Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39751) adp válasza datee (#39746) üzenetére


adp
őstag

Latom nem ertetted meg a poszt lenyeget....

(#39752) soldier2 válasza adp (#39751) üzenetére


soldier2
őstag

Pont a lényegére reagált. Veszel egy 14k/kg árú kávét, de sajnálsz kidobni 60 ft-ot szállításra, cserébe gyalogolsz egy átvevőpontig (azt, hogy autózol nem feltételezem, mert többe kerül az üzemanyag), és veszel egy olyan kávét, ami jó eséllyel már régen nem az amit a pörkölő elképzelt (láttam már 2-3 hónapos CasMo kávét viszonteladónál a polcon)

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39753) soldier2 válasza Ábi (#39750) üzenetére


soldier2
őstag

Bár korán keltünk, de a koffein megoldotta a kezdeti fáradtságot :)
Érdekes volt látni az egyes darálókban bentragadó örlemény mennyiségét, kis vizezés nélkül a HG-1 és a Mahlgut is lazán visszatart 2-4g-ot a sztatikus feltöltődés miatt feltapad mindenhova, igaz kb 1-2 erőteljes ütés, és kiadja (a Pharos látszólag előnyben volt, abból maradék nélkül kijött minden, mivel a kávé kirázása során eljár erotikus tánc magába során a feltapadt kávé is lehullott).
Tekerni számomra egyértelműen a HG1-et volt a legkönnyebb, amihez ha hozzáadjuk, hogy egy szilikon alátéttel már szinte tartani sem kell egyértelműen nyeri a kényelmi faktort, ahol másodiknak a Pharos fut be, magasabb lévén, a legnehezebb a Mahlgutot helyben tartani, cserében egyből egy tálkába darál, ami egy kis RDT-el (2 csepp víz) már minimális mennyiséget tart vissza így időben ráver a Pharosra, és rázogatni sem kell, így talán megvan a nehezebb munka gyümölcse.
Az elkészült itralok mind jók voltak, itt az apró eltérések simán jöhettek abból, hogy a Creminát meg sem próbáltuk visszahűteni (cserében 1-1 shot közt volt ideje, hogy hűéjön a fej valamennyit). Sorrendet felállítani meg sem próbáltunk ilyen téren, sokan próbálták előttünk, legtöbb esetben nem találtak lényeges különbséget a csészében (jveresék próbáltak összehasonlítani egy Pharost/HG1-el nem túl régen, ahol a Pharos hozott egy stabil kesernyés utóízt, ezt most nem kerestük, és annyira markánsan nem jött elő, hogy zavart volna).

A hely, a géppark jelentős része és a kávék biztosításáért természetesen jár a külön köszönet a házigazdának.

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39754) And06


And06
aktív tag

egy érdekes dolgot vettem észre, már nem először: többnyire világos pörkölésű kávékat húzok, de ritkán beugrik egy egy sötétebb is. most épp a sötét van csapon és megint azt vettem észre, hogy a sötétet magasabb hőfokon húzom mint a világosakat, amit nem értek. pl a világosaknál a joker hőfok a PID=88fok, ezt a sötétebbet meg most PID=92 fokon húzom, és igy adja ki igazán. pedig elvileg a világos pörkölésnek kéne a több hő :F (mindegyik kávé max 1 hónapos pörkölés, igy nem döglődik egyik sem)

(#39755) Ábi válasza soldier2 (#39753) üzenetére


Ábi
tag

A Mahlgutnál balkezesek előnyben vannak! 😉 Úgy tekerted elsőre, hogy meg se mozdult. A fiókos megoldás ötletes.

A Pharosnak az állíthatósága a gyengéje, mert gyárilag nincs skálázva de csak megszokást igényel. Az őrlemény kirázása, akár előjáték is lehet, ha a kedves hátulról nézi.😝

A HG-nál meglepett a feltapadó mennyiség, de mivel a hármasnak ez a legjobban hozzáférhető tagja, így a maximálisták seperc alatt nullára söpörhetik még a fenekét is ütögetés nélkül.
A pulton ez nézett ki a legjobban.

[ Szerkesztve ]

(#39756) adp válasza soldier2 (#39752) üzenetére


adp
őstag

1 telefon, uzenet es megtudod a datumat.
En 100g filtert rendeltem ami friss, nekem ez egy honapra eleg, mert keveset filterezek. Ez miatt nem fogok elofizetni, vagy kozel annyi postat fizetni mint a kave ara. Munkaidoben nem tudok a futarra varni.
Akinek hasonloak az igenyei mint nekem annak ez a megoldas a legkezenfekvobb, ha jo kavet alar ami viszonylag friss ( ha utana nezel).
Akinek nem az lapozza tovabb a posztom es nincs felreertes, problema:)

[ Szerkesztve ]

(#39757) paljoc válasza And06 (#39754) üzenetére


paljoc
tag

Siman lehet h egy vilagosabb pori alacsonyabb hofokon brillirozik. Pl. egy Kenyanal vettem/vettuk eszre hogy a hofokot emelve uresedik, mig szinte "robusztas hofokon" finomabb volt. Emellett van olyan klasszik is, hogy nem lehet megégetni szinte. Szoval batran a hofokkal jatek teren.
A San Miguel Guatemalat huztam a minap a catleren 93 fokon a megszokott 87-88 helyett, elozo nap varialtam vmit es ugy maradt. Emellett ugy befulladt h 18-nal indult meg es 45-ig eresztettem. Meggy bomba lett.:)

[ Szerkesztve ]

(#39758) kk831228


kk831228
addikt

Apró örömök... :B

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#39759) Ábi


Ábi
tag

Néhány kép a reggeli tekerésből.
Van külön HG-One és Pharos-Mahlgut beállás. :))
A mosoly v égig őszinte maradt az arcunkon, csak a lendület változott.



(#39760) Kávé Kálmán válasza Ábi (#39755) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Ja. Megvolt a verrel/verejtekkel/konnyekkel kavezo es ezt meg elvezni is tudo szadomazok, valamint orloik hajnali szeansza. Ugy esett, hogy a Caravel koncentracio is magas ippeg. A harombol ketto amugy hamarosan kirepul.

Mindig is Pharos-t akartam vasarolni, de Doug es Barb akkoriban tobb idot toltott tavol keleten a Lido gyartasanak beinditasa miatt, mint az Allamokban (a Pharos megvasarolhatatlan volt, ok pedig meg a levelekre sem valaszoltak) igy HG1 lett belole. A Mahlgut-ot bartereztem a gyarto-val.

A Mahlgut szamos szempontbol ergonomikusabb, jobban kitalalt, ha ugy tetszik atgondoltabb, mint a Pharos. Konnyebb orlemenyurites, egyszerubb orlemeny-finomsag allitas, komponensekre bonthato percek alatt es talan szebben megmunkalt is. Egy dologban messze alulmaradt a Pharos-szal szemben. Osszehasonlithatatlanul nehezebb orolni vele. Ugy is mondhatjuk, hogy az igazan onsanyargatasra hajlo kavemaniakusok orloje. Ez a mai nap vitathatatlan sommazata. Egy majdnem elhanyagolhato palyan, az orles komfortjaban (tudom sokan felhuzzak itt a szohasznalat miatt a szemoldokuket) a Pharos lazan legyuri.

Azonos dimenzioju Italmill orlopar, azonos hoszzusagu hajtokar (a regi Pharos-on rovidebb volt meg). Magyarazat: a Mahlgut indokolatlanul magas felepitesu. Hal' Istennek, nem nagy kihivas kurtitani. Allati kivancsi vagyok, mennyit szelidul tole.

Az orlemenyeket nem hasonlitgattuk, megtettek mar ezt nalunk hozzaertobbek a german es amerikai forumokon (semmi kulonbseg nincs koztuk). Extran rogosito, rogosito extrak hasznalata nelkul - amiket mi nem altallottunk nem hasznalni, merthogy nincs is olyanunk nekunk - 0, azaz nulla (nente) roggel talalkoztunk (az orlemenyben). Ezek az orlok mar csak ilyenek. De aki erre szanja magat, annak nem mondhatok mast, mint Churchill 1940-ben beiktatasakor kabinetje tagjainak: "I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat."

