Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
exlepra
tag
Sziasztok, tágulási tartály csere, iszapleválasztó beépítés, és csövek átmosására keresek szakembert.
-
válasz
Chaser #68142 üzenetére
Beszéltem ablakossal, persze felhozta a redőnynél a hőhidat. Ez igaz, viszont ha legipszkartonozod üveggyapottal, az sem fog a büdös életben sem úgy szigetelni, mint az ablak maga. Tehát még mindig meg tudom csinálni, hogy később kidobom a tokból a redőnyt, kitömöm belül gyapottal és teszek külső redőnyt. Így még mindig előrébb vagy szigetelésben, mint ha kidobnám a régi, egyébként jó tokot.
-
Chaser
legenda
válasz
BRIKLY #68143 üzenetére
majd megadom a volt tulaj számát, az ő kéményseprője mindenre azt mondta h jóóóóóóóóójazúgy' ( :
jah, ma hív a tag, mivel nem hagytam békén azóta sem a béleletlen kéménnyel és a szabálytalanul bekötött eszközökkel, na most odáig jutottunk szerez nekem valakit aki kibéleli a kéményt, 300e ft-ért - fsz-ről, 3 emelet + tetőr fölé, emeletek födémmel együtt 3,5m - , majdnem beleröhögtem a telefonba...de azért mondtam küldje, kíváncsi vagyok, felettem harmadikon majdnem fél millióért bélelték tetőszint fölé a kéményt, de biztos ők voltaka hülyék meg a többi szomszéd is
-
BRIKLY
veterán
Van egy másik, kényes téma. Lesz, aki elküld a francba, de hátha olyan is, akinek van jó ötlete.
Anno már szóba került a gázos vízmelegítőm, ami szabálytalanul van bekötve. Tudom, mondtátok hogy ne tegyem, de tettem fel egy gázkazánt is, gondolván hogy majd ha jön a kéményes, valaki pont fürödni fog, meg hogy az a kémény állítólag papíron nincs.
Ma volt a seprő, észrevette kint. Be akart menni, de anyám épp hajat festett. (
)
Sebaj, akkor ad érteyítőt, 2 hét múlva visszajön,mert látnia kell azt a kéményt is.Így van 2 hetem, hogy azt a kéményt szabaddá tegyem, mert azt mondtam nincs rá kötve semmi.
2 megoldáson gondolkodom. 1: kiszedek onnan mindent, és felrakok egy villanybojlert amíg leellenőrzi a kéményt. Ezzel gyamorlatilag szinte kidobok ~30k-t,mert nekem hosszútávon az nem kell, mert megeszi a hajamat is..
2: Mivel azzal sem foglalkozott, hogy a konvektorok le lettek szedve, csak megkérdezte, hogy miért, felraknék egy turbós kombi cirkót. Vegyes kazánt, központi fűtést már úgyis látta(kivéve ugye a gázt).
Tehát szerintem Őt csak a kémények érdeklik, mit gondoltok, turbós cirkóra már ráugrana?
-
Chaser
legenda
válasz
BRIKLY #68134 üzenetére
ahhoz meg kell bontani a vakolatot és alatta a falat hogy lásd
ne legyen meglepi ha nincs áthidaló, de akkor sem ha az ajtó teljes szélességében van kiöntve betonból és a tokokon 30cm-t túlnyúlik, láttam olyat is, izgalmas volt olyan falnál ahol az egyik oldal kémény volt rögtön az ajtó mellett ( :eredeti terv az volt h kimegy, de maradt, kb 2m-es ajtó volt ott, 5 ember se tudta volna kivenni, vésni meg nem lehetett volna szétesik a ház, inkább átalakították a tervetmacilaci78 nem sokkal drágább a vastagabb osb és csak 20nm-ről van szó - szerencsére
-, de majd ahogy adja magát
ha kell akkor persze vastagabb párnafa lesz, jelenlegi valami 2cm lehet, már rábetonoztak nem fogom tudni megnézni - teljes szélességig kibetonozták két oldalt, ha nem tévedek nagyot szegény parketta kínban lesz ha mozogni akar ( :, fölé raknak majd lamináltat -
túl vastag se lehet a párnafa, mert akkor ugye nem marad az osb-nek és hajópadlónak vastagság, tehát úgy kell csinálni h minden vastagság meglegyen de ne másik rovására
padlóból meg azt ami jó, ha valami keményebb fa az se baj, vörösfenyőt azért néztem mert az a legmasszívabb fenyők közül - színe is tetszik -
pára tiszta, kiindulási alap a jelenlegi parketta ami nagyon egyben van, klíma biztos lesz, ha nem is lehet belőni mindig állandó értékre a páratartalmat de a lehető legkisebb mozgástér meg lesz oldvaúj infóm van, elvileg gerendák közt van tégla is boltívben, és azon salak - ha mázlim van nem vizes és nem kell bántanom túlzottan
-
mindenesetre köszönöm az eddigieket és mindenkinek, már két héttel ezelőtti állapothoz képest sokkal tisztábban látok...
szerk: Lauda nálam is úgy csinálták meg és rendben van, ha gondolod csinálok majd képet
bejárati ajtó bajos, mintha meglenne süllyedve pántoknál, csukásnál kicsit emelni kell és zárásnál is de ott jobban - mióta el kezdtem használni azóta sokkal kevésbé -
állítólag pántok alatt lehet állítgatni, de lövésem nincs még nem jutottam oda
én majd a megmaradt fa felületeket lecsiszolom és lefestem aztán szép is lesz, azt a részét nem csinálták meg
redőnyből nem tudom alut érdemesebb-e a jelenlegi fa helyett, egy bajom van vele, irdatlan nehéz még nekem is felhúzni/leengedni, 1,7m széles és kb 1,8 magas, redőny pedig egyben van
- másik a tok, sztem ott sok por bejön, meg hőhíd is van - -
Amúgy azon gondolkodom, hogy a műanyag ablakot a régi gerébtokos keretbe fogom beépíteni. Nincs vele kőművesmunka és megmarad a régi vastag tok a falban, nem ezek a vékony szarok amilyenek a műanyag tokos ablakoké. Tulajdonképpen annyi a teendő, hogy leakasztod az ablakokat, a baloldali kis szárny deszkáit, ahova záródik, azokat kifűrészeled és mehet is be az ablak a régi tokba. Nincs por, nincs kőműves meló, sokkal hamarabb kész és nem kell új redőny sem. A redőnytokom meg most is le van szigetelve. Mint pl itt vagy itt.
-
válasz
macilaci78 #68139 üzenetére
Köszi!
-
macilaci78
nagyúr
-
M43g
aktív tag
Sziasztok, még egy(néhány) kérdésem merült fel épített zuhanyzóval kapcsolatban.
Az icipici fürdőnk alatt garázs van, amit alulról ugyan tudunk szigetelni (lesz is szigetelve), de így is elég hideg lesz a padló.
Gondolkodunk csempefűtésen, ami nem egy tétel a felújítás költségéhez képest, de elbizonytalanodtam. Hova kell azt tenni a kenhető fóliához képest? Ha alá, akkor a rákent folyékony fólia nem fog idővel elrepedni a dilatáció miatt a fűtés szélén? Ha fölé, akkor az épített zuhanyzóküszöb alatt nem fog átcsurogni a víz? Nem akarok úgy járni, mint macilaci78. És a csempe fugái elbírják ezt probléma nélkül? (P9, FF fuga, sziloplaszt amit használunk).
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Chaser #68129 üzenetére
Persze, a vastagabb OSB jobb, de hangszigetelés, hőszigetelés, teherhordás és ár összességében nem biztos, hogy a nagyon vastag OSB-t erőltetném.
Méteres közöket áthidalni 2,5 cm vastag deszka nem lesz elég még akkor sem, ha összeérnek... Ha meghagyod a salak nagy részét, akkor a gerendák közé rakj be 50×75-ös, vagy 40×60-as párnafát és erre mehet a deszkázat, mert meglesz a kb 50 cm tengelytávolságod. Vagy raksz be két sor párnafát a gerendák közé, kb 35 cm tengelytávod lesz és egy réteg 22 mm-es OSB elég is, nem kell deszkáznod.
Szigetelésre meg szigetelőanyagot használj OSB helyett...Neked ilyen tekercses alátétre nincs szükséged. A csap-nútos hajópadlót vagy ragasztod, vagy szegeled, de nem kell alá alátét. Az OSB, vakpadló, gerenda, párnafa közé meg ezek nem valóak, mert kicsi a felület, oda tömör gumilap kell, ha rakni akarsz valamit, de olcsóbb összeragasztani, összecsavarozni és hangja ugyanúgy nem lesz.
Dilatáció miatt nem a szál hosszával leszel bajban, hanem a szélességével. Vetemedés ellen meg inkább luc, mint vörös, vagy borovi. Ez 4,2 m hosszú szál, egyik sort 80 centivel kezded, másikat 80 centivel fejezed be és szabályos eltolásod van a fal tövében, vagy végigmész fix 80 cm eltolással.
A padló nem csak a direkt vizet tudja felvenni, hanem a levegő páratartalmát is. Már kiveséztük az évszakos változások és ezzel párhuzamosan a fűtési időszak hatásait. Igen komoly légtechnika kell, ami állandó páratartalmat tud adni egy lakásnak.
-
válasz
macilaci78 #68110 üzenetére
Ha ezt tőlem kérdezed
, akkor a szomszédban gyakran pakolnak, a fal túloldalán. Dobálják a ládákat, békáznak stb. Készítenék ehhez hasonló vázszerkezetet, bele 20cm gyapot és befedném valamivel. Tényleg, ezek a vázat miből készíthetik, már több helyen is néztem. Mint pl itt.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Chaser #68133 üzenetére
Az lesz. A tok, és a fal sík közt ugye befelé van vagy 30cm. Ott bőven elfér az új ajtó kerete. A régi tokot meg ytonga lüllyeszve kívülröl eltűntetem. Felül meg majd hungarocellel elrejtem.
Még azon filózok, hogy milyen mélyen lehet az áthidaló. (Vályogházról van szó egyébként).
Mert ha 10-15cm mélyen lenne, akkor nem kéne egyedi méretű ajtót gyártatni. 210x100-as ajtót 70k körül kapni, egyedi meg vagy meglenne 100-ból, vagy nem. -
Chaser
legenda
válasz
BRIKLY #68130 üzenetére
annál olcsóbb megoldás nem lesz amit mondtam, statika is rendben lesz - eddigihez viszonyítva - esztétika is, és még az ár is ( :
nálam is van belül egy ajtó, tok marad áthidalós történet miatt, szerencsére masszív egy dög, nem is értem h bírt ki ilyen állapotban bő 100 évet, meg a külsők is, belsejér4e meg csináltatok fából két ssok kazettás üveg szárnyat - ha infarktust nem kapok amikor mondanak rá árat ( : - -
Chaser
legenda
válasz
macilaci78 #68111 üzenetére
10 centit gondoltam gerendákkal párhuzamosan, a 2,5 meg a vastagság lenne, hogy gerendákhoz rögzítve se essen szét meg osb-ket is rá lehessen csavarozni, ahogy néztem elég sűrűn vannak a gerendák, lesz alátámasztása, de ha tudok majd ott jobban nézelődni akkor kiderül, nyilván ha vastagabb léc kell az lesz
ha széltől szélig pl 30 az oké akkor úgy lesz, ennek a lécnek darabja első keresésre 800ft volt, ha 10-zel több kell nem az fog földhöz vágni, ha széltől szélig nagy az 50cm, akkor nyilván kisebbre hagyom, jelenlegi megoldásnál bő 1m van a szélek köztha annyival drágábbb a fém megoldás akkor nem erőltetem
