Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
addikt
válasz
Eugene Roe #67598 üzenetére
Ha sokat akarsz költeni, akkor a zöld színű puzzle szivacsot ajánlom ( talán 5mm vastag), ha kevesebbet, akkor a tekercses 3mm-es alátét fóliát ajánlom. Ilyet raktam alá én is, nem kopog a 8mm-es laminált.
-
Eugene Roe
őstag
Üdvözlet! Laminált padló lerakással kapcsolatban lenne egy-két kérdésem.
Mit érdemes alátenni a lépészaj csökkentése érdekében? Xps, damtec és parafa trióról kellene személyes tapasztalat, illetve hogy mennyiben változtat ezen az alátét vastagsága?
Rengeteget olvasgattam, mester-kontár "hangmérnököcske" lettem, de egyszerűen nincs videós összehasonlítás neten, de még csak olyan véleményt se találtam, aki mindhármat hallotta volna! Előre is köszönöm!
-
törölt tag
Mint régebben írtam személyesen vettem részt egy ilyen kerítés átalakításában.
Láttad a fotókat a végeredményről.Ezek tipuskerítések. Jellemzően 2.5-3m magas oszlop, és a közökben lévő beton aránya jellemzően olyan, hogy amit fent látni lehet, na annak a duplája van a föld alatt. Ez jellemzően helyszínen öntött volt ahogy fel lettem homályosítva, és nem kell neki alap. De ha van, azt kihasználják.
Ásó, lapát, spájszer, és ki tudod forgatni hamar a kerítéselemeket, de vagy sokan legyetek, vagy samuval törjétek fel, hogy el is tudjátok vinni a konténerig.Ami nekünk szívás volt, hogy az oszlopokat, és a közbetonokat kellett valamilyen használható síkra húzni.... Mert ugye a sok év alatt egyénileg új útra tértek.
És mi meg csak felújítottunk.
-
föccer
nagyúr
Hol vagy helyileg?
CEM II/B-S 42,5 N cementből ~350 kg/m3, ~2000 kg homokos kavics. Ez utóbbi úgy durván ~1,2 m3 lesz halmaztérfogatban. A zúzottkövez vagy így találod meg (zuzótt kőnek) vagy 0/22-es murvának.
Ellenben nem javaslom 0/24-es használatát, csak ha muszáj. Rendesen összerakott adalékanyagból eéág a 300 kg/m3. Helyileg hol vagy?
üdv, föccer
-
ALI_G
veterán
válasz
föccer #67590 üzenetére
Köszi a tanácsot
Próbáltam beton receptet keresni neten, de csak 25/30-asat találtam. Tudnál küldeni az általad javasolt C20/25-XC1-24-F3 betonhoz valami támpontot?
25/30-ra azt írja, hogy térfogat arányban:
1 cement + 2,6 kavics + 0,6 vízSóderből ha jól értem, hogy 0-24-es szemcseméretű kell, de úgy látom még ezen belül is van variáció. Melyiket keressem?
Másik kérdés, hogy korábban írtad a döngölt sóder alap helyett a jobb a zúzott kavics (javíts ki ha tévedek). Pontosan mit kell keresni a tüzépen? -
föccer
nagyúr
Házi keverésnél nem gond a magas hőmérséklet, ha meg tudod óvni a betont a kiszáradástól. Technológiában 35 fok feletti hőmérséklet esetén szoktam tiltani, 28 fok felett szoktam különleges eljárást előírni. De ezek transzport betonra vonatkoznak. A nagy meleg alapvetően a konzisztencia eltarthatóságot ülik meg, illetve rövidítik a kötésidőt. Ez mind a kettő időtől függő tényező, ami háztáji keveréssel kiküszöbölhető, hiszen nem kell szállítani a betont. A mások fele, hogy a nagy melegben hamarabb kiszárad a beton, mint hogy a cement elérné a szükséges hidratációs fokot. (ezt szokták "megégésnek csúfolni). Ez ellen pedig gondos utókezeléssel lehet védekezni.
üdv, föccer
-
ALI_G
veterán
Sok sikert a betonx-hez
Rossz tapasztalatom van velük. 3 hónapig kellett őket vadászni árajánlat után. A kivitelezést egy harmadik fél fogja csinálni, ők csak az anyagot adják. Az árajánlatban nincs benne a betonhoz szükséges anyag. Olcsóbban és gyorsabban megúszod, ha találsz céget aki kivitelezi neked helyben. Ha tudod, akkor kerüld őket, vagy legalábbis a pest megyei értékesítőt.
-
ALI_G
veterán
@foccer, betonozni milyen homersekletig szabad? Hétvégén lesz 39 fok. Par orat sutne a nap delutan, többnyire arnyekos.
-
DoItYourself
addikt
Olyan nincs, hogy egy ilyen betonoszlopot ráállítasz valamire, aztán az úgy marad. Nyilván az osztásköz se fog passzolni, tehát a régi teljes bontása, új sávalap, abba beleállítani az oszlopokat, bevasalni, kiönteni, jöhetnek a betételemek stb. De inkább azt ajánlom, azzal egyeztess, aki adott neked ajánlatot. A bontás lesz a kisebb tétel, ha jól saccolok.
-
Orlin
addikt
Lejárt a szerkesztési időm...
Amint nézem itt is van valami alap alatta.Ez is hasonló.Lehet itt is a régi alapra rakták.
Én laikusként úgy gondolom elég lenne csak az oszlopokat kiszedni a többi részét földszintig leverni és ott lejavítani és jöhet rá az új.Na lehet hülyeséget írtam.Amúgy ezek az oszlopok amik nálam vannak a régi kerítésnél azt sem tudom mennyire lehetnek a földben.Ha jól megkalapálják ki jönnek-e?! -
Orlin
addikt
Ilyesmire gondoltunk.
Mivel oldalt is ilyen elemes beton kerítésre esett a választás.BetonX!Velük esetleg van valakinek tapasztalata?
Még csak levélben érkezett árajánlat,de jönnek ki személyesen is felmérni.Annak függvényében kötök velük szerződést.Ha nem jönne össze akkor marad a "hagyományos" megoldás a környékben valami szakival.Ezeknél nincs alap,csak maga az elem amint néztem.Itt elég is lenne a földszínéig lebontani az előzőt,de az oszlopokat is kellene valamibe rakni.
A szomszéd faluban néztem egy bontást,hát ott ki is szedtek mindent a földből.
Akkor meg kell konténert bérelni meg elszállasztatni is gondolom. -
Ferike81
senior tag
Ezt így elég nehéz megmondani. Be van vasalva? Hogyan egyeztetek, alapot is újat öntenek neki, mert akkor az alapot is ki kell szedni. Nekem 50cm-es alap volt, így azt nem bontották el. Mivel az oszlopok be vannak betonozva az alapba, ezért ha marad az alapja akkor az oszlopokat a leendő lábazat magassága alatt el kell vágni. Amúgy meg a bontás nem olyan egyszerű, pláne ilyen jó melegben.
-
dewil666
őstag
válasz
philoxenia #67579 üzenetére
Kis gonosz
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Ismét itt vagyok a szokásos kérdéseimmel.
Úgy néz ki jövő hónapban megvalósul a bejárati kerítés projekt legalább.De ott most egy régi beton alapú kerítés van.
Ilyen:Ezt mennyire nehéz elbontani?Meddig kell?Teljesen ki kell ásni?A cég akik a kerítést csinálják vállalnak elbontást is.De gondolom nem kevés összeg lehet.
Mint már írtam full hülye vagyok ilyesmihez szóval ezért érdekelne. -
dewil666
őstag
válasz
philoxenia #67576 üzenetére
2x4 nm.
-
Chaser
legenda
ez az egység van a cserépkályhán elöl, ahol régen a nyílás volt - vagy eleve így csinálták, nem tudom -
átfolyós gáz vízmelegítő az újabb, vaillant mag pro 10 xz
fürdőben a hozzá vezető cső sehol nincs rögzítve, konyhában és fürdőben is gázcső fölött infra sugárzó
ez így teljesen szabályos ha jól gondolom ((( : -
Ton-ton
tag
válasz
eszmilan #67544 üzenetére
Fordítva látod a dolgot.
Alap esetben (értsd padlóösszefolyó nélküli fürdőszoba) akkoriban (50-s évek) is beépítettek szifont a kádhoz... Azonban ha a padlóösszefolyón vezetik keresztül, akkor ma sem tesznek be. Egyszerűen annyira lassítja az áramlás sebességét a két bűzzáró, hogy gyakoriak lennének a dugulások. Egyébként pedig nem volt buta elképzelés ez akkoriban, hisz amennyiben nem így kötik be a szuez szifont ("hagyományos" padlóösszefolyó), akkor 1-2 hét alatt kiszárad, és csatornaszaggal figyelmeztet, hogy tölts bele vizet.
Tudomásom szerint már nem is lenne szabad egyébként így bekötni (legalábbis épületgépészek ezt mondják).
Mostanában azt a megoldást választják, hogy kültérre kifejesztett padlóösszefolyót tesznek be, ami golyós bűzzárású, és a kádat is szifonnal szerelik (nem a padlóösszefolyón átvezetve). -
eszmilan
tag
Prefa alumínium korcolt tetőfedéssel van valakinek tapasztalata?
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
A héten szeretném az erkélyeket (2db) járólappal burkolni. Panel lakás és beüvegezett keleti fekvésű erkély. Ezért délelőtt kb 11 óráig nagyon meleg van, mint az üvegházban 38-40 fok körül. Az a kérdés hogy szabad e ilyen hőmérséklet mellett burkolni? Vagy várjak míg hűvösebb lesz (vagy este csináljam
)?
Mapei P7 a ragasztó. -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #67562 üzenetére
Az működik, de teljesítménybővítést ugyanúgy nem kérhetsz mint eddig.
Legalábbis én, a bekötési részre látom ezt vonatkoztatni.
-
ALI_G
veterán
Szia!
Neked van tapasztalatod ezzel a céggel? Én korábban kértem tőlük árajánlatot terasz építéssel kapcsolatban és egyetlen megkeresésemre se válaszoltak. Telefonon készségesen válaszoltak, de árajánlatot nem adtak. Így megépítettem magam
Amúgy elég drágán mérik a kiegészítőket (festék, stb.).
Durva ami itt folyik az építőiparban. Szerintem a topic hozzászólásainak száma duplázódik a következő években -
fero02
nagyúr
A kóklerek ettől ugyanúgy jelen maradnak. Értelmezd az olvasott szöveget:
"Gazdasági társaság és egyéni cég akkor végezheti a tevékenységet, ha az azt ellátó munkavállaló rendelkezik megfelelő képesítéssel és gyakorlati idővel."
A mondat eleje a lényeg.
gordonfreemN: Ott max a maszek miatt vehetnek elő. Vagy ha baj történik, de az más téma.
-
ZsoltG60
aktív tag
-
sanzik
senior tag
válasz
canniball #67553 üzenetére
2006-ban vettem egy új lakást, ott a 20 ezres Kaldewei lemezkádat építettünk be.
8 évig laktunk ott és mikor eladtuk a lakást, a kád hibátlan volt.
Ha nem kell valami extra forma, amit csak az akril kád tud, akkor teljesen rendben van és vállalható egy lemez kád is ebben a kategóriában. -
Morris
veterán
válasz
Én nem hallottam jót a kaldewei kádakról. Úgy rémlik egy lapon volt említve a sanimix-szel. Ami kerülendő.
Nem emlékszem már rá, hogy mi volt az ok, de anno, a kádkereső üzemmódból ez ragadt meg.
Az aranyszabály pedig: az olcsóbb sok esetben a drágább.
És még valami: egy kádat jobb esetben 10-15 évre veszel. Ezt is érdemes mérlegelni.
És még egy jótanács: A hagyományos egyenes tesformájú kádak nagyon szűkek. Feltétlenül bele kell feküdni a boltban, mert ha otthon derül ki, az nem jó. -
Met
Topikgazda
válasz
Én amit megtanultam hogy lehet venni az olcsóbbat ha előtte meg tudod nézni. pl. mennyire tudod benyomni az oldalát.
Ennek is ugyan úgy meg kell ágyazni mint az akrilnak.
Ha a leírás alapján a kicsit drágább pl. vastagabb akkor azt vedd. De nézd meg mielőtt megveszed.
A 3,5 mm szerintem a falvastagság festékkel együtt, ha kicsit nagyobb méretű ruhákra van szükségetek akkor célszerű a vastagabbat venni -
DoItYourself
addikt
válasz
pirosvilamos #67552 üzenetére
Ugyanilyen volt a miénk is, csak az ikeás volt. 12 évet bírt, de berohadtak az alján a csavarok, azért kellett kettétörni. Ott, ahol forog, műanyag az egész.
-
pirosvilamos
tag
válasz
DoItYourself #67550 üzenetére
-
Met
Topikgazda
válasz
Intel fan11 #67543 üzenetére
Továbbra is szaki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest