Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34052) inf3rno válasza bencze (#34051) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Amit eddig találtam, hogy 80-85% VO2 max körül van a laktát küszöb a legtöbb sportolónál, 90% felett már kivételes. A maratont nyilván alatta futod szinte végig különben besavasodsz, és vége. Azt írják, hogy 65% VO2 maxnál van maximumon a zsír fogyasztás, és hogy 85%-nál már a zsírból nyert energia a felhasznált energia 50%-a alá csúszik. Hogy pontosan mennyivel, azt nem írták a cikkben, amit olvasok. Másik cikkben azt írják, hogy 75% felett gátolt a zsírfogyasztás, és hogy aerob edzéssel ez talán kitolható feljebb is. Ami még felvetődött, hogy a dolog függhet attól is, hogy mennyire hosszú edzésről van szó, és azt írják, hogy a hosszabb edzéseknél eltolódik inkább zsír fogyasztás irányába a dolog. A fenti grafikonokat nekem úgy jött le, hogy fél órás tesztekkel csinálják, szóval nem biztos, hogy érvényes egy 3-4 órás maratonra, ami rajtuk van. Kellene 1-2 hét, hogy rendesen utána járjak, de nem tudom, hogy mikor lesz ennyi szabadidőm. Mostanában biztosan nem, mert dolgozom egy projekten, amit minél hamarabb be akarok fejezni... Ezeket érdemes nézegetni: [link] [link] [link], bár a teljes képhez ennyi cikk elég kevés, legalább 20-30-at el kéne olvasni...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.