Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38909) Bazsee71


Bazsee71
őstag

Nem szeretnék a Renekával kapcsolatban hitvitát indítani, de elfogulatlanság nélkül megosztanék pár tapasztalatot. Leszögezem, hogy eddig csak gyári kosarakkal volt dolgom a duplák tekintetében, az a viszonyítási alap. Még nagyon az elején vagyok, igyekszem nem belemagyarázni semmit az új szerzeménybe. Nem is önigazolás, mert volt alkalmam próbára

Ami eddig problémám volt, hogy a CM702 fokozatai függvényében vagy nehezen indult meg és lassan is jött le a kávé, vagy szépen indult meg, de túl gyorsan lejött. Ezzel szép csöpögősen indul, majd összeáll egérfarokba, és végig szőkülés nélkül jön a nedű.
A hőfokkal játszadozva az optimumnál is vegyesen, de nem kellemesen voltak jelen a savanyú és keserű ízjegyek. Most jobban szétválasztható a két véglet, a vélelmezett optimum is aromásabb, nélkülözi a kellemetlen tényezőket.
Csatornásodás csak akkor - de akkor is csak éppen a folyamat elején egy kicsi -, ha nagyon lezser vagyok, és a tamperre bízom a rögök szétzúzását.
A pogácsa egyben, tömören és szárazon pottyan ki a kosárból. A gyáriból mindig csak több darabban sikerült kibányászni, illetve ha hosszabb ideig hagytam száradni, akkor néha egyben.
Ugyanazon PID értékek mellett a gyári szűrővel mindig sokkal sötétebb volt a pogácsa felső szűrő felőli része, illetve alul a pereme. Most csak akkor fordul elő ilyen, ha nagyon hosszúra veszem a lefolyást, de még így sem akkora mértékben.
Nálam is durvább őrleményt kér, mint a gyári kosár. A legjellemzőbb szó rá talán a tolerancia, én nagyon megszerettem.

Hogy egy-két negatívumot is említsek... Újonnan mint ha tele lett volna apró fémreszelékkel. Párszor átmostam, átfőztem első használat előtt, de a biztonság kedvéért az első adagot sem fogyasztottam el. Tisztítása is kicsit körülményesebb, finom kefével párszor át kell menni rajta, hogy ne maradjon őrlemény.

Más:
Most Kalmár közepes pörkölésű Sidamo-ja van terítéken, nekem ez is kimondottan ízlik. Kis paskolgatással és ráindítással szépen ki is adja mindet a Graef. PY-tól eddig Choco Madness és Spicy Italy járt nálam. Mindkettő ütős blend, nálam a Spicy Italy lett a nagy favorit. Rá kell majd fordulnom a Renekával is, nagyon kíváncsi vagyok, csak vigyen az utam Bp felé. :)

(#38903) killerjohn: Felső szűrő ugyanaz? Vízterítő egyforma a két gépben (alu/réz)?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.