Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38101) edk- válasza Bazsee71 (#38099) üzenetére


edk-
őstag

A PC-táp csak a ventilátora működtetése végett kell?

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

(#38102) Bazsee71 válasza edk- (#38101) üzenetére


Bazsee71
őstag

Igen, illetve méretre teljesen jó a doboza. :)

[ Szerkesztve ]

(#38103) Upo válasza Lanash (#38096) üzenetére


Upo
addikt

Pont kettővel alattad ott a lehetőség. Asszonynak meg el kell magyarázni, hogy ne úgy képzelje el mint egy tévét, mobiltelefont, hanem inkább mint egy bort vagy antik bútort, az idősebb nem kicsivel jobb, mint a mai herélt plasztikvackok (mondjuk a tv esetén is lehet vitatkozni, a felbontás és a reklámokba beleírt számadatok a fő húzó, nem pedig a minőség. De igazán most így hirtelen nem is jut eszembe olyan műszaki cucc ami tényleg jobb lett az elmúlt 20 évben).

A garancia miatt se kell aggódni, nem nagyon van olyan benne ami garancia időn belül elromlana. A tömítések fellérekért vannak, valamint néhány szabványos, könnyen elérhető alkatrész van benne, amik még legtöbbször 20-30 év múlva is kiválóan működnek. Nem egy űrtechnika, pumpa, csövek, néhány szelep, ennyi az egész.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#38104) adp válasza fragola.6035 (#38098) üzenetére


adp
őstag

Na ez best buy aki olcsó és jó gépet keres :)

(#38105) levytee válasza Bazsee71 (#38099) üzenetére


levytee
csendes tag

Köszi majd nekivetemedem, ha valami szakibarátot sikerül meggyőznöm, hogy mennyire fontos ez neki is ha jó kávéra vágyna nálam. :DDD A végeredményről is írj majd kérlek!

levytee

(#38106) soldier2 válasza Lanash (#38096) üzenetére


soldier2
őstag

Ha az asszony ragaszkodik hozzá, hogy kb 50k-al többet fizessen, és van rá keret, akkor hajrá. Linket küldtem privátban. De kezdésnek mind az említett baby, mind a tuning Evo amit Fragola ajánlott megteszi. Daráló nélkül ezek a gépek levélnehezéknek jók. Ha visszaolvasol kicsit meglátod hányan próbálták, senkinek sem működött. Legrosszabb esetben 10.000 forintért átfujja egy autófényező olyan színűre amilyenre aszony akarja. - én ezt csináltam anno, majd egy év után Zbigniew mikor rájöttem XML hogy nekem ez nem elég, eladtam minimális veszteséggel, és vettem használt gépet annyiért, amennyiért profi újat is lehet kapni, de ez már a második felvonás :)

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#38107) soldier2 válasza Lanash (#38096) üzenetére


soldier2
őstag

Darálónak meg ez. Ennyiért akkor is megéri, ha késeket kell cserélni benne. [link]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#38108) Bazsee71 válasza soldier2 (#38107) üzenetére


Bazsee71
őstag

Sorban állok rá én is, valószínűleg elviszik...kése egyébként rendben van, legalábbis az eladó elmondása szerint.

(#38109) soldier2 válasza Bazsee71 (#38108) üzenetére


soldier2
őstag

65k-ért a Major is ajándék, ha lemaradnál az Eurekaról :)

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#38110) levytee válasza soldier2 (#38109) üzenetére


levytee
csendes tag

Szerintem az is elment, vagyis én nem látom már a hírdetést.

levytee

(#38111) soldier2 válasza levytee (#38110) üzenetére


soldier2
őstag

Írj neki az Indexen(kaveologia). Hátha.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#38112) jveres válasza Parci (#38095) üzenetére


jveres
csendes tag

Nekem mondott újdonságot, ha más nem abban, hogy adott egy jól áttekinthető rendszert pedig én már nem tartom magam kezdőnek ;)
Az elrontott shot-ok sok esetben a home-baristák kevesebb gyakorlatára vezethetők vissza. Nyilván, aki napi 8 órában ezt nyomja sokkal inkább benne van a kezében, mint a napi 1-2-3 húzás esetén.
Nekem ez a rendszer arra jó, hogy merre induljak el, ha valami "nem oké"

(#38113) Toobee


Toobee
veterán

Megválnék a gépeim egy részétől :) Próbáltam úgy árazni, hogy néhány kávézással kacérkodó fórumtárs kedvet kaphasson. Szóval a kínálat:

Saeco Odea Giro: szüleimé volt, kaptak egy nagyobb automacát. Átzsírozva, KPE és vízszelep új tömítésekkel, vezérlés fogaskerekei szintén zsírozva. Patyolat tiszta (Tersonet + citromsav). A kis szépséghibája a képen látható (csepptálca).
Fórumos ár: 27.000 Ft.

Gastroback/Catler 8012. Citromosavazva, zsírtalanítva. Eszpresszóképes gép, egy szépséghibája van, amit írtam is róla: bekapcsolásonként egyszer darál. Benne nem cseréltem ki semmit, Simi viszont 7.000 Ft-ért vállalná a gép átnézését/tömítéscseréjét, meg gondolom akkor már a mikrokapcsolóra is ránézne.
Ár: 50.000 Ft

És akkor jöjjenek a szettek:

Gaggia Coffee + Cunill Marfil (ajándék taknyoltdoserless). A babtartály tetejét már nem találom, pedig emlékszem rá, hogy itt van valahol a lakásban. Új kések vannak benne, olyan 3-400 gramm kávé ment át rajta. A Gaggia-t teljesen szétkaptam, a linken találtok is pár képet. Kapott új szilikoncsöveket (kivéve a visszafolyó), Kar -és bojlertömítést. Illetve láttam még benne két o gyűrűt, az egyiket a bojler és a vízcső közötti kis darabban, a másikat meg a fejben lévő csavar alatt, azokat is kicseréltem. Próbáltam olyan szépre megcsinálni a bojlert, mint amiket szoktam itt látni, több kevesebb sikerrel szerintem megugrottam a problémát, bár nagyon picike vízkő maradt az aljában, de tovább nem akartam citromsavazni, mert szép állapotban van, nem kráteres. Gyári karral, szimpla és duplaszűrővel. Igény esetén lali.hu féle tamper (nem tudom, hogy most mennyi az ára, de új ár -30%). A rozsda már megkezdte.
A szett ára: 65.000 Ft

Poccino Linea Uno + Sirman: A Poccino annyira gyári állapotú, hogy én nem is nagyon erőltettem a használatát, szinte új a gép. Doboza is megvan, szóval tök retró az egész és egyben iszonyatosan gyönyörű. Pontosan ezért nem nyúltam a nyomikarhoz sem, a leendő tulaj igény esetén megszüntetheti ezt a funkciót :) Őt tényleg valami vigyázó kézbe szeretném adni. A Sirman annak idején Date őrlője volt, én olyan fél éve vettem bele új késeket és eddig főleg őt használtam. Babtartály nincs hozzá, de anélkül is simán elfér benne vagy 50 gramm kávé és egészen jól ki lehet takarítani.
A szett ára: 65.000 Ft

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#38114) adriankoooo válasza Toobee (#38113) üzenetére


adriankoooo
senior tag

nyáladzósmiley :DDD

(#38115) Parci válasza jveres (#38112) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, anno én is nagyon örültem egy ehhez hasonló grafikus ábrázolásnak, ugyanezért. be is építettem a tudásba (mi-merre-mennyi), de azért mégis akadnak notórius kávék szép számmal, amelyek nem tudják elég jól az elméletet :B

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#38116) snpetit


snpetit
aktív tag

Sziasztok!

Ezt ismeri valaki?
Little Italy Senator ESE

(#38117) tariattila válasza Toobee (#38113) üzenetére


tariattila
veterán

nem is mondtad, hogy ilyen bajban voltál! tőlünk kérhettél volna segítséget! :DDD

(#38118) Toobee válasza tariattila (#38117) üzenetére


Toobee
veterán

Tuti venni fogok helyettük mást, csak már nem férek sehova és kell a hely a vérfrissítéshez :D Még a tagadás fázisban vagyok :(((

https://barbieripnk.hu/

(#38119) Kávé Kálmán válasza snpetit (#38116) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Nna, a hőmérséklet kivételével (nem lényegtelen faktor persze, a pod-os gép ebből a szempontból nekem fekete doboz), de azt hiszem összehasonlításnak vehető a mai pod vs eszpresszó kóstolás.

Gyakorlatlan podozóként relatíve hosszú passzív előmelegítés (kb 30 perec) után gyors egymásutánban toltam a Saeco gépen 4 adagot. A negyedik után már egészen Crema kinézetű anyag fedte a csészében levő italt és az íze is egyre inkább közelített ahhoz, ami a nyelvemen volt Belardi bácsitól. 7g kávéból 18g eszpresszó "húzódott" 14 kurta mp alatt.

A Cremina 18,5g-ból készített 39g-os shot-ot, azaz vmivel koncentráltabb (közelebb az 1:2-es arányhoz) nedű lett.

Ízre önmagában a pod nem volt rossz, direkt összehasonlításban viszont nemcsak a picit nagyobb "hígítás" jött ki különbségként, hanem nyilván a gyors kivonatolásból/előre őrölt kávéból adódott üresség tűnt ki legjobban. Ugyanaz az ízvilág (masszívan étcsokis oldal), de a manuál karos eszpresszóját, sokkal sokrétűbbnek éreztem. Optikailag is jobban odavert.

Nem tudom persze, hogy mi maradt bent a pod-ban, amit rutinosabb pod-fogyasztóként még kihozható lett volna.

Az esztergályos szomszédoknak nagyon ízlett a pod is, de gyanítom, hogy erősen javítja az ízélményeket a kortyolgatás közben délibábosan remegőn megjelenő tűzpiros Lancia Delta HF Integrale homályos képe.

(#38120) kk831228


kk831228
addikt

Egy minimális cukor elfogadható... :)) [link]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#38121) And06 válasza kk831228 (#38120) üzenetére


And06
aktív tag

ennek mi értelme?

(#38122) looser válasza Toobee (#38113) üzenetére


looser
addikt

Szia, a Catler koráról vagy hogy mennyi kávé folyt át rajta, lehet tudni? A daráló állítható? Ezt a cikket olvastam, de szerinted mennyire jó vele a presszókávé? Az egy tamper bal oldalt? :-)

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#38123) meander


meander
tag

egy naív kérdés? van különbség a SJ alsó és felső kései között vagy ha újat tesz fel az ember mindegy melyik megy alulra felülre?

(#38124) Gosti válasza meander (#38123) üzenetére


Gosti
csendes tag

Nincs deklarált alsó/felső, mindegy.

yeahhh

(#38125) jolti válasza Bazsee71 (#38099) üzenetére


jolti
senior tag

Tisztelem a hozzáállásod, de én tuti lepippantanám magam, ha a 2 kg / hó adagunkat ezzel a módszerrel kéne lepörkölni! :DDD

(#38126) Bazsee71 válasza jolti (#38125) üzenetére


Bazsee71
őstag

Egyelőre csak én kávézok a családban, de remélhetőleg ez változni fog, ezért közben készül a nagytesó. Már csak a reprodukálhatóság miatt is tovább kell lépni, egy arduino vezérelt, folyamatosan mért és rögzített paraméterek mellett történő pörkölés más kategória lesz... :)

(#38127) levytee


levytee
csendes tag

innen rendelt már valaki?

http://elektros.it/hu/en/

levytee

(#38128) jveres válasza levytee (#38127) üzenetére


jveres
csendes tag

Én igen. Nagyon korrektek és rugalmasak. Nálam volt valami gebasz (már nem emlékszem pontosan mi), ami az én hibám volt és szó nélkül korrigálták. Szerintem árban is jók

(#38129) bl4ze válasza Kávé Kálmán (#38119) üzenetére


bl4ze
veterán

A gyors lefolyás, extrakció azzal segíthető, javítható, hogy manuálisan (utó)tömöríteni kell a pod-ot.
(vagy egy tamperral vagy ha nincsen kéznél én az irodában egyszerűen a tenyeremmel jól megnyomtam avagy rátámaszkodtam)

Úgy testesebb is lett volna gyanítom, simán kihozható a 25-30mp extrakció.

.:. bl4ze .:.

(#38130) jveres válasza Kávé Kálmán (#38119) üzenetére


jveres
csendes tag

A POD-ból hogy lehet(ne) többet kihozni?
Akkor összességében nyilván fényévekre van az Olympiától, de... ...de 1. gondolom nem ez volt a cél, hogy kiderítsd 2. értékelhető italt adott, mert jó a kávé (?) és/vagy jó a gép (?)

(#38131) Kávé Kálmán válasza bl4ze (#38129) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

A Saeco "vasmarokkal" tűnt összeszorítani (igen masszívnak tűnt a mechanika, súlyos darab a gép is), de majd legközelebb tömicskélek is. Nem kerül semmibe.

Kösz

[ Szerkesztve ]

(#38132) Kávé Kálmán válasza jveres (#38130) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Szerintem baromi szűk a játéktér az utólagos bűvészkedésre. Nem fényév, de sok, és nem is az Olympiától, hanem a korrektül elkészített espresso-tól.

Az igazi horror a csomagolás, amit 7g kávé felemészt. Le fogom mérni, de úgy saccolom, hogy mondjuk 5 shot-ra való csomagolás elegendő lenne bőven 250g szemes kávéra. Gondolom, egyenként nitrogénezik ezeket is. Az ökológiai lábnyom :-) óriási. Talán csak a kapszulásé nagyobb.

Nagyobb ízbeli különbségre számítottam. De állati kíváncsi lennék a költségekre.

(#38133) levytee válasza jveres (#38128) üzenetére


levytee
csendes tag

köszi

levytee

(#38134) bl4ze válasza Kávé Kálmán (#38131) üzenetére


bl4ze
veterán

A benti Grimac, egyéb gépek is jó erősen szorítják, de sokat segít az utólagos manuális tömörítés.
Korzón podos tesztekben ezekre mindig ki is tértünk, ha érdekel "üss fel" egy két ilyen pod bemutatót :)

.:. bl4ze .:.

(#38135) prandris válasza bl4ze (#38134) üzenetére


prandris
tag

Igen, sgl podstárnál is érezhető a különbség ha rátenyerelek. Pár másodperccel hosszabb lesz a lefolyás

(#38136) And06 válasza bl4ze (#38129) üzenetére


And06
aktív tag

amig volt PODos gépem, egyszer próbáltam az utótömöritést, de nem sikerült, mert szélesebb lett a POD a tömörités hatására, igy nem fért bele a tartóba :)
belegondolva, ha lenyomod úgy, hogy oldalról nem tartja semmi, akkor nem tömörited, hanem szétlapitod, mivel nincs semmi ami oldalról ellentarta neki.

(#38137) Upo válasza And06 (#38136) üzenetére


Upo
addikt

Én még nem láttam podos gépet közelről, de nekem úgy jött le, hogy a tartóba téve tömörítjük. Vagy nem?

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#38138) fragola.6035


fragola.6035
aktív tag

Hátha valakit érdekel, Rancilio felsőszűrő tuning: [link]

https://caffe35.webnode.hu/

(#38139) bl4ze válasza And06 (#38136) üzenetére


bl4ze
veterán

Nekem többféle POD-os gépen is működött az eljárás ezzel az útólag még rátömörítek "eljárással" :)

.:. bl4ze .:.

(#38140) levytee válasza fragola.6035 (#38138) üzenetére


levytee
csendes tag

Az enyémre is mehet .

levytee

(#38141) And06 válasza bl4ze (#38139) üzenetére


And06
aktív tag

nálad a vario is müködik :DD :DD

a kérdés az, hogy ha lenyomod, megváltozik-e az alakja a PODnak?

(#38142) bajnokpityu válasza fragola.6035 (#38138) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Nem tudom, hogy emlékszel-e, de az enyémnek valahogy gyárilag süllyesztett volt a feje. Létezik, hogy valaki megcsinálta korábban?

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#38143) ronin s8 válasza And06 (#38136) üzenetére


ronin s8
senior tag

De nem gondol bele. ;] Aki podot használ, az nem tömörít. Aki tömörít, az a barista. :DDD

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#38144) pacuha69 válasza jveres (#38128) üzenetére


pacuha69
csendes tag

Ezt meg tudom erősíteni. Nagyon korrektek és tényleg jók az áraik. Vettem tőlük én is pár dolgot, minden rendben volt.

[ Szerkesztve ]

(#38145) meander


meander
tag

Nem tudom mennyire közismert, de élelmiszer ipari szilikonzsírt a Danettis 6000 helyett lehet 600-ért is venni pl. [itt]

(#38146) Toobee válasza meander (#38145) üzenetére


Toobee
veterán

Én MOL-os Food Grease-t vettem, az 360 gramm/3000 Ft körül mozog.

https://barbieripnk.hu/

(#38147) bl4ze válasza And06 (#38141) üzenetére


bl4ze
veterán

Igen,nálam az első szériás Vario is hibátlan - aki nem hiszi, várom szívesen megnézni, darálni :) :) :DD

Nem figyeltem a pod alakját, de utólagos tömörítéssel bármelyik gépbe be tudtam tenni.
(most már nem tudom tesztelni Neked, mert nem dolgozok már ott ahol a PODos gépek voltak)

.:. bl4ze .:.

(#38148) von toth


von toth
tag

van valakinek tapasztalata a Gimoka kávékkal?

(#38149) And06 válasza bl4ze (#38147) üzenetére


And06
aktív tag

nekem sincs már meg, úgyhogy csak elméleti szinten foglalkoztat a téma :)

(#38150) fragola.6035 válasza von toth (#38148) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Takarmány kávé.

https://caffe35.webnode.hu/

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.