kimarad, mert ezeket maga a loader elvégzi. Az eltelt 3 év alatt sokat fejlődött a loader.
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Rég jártam itt, 5-6 évvel ezelőtt telepítettem a rendszert (valami 5.x verzió), azóta gond nélkül ketyegett (adattárolás + torrent).
Most HDD hiba miatt újra kell telepítenem, de az összefoglaló elolvasása után sem jöttem rá, hogy:1.
melyik verzióra van szükségem / melyiket érdemes / melyiket tudja jól futtatni a gépem (Asrock Q1900DC-ITX + 4 GB RAM)?
2.
honnan tudom letölteni a pendrivera felírandó lemezképfájlt?
3.
van-e bármilyen trükközés, ami esetleg nem került feljegyzésre az összefoglalóban?Segítsetek kérlek, előre is köszönöm!
-
seger
addikt
Miért írja néha a dsm a művelet nem hajtható végre, mert nem megbízható a hálózati kapcsolat.
Lenne erre megoldás? Valamit kihagytam?
-
ekkold
őstag
válasz
Essejó
üzenetére
Xpeno-hoz boot.img van, nem iso.
Próbáltam az img-t, iso-ra konvertálni, de nem bootolt róla a rendszer. (a boot system nem ismeri fel a cd fájlrendszerét és leáll a folyamat)
Tudtommal iso boot talán DSM5-höz volt régebben.
Próbáltam ide meghajtó emulációt is, a loaderhez, de ez sem volt sikeres. -
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, valaki esetleg találkozott olyan leírással amivel lehet 7.2 dsm-et telepíteni esxi környezetbe?
egy régebbi van az megy most is, de frissitenii nem tudom, mert azonnal öszesz..rja magát az OS -
petir
senior tag
válasz
ekkold
üzenetére
Mikro , sokat szenvedtem, hogy passzív hűtés néma legyen de teljesen meglepődtem van benne ventilátor viszont nem megy folyamatosan illetve ha beindul akkor is gyakorlatilag hangtalan.
Nem mértem áramfelvételt.
Amúgy itt HA-n lőttem 32000 Ft-ért.
Szerintem is nagyon ajánlott kategória XPenologyhoz
Erre a kérdésre valamelyik tapasztalt kollega? -
petir
senior tag
válasz
kenand
üzenetére
Ezt nagyon régen kérdeztem

Azóta lett új vas itt írtam is , hogy a telepítés ilyen gyorsan még sose ment
.
Dell Optiplex 3040-re esett a választás az alábbi konfiggal
CPU: Intel i5-6500T
GPU: Intel HD Graphics 530
Memory: 8GB
HDD - 1 TB ToshibaPersze a T630 azóta egyszer nem állt meg.... 😏😏😏
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterHUn
üzenetére
Szia!
már van mögötte
tegnap azt vettem észre a Transmission nem tölt vissza semmit
ránéztem port nyitottságra az alkalmazás nem tudja tesztelni.
NAS-on alkalmazás leállít újraindít 2x de semmi
NAS újraindít ugyan az
Pedig a https://www.yougetsignal.com/ szerint a port nyitva van. -
kenand
veterán
Évek óta ilyet használok HP Thin client helyett, mert AMD-ken nem megy a virtual machine
Sajna az intel NUC/Gigebyte Brix gépek is beadják a kulcsot kb 2 év folyamatos működés után, mivel nem 0-24 üzemre vannak tervezve (eddig 2 ment ki nekem) De kb 20 000Ft-ért vettem őket használtan -
menyus11
tag
Üdv Urak!
Mi lehet itt a gond, hogy nem települ a surveillance alkalmazás?
ugyan ezt a rendszert próbálnám telepíteni, ami nálam működik 2 kamerával
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Itt a fűtési szezon a nyakunkon és hát szeretnék a lakásba egy kis automatizálást.
HomeAssistant telepítve. Egy USB-s Zigbee-t néztem ki hozzá meg ezt a termosztátot , bár ez a kérdés szempontjából mindegy.Kérdésem az lenne ha ezt az USB-s zigbee-t bedugom az XPenology-s gépbe fel fogja ismerni ? Illetve véletlenül valaki nem használ ilyet?
-
ekkold
őstag
válasz
Essejó
üzenetére
Nem az a gond, hogy a wmdk-t nem tudnám megcsinálni, és mint írtam működik is a rendszer. A gond ott van, hogy virtuális sata interfész esetén nincs vid, pid a boot drive-hoz, amit megadhatnék.
Tehát ettől még fel tudtam telepíteni a rendszert (6.2.3), és működik is, egyedül az update3 nem megy fel rá emiatt. Próbáltam grub.cfg-t szerkeszteni (chatgpt leírásai alapján) de nem sikerült eltünteti a boot lemezt. Synocfg szerkesztéssel ki tudtam szedni, a lemezkezelő listájából, de ez csak tüneti kezelés, az update akkor se megy fel miatta. Végül is tudom tesztelni a DSM-et így is, hogy nincs rajta az update3, csak úgy lett volna ugyanolyan mit az élesben futó NAS-on... -
Essejó
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
válasz
ekkold
üzenetére
Anno régen még a saját asztali gépemre raktam virtual boxot és arra telepítettem a Xpenót.
De mindig hibára futott a telepítés (ez még az 5.x.x DSM volt)
Aztán a MagicIso-val kiszedtem az isolinux.cfg-t és szerkesztettem. Majd vissza másoltam. Ott nem volt PD hanem egy virtuális CD-ről olvasta be a Xpenoboot_DS3615xs_5.2-5592.iso-t
-
ekkold
őstag
Virtualboxra feltettem DSM6.2.3-at, kísérletezés céljából. Működik is, de...
