Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hogyaza
tag
válasz
kisati748
üzenetére
55-ért?Há' nooormáális?Nem látod hogy most lett beárazva a használt jolly 20-ra? :-DDD
Azon gondolkodom hogy a full Classicomat meg kellene hírdetni 60-ért,mikor jönne a rengeteg hívás meg már elkelt.Aztán csak visszább lehetne húzni a piaci árát,mert valamiért és valakinek ez az érdek. -
eastsider
nagyúr
válasz
kisati748
üzenetére
Udv boglarrol

tetszetos
csak ezzel kell meg foglalkozni, dozerless mod, festes, kesek, felszabalyozas gondolom (nem tudom Fragola ur vallal-e most). szorakozni kell vele, en meg ezekben nem vagyok ugyes
mini-e vs super jolly mi a pro kontra? google nem a baratom, tul sok a verzio
-
Mano66
senior tag
válasz
kisati748
üzenetére
A tartály kiváltása 2 db nagyobb membrán beszerelésével. Akkor már ott vagyok az átfolyós rendszernél árban majdnem. Minimális ár többlet mókolás nélkül. Itt már nem csak a membrán cserélem, ha nem a házat is mert a 400-as nem fér bele az 50 gallonosba. Talán képek alapján a 200 gallonos jó hozzá. Külön membrán házat nem is találtam.
-
Cathfaern
nagyúr
-
válasz
kisati748
üzenetére
Hirtelen ennyi jutott eszembe (a dőlt betűvel jelzettben nem voltam, a többit próbáltam)
A *-gal jelöltek pedig a kedvenceim ahol soha nem kaptam rossz/ihatatlan kofit.Budapest Baristas *
Tamp&Pull *
Flow
ByBeans *
Madal café
Kaffeine
Fekete
Addicted 2 caffeine *
Kelet kávézó
The Nook *
Mesterbike
Double shot *
Mantra *
Nor/ma
Doradó café *
Perfect Match Espresso Bar
9bar *
Espresso Embassy
Kávétársaság
Steamhouse
Fabrik
My green cup
Piknik
Kontakt -
rastacsz
tag
válasz
kisati748
üzenetére
Ahogy látom, ezen az alsó-első borítás(kar tartó mögött) csak 2-2 csavarral van. Nekem az 3-3. És csesszék meg, nem szegecsanya van mögötte, hanem peremes-rippes, ami el is forgott magában.
Az adagolót leszedtem, a doser felső mikrokapcsolójának a helyet rövidre zártam. (tetszik, hogy on állapotban 230-240V-os, meleg vezeték...) Te a felső-hátsó, babtartály biztonsági kapcsolót kiiktattad? Az a baj, hogy az a megoldás nem maradhat, mert eléggé tömítetlen, nem lehet gumiharangot használni, mert teljesen elszökik a levegő. Pedig kinézetre nem rossz. A felső garat is frankón megmunkált alu, a műanyag sem csúnya közelről sem. Csak szelel...
A tölcsér mögött te miből hajtottál motorborítást?
Illetve a hátsó füles-fogantyú részt mivel vágtad egyenesbe? Nem merek nekiállni sarokcsiszolóval.@Gery0505 ez az e37z:
[link] -
BBéci
legenda
válasz
kisati748
üzenetére
Amikor 10-11 éve rákattantam az eszpresszózásra, az első két évben nagyon sokféle kávét próbáltam, kóstoltam.
Kétlem, hogy egynél többet fogok inni, megesik, hogy 2-3 napig egyet sem iszom és nem hiányzik.#11046872lakiluk
Terveim szerint jövőre beszerzek egy pálinkafőzőt és a kertemben termett epernek (morus alba) folyékony halmazállapot lesz a vége. -
Toobee
veterán
válasz
kisati748
üzenetére
Igen, mi csak a pesti igát húzzuk, valójában vidékiek vagyunk. Így a szülést is ide terveztük. Köszi mindenkinek! 4-5 dupla, ám legyen, de akkor tényleg kell egy Decent, mert ennyi kávéval már megéri játszadozni is
Köszi mindenkinek
A héten még dolgozom, úgyis kórházban vannak szombatig, de jövő héttől 2 hét szabi. -
jolti
senior tag
válasz
kisati748
üzenetére
Köszönöm szépen!
Kedves vagy, ez jól esett!
Sajnos nem igazán van időm mostanában fórumozni. Sok a meló. Eü. dolgozóként amúgy is bolondok háza van mostanában, meg kell vagy két mellékállás is, hogy meg is éljünk rendesen...
Így aztán néha csak átolvasom a hozzászólásokat.
Amire meg mondjuk szívesen válaszolnék, az 50 hozzászólással visszább van, így már nem akarom felborítani' a rendet. -
Nixon18
senior tag
válasz
kisati748
üzenetére
Megnyomtam a gombot, amivel a csapolást indítom. Szóval gondolom igen.
A nyomás fixen 1,5 bar volt és most is az, kivéve a gőznél
Nyomást nem tudok változtatni, fixen 9 bar környékére van belőve
A vízszintellenőrző jó, két pálca lóg a tartályba. Gondolom ellenállás alapján működik. És a pumpa is bekapcsol.Szerk.:
Egyébként a gép E61-HX-Ulka -
WarLock07222
tag
válasz
kisati748
üzenetére
Jó-jó, de hová teszel 3db Simplicity-t?
Vagy 18g-ot 3 felé osztasz és lábbal kézzel hajtod egyszerre párhuzamosan?
Ha tényleg csak ár/érték arányban a legjobb iható kávé számít és továbbra is akarok kézzel tekeregni, akkor inkább Kinu (espresso) + Commandante (filter) lennének itthon, és nagyjából le is lett fedve minden jóság, plusz örök életedben tekerheted, mert sose fognak szétmenni ezek.
-
-
PpenoO
őstag
válasz
kisati748
üzenetére
Na akkor ma is tanultam valamit, azt hittem a +30as lefolyás kötelező elem egy jó espressohoz. Így is durvábbra kellett vegyem a szemcseméretet, mert ott ahol a PY Kenya lazán folyt, ott a Pacific Yirga beragadt (meg is ijedtem, hogy nem jön semmi..).
Warlock07222: Feltettem már egyszer a kérdést, hogy mi a következő szint darálóban. Major nem fér el.
Amúgy szívesen megvendégelek innen bárkit (van egy két kivétel
), aki húzna egyet vagy akár többet is a Minivel és adna két maflást, mit hogyan csináljak
Jelenleg van itthon PY Kenya, LXR, Abyssinian és Huehuetenango, illetve Pacific új Yirga. -
WarLock07222
tag
válasz
kisati748
üzenetére
Mondjuk bármilyen finomra is őrölsz, azért az Iberital az messze szűk keresztmetszet a setupban. Világos, etióp kávé, espressoként az már a nehezebb falat. Oda már tényleg kell konzisztens örlemény. Amúgy naked kar nélkül olyan otthon kávét főzni, főleg ilyen specialty sz@rokat, mintha becsukott szemmel próbálnál végigmenni egy versenypályán. Egy ideig lehet ezt kompenzálni azzal, hogy finomabbra őrölsz, tovább előáztatsz, de viszonylag hamar egyértelműek lesznek a határok

-
Gery0505
aktív tag
válasz
kisati748
üzenetére
Szia!
Köszi a képet, hát ez némileg bonyolultabb, mint vártam, láttam az Ebay-en is néhány képet valami hasonló elektronikáról, de az jóval egyszerűbb volt. Aztán persze lehet csak másik fotót tettek fel, hogy ne lehessen következtetni belőle semmire.
Ezt vissza kellene rajzolni, hogy meg lehessen tervezni hozzá a nyákot. Igen, valószínű a nagyobb gépekben is ilyen lehet, nem hiszem hogy nagyon különbözne. Max nagyobb teljesítményű elektronika kell a nagyobb motorok miatt. Azért lenne fontos az Electronic változat, hogy gombnyomásra tudjon működni. Nem tudom, kicsit talán zavaró lenne a nagy elfordítós bekapcsolóval használni. Egyébként nem tudom, nem használtam még ilyet, csak Graefem volt. De úgy tudom kényelmesebb a használata. Hogy érted, hogy szívás, ha elektronikussal adagonként őrlök? Adagonként őrlök most is egyébként, nem döglesztem a KV-t a tartályban.
Gondolkodom egy mérleges megoldáson is, hogy lehetne mondjuk egy komolyabb mérleget hozzápasszítani ehhez... Kart rátesszük, és a beállított súlynál megáll. Bár ha kimért adagokkal dolgozunk, akkor viszonylag felesleges...
Mi a véleményetek erről, van ebben ráció? -
sz.zs.
őstag
válasz
kisati748
üzenetére
Én adagonként őrlök és szerintem ( nekem legalább is ) nem szívás az Electronic , sőt, én nem vennék mást. Sokkal kényelmesebb garatseprésnél a ráindítgatás nekem úgy, hogy bal kézzel megemelem a tölcsér fedelét, seprek egyet jobbkézzel a garatból, majd a bal kezemben lévő fedélen megnyomom a manuális indító gombot, utána megint seprek és kész. Síma verziónál bal kézzel kéne sepernem ami kényelmetlen és jobb kézzel lenyúlni a kapcsolóhoz.
Nyilván ez csak én vagyok és lehet , hogy hozzá lehet szokni másképp is
-
-
-
Attika99
újonc
válasz
kisati748
üzenetére
Amennyire látom csak a bevonat sérült ami szerintem PVD. Óratokon gyakran használják . De lehet tévedek és CVD technológia .Idővel ez elkerülhetetlenül megkopik.Magam is ilyen őrlőt használok és maximálisan meg vagyok elégedve nem csak a kivitelével, hanem a szemcse eloszlással is .
-
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
kisati748
üzenetére
Ezt mondaná a józan paraszt is, ha megkérdeznék. Azzal egészíteném ki - bocs ha valaki már leírta -, hogy a magon belül parciális túlnyomás van, amíg a CO2 termelődik. Gondolom, ez egy pár napig így van, és szépen lassul. Ha elkezdünk vákumozni, akkor még nincs "baj", amíg vákum van. Amikor viszont kinyitjuk a tárolót, akkor süvít befele a lég (vele az oxigén) nemcsak a dobozba, de a magok pórusaiba is (hiszen ott is vákumot csináltunk). Ha kávékészítésenként vákumozunk, akkor gyakorlatilag minden egyes vákumozással/nyitással extrém módon felgyorsítjuk az öregedést, hiszen minden egyes nyitással újra elősegítjük az oxidációt (a mag legbelső pórusaiban is). Logikus, hogy vákum nélkül kíméletesebbek vagyunk ezen a téren. "Nempörkölő" korszakomban még én is keserítettem a sorsom fagyasztással, ma már csak a kísérletezés kedvéért tenném, de túl sok egyéb kísérlet elétolaxik mindig. Ha eszpresszó készül alapvetően belőle, akkor amennyiben 1-2 hónapon belül elfogy a mag, akkor szerintem a szelepes zacsiban van a legjobb helye, gondosan kiszorongatva belőle zárás előtt a lehető legtöbb levegőt.
-
iatti
aktív tag
válasz
kisati748
üzenetére
azt mondod belemegy annyi? pont nyomtam egy dózist,de én 16g-al csináltam. igaz most így elsőre nem szórakoztam a százassal. picit gyors lett a lefolyás. pid 88 volt,az nagyjából jó. gondoltam egy pöttyöt visszaveszek a nichen,de akkor marad,és reggel megy bele 18.5g.
-
M_Atts.caffe
lelkes újonc
válasz
kisati748
üzenetére
Én csak a Biancát ismerem, az van.
Ezzel vezetékes hálózatra kötés nélkül is beállítható az automatikus előáztatás:
beállított ideig ráadja a nyomást, majd beállítható ideig lekapcsol a pumpa, utána újraindítja a pumpát, amíg le nem állítod. (Közben látod az eltelt időt.)
Állandó víznyomás nélkül kb. ennyit lehet tenni. Vagy kézzel állítva nem engeded a fejnél lévő nyomást bizonyos szint fölé. -
zenwalk
senior tag
válasz
kisati748
üzenetére
A PID miatt, mégha az anyaghasználata jóval gyengébb is, de a lelit mellett döntöttem.
Ez lesz az első karos gépem, van esetleg valami must buy amit meg kellene venni mellé így kezdésnek?
Gondolom egy tamper nem árt, de ezen kívül? Felső szűrőt/szűrőkosarat érdemes egyből cserélni, vagy a gyárival el lehet lenni egy darabig? -
hogyaza
tag
-
adp
őstag
válasz
kisati748
üzenetére
Sajnos, ez elmúlt néhány hónapban nem igazán követtem a kávés fórumokat, pedig erre tuti lecsaptam volna. Kíváncsi vagyok mennyivel tud többet mint az én SM97-em a ZM késsel... Igazából mióta megvan nem éreztem késztetést, hogy lecseréljem, ami azért zavar, hogy 1-1 fokozat hiányzik az sm97-ből, de ilyenkor teszek a szűrőbe + 1 g-ot. Nagyon aprót/púdert nem tudok vele őrölni, mert nem bírja, egyszerűen nem kapja be, de mivel nem török kávézok így, ez nem zavar. Filterbe viszont egy álom.
-
törölt tag
válasz
kisati748
üzenetére
Én az alábbi szöveget bogarásztam ki a HB-n:
"A Mazzer ZM 3 sorozat sorozatot képes beilleszteni, egyet Espresso-ra (151B), kettőt külön a Filter Coffee-ra (151F és 151G).
A legkonzisztens részecskeméret elérése érdekében a Filter szűrőit ad-hoc módon fejlesztették ki: Az Espresso előállításának előnyei a finom és durva részecskék kiegyensúlyozott mennyiségi előnyei, a TDS, a crema minőségi előírásainak elérése és a szélesebb spektrum kinyerése. aromás vegyületek. Ehelyett a szűrőkávé előnyös egy nagyon alacsony finomrészecskékkel rendelkező őrölt talajjal, hogy korlátozza a keserű ízét és fokozza az ízeket.
151F szűrőhöz (alapfelszereltség, a darálót WCE-minősítéssel láttuk el ezzel a sorjával)
Az Ön kávéscsésze: Magasabb TDS, kellemes száj-érzés egy teljes testű kávéhoz
151G szűrőhöz (opcionális, a legpontosabb borotvakészlet a részecskeméret alapján) eloszlási görbe)
Kávéscsésze: tiszta íz, fokozott ízprofil, lágy keserű jegyek és kevesebb finomság"Ezt a Mazzertől kapott levélből idézte a felhasználó
-
-
mdav88
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, mert így még tisztább)
A héten még dolgozom, úgyis kórházban vannak szombatig, de jövő héttől 2 hét szabi.

Noi logikat igy lehet a legkonnyebben megvezetni.