Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
E szerint: [link]
A SET gombot kell legalább 2s-ig nyomva tartani, ekkor belép a parameter setting módba. Itt a fel/le nyilakkal megkeresni az AT menüt, abba bemenni, átállítani 0-ról 1-re, majd kilépni a paraméter menüből a SET ismét hosszan nyomásával.
Ekkor elkezdi a folyamatot. Felfűt a beállított értékig maxon. Pl 93 fok van beállítva, akkor maxon 93-ig fűt, majd kikapcsol a fűtés, de itt ugye jóval túl fog lendülni akár 20 fokkal is, megvárja míg visszahűl 93 alá, majd újra. Emlékeim szerint 2x csinálja végig a ciklust. -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Alapvetően a PID szabályozza, az SSR csak egy közbeiktatott relé, hogy bírja a több ampert. Van a pidbe épített is, de az nem bír el ekkora teljesítményt (asszem max 2-3A).
De igen, itt az SSR nem igazán szól bele ebbe sztem sem.
Ha a hőelemet kicserélted, akkor kizárásos alapon a piddel lesz vmi. -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Hát sanszos, hogy akkor a REX adta meg magát. Azt megnézném még a beállításaiban, hogy nem állítódott-e el az érzékelő típusa K-ról (pl J-re). Bár ezt nem hiszem, mintha az alapbeállítás is a K lenne. Azért lehet egy autotunet is kipróbálnék mindettől függetlenül, de nem valószínű, hogy megoldaná.
SSR-re nem gondolok. Az vagy úgy megy tönkre, hogy hiába kapja meg a DC jelet, nem működik az AC rész, ekkor szakadás lesz és nem fűt a gép. Vagy egyszer olyanom is volt, hogy úgy ment tönkre, hogy állandóan összekötötte az AC két csatlakozót, tehát a végtelenségig fűtött volna, ha a biztonsági terrmosztát le nem kapcsolt volna. Tehát szerintem a REX lesz a ludas. De persze a legolcsóbb ezután kipróbálni az SSR-t megnézni, de nekem ilyen hibaképet nem okozott még SSR, mint amit írsz.
Ha Győri lennél adnék egyet ingyen, van itt a dobozban pár megmaradt. -
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Cseréld ki az ssr-t.
-
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
A dozó által írt auto tuning jó ötlet. Mindenek előtt azt kéne lefuttatni.
Jól van beállítva a szenzortípus a Rex menűjében? Biztosan K?
Ha nem változik, azután tovább vizsgálni.
A tokozás leszedésekor nem tudom, hogy nem sérült-e meg a két vezeték összekötése.
Én ilyet szoktam gyáilag tokozatlanul rendelni régebben: [link]
Most a gaggiuinohoz ilyet vettem (M4, 0,5 m): [link] -
dozó
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
a Bekötés valószínűleg jó, igen
Ha minden jól van bekötve SSR relé, hőérzékelő, volt futtatva AutoTuning, akkor jónak kellene lenni. -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb/olcsóbb módja kipróbálni egy új szenzorral, de nem beszerelve, hanem egy forrásban levő vizet mérve, hogy az 100 fok környékén van-e (már ha közel vagy a földszinthez). Ha itt ok, akkor beszerelve is. Milyen szenzor a jelenlegi? K/PT100 , tokozatlan? Nem mindegyik Rex tudja kezelni a PT100-at, de az hibatűrőbb. Bár tapasztalatom szerint a tokozatlan K-val se volt semmi gond. Biztos jól van a Rex-hez bekötve (+/- pólus)?
-
Wolfskin
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Valószínűleg ez lehet, amit írsz. Ha réz, akkor nem OLAB?
