Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Szoval... Itt vannak a filterek. Van a bronz fej(magyarul hogy van? Water distribution port), erre megy az SPD200IM, az ugy okes. Es aztan? Van meg itt SP200IM, az volt az elobb emlitett tetejen, majd a csavar tartotta oket. A tobbi szurorol mit kell tudni? Okositsatok mar ki legyszives. Cdak hogy tudjam, melyik parossal erdemes nekiallni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
mester6
tag
válasz MPowerPH #97155 üzenetére
A hat db szűrő lényegében 3 pár felsőszűrő. Nekem a jobboldali szűrőpár tetszik. A nagyobb átmérőjűre kell a kisebbet ráhelyezni és a kettőt együtt a réz vízterítő melletti csavarral a vízterítővel együtt fel csavarozni . Ügyelni kell rá, hogy a vízterítő feletti vízkiömlő furattal szembe ne kerüljön a vízterítő belső körében lévő furat valamelyike.
A helyes felhelyezés esetén a vízbeömlés furata két belső körön lévő
furat közé esik, de a külső körön lévő furatot sem éri el.Most vettem észre, hogy Warloo 93 fórumtárs már válaszolt a kérdésedre így bocs az ismétlésért!
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Warloo93 #97158 üzenetére
Az IMS -re gondoltam pont, hogy az biztos nem gyarilag jart hozza. Lehet talalni leirast, melyik szuro mire a legjobb? Vagy itt nincs olyan, hogy konkretann leirhatod, ez a jobb?
Koszonom mindharmotoknak.
Azert vettem ezt, mert adtak hozza mindent, sok plusz dolgot. Ha netan tenyleg bejon a gep, Karacsonyra megveszem magamnak ujonnan a II -es verziot. Jol bevalt gyakorlat.
Aminek nagyon orulok, az a bottomless filter.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Blasius0704 #97161 üzenetére
Fasza, mar vettem egy kartonnal. De akkor elmegyek a Waitrose -ba... Erre gondolsz?
Don't Tread On Me
-
mgy
senior tag
Srácok, segítsetek légyszíves!
Biztos veletek is az megy, hogy ismerősök, ismeretlenek megkérdeznek a hobbijaitokba vágó ügyekben, milyen bringát, sílécet vagy épp kávéfőzőt vegyenek. Az a baj ezzel, h nagybani kisfogyasztóként pont azt tudom ajánlani, ami nekem is van/bejött, pedig hát, nem mindig ua. az igény.
Van egy barátom, aki szeretne felépíteni, berendezni egy csendes falusi szálláshelyet, ami egyrészről szolíd, korhű, nyugis, másrészről meg "tökéletesen" felszerelt. Én vagyok az az ismerőse, aki mindig kávéval kínálja, ha erre jár, szóval folyamatosan engem kérdez, milyen kávés szettet vegyen.
NEM TUDOM.
Reggelente akár 10-15 kávéra is lehet igény, nem lesz rá külön személyzet, aki kezelje, max ő, vagy a vendégek. Nem passzol a képbe egy műanyag automata, túl nagy és bonyolult egy rendes ipari gép, ... fogalmam sincs, mit javasoljak neki. Persze ott lesz a gond, ha meg is lesz a gép, meg kell oldania a friss kávét is hozzá, de az még odébb lesz. Amúgy nagyon hajlok a filterkávéra, ott lehet minőséget villantani viszonylag alacsony ráfordítással (mind eszköz, mind idő).
Tipp, ötlet valakinek esetleg? Köszi! -
MODERÁTOR
Én vennék egy felújított jura automatát, azok kinéznek valahogy. Falusi szálláshelyen filterkv? az elég meredek sztem. Nem hinném, hogy vevők rá az emberek. A friss kv beszerzése miért gond? van egy csomó jó magyar pörkölő.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
mgy
senior tag
Ahogy írtam, ez azért átlag feletti hely próbál majd lenni. Kizárt, hogy egy műanyag automata, egyáltalán szóba kerüljön. Másrészt a filter azért európa boldogabbik felén annyira nem nagy meglepetés!
A kávékérdést úgy értettem, hogy nehéz előre látni, mikor mennyi kávé kell, tehát a friss alapanyag azért kérdés lesz.
A POD amúgy nem is rossz ötlet, több okból sem, hmmm...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Egy DB-s gép + őrlő alaphangon lesz fél milla. Mellé meg elférhet egy nagyobb nespresso podos gép. 1-2 hónap után csak látni majd, hogy mennyi kv fogy, addig nem romlik meg az alapanyag. Ha el is fogy akkor sztem 1 napon belül lehet intézni az országból bárhonnan.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
zolnagy
őstag
A leírt felhasználásra én is vmi DB gépet gondolnék optimálisnak, persze azt meg is kell tanulni használni. Nem tudom, hogy az ismerősöd készített-e valaha eszpresszot, tisztában van-e az alapokkal, tud-e tejet gőzölni. Ha nem, és nincs is rá affinitás, akkor én is egy jó ipari POD gépet bizosabbnak gondolnék, mert azzal nem lehet annyira félre menni, mint ha valaki egy jó DB gépet rosszul használ (lásd a hazai helyek többsége).
DB gépből persze nem kell egy Linea PB a fenti felhasználásra
Lehet jó használt, felújított gépeket is kifogni (én megkérdezném Fragolát, lehet tudna segíteni). Ha új kell, lehet megfelelne egy Rocket R58 is a fenti pár kávéra: [link] -
zolnagy
őstag
Sztem nem lenne overkill, mert kb ilyen felhasználásra lett tervezve. A Linea PB, az overkill lenne . Persze, amit most mgy topiktárs ír, abból én már el is vetettem. Valószínű egy jó masszív ESE POD gép lesz az ideális, ahogy blaze is írja.
@Csápájev, én úgy értettem, hogy nem a vendégek csapolnak, hanem a tulaj. De most elolvastam mégegyszer, tényleg úgy írta, hogy "vagy a vendégek". Ebben az esetben viszont már biztos, hogy max ESE POD gép az, ami szóba jöhet. De én azt sem engedném meg a vendégeknek használni. -
J.Cs.
tag
Sziasztok.
Kezdő kávés vagyok, a "nem iszom kávét" -> "közbe iszok kávét" -> "minden reggel iszok kávét" -> "ha már iszok jó(bb) legyen" utat jártam be. Jelenleg a kotyogós + propellerkéses szett lecserélésén gondolkodom.
Delonghi Dedica Style EC 685 néztem ki, kicsit utána olvastam, mind funkciókban mind kinézetben tetszik. Na meg árban még épp belefér. Melléje egy Delonghi KG79 őrlőt ajánlottak a "boltban", gondolom mert ez volt nekik, viszont ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok. Nem látom miért tudna ez egyenletesebbet darálni mint egy propelleres. Van valami jobb páros ez helyett ami összegben bele fér 75e alá? Csak újan érdekel.
Megjegyezném, hogy szeretem a tejes dolgokat, lenne affinitásom megtanulni jól is elkészíteni ezeket, de egyelőre azon a szinten vagyok, hogy a tejet megmelegítem mikróban mielőtt beleöntöm a kotyogón lefőtt kávéba.
-
Flashback
addikt
Azért én elmennék egy olyan helyre ahol van több E61-es gép meg mondjuk egy-két kézi (Flair, Robot, LaPavoni). Ahogy most gondolkodtam ezen Gábor alias Kalmár "mühelye" optimalis lenne erre. Szokott ilyen eseményeket rendezni?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #97180 üzenetére
Jövő hét vége kivételével a szeptember nekem ok
J.Cs. #97178: sokkal jobb a Kg79 mint a propelleres, egyszerűen másképp működik (egyenletesebb a szemcseeloszlás, kevesebb a púder és a nagyméretű rög, az előzőtől keserű lesz az ital, a második csak kidobott kávé). Ettől még persze nem lesz presszóképes daráló, de a Dedica nyomásfokozós karját bolti szemessel kiszolgálja. Azt azért hozzáteszem, hogy itt egyik sem éri el az ajánlott kategóriát (sem ital sem tartósság szempontjából nem emelkedik ki a többi ipari hulladék közül), de 75k alatt újonnan jobbat nem tudok. Esetleg nézz át a kezdő topikba, hátha ott több sikerrel jársz.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mgy
senior tag
válasz Bazsee71 #97174 üzenetére
Többeknek is megy a válasz, nem tudtam egyszerűen hova kattintani.
Először is, köszi a véleményeket!
Nem, nincs még kitalálva semmi, nekem kellene tanácsot adnom. A filterre azért gondoltam, mert egyszerű elkészíteni, és van tér az igazán minőségi italokra.
A POD meg azért lenne okés mellé, mert egyszerű kezelni, és mehet az olasz vonal is.
De ami a méglegjobb az egészben, a komplett cucc nem kerül csillagászati összegekbe, egy faja őrlő kell, aztán annyi a nagyobb lépcsőkből.
Köszi! -
kzoltann
aktív tag
Én örlőt csak ilyen La Marzocco Swift Minit mernék kirakni, amit reggel beállitanék minden nap.
Az megcsinalja a pogácsát és csak be kell rakni a gépbe. Ha mindenképp a daralos + karos vonalra akar rámenni.
Kávéfözöböl is valami olyat vennék ami gombnyomos hogy x másodpercig engedje rá a vizet, öskáosz lenne otthagyni egy ilyen E61 gépet.Ha filter akkor vmi batch brew/autobrewer (pl a Sagera irtak is hogy tök jo a melegen tarto funkcio az atlatszo uvegesnel is) vonalon gondolkodnék inkabb.
[ Szerkesztve ]
-
maajsz
senior tag
Sziasztok, eladó egy kvázi új 4-es brikka. Egy-két napig még fent hagyom hátha kell valakinek, ha nem akkor élek az elállás lehetőségével.
-
soldier2
őstag
válasz 72lakiluk #97185 üzenetére
Mielőtt bevásárolnál podos gépből azért kóstolj meg pár podos kávét. Én anno itteni ajánlásra vettem a munkahelyre, de gyakorlatilag senkinek nem jött be a végeredmény.
U.i. Karos gép/daráló szerintem is csak akkor működhet, ha van aki kezeli. Az emberek nagyrészének fogalma sincs mit kell csinálni egy ilyen géppel.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kozsy18
tag
Tisztelet!
Annyira rég jártam itt, màn' meg is feledkeztem a belépő azonosítóimról... 😅A sors úgy hozta, hogy mindennemű espresso jellegű tevékenységemet elengedtem, felszàmoltam az eszközöket pàr éve, de a kavé irànt vàltozatlanul megvan az érdeklődés, így az elmúlt fél-egy évet egy V60 tàrsasàgàban vészeltem àt itthon. A rongyosra modolt minimill már kezd kiöregedni és szükségem lenne egy kb hasonló méretű, de eredményt tekintve (soookkal) stabilabb szerkezetre, amit ide-oda utazàskor is magammal vihetek. Ezért a kérdésem a következő:
Sràcok és sràcinàk, 1Zpresso Q2 kézikurblit hasznàl/hasznàlt-e valaki filterkàvé készítésre?
Mik a tapasztalatok az eszközről?Hogy miért ez érdekel? Mert "olcsó": 2x ennyit màr nem szívesen adnék egy felhúzós tekerentyűért és kofiból sem a hàjendet szàndékozom beletölteni. (de tényekkel alàtàmasztott észérvekkel és egy jó kontrasztos kóstolàssal lehet meggyőzhető vagyok egyéb megoldàsokról... 🙃 Tfh egy hasznàlt Commandante, Kinu, Lido stb kedvező àrcédulàval).
Köszi mindent is!
B.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
MPowerPH
félisten
Brutal a gep. Van vele egy kis problema, arra keresek majd megoldast az eladoval. Persze a tejgozolest meg tanulnom kell.... Eleg amator vagyok benne. Erre talalni tutorialt? Vennek par liter tejet, es eljatszanek vele.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Megittam 3 kort, erzem hogy pezseg a verem, de nem tudom abbahagyni. Nagyon ki voltam mar ehezve erre, mintha egy coffee shopban lennek, es ott hoznak a finom kavet. A gepnek indulastol egyebkent 15 perc kell, hogy keszen alljon a fozesre. Addigra mar a fej is annyira forro, hogy nem lehet tartosan hozzaerni.
A gozolo karjaval van egy kis bibi, tulsagosan also pozicioban van, igy ha fent van a kis muanyag takaro elem, akkor nem zar rendesen, mert nem tud koccanasig lemenni. Na most ezzel nem tudom mit lehet csinalni. Ugy jo, ha lepattintom az elemet, akkor egeszen a takaro lemezik, koccanasig lemegy, ugy mar zar. Lehetseges kicsit forgatni a poziciojan? Mert teljesen kiengedve meg boven van meg hely neki felul.
Ez ilyen csunyan lett visszarakva, de elvileg meg az office dolgozoi muve... Addig fel sem rakom az uj covert, mert azzal is ugyan ugy problema lenne. Latszik, hogy zart pozicioban a fedolapnak feszul. Ez benne van, ha hasznaltat vesz az ember... De szerintem orvosolhato. Gondolom le kellene kapnom az elso burkolatot rola?!
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Holnap lovok videot is, bar a kep is beszedes. Ennek zart pozicioban kicsit feljebb kellene megallni, nem a burkolatnak utkozve.
Azt hiszem ha megoldom, kerek egy part refundot ezert, kicsit faragok meg abbol az arbol.Btw, valszeg ezert tort el a rajta levo gyari fedoelem. Nem zart le, mert az kitartotta, es gondolom valamelyik szakbarbar 'csakazertis' erobol lenyomta, ezzel letorve a pockoket, amik tartjak.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest