Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3824) DBAtti


DBAtti
aktív tag

Sziasztok!

Látom, azért vannak erre rutinos futók, nem is tudom milyen fórumokon lehet érdemes még tájékozódni a nagyvilágban...
A helyzet a következő: nemrég volt egy éve, hogy megvettem életem első komolyabb futócipőjét (Nike Citius II+), és teljes megelégedéssel használtam mostanáig.
Azt kezdtem észrevenni az utóbbi időben, mintha a jobb láb-boltozatom unná a strapát, és ha nem is süllyed (előállhat ez felnőtt korban fokozott terhelés hatására?), de fárad hamarabb, nem teljesen egyformán jár a jobb és bal lábfejem, próbálom "helyes" pozícióban tartani izommunkával, de azt hiszem megérdemelne egy tartó betétet, vagy ha nagyon kell, akkor egy másik cipőt. Sajnálnám, mert eddig meg voltam vele elégedve tényleg (az utóbbi egy évben ennek hála a heti ~5 km-ből lett ~ 22km, ezt 6-10km-es távokban szoktam abszolválni aszfalton, az enyhe pesti télnek köszönhetően jelenleg is).

Mit tanácsolnátok?
Létezik kifejezetten erre való sport betét (a cipő csillapításával elégedett vagyok), vagy olyan kialakítású cipők utána kellene nézni, ami jobban tartja a boltozatot?
A másik kérdés, talán butaság, de nem üt vissza, ha állandóan tartó betétet használ az ember? Értem ezalatt, hogy "ellustul" a lábfej, és utána már csak betéttel tud normálisan közlekedni az ember? :U

Üdv!
Attila

[ Szerkesztve ]

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.