Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
Beszúrom ide is érdekesség gyanánt.
Kíváncsiságból körbemértem mindhárom autónk rétegvastagságát a gyári, érintetlen részeken.
2004 Suzuki WagonR+ (kék, metál): 170-180 µm
2006 Honda Jazz (piros, sima, egyszerű): 100-110 µm
2007 Lancia Ypsilon (barna, metál): 150-170 µmVicces, hogy pont a legcsóróbb szekéré a legvastagabb.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz bandus #235496 üzenetére
Nézd meg bármelyik Európai fővárost. Van körgyűrűje? Hogyne lenne. Mert ez a legjobb megoldás. Átmenő forgalom helyett elkerülő. Bécs déli körgyűrű szakasza természetvédelmi területen halad át. Milyen érdekes, nem?
Egy vicc ez az egész, zöldek alatt a természetvédőket értem. Nem a kormány engedélye kell az útépítéshez, hanem annak akinek a területén áthalad (önkormányzatok).
Azzal példálóztak, hogy a 10-es nem bírná felvenni a terhelést, ami M0-ról jön. Mi az hogy a 10-es nem bírná a terhelést. Miért menne arra több autó mint ami most is arra jár? Nonszensz.
Most mindenki kertek alatt halad a fekvőrendőrökön. Kényszerből.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
bandus
veterán
válasz radi8tor #235491 üzenetére
hagyjuk mar, 12 eve ugyanaz a part kormanyoz, milyen zoldek miatt? mi az amit nem tudtak atverni a parlamenten, amit nem akartak? semmi koze ehhez a zoldeknek (akarkiket is ertesz alattuk), mert semmi beleszolasuk nincs abba, hogy mi tortenik szoval valami mas miatt nem akarjak, ami nem baj, en nem vagyok meggyozodve a szuksegessegerol, es jobban orulok ha nem bantjak a budai hegyeket.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Bdanyy
addikt
Tök jó lenne pedig nem a körutakon vagy a rakparton menni a városon keresztül, ha délnyugatra megyek. Végülis az utóbbi megvalósulhat
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
-v-
addikt
-
nagyúr
válasz Szada85 #235481 üzenetére
Nát bed! Egyedül elsőre a motoros csomagtérnyitás hiánya tűnt fel csak. Ha tényleg ilyen kellemes az átmenet a hajtások között, jó a pedálérzet, normálisan megy az autó, akkor ennek akár sikere is lehet(ne), de a csomagtartó még mindig kicsi szerintem egy kvázi sima hybridhez viszonyítva.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Szada85
aktív tag
válasz radi8tor #235480 üzenetére
Totalcar - Tesztek - Bemutató: Honda Civic e:HEV – 2022.
És már ára is van, 11 métertöl kezdödik 13 fölött ér véget.
-
kisza25
félisten
válasz Szada85 #235466 üzenetére
Igen közjegyző kell és akkor azonnal hatályos, az nélkül hiába írod bele polgári per.
Két tanús az magánokirat, amit meg közjegyző előtt írnak, az közokiratnak számít.
Amúgy ma pont ez volt a téma reggel a radio1 Balázséknál, csak ott arra mentek rá, hogy kis állat, gyerek és hasonló dolgok, mit vihet a bérlő és mit nem és ezt hogyan lehet szabályozni
(B)Simonjoe(/B): Csak ez egy társasház[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Szada85
aktív tag
válasz macilaci78 #235468 üzenetére
Azt értem én is, csak kisza írta, hogy:
"Közjegyzőnél meg bele írjátok az azonnali kilakoltatás lehetőségét, abban az esetben ha nem fizet ...satöbbi satöbbi ilyenkor már nem kell bíróságra vinni a dolgot..."
Erre kérdeztem vissza, hogy ezt ugyanilyen szavakall Te, mint privát ember megfogalmazod, és beleírod a szerzödésre, az attól még ugyanúgy érvényes-e, vagy mindenképp szükséges ehhez a közjegyzö?
