Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#68801) gordonfreemN válasza fero02 (#68798) üzenetére


gordonfreemN
addikt

TN-C rendszer gondolom.
Elvileg az EPH-ra 6-os mkh a szabvány (ha jól rémlik). Uh 6mm2 alatt nem kellene.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#68802) BullZeye


BullZeye
veterán

Szakit direkt megkértem, hogy régi laminált padlót ne szedje fel, amíg nincs kész glettelés és az első festés a por miatt.
Felszedte, azt mondta nem baj, a port összeporszívózza. Nem porszívózta, söpörte, mondván aljzatkiegyenlítőről tök jól feljött így is, porszívója meg amúgy sincs itt.

Kérdésem az, hogy lehet e hosszú távon problémám abból a finom porból ami esetleg a betonban maradt mert a seprés nem szed ki mindent. Seprés után rárakta simán a páravédő fóliát, arra meg a 2mm-es XPS habot.

Valahol olvastam / mondták nekem, hogy nem szabad a padlóta glettelés előtt felszedni a finom por miatt valami okból kifolyólag, de nem tudom miért...

A másik kérdés, az ablak alatt régi pozdorja van, amiből jöttek ki rovarok. Abban maradtunk ezt lecseréli gipszkartonra, nem tette, elkezdte lerakni a laminált padlót, és mondván majd erre ráépíti. Ugye nem csak én érzem ezt hülye döntésnek, és nem csak szerintem hazudik? Holnap reggel jön megint, és most már picit erélyesebben kérem meg, hogy ne tegye tönkre a cuccainkat, viszont ha rosszul gondolom, akkor fölöslegesen generálom a feszültséget.

(#68803) DoItYourself válasza SG3rg0 (#68777) üzenetére


DoItYourself
addikt

Ajtó kiemelésgátló, pl.:

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#68804) gordonfreemN válasza BullZeye (#68802) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Ha úgy érzed neked van igazad mond neki mivel te fitetsz neki, tul.képpen tőled kapja a fizuját azt tesz amit mondasz neki amíg neked dolgozik. Na amikor eljuttok idáig ekkor győzzön meg az igazáról, támassza alá a folyamatot miért úgy csinálja. Amennyiben nem tetszik neki szamoljatok el és viszlát. Az nem jó ha ugy érzed atvágnak. Én is rászóltam az ablakosokra hogy ne a parkettárol feszegesse az ablakot (az én kalapácsommal) mert nem akarom ujrarakni ha szétbsszàk a felületét egy lapnak. Sajnos nem tudtam hogyan kell hőszigetelt üveget kivenni amig nem lattam tőlük. Mikor elmentek ránéztem és szedtem is szét ujra, mert el volt billenve az üveg. De inkább be se jöttek volna, vadparasztok...

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#68805) fero02 válasza gordonfreemN (#68801) üzenetére


fero02
veterán

Az addig rendben is van. Nekem a megfogalmazása nem tetszik. PEN van utcán a közcélú hálózaton, a fogyasztásmérő tábla mögött, illetve esetenként az elosztótábla első csatlakozási pontjáig. De utána mi van? Milyen érintésvédelmi mód?

MSZ HD 60364-5-54:2007 szerint rézvezető esetén 6 mm2, alu esetén 16 mm2, acél esetén 50 mm2 kell legyen. Már csak az kérdés számomra, hogy az EPH-t és a védővezetőt miért keveritek össze?

(#68806) vzozo válasza Chaser (#68766) üzenetére


vzozo
senior tag

Ööö, hát elsőre nem rossz, habár inkább tűnik a pályázatot meglovagolni kívánó hacknek. Pár nappal korábban erről még semmi sem volt, a guglin túlvagyok. Ráadásul csak két év garit vállalnak, miközben a pályázatban 3 évet írnak elő.

Esetleg van olyan konvektor, ami out-of-the-box tudja ezt?

(#68807) gordonfreemN válasza fero02 (#68805) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Védővezetős érintésvédelmi mód?

Minden olyan épületet, ahol védővezetős érintésvédelmi módot használnak, egyenpotenciálra hozó hálózattal (EPH) kell kiépíteni, mely szorosan összefügg a belső villámvédelmi rendszerrel. A létesítményekbe beépített nagy kiterjedésű fém alkotó elemeket, csőhálózatokat földeléseket be kell kötni az EPH rendszerbe. Célja, hogy megakadályozza a veszélyes potencálkülönbségek kialakulását. 

Ki keverte össze és miért?
Én azt mondtam, hogy mivel annak (EPH) legalább 6-osnak kell lennie, a kérdésed alapján (miszerint mekkora keresztmetszettel kell szétválasztani a PEN-t) irtam, hogy illik legalább6-osnak lennie (PE). Vagy gondolnád, ahol TN-C rendszer van ott majd az EPH-t nem kell közösiteni ugyanitt a PE gyüjtősínbem a PE-vel és és azt külön kiépitik?

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#68808) macilaci78 válasza attiati (#68685) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én új lyukat vágnék a falon, a régit meg betömném. Ha úgyis dolgoznak a homlokzaton kívül, akkor nem fog látszódni, belül meg nem kell szépnek lennie, a szekrény eltakarja.
Pontosabban belül nem is igen foglalkoznék vele, levenném a páraelszívót, tengely mentén egyből hátra és ha a külső falon nincs jó helyen, akkor oda tenném a 90°-os idomot és a fal külső felén vésném a jó helyre az eredeti terv szerint. Így a jelenlegi darabszámú kanyarral megúszod a dolgot és a légszállításod nem változik.

A régi csövet meg valami töltőanyaggal kitömném a szigetelés végett.

A szellőzőnél ugyanígy.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#68809) Met válasza pepe091 (#68782) üzenetére


Met
Topikgazda

Én ilyenkor azt szoktam hogy becsukom, kézzel nyomom jobb felül kinyitom a kilincset nyitó aztán bukó állásba majd visszazárom. Közben nyomom az ajtót végig. Vissza szokott találni a vasalat.
Bukó állásból valószínűleg úgy lett bezárva hogy jobb felül nem volt rendesen becsukódva, azért akadt ki.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#68810) macilaci78


macilaci78
nagyúr

Öcsém nyitott gangos társasházban lakik, új, kb 6 éves épület, 10-15 cm homlokzati hőszigeteléssel.
A gondot az acéltokos bejárati ajtó jelenti, ami hőhíd, csurog róla a víz belül, a tok és a fal közti sziló penészedig, a festék lepereg.
Hétvégén akarja lecsiszolni, újrafesteni.

Mivel lehetne ezt a hőhidat megszüntetni?

A ház garanciális, a építő egy-két lakásajtóval próbált is kezdeni valamit korábban, de a visszajelzések alapján sikertelenül.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#68811) Met válasza macilaci78 (#68810) üzenetére


Met
Topikgazda

Csak a tok vagy az ajtó is?
A tokra kívülről van annyi hely hogy valamit rá lehessen ragasztani?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#68812) macilaci78 válasza Met (#68811) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az ajtó is fém, de az szigetelt. A tok viszont teljesen üreges, ez látszik a kiemelésgátlóknál vágott lyukon is.
Kívül van hely, kb 8 cm széles és 2 cm mély L-alakú ajtófélfa látszik a fal és az ajtófélfa közt. Gondoltam, 3-5 mm vastag parafacsíkot ráragasztok, de nem mertem.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#68813) Met válasza macilaci78 (#68812) üzenetére


Met
Topikgazda

Pedig a ragasztáson kívül szerintem más lehetőség nem nagyon van ami ér is valamit, csak ne parafát hanem valami festhetőt amit a fal vagy az ajtó színére le lehet kenni.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#68814) macilaci78 válasza Met (#68813) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Boróka vékony lazúrral a parafa színezhető, és parafára van lakk is. Eső soha nem éri, a fekvése miatt direkt napfény sem.

De ha nem parafa, akkor mi? 1 cm XPL lap?
Jó lenne valami, ami ajtófélfaként is használható és nem verem le egy felmosóvödörrel.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#68815) Chaser válasza macilaci78 (#68812) üzenetére


Chaser
titán

ragasztás lesz sztem is a megoldás, akár xps lap, ajtók terén nem vagyok képben, de valszeg pont ilyesmi ajtót néztem én ismajd külsőnek a mostani rács helyett

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#68816) Met válasza macilaci78 (#68814) üzenetére


Met
Topikgazda

Valamiért úgy gondoltam hogy a parafát csak a vörösbor színezi csak :D
Faléc? Ha nincsenek huplik.
Minden más sérülékeny.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#68817) ALI_G válasza fero02 (#68800) üzenetére


ALI_G
veterán

Szerintem csak 3 kábel van. Ezt mekkora munka kicserélni?

[ Szerkesztve ]

(#68818) fero02 válasza ALI_G (#68817) üzenetére


fero02
veterán

Az csak a helyszínen derül ki. Ki tudja hogy vitték a kábelt...

(#68819) macilaci78 válasza Met (#68816) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Lehet csinálni oda egy komolyabb pipalécet, 1 cm vastagsággal már lépcsőorrnak is megfelel, de kételkedem a hőszigetelésében.

A falcra az ajtólap rázár, nem tudom olyan passzosan illeszteni, hogy a lap és a fa közt ne legyen rés, különben meg adtam a sz@rnak egy pofont. Esetleg a pipaléc ajtólap felőli oldalába marni egy falcgumit, ami rázár az ajtólapra...

Ami még eszembe jutott, hogy az ajtótok belső síkjára ragasztom a parafát. A parafa ugyanis vízálló, illetve ha sikerülne hézagmentesen felragasztani a tokra, akkor a páralecsapódás helye a parafa anyagában lenne, ami vélhetően nem gond.

B-terv az egész ajtó cseréje egy megfelelőre.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#68820) DoItYourself válasza Met (#68816) üzenetére


DoItYourself
addikt

Tok külső oldalra valamilyen ragasztott, táblás hőszigetelés 2cm vastagságban, védelemnek pedig alu "L" profil, ha találsz ilyen méretűt, ha nem akkor hajtatni ilyen lemezt.
Esetleg stadur jellegű hőszigetelés, az élvédelemhez pedig valamilyen alu lépcsőprofil/lezáró, burkolatváltó, pl. vmi ilyesmi.

Szerk.: most olvasom mit írtál, egy metszetrajz jó lenne, mert lehet félreértettem az egészet.

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#68821) macilaci78 válasza DoItYourself (#68820) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha arra járok, csinálok fotót, meg rajzolok valamit.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#68822) Nerazim


Nerazim
őstag

Sziasztok!
Ablakpárkányra kaptam ajánlatot ami sok viszont én jó áron be tudnám szerezni a műa. párkányt. Szeretném én felrakni mert gondolom senki nem fog eljönni h megcsinálja.
1/ Na most a gondom az h vízbe lett rakva a könyöklő ytongból. Kell-e nekem kifelé lejtetni ha igen akkor h oldjam meg/mivel ha nem akkor jó, de mindkét eseteben mibe szokták ezt rakni, mivel ragasztják oda.
2/ Külső rész. Az ablak a fal síkjáig ki lett rakva és erre takar rá a hőszigetelés pár cm-t. Az párkánynál azonban a mester nem hálózta le csak úgy hagyta a hőszig- tetejét először aztán mondtam neki h vmi tegyen már rá és rakott vmi zsákos habarcsot. Erre mehet a műa. párkány szerintetek vagy ezt is le kéne hálózni és glettelni? Félek h feljön a párkány ha így marad a habarccsal együtt.

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#68823) pjen válasza Nerazim (#68822) üzenetére


pjen
félisten

Azt nem tudom mivel lehetne jól oda ragasztani,de kifelé lejteni mindenképpen kéne egy kicsit.

(#68824) Met válasza Nerazim (#68822) üzenetére


Met
Topikgazda

Az 1-es a belső a 2-es a külső oldal?

A külső párkányt kifelé kell lejtetni (nem kell sok), hogy a víz ne az ablak alá menjen be.
Olyan purhabot keress ami nem dagad, azzal oda lehet fogatni.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#68825) DoItYourself válasza Nerazim (#68822) üzenetére


DoItYourself
addikt

Külső oldalra alumíniumot tennék, azt a tokra fel tudod csavarozni, lesúlyozod, ragasztós purhabbal kinyomod. Ne aggódj a meglévő hőszig. miatt, a párkányok vízorra miatt nem fog odafolyni a víz, ez érvényes a műanyag verzióra is.

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#68826) Nerazim válasza Nerazim (#68822) üzenetére


Nerazim
őstag

Bocsánat kicsit lehet gyorsan fogalmaztam és kusza lett az egész :D
Igen az 1-es a belső oldal. Azt gondolom még ha az vízszintbe van is az nem olyan nagy gond vagy igen? A külsőt mindenképpen kifelé akarom lejtetni.
A 2-es a külső: Rámerjem-e rakni erre az 1-2 cm vtg falazóhabarcs rétegre (ez van a hőszig. tetején a párkányfogadónál, de nincs benne háló) vagy szedjem fel rakjak rá hálót majd gletteljem le és erre rá a párkány?