A loadert tartalmazó vmdk lemezt nem tudom elrejteni, így valószínűleg emiatt nem megy fel rá, az update3, kb. 83%-nél kiírja, hogy sérült a fájl - de nem az mert az "éles rendszerre" simán felment ugyanez). Van valmai megoldás azrra, hogyha a loader is sata meghajtóként van jelen? Vagy hogyan kellett volna? Ha USB meghajtóként teszem be a loadert, akkor meg nem bootol be róla a virtuális gép... -
Essejó
Topikgazda
válasz
AnyamBorogas
üzenetére
Azt a Biosban nézd még meg, hogy a HDD vezérlő AHCI módban legyen és ne IDE módban.
-
bupemko
senior tag
válasz
ekkold
üzenetére
Jogos, erre nem is gondoltam, nekem eddig csak hardveren ment XPE.
Viszont az USB kapcsolat nem volt valami stabil, ezért végül rákötöttem alaplapi SATA portra a Seagate HDD-t és átadtam VirtualBox-nak közvetlenül a hozzáférést, szerencsére ez sem volt túl bonyolult.
így már stabil a másolás gigabites hálózaton keresztül, de valamiért nem túl acélos a sebesség, 20 MB/s fölé nem nagyon akar menni. Szerencsére csak pár TB-ot kell átmásolni, hamarosan kész lesz. -
seger
addikt
válasz
AnyamBorogas
üzenetére
Uefi beállítás? Ha tudja az alaplap
-
AnyamBorogas
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék felrakni Xpenology-t egy régi gépre, viszont sehogy nem akarja megtalálni a drive-okat:
SATA 1: SDD
SATA 2: HDD
+32GB Pendrive bootBIOS-ban látszodik, viszont Redpill / ARC Loaderben már nem látszodik. Próbáltam mindenféle DSM modellt, viszont mind build után azt irta, hogy "No Drive Detected"..
Tudtok esetleg segiteni?
Alaplap: ASUS P5G41-M LX
ARC Loader:
[kép]Error:
[kép] -
ekkold
őstag
válasz
ekkold
üzenetére
Ez lemaradt:
HP260 G1 DM mini PC; Intel Pentium 3558U; 1050pont; üresjárás: 6W, 1080p video 12W
Ebben laptop proci van, kb. egy szinten van a j1900-al, de pl. a win7 jobban fut rajta, mint a j1900-on. Xpenology-hoz ez is egész ügyes lenne - de erre is inkább DSM6-ot tennék....Ha a tényleges fogyasztás/proci teljesítmény arányát nézem, akkor NAS céljára, a 6. és 7. -gen intel a nyerő, T-s vagy U-s procival.
-
ekkold
őstag
válasz
Essejó
üzenetére
A többi sem sokkal fiatalabb. Azért érdemes megnézni néhány valamivel újabb procit:

Mindezt a TDP-t figyelembe véve is érdemes nézni... Valamint a rel. ujabb procikkal az a tapasztalatom, hogy a fogyasztás drasztikusan lecsökken amikor nincs terhelve a proci.
Pl. 4. - 7. gen intelek között a teljesítmény nem nőtt jelentős értékben, és a TDP is ugyanannyi, viszont az átlagos használat melletti fogyasztás sokkal kisebb az újabb prociknál.Pár saját adat:
4.gen HP Elitdesk G1 mini; i7-4765T; 5127pont; üresjárás: 22W fullscreen video: 30W
7.gen HP Prodesk 600 G3 mini; I5-7500T; 5207pont; üresben kb. 6…7W!! fusllscren video: 18..22W -
ekkold
őstag
válasz
tothferenc
üzenetére
Megnéztem a CPU benchmark oldalon:
T520 AMD GX-212JC - 645pont
T610 AMD G-T56N - 484pont
Tehát a T520 procija egy egész kicsivel gyorsabb mint ami a T610-ben volt (nekem a T610 volt az első NAS-om) Tulajdonképpen használható volt, SSD-vel pedig még szinte gyors is.
De azért könnyen le lehetett terhelni ezt a CPU-t annyira, hogy belassuljon. Torrentre, fájlmegosztásra, médiaszervernek teljesen jó volt, nekem webszerver és php is ment rajta. De pl. Plex-hez és hasonlókhoz biztosan kevés.
Nekem most J1900 proci van a NAS-ban, (1153pont) Plexhez, Jellyfin-hez,... stb. ez is kevés, de kb minden másra elegendő. DSM7 alá lehet hogy vennék valamit, kicsit erősebb procival (4.- 7. gen intel), de egyelőre elvagyok azzal ami van.
Tapasztalatot gyűjteni, megismerni kicsit a rendszert, simán jó lesz az a T520 thin client is, ami kéznél van. -
ekkold
őstag
válasz
tothferenc
üzenetére
Attol függ, hogy mire akarod használni...
-
Essejó
Topikgazda
válasz
tothferenc
üzenetére
Nekem egy HP Gen7 N40L mikroszerveren fut tízenx éve a Xpeno.
Tény és való, hogy a 7.2.2 lassabban bootol be mint a 6.1.7.u3, eltelik tán 4-5 perc is mire elindul, de utána már nem érzek semmi lassulást a 6.1.7-hez képest. A DS is röccenés nélkül viszi a kb 600 torrentet.
És az a HP már akkor sem volt fiatal, amikor először telepítettem rá a Xpenót. Technikailag mondhatni 0 kilométeres volt, mert a dobozában pihent addig, míg egy barátom költözés miatt ki akarta dobni, de én megmentettem.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Projektor topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Lexus, Toyota topik
- Assetto Corsa Rally
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- 4 x 100.000 ft RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- Eladó Samsung Galaxy S23 8/256GB / 12 hó jótállás
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB + 32SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hát egyikkel csak sikerül..
Sziasztok.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)