Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3545) Aristeus


Aristeus
tag

Sajnos a december kimarad nálam futás szempontjából. :( De legalább a feleségemmel és a kislányommal beköltöztünk a szinte teljes-felújításon átesett házunkba... :)
Szóval kiderült, hogy a térdfájdalmam oka az iliotibiális szalag „dörzsölődése” (ITBFS).
Itt van egy hosszabb cikk róla: [link]
Már 3 hete nem futottam, az orvos 4 hét teljes pihenőt és nyújtást javasolt, majd a téli szezonra lassú, hosszú futásokat, hogy jobban megerősödjenek a szalagok, az izületek. Már nagyon várom, hogy újra mehessek futni.

Más:
Pár ismerősöm már egy ideje rágja a fülemet, hogy menjek el vért adni. Talán lehetnék a későbbiekben rendszeres véradó, ráadásul ekkor ugye 4-5 hónaponta mindig leellenőriznék a véremet, így ha esetleg valami gond lenne az rögtön ki is derülne.
Csak még nem voltam sohasem, valamint a futást is szeretném rendszeresen folytatni. Kérdés: van-e ezzel kapcsolatban tapasztalatotok, esetleg van-e rendszeres futó és véradó közöttetek?
Véradás után mennyi időnek (hány napnak) kell eltelnie, míg újra teljes értékű edzést lehet végezni? Vagy fogjam fel úgy, hogy a véradás utáni 2-3 edzés egy kvázi nehezített "handicap"-es típus? ;] :D

[ Szerkesztve ]

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.