majd körbenézek
osb vastagságát nem csak léspésállóság miatt hagynám nagyobbra, minél vastagabb annál jobban hőszigetel is, meg annál jobban nyeli el a hangot - ilyeneket olvastam -
ha fenyő akkor vörösfenyő lesz min, de úgy rémlik pont nálatok láttam széles választékot fából is és árak is rendben voltak - volt ahol vörös fenyő 8e/nm és csak 22m vastag, a kat, van ahol ue. 5e 5m-es és láttam egyéb kemény fákból 5e alatt is nm-t
ibt nagykert találtam én is, de mást nem, nekem is jöhet elérhetőség
azt még beépíteném a rétegbe - ugye végleges vastagságok akkor lesznek meg ha bontva van és meglesz a konyha új síkja is, de nagyjából ilyesmi -
ezt a padló mozgást most nem értem, elég kómás vagyok ( : de majd kipihentem nekiesek
a lényeg: 5x4-es szoba, ablak a 4m-es részen, erre merőlegesen ha megoldható technikailag is akkor ha találok 5m-es padlót azt raknám, nyilván ha ez mozgás és vetemedés miatt nem jó akkor kisebb darabokból csúsztatva mint pl a lamináltakat is szokták rakni - de kisebb darabokból is ablakra merőlegesen menne, elvileg úgy optikailag nagyít, párhuzamosan rakva kisebbít -
vizet gyakorlatilag nem fog tudni felvenni, osb3-as lap elvileg vízáló, de párnafák alá még biztos kerülne egy vastag fólia, az alá a födémkitöltő és párnafák közé is, aztán osb, osb-re meg ez a csoda lépéselnyelő amiről beszéltél
falak nem vizesek, jelenlegi ég tudja hány éves parkettának sincs sehol pici korhadása sem
- klímával v légterápiával pedig szabályoznám a benti párát is, nem pont a padló miatt, de ha annak is jót tesz külön öröm -dobogó most is lépcsős, majd lefényképezem, jó lenne de 1cm mdf arra kevés h rálépjek ha úgy van, ahol összecsavarozták egymáshoz a vízszintes szakaszoknál csavaroknál már ki is szakadt a lap
az egy ülő rész lesz, most is jó rajta ülni ( : teteje meg design, virág ilyesmi, valamivel burkolni akarom majd, talán dísztéglával, de az még képlékeny
oldala meg polcós tároló lesz megvilágítva, ha már a lakás kényszerű tartozéka megpróbáljuk a legjobbat kihozni belőle -
gerisz23
őstag
válasz
BRIKLY #68101 üzenetére
Pont ilyen ajtónk van nekünk is,egyelőre nincs pénz újra,meg amíg a belső betonozás nincs meg addig nemis akarom cserélni.Így leendő apóssal-asztalos- csináltattunk az alsó kazettákhoz lambériából(vagy vmi olyasmi) betétet,a két felület közé hungarocell felülre dupla üveg.Oldalra meg teszünk szigetelős ragasztócsíkot.Előszobába van a kandalló egyelőre nemis merném műanyag ajtóval lezárni,persze a vége az lesz.Amúgy az ajtó nekem is elèg tropa,festés után lehet rakok be képet ha kell...
-
macilaci78
nagyúr
-
pjen
félisten
válasz
macilaci78 #68111 üzenetére
Nekünk a szülői házban hajópadló volt,Apám rakta le asztalos volt.Az aljzat betonon 5x5cm párnafák voltak,50cm közzel.Kitöltve a hézagok salakkal.A padlót a párna fára merőlegesen raktuk,minden szálat minden párnafámál 1 db 65 ös bognárfejű csavarral rögzítve.A padló egy fél évet abban a szobában száradt ahová le lett rakva.Lerakásnál ékekkel úgy össze lett szorítva,hogy csorgott belőle a gyanta.Nem nyikorgott,nem teknősödött,viszont picit még így is fugás lett.
-
macilaci78
nagyúr
Nálunk a bejárati ajtó és az ablakok is műanyagok, mind a kb 60 éves fa tokra lett ráépítve, nincs bajuk. Viszont ennek ellenére nem így csinálnám meg, hanem a fa tokok teljes eltávolításával, mert egyrészt sután néz ki a műanyag tok alól a falnyílásban előbukkanó fa tojásléc az ablak körül és az üvegméret is lehetne nagyobb.
Arról nem is beszélve, hogy a bejárati ajtóm nyílásmérete így csak kb 190 cm mínusz küszöb, én meg vagyok 196 cm.És gipszkartont ragasztottak fel körbe a vakolat megigazítása gyanánt, a régi fa küszöbből meg hiányzik két oldalt kb 7-8 cm, így most ott egy-egy almányi üreg van, ami porral, kaviccsal van telehordva.
De ha a keret nem elég rá, akkor csinálja meg, ahogy tudja.
Kis pénzből én kivenném a fatokot, beraknék áthidalónak és az ajtó két oldalának egy-egy I-gerendát, a függőleges gerendák közé ajtó, gerenda és fal közé meg üvegtégla.
A gerenda megtartja a falat, az ajtót és a téglát is, a téglát se vakolni, se festeni nem kell és fényt is enged be. -
emre
veterán
válasz
BRIKLY #68116 üzenetére
A fa tokot nem hagynám benne, mert szerintem csak a probléma lesz vele.
Első körben el kellene dönteni mekkora bejárati ajtót akarsz helyette.
Aztán keresnék egy kőművest, hogy dobjon be egy beton áthidalót, úgy hogy a majdani ajtód is elférjen alatta.
Utána bontanám a régi ajtót.
De ha felkeresed őket http://hasznaltnyilaszaro.com/ lehet tudnak is ajánlani szakembert a kivitelezésre. -
BRIKLY
veterán
Se a mennyezet, se a kád nem szakadt még le, így talán az ajtó sem esik ki, ha én rakom be
De azért azt el akarom kerülni, hogy 2-3 év múlva beszoruljon az ajtó a tokba. Ugyebár ez nem olyan, mint a fa ajtó, hogy gyalulok belőle egy kicsit, és kész.De, sajnos mindenhogy elég sötét lesz, jelenleg ugyebár kb 1nm üveg van. De inkább a sötét, mint a hó az ajtó alatt, meg "szélvihar" a folyosón.
-
BRIKLY
veterán
válasz
macilaci78 #68114 üzenetére
Köszi neked is, és a többieknek is!
A fa tokra nem kockázatos ráépíteni a vetemedés miatt? Ugye ha simán falba építem, akkor lesz egy kis purhab, ami enged.
Nekiállok keresni, hogy honnan szerezzem be az ajtót, lehető legolcsóbban. Akinek még van ötlete, megköszönném.
Oldalvágító jó lenne, mert a sok üveges ajtó után elég érdekes lesz a műanyag ajtó kis üvege, csak ne lenne olyan piszok drága.
Talán a jász ablak lenne, amit mondasz? A Jan, az beltéri.
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
BullZeye #68051 üzenetére
Például nálunk.
Írok privit még pár lelőhellyel.
Márpedig olcsón, gyorsat és jót nem fogsz kapni. Le lehetne ragasztani, fúrni például 6 mm OSB-t, vagy rétegelt lemezt, de elszáll a költség.
1 nap kiesés amúgy nem sok, ha jól tudod ütemezni. Pl festés után aljzatmunka, úgyis hagyod a falat száradni, mielőtt porolnál.Hangfalkábelt vidd el körben. A fal és a padló találkozásánál mindenképp kell hagyni kb 1 cm dilatációs hézagot. Ha nem felel meg, akkor a betonra Hilti szalaggal lefogatod, rá az aljzatkiegyenlítő és úgy. Van padlóba építhető ledvilágítás, a fényforrás 7 mm beépítési mélységgel rendelkezik, így a vékonyabb lamináltakba is jó, a vezeték meg 2 mm vastag. Igen ám, de ha az alátét puha, a padló felfekszik a kábelen és billeg. A vezeték lapjára 4 mm vastag? Ha 3 mm vékony, akkor az alátét illesztései közt el lehet vinni, mert az ajánlott combosabb alátétek megtartják a súlyt.
Vagy ha már véstek, véssetek padlót is, akár még béléscső is beleférhet, kis misunggal betakarjátok és kész.Chaser: IBD Nagyker, árul az kiskerként is, publikus árlistával.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Chaser #68047 üzenetére
2,5×10 centis párnafa? Élére, vagy lapjára? Élére keskeny, mert nem tudod rajta összefuttatni az OSB-lapokat, lapjára vékony, be fog hajolni.
40-50 cm inkább tengelytáv, mintsem széltől szélig.
2,5-4 cm OSB, gondolom, ez vastagság. 15 mm vastagságtól már lépésálló. Ha flancolni akarsz, 22 mm vastag, vagy 2 réteg 15 mm. Inkább a párnafát sűrítsd be, merevséget az fog adni.
Hogyne lehetne cserélni fém profilra a párnafát? Alu zártszelvényt szoktak ajánlani, mert a rozsdamentesek mezőnyében ár-érték arányban jó. De inged-gatyád rámegy a fával szemben.Hajópadló: Skandináv Fatelep, Finn Fatelep, de van még pár hely. Hajrá...
Ha kifutja egy szállal a szoba hosszát, akkor nem kell kötésben rakni. Azt vedd figyelembe, minél nagyobb a padló egységmérete (szélesség, hossz, vastagság), annál jobban tud mozogni. A fa rostirányra merőlegesen akár 100× akkor mozgásra képes, mint rostirányban, ezt fafaja válogatja. Egy semmire sem becsült lucfenyő tizedannyi vizet vesz fel, mint a magasztos borovi, vagy vörös fenyő.
Szóval a szálak közt azért van és kell hézag, hogy a dilatáció meglegyen. Minél hosszabb egy szál, annál szélesebb is lesz, hurkapálca arányokkal nem lehet nagy méretű parkettát gyártani. Nem mindegy, hogy 5 méter szélességben van mondjuk 13 szál fád, vagy mondjuk 40.
Mi is gyártunk 60×600 cm parkettát, de nagyon megválogatjuk, milyen anyagból, hova és hogy rakjuk le. Nem fenyőből van.
Ha el tudod viselni a hajópadlóra jellemző 2-3 mm-es illesztési hézagokat a jövőben, hajrá a fenyővel!Teknősödés, de igazából bármilyen méretváltozás a fa nedvességtartalmának változásától függ. Ha állandó nedvességtartalmat tudsz tartani, nem fog megmozdulni. Minél nagyobb a padló egységmérete, annál több erő van benne. Láttam már olyan nagyméretű tömör padlót, ami a betonról feltépte magát, ott volt a parketta alatt a ragasztó, aljzatkiegyenlítő, és egy vékonyka réteg beton, mert az volt a leggyengébb eleme a rendszernek.
Én a dobogót ugyanúgy megcsinálnám párnafa vázra csavarozott OSB-ből, alá szigetelés, fölé padló. Esetleg lépcsősen megcsinálni, vagy valami ferde fenekű kredencnek jó lesz és lesz egy tárolód.
-
macilaci78
nagyúr
Milyen hangot milyen irányokból akarsz szigetelni?
-
Hangszigetelésre melyik anyag felelne meg a legjobban szerintetek? A kőzetgyapotot néztem eddig. Abból mondjuk egy 20 centis réteg mennyire szigetelné a hangot?
-
biker
nagyúr
válasz
BRIKLY #68101 üzenetére
kizárt, hogy ne legyen áthidaló felette, mivel a fa tok nulla tartóerővel bír.
A műanyag ajtókeretben van egy acélprofil belül, mint egy zártszelvény,ne aggódj
Csináltass egy 100x200-as ajtót, a maradékot meg pár ytong téglával rakd be, és kész. olcsóbb mint kartonozni
de az is jó, ha bennhagyod a régi tokot, eléteszed a műanyagot, kb 70mm a tokszélessége annak, kijjebb lóg, takar majd -
Chaser
legenda
válasz
BRIKLY #68105 üzenetére
ha régi ház lehet nincs áthidaló, max maga a keret, jobb esetben még afölé egy deszka
nálam is úgy van, 45-ös tégla fal köszöni jól van több mint 100 évenem tudom h csinálták meg, de jól:d
nálam meghagyták a gyári tokot és abba ment új műanyag nyílászáró
sztem a legegyszerűbb, ha benn hagyva a régi tokot két oldalról vagy ahova szeretnéd az új ajtót akár egy oldalról ytonggal kifalazod - attól is függ fal síkjából mennyire jön ki, ha kjön éppen le lehet vágni azt a részt -, aztán mehet az új -
BRIKLY
veterán
válasz
eszmilan #68104 üzenetére
Ha statikust hívnék,lehet,hogy még a házat is lebontatná..
De annyira azért nem durva a helyzet.De biztosabbnak érezném,ha bent marad a keret. Valahogy befalazni,aztán elfér az ott.
Belülre elé tenném a régi keretnek az újat,két oldalt meg felfalazni ami marad kb 20-20cm.
Tudom,hogy nem szakszerű,de valahogy csak meg lehet oldani. -
eszmilan
tag
válasz
BRIKLY #68103 üzenetére
Ebben az esetben statikusként azt javasolnám, hogy a födémet és a falat szakemberrel (statikus) nézesd át, illetve szakszerűen építtess be megfelelő áthidalót 210 cm-es magasságra. Oldalról meg kifalazhatod 5-ös 10-es 20-as stb. Ytonggal falvastagságtól függően, az a legegyszerűbb.
-
BRIKLY
veterán
válasz
DoItYourself #68102 üzenetére
Értem.akkor ennek utána nézek. Eddig még csak kész ajtókat nézegettem.
Biztosan van áthidaló,de a fal repedéséből,és a tok vetemedéséből arra következtetek,hogy az az áthidaló már nem sokat ér.. Ezért nem merem kivenni a tokot,mert az szerintem többet tart már.
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
Adott egy jó öreg,2 szárnyas, 140x200-as bejárati ajtó. Menthetetlenül rossz állapotban,vetemedett tökkal..
Nincs más megoldás,mint cserélni. Eldöntöttem,műanyag lesz helyette. A kérdés az,hogy Ti hogy oladnátok meg?
A problémák:
200cm-em van a járólaptól a tok tetejéig,a kapható ajtók 208-210cm-esek,és akkor még ott a tok..,A régi tokot nem merem kibontani,mert ha nem is szakad le a fal fölötte,,későbbiekben a műanyag ajtó tokja kapná a nyomást,ami szerintem nem igazán szeretné..,
Nem kell nekem 140cm-es ajtó. Elég a sima 1m-es. A többit mivel,és hogyan érdemes felfalazni?
Honnan,és milyen ajtót érdemes venni?
Egyelőre ennyi. Tudom,a legjobb,és legegyszerűbb megoldás,hogy hívjak szakembert. Mint ahogy azt tőlem megszokhattátok,ilyen opció számomra nincs.
Köszi előre is.
íme egy régi kép,még felújításkor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hegesztés topic
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Green Cell tiszta szinuszos 1500W / 3000W autós inverter (INV22)
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest