Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34263) Danika256 válasza borix (#34259) üzenetére


Danika256
aktív tag

Igen jól emlékszel, ezen meg is lepődtem! :) Köszi az érdeklődést, akkor megpróbálom ahogy lehet röviden leírni, beszámolni róla!

Itt még április-májusnál tartottunk, le volt a lábam rongyolódva, ki voltam fáradva a túlterheléstől, de még "lazán" le tudtam edzésen nyomni egy szintes terepes 1:43-as félmaratont egy kis pihi után..
10K-n meg 4:20- 4:30-as tempó ment! Semmi egyéb feladatom nem lett volna, mint hogy stabilizáljam ezt és kitoljam a félmaraton távra, jól beedzve a tempót!
De aztán arra a terepes 50K-s futamra már nem jutottam el.....!
Szóval egy ilyen félmaratonos edzés után kimentem egy mezítlábas regeneráló edzésre két nap is és azzal feltettem a pontot az egész szezonomra...
Következő nap már fájt a lábam, két nap múlva meg a melóból is alig tudtam hazabicegni! Ekkor május 17-ét írtunk ha jól emlékszem!
Sípcsont ínhüvely gyulladás lett a vége, keményen belobbant az egész jobb lábam térdtől lefelé!
Kenegettem , nyújtottam, még ha tudtam rá is edzettem fájdalom csillapítóval, de aztán teljesen megadta magát.....
-- Június első hetében.. Aztán kezeltem magam, mindenféle gyakorlattal, jegelés, kenceficék, a neten mindent elolvastam, megnéztem, csináltam a gyakorlatokat, de nagyon apránként javulgatott csak! Nagyon sokáig elhúztam sajnos és kb. a hónap közepén kerestem fel egy terapeutát!
Így mivel túl későn léptem, már krónikussá vált a dolog, ezzel el is intéztem a szezont, bár akkor még nem gondoltam

Június-Július: Spinning és kerékpáros edzésekkel próbáltam kiváltani a futást, muszáj volt!
Nem csak alapállóképességi edzést csináltam, hanem edzettem erőre is ahogy lehetett, jó sok meghalós bringás edzésem volt! Volt hogy még így is fájt a lábam tekerés közben, de csinálni kellett!! Közben június közepén még 10K-n tudtam menni dög melegben, begyógyszerezve, összetákolva egy 4:40-es tempót.

Július végén 15km-en már az 5:00 is elég fogcsikorgatós volt..

Augusztusban elkezdtem edzeni végre normálisan,. a lábam javult, augusztus végén abba hagytam a kezelést is, vagyis magam folytattam otthon. Jelenleg hidegben olyan 4:45-ös 10K-ra vagyok képes, ha fejben is oda tudom tenni magam! 20 fok felett az 5:00 is kétséges..
Még 2-3 hetem van és 4:39 kellene a teljes távra! :O :DDD

Tudom mennyi esélyem van rá.. De ha fejben sem leszek toppon, akkor még annyi sem, legalább el kell hinnem, hogy meg lehet csinálni! Ha nem cseszem el, ki tudja hol tartanék már, még így az általam gyűlölt meleg nyár ellenére is!
Jelenleg használható a lábam, de rengeteget foglalkozok vele, kezelni kell illetve lehet még pár hétre vissza is megyek a terápiára, mert rengeteget kapott mostanában és érzem! Jelenleg próbálom megszokni a speckó talpbetétemet is, remélem azzal aztán a helyére kerül minden!

Jelenleg ez van! Sajnos le kellett vonnom a következtetést, hogy a bringás edzések a futáshoz sajnos sokat nem érnek, ha erő-állóképességről van szó! Elég gáz, hogy olyan állapotról így le tud roggyanni az ember!

Remélem legalább mindenki számára tanulságos lesz az esetem, hogy hallgassunk a testünk jelzéseire, ha gond van ne erőltessük és ha gyanús, vagy biztos a sérülés egyből irány a szakember!
NINCS más út!! Ha így teszek, lehet megúsztam volna 2 -3 hét szenvedéssel!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.