Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19751) ígyvanferi válasza Apollo17hu (#19748) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Biztos lehet, de nem lesz egyszerű ennyi edzéssel. Ez ugye picivel több, mint két perc gyorsulást jelentene.
Én egy tempófutást és egy résztávozást váltogatnék. Mondjuk az előbbi egyik héten egy kör, a másikon kettő. Résztáv meg lehet elég a 200 m is. Egyre jobban összefűzve a pihenőkkel. Tomcica szokott 100x100-as dombrafelt, hát ha nem is ennyit, de egy 3-4 km ilyet is lehet, a változatosság kedvéért. Aztán majd kijavít, hogy is kéne igazán hatékonyan.

(#19752) Apollo17hu válasza beltram (#19750) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Két hete teszteltem magam, akkor futottam egy 4:10-es átlagú 5 km-t. 27 fok volt, ami azért elég meleg. Hűvösebb időben biztos ment volna gyorsabban is. Érzem, hogy fel tudok gyorsulni 3:45-re, de nem akarok full kretén módjára nekiállni. Jövő tavaszra szeretném elérni, amikor az ideális 15-20 fokban lehet futni.

(#19753) beltram válasza Apollo17hu (#19752) üzenetére


beltram
tag

Jövő tavasz az nem 3-4 hónap ha jól számolom. :)
Nem azt írtam hogy nem tudod megcsinálni és te sem ezt kérdezted. 3-4 hónap szerintem kevés. Egy jó téli felkészüléssel viszont tavaszra meglehet, de ahhoz nem elég heti három szigetkör. :R

pace be with you

(#19754) inf3rno válasza Apollo17hu (#19748) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Erőállóképességre kellene fejleszteni. Ahogy a többiek is írták, ez résztávozással a legegyszerűbb, de ha alapból magas a pulzusod, mint nekem, akkor célszerű alapozni előtte, mert különben könnyen túledzheted magad. Emelkedő szerintem nem szükséges hozzá, ha csak ennyi a cél.

Buliban hasznos! =]

(#19755) Apollo17hu válasza beltram (#19753) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Nem most kezdeném a felkészülést, hanem ősz végén, azért írtam a 3-4 hónapot. :)
Ilyenkor tömve van a sziget, nem igazán lehet értelmes köröket futni a kerülgetések miatt.

Ha nagyon muszáj, be tudok iktatni egy 3. edzést is, de ha van bármilyen módszer rá, akkor kettőből oldanám meg.

[ Szerkesztve ]

(#19756) Aristeus válasza tomcica (#19681) üzenetére


Aristeus
tag

Lehet már egy kicsit későn írom, de nekem is van egy Salomon Sense Mantrám.
Nikeból 45.5-ös a méretem, de ugye a Salomonok 1/3-os számozásúak. Így ebből a 45 1/3-ad lett jó nekem. Én itt próbáltam és vettem is meg május végén.

Eddig 190 km van benne, (15 db futás) a leghosszabb futásom ez volt.

Ahogy tomcica is írta igazi mindenes cipő, bár terepen a nagyobb pocsolyákkal, dagonyákkal még nem találkoztam. Edzettem már benne dombot, hosszút, intervalt 400-as pályán. A cipő a hagyományos futócipőkhöz képest fele akkora droppal rendelkezik. (6mm) Szinte minden egyes lépésnél követeli a középtalpra érkezést, mégis van benne valamennyi csillapítás. Mondjuk egy Pegától távol van. Volt inov8-em is (Trailroc 245 - 3mm drop), ahhoz képest - számomra - az az előnye, hogy a kemény, köves lejtőket is "bátrabban" meg tudom futni. Nem féltem úgy a lábamat, jobban bele merek dőlni a lejtőkbe. Remélhetőleg még idén bele tudok pakolni 1000km-ert és akkor erről a cipőről is készítek majd egy sokkal részletesebb irományt. :)

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#19757) margithid válasza Aristeus (#19756) üzenetére


margithid
veterán

Én egy ilyet néztem.
Ára nagyon kedvező, félig meddig terepen használnám, csillapitásban ha a puma faas 350-es szintjét hozzná már jó lenne nekem!
Az a baj már a számozását se értem salamonnak, valahol 44.5-es valahol 44 2/3-os...
No még majd meggondolom, aztán lehet valami drágább nike lesz, abból tudom a számozást, meg a pumából és adidasból is!