Én CEME-hez ezt találtam, biztosan van OALB-hoz is-
Nézd, guglizatm: OLAB Series 8000 -
icm
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
0.5mm gondolom… egyébként nem csökkentene
(0.5m ami 50cm…)
ha csak akkor nincs átfolyás amikor be van rakva akkor mégiscsak el van dugulva… ha van akupunktúrás tűd told át rajta, amiért beáztattad pl citromsavba nem garancia, hogy ki is ázott… -
Wolfskin
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Külföldi oldalon. Végül mégis a vásárlás mellett döntöttem.
20 € postával. Megnéztem pár szétszedős videót, ebben mechanikailag nem sok minden tud tönkre menni.Ami miatt jobban tetszett a CEME mint az OLAB:
• Ez a Gaggia gyári szerelvénye
• Kapható hozzá mágnesszelep (kb 5000 Ft), ha az tönkre menne (biztos, az Olabhoz is, de ezt megtaláltam)
• Ebben a felhasználásban nekem a rozsdamente acél szimpatikusabb, mint a réz. Apró furatok, pontos illesztések, finommechanika. Az acél erősebb, keményebb, korrózióállóbb a réznél, és itt nincs szükség hőstabilitásra. Réz a bojler lesz. Meg a csövek.
• Még új mágnesszeleppel is félárban lenne. -
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Lehúzod a helyéről ( a vezetékek maradnak rajta! ) , a lukba bedugsz egy csavarhúzót, imbuszt, bármit amit vonz a mágnes. Bekapcsolod a pumpát és ha működik akkor vonzani fogja amit beledugtál.
-
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Abból, hogy kattan. De mivel írtad, hogy nem, így esélyes, hogy a tekercs rossz. Mérd meg az ellenállását. Persze lehet, hogy tele van vízkővel és azért, ha az ellenállás ok. Mindenképp le kell szerelni és megnézni.
Vízforraló.
Én fél éve ilyet rendeltem: [link]
Egyszerű kezelni. Egy dolog van, ami zavar, de lehet ilyen az összes. Ha csak kevés víz van benne, akkor már 80 fokos kijelzett értéknél bugyog. Tehát nem jelzi jól a hőt (persze felmegy 100-ig, de előbb forr, mint kijelezné a 100 fokot). Persze tudom (írja is), hogy minimum kell bele valamennyi víz, de a robothoz nem kell sok. Oda el is megy ez a pontatlanság, de szökőévente egyszer, mikor filterezem, ahhoz nem jó. Más készülék is így működik kevés vízzel? -
icm
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Azért a háromjáratún ha egy tűt áttolsz, lehet megszűnteti a dugulást. Erre felületes első blikk után sikerült ráfutnom. Jól néz az ki… aztán nem ment át rajta semmi.
-
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
a mágnestekercs behúz?
-
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Érdemes még rámérni a tekercs ellenállására, hátha.
-
reset
senior tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Mielőtt új háromjáratúra költenél, próbáld megtisztítani a régit :-)
[link] -
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Gőzcsapon át jön víz? Ha igen, akkor a háromjáratú a hibás.
-
válasz
gyuri860213
üzenetére
Háát. Ez a baj ezekel a meszendzser meg fékbusz cosportokkal, hogy azok nem szolgáltatások, így a működésük nem szabályozott. A fórumnak vannak használati feltételei meg egyéb szabályai, amiket rájuk lehet verni, ha nem azoknak megfelelően működnek.
Szóval ha ilyen csoportizékben üzensz, aztán a gazdija kib..sz onnan, akkor hát "így jár, aki pórul" esete a fennforgás - ugye. Ha egy fórumra regisztrált felhasználó vagy, és onnan dob ki, akkor azt olyan indokkal teheti, ami benne van a szabályzataiban.
Persze tudom, hogy tetszés-nem tetszés alapon csinálja a Mester, de ha valaki begurul egy ilyenen, akkor simán beleverheti az orrát. Engem is kidobott anno, amikor leírtam neki, hogy mekkora tudományosságú egyik-másik megnyilvánulása, de én nem ragaszkodtam a fórumtagsághoz
-
törölt tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Az "AA" jelölés a szemek méretére utal, legalábbis nekünk ezt tanították anno.
-
válasz
gyuri860213
üzenetére
Aztán meg is magyarázta, hogy ez ilyen fajta. Pedig a világon a Loring pörköl legegyenletesebben, stb stb. S "ilyen fajta" akár lehetne, ez még mindig nem magyarázat a rengeteg törött szemre a mintában. Azok legalábbis nagy részét magára valamit adó pörkölő kiválogatja.
Túltoltuk, Béláim. -
ribarszki
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
-
válasz
gyuri860213
üzenetére
Nagyon ciki. A Loring szabadnapot vett ki. Vagy elfelejtették Michaelt megkérdezni

Viszont a NÉBIH mindent rendben talál, sehol egy csocsó, meg kilógó haj 🤦 -
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Ez semmilyen kávénál nem normális.
-
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Teljesen más az a mérés, mint amit te csináltál. Nem lehet összehasonlítani. Úgy kéne megmérni, ahogy Sz. Zs. írta.
-
WarLock07222
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Igaz, nem normális mértékegységek vannak a videóban feltűntetve, de ha visszaszámolod, akkor előmelegített pohárban 74 fok körül volt, néküle 67 fok volt a nedű, és 98 fokra van állítva PID, ami valószínűleg már egy offsetelt érték és a kifolyó víznek a hőmérsékletéhez van kalibrálva. Nekem mondjuk a Silvia-n a szokásos helyen a bojlernek a hőmérsékletét 101-104 fok között szoktam állítgatni. Szóval van ott bőven 20 fok.
https://www.youtube.com/watch?v=e-2Ilg0-kjA
Egyéb: Impresso-s filter pörkölésekkel van valakinek tapasztalata? Én most próbálok egy Kolumbia full washed-ot, de a korábban próbált kávékhoz képest egészen pengeélen volt az iható tartomány a szemcseméretet illetően. Vagy nekem volt szerencsém eddig mindig a korábbi kávékkal, hogy sikerült belőni szinte elsőre
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Én a sz.zs. által írtakhoz hasonlóan mértem, felsőszűrő tartó lyukba dugott tokozatlan K hőelem, flexibilis műszerész karral odatartva. így kb. 4 fok esés volt nálam a PID által mérthez képest.
-
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Ezt így soha nem fogod tudni pontosan kimérni. A vízterítő valamelyik kicsi fúratába kellene bedugni egy tokozatlan k hőelemet és egy ilyen [link] műszerrel megmérni. A felsőszűrőt lazán annyira vissza csavarozni, hogy tartsa a hőelem vezetékét, fél óráig melegíteni a gépet és csapolni. Hozzávetőleg ez adja a legpontosabb mérést.
-
gboszi
senior tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Én ezt kétszer is jeleztem hogy nem az van a képen ami leirásban, de kétszer lettem “megnyugtatva” hogy de jo. Örülök hogy másnak is feltűnt.
én a végén egy külföldi forum alapján csináltam ami hasonlo modon volt dokumentálva képekkel
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Úgy jó, ahogy a leírásban van. Változtattam valamikor a leíráson, de új képet nem csináltam hozzá. De ha saját tápkábele van a pidnek, akkor az SSR AC bekötése mindegy.
Nem lehet, hogy a K hőelem fordítva van bekötve? Erre tippelek. -
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
A leírást kell követni, a képet ne nézd!
-
stereofan
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
ezt nézd meg, hátha találsz benne segítséget: #78541
-
gyuri860213
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Erre senki? Fél topiknak PID-es gépe van
-
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Ja, így értem. Ha mész az Expolygonhoz, írd fel ezeket a cikkszámokat, mert nem biztos, hogy ott képben lesznek mit is akarsz és a végén olyat sem kapsz, ami pedig van náluk

Ha jól sejtem, egyedi bojlert csinálsz a GC-nek, ugye? Lehet róla többet tudni?
