Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem tudom, de én úgy tanultam az iskolában, hogy HX gépnél az elő csapolás a csapban landol, a második megy a szomszédnak és a harmadikat már meglehet kóstolni vagy mehet a vendégnek. Ez persze akkor igaz, ha a hideg gép indításáról beszélünk és ismered a gépedet és a lefolyásból már sok mindent meg tudsz állapítani. Jártam már olyan kávézóban, ahol a barista nem is adta ki azt a kávét amit közvetlenül a rendelésem után készített, mert nem tettszett neki a kész ital, hanem csinált egy másikat. Pedig ez napközben történt, igaz előttem nem volt vendég a helyiségben.
A HX más kategória. Nagy vas nagy élvezet.
A szemes kávéval meg nem szoktam spórolni, mert akkor bolti téglából is készíthetném a Feketelevest
Talán ezért szoktam rá az itthoni pörkölésre az ismerősök nagy örömére. Mert ha egy 25 dekás adag nem tetszik az megy ajándékba. És mielőtt ezért is megszólnának, hagy mondjam azt, hogyha 10 kiló felett vásárolsz zöld kávét, akkor már jobb áron kapod meg.Mottó: Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan dolgokkal foglalkozzak, ami nem tesz boldoggá!
[ Szerkesztve ]
-
-
Zaji
őstag
Sziasztok!
Van egy Graef CM702-es őrlőm. Minden őrlő ennyire szórja a kávét? 2-3 főzés után takarítani kell a környékét. Ez normális ennél a típusnál?
-
Mylord3
csendes újonc
Vegyél egy kicsi bébitápos (gyümölcsleves) üveget (asszem talán a kecskemétieké a legpraktikusabb), mosd ki, és az teljesen jól, résmentesen alátehető a kis Graef gumicsőre alá. Garantálom, hogy őrlés közben egyetlen őrleményszem sem megy mellé, csakis az üvegbe! Én is ezt használom már évek óta, a másik fórumon pár éve tettem fel erről fotókat, de már nem keresem ott. Nem kell ide sem semmi wudu vagy más felesleges pénzkidobás.
-
Zaji
őstag
Körülnézek a spájzban és ebéd után kipróbálom. Köszönöm!
-
MPowerPH
félisten
válasz sz.zs. #97055 üzenetére
Igen, ugy gondoltam. Olyan 10s korul szoktam elkezdeni keszulodni, 5s korul pedig bidelek. Aztan igy a vegen meg van 3-4s -em, hogy reagaljak, ha folem mentek, es van meg ingerem novelni a keretet.
Bar itt most maszik fel az ara rendesen, ez lehet kifuttja magat az aukcio vege elott.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
T1b33
tag
Sziasztok,
eladó a kávéfőzöm feljebblépés miatt, már megvan az utódja:
https://hardverapro.hu/apro/gaggia_classic_2009_elado/friss.html -
MPowerPH
félisten
Mar csak a szurt vizet kell tudjam megoldani. Eddig a hutobol toltottem fel a gepet, az szurt viz, meg a fozonek is van szuroje. Itt most nincs a huto, es a gepben sincs szuro, szoval ez is meg egy apro dolog, amire ki kell talaljak valamit.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Adott egy GC és egy Evo. Azonos darálás mellett az EVO közel nullára befullad. mindkét gép 9-10 Bar-ra beállítva. Annyi különbség van, hogy az GC-ben van egy szűkítő, 50ml/10sec.
A nagyobb vízhozam okozna ekkora különbséget?
Mindkét gépet LM 1 csészés szűrővel használom, azonos tömörítés és töltet mellett. -
MPowerPH
félisten
válasz vicces1 #97075 üzenetére
Van egy Timemore Chestnut G1 manualisom, amivel most elegedett vagyok.
E mellett van egy Jura Z6 -bol es egy Delonghi Primadonna Elite -bol szarmazo orlom, amik egyenlore direktbe kepesek menni halozatrol. Ezek keramia betetesek. Majd kell egy egyszeru nyakot csinalnom, amivel nem direkt feszre indulnak. De orlesi minosegre ugyan ott vannak, mint a kezi.kzoltann: szuper, akkor ez is megoldva. Koszi a tanacsot.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Zaji
őstag
Az üveg használatával egy gondom akadt, mégpedig az üveg falára feltapad a kávé. Teljesen száraz üvegről beszélünk.
-
kisati748
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Eladó lett az Ascasom. Itt vettem a fórumon Zombi kollégától előtte Ádié volt.
Kicsit feltuningoltam, teljesen szét lett szedve. Amik újak:
Pumpa, opv, nyomásmérő, rézcső,dimmer, tágulási, kartömítés, szigetelés. A pid már benne volt.
Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.
160e Ft Köszönöm."Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
-
Toobee
veterán
válasz Toobee #96992 üzenetére
Megjárattam eszpresszónak is. Szerintem teljesen jó kis bárkeverék. Nem túl szép, sok a törött szem benne, de ennyi pénzért nem kell csodát várni. Megjött a Xiaomi TDS mérőm is, a CW víz 120-as értéket produkált. Bedugtam a kávéba is, de szerintem crema alá nem jutott, így ilyen 4500-6000 körüli értékeket mutatott. Majd délután filterezek egyet, azt megnézem. 17 gramm őrleményből készült.
-
LazacX
tag
Ígértem a kollégámnak a kotyogójába egy adag frissen darált kávét (valamilyen 3 személyes Bialetti). Aki presszó mellett használ kotyogóhoz red clixes Comandantét, a presszóhoz képest kb. hány kattanásnyit kell nyitni?
-
MPowerPH
félisten
Nem, de neztem tesztet, ahol ossze volt hasonlitva a Chesnut G1 a Comandante -val, es onnan tudom, nagyjabol hogyan kell allitani. Kotyogoshoz a teszten Timemore -al 22 click kellett, a Comandante -nel pedig 22-25 -ot ir, mert kicsit durvabbra daral azonos beallitason. Nekem megy 20 -al, en annyin hasznalom, az bevalt a kotyogossal.
Ez alapjan nem koltottem tobbet manualis grinderre...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
gyuri860213
tag
válasz gyuri860213 #97076 üzenetére
Sziasztok.
Erre senkinek nincs valami tippje? -
Peti...(16v)
tag
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt az állítólag biztonságos szállítási módot? Pack Envios
Van egy gyanúsan olcsó cucc, amit ezzel küldene az eladó, de nekem átverésnek tűnik. -
zolnagy
őstag
válasz LazacX #97096 üzenetére
Nincs mit. Most elolvastam amúgy a tesztet részletesen és nem a kotyogóshoz ajánlotta a 22-25 klikket, hanem a V60-hoz, kotyogóshoz nem volt érték. Én inkább 30-as állással próbálkoznék red clixel kotyeszhoz.
Szerk: most néztem a papírját: 15-20 klikket ír kotyeszhoz (tehát a red clix 30 sztem jó lesz)
[ Szerkesztve ]
-
n.gab
aktív tag
Valaki volt már esetleg náluk képzésen?
Érdemes lehet? Van valakinek tapasztalata? -
bbuffy
senior tag
Ölég combosan belőtték az árat rankílíóék.
[link]...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest