Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26185) bencze


bencze
senior tag

Nos, szóval én is megcsináltam a K&H félmaratont a reggel.
Hát, érdekes volt. Először is, van ez az adductor húzódás jellegű fájdalmam ami lassan lett egyre rosszabb a bécsi maraton után (futáskor nem fáj csak "hidegen" ezért elég sokáig futottam vele), meg egy kis ülőideg-gyulladás féleség (netes öndiagnózisok), így gyakorlatilag másfél hónapja a legtöbb, amit futottam az Ultrabalatonos 4 x 10km, 20 egyben nem volt. Utóbbi hónapban a hetek átlaga mindössze 20km. Ez van, meg kell tanulni türelmesnek lenni. :(

1. Nem bírtam a meleget. Durva mert elvileg alig volt 20 fok környéke.

2. Amint látszik nagyon bénán kacsázhattam aminek az volt az oka, a combom kidörzsölődött de úgy, hogy már 5k-tól éreztem. Az - egyébként új - nadrágom nagyon rövid. Egyrészt van pár kg felesleg még rajtam, másrészt felül L alul XL-et viselek, szerintem mert a lábaim vastagabbak a 10 év biciklizéstől ami alatt sokáig 110kg közeli súlyt cipeltem. Szent meggyőződésem, hogy ha leadnék még jónéhány kilót ilyen problémáim nem kellene legyenek. Az is fura, hogy így 80kg környékén (173cm-hez) eddig nem volt ilyen bajom csak most, lehet, hogy egyszerűen elszoktam a nagyobb távolságoktól? Mindenesetre bizarr volt.

3. Eredetileg mint "teszt" futás 2 órát terveztem, picit jobban mentem de nem sokkal, aztán a harmadik körnél elegem lett és be akartam fejezni így azt erősebbre vettem. A harmadik kör átlagtempója szarabb, 155+ pulzussal mint a vivicitta FM átlagom. Jól visszaestem. Ez a pulzus nálam már nagyon sok, olyan 5k tempó lehet, 150-155 bírom, 155-ről ahogy 157+-ra megy már vissza kell vegyek. Talán ezért is ingadozott, 157+ -nál mindig visszavettem így néha leesett 152, 153-ig.

Bónusz pont: a városligetben vagy van pár kis sunyi emelkedő vagy én képzelődöm de helyenkint határozottan rosszabbul ment a haladás, eléggé rosszul esett hogy mennék de nem nagyon bírom. :)

Ma azt tanultam, hogy nincsenek garanciák, dolgozni fogok, hogy azt az 1:36-ot újra elérjem. Ami nem baj és elméletben tudtam is csak érdekes megtapasztalni.

A végén valahogy nagyon rohannom kellett klotyóra így eljöttem és nem vettem át az FM mánia érmem, mondjuk úgyis olyan "bónusz" érem feelingje van, egy 100 méteres sor állt érte a napon, valahogy kicsit elment a kedvem elkérni. Fene tudja. Egyszer jó volt lehet többször nincs jelentősége.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.