Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39951) landi válasza paljoc (#39943) üzenetére


landi
csendes tag

Huhh... mi a gond vele?

(#39952) paljoc válasza landi (#39951) üzenetére


paljoc
tag

Közel sem átlagos használat mellett, gyakorlatilag bő másfél éve nappal szinte folyamatosan be volt kapcsolva -- persze mikor nem használom egy darabig "elmegy alvóba", de akkor is 50 fokon tarja a bojlert kb./ -- és napi 8-16 kofit tuti lefőzött, de ha van ilyen számláló valami szerviz menüben, akkor onnan majd kiolvassák, mert kíváncsi vagyok hogy tényleg mennyi volt az annyi. Én kb. úgy érzékelem hogy egy átlagosnak mondható felhasználás kb. négyszeresét kaphatta.

A hiba hogy ma délben egy csapolásnál az OPV nem határolt 9 bárnál hanem felugrott maximumra a pumpa elhalkult, majd behalt valami, mert azóta ugyan berreg de nem ad vizet. Pumpa, OPV vagy mágnes szelep vagy ezek kombinációja…?
Nagyon kíváncsi vagyok mind a szervíz hozzáállására, mind a javítás gyorsaságára és módjára. /mi romlott el és milyen költség lenne ha nem garanciális lenne/
Így ahogy ígértem a sok jó tulajdonság megosztása mellett megírom az esetleges negatív tapasztalatokat, hibákat és azok orvosolásával kapcsolatos infókat is.

(#39953) ronin s8 válasza paljoc (#39952) üzenetére


ronin s8
senior tag

Persze,ez mind érdekes, de a szar az az szar, a műanyag az műanyag, ez van... :U

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#39954) paljoc válasza ronin s8 (#39953) üzenetére


paljoc
tag

Ez is egy rendkívül érdekes és értékes info, de engem spec. jobban érdekel h mi van vele konkrétan és milyen gyorsan /vagy lassan/ javítják majd meg.
/mivel anno a tesztelés alatti pozitív tapasztalatok "vegyes fogadtatásra találtak" itt a fórumon is, úgy érzem korrektnek, ha nyűgöm van vele azt is megosztom, de ezt már akkor is mondtam/

[ Szerkesztve ]

(#39955) ronin s8 válasza paljoc (#39954) üzenetére


ronin s8
senior tag

Érdekes utóagonizciónak nézünk elébe... Majd tudósíts, kérlek. ;]

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#39956) Surda- válasza ronin s8 (#39953) üzenetére


Surda-
őstag

Már a műanyag is szar?
Nem csak az alumínium, a réz, a bronz, a fa, az acél és a vas?
Kvaéletbe :W ;]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#39957) Toobee válasza paljoc (#39954) üzenetére


Toobee
veterán

Egy gépből kár messzemenő következtetéseket levonni. Biztos vagyok benne, hogy látott a már a történelem olyan Giotto-t, ami csak pár napig bírta, majd mehetett szervizbe.

https://barbieripnk.hu/

(#39958) soldier2 válasza levytee (#39946) üzenetére


soldier2
őstag

Kálmánnál nincs "gazdaságos" kategória. És amit szívott vele, meg az alapanyag ára...
Van egy sanda gyanúm, hogy külföldre megy majd a java. Én inkább a nyomásmérő projekt eredményét várom.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39959) paljoc válasza Surda- (#39956) üzenetére


paljoc
tag

Röpülőre fel ne üljön senki, van benne műanyag gazdagon... :O :DD

[ Szerkesztve ]

(#39960) ronin s8 válasza paljoc (#39959) üzenetére


ronin s8
senior tag

Bocs, nem kárövendek, csak valahogy annyira kiszámítható volt ez...

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#39961) Toobee válasza ronin s8 (#39960) üzenetére


Toobee
veterán

Monnyuk' az enyém is szervizben van, néhány műanyag idom csereérett benne, meg a termosztát. Állítólag az egyik kütyü annyira alul lett méretezve, hogy a cseredarab már fém. Kíváncsi leszek, hogy innentől rendben fog-e menni.

https://barbieripnk.hu/

(#39962) paljoc válasza Toobee (#39957) üzenetére


paljoc
tag

Nem, ilyen opv nyűgöt írtak külföldi fórumokon is anno, de ettől függetlenül még semmilyen következtetést nem vonok le hisz azt sem tudom mi baja, szétszedni meg nem akarom. A Stella is csinált ilyet egyszer, ott egy mágnesszelep romlott el, azt kicseréltem, de ezt nem piszkálom, mert van még rá bőven garancia, plusz tényleg érdekel hogy a szervízháttér milyen és milyen áron vannak az alkatrészek, pumpa, ilyesmi.

(#39963) Kávé Kálmán válasza simi.esp.28 (#39944) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Már megvolt. Ugyan nem feketével színezett fából. Nem igazán látványos. De a nagyobb porbléma az volt, hogy hulladék fából készült. A Faber Castell-nél ilyet nem találtam. A Tesco gazdaságos nem bírja ki a kések és a fordulatszámok okozta sokkot.

@radi8tor1 Azt is kipipáltuk. Már hordódongából is csináltunk tampernyelet. Az nagyon durván odaver. Elfogyott az alapanyag.

@soldier A jól sikerült előszériásokból 5 itthon talált gazdára

(#39964) Kávé Kálmán válasza levytee (#39946) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Ha a tamper-re vonatkozott, akkor 110-130$.

@soldier Csak a ceruzahegyezés után, de tuti jön az is (kicsit bonyolultabb téma). De addig is két kép, ami a shopra készült.

(#39965) levytee válasza Kávé Kálmán (#39964) üzenetére


levytee
csendes tag

Kálmán: igen arra vonatkozott.köszi

Soldier: itthon is bőven akad akinek az ára nem számít,sőt a sznobhatást ismerve,pont akkor veszik meg ha kellően drága.

levytee

(#39966) mester6 válasza Toobee (#39961) üzenetére


mester6
tag

Neked milyen Catler géped van?

(#39967) Toobee válasza mester6 (#39966) üzenetére


Toobee
veterán

8012-nek megfelelő Gastroback 42612.

https://barbieripnk.hu/

(#39968) levytee válasza Toobee (#39967) üzenetére


levytee
csendes tag

Kihez tudtad elküldeni szervizbe ?

levytee

(#39969) Toobee válasza levytee (#39968) üzenetére


Toobee
veterán

Simi-nél van. Úgy tudom nem szívesen ad a magyar képviselet alkatrészt, ha nem Catler felirat van a gépen, de megoldotta :)

https://barbieripnk.hu/

(#39970) levytee válasza Toobee (#39969) üzenetére


levytee
csendes tag

Igen én is így tudom, azért is érdeklődtem. Valaki már futotta itt a köröket a Gastrogépével.

levytee

(#39971) mgy


mgy
senior tag

Úgy utálom, mikor előkerül ez a szitálás téma, mindig megpróbálom, mindig bejön, aztán mindig ráunok pár nap múlva. Azt mondogatom, hogy az olasz benzinkutakon se csinálják, mégis jó. :D
Ráadásul cseréltem kést a sj-ban pár napja. Nem volt gázos "körömre" a régi sem, de az újjal, hát mit mondjak. És mi lesz itt, ha végre elfogy a két hónapja bontott, Omnia, menjország, biztosan!

Na de komolyan, segítsetek szitálásban kérlek, hogyan lehet gyorsan szépen csinálni. Tudom ezerszer volt már. :)

(#39972) soldier2 válasza mgy (#39971) üzenetére


soldier2
őstag

Beszerzel minél nagyobb lyukú teaszűrőt. Kosár - yoghurtos doboz - szita. Kiskanál nyelvével, akármivel kavarsz párat, és lent is van. Tényleg pár másodperc az egész. Vagy veszel Kalmártól egy mini habverőt, azzal osszekavarod, majd nagyon vékony tűvel, dróttal akármivel picit átmozgatod (ezt Hifistől tanultam, végeredmény tökéletes volt).

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39973) Kávé Kálmán válasza soldier2 (#39972) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Az sem art, ha a ceremonia vegen hattal a gepnek leterdepelve elmondasz 2 miatyankot es ciganykereket vetsz a negy egtaj iranyaba. De lehet, hogy nem hasznal.

Mi a esszeru magyarazata a hustuvel valo hokuszpokusz szuksegessegenek a habveres utan? Telleg nem ertem.

(#39974) mgy


mgy
senior tag

Köszönöm! A miatyánk amúgy is rám fér... :D

(#39975) soldier2 válasza Kávé Kálmán (#39973) üzenetére


soldier2
őstag

Mert habverőzés után maradnak dombok és völgyek a pogácsán, valamint ahol kiveszed a habverőt az is lazább. Én nem csinálom, mert lusta vagyok, de Hifisnek így vált be (Hg1 esetében ugye össze kell keverni az őrleményt, erre a hustű kevés, a habverő ideális. A finom munkára meg hústű vagy bármi más nagyon vékony). Ez is olyan, hogy mindenki másképp csinálja.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39976) mgy válasza soldier2 (#39975) üzenetére


mgy
senior tag

Amúgy én a hétvégén simán kivettem egy tortás villát a mellettem lévő fiókból, azzal intéztem mindent, a szitálást, habverőzést, hústűzést együtt. Így sem volt rossz, meglátjuk meddig éri meg fokozni.

(#39977) mclord


mclord
aktív tag

Graef cm 702 -es darálón gondolkodunk (előtte automata volt a tervbe , de egyre jobban hajlik párom a kávéfőző -daráló párosra), esetleg még a Iberital Challenge ami lehet vélemények aki esetleg használta bármelyiket? -teszteket már olvastam, de mindig jobban szeretem a valódi felhasználói élményt- köszönöm előre is :R

''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''

(#39978) soldier2 válasza mclord (#39977) üzenetére


soldier2
őstag

Ha belefér akkor Iberital, esetleg Lelit Fred (ugyanaz mint az Iberital, csak könnyebb rá skálát szerkeszteni, ha gyakran valtasz kávét, jól jön. Ha egyféle kedvenc kávéval eteted, nincs különbség. A Graef fokozatos, emiatt néha trükközni kell a mennyiséggel, mert az ideális lefolyás néha két fokozat közé esik. Cserébe úgy tudom valamivel halkabb.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39979) hifis50 válasza soldier2 (#39975) üzenetére


hifis50
csendes tag

A szitálásra én sem tudom rávenni magam, de a habverős kutyulás tényleg stabil még világos pörkölésű kávéknál is. (Egyébként nagy a különbség a világos és sötét(ebb) kávék között. Az utóbbiakkal nincs szükség bűvészkedésre.)
De az a tapasztalatom, hogy az őrlemény vízszintezésére, egyengetésére a kocogtatás akár oldalra, akár lefele csak ront a helyzeten. Ezért nálam az működik a legmegbízhatóbban, hogy a szűrőmagasítós, őrleménnyel teli szűrőt leteszem az asztalra, és hozzá sem nyúlok, amíg le nem tamperelem. (Tehát a magasítón keresztül tamperelek.) Ehez először a habverővel keverek, majd hogy egyenletesen vízszintes legyen az egész, a vékony dróttal. Szerintem ez sokkal elviselhetőbb macera, mint a szitálás, és mivel nyitott szűrőtartót használok, kellően kontrollálva van a dolog.
De a teljes képhez két kiegészítés:
49mm-es szűrőt használok, 58mm-nél még nem így csináltam, nem tudom, ott mi lenne ezzel a helyzet.
A kényes, világos pörköléseknél ebbe a szűrőbe is max 16g-ig tudok normális lefolyást produkálni, afelett bárhogy bonyolítok, nem jön össze. Lehet, hogy itt már tényleg csak a szitálás a megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#39980) soldier2 válasza hifis50 (#39979) üzenetére


soldier2
őstag

Jól emlékszem, hogy 14-15g-ot raksz a Strietman kosarába?

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39981) jveres válasza hifis50 (#39979) üzenetére


jveres
csendes tag

Én egyelőre a habverőt kihagyom, de a vékony tűvel (nálam hústű, de lehet, hogy "upgrade"-elnem kellene vékoynabb drótra) való eloszlatást nagyon meghálálja a csapolás. Enélkül lényegében teljesen reménytelen szép lefolyást produkálnom, amit ebben az esetben az íz is tükröz.
Az 58-as szűrőkosárral annó ugyanezt a módszert követtem és finomabb lett a végeredmény

(#39982) jveres válasza soldier2 (#39975) üzenetére


jveres
csendes tag

Szerintem a két eszköz alapvetően másra való
-habverő: rögösítés megszüntetése (ez a HG-One-nál nálam nem igazán játszik, mert nincs rög)
-hústű/drót/stb: az egyenletes eloszlatás biztosítása (szerintem ez daráló függetlenül mindig tud javítani a végeredményen)

(#39983) hifis50 válasza soldier2 (#39980) üzenetére


hifis50
csendes tag

15g-ot, ennyit ajánl Strietman is.
A vékony huzalom 0,2mm vastag, ez önmagában nem jó, csak a habverővel. Vagyis ha csak ezt használom, nem szép a lefolyás. De nagyon egyszerűen kiteríti, kivízszintezi az őrleményt úgy, hogy a szűrőmagasítót nem kell ehez levennem.

(#39984) mester6


mester6
tag

Van valakinek vásárlási tapasztalata ezzel a céggel:[link]
Én sajnos vásároltam egy Caravel dupla szűrőt, PayPal-al fizettem, árú pedig sehol! :F

[ Szerkesztve ]

(#39985) Ábi válasza mester6 (#39984) üzenetére


Ábi
tag

Jó, hogy szóltál!
Ez a cég is látókörömben volt Caravel ügyben.
Marad Francesco.

(#39986) mgy válasza mester6 (#39984) üzenetére


mgy
senior tag

Én is akartam tőlük vásárolni, még linkeltem is ide az oldalt.
De ha paypal, akkor azért védve vagy, nem?

(#39987) mester6 válasza mgy (#39986) üzenetére


mester6
tag

Még nem volt ilyen esetem. Most először kaptam azt a választ , hogy feladták , de csak normál levélként. Igazolni a postázást nem tudják. Ha végkép nem jön semmi, akkor talán reklamálhatok a PayPal-nál?

(#39988) mester6 válasza Ábi (#39985) üzenetére


mester6
tag

Francesconak van olyan oldala, ahol rendelhetek dupla szűrőt?

(#39989) soldier2 válasza mester6 (#39987) üzenetére


soldier2
őstag

Ha Paypalal fizettél, a pénzt visszakapod pár napon belül. A Paypal fiókon belül "open dispute" vagy hasonló fül alatt találod. Előbb a céggel próbálj egyeztetni, ha nem megy, akkor Paypalnál kell megnyitni a vitát.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39990) mester6 válasza soldier2 (#39989) üzenetére


mester6
tag

Igen most egyeztetek, ha nem hoz eredményt akkor a jó tanács szerint járok el. Köszi. :)

(#39991) Parci válasza mester6 (#39987) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha nem tudják igazolni semmivel, hogy feladták, akkor vissza fogod kapni a pénzed. az egyezkedésnél jelezd nekik, hogy oldjátok meg közösen blabla, de ha nem juttok dűlőre, akkor megy a dispute.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#39992) mester6 válasza Parci (#39991) üzenetére


mester6
tag

Ok! Köszi, bizakodom! :)

(#39993) tariattila válasza mester6 (#39988) üzenetére


tariattila
veterán

kalmárnak volt dupla.... electra...

szerk.: most olvasok vissza... Caravel... bocs az Pavoni volt...

Francesco holnap ad fel csomagot... korábban írtam, hogy akinek kell tőle valami az írjon....
nem biztos, hogy már meg tudja oldani...

[ Szerkesztve ]

(#39994) mclord válasza soldier2 (#39978) üzenetére


mclord
aktív tag

Gondolom többféle kávéval lesz tesztelve, hogy megtalálja párom a számára ideálist, baráti körömben mindenki másra esküszik csak párat kiemelve Pellini rosso/spicy italy /PelliniEspresso Bar Vivance :).

Én úgy is kenyai- Etiopot nyomom a Clever DRIPPER ben, vagy az ibrikben a mehmed efendit :)

[ Szerkesztve ]

''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''

(#39995) Kávé Kálmán válasza mester6 (#39988) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

SZia!

Én Ponte Vecchio-t használok. De abból a dupla csak a pucér :D szűrőtartóba illeszkedik (abból van néhány).

Üdv!

G.

(#39996) mester6 válasza tariattila (#39993) üzenetére


mester6
tag

Nemrégen van Caravelem, talán 3 hete. Amikor megérkezett mindjárt megrendeltem a dupla szűrőt, máj 5.-én
és azóta csak várok. Ma kezdtem egyeztetni. Normál a kapcsolat, csak a bizalmam csökken, viharos gyorsasággal. Talán van remény , hogy küldenek is, nem csak kommunikálják.
Ha lehet majd kérek segítséget, ha lezártam ezt a rendelést. :R
Egyszemélyes szűrőm van, de az valahogy nem az igazi. :N , legalább is nekem .

(#39997) mester6 válasza Kávé Kálmán (#39995) üzenetére


mester6
tag

Szia!
Köszönöm a javaslatot. Sajnos még nem pucér a szűrőtartóm, így most még nem választhatok Ponte Vecchio-t
Ha ebbe az irányba lépnék, jelentkezem. ;)
Köszi addig is! :K

[ Szerkesztve ]

(#39998) Toobee


Toobee
veterán

Továbbra is eladóak:

Sirman kávédaráló, fél éves késekkel 28.000 Ft:

Cunill Marfil új késekkel 30.000 Ft:

Obel EB AT 38.000 Ft:

Turmix TX10 szinte gyári állapotban gőzkarral, lali.hu tamperrel. Alku nincs, fix 50.000 Ft. Egy kartömítés kell hozzá, én nem használtam a vétel óta (1-2 éve). Azt hiszem mikor elhintettem legutóbb, hogy lehet eladó lesz, akkor Parci írt rám először. Majd szól, hogy végül kell-e neki :)

Poccino Linea Uno dobozos, újszerű. Fix: 25.000 Ft

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#39999) Parci válasza Toobee (#39998) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kell a turmix, szori mindenkitől :B

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#40000) zolnagy válasza Parci (#39999) üzenetére


zolnagy
őstag

Majd csinálj egy összehasonlítást a QM-el, ha nem gond. Kíváncsi vagyok a véleményedre.

40000 :Y

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.