(#19758) parandroid válasza margithid (#19757) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én be is rendeltem belőle egy neonzöldet, kint egy régi Asicsban szoktam futni, de szegény már elég tropa, úgyhogy úgyis kellett valami. Ennyiért meg akkor sem nagy gáz, ha valamiért esetleg nem jön be, kutyasétáltatásra még akkor is jó lesz. Elképesztő árai vannak egyébként a sportsdirectnek, egy-két apróságot még rendeltem is a cipő mellé, már csak azért is, mert sajnos a szállítási költség viszont elkerülhetetlen.

És ha már futós cuccoknál tartunk: pólóból létezik valami best buy, amit mindenki használ? Én elég sokfélét próbáltam az utóbbi időben, kint alapvetően mindegy is, teremben viszont, futópadon, ahol nincs légmozgás, és pláne, ha nincs különösebben meleg, és nem megy a klíma, akkor a legjobbnak eddig egy filléres, Decathlonos Kalenji futópóló bizonyult, az összes többi csatakosra ázik rajtam, és utálom, ahogy tapad hozzám az izzadságtól. :( Ami még úgy-ahogy elfogadható, az a német Karstadt Sport 'Alex' nevű saját márkás cucca, azt kinti futáshoz, és erőedzéshez is kimondottam szeretem, sokkal könnyebb anyag, mint a nagy nevek, és töredékébe is kerül (20 EUR alapból, 16 törzsvásárlói kártyával).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#19759) margithid válasza parandroid (#19758) üzenetére


margithid
veterán

Én is több midnent akarok majd rendelni, de lehet várok majd még. Esetleg ha megjön a cipő,. írhatsz majd véleményt róla!

(#19760) Mercutio_ válasza parandroid (#19758) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az a decathlonos kalenji nekem is bevált :K bár mint totál amatőr nem túl releváns a véleményem :D

Ha már, akkor kérdeznék is: télen heti 3 alkalommal futópadoztam, interval (1 perc futás, 1 perc "séta ") ~3 hónap, a kezdeti 8km/4km 30 percről 10km/6km 50-60 percre tornáztam fel. Előtte bemelegítés, utána nyújtás, de munka miatt majd 2 hónapja leálltam.

Alapvetően 2 cél: pörgetni a szervezetet/vért (magas koleszterin miatt) és izmot fejleszteni (fogytam és izomvesztéssel járt)

Milyen edzést javasoltok rövid és hosszabb (gondolom úgy 1/2 év múlva) időre? :R

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#19761) bandus válasza Mercutio_ (#19760) üzenetére


bandus
veterán

Edzesonline.hu oldalon vannak jo elso 5 es elso 10 km-em edzestervek, ezek jok szerintem. Viszont futassal izmot epiteni nem igazan lehet. Nezd meg a hosszutav futokat :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#19762) Mercutio_ válasza bandus (#19761) üzenetére


Mercutio_
félisten

Lehet hülyeség, de azt olvastam táv és ismétlésszám függő milyen izmok terhelődnek / fejlődnek :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#19763) bandus válasza Mercutio_ (#19762) üzenetére


bandus
veterán

én azt mondanám, hogy megerősödik inkább. izmos nem leszel a futástól.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#19764) Akcept


Akcept
tag

Bocsánat a full amatőr kérdésért, de a http://hu.sportsdirect.com/ -on meg szoktatok adni bankkártya adatokat? Vagy hogyan fizettek? (Interneten eddig csak koleszdíjat fizettem kártyával) És ÁFA vagy egyéb adó kerül rá még itthon?

(#19765) Alg válasza bandus (#19761) üzenetére


Alg
veterán

Dehogynem, nézd meg a terepfutók combját ;] :P

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#19766) beltram válasza Akcept (#19764) üzenetére


beltram
tag

Persze, esetleg paypallal tudsz még talán fizetni.
Áfa, adó nem jön rá, nem tudom változni fog -e egyáltalán, ha kilépnek tényleg az eu-ból.

pace be with you

(#19767) Mercutio_ válasza bandus (#19763) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem felsőtestileg akarok izmosodni:DDD a lábamról (is) ment le, azt szeretném kicsit helyretenni. Aztán lehet marad az interval és mellette valami kiegészítő sport, haver úgy is csalogat a ketlebellre :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#19768) inf3rno válasza Mercutio_ (#19760) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szia!

Izmot csak terheléssel tudsz építeni, szóval sprintelni vagy hegynek futni kell hozzá. (Természetesen itt is leírom, hogy a pulzusra oda kell figyelni.) Mellette persze érdemes kondizni is, ha olyan beállítottságú vagy. Lábra még lehet pl. súllyal guggolást, evezést (a súlyzós változatot), stb... is csinálni, ami szintén hasznos lehet. A kettlebell is jó.

A koleszterinnél ha nem kimondottan magas, mondjuk 6 körüli a koleszterined, akkor 5 alatti össz/HDL vagy 3.6 alatti LDL/HDL aránnyal nincs vele különösebb dolgod. Ha rosszak nálad ezek az arányok, akkor a mozgáson kívül még jó lenne leállni a cigivel, piával, illetve alakítani kellene a táplálkozáson is, hogy egészséges zsírokat vigyél be az egészségtelenek helyett, pl olivaolaj, dió, hal, csirke, stb... Disznózsír, marhahús, földimogyoró, stb... helyett. Ja és a világért ne kezdjél el sztatinokat szedni, hacsak nem súlyos a helyzet.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19769) inf3rno válasza bandus (#19763) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Részben igaz, kb. idáig lehet szerintem eljutni sprintekkel: . Ha ennél több kell, akkor kőkemény súlyzózás, negatív edzés, stb. Szvsz keveseknek kell ennél több.

Buliban hasznos! =]

(#19770) bandus válasza inf3rno (#19769) üzenetére


bandus
veterán

komolyan, ugye nem gondolod, hogy a sprinterek a sprinteléstől ilyen izmosak? véletlenüól sem a rengeteg súlyzós edzéstől és szteroidoktól ;)

most látom a fenti hszt: evezés, mint lábgyakorlat? :F :W ebben a témában inkább ne adj tanácsot, még valaki megfogadja.

[ Szerkesztve ]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#19771) inf3rno válasza bandus (#19770) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lövésed sincs szerintem milyen evezésről beszélek. Nem véletlenül írtam oda, hogy a súlyzós változat, de szerintem te még úgysem tudod, hogy miről van szó. Nem tudom mire alapozod, hogy az összes élsportoló szteroidot tol, de talán jobb is.

Buliban hasznos! =]

(#19772) bandus válasza inf3rno (#19771) üzenetére


bandus
veterán

nézd, az nyilvánvaló, hogy az élsporthoz/élsportolókhoz sok közöd sosem volt, innentől kezdve teljesen felesleges erről vitatkoznunk. de szerintem meglepődnél, hogy az élsport szintjétől mennyire távol is benne van a szteroid a versenysportban. amivel nekem egyébként nincs gondom.

viszont mutasd már meg kérlek az evezés súlyzós változatát (vagyis, hogy szerinted ez mit takar) :D azért feltételezem konditermet messziről már láttál.

[ Szerkesztve ]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#19773) inf3rno válasza bandus (#19772) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"bent over row" - ezt hívják magyarul döntött törzsű evezésnek, mi csak evezésnek hívtuk. Ezt szoktuk kombinálni "deadlift"-el, ami felhúzás magyarul, és guggolással. Nem kimondottan lábas maga a bent over, de masszívan be tud állni tőle a comb, ha elég sokáig csinálja az ember. Olyan, mint a lovaglóállás kung fu-nál, csak súllyal.

A másik részhez nincs hozzáfűzni valóm, végülis jogod van a véleményedhez, még ha hülyeség is.

Buliban hasznos! =]

(#19774) bandus válasza inf3rno (#19773) üzenetére


bandus
veterán

én tudom, hogy olyan, de sok köze magának az evezésnek a lábazáshoz nincs ;) azt mondjuk nem sikerül megértenem, hogy most miért kevered ide a felhúzást és a guggolást, mivel eddig ezekről szó sem volt. de igazából csak annyi a lényeg, hogy ne adj hülye tanácsot senkinek :) attól, hogy tudod az angol nevét még nem leszel okosabb. szteroid témában sem. szerintem maradj a futócipő statisztikádnál inkább, az is nagy sikersztori.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#19775) válasza inf3rno (#19769) üzenetére



addikt

"Ha ennél több kell..."

:))

Kíváncsi vagyok mit gondolsz, mennyi meló összehozni egy ilyen formát.

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#19776) bandus válasza (#19775) üzenetére


bandus
veterán

Mi a fene, minden grinder futni jar? :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#19777) concret_hp


concret_hp
addikt

aki még nem olvasta: http://www.nlcafe.hu/eletmod/20160718/olimpia-jozsa-gabor-futo/

hogy egy kis tri téma is legyen, még picit hezitálok, hogy vegyek-e egy jobb bicót, az utóbbi 1-2 tekerésen aggódtma, hogy a pedálommal is van valami, mert nagyon mozgott a lábam rajta. tegnap végre megcsináltam, menet közben megnyugodtam, hogy a pedál jónak tűnik, a cipő kezdi megadni magát. aztán rájöttem, hogy egy a pedál 40€ volt a bringára a cipő meg 100€ :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#19778) inf3rno válasza (#19775) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Min 5. év.

Buliban hasznos! =]

(#19779) kk831228 válasza inf3rno (#19771) üzenetére


kk831228
addikt

Élsport nincs "cucc" nélkül sajnos... :B Vagy elfogadod vagy annyira naív vagy... :)

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#19780) inf3rno válasza kk831228 (#19779) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem azt mondom, hogy senki nem használja, hanem azt, hogy vannak olyanok, akik nem használják, és mégis ott vannak. Azért ez egy kicsit erős általánosítás, hogy minden élsportoló koxol...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19781) inf3rno válasza bandus (#19770) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"komolyan, ugye nem gondolod, hogy a sprinterek a sprinteléstől ilyen izmosak? véletlenüól sem a rengeteg súlyzós edzéstől és szteroidoktól ;)"

Ha már ennyire belelovalltuk magunkat, gondoltam megnézem, hogy valójában mit csinálnak a sprinterek: [link]. A szerző szerint sokan közülük egyáltalán nem csinálnak súlyzós edzést, mert a túl kötött felsőtest akadályozná őket a max sebesség elérésében. Ő is csak minimálisat csinál. Természetesen elhiszem, hogy te jobban tudod, amennyiben megdöntöd a szerző rekordjait: 10.10sec 100m-en és 20.77sec 200m-en. Koxot is használhatsz, ha neked az kell, elvégre nem lenne igazságos, ha az élsportolók tolhatnák, te meg nem, és emiatt hátrányba kerülnél. Jó edzést! :-)

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19782) bandus válasza inf3rno (#19781) üzenetére


bandus
veterán

Oke azt latom hogy hatalmas net/google huszar vagy :) de en itt inkabb befejeztem a veled valo tarsalgast.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#19783) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Gyerekek, gyerekek, hagyjátok már egymást. Ilyen fasság miatt, hogy a debella néger emel-e súlyt és vajon koxol-e. (Mondjuk azt elmondhatná valaki, hogy a fenti képen a bal oldali úriember vajon mit szed, hogy ilyen jól néz ki.)
Inkább ünnepeljünk engem, hogy sikerült bemennem 10 km-en 40 percen belülre - igaz egy hajszállal.

(#19784) t1 válasza ígyvanferi (#19783) üzenetére


t1
addikt

Gratulálok :R

(#19785) Mercutio_ válasza inf3rno (#19768) üzenetére


Mercutio_
félisten

Koleszterin 8, nincs cigi, pia minimális, és eddig se nagyon ettem lisztes dolgokat, pár hónapja húsból is csak natúr csirke.

A súlyvesztés oka a lecsökkent mozgás + munkahelyi stressz.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#19786) kk831228 válasza ígyvanferi (#19783) üzenetére


kk831228
addikt

Nem teljesen vagytok tisztába a koksz fogalmával... :B Ami nem ia baj... :D Na mindegy kár ezen vitázni, gart amúgy!! :R

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#19787) ígyvanferi válasza kk831228 (#19786) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nálam a koksz = doppingszer, akármit is jelentsen valójában (Illetve tudom, hogy szó szerint mit jelent, pejoratív értelemben a dopping szinonimája.)
Kösz! T1-nek is!

[ Szerkesztve ]

(#19788) beltram válasza ígyvanferi (#19787) üzenetére


beltram
tag

Én asztmás vagyok, Ventolint használok, ha jól tudom az is doppinglistás. Ezek szerint mocsok kokszos vagyok? :D

pace be with you

(#19789) kk831228 válasza beltram (#19788) üzenetére


kk831228
addikt

Pontosan.... :K És mennyire vagy izmos tőle...?? :B Semennyire, mégis doppingszer... Akkor azért birod Te a futást ennyire... ;] Csak azt akarom mondani , hogy sokan azt hiszik hogy koksz fogalama = izmosság, gyúrós kinézet... Ugyanúgy teljesítmény nőveleő egy asztma ellenei spray is... Ráadásul nomják is, :K hallottam, hogy nőcik sokan tolják edzés előtt, mert nagyon kotágítja a tűdőbe az ereket, sokkal jobban bírják tüdővel... Most lehet pont nem pont azt a típusta mit Te haszn@lsz...

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#19790) Woodslave válasza kk831228 (#19789) üzenetére


Woodslave
nagyúr

ja a kerékpárosok is milyen testépítő izomzattal rendelkeznek... :C

Amúgy annyira bírom az ilyen hosszútávfutó-sprinter képeket. Gondolom ha a bal oldali fehér ember úgy edzett volna mint a sprinter akkor olyan izmos lenne... Vagy a kenyai maratonisták biztos azért maratont futnak, mert imádnak unatkozni, nem lenne jobb 100-200-400 méteren tarolni.. :D De csak az edzés a genetika semmit nem számít.

Persze súlyzós edzést nem végeznek, hiszen az előbb linkelt sprinter (aki nem is izmos) csak heti 5 napot súlyzózik és nem lenne nagy kunszt Usain Bolt edzéseit megtalálni (megtettem de nem linkelem).

Koxra már ki se térek. Nyilván egy közegben ahol hasonló genetikájú, edzés etikájú emberek versenyeznek, van aki koxol meg van aki nem.. :W Mint az oroszok, ott is mindenki naturál

Bocs írhatnám hogy futottam atta de hazudnék ;]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#19791) kk831228 válasza Woodslave (#19790) üzenetére


kk831228
addikt

:R

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#19792) margithid válasza Woodslave (#19790) üzenetére


margithid
veterán

Hát Te mit keresel itt?
Kidobtak a gyúrós topikból?:)
Azért itt ne honosítsuk meg azt a hangnemet ami ott megy...

(#19793) Woodslave válasza margithid (#19792) üzenetére


Woodslave
nagyúr

én vagyok ott a házigazda nem tudnak kidobni. ;] Nem fogok ide írni nyugi, csak ez a téma érdekelt :K

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#19794) kk831228 válasza margithid (#19792) üzenetére


kk831228
addikt

;] Nem Ő csinálta a feszkót eddig se... :B Csak tényeket közölt... ;) Meg a gyúrós fórumba se, hanem ott olyan a közösség... :)

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#19795) margithid válasza kk831228 (#19794) üzenetére


margithid
veterán

Okok, csak nehogy áttévedjen egy-két gyurmás megmondóember aki személyeskedve osztja le az embert ha valami nem úgy van, ahogy ő gondolja.
Eddig ez egy olyan normális hangnemű topik volt, remélem marad is az!

(#19796) tomcica válasza margithid (#19795) üzenetére


tomcica
Topikgazda

majd rendet tartunk,hogy ilyen normalis is maradjon a topik :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#19797) kk831228 válasza tomcica (#19796) üzenetére


kk831228
addikt

;] :R

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#19798) beltram válasza kk831228 (#19789) üzenetére


beltram
tag

mi az, hogy nem vagyok izmos? neszójjábe! :DDD

pace be with you

(#19799) inf3rno válasza ígyvanferi (#19783) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula, szép idő! :D

Hát gondolom ilyen lesz öregkorára, ha valaki koxol. :DDD

Buliban hasznos! =]

(#19800) inf3rno válasza kk831228 (#19789) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Azt mondják az alkohol is dopping listás. :-) Koksz alatt én szteroidokat, stb.. értek, nem az ilyen kispályás dolgokat, amiknek egyébként is csak rövid ideig tart a hatásuk, tehát komoly versenyzők nem valószínű, hogy tolják, mert kimutathatóak verseny után vizeletből, vérből, stb..

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.