Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40551) HaDeSzKa válasza adp (#40545) üzenetére


HaDeSzKa
csendes tag

Ne vedd sértésnek, de ezt a mondatot már nagyon unom... 3 hónapja keresek jól kinéző, minőségi használt darálót, és pár hete főzőt. Vagy nem tudom hol keressem, vagy egyszerűen nincs.
Lehet, hogy Te nagyon jól jártál, mert éppen akkor pont olyat árultak, amit kerestél, de szerintem jelenleg többen olvassák ezt a fórumot gépet keresve, mint amennyi a használt piacon van. És tényleg ne sértődj meg, segítségért jöttem ide, nem semmit mondó üres frázisokért (használtan jobb készletet lehet összerakni), én is sejtem, de biztos béna vagyok, vagy nem olvastam vissza 100 oldalt, ezért nem találom azokat a sokkal jobb használt cuccokat...

(#40552) Parci válasza HaDeSzKa (#40551) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a daráló nehéz ügy, arra sajnos várni kell. a gép könnyebb, az meglesz jól. én nem vennék újonnan ilyen izét, pid nélkül fájni fog, pid-del meg a rézcsövezett gaggia classic nem véletlenül sláger most. szegeden a gaggia alumíniumja mérgező, de ha nem szegedi vagy, ezzel szerencsére nem kell foglalkoznod.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#40553) looser válasza HaDeSzKa (#40551) üzenetére


looser
addikt

Biddeltem egy hónapja ebay-en egy Silvia + Rocky párosra. 300£ -nál hagytam abba (+25 a szállítás), 400-ért vitték. Utólag bánom, de biztos vagyok abban, hogy azóta is voltak jó ajánlatok.
Anitából melyiket? PID-del vagy anélkülit szeretnétek? Ez egyébként egy roppant hasznos holmi, a víz hőfokát szabályozhatjátok vele. Semmi vudu nincs mögötte, annyi, hogy minden kávénak van egy hőfok, amelyen a legtökéletesebb a kioldódás, az íz, az állag. A világosabb pörkölések jellemzően alacsonyabb hőfokon, a sötétebbek magasabb hőfokon olyanok, ahogy azt a pörkölő elképzelte. Persze ez sem ökölszabály és ez a szép benne, hogy lehet kísérletezni. Az angol espresso wiki oldalon van egy táblázat, ez leírja a standardokat (kávémennyiség, fejből kilépő víz hőmérséklete, pohárban lévő ital hőmérséklete, a víznyomás, amivel átpréselődik a kávépogácsán a forró víz, lefolyási idő, kész ital mennyisége) a de ez persze csak ajánlás, nyugodtan el lehet térni tőle. A saját készülékem egy Gaggia Baby, most van szakembernél, aki PID-del látja el. Én mindenképpen azt a változatot ajánlom nektek. Hajrá és sok örömet vele!

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#40554) soldier2 válasza HaDeSzKa (#40551) üzenetére


soldier2
őstag

Ha asszony beengedi, az avx-en van egy rézbojleres Faema Family. Pid-el vagy anélkül is az egy nagyon jó gép. Daráló meg sajnos nagyon ritkán van, néha 1-1 Super Jolly (avx-en most is van) de az sokaknak túl nagy.

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#40555) HaDeSzKa válasza Parci (#40552) üzenetére


HaDeSzKa
csendes tag

Hát ez az... meguntam 3 hónap után a várakozást...
Lehet korábban elrontotta a nevét a Lelit, de az új termékeikről alig találni infót, talán félnek tőle az emberek. Jelenleg azt gondolom (a magam kis naivitásával), hogy most javítani próbálnak a kialakult képen és elfogadható áron (újak között) jobb minőséget adnak (gyári PID, réz belső, 3way, OPV a kazán előtt), és azt is szem előtt tartom, hogy nekem ez lesz a belépő készletem.

