Hirdetés
- Rák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Chaser #68697 üzenetére
Én tesco-ban vettem vagy 5 éve kingstone-t 10k-ért.
Azóta kb 4 lakásfelújitást túl élt. Egy 40nm-es lakásban a komplett villanyt ezzel véstem ki plusz fürdőnek vakolatát csempéjét ezzel bontottam. Havernál egy 3x3m-es betonkocka tetejét levéstük vele mert vastag volt. Még mindig teszi a dolgát kopp kopp. Igazából egy lakásfelujitásra sajátcélra simán megveheted a legolcsóbvat is ki fogja birni. A csatlakozást a tokmánnyal a száron mindig zsírozni és idönként a mechanikát is! -
Chaser
legenda
válasz
canniball #68694 üzenetére
később rájuk csörgök, hátha, ha nem elérhető marad a praktikeres expert
pjen nem az számít mennyi idős, hanem mennyit dolgoztak vele ( :
lidlis, aldis eletro. cuccokkal nagy bajom nem szokott lenni, gart is általában 3 évet adnak ilyenekreszerk: gerisz23 kis miilió modell van ezekből minden gyártónál, magában makita nem sokat mond
nekem holnap kell megvenni pesti faluban, ez viszont biztoshétfőn már nagyon dolgozni akar ( :
-
Chaser
legenda
válasz
Morris #68690 üzenetére
köszi, ezért mondtam nem hiszek a nagy nevekben: )fúróból egy ilyen kis bosch van az korrekt, meg olcsó is volt de nem ilyen teljesítményű és nem is erre van kitalálva
rákerestem, de nincs kereső lidlinél, vagy én vagyok béna, megtaláltam létezik, kérdés ez állandó készlet-e, holnap megveszem ami kell -
Chaser
legenda
osonni nem akarok
nem is idegesít, én nem találkoztam ilyennel és zavar
egyik szaki ilyen véső kalapácsot használ, dolgoztam vele, egész korrekt, de még csak vakolatot szedtem, de venni akarok valamit, ne kelljen mindig kölcsön kéregetni, meg fúrásokhoz is kell egy masszív jószág
"EXPERT FÚRÓKALAPÁCS 1500W KOFFERBEN" 30e, vésőfejekkel, 5j ütőerőt ír, azt azért nem hiszemmég ezt néztem:
"Black+Decker KD1250K fúró- és vésőkalapács" 40e, nincs tartozék, 1200w, 2,5j ütőerő, ennél el is hiszem, véső fej szettel 45enagy nevekben nem hiszek annyira, makitából tudom vannak nagyon profik de ez kb az az ár amit rászánok, 1-2 hétre kell nekem bontogatni meg fúrni, aztán ha kész vagyok vagy eladom amit kapok érte vagy marad
-
attiati
veterán
válasz
gerisz23 #68686 üzenetére
megkérdezem őket, de ahhoz meg nagyon mélyen bent a falban meg kellene kezdeni a vésést, mire a 15,25,30 fokos dőlésszöggel kiér az elem 20 cm-rel alacsonyabbra
okozhat gondot a légáramlásban a 90 fokos könyök elem?
(páraelszívó, levegőztető rendszer)mondjuk azt nézem, hogy ezek gyárilag úgy szerelték be, hogy a motor tövénél már eleve van egy 90 fokos kanyar a légvezető csőben
-
attiati
veterán
Kívül a falon lejjebb kellene tenni a szellőztető rendszer kivezető nyílását (és a páralelszívó kivezető nyílását)
Hogy ne takarja el a födémre rakott plusz szigetelés a nyílásokat.
Egy derékszögő kanyarra gondoltak a szerelők, amit bevésnek a falba. Maga a légvezetőcső marad a helyén, csak a kivezetés kerül lejjebb.
Szerintem egy 90 fokos kanyarban nagyon megtörne a légáramlás és nincs annyi szívó ereje a páraelszívónak és a levegőztető rendszer motorjának, hogy kivigye a levegőt.
45 fokos könyökre is gondoltam.
Ezen kívül még mi jöhet szóba? -
Chaser
legenda
én nem vagyok sznob, de egyes részeken annyira nyikorog hogy az sok
másik lakásban nem volt sík a parketta, néhol már egész csúnya is volt de nem nyikorgott, egyszerűen nem tudok ezzel mit kezdeni, ott beton volt alatta, el se tudtam képzelni hogy így is csinálták, kb mintha egy hajón lennék
egyébként hajópadlót tervezek rá, de! nem szeretném ha nyikorogna meg mozogna - legelőször azt fogom csinálni, leterítek egy nagyobb mdf lapot ami kéznél van és megnézem úgy mit lehet hallani ebből, legeslegrosszabb esetben 1cm-es mdf lapokkal ha ez így működik beburkolom, összecsavarozom, annyi vastagság kb még belefér, szerencsére csak egy nyílászáróhoz kell igazítani a síkotjut eszembe létezik olyan anyag diletációs hézaghoz ami kitölti teljesen a széleket, de flexi, ha tágul a fa engedje neki?