[ Szerkesztve ]

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#68827) gordonfreemN válasza Nerazim (#68826) üzenetére


gordonfreemN
addikt

2 nem kell. Nyugodtan tedd rá a muanyag parkányt. Lejtsen kifele és egyformán. Lehet sziloval is vagy purhab, bár én azt nem szeretem.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#68828) M43g válasza #33253120 (#68675) üzenetére


M43g
aktív tag

Kicsit megkésett reakció, de hátha még releváns.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a purhab gyönyörűen tapad nedvesítés nélkül is. Egyrészt a kézhez (erre még akár lehetne mondani, hogy kéznedvesség), másrészt amikor a mostani konyhánkat alapoztam, akkor felszedtem a helyén a parkettát. Mint említettem, purhabolva volt nálunk. 3 éve miénk a lakás, nem tudom, előtte mennyi idővel csinálták, de az biztos, hogy minden tapadt mindenhez. A parkettaelemekkel együtt purhab-darabok, kisebb salak.tömbök is feljöttek.

(#68829) ALI_G válasza fero02 (#68818) üzenetére


ALI_G
veterán

A villanyszerelő bandából kiindulva, nem számítok semmi jóra (több dolgot kifelejtettek, pl ezt is, csúnyán, trehányan dolgoztak, de már nem érhetőek el :W Bereczki Miklóst és csapatát mindenki messzire kerülje Budapesten, elég rágondolni és felkúrom az agyam). Wago kötések vannak, ennyit tudok. Távolság a kapcsolótól kb 4 méter.

[ Szerkesztve ]

(#68830) pjen válasza ALI_G (#68829) üzenetére


pjen
félisten

Wagó a legjobb. :)

(#68831) V.Stryker válasza ALI_G (#68829) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

A wagó drága és jó dolog. Nem sajnálták tőled, ha azt raktak be. Egy "rendes" iparos csak összetekerte volna fogóval és leszigszalagozza. :DDD

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#68832) Lipton válasza Nerazim (#68826) üzenetére


Lipton
őstag

Mennyivel olcsóbb a műanyag mint a (mű)kő?

(#68833) pjen válasza ALI_G (#68799) üzenetére


pjen
félisten

Vegyél egy húzó kapcsolót,azt valószínűleg be tudod építeni a lámpába.Annak a zsinórjával tudod kapcsolni. :)

(#68834) ALI_G válasza pjen (#68830) üzenetére


ALI_G
veterán

Ok, legalább a felhasznált anyaggal próbálták ellensúlyozni a trehány munkát. Ha még nem írtam, akkor a túlfeszvédőt csak berakta a szekrénybe úgy hogy be se kötötték...cat6-os kábel helyett cat5e-t raktak mert elfelejtették...
Lehet lecserélem a lámpát egy simára, aztán direktbe kapcsolom.

(#68835) pjen válasza ALI_G (#68834) üzenetére


pjen
félisten

Ha nem laksz ipari környezetben a Cat 5e vel nem lesz gondod.Nem tudom milyen lakás,milyen túlfesz védő,de lehet problémás lett volna telepíteni.

(#68836) V.Stryker válasza ALI_G (#68834) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Nem mondom, hogy ezt csináld, de ha én nagyon akarnám és veletlenül 3 eret húztak ki a lámpához, akkor a földkábelt én úgy felhasználnám erre a célra, mint a p.csa. :B

Főleg,hogy mostanában elég sok helyen már a a villanyóránál a föld a nullával össze van hozva....

Előttem szólóhoz csatlakoznék a Cat5 kábellel kapcsolatban. A gond max itt akkor van, ha kifizettették veled a Cat6-ot. Otthoni környezetben nem tudom elképzelni, hogy mi tudná a gigabit sávszélt egyáltalán kihasználni, nemhogy a határait feszegetni.

[ Szerkesztve ]

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#68837) V.Stryker válasza V.Stryker (#68836) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Amúgy,hogy ON is legyek.

Nekünk kb. 3 hét múlva adják át az új lakást. Akkor jön festés, ajtó csere.

Előtte még a becsövezett riasztót ki akarom kábelezni. A koax elvileg minden szobába elmegy, de rohadtúl idegesít, hogy vezetékes hálózat sehol nincs. Lehet veszek egy mély levegőt és megpróbálom felcibálni ahová csak tudom.

Most filózom még,hogy az új Zanussi gáztűzhelyet a haverom kösse-e be, mint hivatásos gázszerelő és elég lesz az 1 év gari vagy esetleg hívjak Zanussi partnert 15ezerért és akkor +1 év gari.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#68838) V.Stryker válasza V.Stryker (#68837) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Szerintetek, ha valahol csak 230 mellett tud menni az árnyékolatlan cat5e utp az gond lesz?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#68839) vzozo válasza V.Stryker (#68838) üzenetére


vzozo
senior tag

Tilos keverni.

(#68840) IG55 válasza IG55 (#68524) üzenetére


IG55
senior tag

Csak érdekességképpen írom le, hogy mi volt a dugulás oka.
A bűzzáró golyó átjátszotta magát a kis gátló műanyag pöckön, és beszorult a csőbe. Még egy érdekesség, hogy a pöcök az eredeti helyétől picit beljebb a fal felé, de még a szifonban, ott állt átlóban. :Y

(#68841) ALI_G válasza pjen (#68835) üzenetére


ALI_G
veterán

Alapvetően ma otthoni hálózatban túlzás, de cat5e nem jövőbe mutató. Főleg, hogy minimális a cat6 felára. 20 éve betárcsázós modem volt, 10 éve 512 kb/sec, ma 100 mbit/sec a legnagyobb számban eladott internet hozzáférés. És ugye az 1000 mbit se megfizethetetlen.
Túlfeszvédőről annyit, hogy berakta a szekrénybe a 3 fázisú túlfeszvédőt, de csak dísznek. Utólag egy másik villanyszerelő szerelte be a 0-ra a védelmet és ő mutatta, hogy ez csak dísz.

(#68842) MaciG


MaciG
addikt

Sziasztok

Olyan kérdésem lenne (hátha valaki csinált ilyet mostanság), hogy egy ilyen tpikus "kádár kockán" (10m*10m-es) körülbelül mennyibe fájhat egy komplett tető csere födém szigeteléssel, átlagos anyaghasználat mellett?
Tudom hogy elég széles a skála, én nem feltétlen akarok tetőt cserélni, de ház vásárlás előtt állok és jó lenne tudni megéri-e olyat venni, amin ezt ki kell cserélni, vagy inkább olyat vegyek amin ez már már kész.

[ Szerkesztve ]

BANZAII

(#68843) dh66e válasza MaciG (#68842) üzenetére


dh66e
veterán

Több milla egy új tető.Sógorom nagyon megbánta hogy olyat vett amit komplett cserélni kellett.Szenvedett mire lebontotta, valaki elválallta az újat és megcsinálta állandóan oda kellett rohangálnia meló mellett és minden csak csúszott és csúszott.A pénze is.

(#68844) Lauda válasza MaciG (#68842) üzenetére


Lauda
félisten

Ha tetszik egy ház és meg szeretnéd venni, nézesd át előtte szakemberrel a tetőt. A teljes tetőt igen ritka esetben kell cserélni. Lehet csak át kell lécezni, egy-egy szalufát cserélni stb stb, kell új cserép vagy sem, nagyon széles a skála. Szerintem ne ez döntsön egy ház mellett vagy ellene. Egyébként is nagyon tartós szerkezet a sátortető, ha kicsit hullámos még kibír simán 20 évet, csak ne kapjon vizet a faszerkezet.

[ Szerkesztve ]

(#68845) V.Stryker válasza vzozo (#68839) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Tudom, hogy tilos a nagy könyv szerint. De ha csak abba a csőben lesz hely neki, akkor az adatátvitelnél okozhat gondot?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#68846) M43g válasza V.Stryker (#68845) üzenetére


M43g
aktív tag

Ha tippelni kéne, én azt mondanám, hogy nem - javítsanak ki a szakik, ha marhaságot írok, de az ethernet nem az áram, hanem a feszültségkülönbség átvitelével operál főleg. Abba meg tán kevésbé zavar be.

(#68847) MaciG válasza Lauda (#68844) üzenetére


MaciG
addikt

1960-as 70-es években épült ilyen házak vannak erre. Födém szigetelés ebben az időben még nem igen játszott, így azt amúgy meg kellene csinálni, de ahhoz meg gondolom muszáj bontani is?

BANZAII

(#68848) philoxenia válasza MaciG (#68842) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem mindegy, hogy a komplett tető szorul-e cserére, vagy csak a héjalás. Szomszédban hasonló tetőre a meglévő cserép leszedése után (el lehet azt is adni) OSB és zsindely ment. A födémet simán szigetelték üveggyapottal, ha nem kell , hogy járható legyen a teljes padlás, az sem horror ár.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#68849) Lauda válasza MaciG (#68847) üzenetére


Lauda
félisten

Erre így semmit sem lehet mondani. A tető lehet 15 éves, vagy 40 éves is, illetve lehet szigetelt a tető.

(#68850) pjen válasza ALI_G (#68841) üzenetére


pjen
félisten

Akkor viszont vegyél IBDM kábelt, gigáig mértük a Belden nél és elvileg 30 év gari van rá.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.