És mielőtt megvádoltok, nem vagyok a Lelit marketingese, de nekem az is fontos, hogy néz ki a gép... Vagyis az fontos, hogy Feleségemet jó érzéssel töltse el a látvány, ezért nem jöhet szóba egy ütött-kopott, egyébként nagyon jó belső állapotú és minőségű használt masina...

(#40556) levytee válasza HaDeSzKa (#40551) üzenetére


levytee
csendes tag

Én innen vettem, gyorsak. A PID-et és rézcsőt itthon rakták bele, így a szenzor is tuti jó helyen van. Minden más ízlés dolga... nekem pont, hogy nagyon nem tetszik az ami neked. A kidolgozásukat nézd meg, a képek lehet nem adják vissza a valóságot.

[én a rancilio silviat és luxot vettem meg, akkor kicsit olcsóbb is votl]

levytee

(#40557) soldier2 válasza HaDeSzKa (#40555) üzenetére


soldier2
őstag

Ütött kopott külső ne legyen "dealbraker". Engem is majdnem elhajtottak a kopott gaggiával, majd lefújattam egy autófényezővel, szebb lett mint az új. A Logó ilyenkor oda, de üsse kavics (esetleg ablakolod a logót.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#40558) levytee válasza Parci (#40552) üzenetére


levytee
csendes tag

Ha az alupara beüt akkor is nekem a használt Rancilio Nancy még ami nagyon bejön, ha újra kezdeném arra mozdulnék (fragola hátha tudna szerezni). Valahogy nem sokat olvasni itt róla, lehet nincs belőle sok, vagy valami negatívum lenne vele?

Hadeszka:
[itt egy baby eladó hátha az asszonynak teccik]

[ Szerkesztve ]

levytee

(#40559) ronin s8 válasza Parci (#40552) üzenetére


ronin s8
senior tag

:DDD

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#40560) Parci válasza levytee (#40558) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egy ideje "elfogytak". amúgy jó gép, nekem is volt, az első gépem volt konkrétan, nagyon szerettem :K

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#40561) Parci válasza HaDeSzKa (#40555) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem tudom, erre a filozófiai eszmefuttatásra, hogy egy gyártó mikor és mit csinál és most miért ilyen vagy olyan valószínűleg, nem lehet mit mondani. a kis lelcsi egyébként szerintem inkább olcsónak néz ki valamelyest, de ha szépnek találod, akkor gondolom az egyszerű + inox formák tetszenek. ergo goto gaggia classic. vagy vegyél gyárilag butább gépet, de szenvedni fogsz pid nélkül. és a 2,5 decis rézbojler sem túl nagy, az ugye más elven hasít, mint a gaggia, elfér(ne) a 3,5 deci is simán.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#40562) kk831228 válasza levytee (#40556) üzenetére


kk831228
addikt

Az a silvia nagyon baráti... : :Y [link]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#40563) levytee válasza kk831228 (#40562) üzenetére


levytee
csendes tag

Én a Lux-xal együtt fizettem 540€+8€ szállítást. Na az volt csak a baráti. Most jelenleg 600+8. A Lux-ot átvette egy fórumos "kolléga".

[ezt]

levytee

(#40564) adp válasza HaDeSzKa (#40551) üzenetére


adp
őstag

Nem veszem sertesnek.
En csak meg akarlak kimelni egy nem igazan jo veteltol. Sehol nem ajanjak az egybe epitett gepet. En ujat nem is vennek mert fele annyi a hasznalt es ez nem tv, hogyha elromlik a kepcso lehet kidobni mert nem eri meg javitani. Az utolagos pideles meg akar jobb is lehet mint a gyari. Foleg ha mar egyszerre rezcsoves is.
Ez tenyleg olyan, hogy jol ki kell fogni. Fragolara irj ra, multkor meg volt neki 2 vagy 3 gyonyoru felujitott tuningolt pides rezcsoves fekete sztem gyonyoru allapotu gaggia classicja. En ha most vennem tuti, hogy azt vennem mert lattam eloben is. Pid nelkulivel ne is szorakozz. En 4 honapig kinoztam magam vele. De olyan szinten, hogy raszoktam a tejes kavera mert szarok lettek a presszoim. Most meg 3 fozes alatt belottem egy kvt tutira.
Toobee arult haszbalt daralokat 50 alatt par hete

(#40565) HaDeSzKa válasza adp (#40564) üzenetére


HaDeSzKa
csendes tag

Köszi, visszakerestem a posztot, nehezítő tényező a kék-fehér konyha, és a hobbi lakberendező feleség :P
Így könnyen eljutottam oda, hogy nem fogok plusz fél-egy évet várni a design-ba is illő használt gépre, inkább veszek újat, mert akkor kiválaszthatja hogy nézzen ki, én meg hogy mi legyen benne... Persze én fizetem meg a nullkilométeres amortizációt, de ennyit megérdemel a feleségem is ;)

[ Szerkesztve ]

(#40566) ronin s8 válasza HaDeSzKa (#40555) üzenetére


ronin s8
senior tag

Más az ütött-kopott, és megint más a retro dizájn. Egyetértek amúgy, én se szeretem a leharcolt dolgokat, de egy inox Gaggia Classic inkább néz ki cool tárgynak, mint egy új, a garancia időt eppen csak megérő mai csicsás vacak. ;]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#40567) HaDeSzKa válasza ronin s8 (#40566) üzenetére


HaDeSzKa
csendes tag

Nem akarok nagyon vitába belemenni, de azt azért megkérdezném, hogy a full rézből épített gép (az elektronikát és gumi alkatrészeket leszámítva) miért "a garancia időt eppen csak megérő mai csicsás vacak", és az miben más, miben rosszabb mint az uj GC, amiről külföldi fórumon is írják, hogy a '15 utániak nem hozzák a korábbi minőséget... és akkor szépen fejeztem ki magam. Mellesleg hány hozzáértő próbálta már ki maga? Esetleg fogta tartós tesztre? Ha már ilyeneket írtok róla, bizonyítékot is tudtok mellé tenni, vagy csak valaki(k)nek az ellenszenvét továbbítjátok?
Lehet véleményt megfogalmazni, de intelligens körökben az indokot is odabiggyesztik, nem csak a levegőbe beszélnek...
Egyre inkább azt érzem, hogy kár volt felhozni ezt a témát, mert jogos kritikát, és értelmes választ kevesebbet kaptam, mint alaptalan lehúzást

(#40568) pcbrr


pcbrr
csendes tag

kombi gép témához:

8 éven keresztül használtam egy (használt) lelit klón kombi gépet, ami teljesen jól működött, nem éreztem semmi hátrányát az egybeépítésnek, ha nagyon para, hogy melegíti a babot, nem kell benne tárolni, csak amennyi éppen szükséges. Kétségtelen előnye, hogy kevesebb helyet foglal, és laikus számára (aki nem találja a pulton sorakozó gépeket esztétikusnak), lehet hogy jobban tetszik. Nem egy népszerű kategória az biztos, de ennek ellenére nem hinném, hogy sok embernek lenne valós tapasztalata vele, no offense :),
áprilisban adtam el 50-ért, szinte nem is volt rá érdeklödő...

(#40569) Bazsee71 válasza HaDeSzKa (#40567) üzenetére


Bazsee71
őstag

Senki nem beszélt itt a '15 utáni GC-ről, használtról volt szó. Ha olvastad a fórumot, akkor egyértelmű, hogy korábbi.
Továbbá kimutatást sem fog senki készíteni, kigyűjtve az elmúlt több ezer hozzászólásból a tapasztalatokat. Ezek általánosságok, amiket "görget" magával a fórum. Mint pl. a mosó- és szárítógép, abból sem ajánlott az egybeépített változat, és a háztartási topikban is csak annyit kapnál válaszként, hogy azt kerüld. Ezeknél az integrált konstrukcióknál mindig benne van a pakliban, hogy nem egy időben adja meg magát a két szerkezet. Illetve a továbblépési lehetőségeket is nagyon korlátozza, igény erre szerintem a darálónál lesz hamarabb. A diktátor ellenére senki nem ellenszenves a márkával kapcsolatban, szokták is ajánlani a Lelitet, ha valaki az újhoz ragaszkodik. Annyit írtak, hogy a régebbi konstrukciókhoz képest kicsit bazári hatást kelt. Egy tuning GC inox egy Fiorenzato F4 őrlővel pl. elég ütős párosítás. Mindkettővel kapcsolatban tudsz érdeklődni fragolánál.

Én sem szoktam örülni, ha egy szakmai fórumon teljesen mást javasolnak, mint az én elképzelésem, de ezen azért nem kell felkapni a vizet. ;)

(#40570) fragola.6035 válasza HaDeSzKa (#40567) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Hidd el, hogy segíteni próbál mindenki.
Kb. arról van szó, hogy egy szép tuningolt GC-kal és egy Graef 702-vel jóval előrébb lennél. Ennek a kombi gépnek azért vannak súlyos korlátai. De ha nem nagyon akarsz elmerülni a kávézásba, vagy ha a Feleség dönt, akkor akár jó választás is lehet.

https://caffe35.webnode.hu/

(#40571) levytee válasza fragola.6035 (#40570) üzenetére


levytee
csendes tag

Én úgy érzékelem ez már eldőlt rég, javasolhatsz bármit, újat, régit, olcsót drágát. Nem is értem én ezt, vagyis értem...

Hadeszka:
Jó az a lelit, vedd meg! Jó kávézást hozzá!

levytee

(#40572) adp válasza ronin s8 (#40566) üzenetére


adp
őstag

Ha egy ilyen vagy egy ilyennem fér be a konyhába ( sztem a fekete mindenhol jól mutat) akkor igazából feleslegesen stresszeled magad. Ha nem fogadod meg azok tanácsát akik tapasztaltabbak, ( nem magamról beszélek) napi szinten ezzel foglalkoznak, felesleges köröket futsz itt a fórumon. Ha újat is veszel legalább ne kombit vegyél

[ Szerkesztve ]

(#40573) HaDeSzKa válasza Bazsee71 (#40569) üzenetére


HaDeSzKa
csendes tag

Akkor másodszor is idézem, amin felkaptam a vizet: "a garancia időt eppen csak megérő mai csicsás vacak" erre kérdeztem vissza, hogy ennek van tényleg alapja, vagy csak egy szubjektív vélemény; utóbbi esetben nem igazán érzem korrektnek a megfogalmazást...
Az új GC-t pedig csak azért hoztam fel, hogy ha valami régen jó volt, az nem biztosíték arra, hogy meg is tartotta azt a színvonalat, ha pedig régen nem volt jó, nem kizárt, hogy tanult a hibáiból, mára fejlődött...
Szerintem azért egy mosó-szárító integrált gép, és egy különálló főző és daráló közös házba csavarozva (mert most erről beszélünk) nem ugyanaz az integrációs szint, bár lehet mérnökként ezt rosszul gondolom...
És azt is el tudom fogadni, hogy a továbblépést korlátozza, ezzel együtt tudok élni, de ha szar lenne a kávé azzal bajom lenne... viszont ebben a témában senki nem adott értelmes választ, mert mindenki azzal jön, hogy a különálló sokkal jobb, meg GC így, meg másik úgy és csak meg fogom bánni; de senki nem mondta hogy "azért nem ajánlom, mert én többször is próbáltam, de nem tudtam jó kávét készíteni", emiatt pedig csak azt érzem, hogy rám próbáltok erőltetni valamit, amit nem kértem, és ami érdekelne afelett pedig átsiklik mindenki

fragola "súlyos korlátai" alatt a fenti továbblépésre, és egyszerre szervizre gondolsz, vagy valami egyébre? Az első komolyabb szett vásárlásánál vagyok...

levytee nem dőlt el, nem rendeltem még meg, de senki nem tudta azt mondani - Te sem - hogy használtad és rossz tapasztalataid vannak vele, viszont szívesebben vennék újat, garanciával, mint használtat, ha az a keretemből elfogadható minőséggel megoldható

(#40574) Bazsee71 válasza HaDeSzKa (#40573) üzenetére


Bazsee71
őstag

Ne haragudj, a mosó-szárítós példámat is teljesen más irányba tekered, mint amire reagáltam. A reakcióra hoztam példát, nem a két konstrukció azonosságára. Én is mérnök vagyok, de ez itt szerintem irreleváns, kávéfőzőt gondolom egyikőnk sem tervezett az egyetemen.

Az új GC-t kár volt felhozni, vagy ezt már leírhattad volna az előző hozzászólásban is, mert nincs köztünk gondolatolvasó.

Mint látod, itt nem nagyon rendelkeznek kombi géppel, aminek oka van. Nekem CM702-esem van, de esélyes, hogy valamikor menni fog, pedig fél éve sincs, hogy megvettem. Ha idővel Te is erre jutsz, akkor kinézett Lelit ebben az esetben nyomott áron eladható, mert nem nagyon van piaca, és kezdődhet minden elölről.

Használtak közül jobb minőséget kapnál a pénzedért, biztos forrásból meg még garanciát is vállalnak rá. Ha az ki is fut, akkor is bagó az alkatrész, és bárhonnan beszerezhető.

De csatlakoznék levytee-hez, vedd meg, és használd megelégedéssel. ;)

[ Szerkesztve ]

(#40575) bluesfan válasza HaDeSzKa (#40573) üzenetére


bluesfan
tag

Én a 41TEM típust picivel több, mint 1 éve használom. Mivel a gari már lejárt, el szeretném vinni egy, itt a fórumon is (el)ismert szaktekintélyhez átvizsgálsra. Kíváncsi vagyok többek között, hogy az ez idő alatt használt kancsós víz hagyott-e valami nyomot a bojlerban. Az viszont biztos, hogy nekem sikerült vele jó kávét készítenem és eddig még egy tömítést sem kellett cserélni benne.

[ Szerkesztve ]

(#40576) ronin s8 válasza HaDeSzKa (#40573) üzenetére


ronin s8
senior tag

"a garancia időt eppen csak megérő mai csicsás vacak"

Jelenleg ezt gyárt a világ. Ezek tények, még ha vannak is kivételek. A kivételek a legfelső kategóriában vannak, úgy mint Kitchenaid, Gaggia (régiek), Rocket, Rolex, Ferrari, stb...

Egyébként meg illő lenne legalább egy hónapot végigolvasni a fórumból, mert olyanokon rugódzol, amiket már ezerszer megrágtunk, megemésztettünk, és az olyanok po.. arcába köptünk, mint Te. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#40577) bluesfan válasza ronin s8 (#40576) üzenetére


bluesfan
tag

"a garancia időt eppen csak megérő mai csicsás vacak"

Jelenleg ezt gyárt a világ."

Ez tény. És 2 éve még nem? A '15 előtti Gaggiák még a javasolt kategóriában vannak., ha jól látom.

[ Szerkesztve ]

(#40578) fragola.6035 válasza HaDeSzKa (#40573) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

A korlátai többek között, hogy nem tuningolható, nem 58-as szabvány méret, sokan panaszkodnak, hogy nem stabil, a pides verzió nem megfelelően működik, stb.
Talán valami felsőbb kategóriás Lelit jobb választás lehet.
De én nem akarlak lebeszélni a kombiról, azt vedd, amitől boldog vagy.
Én pont tegnap vettem egy Kenwood kenyérsütőt a lomin egy ezresért, pedig meg vehettem volna 25-ért is.

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#40579) ronin s8 válasza bluesfan (#40577) üzenetére


ronin s8
senior tag

Bocs, de nincs kedvem pont tízedszerre ugyanazt végigzongorázni. :U A fórumon elejétől fogva erről (is) van szó.
Itt a szakirodalom, tessék lapozgatni...

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#40580) levytee válasza HaDeSzKa (#40573) üzenetére


levytee
csendes tag

"Én is ugyanezeket nézegettem egy ideje, írtam is ide, de aztán nagy meglepetésre feleségem jött az ötlettel, hogy ha már ennyi idő alatt nem lett, akkor nincs e valami kombi gép, ami szép, akkor találtam Anitára, Ő rögtön beleszeretett... Így már nem csak tudásban, szépségben is felül kellene múlni :)
Mégiscsak nagy szó, hogy az asszony beenged egy másik nőt az életünkbe :D
Egyébként még most is szívesen fogadok javaslatokat, amik a fenti kritériumoknak megfelelnek"

Én javasoltam.Igaz én nem használtam lelitet, de nem is ez volt a kérésed,ha az érdekel kinek van ilyen és ki használ ilyet, azt kérdezd. Amit én írtam neked, hogy nekem nem is tetszik és így nem is akarom használni. Szubjektív véleményem van, úgy a gépről és a kereskedőről. Eszem ágában nincs téged meggyőzni, főleg nem adatokkal (gondolom a Rancilionak Silvianak is utána tudnál nézni , ha akarnál). Írtam is egy litániát, de töröltem, mert csak fingfűrészelés lenne belőle, vagyis már van.

Amúgy részemről off. mert bila szaga van ennek az egésznek.

levytee

(#40581) adp válasza levytee (#40580) üzenetére


adp
őstag

szilviát nem is lehet egy kalap alatt említeni a lelit kisgépével :D

(#40582) bluesfan válasza ronin s8 (#40579) üzenetére


bluesfan
tag

Értem, amit mondasz, tudom, hogy ma komfortot veszünk a pénzünkön, nem tartósságot.

Mielőtt a gépemet megvettem, olyan ember véleményét kérdeztem meg, aki darabjaira szedte, majd összerakta. Lehet, hogy az enyém ettől jó. :))

(#40583) Parci válasza HaDeSzKa (#40567) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

legalább ennyire gyanús, hogy nem ok nélkül dobtad be spontán ezt az egész témát. úgyhogy téma zárva, nézz utána nyugodtan a gépeknek és válaszd a neked tetszőt. normális kávét mindegyikkel lehet készíteni, a különbségek ennek könnyedségében és egyebekben vannak.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#40584) HaDeSzKa


HaDeSzKa
csendes tag

Nem tudom, lehet félre ment, de nem a kombi vs önálló gépek témát szerettem volna boncolgatni, meg osztani az eszet, csak felkaptam a vizet azon, hogy lekicsinylően bántok egy másik gyártóval (lehet hogy teljesen jogosan, csak nem adtatok támpontot hol keressem az okát, de most rákerestem itt a fórumon és 2015 végén határozottan más véleménnyel voltak többen is), meg ami új az mind vacak, ha nem 5 vagy 6 nullával végződik az árcetli.

Ezt én sem szeretném folytatni ebben a formában.

fragola.6035 köszi

Tényleg tudni szeretném mit vegyek 180k-s keretből, ami 1-2 héten belül meg is lehet, és szép állapotban van, garanciának örülnék, de nem kritérium, az új azért jött szóba, mert arra tényleg nem kell várni hónapokat

ronin s8 egy szmájlitól nem lesz kevésbé tuskó a hozzászólás ;)

(#40585) HaDeSzKa válasza Parci (#40583) üzenetére


HaDeSzKa
csendes tag

Bocs, az egész abból indult ki, hogy megemlítettem hogy az 50k alatti darálók között én néztem a lelitet és tetszik a kombi gépük, majd indoklás nélküli lehúzásokat kaptam a gyártóra, amit nem értettem, és visszakérdeztem...

(#40586) Parci válasza HaDeSzKa (#40585) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

majd jöttek a szokásos, szegedről sulykolt dolgok a 2015-ös gaggiáról, full réz gépről, tartóstesztről stb. olyan ez lassan, mint a migránsozás (vagy más aktuális kormánypropaganda), folyamatosan sulykolt üzenet, valamennyi valóságalappal, végtelenül leegyszerűsítve.

szegeden a mai napig nem bírták megérteni például, hogy amikor elhangzik, hogy a kicsi lelicica 2,5 decis bojlere túl kicsi, akkor arra nem lehet azzal kontrázni, hogy de a gaggiának meg 1,5, mert a két gép tök más elven működik.

anyway, téma lezárva, jó vásárlást!

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#40587) adriankoooo válasza soldier2 (#40549) üzenetére


adriankoooo
senior tag

:Y :C

(#40588) levytee válasza soldier2 (#40549) üzenetére


levytee
csendes tag

Igen, ha nyomás van akkor nincs baj. Régen mi is néztük így a acetilén palacknál,de azért nem voltunk olyan nyugodtak, nem hittünk vakon a dologban.

levytee

(#40589) adriankoooo


adriankoooo
senior tag

(#40590) adp válasza adriankoooo (#40589) üzenetére


adp
őstag

Ebben a pillanatban csinaltam ilyet. Csak en utolag hutottem le jeggel es narancs karikaval izesitettem.
Ha belekortyolsz szuper udito narancsos csoda, mikor lenyelted, finom kellemesen kesernyes az ize :) Ez Anyukam kedvenc kaves itala
Casmo chelelektu kavebol keszitettem

[ Szerkesztve ]

(#40591) vicces válasza fragola.6035 (#40578) üzenetére


vicces
addikt

mester!
irtam privátot. :K

:)

(#40592) paljoc


paljoc
tag

Nekem pont ma kínáltak egy pöpec állapotú 4 éves Silviát. Ennek most kb. mennyi a realis ára, ha tényleg minden ok vele?!

(#40593) levytee válasza paljoc (#40592) üzenetére


levytee
csendes tag

Van benne pid meg rézkigyó? Meg ad még hozzá vmit?

levytee

(#40594) adp


adp
őstag

Lehet, hogy már volt. de érdekes, kis kávés-gaszro műsor

(#40595) paljoc válasza levytee (#40593) üzenetére


paljoc
tag

Nem. Csak simán a gép.

(#40596) fragola.6035 válasza paljoc (#40592) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Szerintem, ha külsőleg is szép, akkor 100-110e. Ft.

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#40597) fragola.6035


fragola.6035
aktív tag

Egy remekmű a Bialettitől. Igazi '70-es évek stílus húsdaráló. A hangja, mint a Rakéta porszívóé, de úgy viszi a faggyús marhahúst, mint az állat.
A kecskeméti ócskán vettem eredeti csomagolásában pár hete egy csomó hasonló cuccal együtt 1500-ért.
1978-ban vásárolták a Ramovillnál, szerencsére soha nem használták.

https://caffe35.webnode.hu/

(#40598) ronin s8 válasza fragola.6035 (#40597) üzenetére


ronin s8
senior tag

Állat... :DDD

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#40599) fragola.6035 válasza fragola.6035 (#40597) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

De jött egy Bialetti Mukka Express is egy ezresért és egy szép állapotú régi daráló 500-ért.

https://caffe35.webnode.hu/

(#40600) levytee válasza paljoc (#40595) üzenetére


levytee
csendes tag

Igen ahogy fragola mondta,110 körül.

levytee

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.