-
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Nincs ilyen és nem is érdemes csináltatni szvsz.
Én inkább úgy oldanám meg, hogy a bemenetre egy T idomot tennék, aminek az egyik felére menne egy tefloncső csatlakozó, a másikra meg egy olyan OPV, amit rá lehet erre tenni.OPV pl: [link] , hozzá szűkítő: [link]
T idom: [link]
Tefloncső csatlakozó: [link] vagy [link]
karmantyú, hogy a két külső menetet összahozd: [link]Gondolom menettömítő van. Ha nincs, rendelnék Loxealt is (nekem 15-36 van)
Ezen kívül lehet kell még más közdarab, mert nem tudom, hogy helyezkedne el a gépházban ez, hogy van helyed.
Mihez használnád ezt a jura thermoblokkot? Szerintem bármelyik régi QM kenterbe veri. -
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Jó lehet igen!
-
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Ilyet ne! Ilyen tokozatlant vegyél: [link]
-
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
O-ring Kft .
Szilikont vegyél, vagy, ha nincs az a méret ami kell (szinte kizárt) akkor szilikonból csináltass. -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Szerintem az a mágneses csőr max szép, de nem funkcionális.
A mazzernél ki kell sepereni a garatból az örleményt, erre ez a csőr nem alkalmas. Vagyis majdnem. Darálsz, leveszed, kisöpröd, de akkor már nincs ott a csőr. Ha aláteszel valamit, a fele mellé megy. Szerintem tölcsér kell, de ez csak az én véleményem.Itt a korábbi hozzászólásod a videoval: [link]
-
stereofan
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
ott a videóban van egy beszerzési forrás,
ez nem egy gyári alkatrész, hanem valaki/cég kifejlesztette, legyártotta, ezért máshol szerintem nem fogod megtalálni, magyarul meg pláne nem.nyilván máshogy néz ki, de egy sima tölcsérrel is rendben használható a gép, és nem ennyire költséges.
-
72lakiluk
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
A 'grocery'-re gondolsz biztosan. Szerintem itthon nem gyártanak semmit, max forgalmaznak. Kintről jön minden.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Én az eureka specialitát használom otthon, dolgozóban meg 702-t. Van érezhető különbség, kevésbé rögösít, látszatra homogénabb örlemény, minimális pangó (inkább 0.1-0.2g), sokkal-sokkal halkabb, szebb, jobb, fokozatmentes. Persze az egyéni érzékenység kérdése, hogy a 3-4x-es új árat kinek éri meg. Manuál módban használjuk. Nekem nem okozott csalódást, sőt örömöt. Specialitat használtan nem látok. Én ha erről váltok, az niche lesz. A batárok nálam sem játszanak.
-
John3:16
csendes tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Én anno Graefről váltottam Mignon-ra, szerintem jobb volt a Mignon (presszóra). Ha adagonként őrölsz, egyszerűbb kinyerni belőle a bentragadt őrleményt is.
Kicsit rögösít, de azon wdt-vel lehet segíteni. Az is lehet, hogy az újabb Mignonok már kevésbé rögösitenek.
De óriási minőségi ugrást tényleg ne várj tőle. -
verti1
aktív tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Pedig a 100k-s kézi megéri ha előrelépés miatt váltasz. Nem tudom milyet kézit tekertél, de egy Hario pl. büntetés azt elhiszem. 5-6 kávéhoz viszont nem ideális. 64-es Mazzert/ Fiorenzatot keress szerintem.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Szerintem a Graefhoz képest az Eurekaval nem leszel előrébb.
-
válasz
gyuri860213
üzenetére
Szerintem ebben az árkategóriában nem lesz akkora minőségi ugrás. Ha ezért a pénzért veszel inkább egy fasza kézi őrlőt biztos, hogy jobb lesz a végeredmény. Persze ha napi 8 kv-t iszol akkor szívás mert egész nap tekerheted
Ha nagyon az elektromos vonalon maradnál akkor jobban jársz ha keresel vkinél egy használt felújított mazzert, azok is ilyen 90-120k között szoktak menni. -
norkov84
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Szia!
A szűkítő miatti kisebb vízhozam és az így elnyújtott nyomásfelépülés kérhet finomabb őrleményt. Legalábbis E61-en, flow regulatorral próbálgatva nálam tapasztalható ilyen.
Mondjuk ha az egyiken befullad, az talán nagyobb különbséget jelenthet, legalábbis nálam befulladni azért nem szokott (csak borzasztó lassan indul meg és jön le), ha előáztatás miatt pl. finomabbra állítok, de áztatás nélkül küldöm rá egyből. -
gyuri860213
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Sziasztok.
Erre senkinek nincs valami tippje?
-
Warloo93
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Pofon egyszerű. Pumpa vezetékeit rákötöd a dimmer bemenetére, a kimenetre pedig rákötöd a pumpát. Aztán a potival valamennyire tudod szabályozni a vizhozamot.
-
Warloo93
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Egy dimmert építs be a pumpa elé.
-
Warloo93
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Arra jöttem rá, hogy ha leállítom a pumpát mikor az első cseppek megjelennek a szűrő alján, majd két másodperc után újra bekapcsolom, így sokkal később szőkül a lefolyás.
-
Warloo93
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Szerintem gyorsan esik a kifolyó víz hőmérséklete. Én arra gyanakszom, hogy nem keveredik teljesen a befolyó hideg víz a bojler felfűtött vizével.
-
gyuri860213
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Újabb kávé után úgy tűnik hogy hőhiányos kicsit. Felfűtés után vártam 1-2 percet, majd picit szörföztem még a gőzzel és úgy csapoltam, így már megközelíti az Evo-t. A vízre most már tényleg rá kell mérnem.
-
stereofan
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
ez már jó lesz! 60-65ml/10s
-
Warloo93
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Lessz még széttszedve a bojler, szóval akár bele is kerülhet a szükítő. Szeretnék egy kétjáratú szelepet ami csapolás után elengedi a nyomást a karról. Meg lehet körbetekerem rézcsővel a bojlert is.
-
Warloo93
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Még nagyon semmivel.
Delonghi ec155 lett áttalakítva. Bojler lett megnagyobbítva 300-350ml re, opv, pid.
[link] -
Warloo93
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Szuper, köszönöm.
Én is egy áttalakított gépet használok. És nálam is gyorsan szőkülnek a shotok.
https://photos.app.goo.gl/eyNNj2pnFDhV5RQPA -
Warloo93
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Pár képet nem tudnál lőni a gépről?
Érdekelne. -
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
A fej az gyári Gaggia? Ha igen akkor nekem van a fej és a háromjáratú közé beépítendő szűkítőm.
A másik, hogy kellene abba a gépbe egy pid, ha már rézbojler, meg szűkítő... -
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Az sok, szinte nem is szűkit semmit… 0,55 szokott általában jó lenni. Vízhozamból pedig 70 ml / 10 mp lenne a jó.
-
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Akkor ez így egy teljesen más gép. Gondolom belső fűtőszálas. Vannak róla képek? érdekelne a felépítése. De így ez alma a körtével összehasonlítás GC (ami gyak. nem GC) vs Evo
-
vicces1
aktív tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
350ml-es kazán a classicban!

Az betyáros tuning lehetett. -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Milyen GC az, amiben 350 ml bojler van. Sose volt ilyen GC (kb 100 ml az eredeti). Vagy ez esetleg egy házilag teljesen átalakított verzió?
-
dozó
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Termosztát a bojler tetején itt is mint a gyári kazánnál. Lövésem sincs mitől van.
A Gaggia Classic- ban a gőz termosztát van a bojler tetején, a másik az oldalán a fej felett.
-
törölt tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Tévút a túlzottan lassú lefolyásra törekedni automatánál (is).
Van itt egy automata topik aktív felhasználókkal: [link] -
sz.zs.
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
A Fluid-o-Tech-t nem ismerem. Az Ulka az biztosan jó.
-
válasz
gyuri860213
üzenetére
Ez tenyleg a millio ft/meter kategoria. Ha mar a hifit nezzuk. Kicsit eros azert.
-
bbuffy
senior tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
-
törölt tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Ez kb. Graef cm80, nem rossz.
-
törölt tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
A Graefnél van két kis fül ami a helyén tartja az őrlőbetétet, a Sage-nél egy horony van ami masszívabb. Nagyobb állítási lehetőséget ad a Sage, filterre is jó. Más a hangjuk, a Sage visítósabb, éneklősebb, de a Graefnél legalább hallható ha kezdenek összeérni a kések...
Nem ér kétszer annyit a Sage ha csak presszóra kell. Ha már van rá lehetőség én egy 1z presso jx pro-t vennék vagy kettőt felesben valakivel, úgy csak 50. -
válasz
gyuri860213
üzenetére
Kb. ugyanaz a hardver, a Sage esetében némi plusz parasztvakítással. Vedd a Graef-et, azon jól lehet levezetni a frusztrációt, miközben ütöd, hogy kiköpje a kv-t
-
válasz
gyuri860213
üzenetére
Szvsz nem ér 56k-t a sage.
-
hogyaza
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
"az őrlemény minőségében előrelépés lehet-e ha lecserélem a fenti 4 gép valamelyikére!?"
Mivel maszek gyártmányú az őrlőd,és azt sem tudja senki rajtad kívül hogy milyen kés és milyen minőségű munkával készült,így a jóég sem tudja hogy előre lépés lenne-e.Én személy szerint nagyon bírom ha valaki magának mókol dolgokat.
Bízzunk benne hogy megfelelő minőségben készült,akkor kb ugyanaz lenne.Miért nem csináltad már akkor valami betyárosabb késsel?
Fotót dobhatnál... -
mgy
senior tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
"orpan espresso Pharos klón"
Ez milyen féle állat vajon?
-
bbuffy
senior tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Borzalom.
-
bl4ze
veterán
válasz
gyuri860213
üzenetére
Ok, értem. Pedig érdemes megkóstolni, valamirevaló-tisztességes kávét már nem kapsz 4-5 E Forint per kiló áron.
Ha árérzékeny vagy, kóstold meg a GetUp!-ot tőle legalább. -
72lakiluk
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Engem spec a hideg kiráz az 'uram' 'mester' herceg' stb. jelzők használatától
( igen, utóbbi van az érdeklődési körömben és hát 'hercegemnek' szólítani vkit
) de ha azt akire ráakasztották nem zavarja, akkor miért ne
Nekem inkább a Locavore jött be a bárkávé vonalán. -
bl4ze
veterán
válasz
gyuri860213
üzenetére
Hadd kérdezzem már meg, hogy P&Y-nél miért lett az " a mester mellé biggyesztve ?
Én most gyakorlatilag a bokámat fostam összes a 0319-i pörkölésű "Hello Sicilia" kávéjától!
Igen sok talján "retail" kávét iszok, veszek de az utóbbi 1 év legjobb klasszik Olasz bár keveréke nálam ez a "Hello Sicilia" -
válasz
gyuri860213
üzenetére
hárman csinálják/-ták, SiD, luigi és datee, mindhármójukat ismerheted a régi kávéológiáról

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(0.5m ami 50cm…)
20 € postával. Megnéztem pár szétszedős videót, ebben mechanikailag nem sok minden tud tönkre menni.

) de ha azt akire ráakasztották nem zavarja, akkor miért ne