Ábi Gábor! Nyugodtan tolj nehany fotot a megprobaltatasainkrol :-)!

Nagyon elveztem az izmokat acelozo, kozos testedzest :-). Tanulsagos heppening volt. Alig várom a Mahlgut optimalizalast.

[ Szerkesztve ]

(#39761) ronin s8


ronin s8
senior tag

[link]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#39762) mgy


mgy
senior tag

Ahogy megy itt a nagy Caravel őrület előszedtem én is az egyiket a sorból (Ábi, óvatosan itt a felsőfokú jelzőkkel, legalábbis a számosságot illetően, nem tudhatod, mit rejt pár pince! :D )
S ha már előszedtem bele is raktam a Francesco-s tömítést. Emlékszem rá, hogy Péternél megdöbbentően kicsi ellenállást jelentett a kar felemelése, ugyanakkor lefelé hozta a szokásost, most láttam miért. Nekem sajnos már csak az epdmből utángyárott tömítéseim maradtak (méretpontosak, ilyen volt az eredeti is), na ahhoz képest az újak úgy feszülnek a dugattyún, rossz volt ránézni.
Mindegy, úgyse nézegetem, teszik a dolgukat.

(#39763) Kávé Kálmán válasza Ábi (#39755) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Amugy meg igen. Balkezesek elonyben (a Pharos-nal is). Ez fix. Nezz ra a kepekre! Jozsi jobb kezzel nyakon ragadva epp jo iranyba stabilizalja az orlot, mig en (vagy mas jobb kezes) balkezzel nem ellent tartok, hanem csak szorongatom. Jozsi! Ez Nelkuled nem derulhetett volna ki. Jut eszembe, Neked kinszenvedes lehet a HG1. Jobbal tekerni, ballal rogziteni?

(#39764) Kávé Kálmán válasza Ábi (#39759) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Inspiralo volt a Pharos:

(#39765) soldier2 válasza Kávé Kálmán (#39763) üzenetére


soldier2
őstag

A balkezesség csak akkor előny, ha magas az ember fájdalomküszöbe. Ha ballal tartod, akkor tekerés közben a daráló el akar fordulni a kézről, amit kénytelen vagy izomból megtartani. Ha jobb kézzel fogod próbál rátekeredni a kezedre, így sokkal kisebb időmérő kell, cserébe nyomja a csontot mint állat. A képen is látszik, hogy bár tekerem (csak nekem sikerült a padon megállás nélkül) a mosolyom nem őszinte. Olyan nyomot hagyott a jobb kezemen, hogy 10 perc múlva is látszott. Van fotó is róla, feltehetitek, ha ki nem töröltétek :)

Hg1- amikor én gyerek voltam, még divat volt átszoktatni a balkezeseket, ez nálam részben sikerült, így szinte mindegy mit melyik kézzel csinálok (sokáig írni is ment mindkettővel, csak masfelé dőltek a betűk), így ez nem volt gond. Egy modern balkezes viszont próbálja ki mielőtt megveszi.

Kálmán: szétszedni én is bármit szétszedek. De össze is tudod rakni? (ezzel az idővel mára szerintem megkapod a piroslapot)

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39766) Ábi válasza Kávé Kálmán (#39764) üzenetére


Ábi
tag

Két hetesen én is szétszedtem a Pharost, mert zavart, hogy nem volt tökéletesen központos.
Szerencsére több gyártói video is segített ebben. Maga a művelet gyakorlott kezeknek nem vesz sok időt igénybe. Egyszerű és nagyszerű szerkezet. :)
[link]

[ Szerkesztve ]

(#39767) Ábi válasza soldier2 (#39765) üzenetére


Ábi
tag

Egy jó kávé mindent megér! :DDD

Én inkább maradok a izommunkánál!

[ Szerkesztve ]

(#39768) Ábi válasza Kávé Kálmán (#39764) üzenetére


Ábi
tag

Mennyire nehéz központosítani?

(#39769) jveres válasza hifis50 (#39744) üzenetére


jveres
csendes tag

Köszi. A duplakifolyós lemezt eszemben sincs használni, csakis nyitott karral.
A mai csapolások már egyre finomabbak lettek. Még nincs benne a karomban az "idő és az erő" ezért az egyes csapolások között 5-10 mp és 3-5 ml eltérés lett. Viszont a hibám arra jó volt, hogy egyazon kávéból 3 féle eszpresszót ittam :D persze az alap ízjegyek mellett. Ennél a kávénál (Monterosa yirgaceffe) egyszer sikerült a pörkölő által megadott ízjegyeket produkálnom (florális, bogyós gyümölcsös), egyszer a paljoc ugyanezenen kávéfajtát féle "traubis" lett és egyszer valahol a kettő között.
Be kell szereznem a hőmérőt, mert addig nem tudok finomhangolni, illetve a szűrőben töltést kell fejlesztenem, hogy egyenletesebben tudjam eloszlatni a darálmányt.

(#39770) Kávé Kálmán válasza Ábi (#39768) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Erre nagyon ugyeltek. Nem lehet hibazni. Amugy szuper lehetoseg valami odaverosebb szinre eloxalni mint a mostani nyers elox.

(#39771) vendingo válasza jveres (#39769) üzenetére


vendingo
veterán

PID-el használod te is?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#39772) jveres válasza vendingo (#39771) üzenetére


jveres
csendes tag

Nem. Először megnézem, hogy a beépített lehetőségekkel mire megyek, aztán legfeljebb majd utána lépek

(#39773) jveres válasza Ábi (#39759) üzenetére


jveres
csendes tag

Ez k..va jó lehetett!

(#39774) Toobee válasza Ábi (#39750) üzenetére


Toobee
veterán

Na, most jutottam el oda, hogy eladom az összes darálómat, kivéve a Wega-t és rendelek egy Pharos-t :)

Szóval van még eladó:

- Sirman daráló fél éves késekkel. Fix 30.000 Ft
- Cunill Marfil daráló tök új késekkel. Dózer eltávolítva, helyette műanyagból eszkábált rá az előző tulaj egy kis karbaőrlőt. Képet raktam fel régebben. Fix 30.000 Ft
- Obel EB AT az automatája kikötve, egyedül annyi maradt benne, hogy a csattogtatás 3-4. felvonása után újraindul, de ez pont jó a garatkisöprés miatt. Szép állapotban van, bordó színű és rakok fel képeket majd hétfő este róla, bár itt látszódik. Fix 40.000 Ft

Kávéfőző:

- Poccino Linea Uno dobozos, újszerű. Fix: 25.000 Ft

Egy nagy gondolat rágja még az agyamat: Catler ES9010. Paljoc: szerinted rotoszivattyús, első (tényleg használó) tulajos La Scala Eroica helyett lenne értelme? Látom ez már 58-as kosárral megy. Nekem a naked karon kívül más nem jöhet szóba, az csak gyári van hozzá, vagy lehet venni 5-8 ezer körül, mint a La Scala-hoz?

https://barbieripnk.hu/

(#39775) hifis50 válasza jveres (#39769) üzenetére


hifis50
csendes tag

A szűrőmagasító kész van, és a hőmérőmet is kölcsön tudom adni.

(#39776) soldier2 válasza Toobee (#39774) üzenetére


soldier2
őstag

Ha lenne 5-8k-ért feneketlen kar a Catlerhez, már Paljoc is vett volna :( Sajna nem nagyon van, legalábbis egy hónapja még nem volt.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39777) Z0mbi válasza kk831228 (#39758) üzenetére


Z0mbi
senior tag

Ja ilyenem van nekem is :). Epp a multheten esztergaltattam az egyik 58 asom 41 re... ehez a kosarhoz. 7.5 igy pont belemegy 15-20kg val....

(#39778) paljoc válasza Toobee (#39774) üzenetére


paljoc
tag

Nem tudok olcso nyitott karrol a catlerhez, csak a gyari horrort. Olyat amugy sztem rendelek egyet, egyszer elunk. De menjenek a sohivatalba akkor is, verlazito!:-)))
Nemtom, gyere el, probald ki, en senkit nem fogok rabeszelni a db catlerre. Szivesen megmutatom, kiprobalhato, teszt kavet is biztositom, de azt mindenki maga dontse el h szerinte jobb-e mint amit hasznal.

(#39779) kk831228 válasza Z0mbi (#39777) üzenetére


kk831228
addikt

:R

Itt mindenki olyan környéken lakik... :Y paljoc, fragola is... :Y Mint hanem is Magyarországon lettem volna... :B

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#39780) jveres válasza hifis50 (#39775) üzenetére


jveres
csendes tag

Köszi! Hét elején kereslek

[ Szerkesztve ]

(#39781) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

na, lett nekem is egy ranciliom. egy s27-es :DDD (meg valami irdatlan méretű expobar őrlő, még nem mertem megnézni, hogy "mit tud"). apropó, nem akar senki baristáskodni? induló söröző-kávézóba kellene egy ember, aki velünk vállalkozva viszi a kávés részt. :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#39782) fragola.6035 válasza Parci (#39781) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Az egykaros S24...S27 szerintem az egyik legjobb klasszik kávéhoz való gép.

https://caffe35.webnode.hu/

(#39783) Gosti válasza Parci (#39781) üzenetére


Gosti
csendes tag

Örök élet...unokád is látni fogja :)

[ Szerkesztve ]

yeahhh

(#39784) Parci válasza fragola.6035 (#39782) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szeretnék segítséget is kérni (fogalmam sincs, hogy milyen állapotban vannak), dobok privátot

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#39785) Gigi01 válasza adp (#39693) üzenetére


Gigi01
őstag

Megnéztem ez a videót.Elment a kedvem a kotyogóstól.
French press-t már nézegettem előtte is.Ezzel milyen kávé nyerhető,nem járnék jobban vele?

(#39786) adp válasza Gigi01 (#39785) üzenetére


adp
őstag

Hat ez a filter teljesen mas mint a presszo vagy akar a brikkas izvilag.
Menj be egy olyan kavezoba ahol keszitenek ilyen italt es kostold meg. Utana el tudod donteni, hogy bejon vagy sem.

(#39787) Kávé Kálmán válasza Gigi01 (#39785) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Kotyesszel, ha van kiserletezokedved es nem koveted el a klasszikus hibakat, nagyon finom kave keszitheto. Nem egy divatos eszkoz, csajozasra is csak korlatozottan alkalmas,ez teny.

(#39788) fragola.6035 válasza adp (#39786) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Én kb. 3 hónapja vettem filter cuccot. Kalitát választottam. Csak CasMo alapanyaggal használom egyre több sikerrel. A reggeli presszó után, napközben már szívesebben iszom filtert, mint presszót.

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#39789) Kávé Kálmán válasza soldier2 (#39765) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

"Kálmán: szétszedni én is bármit szétszedek. De össze is tudod rakni? (ezzel az idővel mára szerintem megkapod a piroslapot)"

Keves kiveteltol eltekintve (Brasilia Gradisca, Carimali Jollyna) eddig ossze is raktam, amit szejjelboritottam. Az Mahlgut-tal ma reggel mar oroltem, ugyanis osszerakva allapithato meg pontosan, hogy mennyivel lehet roviditeni az orlot. Kedden megszakertjuk a muhelyben.

A "piroslapot" es az "idot" nem ertem.

(#39790) jolti válasza Parci (#39781) üzenetére


jolti
senior tag

Én mennék, de olyan qurva messze laksz... :D

(#39791) Gigi01 válasza adp (#39786) üzenetére


Gigi01
őstag

Értem,akkor még egy kérdés. :DDD
Melyik verzióval oldódik ki kevesebb koffein?
A kotyogós ízvilágot szeretem,de egymás után elszoktam kortyolni 2 vagy 3 kávét is.

(#39792) adp válasza Gigi01 (#39791) üzenetére


adp
őstag

Minnel tovabb tart a kioldodas annal tobb koffein oldodik ki. Azt mondjak egy presszo fele annyi koffeint tartalmaz mint egy hosszukave, filter. De filter es filter kozt is sok a kulonbseg lehet koffeinben.
A kave fajtatol is fugg. Egy robuszta 2-2.5* -szer tobb koffeint is tartalmazhat mint egy arabika.
Egyebkent en szoktam olyan kotyogos is inni mint ami a videon szerepel, csak egyel kisebb verzioja. Na az az altalam elore 1-2 napra leorolt kavebol nagyon finomat csinal :) lilds bio kave, ha nem vagyok otthon akkor hasznalom kotyiba eleg kellemes, cukor nelkul sem keseru, viszont elore forralom a vizet, rezson fozom es kimerem a viz es a kv adagot. Ha ezekre nem figyelsz mint Kave Kalman is irta, ihatatlan sz@rt kapsz. De nem minden kave alkalmas kotyeszba. Pl amint linkeltel rome espresszo kifejezetten pocsek ( gondoloma robi tartalma nem birja a nagy hot) viszont presszonak, kapucsinonak nagyon kellemes es jo aru.

[ Szerkesztve ]

(#39793) adp válasza fragola.6035 (#39788) üzenetére


adp
őstag

Gondolom a sok javitas, tuning kozben mar unod a teszt presszokat :D :D

Irtam privatot :)

[ Szerkesztve ]

(#39794) bl4ze válasza Gigi01 (#39791) üzenetére


bl4ze
veterán

Akkor vegyél decafot. :)

.:. bl4ze .:.

(#39795) Gigi01 válasza adp (#39792) üzenetére


Gigi01
őstag

Én is felforralom a vizet,gázon főzöm,de nem ér ki a láng a kelleténél. ;)
A kávét nem mindig firssen darálom,kb. pár napra.

(#39794) bl4ze :Azt is iszok néha,de az nemolyan.Nem érzem a koffeinhatást. :)

(#39796) bl4ze válasza Gigi01 (#39795) üzenetére


bl4ze
veterán

Ja, boooocs ;)

.:. bl4ze .:.

(#39797) adp válasza Gigi01 (#39795) üzenetére


adp
őstag

De neked sima 'makdaralod' van ha jol remlik?!

[ Szerkesztve ]

(#39798) Gigi01 válasza adp (#39797) üzenetére


Gigi01
őstag

Igen,még az.Azt mindenképpen vesz most már,csak a főzőt nem tudom,hogy mit.

[ Szerkesztve ]

(#39799) kk831228


kk831228
addikt

Na megvolt a szimpla teszt az LM klón szűrővel... Elsőre se lett semmivel se rosszabb az eredmény, mint dupplával... Persze lehet a duppla is semmi amit csinálok de az már más tészta... Így már nem értem hogy miert mindíg az a ajánlás hogy inkább dupplát csapoljunk előbb mert az egyszerűbb... :F Ha meg van a normális szűrő/tamper akkor ugyanaz... Persze a gyári Gaggia szimpla tényleg használhatatlan... Mondtam is az expolygon-ba az eladó srácnak hogy azt nem lehet megtömöríteni normálisan... Erre nagyképűen mondta hogy túl van bonyolítva ez a szűrő dolog, mert hogy kellő barista hozzáállással meg lehet csinálni. Próbáltam magyarázni hogy szar a kiképzése a gyárinak de láttam hogy esélytelen... Meg hogy Gaggia-val nem is lehet normálisat húzni , na nem is erőlködtem tovább... :B Olyan nagy arca volt és kb. fogalma sincs ezekről a dolgokról...

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#39800) adp válasza kk831228 (#39799) üzenetére


adp
őstag

Ugyanezt tapasztaltam en is :D

Gigi01: mit tervezel venni?
Fentebbi posztba Toobee kollega igen jo orloket igen jo aron ad :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.