Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Astra kalandok @Első rész
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kk831228
addikt
válasz #78687232 #18549 üzenetére
Pont erről volt szó hogy ha csak az egyik lábad fáj akkor nem a cipő hibája... Jól elolvastad akkor a hsz-eket... Nem vagyok profi de ez logikus... Nekem meg a jobb lábam fáj mindig, de nem a cipő hibája, hanem egyszerűen azt terhelem jobban valószínűleg... Persze egy vastagabb cipő lehet jobb ha hosszúakat futsz...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Apollo17hu
őstag
válasz concret_hp #18550 üzenetére
Pedig jó az a Kinvara, ha egy számmal nagyobb lenne, vinném.
-
kk831228
addikt
Nyomtam ma egy kis 8x1000-et [link], az utolsót már nem nyomram végig. Úgy kiszáradtam, nem is akartam erőltetni tovább... Még mindig nagyon gyengusz vagyok... Mivel lehetne fejleszteni a gyorsaságon?? Vagy majd jön magától?
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
ígyvanferi
addikt
válasz kk831228 #18554 üzenetére
Hát, szerintem semmiképp sem 8x1000-es résztávval. Az baromi sok. Épp hétfőn mentem 1000-eket, de csak 4 darabot. Igaz, nálam a pihenő 600 m ment 4:45-4:50-nel, de akkor is bőven elég volt.
Én ha neked lennék, max. 400-as résztávokat nyomnék. Mondjuk azt azért nem árt tudni, hogy milyen távon akarsz gyorsulni. Mert ha maratonon, akkor lehet jók azok a 8x1000 m-ek. De kezdésnek akkor is kevesebbet, gyorsabban. De ez csak az én műkedvelő meglátásom. -
kk831228
addikt
válasz ígyvanferi #18556 üzenetére
10 K - n szeretnék gyorsulni majd utána félmaratonon...
Azért kérnék tanácsokat, hogy merre menjek...
concert_hp: Az természetes, volt mondjuk amikor leesett, kocsog óra...
Nem is foglalkozok nagyon a pulzussal eddig csak lassúakat futottam és nem ment lentebb... Meguntam... Meg is látszik hogy soha nem futottam gyorsabbakat, meg vagyok halva egy ilyen résztáv után...
[ Szerkesztve ]
-
beltram
tag
válasz kk831228 #18554 üzenetére
Szerintem is rengeteg a 8x1000.
Nekünk pl. a keddi edzés egy pörgősebb (kb 3k iramon) gyorsasági, rövidebb résztávokkal rekortánon, a leghosszabb résztáv ott 400m, de sosem futjuk ugyanazt (múlt héten pl 10x300(r100), tegnap pedig 5x300(r100) - 5x200(r200) - 5x100(r300) volt. Az edzés magja kb 5-6 km, az össz futás általában 10 km-nél nem több. Csütörtökön jönnek a hosszabbak (kb 5-10k iramon), múlt héten 800(r200)-ak voltak 4-6 db, előtte 1500-1000-500-akat futottunk köztük kb 500 pihenőkkel. Ezek az edzések általában 2-3 km-el hosszabbak a keddinél. A mondókám lényege, hogy heti 40km körüli mennyiséggel is szépen lehet fejlődni. Inkább fuss kevesebbet, de az minőségi munka legyen.pace be with you
-
kk831228
addikt
válasz beltram #18559 üzenetére
Na erre voltam kíváncsi...
Mondjuk hacsinálok hasonló tervet akkor pl. azt nem tudom hogy mennyire fussam pl. 400 - kat vagy a 200-kat?? Meg a hosszabb távoknál pl 500 -1000-1500??
Múltkor futottam 10x 200-at, az tetszett kb. 3:30 - as tempóval ,de az már nagyon kemény volt nekem...
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
van valakinek zoot cipője? ugyanaz a számozásuk, mint a nike-nak pl? itthon hol lehet kapni esetleg?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
gombi01
tag
válasz concret_hp #18561 üzenetére
Hali, itt nézd meg.
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
beltram
tag
válasz concret_hp #18563 üzenetére
Elvileg itt, de jól titkolják, hívd fel őket szerintem: [link]
pace be with you
-
concret_hp
addikt
városligetben 3 kör gyorsulóra (1.5km/kör , 9m szint): 7:15 , 6:31 , 6:05, jó az elejét nem futottuk el
uccsó kör utolsó 500m 188 avg pulzus szóval picit lehet tornázni felfele, mert eddig 186 fölé nem nagyon ment az előző szezonban, most meg 191 lett a peak, de még 100m-t már tényleg nem bírtam volnakezdem érezni az alapozás eredményét, 3 hét múlva kiderül hogy megy majd a futás élesben
[ Szerkesztve ]
-
beltram
tag
válasz concret_hp #18565 üzenetére
Mi is 1500-akat futottunk tegnap 500 pihenővel.
Egy kicsit lassabbra kellett volna futnom (inkább 10k iramra, a 4. széria végére már majdnem 180-ig ment a pulzus), de nem könnyű ha húzzák az embert a gyorsabbak.
Talán 4 elég is lett volna, pedig ment volna akár egy 6. is, de nem edzésen kell meghalni, arra ott van a verseny.pace be with you
-
Apollo17hu
őstag
Azoktól kérdezném, akik szednek mindenféle bogyókat, hogy milyen problémákat okoz, ha futás közben sótablettát veszek be, de nem tudok elég vizet meginni hozzá?
Nyáron a hőség baromira megvisel, és most fogom kipróbálni a sótabi+víz kombót, de a felhasználási javaslaton az áll, hogy fél liter vízzel kell leöblíteni. Az eladó srác azt javasolta, hogy vigyek magammal kulacsot, és abban oldjam fel a tablettát (tényleg, lehet, ilyet, vagy félrehallottam, amit mondott?), hogy akár kortyokat ihassak belőle. Futáshoz nem szoktam magammal vinni szinte semmit, kulacstartó övet kizárt, hogy veszek, ha beruházok valamire, akkor az egy futós hátizsák lenne (bár melegben pont nem vinném magammal). Ivókutak viszont bőséggel akadnak.
Visszatérve az eredeti kérdéshez, milyen problémákat okozhat, ha víz nélkül, magában veszek be egy ilyen tablettát, és csak néhány perc múlva iszom rá pár korty vizet?[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz Apollo17hu #18567 üzenetére
indulás előtt is betolhatod, azért nem 0 idő alatt oldódik, de sztem ilyen 2 óra alatti futásokhoz nem kell.
-
bencze
senior tag
Ha valaki használ ambit3-at, rögzítés közben hogyan lehet megnézni az időt? Tegnap bénáztam egy sort vele, de nem sikerül kitalálni / megtalálni.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Apollo17hu
őstag
válasz concret_hp #18568 üzenetére
Hát, engem legyűr a meleg, már 1 órás futáshoz szedni fogom. Hőségben gyakran előfordul, hogy másnap vérzik az orrom. Voltam több dokinál is, az a sejtés, hogy a sóhiány miatt ideiglenesen megugrik a vérnyomásom (amikor eljutottam orvoshoz, mindig normális volt). Ezért próbálkozom sótablettával.
De akkor nem kell olyasmitől tartanom, hogy túl kevés vízzel veszem be, és emiatt leszek rosszul? -
bandus
veterán
Most vettem eszre, hogy az m400-am mar cadencet is ir a futasok vegen. Tudja valaki honnan a fenebol hatarozza ezt meg? Nem hinnem, hogy tul pontos lehet.
Sry, kigugliztam
http://updates.polar.com/2016/01/polar-m400-software-update-with-running-cadence/[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
inf3rno
nagyúr
válasz Apollo17hu #18567 üzenetére
Mi a problémád az övvel? Nekem bevált.
Ha csak a nátrium pótlás a cél, akkor egy kávéskanál konyhasót elkeversz 1L vízben. Ennyi. Felesleges ezért tablettát venni. Ahogy nézem ezekben azért van kalcium, magnézium, B vitamin, ilyesmi is. Én azokat külön szedem.
Majdnem kimaradt. Konkrétan kiszáradsz tőle, szóval nem ajánlom, hogy víz nélkül vegyed be, inkább állj le a futással, vagy keress egy ivókutat. Szerintem sem kell 2 óra alatti futásokhoz. Max ha nagyon izzadékony vagy.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Apollo17hu #18570 üzenetére
Amennyire én tudom, sóhiány miatt nem ugrik meg a vérnyomás, pont, hogy leesni tud miatta. A koponyán belüli nyomás felmehet, mert az agysejtek ilyenkor több vizet szívnak magukba és megduzzadnak. Viszont ennek nem kimondottan az orrvérzés a tünete, inkább fejfájás, hányás, gyengeség, zavartság, izomgörcsök, stb. Én inkább véralvadási zavarra gyanakodnék a te esetedben.
Buliban hasznos! =]
-
Apollo17hu
őstag
válasz inf3rno #18572 üzenetére
Öviszonyom van. Egy időben, amikor pulzusmérős övet hordtam, úgy éreztem, hogy gátol a levegővételben. Jó, ez az öv máshol helyezkedne el, de jobban preferálom a hátizsákot.
Azért akartam valami "pro" anyagot kipróbálni, hogyha mégsem a só hiány okozza a problémámat, akkor legalább biztosan ki tudok zárni egy lehetséges okot. Ja, és nagyon izzadékony vagyok.
Ezzel az orvérzéssel voltam fül-orr gégészeten is, rendesen átvizsgáltak, még valami kamerát is letoltak az orromon keresztül, de mindent rendben találtak. Ételallergia miatt többször voltam vérvételen is, ott sem találtak kiugró értékeket, és korábban ha felrepedt a bőr könyökömön/térdemen, szerintem normális volt az alvadási idő.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Apollo17hu #18574 üzenetére
Hát nézd vissza a vérvizsgálataidat. Ha a vérlemezke szám nem alacsony és a PT és APTI is normális, akkor nincs véralvadásos problémád. Ha nincsenek meg, akkor ugorj el háziorvoshoz, hogy küldjön el ilyenre, vagy csináltasd meg magánban pl synlab-nál. Az árlistájuk alapján: vérkép - 300Ft, Protrombin +INR - 400Ft, Aktivált parc. tromboplasztin idő - 540Ft, vérvétel - 1000Ft, szóval nem drága így sem, és jobban jársz, ha ők veszik le a vért profi módon, mintha a háziorvos forgatja benned a tűt.
A pulzusmérős övet én is utálom, karpereccel szoktam futni, de az meg pontatlannak tűnik, úh. most két szék között a padlón vagyok pulzusmérés terén.
Hát ahogy gondolod, én biztos nem adnék 4k-t konyhasóért csak mert tabletta formában van. :-)
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
Ma fut eloszor palyaversenyen a fiatal tanitvany (egesz telet velem edzett,jol birta) Hat nem is tudom melyikunk izgul jobban 800m nemzetkozi verseny
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bandus
veterán
válasz tomcica #18576 üzenetére
sok sikert neki!
mostanában szívesen názegetem kazi tamás posztjait a fb-on, ő 1500-as futó, rióra készülve. jó volt végigkövetni a fekészülését, most épp egy kenyai edzőtársa van, legútóbb 1:49-re húzta be őt 800 m-en
szerk:
ma triatlon napot tartok és ugyan nem folyamatosan, de végigtolok egy rövidtávot. az úszás 32:11-gyel megvolt (1500 m), titkon bízok egy 3 óra körüli időben, de talán 3:15 reálisabb, sok a szint errefele a bringán.
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
concret_hp
addikt
gondolkodtam, hogy a holnapi eus 12km-n megpróbálok egy 1 órást a tömeg ellenére, de a mai 147km bicó után (kb. 100-105öt mentem elől ) nem biztos, hoyg menni fog
bandus: depóidő nélkül nehogy már ne legyen meg 3 óra alatt futás 1ó, ha a bringán mész 30as átlagot akkor 1:20 és még van 8 perced
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz tomcica #18580 üzenetére
Na, ez olyan idő, amiről én már csak álomodozhatok pl.
De hosszabb távon még nincs veszve minden.Borvidék Félmaraton - 13km - I. hely.
Lebecsültem a 320 méter szintet és a 23 fokot. Amikor a 3. dombon szembe jött egy 20%-os emelkedő, na ott már nem vigyorogtam annyira. És elég szoros is lett a vége, a 16 éves srác az utolsó 1.5km-en 1 percet hozott rajtam. Szerintem tudott egy rövidebb utat.[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #18583 üzenetére
Rövidebb távok felé orientálódom, Júniusban 5000m pálya Szenior OB, már ez a 13km is sok oda, de még mindig keresem önmagam.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #18579 üzenetére
na beadta 55p-n belülre, bár 1 picit rövidebb volt a táv, 56:30 körül lett volna a 12km, ha nagyjából pihent lábakkal megyek, akkor már 54-55p körül lenne a tényleges 12km.
2.5 éve az első 10km-m az 56:52 volt, az 5:41es km, most a 10km már menne olyan 44 percre sztem
[ Szerkesztve ]
-
beltram
tag
válasz concret_hp #18590 üzenetére
Nekem sem sikerült rosszul, főleg azok után hogy tegnap eléggé szarul voltam torokfájás/nátha miatt. Még este lefekvéskor is úgy mentem aludni, hogy a reggeli állapotomtól függően megyek vagy maradok itthon. Végül mentem, 10K PB lett, jó döntés volt.
[ Szerkesztve ]
pace be with you
-
beltram
tag
válasz Newboy911 #18592 üzenetére
Köszi, bár ennél még egyenletesebben kellene, mondjuk egy ilyen pályán tökéletesen nem lehet. Főleg hogy nem volt útzár, a Margit híd budai hídfőnél majdnem bevágott elém a villamos, de ott már nem hagytam magam, én voltam az erősebb. Nekem most be volt állítva az óra, hogy 3:55 alatt és 174 felett jelezzen, egyfolytában pittyegett.
pace be with you
-
tomcica
Topikgazda
55.7kg ezt viszont most majd stabilizalni kell,mert ma ugy ereztem atfuj rajtam a szel
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
margithid
veterán
Karrimor futócipőkkel valakinek tapasztalat?
-
kolosanyi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorolaj, adalékok és szűrők topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest