Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39901) vicces


vicces
addikt

ma végre lejött az első eszpresszóm! de elég kacifántos módon. nem harmadszorra, hanem kb tizedszerre sikerült a főzet. először a szimplaszűrővel próbálkoztam, de nagyon nem akart összejönni, majd begurultam és kicseréltem a duplára, beleraktam vagy 15-16 grammot. jól ráfeküdtem a tamperre és inditottam a gépet. aztán megtörtént a csoda. lejött egy dupla eszpresszó. a mennyiséget nem mértem, de kb 80 ml körül volt. a 20 másodperc után szőkölt ki teljesen. szép krémes kv lett. az asszony is megdicsérte az izét. én meg örömömben pár perc ízlelgetés után le is guritottam az egész duplát, este fél 6kor. most eshetek neki a grappának ami még van itthon, hogy legyen ami lenyom alvás elött. :K

ma az olasz ügyfeleknél elszóltam magam, hogy milyen gépet vettem, meg hogy melyik országból küldték és egyből felcsillant a főpincér szeme mikor meghallotta. szerintem egyből pár fokkal jobb barát lettem náluk. majd elmeséltem, hogy nem tudok még főzni vele, mert nincs őrlőm és a bolti kávé nem passzol hozzá. mondta, várjak! erre kirohant az ember én pedig addig ittam tovább a kávémat. visszajött egy kiszállitásos mártástartóval. szóval neki kezdett nekem kávét őrölni. :Y és mondta, hogy amig megjönnek a hiányzók holmik addig tudok igy már kávézni otthon is. :Y

és mire hazaértem a szomszéd át is vette az őrlöt, meg a tampert, meg a tejes kiöntőt. a tamper 58 mm-es de pici rés még van a kosár szélénél. azt hittem, hogy passzentosabb lesz.

[ Szerkesztve ]

:)

(#39902) soldier2 válasza vicces (#39901) üzenetére


soldier2
őstag

Sok sikert vele. Kicsit finomítanod kell még a darálón, de majd belejössz mint kiskutya az ugatásba.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39903) excalibur36


excalibur36
senior tag

Sziasztok!

Találtam egy ilyen kávéfőzőt, kicsit le van harcolva, illetve néhány dolog nem működik rajta...





Problémák:
- gőzcső kijár, rögzíteni kellene
- kávépogácsa felé nem megy víz
- csepptálca csúnya, pattog le a festék

Ami megy:
- PID működik
- vizet forralja, vízpumpa leszívja a tartályból
- gőzcső felé megy a víz és a gőz is

Szerintetek meglehet ezt csináltatni, vagy érdemes, illetve ha igen, akkor kivel?

[ Szerkesztve ]

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#39904) soldier2 válasza excalibur36 (#39903) üzenetére


soldier2
őstag

Ha olcsón adják, megéri foglalkozni vele, de amilyen ramaty állapotban van kívül, vsz olyan belül is. Ha szerencséd van viszont, akkor nincs szétsavazva a belseje, mert életében nem látott vízkőoldót/terszonetet, de egyéb tisztítószert sem :) Zsákbamacska a köbön, de akár jól is kijöhetsz belőle. A Fragola által hirdetett piros kancsós klasszik ehhez képest garanciális zsír új termék :)
Ha megveszed, és nem vágsz bele személyesen a javításnak akkor keresd Simit vagy Fragolát. Ha idejük engedi, megbírkóznak a feladattal. A fenyezest 10k körül újra tudod fújatni, ha megveszed, de számold bele a vásárlásnál. Jelen állapotában a küszöbön túl nem jutna nálunk, asszony kirakná a kutyához.
Hogy valaki aki pidre, Variora költ hogyan hagyja így lepusztulni, jó kérdés. Mintha egy kollégiumi szobában szolgált volna.

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39905) Bazsee71 válasza excalibur36 (#39903) üzenetére


Bazsee71
őstag

A villámárat szerintem nem éri meg. Ki tudja még mi bukkan elő, mikor nekiállsz rendbe rakatni. Előélete sem ismert, nem tudni ki PID-elte: nem túl biztató, hogy a vezérlő csak úgy csupaszon oda van ragasztva az oldalára, lehet belül sem volt sokkal igényesebb a szerelő.

Akivel személyes tapasztalatom van: fragola.6035. Szervizel, árul felújított és tuningolt gépeket, illetve mindenféle hasznos és jó minőségű kiegészítőt, méghozzá kedvező áron. Érdemes követni a fórumot, fel-felbukkannak itt igen jó vételek, amikkel nem vállalsz rizikót. ;)

(#39904) soldier2í. nálunk asszonynál a CM702-nek áll rosszul a szénája, lassan muszáj lesz egy csendesebb darabra váltani. Nem egyszerű sztori, mert ár/érték arányban nem egyszerű hasonlót találni...egy Ábi-féle Caravel-Pharos lenne ilyen szempontból a nyerő páros. :U

[ Szerkesztve ]

(#39906) excalibur36


excalibur36
senior tag

Köszönöm mindenkinek a választ!
Gyakorlatilag én is így gondoltam a dolgot, mit ahogy ti is leírtátok... :)
Vadászok tovább, hátha felbukkan egy out of box állapotú olcsó baby twin... :D

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#39907) adriankoooo válasza adriankoooo (#39887) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Azt hiszem a rézcsövezés hatása, hogy most egyáltalán nem szőkül a KV még hosszú 30-35mp-s csapoláskor se. A hőmérséklet a PID szerint 1-2 fokot esik most már csak a végére.

(#39908) adp válasza Bazsee71 (#39905) üzenetére


adp
őstag

Villamaron ugyse venne meg senki sem.
De nem lehet rossz vetel az alatt ha jo a bojler. A gozkar felfogatas sztem aki ugyes annak filleres dolog.
A csepptalca sajnos ennel a fajtanal nagyon gyenge... Nekem is krateres pedig az elozo gazdaja is figyelt ra, es felujitotta kozben. A pid beszereles onmagaban 20k korul van. Sztem 20-25ot meger ha jo a bojlere

(#39909) excalibur36


excalibur36
senior tag

Sziasztok!

Mit jelentenek ezek és mire, miért jó?
3 járatú szelep
Állítható OPV

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#39910) 5381 válasza excalibur36 (#39909) üzenetére


5381
aktív tag

Az egy mondatos válasz helyett, itt az OPV leírása :P

[ Szerkesztve ]

(#39911) excalibur36 válasza 5381 (#39910) üzenetére


excalibur36
senior tag

Köszönöm, így már értem!
Azt olvastam, hogy a jó kávénak 9 bar nyomás kel, afölött nem jó...akkor mi szükség a 15 barra, illetve ez a 9 bar elég az E.S.E. pod hoz is?
Még valami... az olyan géphez amihez nyomásfokozós szűrő van gyárilag, abba belelehet tenni egy sima szűrőt, vagyis olyat ami nem nyomásfokozós, tökéletesen fog működni a kávéfőzése?

[ Szerkesztve ]

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#39912) vicces válasza 5381 (#39910) üzenetére


vicces
addikt

ez jó linkajánló volt.
pont ilyen problémám van. a szimpla szűrővel nem tudok főzni.a duplával csak-csak.
megindul a kv. gyönyörű szép a szine, majd oyan 15 másodperc körül elkezd kivilágosodni. durvábbra hiába örlöm mert akkor már eleve igy indul.
valamint a rancilio minden főzetnél kispriccel az aljába egy kis mennyiségű vizet, vagy kávés vizet a gyűjtő tálcába. már vettem külön egy műanyag tálkát, hogy ne a gyári fém tálcát és a csészetartót rohasszam, de úgy tűnik nem úszom meg a vizeskedést. mindig folyik hátulról a burkolat mögül az alsó tálcába. ez normális vagy én csinálok valamit rosszul. lehet túl erősen tamperelek?

[ Szerkesztve ]

:)

(#39913) vicces válasza vicces (#39912) üzenetére


vicces
addikt

találtam leirást és pont a gépemhez, hogy mik ezek a szelepek. a hétvégén pörögni fog a villanyóra ;]

3utas szelep, opv

[ Szerkesztve ]

:)

(#39914) Deadzone41 válasza vicces (#39912) üzenetére


Deadzone41
őstag

Ne a színét nézegesd, hanem kóstolj. Mindenki remeg azon, hogy szőkül a lefolyás, aztán lehet pont akkor csorogna a "sweetness" a pohárba, de a csapolás idő előtt le van állítva mert "úristen szőkül".

(#39915) levytee


levytee
csendes tag

Nekem is szőke, de finom. :-) végülis csak ez számít,ja és nem fehér csészébe csak szimpla retro kávés üvegpohárból, csészéből is kóstoltam,de nem éreztem különbséget. :-)

levytee

(#39916) soldier2 válasza vicces (#39912) üzenetére


soldier2
őstag

A Rancilio kispriccel a gép aljába...
Ha ez azt jelenti, hogy a csapolás végén kis kávés víz megy a csepptálcába, akkor az a háromutas szelep miatt van. Teszi a dolgát, örülj neki.
Amíg a dupla nem megy 10-ből 10x, addig a szimplát hanyagold, olyan mint a duplával sosem lesz, de sok gyakorlással meg lehet inni. Vst 7g klón szűrővel, 41 mm-es tömörítővel már kozelíthető (ide egy megfelelő szűrőmagasító is ajánlott.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39917) levytee


levytee
csendes tag

Nem lesz a tálcának semmi baja, borítsd ki ha végeztél,kiöblít,szárazra törlöd,és alatta is és örök darab.

levytee

(#39918) vicces válasza soldier2 (#39916) üzenetére


vicces
addikt

igyak duplát? ma asszony is lenyomott egy csészével a dupla szűrősből. sajnálta kiönteni. :C aztán később nem számoltam, de nagyon sokat húztam a szimplával. 2 egyforma nem akart sikerülni. a mérlegem is csak egész grammokat mér. gondolom a tampererelésnél rontom el. 100 gramm kávét igy biztos ellőttem. de maradok a szimplánál. holnap folytatom. de kiönteni már nem fogok kvt, csak ha már annyira szörnyen sikerül. :K

[ Szerkesztve ]

:)

(#39919) 5381 válasza vicces (#39918) üzenetére


5381
aktív tag

Én duplákat iszok. Finom, lecsúszik. Arabika, eszpresszóként elég lightos még duplában is. Nem bántja a gyomrom, nem tart ébren sem.

[ Szerkesztve ]

(#39920) ronin s8 válasza excalibur36 (#39911) üzenetére


ronin s8
senior tag

Ez a 9 bar egy technikai adat. Van olyan gép, ami elmegy vele, van olyan, ami 11-gyel üzemel jól. Alatta és felette valóban nem "olyan" a kávé, de eltérések lehetnek. Pl. az E61/HX-ek inkább 10,5 barral mennek, és az összes kisgép (rezgőpumpások), de az ipari nagygépeknek elég a 9 is. Olyan profi gépek is vannak (La Marzocco és társai), amikkel nyomásprofilozni is lehet, tehát egy shot-ot különböző nyomásokon lenyomni, vagy változtatni a shot közben a nyomást. A kézi karosoknál (La Pavoni, Cremina, Caravel, stb.) szintén más lesz az effektív nyomás... Azt hiszem (de ezt majd más...), a podosok 15 bár körül nyomják.

Igen, a nyomásfokozót ki lehet venni, és egy rendes szűrőkosarat lehet helyette használni. Viszont a gépnek is jónak kell lennie (lásd: ajánlott lista!).

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#39921) excalibur36 válasza ronin s8 (#39920) üzenetére


excalibur36
senior tag

Arra az elhatározásra jutottam, hogy beruházok egy Lelit Anna PL41TEM gépre...

körül néztem és arra jutotta, hogy ebben az ársávban ár-érték arányt, szolgáltatást és minőséget figyelembe véve nincs jobb választás ennél a gépnél!

Esetleg ha a használatával kapcsolatban van valamilyen infód, (vagy valaki másnak) tanácsod, azt megköszönném ha megosztanád velem.

A szűrője nyomásfokozós, vagy sima?

Mivel a főzés nem áll le automatikusan, így mennyi idő után kell leállítani, vagy mikor?

Az E.S.E. pod jól használható benne, jó kávét főz belőle?

Lehet venni hozzá Lelit MC747 filter Plus 70l vízhez vízlágyítót... ezt érdemes megvenni hozzá, illetve ez meddig jó, meddig lehet használni?

Milyen finomságú őrleményt jó használni hozzá?

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#39922) Parci válasza excalibur36 (#39921) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tényleg nem akarok udvariatlan lenni, de a kérdéseid olvasva egyszerűen nem értem, hogy hogyan tudtad megállapítani, hogy "hogy ebben az ársávban ár-érték arányt, szolgáltatást és minőséget figyelembe véve nincs jobb választás ennél a gépnél!"

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#39923) excalibur36 válasza Parci (#39922) üzenetére


excalibur36
senior tag

ez az én szubjektív véleményem... :)
Én ezt így gondolom...

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#39924) 5381 válasza excalibur36 (#39923) üzenetére


5381
aktív tag

Mostanában nem néztem árakat, de jó választás lehet, ráadásul gyárilag benne van a PID. A forgalmazó fórumán sokkal több infót beszerezhetsz, érdemes ott is olvasgatni, akár kérdezni. Kalkulálj hozzá megfelelő darálót, meg egy-két apróság még lehet kelleni fog. A vízlágyító sem árthat...

(#39925) Parci válasza excalibur36 (#39923) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez oké, de közben olyasmiket kérdezel, amiből az látszik, hogy nagyon kezdő vagy. akik jellemzően nem tudják még ténylegesen, hogy melyik gép miért jobb-rosszabb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#39926) adp válasza excalibur36 (#39921) üzenetére


adp
őstag

Csak podozni akarsz? Felesleges akkor neked az a Lelit.
Hasznaltam 50 alatt lehet kapni erre a celra teljesen megfelelo gepeket.
Alapvetoen podhoz podos gep kell, normal presszohoz karos gep. Mint fent irtak mas a nyomas stb stb.
Ha meggondoltad magad es karost akarsz,akkor jofogas tele van most gaggiakkal van 1-2 pides is, es itt a forumon is arulnak ami meg megbizhato is :)

[ Szerkesztve ]

(#39927) soldier2 válasza excalibur36 (#39921) üzenetére


soldier2
őstag

Elhatarozásod dícséretes :)

Ez igaz is, ha hozzáteszed, hogy új, garanciális gépek között nézelődsz.

Normál dupla és szimpla szűrővel szállítják, és azt hiszem rendes tömörítővel is.

Csapolást akkor állítod le, ha már lejött a kívánt mennyiség (ritkán szokás a 25-30s sávon kívül leállítani)

ESE pod nem használható jól, csapnivaló lesz az elkészült ital, szükségmegoldásnak sem ajánlott. De ez mindegyik nem ese podos gépre igaz

Vízlágyítót lehet venni, és érdemes is, ha nem akarod szűrt vízzel táplálni.

Őrlemény finomsága olyan legyen, hogy a megfelelő mennyiségű kávé jöjjön le az adott idő alatt. Ezért mindenképp kell megfelelő daráló is (pl Lelit Fred, Iberital, Graef, Imat Lux stb)

Parcinak minden bizonnyal igaza van az előző hozzászólásában.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39928) vicces


vicces
addikt

akárhogy próbálkozok, nekem csak ilyen 15 másodperces eszpresszó sikerül. ha kivárom a 25 másodpercet akkor egy nagyon hig valami lesz az eredmény. mindegy melyik szűrővel próbálkozok. az örlőt - cm800 - már 5-ös fokozaton használom. irtátok már, hogy ezt az őrlőt 10-es körül kell használni. a tamperelés 15 kilo vagy több, ezt ugye nem tudom hajszálpontosan lemérni a szobai mérlegen.
szerintem kifogtam egy rosszul beállitott kávéfőzőt. a tegnapi fél kilós sidamói kávéból már alig van. :(((

[ Szerkesztve ]

:)

(#39929) adp válasza vicces (#39928) üzenetére


adp
őstag

Hat akkor menj le 2-3 ra es ugy probald. Ha ezen a fajtan lehet alatettel szorakozni akkor tegyel ala. Az osszefoglaloban benne van, pontosan, hogy kell

[ Szerkesztve ]

(#39930) t-bali3 válasza vicces (#39928) üzenetére


t-bali3
senior tag

Dobozból kivéve, mindenkinek máshogyan van belőve a darálási finomság. A 10-es fokozat így nem helytálló mindenkinek, nekem 6-2 között vannak a duplára használható fokozataim. Elviekben állítható a kések távolsága, gyakorlatban nekem nem sikerült érezhetően változtatnom rajta.

Másoknak sikerült, olvass utána itt a fórumon, hogyan kell. Weboldalon németül van.

(#39929) adp
Ez nem alátétes változat.

[ Szerkesztve ]

(#39931) fragola.6035 válasza vicces (#39928) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

A hiba biztosan nem a kávégépben van.
Tekerd le azt a Graef-ot olyan finomra, hogy befulladjon a gép, aztán onnan menj felfelé!

https://caffe35.webnode.hu/

(#39932) excalibur36 válasza soldier2 (#39927) üzenetére


excalibur36
senior tag

Ami a pod kávéfőzést illet...
Azért kérdeztem, mert arra gondoltam, hogy hétköznap reggelenként, hogy ne keljen a darálóval hangoskodni csak be teszek egy podot és kész. délután és hétvégén meg darálok kávét és azt főzöm.
Így, erre sem lehet használni?

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#39933) soldier2 válasza vicces (#39928) üzenetére


soldier2
őstag

Az egyes darálók közti beállítások nem összehasonlíthatók. Finomítani kell 2-3 fokozatos lépésekben. A Sidamoért kár, nem gyakorlásra való kávé. Kevésbé háklisak a klasszikus blendek. Nekem a Paljoc Choco madness gyakorolni jó volt anno. Sok türelem, némi kávé és jó lesz

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39934) adp válasza excalibur36 (#39932) üzenetére


adp
őstag

Ha megtanulsz jo presszot kesziteni, jo kavebol egy ido utan ugysem fog izleni a pod igy keszitve ( en ezt tapasztaltam) de szerintem az ilyen podos tema helyett meg az is sokkal jobb hogyha lefekves elott ledaralod a kavet reggelre legmentesen lezarod, de hidd el egy ido utan ez is erezhetoen kevesebb lesz mint a frissen orlot es frissen fozott ital!!

(#39935) vendingo


vendingo
veterán

Lesz egy eladó rézkazános Faema family gépem, ha valakit érdekel. Jelenleg siminél van felújításon.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#39936) vicces


vicces
addikt

megnéztem az őrlő csomagolását, de nincs benne alátét. direkt ilyen esetekre nem dobok el soha csomagolást legalább 6 hónapig biztosan. szétkaptam a darálót és az őrlőmű külső gyűrűjén is lehet állitani. van rajta fine - corse felirat. azon csavartam szerintem a fine irányba, bár ez nem volt egészen egyértelmű. nem is mertem sokat, nehogy a 2 kés összeérjen. a külső állitó most 4-esen van. lehet kellett volna még állitani. most kb stimmel a főzet mennyisége, de inkább a 30ml felett van. az őrlőt legfinomabbra állitva alig jött pár csepp. fura, hogy a sok és a nagyon kevés között csak kb 6-7 használható fokozat van ezen a cm800-on. már értem miért belépő kategória.
viszont már az asszonnyal nagyon jól érezzük a 30 és 40 ml közötti izkülönbséget - 25 másodperces főzetekkel. :C egyik sem rossz izre, de bizony számit minden csepp viz. :K

:)

(#39937) 5381 válasza vicces (#39936) üzenetére


5381
aktív tag

Nekem Lux darálóm van és ott is akad olyan kávé, amit két fokozat közt kellene őrölni. Ilyenkor én a kávé mennyiségével és(bár tudom, hogy nem illik) a tömörítés erősségével szoktam játszani.

(#39938) soldier2 válasza vicces (#39936) üzenetére


soldier2
őstag

Na ugye?... Megy ez. A megfelelő lefolyással meg úgy tudsz játszani ha épp 2 fokozat közt lenne az ideális, hogy kicsit többet, vagy kevesebbet pakolsz a kosárba. Próbáld fél grammonként.

Látom megelőztek :) a tömörítés legyen ugyanolyan kezdetben. Utána lehet játszani vele, de kezdetben legyen egy jó közepes. A 13-15kg-ot fürdőszoba mérlegen tudod begyakorolni. Nem is olyan egyszerű, meglátod.

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#39939) Kávé Kálmán


Kávé Kálmán
tag

Még mindig nem széria érett. A fontolva haladók közé tartozom. Hátha nem büntet meg a piac. Elég vérpisilős, volt/van néhány masszív buktatója a projektnek.

Hogy tetszik?

(#39940) 5381 válasza Kávé Kálmán (#39939) üzenetére


5381
aktív tag

Szerintem ötletes! A színesek kellően látványosak, "divatosak", a sima grafitos még nekem is kellene :C

(#39941) vicces válasza soldier2 (#39938) üzenetére


vicces
addikt

cm800 finombeállitás

Én is így állítottam de nem eleget. Elfogyasztása ez a kV és nekiesek megint a hangolasnak. De sok már nem lehet a gépben a finom őrlés irányába.

:)

(#39942) t-bali3 válasza t-bali3 (#39846) üzenetére


t-bali3
senior tag

A kis EVO nem tud megbirkózni a Jamaican Blue Mt-vel. A lefolyás már jó, de nagyon kellene egy PID. Szerintem most túl sok a hő, hiába csapolok előtte. Találomra lehet, hogy összejön majd egy jó shot, de ez így nem érte meg.

Hozzáteszem a kávé sem tűnik egyelőre olyannak, ami megéri a hypeot, amit kap. A Kona sokkal szimpibb volt.

(#39941) vicces
Egyes fórumtagok 4-5-öt is tekertek rajta, úgy lett jó. Én próbáltam többet is, kevesebbet is, de nagy változást nem tapasztaltam.

[ Szerkesztve ]

(#39943) paljoc


paljoc
tag

Besz@rt a Catler dual boiler, lesz szerviztapasztalat nemsokara!:-) Milyen jol jön ilyenkor egy lali pid-es gaggia!!

[ Szerkesztve ]

(#39944) simi.esp.28 válasza Kávé Kálmán (#39939) üzenetére


simi.esp.28
csendes tag

Jó-jó de majd ha ilyenekből csinálsz egyet, az lesz az igazi:

;)

Jól néznek ki amúgy, a fekete színest elfogadnám.

(#39945) Krilehor


Krilehor
tag

Sziasztok, van egy hónapos (kb 5x használt) IMS The Single 58mm h20.5 szimpla szűrőm eladó 4000ft-ért vagy elcserélném egy IMS The Single 58mm h21.5-re. Személyesen Pécsen vagy környékén átvehető.

(#39946) levytee


levytee
csendes tag

Szép, de milyen ársávban gondolkozhatunk?

levytee

(#39947) radi8tor válasza Kávé Kálmán (#39939) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Natúr fa, azokból is lehet szépet varázsolni mondjuk valami nem hétköznapi fából.

⭐ Stella

(#39948) Parci válasza paljoc (#39943) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ajjaj... kezdődik :F

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#39949) ronin s8 válasza paljoc (#39943) üzenetére


ronin s8
senior tag

Uff, ez hamarabb jött, mint jósoltam... :U

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#39950) Ábi válasza paljoc (#39943) üzenetére


Ábi
tag

Mennyi csapoláson vagy túl?
Ez a gép azért nem átlagos használatot kapott eddig.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.