(Nem ismerem ilyen mélységében a jogszabályokat, és magamtól simán beleírnám, de ettöl még lehet, hogy rosszul tudom, emiatt kérdeztem.) -
BigBlackDog
veterán
válasz tepenzed #235467 üzenetére
Szerintem nem kell túlizgulni. Mint minden, ez sem igazán szereti a sok rövid, városi utat. Ha normális távolságokra van használva (10+ km), normális sebesség mellett, akkor jó ideig nincs gond vele. Milyen autóról van szó pontosan?
Egyébként GPF filter, helyett elég csak a GPF (=gasoline particulate filter).
-
macilaci78
nagyúr
válasz Szada85 #235466 üzenetére
Ez már eső után köpönyeg, ha jól értem. A helyzet adott már jópár hónapja, járnak bíróságra az érdekeik érvényesítése végett. Pár hónappal ezelőtt volt sűrűn TV-reklámban protezsálva a közjegyzői albérleti szerződés, ami megfelelően védi mindkét felet. Egyrészt nem lehet kirakni a jó albérlőt és ki lehet rakni, szankcionálni lehet a rossz bérlőt.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
tepenzed
őstag
Azt tudja valaki, hogy a GPF filtert hogyan lehet regenerálni, karbantartani?
Pont a napokban olvastam egy cikkben, hogy rohadtul nem úgy van, ahogy a DPF-nél, hogy nagyobb fordulattal kiégetem tankolásonként egyszer az autópályán.
De a megoldást nem írták le, csak hogy nagyon figyelni kell a vezetési stílusra -
kisza25
félisten
válasz rasotamas #235463 üzenetére
A bérbeadó srác tűzoltó parancsnok, a felesége meg rendőr, amúgy 3 gyerekkel, szóval lenne hova tenni a pénzt, de jelenleg csak fizetnek...
Én azt az ötletet adtam, hogy köttessék ki az áramot, akkor hamar elmennek. De nem tudtak bemenni, mert mindig otthon voltak. Utána meg semmi mást nem fizettek csak a villany számlát utalták, hogy nehogy ki legyen kapcsolva...
bandus: így hogy van egy két tanús bérleti szerződés, csak polgári peres úton lehet Őket kirakni, amikor a bírósági ítélet megszületett, addig nem tudod kirakni. És ha fellebbeznek, akkor másodfokon megy a dolog , jelenleg 1 foknál tartanak és fellebbezett a bentlakó, ráadásul a belefutnak, akkor ítélkezési szünet lesz augusztus végéig, tehát csak utána lesz valami.
Közjegyzőnél meg bele írjátok az azonnali kilakoltatás lehetőségét, abban az esetben ha nem fizet ...satöbbi satöbbi ilyenkor már nem kell bíróságra vinni a dolgot hanem azonnal, akár rendőri intézkedéssel ki lehet őket rakni, amikor az a határidő elérkezett és nem teljesítettek.
A harmadik verzió az lenne hogy semmilyen szerződés nincs ilyenkor megint csak ki tudod őket rakni mint önkényes lakasfoglalók.
Ja és még Ők jelentgetik fel a barátomat ahol lehet.
Nagyon genya egy ügy[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz bandus #235462 üzenetére
Azért más, amikor két okos (bérlő, bérbeadó) és két fogalmatlan (2 tanu) ír egy papírt, meg amikor 2 fogalmatlan (bérlő, bérbeadó) és 1 hozzáértő (közjegyző). Elsősorban tartalmilag más...
rasotamas: és a fuvarosnál milyen címet adnál meg, hova vigye a motyót? Vagy addig fizeted az óradíjat a platókra, amíg elrendeződik a dolog? Jogállamban élünk, annak minden terhével együtt.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
bandus
veterán
válasz kisza25 #235457 üzenetére
kár, hogy Saint kollega nem jár erre mostanában, kíváncsi lennék a véleményére. valami le van írva a szerződésben, ugyanaz a szöveg hogyan tudná jobban védeni bármelyik felett, ha közjegyző is hitelesíti?
macilaci: sry, abból indultam ki, hogy a szövegezés ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Petyyyyy
addikt
válasz macilaci78 #235444 üzenetére
Najó, de a Suzuki az Wagon, ez meg csak PKWagen.
barnam_ - Igen, teljesen jogos. Ahogy BigBlackDog felvetése is, de ennyit én sem fizetnék, csak hogy teljesen sleeper/észrevétlen maradjak.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
-
kisza25
félisten
válasz thefreeman #235403 üzenetére
Kaposváron vehetsz parkolási bérletet, hetit, meg havit is lehet, a havi valami 4-5 eFt
Ilyesmi lehetőség nincs?[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #235447 üzenetére
Itthon az Andy Vajna is Phateon-al jart csak mondom. Volt melohelyem kornyeken tobbszor is lattam.
#nincsbennetarcsi
-
6030D
őstag
Sokat gondolkodtak a dizájnon
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
barnam_
nagyúr
válasz BigBlackDog #235447 üzenetére
Ez mondjuk mindig is tetszett benne, hogy feltűnés mentes. Az átlag ember számára ez csak egy talán nagyobb Passat
-
barnam_
nagyúr
válasz Petyyyyy #235443 üzenetére
Szerintem itthon nem igazán van fizetőképes kereslet rá. (Hogy ennyit kérjenek egy 20 éves limuzinért, ami nem klasszikus/veterán még)
De kinn sem fogják ennyiért eladni. Ugyanaz a baj vele mint újkorában: miért venné meg az ember ha ugyanannyiért vehet A8-at meg S osztályt is? -
Qru
MODERÁTOR
-
Szada85
aktív tag
Igen, elég vacak idö volt, láttam én is pár videóban.
A kedvencem a [Rod Millen Tacoma - YT-alert] , Rod bácsinak 71 évesen is vasból vannak a tökei. -
Szada85
aktív tag
válasz Tsebacsi #235438 üzenetére
Nem tudom mennyien nézték az idei FOS-t, de itt a TOP10 futam:
[YT-alert- FOS 10 fastest run of Festival of Speed]Az új rekorder menetét azért párszor visszanézi az ember, elsöre nehéz elhinni, hogy nincs gyorsítva a videó.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #235434 üzenetére
A reszletek meg nem ismertek, egyelore csak elvi megallapodas szuletett.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
Na csak felpuhult az a eu-s kornyezetvedelmi terv. 2035 marad a celdatum de maradhat belsoegesu motor ha szintetikus (CO semleges) uzemanyag hajtja.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
rbalint88
addikt
válasz molnarpeter #235426 üzenetére
2.5 v6 tdi eleg volt egyszer… csak a 4.2 V8!
Csak az a baj, hogy tobb az otlet, mint az ido/hely/penz/lehetoseg
Van egy nagyon szukitett, harom teteles bakancslista, aztan ha focvis nagyon megjarja a sarga fiattal, akkor meg abbol is kiesik egy auto… -
Puma K
nagyúr
Ezt a videót látva rendesen rákívántam erre a felnagyított W12 6.0 VW Passat-ra.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
veterán
válasz Bdanyy #235366 üzenetére
Ha nem akarsz egyből matricaeltávolító sprayt venni (3-6 ezer Ft), akkor próbáld meg előbb sebbenzinnel (4-500 Ft).
Pár hete próbáltam először matricaeltávolító sprayt - linoleumról szedtem le duct tape maradványt - csuda jó, gyors munka, jó illatú. De ez konkrétan egy 5 XXX Ft-os spray.
Szerk: Takard le alatta a műszerfalat, ne cseppenjen rá semmi.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Mit érdemel az a biztosító, aki a netes kalkuláció majd a beküldött képek után 2x akkora díjról küld levelet, mint amit kalkuláltunk?
Pofám leszakad bzmeg. Mire föl?
Holnap azon agyalok kit hivjak a netrisket vagy a biztit...Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
veterán
Hát, mi szoptunk egy sort kényszerkijelentéssel. Fiam exét kellett kijelenteni, jeleztük az önkormányzatnál, ők behívták rapportra, elmondta hogy még itt vannak a cuccai, nyilván, mivel nem akarta hogy kijelentsük.
Bevittük a két szomszédot tanunak, aztán nem tudtuk, hogy az egyik hetvensok éves néni már nem igazán van képben, úgyhogy nem azt mondta, hogy persze elköltözött, hónapok óta nem látta, nincs itt semmije, hanem hogy hát ő nem tudja.
Úgyhogy nem jelentették ki, kb 3 évre rá a gyerekelhelyezési per (amit a fiam nyert meg) ítéletében benne volt, hogy ki kell jelentkeznie, csak akkor tette meghttps://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz szabop27 #235413 üzenetére
És ha abban a bérleti szerződésben benne van az erre vonatkozó kifejezett tilalom akkor is beírják?
Sajnos távol állok attól, hogy lakást adjak ki, de ha valaki be van jelentkezve állandóra, tudtommal nehezebb kirakni. Sokan játsznak erre, húzzák hónapokig, nem tud a tulaj mit csinálni, még le is lakják.https://tinyurl.com/rasoapro
-
szabop27
tag
válasz thefreeman #235410 üzenetére
Általános tévhit, hogy a tulajdonos engedélyére van szükség a bejelentkezéshez. 2 tanú előtt aláírt bérleti szerződéssel akár a tulajdonos tudta nélkül is be lehet jelentkezni állandó (!) lakcímre is. Múlt héten intéztem online a XI. kerületben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz thefreeman #235410 üzenetére
De az a cel, hogy kevesen parkoljanak ott. A polgi erdeke hogy mashol parkolj. Mindegy hol csak ne az o placcan.
Attoljak a problemat a szomszedba.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
Marad még a zöld rendszám ingyenesség?
Ha asszony Zuglói én nem és nála lennénk 2 hetet és tegyük fel fizetős a zóna akkor az Ő lakcimére lehet kérni az autóra vagy csak a tulaj vagy üzembentartó lakcíme számít?Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Önkormányzata válogatja --> el kell költözni.
Óbudán pl ahhoz, hogy 2500 Ft legyen az éves várakozási engedély GJ üzembentartó címe Óbudai kell, hogy legyen.
De van lehetőség óbudai lakosnak a cégtől kapott cégautóra várakozási engedélyt kérni 10x áron. De mindenhez óbudai lakcímkártya kell.⭐ Stella
-
Qru
MODERÁTOR
Pedig berleti szerzodes fejeben adhatnanak siman. Meg az iparag is feheredne tole. De ugye itt nem ezba cel, hanem a szivatas.
#nincsbennetarcsi
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jaja cumi lesz sokaknak. Majd pár év múlva lehet véleményt nyilvánítani...
⭐ Stella
-
thefreeman
aktív tag
válasz radi8tor #235364 üzenetére
Ezzel még egy elég nagy baj az, hogy az albérlökre egyáltalán nem gondolnak. Sok helyen nem is lehet mely garázst bérelni mert nincs a lakóhelyhez közel. A lakás tulajok elég ritkán engednek bejelentkezni állandó lakcímre az albérletbe, így parkolási engedély sincs. Ismerős 1. kerületben lakik eddig nem érdekelte a parkolás mert úgyis 6ra ér haza akkor már nem kell fizetni. Szeptembertől naponta kellene majd fizetni 4 órát.
-
rbalint88
addikt
válasz barnam_ #235395 üzenetére
Reflex sajnos, hogy elrantjak. Hetfon is, jovok haza, M1/M7 bevezeto, kb a Harley kereskedes vonala, a kozepso terelonel elutott allat, picit belog a belso savba. Az elottem halado fiestas akkorat rantott az auton, hogy majdnem megpordult, izzadt az esp… Varosi tempo felett amugy is elutjuk, mint megprobaljuk kikerulni, mert az arokba/szalagkorlatnak eses nagyobb kart csinal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Farming Simulator 25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest