Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#67633) sketchifun


sketchifun
senior tag

Mai idióta újítsunk fel, olvastam az internetton, hogy így meg úgy kell:

Parketta felszedve, aljzatban 5 méteren 5 centi, menyezetben 5 méteren 18 centi. Padlóval párhuzamosan persze. Belmagasság 260 körül most. Jó, legyen álmennyezet. Semmi akadálya. Jó, betonozzuk ki az aljzatot. Na itt jött a gond, mert mondtam a drága uramnak, hogy alsó hangon 20-22 centit minimum bukunk. Nembaj. Oké, pénz beszél. Aljzat leöntve, tetején padlopon, mehet az álmenyezet. Kész. Hoppá, maradt 235 belvilág. Nem jó, 20-22cm-ről volt szó, ez így nagyon kevés. Nade kedves uram. A padló eredetileg legmagasabb pontján van 2mm kiegyenlítő, oda beton se került. Az álmenyezetet vasra kell szerelni, aminek a magassága 3cm, erre jön az 1,25mm vastagságú gipszkarton. Ennél fentebb nem lehet vinni. De biztos lehet.

Levettük a kartont, láss csodát, a profil beleér a menyezetbe. Hmm-hmm. Milegyen.

Oké, jön az ötlet, bontsuk vissza a menyezetet, és rakjuk feljebb a szemközti sarkot, ott van 18 centi, menjünk fel ott 10-et. Ferde álmenyezetet nem építek, felejtsd el. Jó, akkor legyen lépcsős. Megcsináltuk.

Az elején szóltunk, a bejárati ajtó, erkélyajtó ferdén van berakva, 210 magas, ebbe van 2 centi. Nembaj. Oké. Lebetonoztunk, az erkélyajtó beleér a betonba. Itt tartunk most, megy a fejvakarás, most mi legyen.

#napihülyeügyfélrovatunkatláthatták

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.