rovarok miatt érdekel, nem láttam még mászkálni semmi alient, de ne is lássak ( : meg port is lezárnáezt a purhab előtti tisztítást én senkitől se láttam, valószínűleg tesznek rá
-
dh66e
veterán
válasz
Chaser #68681 üzenetére
Az a jobbik eset ha csak nyikorog és nem púpos a parketta.A lecsavarozást csak akkor csináld ha később nem akarod mégis megmenteni.
A purhab témához.
Pedig alap dolog kellene hogy legyen a nedvesítés a felületen amikor purhabozik a szakember.Sokan lesza... pedig csak egy ablaktisztító flakon kell hozzá víz ugye meg mindenhol van azért,szóval ezért nem láttál ilyet. -
Chaser
legenda
valószínűleg ilyesmi elrendezésű a födém, egyik jellegzetes 1900-as évek eleji megoldás, i gerenda szerkezettel ami acélból készült, tehát olyan fúró kell hozzá aminek ez nem gond ( :
a pincének alattam ilyen kis enyhe boltíves részei vannak, azt nem vakolták ki
tetején látszik van hely amit feltöltöttek, de ha nem teljesen szerencsétlen párnafa csak néhány gerendán áll és nyilván recseg, ha teljesen alá lenne támasztva nem lenne ott gond
és emiatt nem feltétlen egészséges dupla kartonozás födémre támasztva mint alapesetben, pláne olyanból aminek táblája 30kg ( : kivéve ha nem gerendára tették a válaszfalat, de van egy tippem h oda - különben érdekes lenne -, kérdés milyen szélesszerk: és két ilyenen áll az 5-600kg-os cserépkályha
-
Chaser
legenda
válasz
sketchifun #68649 üzenetére
összehaverkodtam itt több szakival, nem is árról volt szó, velük mást csináltatok csak beszélgettünk
az egyik nem csinál vele semmit, rá hangszigetelő alátét és laminált, azt mondja nincs hangja, mindig így csinálja - sebaj, lassan végeznek és tudom csekkolni-
vizet biztos nem kap a hab, teljesen száraz a parketta, ha lenne bármi nedvesség felszívná a párnafa és tovább adná a felette levő deszkázásnak az meg a parkettának
egyik helysiégben nedves volt a fal, fürdő felöl összes párát kénytelen volt benyelni, ablakokat befalazták ( : és sztem a víz cső is szivárgott, ott legalalul régi "metlachi" van, azon volt teljes nútféderes deszkázás, falhoz közelebbiek szépen vizesek voltak, másik oldal egyáltalán nem
olyan gyönyörű kb 1,5nm fekete penész volt ott a gipszkarton alatt öröm volt nézni ( :
karton meg passz, én is behordom akár, hordtam már negyedikre is standardet kettesével, az inkább 12-13kg/tábla
de mondasz valamit, két standard+gyapot se rossz
gyapottól attól tartok összeesik idővel - nem tudom csak több helyen olvastam -dh66e
ez nem hangzik rosszul, első körben kipróbálom eztdh66e nincs semmi púp, szinte sík az egész, sajnálom is, lecsiszolva nagyon korrekt lenne, csak recseg meg mozog is pár helyen
ha nem tévedek nagyot ott lehet a probléma a párnafák nagy távolságán kívül, hogy egyes részeken a födém nincs teljesen feltöltve
most már elég sok emberkével beszéltem aki ilyen födémel találkozott, lehet benne salak, sitt, tele tégla, akár szintig vagy csak félig, ahogy sikerült
purhabnak tapadnia kell, oké, de megvan neki a tér hova tud tágulni és pont az a lényege felveszi a tér alakját
- én egyébként nem vizeztem be semmit mikor használtam, ablak beépítésnél is csak fújkálták, nem is láttam még senkitől, ettől lehet úgy kellene-
de a lefúrás lesz akkor az elsődleges hátha bejönvan olyan nagyobb teljesítményű fúró amit vésésre is lehet használni véső fejjjel? vagy csak külön megy?
van egy kis bosch fúróm, de az ilyenekhez kevéske
hétvégén megyek bevásárolni, első körben obi, praktiker, ezeknél nem volt még gondom ha garanciáztatni kellett valamit -
gordonfreemN
addikt
oké, mond azt, nekem nem tetszik. De ha az ember fiának nincs pénze kicserélni újabbra, akkor ha ide kérdez jóhiszemmel, ne azt lássa már a saját lakásfelszereléséről, hogy "ocsmány". Ez olyan kiststílű. Mond azt, hogy neked nem tetszik, mennyivel empatikusabb, érettebb gondolkodásra vall...
-
törölt tag
válasz
philoxenia #68672 üzenetére
"Hazáig jó az" kategória. De amúgy pontszerű sérülésnél, ha kerekre pumpálod a belsőt, betekered szigszalaggal, leereszted, beszereled, megint pumpa, akkor alacsony sebességen, óvatos fékezésekkel el tudja bírni akár a két bar nyomást is olyan 20-30 percig, ha nincs hőségriadó.
Szerencsére én jellemzően viszek foltot, és pumpát magammal, de útmenti javítást már csináltam így másoknak. Pozitív visszajelzést kaptam róla. -
törölt tag
válasz
Chaser #68577 üzenetére
Ez a purhabos sztori max csak pár évet ad. Ahogy a kádak alatt is, itt is előjön majd az, hogy a súlyterheléstől a hab tömörödik, egy idő után nem lesz elég rugalmas ahhoz, hogy a súlyterhelés (lépés) súlyát átvegye, és el fog válni a burkolat felső rétegétől. Lehet meg fogja fogni a recsegést, de ott lesz a saját tömörödési hangja egy idő után, amikor már elvált a burkolattól, de a lépéseknél még hozzáér.
Más. Technológia. A purhab igényli az előnedvesített felületet a megfelelő tapadáshoz. Ha a lyukaidon keresztül ezt nem tudod megadni, akkor csak egy felfújódott semmihez nem tapadt PU habgolyód lesz a padlóban.Bevettem pár józanság elleni szert, így most kérem, hogy ha hülyeséget írtam javítsatok ki, illetve ha jót, akkor erősítsetek meg benne. Köszi.
-
VIPowER
őstag
válasz
Robinhofan #68660 üzenetére
Keringető szivattyú nélkül jó eséllyel be fog fagyni a víz a tartályban, van hogy azzal is befagy ha nincs jól szigetelve a tartály.
"A kérdésem az volna, hogy ha leszerelem a radiátorokat, kitisztítom, vissza rakom őket a csapok és tömítések cseréjével(lyukasat kicserélem), akkor van-e esély hogy javulni fog?"
Van, de a radiátor lejtésére figyelni kell..
"Illetve a legfőbb kérdésem az volna, hogy milyen módszerrel tudnám a radiátorokat kitisztítani egyesével?"
Slaggal átnyomatod őket nem túl nagy nyomással. Bár ezek ritkán dugulnak el.
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #68573 üzenetére
Út mentén 1 bar nyomásig igen jó az.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Ha leszereled mindet és kitisztitod a hálózati víz nyomása sok szutykot kihoz. Valami szerelvényboltban vagy mindenes tüzépen veszel menetes hollandis csatlakozást a radiátorhoz meg a csaphoz + slag bipolancső v hasonló de ne ilyen szűk vékonyka cső, és a kertben kerticsappal kinyomatod. Vagy ha lakótömb akkor zuhanyzóban kádban de az nagy macera meg egy segitség nem árt. Vízkő nemigen lehet benne inkább iszaposodni szokott a fűtésrendszer (fekete trutyi).
A radiátor aluradiátor. Nem nehezek viz nélkül. Egy szivattyú frankóbb lenne a légteleniteshez rendszertöltés után de a gravitációs megoldást majd elmagyarázza egy szaki. Biztosan jönnek majd es adnak még tippeket. Dulinet azt hiszem aki pl tud segiteni ha jól emlékszem. -
dh66e
veterán
válasz
Chaser #68648 üzenetére
Nem szóltam eddig hozzá,de a purhabos megoldást felesleges pénzkidobásnak tartom.Fúrd le inkább fixre a parkettát ahol pupos/recseg fiiléres megoldás és egy óra alatt kész is van.
Barátoméknál csináltunk már ilyet és stabill lett az egész alap így, mehetett rá a fólia meg a laminált padló.
Két ember ha megvannak a szerszámok és nem tökölnek egy nap alatt megcsinálja. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Winner_hun #68653 üzenetére
Mi használjuk, ha kell. Nem olcsó, de jó megoldás.
Esetleg tekintsetek a tárolóra úgy, mint egy kerti tóra! Vastag fólia vízzáróan kihegesztve, ezzel kibélelitek és jóidő. Persze, ha statikailag gyenge a beton, akkor arra kenhetsz bármit.
-
nesa
veterán
válasz
Ez nem lemez radiátor.
-
pjen
félisten
válasz
Biztos hogy a radiátor csöpög,nem a szűkítő?aEzek nem szoktak eldugulni,inkább levegősek lehetnek.Mikor megy a fűtés,zárd el felül a szelepetés nyisd meg a hollandit a szelep és a radiátor között.Ha nincs szivattyú ezt töbször meg kell ismételni.
-
Robinhofan
csendes tag
Szevasztok!
Szeretném egy régi lakás fűtését megjavítani, sajnos kb 20+ évig nem volt karbantartva -kitisztítva. A gond a radiátorokkal van, van egy ami el van törve és csöpög, oda beszereztem már egy másikat, viszont nekem kéne megoldanom, mivel szakemberekre nem tudunk jelenleg költeni pénzt.(édesanyám egyedül él a házban, én csak 3-4 hetente járok haza)
Gáz illetve vegyestüzelésü kazánjaink vannak, és gravitációs a fűtési rendszer, van a padláson egy nyitott tágulási tartály. Nagyon régen volt egy keringető szivattyú is de az elromlott, azóta anélkül működik, és csak a radiátorok felső része melegedett, az alsó csövek csak langyosak azóta.
A lyukas radiátoron kívül van pár ami nem melegít rendesen, csak kb a radiátor teteje meleg, szerintem el van vízkövesedve, ezért sok szobában télen több napos fűtés után se megy 15 fok fölé a hőmérséklet(a többiben jelenleg még jó).A kérdésem az volna, hogy ha leszerelem a radiátorokat, kitisztítom, vissza rakom őket a csapok és tömítések cseréjével(lyukasat kicserélem), akkor van-e esély hogy javulni fog?
Illetve a legfőbb kérdésem az volna, hogy milyen módszerrel tudnám a radiátorokat kitisztítani egyesével?Néztem pár youtube videot, ahol szakember nagy nyomású víz meg valamilyen adalékanyaggal egész rendszert mos át, radiátoronként is, viszont itt a közelben(borsodmegye) nem foglalkoznak ilyesmivel.
Ez a törött radiátor, de a többi is ilyen fajta- lemez radiátor
Előre is köszönöm mindenkinek aki tud segíteni ötletekkel!
-
BITBOYS
addikt
Halihó,
Kis segítség kellene Edilkamin Ecoidro vízteres pellet kályha beüzemelésében. Mire kell figyelni a kiépítésnél, üzemeltetésnél? Esetlegesen egy hozzáértő szakember segítsége is jó lenne az elindításánál aki házhoz jön.
Természetesen nem ingyenKöszi előre is
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #68656 üzenetére
60 m3 őrült sok, maga a beton is beszívhat sokat az esővízből az utókezeléshez (kötéshez) Érdemes lenne teljes felületen vízzáróval lekenni szvsz. Persze majd Föccer mond biztosat.
-
sketchifun
senior tag
válasz
Winner_hun #68656 üzenetére
Jaaa. Ez lemaradt, meg volt is egy kis költői túlzás.
Akkor szerintem belülről kapjon szigetelést.
-
Winner_hun
félisten
válasz
sketchifun #68655 üzenetére
Jó-jó, nem kell túlreagálni, én meg írhatnék több infót de az most lényegtelen. Hegyoldalban van, tartja ezt körbe agyagos föld...
-
sketchifun
senior tag
válasz
Winner_hun #68654 üzenetére
Alapból a betonon nem nagyon szivárog át a víz. Ha elrepedezett, ott komoly baj lehet, és ha a víz is elfolyik belőle, akkor valószínüleg csak a vasalat tartja egyben.
Szerintem egy föccerhez hasonló foglalkozásu embert, vagy magát föccert kérjétek fel egy felülvizsgálatra. Ő, 10 méterről meg fogja mondani, hogy érdemes-e vele foglalkozni, vagy le kell bontani, mert egyszer egy nagyobb víztömeg levisz egy jókora betondarabot, ami a főnök mercijén landol.
-
Winner_hun
félisten
válasz
bajnokpityu #68652 üzenetére
Ahol dolgoztam ott van. Valamivel már kenegették, az is lehet hogy új repedések keletkeztek és ott szivárog el a víz. A szigetelés miatt kérdeztem a háló + műgyanta kombót hogy ilyenre van-e megoldás.
-
Winner_hun
félisten
válasz
macilaci78 #68651 üzenetére
Nem is hallottam még ilyenről, köszönöm. Ezt megnéztem, függőleges felületen nem tűnik olyan egyszerűnek a művelet, elfolyik, zsaluzni kéne, de az mögé bejuttatni az anyagot.. na majd föccer megaszongya.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Winner_hun #68650 üzenetére
miért nem szigetelitek le belülről?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Winner_hun #68650 üzenetére
Betonvarrás a kulcsszó, aztán mehet rá a műgyanta szálerősítéssel. De föccernek hátha van jobb ötlete.
Új hozzászólás Aktív témák
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest