Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58201) zsocy válasza ribizly (#58199) üzenetére


zsocy
őstag

Az USB visszafelé kompatibilis, a az USB3 is viszi az USB2 eszközöket. Szóval nem nagyon lesz ilyen helyzet a közeljövőben. OS natív támogatás már más kérdés, azzal néha már most is vannak gondok.

(#58202) hitman,


hitman,
őstag

Sziasztok

Van egy Musiland 03 US-em és egy AD900X-es fejesem.
A Musi lehet érdekelné az egyik barátomat, szerintetek pici ráfizetéssel lehet valami jobb külső hangkártyát venni?
Olyan 30-40ezerért érdemes nézelődni vagy nem kapok annyiért jobbat mint a 03-as Musi?

Dream as if you will live for ever, live as you will die today!

(#58203) Golota


Golota
aktív tag

Sziasztok! Adott egy Matrix RIP-Panda Amp lánc, amin valószínü, hogy utóbbiban elpukkant valami, mert néha nyikkan egyet és "fehér zaj" jön belöle, majd a poti tekergetése után helyreáll. Sajnos ez így elég necces, mert akkorát hasít a fülembe, hogy aggódom a hallásom miatt. Ha a DAC integrált erösítöjére dugom a fejest, akkor eddig nem volt ilyen gond, de még tesztelek.

Ezzel kapcsolatban lenne két kérdésem:

1) Van valami tipp, hogy kb mi okozhatja? Tipikus "nevezetes" hiba?
2) Ha netán drágább lenne a javítása, mint amennyit nekem megér (és eladom a Matrixot), akkor egy Presenter3 (kis DAC-cal) kb hogy viszonyul ehhez a lánchoz minöségben? Egy Grado SR80e lóg a végén, kizárólag metalt hallgatok rajta, forrás: PC és jobb bitrátás (256) mp3 vagy valamo lossless, flac, stb.

Köszi elöre is a tippeket.

(#58204) krichd1 válasza hitman, (#58202) üzenetére


krichd1
addikt

Például 03 US Dragon. :) Bár ez elég ritka a használt piacon.
Újonnan például amit Bodz szokott ajánlani, az SMSL Magic + SMSL sAp-8 német amazonról, bár kicsit túllóg a 40eFt-on. Most amúgy is ingyenes a szállítás onnan Magyarországra 39€ felett, tehát még inkább érdemes ilyen apróságokat venni onnan. Vagy bevállalsz te is egy szuper akciós Acoustic Research UA1-et angol ebayről.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#58205) Bodz válasza ribizly (#58199) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Túl nagy gond nem lesz, bár előfordul olyan dac, ami valamiért nem szereti az usb3-at vagy szarabbul szól róla.

(#58206) Bodz válasza krichd1 (#58204) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Holnap érkezik az AR, aztán kiderül az igazság vele kapcsolatban.

(#58207) zsocy válasza Bodz (#58206) üzenetére


zsocy
őstag

Látom az Audio-GD felment apróra közben. Kerestem, de arról még nem írtál (vagy béna vagyok és nem találtam meg :) ).
Mi volt a véleményed róla? Mennyire ment jól Win10 alatt? Az RCA kimenetet szabályozza rajta a hangerő poti? Hogy viszonyul mondjuk egy hasonló használt árú Denon DA300-hoz?
Megköszönném ha írnál pár szót róla.

(#58208) Tim82 válasza zsocy (#58207) üzenetére


Tim82
nagyúr

Biztos vagyok benne, hogy kapcsolóval állítható a vonalkimenet szabályozhatósága, mint a korábbi Audio-GD modelleken is. (Mintha 1:1-ben ugyanazzal az elrendezéssel bírna az előlapja, mint az NFB-11.32-mnek.)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#58209) Bodz válasza zsocy (#58207) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Ilyen imádom-gyűlölöm kapcsolatban vagyok vele... :) Imádom, mert természetes, meleg, analógos hangja van, isteni mély tartománnyal. Sokáig hallgatható, abszolút nem bántó, sőt valamilyen módon addiktív, roppant fogós az előadás. Gyűlölöm, mert a felvételek hibáit, apró torzításait nagyon előtérbe hozza (mikor nem várnád, akkor is), ilyen szempontból kicsit érdekes.
10 alatt semmi gond, van driver. Előfoknak használható, persze.
A Denon erősíőjénél sokkal jobb és erősebb az R2R 15 sajátja. Hangban tűz és víz. Csöppet "műanyag", természetellenes a DA300 hozzá képest. Világosabb is. Viszont felbontásban, transzparenciában talán (nagyon halvány talán) inkább az nyer.

[ Szerkesztve ]

(#58210) ribizly válasza Bodz (#58192) üzenetére


ribizly
veterán

Na. Kapott egy ferrit gyűrűt az USB kábel, meg odébb raktam a router-t az asztalon, mert eddig közvetlenül a DAC meg a kábelei mellett volt. Meglátjuk. Fingers crossed! :)

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#58211) #01758976 válasza fericske (#58198) üzenetére


#01758976
törölt tag

Én meg octave mk II-n hezitálok, használtban 200k-ból meg lenne, ráadásnak megeszi asszem a young driverét, amivel félistenné nő. Mondják. Mondjuk én még azt sem döntöttem el, költök e többet hifire. Sokat költök, de picit haladok. Egy jó dac meg egy amp 5-600k használtban, léptem egyet, de a fejesek határai miatt, így is kompromisszum az egész. Meg még a diófám alá sem ülhetek ki velük. A jelenlegi rendszeremmel meg tök jól, mondhatni boldogan elvagyok. Hálás vagyok jó szolgálatukért. Tök jó, hogy ezt leírtam. Köszi. Farkam az asztali kütyükbe.

(#58212) Polllen válasza Bodz (#58209) üzenetére


Polllen
nagyúr

Kár, hogy ilyen messze laksz. Egy meghallgatásra tuti beneveznék.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#58213) #56474624


#56474624
törölt tag

Opampoknál létezik bejáratódás, vagy csak a fülem állt át?

(#58214) ribizly válasza ribizly (#58210) üzenetére


ribizly
veterán

Na azt hiszem van egy kis problémám (latencymon kimenetek):

Ott kezdődik a gond, hogy az em008k_64.dll (Epfw module) az az Eset Smart Security-nak a tűzfala, szóval nem kéne kikapcsolni, viszont ez minden csak nem helyes... :(

Mit kezdjek most ezzel? :F
Eddig nem volt problémám a hanggal, de ezek szerint eddig is kellett volna, ha jól értem.
Azt írja throttling-ol a CPU. Csodálkoznék rajta, de mindent elkövettem, hogy elimináljam az összes lehetséges problémát (Speed Stepping, spread spectrum kikapcsolva, power options-ben 100%-ra állítva minden), de mégis azt írja, amit. Szóval kérném a segítségeteket, mert ez valahogy sehogyan sem stimmel. A BIOS az a latest and greatest. Konfigom az adatlapomon és rohadtul nem kéne, hogy gondja legyen. :N
Az nem megoldás, hogy töröljem az ESS-t (vásárolt license) vagy az Nvidia driver-t (VGA). :(

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#58215) fericske válasza krichd1 (#58200) üzenetére


fericske
addikt

Értem.
A dac chip-ekkel nem foglalkoztam. Gondoltam ennél a kategóriánál már nem igazán számít, a körülépítéssel behangolják. Nem kevesen csinálnak komolyabb cuccokat, gondoltam megvan a maguk kis titkos receptje, és ahhoz válogatják össze a belevalót, a nyers adatok sokat nem számítanak mint az olcsó dac-oknál.
Felhasználói, vásárlói vélemények alapján navigálok, meg persze szakoldalak tesztjeit is átnézem.
Nem tudom milyen az a hang amit írsz.
Sosem teszteltem ilyesmit. Komplett rendszereket hallgattam meg ha úgy alakult, bemutatótermekben, összeválogatott elemekből. (Volt, hogy egy tonna volt súlyra a sztereó rendszer :) )

(#58211) hárásó

Ezzel szemezek még. [link]
Ez új árában kijönne annyiból amiből használtakat nézegetek. Eddig csak jókat találtam róla, bár keveset.
Itt a technológia is új, a kompatibilitás nem volna gond PC-vel.
De azért nem kapkodom el.

(#58216) Bodz válasza Golota (#58203) üzenetére


Bodz
Topikgazda

A Presenter3+dac egy vékonyabb, hidegebb hang lenne, mint a mostani.

(#58213) Ba cy lus: Elvileg létezik.

[ Szerkesztve ]

(#58217) Bodz válasza ribizly (#58214) üzenetére


Bodz
Topikgazda

[link] és/vagy [link]

(#58215) fericske: Van egyébként valami elképzelésed hogy mit is szeretnél? Eléggé különböző hangú dolgokat nézegetsz. :)

[ Szerkesztve ]

(#58218) Tulku


Tulku
veterán

No szóval fene se tudja hová való, így beírom mindkét helyre...mert fejhallgató erősítő is és egy DAP szerves része is.

Illetve közérdekű információ, miszerint akinek (gondolom számosan kis hazánkban) 3xx sorozató AK lejátszója van, az tudja meg mit veszít, ha nem vesz hozzá potom pénzért egy AK380 AMP névre keresztelt erősítőt. :)

Először is azért vettem meg, mert ez nem igazán egy különálló egység, hidraként fonódik a 320 testére, micro usb-n és kis portokon kapcsolódnak egymáshoz mait egy jókora, ám nagyon precíz csavar tesz egyértelművé; szétesésnek esélye sincs. Bár a súly és a méret megnő, de amit kapunk az kárpótol minden plusz teherért.

U18-al balanced kimeneten tesztelem...de gondolom még bejáratós a kicsike, bár sokak szerint ez a bejáratás eleve hülyeség (pláne egy opa-buf vonatkozásában) de szerintem nem az.

A tér két dimenziója (mélysége és magassága) hatalmasat nő, az eddigi széles de lapos tér kerekké, életszerűvé válik. A hangszerek teste hatalmasra duzzadt, kábelt kellett cserélnem mert a 41 éves OFC-m, ami a sima DAP-pal nagyon organikusan muzsikált itt egyértelműenlerobbantja a fejem minden szempontból...szerintem 1-2 hét és visszakerül. Tehát maradt a forza OCC balanced kimeneten.

Melegebb, természetesebb, fejhallgatósabb...ezek a jelzők jutnak eszembe...összességében minden zenénél WOW faktor...mintha DAP-ot cseréltem volna...egyértelműen jobb hang.

Fejessel később próbálom ki...ha lesz megfelelő teszt alany...perpill az itthoni Momentum nem hiszem hogy mérvadó forrásként tudna szolgálni, annyi bizonyos, hoyg sokszorosa a dinamika és a teljesítmény, mint az alap DAP esetén...

(#58219) ribizly válasza Bodz (#58217) üzenetére


ribizly
veterán

THX! :R
Meglesem este, hogy mit tudok alkotni vele. De ahogy látom ez már egy rendesen körüljárt téma.

Egy kérdésem van csupán:
Ha sikerült megcsinálni és beállítani a paramétereket, akkor ezek megmaradnak reboot után is, vagy kell írni hozzá egy kis bat file-t, és azt berakni az induláshoz? :U

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#58220) Golota válasza Bodz (#58216) üzenetére


Golota
aktív tag

Értem. Köszönöm szépen. Remélem sikerül valami ügyes emberrel rendberakatni. Apropó, nem tudtok valakit, aki postafordultával csinál ilyet?

(#58221) fericske válasza Bodz (#58217) üzenetére


fericske
addikt

Elképzelésem van. Neutrális, részletes, dinamikus, jó térrel, ahogy kell. Természetesen határozott feljebblépés a Korg ds100m-től, ne A-B hallgatózással legyen csak valami különbség.
A szinezést, karaktert, torzításokat a mögötte lévő cuccokra hagynám.

Rengeteg féle van belőlük, böngészek a használtpiacon, meg a gugliban. Olyasmi találatokra megyek rá ahol a felhasználói visszajelzések pozitívak. Aztán, ha szóbajöhető amit találtam, akkor megpróbálom a legtöbb infót beszerezni róla.
Aztán, ahogy írtam, a dac chipre nem sokat adok. Ha csak azon múlik akkor vegyen a franc ennyi pénzért valamelyik gyártótól. Veszek külön chipet amelyik trendi meg nyákot és kész.
Próba nélkül úgysem tudom, hogy tetszeni fog vagy nem, az meg sajnos nem valószínű hogy vásárlás előtt sikerülne.

(#58222) nubreed


nubreed
veterán

Ebben a topicban lehet kérni tanácsot USB SPDIF eszközre?

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#58223) s4tch válasza nubreed (#58222) üzenetére


s4tch
veterán

Keret? Az SMSL X-USB a német amazonon elég jó áron van, xmos alapú, első körben meg is felelhet.

(#58224) nubreed válasza s4tch (#58223) üzenetére


nubreed
veterán

Inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy gondolkozzak hangkártyában vagy a fent említett eszközre volna inkább szükségem, ha:

-Csak SPDIF kimenetet szeretnék használni, amely egy Yamaha RX-V 7.2 -es receiverhez csatlakozna.
-Sztereo zenehallgatásra (2.1), játékra és házi mozizásra (5.1, itt DD, DTS jel) használom a rendszert.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#58225) krichd1 válasza fericske (#58215) üzenetére


krichd1
addikt

Igen, ez általában úgy van, hogy ahogy mész felfelé a kategóriákkal, úgy lesz egyre jobb a DAC chipet támogató körítés, ami nagyon fontos. Én hallottam egymás mellett a Wadia 121-et és nagyobb 321-et, és bizony jobb rendszeren könnyen meghallani a kettő közötti difit és még a 321-re sem mondanám azt, hogy teljesen kiölték belőle a rossz értelembe vett Sabre hangot, illetve a Wadia elektronikáknak is van egyfajta karaktere, amit annyira nem kedvelni úgy általában. Nyilván persze ez a kategóriájához képest értendő, tehát ezek egyértelműen sokkal jobbak mint a filléres DAC-ok.
Egyébként szerintem az első generációs Sabre 9018 chipekhez anno még nem nagyon találták meg a megfelelő körítést, ezt inkább csak egyfajta tanulási korszaknak nevezném. Nagyon sok Sabre alapú DAC-ot hallottam 1mFt alatt, egyik sem volt olyan, amit megvennék. A mostani generációs Sabre DAC-okat már az új K2M és a Pro szériás chipekkel szerelik, és talán a tervezők is fejlődtek, tanultak a korábbi hibáikból. Még kevés ilyen újabb DAC-ot hallottam, hogy véleményt formáljak, de mindenképp van fejlődés.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#58226) Bodz válasza ribizly (#58219) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Megmaradnak elvileg.

(#58220) Golota: Nem tudok sajnos. A nagyobb, ismertebb szervízek általában írtóznak a kínai cuccoktól. Nincs a városodban valami megbízható szerelő? Ha látott már erősítőt, akkor egy fejhallgató erősítő sem lehet gond.

[ Szerkesztve ]

(#58227) Tulku válasza krichd1 (#58225) üzenetére


Tulku
veterán

A szabja csipekről alkotott véleménnyel teljesen egyetértek...én speciel gutaütést kapok tőlük, de van akinek ez a mennyország...

(#58228) Bodz


Bodz
Topikgazda

Na szóval az Acoustic Research AR-UA1 ajánlat ([link] vagy [link]) valós. Ma hozta a futár. JRiver Win és OSX kód a dobozban. Előben meglepően jól néz ki. Ennyi egyelőre, nem tudom még milyen hangja van.

[ Szerkesztve ]

(#58229) #56474624 válasza Bodz (#58228) üzenetére


#56474624
törölt tag

Én meg már azt hittem, az AR márka (igen, a márka, nem a cég, ui. volt pár tulajdonosváltás, a hangdobozaik mindenesetre a Teledyne-korszak végéig számítottak jónak) rég kifutott a piacról. :Y

[ Szerkesztve ]

(#58230) Bodz válasza #56474624 (#58229) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Él és virul. A Voxx International nevű cégé jelenleg, ahogy pl. a Klipsch is. Meg sok egyébhez is közük van.
A mostani kínálatuk nem valami hatalmas.

(#58221) fericske: És mennyi pénzt szeretnél elkölteni?

[ Szerkesztve ]

(#58231) Bodz


Bodz
Topikgazda

Jut eszembe, nemrég járt nálam nagyobb tápszűrő, illetve a Presenter 3 MKII.

Előbbi hasznos kiegészítő, elméletben a vacak kapcs. üzemű tápból audiofil csodát varázsol. Működik... :) Nézzük csak sorban.
SMSL SAP-8: Tisztább, határozottabb mély tartomány.
Musiland 02 Dragon: Folyékonyabb, simább hang, eltűnt a középmagas él nagy része.
SMSL Sanskrit 6th: Nagyobb dinamika, tisztább háttér.
TP-Link router: Nem lett gyorsabb a net.

A Presenter is jobb erősítő, mint volt. Kedvencem sose lesz, de érezhető a fejlődés. Megtartotta az előd erényeit, de folyékonyabb, kellemesebb lett az előadás. Viszonylag univerzális hangúnak mondanám, így sok fejhallgatóval jól párosítható. Részemről ajánlott.

[ Szerkesztve ]

(#58232) Bodz


Bodz
Topikgazda

Akkor a következő adag hiánypótlás...

Vagy 1,5 hónapja hallottam a Musical Fidelity V90-HPA nevű csodáját. Egy kalap szar. Mély hiányos, világos, zajos. Alacsony impedanciás fejhallgatókkal hadilábon áll. Egy nagyon elrontott termék, ne vegyen senki!

Kapcsolós USB kábel. Ez jópofa, teszi a dolgát, az egyébként kikapcsolhatatlan eszközöket le lehet lőni vele. Pl. Fiio D03K. Lehet létezik olyan változatban is, amin nem csak táp megy, passz.

[ Szerkesztve ]

(#58233) NandorHUN


NandorHUN
addikt

Sziasztok!

Win10 64x + Musiland 01 mk 2 mellé melyik ajánlott: DirectSound, WASAPI vagy ASIO. Kell esetleg valami speckó driver?
Köszi :)

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#58234) Bodz


Bodz
Topikgazda

Wasapi vagy Asio. Nem elég a saját drivere, mit szeretnél még? :)

(#58235) ribizly válasza Bodz (#58217) üzenetére


ribizly
veterán

Na a Microsoft Interrupt Affinity Policy Tool esetemben nem annyira működik, mert azokat a folyamatokat / driver-eket / eszközöket amelyek itt "útban vannak" nem nagyon lehet megmozgatni. Részben azért mert benne sincsenek a listában (ESS) vagy mert a registry bejegyzésük eleve "hibás" vagy nem várt érték szerepel benne a tool számára. Ettől függetlenül megtettem amit elsőre tudtam.
A másik tipp megoldva, de nem vagyok maradéktalanul boldog:

C:\WINDOWS\system32>bcdedit.exe
...
useplatformclock Yes
disabledynamictick Yes
...

Viszont hiába nézem a LatencyMon-t nem nagyon tetszik amit látok :(
[kép]
A WinTimerTester szerint helyes érték van (ahogyan az az előző command output-jában is látszik, de a LatencyMon még mindig azt mutatja, ami nem tetszik. Ez így helyes? :F

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#58236) PuMbA válasza ribizly (#58235) üzenetére


PuMbA
titán

Az a baj, hogy szerintem ezek a trükkök nem érnek semmit :) Én még nem láttam olyat, akiknél ténylegesen segített, maximum kicsivel jobb lett. Régen lehet, hogy értek valamit, de nekem sem működött egyik ilyen megoldás sem, csak megkutyultam a rendszert.

Nálam, mivel nem futott a gépemen semmiféle nagyobb program és nincs semmilyen külső eszközöm az egér, billentyűzet és kormányon kívül, egy BIOS frissítés oldotta meg a gondot :) Nálad valószínűleg az lesz a megoldás, hogy frissítesz minden alaplaphoz tartozó drivert (USB, chipset, mindenféle vezérlők), vagy, ha ezt megtetted, akkor kigyepálod a gondot okozó programokat / hardvereket, mert ha egy eszközöd driverét összecsapták, azzal nem tudsz mit kezdeni.

[ Szerkesztve ]

(#58237) Polllen válasza Bodz (#58231) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ha már kercso művek. R2 vs moment?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#58238) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok,

nem találtam megfelelő topicot ezért itt teszem fel a kérdésem.
Jack elosztót milyet érdemes venni? minőségi darabra lenne szükségem.

köszi

(#58239) ribizly válasza PuMbA (#58236) üzenetére


ribizly
veterán

Ez eléggé elszomorító, ha tényleg így van. Ehhez a rendszerhez már nincsenek sem újabb driver-ek. :(
Csak morcos lennék, ha kiderülne potyára vásároltam be... :F

Az a baj, hogy itt nincs opció. A víruskergető / tűzfal programot nem lehet elengedni, de amúgyis kb. ez az egyik (ha nem a) legjobb a piacon. A VGA driver-ével meg ugyan mit lehetne kezdeni? Váltsak AMD-re? LoL :D
Szóval eléggé patt helyzet, de még mindig fel nem foghatom, hogy mi a bánatért van ezzel a drága cuccal olyan szívás, ami egy alaplapi vagy PCIE-s kártyával nincs. És ha már szívás van, akkor miért nincsen sehol sem megoldás rá?

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#58240) krichd1 válasza ribizly (#58239) üzenetére


krichd1
addikt

Az a megoldás általában, hogy használsz egy külön számítógépet, amit csak zenehallgatásra használsz, és arra optimalizálsz. Ha egy mindenes gépet használsz, akkor meg addig játszol a különböző szoftverekkel, míg jó nem lesz, vagy váltasz valami más eszközre.
Egyébként bármikor lehet szoftveres problémád egy alaplapi, vagy PCIE-s hangkártyával is.
A Win10-el meg az a legnagyobb probléma, hogy bármikor jöhet egy olyan frissítés, ami tönkreteszi az addig működő szoftvereket DAC működésével kapcsolódóan.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#58241) NandorHUN válasza Bodz (#58234) üzenetére


NandorHUN
addikt

:R

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#58242) ribizly válasza krichd1 (#58240) üzenetére


ribizly
veterán

Na ne mondjátok már, hogy ez 2017-ben probléma egy komolyabb PC-vel, mert ledobom magamat valami magas helyről gyorsan. :W
Nálam nem a zenehallgatás volt a fő szempont, csak egy minőségibb cucc beszerzése. Na ebből akkor most az kerekedik a jelek szerint ki lassan, hogy én vagyok a hülye, mert erre nem tartok fenn erre egy külön rendszert. Persze értem, hogy mit mondasz, de erre nincs lehetőség. Az viszont elfogadhatatlan számomra, hogy majd ezután azt kell mondjam a gyerekemnek, hogy azért nem tudja nézni a meséjét, mert amúgy ráköltöttem egy valag $-t, de nem bírja a gép. Még nem túl nagy, de Neki is az lesz a kérdése, hogy ez eddig miért nem volt probléma és akkor minek vettem meg ezt a vacakot...? :F És tök igaza lesz.

Milyen alternatívákat tudtok felvonultatni?
* Mit tegyek a rendszerrel?
* Vegyek bele másik NIC-et?
* Vegyek bele külön USB kártyát és kössem csak arra?
* Dobjam ki? csak nem
* egyéb?

:R

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#58243) fericske válasza Bodz (#58230) üzenetére


fericske
addikt

Forintban kb. 200ezer.

Elhiszem, hogy a Teac 503 jó, de biztosan van még más is. Illetve elsősorban a DAC a lényeg. Az erősítő az rendben van szerintem, köszi megint a tippet.

Eddig amiket találtam mint szóbajöhetőket (a Wadia 121-et lehúztam):

GUSTARD A20H

Consonance Don Curzio

Eastern Electric DAC Plus

Audiolab M-DAC Plus

DENAFRIPS ARES R2R DAC

(#58244) fericske válasza ribizly (#58242) üzenetére


fericske
addikt

Optikai, spdif?

Win10 alatt szopok én is usb-n keresztül a dac-kal, ameddig win7 alatt semmi gondom nem volt.

(#58245) ribizly válasza fericske (#58244) üzenetére


ribizly
veterán

Sima, mezei RCA-n van összekötve még csak a 2.1-el. :U

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#58246) fericske válasza ribizly (#58245) üzenetére


fericske
addikt

Hogy rca?

(#58247) #56474624


#56474624
törölt tag

Közben alig várom, hogy megérkezzen az LM4562-m, amit az OPA2604 helyébe szánok bufferba.

Mikor a 2 db OPA2111-et betettem a prodigy hd2-mbe a 2134-ek helyett, kicsit féltem, hogy már eleve túl világos lesz a hang csak emiatt a csere miatt, ezért is voltam óvatos, és maradt a helyén a 2604 mintegy ellensúlyozásra.

Így bejáratódás után (a 2134-et vissza is tettem egy teszt erejéig, hogy biztos lehessek) azt mondanám, igazából nem lett nagyon se sötétebb, se világosabb: tisztább lett, részletesebb, természetesebb, és komplex zenéknél kevésbé zsúfolt, szellősebb, a bejáratódás után pedig jóval hallgathatóbb is, előtte kb. egy szint volt e tekintetben. Próbáltam amúgy 2134-et és NE5532-t is bufferban, egyikkel sem lett a hang túl világos, nyomulós, ilyesmi.

Ha bejön az LM4562-vel (mivel állítólag hasonlít a 2111-hez, leszámítva a mélyet), akkor a 3xOPA2111 felállás is megfontolandó a jövőben.
Ha meg nem, akkor kipróbálom a presenter2-ben a 2134 helyére. De különben is relatíve olcsó opamp, az ilyenekkel jó kísérletezni. :))

Amilyen véleményeket olvasni az LM4562-ről, azt mondanám, hogy valószínűleg az egyik legjobb ár-érték arányú opamp lehet, pusztán a vélemények alapján ez jön le; nem annyira megosztó, mint mondjuk az opa2604.

A sovány mély jellemzésektől amúgy cseppet sem félek, eddig még 770 elé nem sikerült olyan forrást pakolni, amitől mélyhiányossá vált volna. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#58248) Cyrin válasza ribizly (#58242) üzenetére


Cyrin
addikt

Helyedben kipróbálnék "speciális" linuxokat, win 10 mellé, pl:

Audiophil Linux

AV Linux

A low latency mindettő leírásában kiemelten szerepel. És a tűzfallal meg a vírusirtóval se lesz gond így :)

[ Szerkesztve ]

(#58249) Bodz válasza ribizly (#58235) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Rendben, még mindig mutatja, de továbbra is hallod a gondokat?

(#58237) Polllen: Ha szívemre hallgatok R2R, ha az eszemre akkor Moment. Kb. az a szitu, mint az S6-nál. Hiába élvezetes az Audio-gd, ha az Aune egy komolyabb képességű dac, még ha a hangszíne elég fals (ami egyébként nem így van) is közvetlenül utána hallgatva. Persze hamar vissza áll az ember agya, aztán megint rendben minden.

(#58243) fericske: M-DAC Plusnál azért szerintem jobban megéri az 503. Sajnos a többit nem hallottam még ezek közül. Ha főleg a dac rész számít, akkor a Marantz HD-DAC1, Pioneer U-05-S, NAD C510 is érdekes lehet-

[ Szerkesztve ]

(#58250) PuMbA válasza ribizly (#58242) üzenetére


PuMbA
titán

Az ESET-et kéne eltávolítanod először, mert az az elsődleges okozó a LatencyMon alapján :) Ha ezzel megjavul, akkor minden ok, ha nem, akkor jöhet a következő legnagyobb falat :) Úgy látom, hogy az NVIDIA kártya, szóval tehetsz egy próbát a processzorban lévő Intel integrálttal. Ha megoldódik, akkor veszel AMD-t, ha nem, akkor mész a következőre, USB eszközök. Kihúzod őket sorba és amelyiknél megjavul, azt lecseréled vagy hanyagolod :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.