Hirdetés
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sztikac
őstag
Egy elég fura dolgot figyeltem meg mostanában:
Világéletemben jó alvó voltam, este kb. mindig ugyanabban az időben megyek aludni, reggel kipihenten kelek nagyjából ugyanabban az időben (+/- 15 perc, évek óta nincs ébresztőm beállítva), de ha az edzésnek később tudok csak nekiállni és csak este 7 körül végzek, akkor aznapra annyi az alvásnak... Ilyenkor van, hogy hajnali 1-2-ig csak forgolódok és reggel mosott szarként kelek. Úgy figyeltem meg, hogy kb. este 6 a határ, ha addig végzek akkor semmi gondom nincs.
Mitől lehet ez? Másnál is van ilyen? -
sztikac
őstag
Kreatint mikor érdemes szedni? Reggel/este/edzés előtt/edzés után? Vagy tökmindegy?
Jelenleg reggeli után iszok 5g-ot... -
sztikac
őstag
válasz aelod #183059 üzenetére
Erre már én is gondoltam, csak mifelénk elég ritka jószág a (normális) személyi edző.
Oppenheimer: tudom, hogy ilyet is ritkán hallani ebben a topikban, de én tulajdonképpen elégedett vagyok az izomzatommal, persze némi erőszint emelkedést még el tudnák viselni. Fő célom az lenne, hogy minnél tovább meg tudjam őrizni az egészségemet / kondíciómat. Sérüléstől annyira nem tartok, kettlebellel viszonylag nagyobb súlyokkal is tudok biztonságosan dolgozni + kiemelten odafigyelek a bemelegítésre, mobilizációra, izületi előkészítésre.Youtube-on én is igyekszem a normálisabb csatornákat követni (az általad említetteken kívül még: Squat University, The Bioneer, Gödrösi Ádám).
-
sztikac
őstag
válasz aelod #183056 üzenetére
Éppen ebben a témában kellene nekem is tanács...
Magamról annyit, hogy éppen betöltöttem a 40-et, régebben (16 éves koromtól kb. 25-ig) elég sokat jártam terembe, majd következett jó 10 év inaktivitás (irodai munka - IT), az ezzel járó súly- és egyéb problémák, majd mikor már éreztem, hogy ez rohadtul nem lesz jó, 35 éves koromtól elkezdtem ismét fokozatosan mozogni. Kicsit komolyabban kb. 1 éve (saját testsúlyos gyakorlatok, kettlebell, futás) és mostanra jutottam el oda, hogy jó lenne ismét súlyzókkal is dolgozni (kb. megmaradnák a deadlift, guggolás, clean, snatch vonalon). Mostanában mindenfelé az a tanács jön szembe, hogy 40+ körül már kifejezetten a nagy súlyok emelése ajánlott kis ismétlésszámmal, ezzel lehet megakadályozni az ebben a korban kezdődő izomleépülést, csontritkulást meg a többi nyavaját
Kíváncsi lennék a tapasztaltabbak véleményére...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest