Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57401) fehér_ember válasza #56474624 (#57394) üzenetére


fehér_ember
addikt

Aki nem ért a jelleggörbékhez, az felutazik Budapestre és beugrik pár helyre meghallgatni jó pár fejest, majd amelyiknek tetszik a hangja azt megveszi. Illetve a nagy átlagra hallgat és azokból választ amivel általában elégedettebbek a tulajok.
Aki meg ért a jelleggörbékhez, az szintén felutazik Budapestre, bemegy az üzletbe kikéri a fejesek jelleggörbéjét, rájukpillant és megveszi a legpofásabb görbéhez tartozó fülest, igazából hallgatni sem fontos, elég a görbét akarom mondani szép egyenes vonalat bámulni, és az alapján elképzelni milyen jól is szól. ;]

Más:
Komolyzenei műveket játszó zenekaroknak készítették-e már el jellegörbéjét? Azok szép egyenesek? Nincs sehol semmilyen kiemelés mikor pl. Bach egyik zongoraversenyét játsszák vagy épp Verdi egyik operáját adja elő valaki?
Természetesen nem kell válaszolni, hisz csak azért teszek fel ilyen bugyuta kérdéseket mert én sem konyítok semmit a jelleggörbékhez. Ezért az is megfelel, ha ismertek valamilyen jelleggörbe talpaló-t, és megosztjátok a linkjét :)

[ Szerkesztve ]

(#57402) bkercso válasza fehér_ember (#57401) üzenetére


bkercso
nagyúr

Értelmetlen a kérdésed, mivel a zene akkor jön létre, mikor a zenekar játszik, így nincs mihez képest kiemelésről beszélni. Természetesen a teremakusztika és a mikrofonozás módja is része a zenei előadásnak.

A hifi feladata a rögzített zenei mű hű visszaadása. Itt tehát kell beszélni a hibákról. A kiemelés egy dolog, azt meg lehet szokni, illetve, attó függően, hol foglalsz helyet a koncertteremben, szintén kicsit más élményben lehet részed. Viszont az időben elnyújtott rezonanciák durva hibát jelentenek egy fejhallgatónál. Ezért is nem csak jelleggörbéket mutogatott krichd1, hanem vízesésdiagrammokat.
A jelleggörbe egyébként akkor mutat jelleget, ha görbe. Ha egyenes, akkor jellegtelenséget mutat, és ez a kívánatos. :)

Egyébként 10-20dB-es ingadozások szintén nagyon durvák az átvitelben. Egy nagy koncertteremben a falak kis fajlagos felülete miatt sem jön létre ilyesmi.

Ba cy lus: A 770/880/990-sorozat népszerűsége ezek szerint a süketelős teszteknek köszönhető? :U
Érdekes dolog a marketing, meg az, mi lesz népszerű és mi nem. Az mp3 népszerű lett, míg a wma nem.Az 5.1 népszerű lett zenére is, míg anno a quadrofónia nem. Nehéz ezeket még előrejelezni és, és megérteni is.
Az OPA2134 is népszerű.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#57403) fehér_ember válasza bkercso (#57402) üzenetére


fehér_ember
addikt

"Egyébként 10-20dB-es ingadozások szintén nagyon durvák az átvitelben"

Ja-ja, így legalább van azok is kapnak egy esélyt akik amúgy képtelenek összehozni egy jóhangú fejest. :)
Az ő mentsváruk a frekvencia diagram.

Bakker! Most olyat tettem amit még sosem, gyorsan megnéztem a fülhallgatóm "frequency response"-ját is, hát eddig tök élvezettel hallgattam, meg azt hittem jó kis füles, meg a teszteken is általában jókat írtak róla ... Mostmeg, phúú, áááá, látom már, iszonyat gáz! Ezekután egyszerűen felfoghatatlan számomra hogy miért is dicsérték és hogy ezidáig nekem is hogy tetszhetett :Y felfoghatatlan :O

[ Szerkesztve ]

(#57404) #56474624 válasza bkercso (#57402) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nem azért nem reagáltam az előbb, mert nem tudtam volna mit, hanem mert feleslegesnek éreztem. Én már leírtam a véleményem ezekről a dolgokról, többet nem tudok hozzátenni, mint amit kammerer kiegészítésképpen leírt.
Csak annyit írnék, hogy alapvetően mind zenei élményt keresünk. Még egy hangdoboznál sem ajánlott eljárás a mérést a saját füllel meghallgatásos teszt elé venni. Fejhallgatónál ez hatványozottan igaz. És ugye onnan indult az egész, hogy a dt880 egy olyan fejhallgató, ami "átugorható". Mert neki megfájdul tőle a feje. Sokak meg még az igényesebb hangzást keresők közül is nap mint nap elégedetten hallgatják rajta a zenéiket. Ez a lényeg.

[ Szerkesztve ]

(#57405) krichd1 válasza fehér_ember (#57403) üzenetére


krichd1
addikt

Pedig az ilyen mértékű kiemeléseket illene meghallani, hogy finoman fogalmazzak. Nem nüanszokról, apróságokról, mintha különbségekről van szó.
Az ilyen mérések pont arra valóak, hogy a durva hibákat tárgyilagosítsuk, objektivizáljuk. Azért bízom benne, hogy vannak még olyanok, akik a zeneiséget, esetleg a "részletességet", nem az erős középmély és/vagy középmagas kiemelésben keresik, vagy azonosítják azokkal.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#57406) fehér_ember válasza fehér_ember (#57403) üzenetére


fehér_ember
addikt

Szóval így higgyünk ezeknek: 1; 2 ?
Süket banda?

[ Szerkesztve ]

(#57407) Sz.Péter válasza fehér_ember (#57406) üzenetére


Sz.Péter
tag

Egy barátom bátyjával,és annak gyerekével történt meg az az eset,hogy hívta ki a pár éves kisfiút,hogy nála vannak bocik,és megsimogathatja,ha akarja,Ki is mentek,mire a gyerek.Ez nem lila.Amúgy Bachnak nincsenek zongorára írt művei.

(#57408) hm74 válasza ferzoli (#57399) üzenetére


hm74
aktív tag

A DT880-asokban pont az a jó, hogy nem kell hozzájuk erősen elhangolt (pl mélyerős, mint a Sense V1) erősítőt keresni, hanem szélesebb választékban vannak jó hangú kiegyenlített erősítők, amik szépen megszólaltatják. Bár inkább a melegebb hangú preferált hozzá, de egy analitikus erősítővel se gáz, csak legfeljebb száraz és unalmas tud lenni.
Bár ez nem fejes topik, de még egy saját véleményt hadd írjak a DT880-asakról, amik az én kedvenc középkategóriás fejeseim.
Nem bántóak, nem éles a magasuk. A 250 ohmosnak kimondottam szépen csilingelőek, a 600 ohmosnak már szigorúbb tud lenni, ha nincs rendesen kiszolgálva. De nálam egyértelműen kellemesebbnek tűnt a DT880 magasa, mint a K702-nek, az SHR940-nek, vagy az AD900X-nek. Ezeknél sötétebb, kiegyenlítettebb, hosszabban hallgatható és a valósághoz közelebb állóan megszólaló a DT880.

[ Szerkesztve ]

(#57409) #71562240 válasza fehér_ember (#57401) üzenetére


#71562240
törölt tag

Komolyra fordítva a komolyzenei jellegörbe "kérdést". A hangsugárzót átvitelét mérőjellel mérik, és ha a hangsugárzó lineáris átvitelű, az azért jó, mert viszonylag változtatás nélkül visszaadja a zenekar (hangfelvétel) akármilyen jelleggörbéjét.

(#57406) fehér_ember: Van úgy, hogy "süket banda", van úgy, hogy "felületes banda", van úgy, hogy "piacról élő banda", és ha hozzáértő, független banda, akkor is tévedhetnek, akkor is ítélhetnek egyedi ízlés alapján. És akár tévedhet a fogyasztói többség is. Vagy egyszerre igaza lehet ellentétes nézeteknek. Mindazonáltal az IE80-nak alaphibája az átvitele. Másrészt a frekvencia-jelleggörbe a készülék hangminőségével összefüggő paraméterek egyik nagyon fontos tagja, de csak az egyik.

Mindezt persze tudod. :)

(#57410) krichd1 válasza Sz.Péter (#57407) üzenetére


krichd1
addikt

Pacsi. :D

(#57408) hm74: Majd egyszer hallgasd össze a középkategóriás "állatorvosi lovak" után egy normálisabb fejhallgatóval is.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#57411) Bodz


Bodz
Topikgazda

Roppant érdekes. A hibakereső topikgazda, a mérnök, a hifista, a fejhallgató kedvelő, stb. Szépen összegyűltetek, jól körüljárjátok a témát.

[ Szerkesztve ]

(#57412) fehér_ember válasza #71562240 (#57409) üzenetére


fehér_ember
addikt

Igen általában mások a fogyasztói igények, de kicsit másképp kell érvelni ahhoz, ha rá szeretnénk venni valakit hogy válassza a valósághoz esetleg közelebb állót. És azt se kellene többet mondani, hogy meghallgatás után azt vegye meg amelyik neki jobban tetszik; azt vegye amelyik közelebb áll a valósághoz.

Ezekről jutott eszembe: mostantól otthon mindenki vegyen vissza a tévé színeiből, a legszebb tavaszi nap ugyanis csak 1-szer van az évben, a többi napokon nem olyan gyönyörködtető a látvány :) .

[ Szerkesztve ]

(#57413) hm74 válasza krichd1 (#57410) üzenetére


hm74
aktív tag

Milyen fejhallgatókra gondolsz?

(#57414) krichd1 válasza hm74 (#57413) üzenetére


krichd1
addikt

Nyitott dinamikus fejhallgatóknál maradva, hogy árban se rugaszkodjunk el nagyon, legalább az Audio-Technica ATH-R70X-et, Sennheiser HD600-at, fentebb lépve planár/ortho vonalra Audeze LCD-3 vagy valami ehhez hasonló szintűt és hangút akár régi, már nem gyártott típust.
Majd elfelejtettem, Hifiman HE400S Focuspad A párnával, ez is egy elérhető árú és korrekt hangú darab. Tehát súlyos hibát nem vét.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#57415) Bodz válasza krichd1 (#57414) üzenetére


Bodz
Topikgazda

A komplex zenékkel kiakasztható R70X, a szub basszus hiányos HD600. LCD3 meg attól függ, hogy melyik verziója. Akkor már inkább a 600 ohmos 880 ismert tüskéje a hangban.
Eddig bírtam, csak beszállok a játékba. :D

[ Szerkesztve ]

(#57416) krichd1 válasza Bodz (#57415) üzenetére


krichd1
addikt

A rendes LCD3, nem az elcseszett rendetlen, nem tudom azt hogy hívják.
A 600 ohmos DT880-nak sem csak a tüske a probléma, az is összezavarodik összetett zenékkel és még szub-basszus hiányos is, meg furán torzít. ;]
Amiket felsorolok, természetesen azok sem hibátlanok, hanem csak elérik a szerintem elfogadható szintet, tehát nem okoznak súlyos károkat a zenében, persze fejhallgatós szinten. Én is bele tudok kötni bármelyikbe.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#57417) Bodz válasza krichd1 (#57416) üzenetére


Bodz
Topikgazda

A pre fazoros még jó, azért ilyet vettem. A fazoros már hát ööö, izé...
Ezt sokáig tudjuk csinálni... :D
Igazából csak 30-40Hz alatt fogy el (ez teljesen vállalható egy fél nyitott fejhallgatótól), a HD600 hamarabb. Nem zavarodik össze. Milyen torzítás?
A HE400S is tud néha érdekes lenni 8-9k körül, az inkább torzítás.
Mindjárt keresek valamit, ami miatt az LCD3-ba is bele tudok rúgni, pár perc. :D

Na ugye, minden attól függ, hogy akarja-e az emberni bántani, miként áll hozzá az adott darabhoz. Mondjuk az sem gond, ha tetszik a hangja.

[ Szerkesztve ]

(#57418) krichd1 válasza Bodz (#57417) üzenetére


krichd1
addikt

Olvasd el az előzőbe beleszerkesztett részt is, nem hibakereső játék ez, valamit félreértettél. :)

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#57419) hm74 válasza krichd1 (#57416) üzenetére


hm74
aktív tag

Inkább a 250 ohmos hajlamos összezavarodásra, a 600-as jobban teljesít ebben a tekintetben, persze van még tőle feljebb. :)
Lehet belekötni a DT880-asba. Nincs olyan pontos és dinamikus mélye mint az SRH940-nek, nem olyan szellős és gyors mint az AD900X, nincs olyan jó hangszer szétválasztása mint a K702-nek.
Amiért mégis jó lelkiismerettel merem ajánlani ezekkel szemben, az a kiegyenlítettsége, szélsőségektől és komoly hiányosságoktól mentessége. Olyan semmilyen a hangja, jó értelemben. Széles palettán lehet változtatni az előtte levő elektronika karakterét, nem lesz tőle hallgathatatlan. Persze, minőségben magas szinten kell kiszolgálni.

(#57420) krichd1 válasza hm74 (#57419) üzenetére


krichd1
addikt

Én egyiket sem ajánlom. Már csak egy kérdésem van, amit nem értek a DT880 Edition 250ohmmal kapcsolatban. Hogyan lehet az, hogy a nagyjából 1-5kHz közötti tartományhoz képest a durván 5-10 decibellel kiemelt 5-10kHz-es tartomány még belefér a kiegyenlített, szélsőségektől és komoly hiányosságoktól mentes kategóriába?

Aztán valaki definiálhatná nekem, mi számít szélsőséges karakterű fejhallgatónak, mert már teljesen elvesztem a "közízlésben". :D

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#57421) #56474624 válasza krichd1 (#57420) üzenetére


#56474624
törölt tag

Úgy lehet, hogy ez nem hangdoboz. Ne akarj a fejhallgatókból hangdobozt csinálni.

(#57422) bkercso válasza #56474624 (#57421) üzenetére


bkercso
nagyúr

Bezony! A hallójárat is kiemel 7kHz környékén, ami ehhez hozzáadódik. :) Vagy az csak agybadugósnál számít?

AKG K240 Sextett EP-ről (Early Production) mi a vélemény?

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#57423) krichd1 válasza #56474624 (#57421) üzenetére


krichd1
addikt

Ne terelj, szó sem volt ilyenről, még mindig fejhallgatókon belül értékelünk.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#57424) #56474624 válasza krichd1 (#57423) üzenetére


#56474624
törölt tag

Kettőnk közül nem én terelek, te kezeled úgy, mintha egy fejhallgatót pont annyira objektívan lehetne értékelni, mint egy hangdobozt. Pedig ez mennyire nincs így. A mérési eredmények idecitálása nem fogja alátámasztani, hogy ami tetszik, az tulajdonképpen szar, és fordítva. Ez nem így működik. Igazából már hangdobozoknál sem. Kicsit bonyolultabb ez annál, mint ahogy elképzeled.

Nem is értem, miért akarod meggyőzni az embereket, hogy a DT880 ilyen vagy olyan, nem pedig olyan, amilyennek ők hallják. Elég parttalan vita, de időherdálásra kitűnő.

[ Szerkesztve ]

(#57425) krichd1 válasza #56474624 (#57424) üzenetére


krichd1
addikt

A mérést csak a tárgyilagosság miatt hoztam ide. Nem akarok én meggyőzni senkit sem. Azért a hangdobozokat sem olyan egyszerű "objektívan" értékelni, szubjektívan meg aztán végképp nem, ugye erre van megint rengeteg példa. A fejhallgatók konstrukciójuknál fogva más esetek, de azokat sem kell annyira túlmisztifikálni.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#57426) Bodz


Bodz
Topikgazda

VIA VT1731 USB-vel szerelt audio-gd dac-ot próbált már valaki Win 10 CU alatt? Mik a tapasztalatok, megy az MS-féle driverrel?

(#57427) Tim82 válasza Bodz (#57426) üzenetére


Tim82
nagyúr

"Sajnos" nekem nem jött meg a CU, egyébként kipróbálnám. (Nem, nem szeretném a CU-t telepíteni, csak ha elkerülhetetlen már. :N )

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#57428) pendre54 válasza Tim82 (#57427) üzenetére


pendre54
addikt

Ne is erőltesd, mert amióta frissült a Win 10 a CU-ra nálam, azóta nem tudom a TEAC UD-301-es DAC-ot megszólaltatni a TEAC saját driverével, csak az MS által felrakott driverrel működik. Azt ezt megelőző Win verzióval, az 1607-esel csont nélkül működött. :)

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#57429) s4tch válasza pendre54 (#57428) üzenetére


s4tch
veterán

Nálam is hasonló a helyzet a DA300 driverével a notin; az asztali gépen viszont minden rendben.

(#57430) PuMbA válasza pendre54 (#57428) üzenetére


PuMbA
titán

Ez érdekes, ugyanis az UD-301 az egy jelenleg is boltban kapható termék, szóval támogatniuk kéne :)

[ Szerkesztve ]

(#57431) dgyuri0123 válasza s4tch (#57429) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Na, ezt nem értem. Hogy lehet ebben különbség laptop és PC között? Ugyanolyan Win10 fut mindkét gépen, nem? Nálam csinált olyat, hogy frissítéskor ledarálta a Denon drivert és újra kellett raknom, de utána hibamentesen futott.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#57432) krichd1 válasza dgyuri0123 (#57431) üzenetére


krichd1
addikt

Alaplap drivere, vagy az alaplapon lévő USB vezérlőchip más, máris lehet különbség. Én is belefutottam már nem egyszer olyan szoftveres anomáliával, ami csak adott gépen jött elő. Alaplapok között van különbség, nem csak hardveresen, hanem szoftveresen is.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#57433) pendre54 válasza PuMbA (#57430) üzenetére


pendre54
addikt

Támogatniuk kellene, de mégis az utolsó hivatalos driverük, a v108f-es jelű, 2016.09.09.-ei dátumú, tehát az évfordulós Win verzió utáni csak, azóta semmi. [link]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#57434) krichd1 válasza pendre54 (#57433) üzenetére


krichd1
addikt

Addig míg van olyan driver, amivel működik, addig nincs probléma, a baj akkor lenne, ha semmilyen működő driver nem lenne hozzá legújabb Win10-hez. :)

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#57435) fericske válasza dgyuri0123 (#57431) üzenetére


fericske
addikt

Elmondhatom, hogy évtizedek óta foglalkozok számítógépekkel, láttam ott már olyan csodát amit eddig egyetlen bithuszár sem tudott megválaszolni.

Példa:
Ugyanaz a windows verzió (mikor megjelent a vista), ugyanaz az alaplap mindkét gépben. Többszöri újratelepítés után is az egyikben a mindig hangkártya meghajtóprogramja, a másikban mindig a hálózati kártya meghajtóprogramja volt probléma.

Első generációs pentium 4-es gép, ddr400-as memóriával. Egyforma memóriák párban, 2 memóriafoglalatos alaplapon (a dupla csatornás memórigyorsítás akkor még nem volt).
A gép egy normál leállítás után nem akart elindulni. Szokásos rutin hibakeresés. Memóriákkal kezdve a tesztgépen, minden jó. A problémás gép a tesztmemóriákkal elindul. Egyik saját memóriája vissza helyére, elindul a gép. Elindul a másik memóriájával is. Visszateszem mindkettő memóriát a helyére, a gép nem indul.
Megcserélem a memóriákat a foglalatokban, a gép elindul.
Kettő ilyen géppel volt dolgom ami ilyen furaságokat csinált a memóriamodulokkal. Minden jó és valahogy mégsem és mégis.

Nincs kettő egyforma számítógép, és bár elfogadott tény, hogy a tárgyaknak nincs lelkük, a számítógépek kivételek. Nekik van.

[ Szerkesztve ]

(#57436) bkercso válasza fericske (#57435) üzenetére


bkercso
nagyúr

Parazitahatások, tűrések... Erre valók a specifikációs limitek.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#57437) dgyuri0123 válasza krichd1 (#57432) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Igazad van, bele sem gondoltam, hogy még akad "pár dolog", ami gondot okozhat.

Én ma frissítettem, durván 1,5 órás szösszenet jött a Microsoft jóvoltából. Nem kicsit voltam ideges, hogy lesz-e hangja az RS Dacnak, de szól... :)

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#57438) Bodz válasza Tim82 (#57427) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Akkor majd én elmesélem neked nemsokára. :) Csak kíváncsiskodtam, hátha megtudom előre, hogy nagy hibát vétettem...

(#57439) Tim82 válasza Bodz (#57438) üzenetére


Tim82
nagyúr

Én CM6631A USB/SPDIF átalakítóval használom + koaxszal az NFB-11.32-met, szóval amúgy a VIA modul csak dísznek van jelenleg. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#57440) Bodz válasza Tim82 (#57439) üzenetére


Bodz
Topikgazda

És jobb így, mint a VIA usb-ről?

(#57441) Tim82 válasza Bodz (#57440) üzenetére


Tim82
nagyúr

A VIA USB-ről úgy mondanám, nagyobb a szórás, hogy mivel szól jól a 11.32, legyen akár zene, akár fejes. Amikor megvettem a 11.32-t, a VIA-val próbálva + a vintage DT880-nal pl. szörnyű volt, fals, harsány. Lehet ez persze pszichológiai hatás is.

Amúgy a legjobb eddig a Raspberry Pi 2 + Hifiberry Digi-ről etetve, Sennheiser HD265 Linear-rel, csak épp a Pi/Digi párost inkább a kis hangfalas rendszeremhez használom forrásnak.

(Légy szíves, hagyd meg olyan formában a hozzászólásaimat, ahogyan elküldtem őket. Köszönöm.)

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#57442) Bodz válasza Tim82 (#57441) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Érdekes. Hát ha tényleg ennyire vacak, akkor max megy ez is a Magic koax kimenetéről, esetleg Aliról egy olcsó Amanero.

(#57443) Tim82 válasza Bodz (#57442) üzenetére


Tim82
nagyúr

Előkerestem, hogy annak idején (privátban) mit írtam róla .DLL-nek, amikor tavaly október elején megvettem bmakszim sokszor ajánlott, AVX-en hirdetett Audio-GD NFB-11.32-jét:

"Tegnap kora este hoztam el a tulajától, eddig úgy 3-4 órányi zenehallgatás történt vele, vegyesen a saját Via USB32 moduljáról, valamint a Hivox-patkolta CM6631A-alapú USB-SPDIF transzportról.
Egyértelműen az utóbbival jobb, a saját USB moduljával kevesebb részlet jön át és valahogy "fátyolosabb" a hang (főleg a mélyeket illetően). Eddig főleg planárral ment (Fostex T40RP MK I).

Én főleg a Steinberg UR12 (DAC) + Digidesign Studio 882 (fejhallgatóerősítő) pároshoz, valamint Wolfson DAC/fejhallgatóerősítőkhöz/lejátszókhoz (bkercso-féle kisDAC-kártyás Presenter 2, Hivox Lupus S, Cowon D2) vagyok szokva, azokhoz képest az Audio-GD "könyörtelen". Mondhatni, azok inkább "zenélnek", ez meg inkább "megmutat", részleteket, hibákat is. Valamint hidegebb, analitikusabb előadása a korábbi DAC-okhoz/erősítőkhöz képest, de ezt nem feltétlenül érzem hátránynak - a Lupus S hangja pont azért nem tetszik annyira és adom el, mert az én ízlésemnek túl "meleg", túlzottan "bensőséges" az előadásmódja, azt hallgatva úgy érzem, hogy egy olyan koncepción átszűrve kapom a zenét, ami nem mindig jön be nekem.

Nem tudom, hogy mennyire vagyok a prekoncepciók áldozata, de valóban magasba húzónak érzem a Sabre DAC-ot, viszont tolerálható mértékben. Egy zenét teljesen tönkretett ez az előadásmód, eltűntek a finomságai, lágysága, ez az általad "fiúcsapatnak" nevezett Django Django. Más zenéknek viszont - és ezek jellemzően főleg akusztikus hangszerelésű dolgok: The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble albumai, Philip Glass filmzene, Bartók Béla - szerintem jót tesz az Audio-GD cucc, transzparensebb, több a tér. Persze ezek nüansznyi dolgok.

Egyébként elképzelhető, hogy tegnap este csak nagyon fáradt voltam már, amikor a Django Django-ra sor került, de kipróbáltam mind a saját USB modulról, mind a transzportról, valamint fejhallgatót is cseréltem (Fostex T40RP, vintage Beyer DT880). Még a legkevésbé akkor éreztem vészesnek, amikor rádugtam a Digidesign cuccot és a saját fejhallgatóerősítő-rész helyett azon hallgattam a DT880-nal.

Szóval egyelőre erősen véleményes, szoknom kell még. Érzékelem, hogy minőségi cucc, sok zene jól szól vele, de az sem feltétlenül jelent komoly ugrást. A Steinberg-Digidesign párossal szerintem kb. egy szinten van, de ha ízlésről van szó, egyelőre az jobban tetszik."

Ehhez képest annyit tennék hozzá, hogy a transzportról hallgatva nagyjából már egy-két nappal később sem érzékeltem ugyanezt a gondot, a VIA USB-ről meg továbbra is van, ami vagy harsány, vagy fátyolos hangzású. Messze nem hallgathatatlan, de a transzportról egyértelműen sokkal jobb a 11.32.

A transzportot meg továbbra is veri a Pi/Digi páros, mint forrás. Kb. azzal érzem úgy - főleg klasszikus zenével, valamint a nekem továbbra is nagy kedvenc darkjazz/doomjazz zenékkel (The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, The Mount Fuji Doomjazz Corporation, Dale Cooper Quartet & The Dictaphones albumai), hogy néha, némely alkalmakkor nem egyszerűen élvezetes, beleélhető, hanem már-már tökéletes az eredmény.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#57444) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Üdv!

Beyer DT770 80Ohm-hoz 10-15k körül érdemes erőlködőt venni? Mondjuk egy ilyen csodát? :D Vagy ha nem csövest, akkor mást.

Jelenleg egy Focusrite 2i2 hajtja és hát érezni minden tekintetben, hogy kevéske. Filmnél konkrétan teljesen fel kell csavarnom plusz még a progiban is ráadni valamennyit. De gondolom minőségben is jobbat érdemelne.

Még egy. Akinek esetleg több éve van ilyen fejese, a fülpárnája meddig bírja? És hol lehet ilyet szerezni? Bár gondolom nem olcsó. :D

(#57445) Bukk900 válasza KisTücsök (#57444) üzenetére


Bukk900
őstag

Igen érdemes, 55$ postával a mostanában ajánlott Sap-8, olvass vissza. [link]

[ Szerkesztve ]

(#57446) bkercso válasza KisTücsök (#57444) üzenetére


bkercso
nagyúr

Fülpárnát szintén eBay-en nézz![link]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#57447) Bodz válasza KisTücsök (#57444) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Csöviből inkább ezt, olyan aranyos... :D
De valószínűleg a már ajánlott SAP-8 köröket ver rá.

5-7000 Ft a gyári párna kb. Attól függ, honnan sikerül beszerezni.

(#57448) #56474624 válasza Bukk900 (#57445) üzenetére


#56474624
törölt tag

Turntable? RIAA korrektor is egyben?

(#57449) fericske válasza #56474624 (#57448) üzenetére


fericske
addikt

Hehe...Csak az Aliexpresszen, csak ma, csak önnek :D

(#57450) #56474624 válasza bkercso (#57446) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ez a párna gyorsan aktuális lett nekem. Le akartam szedni a fülpárnát tisztítás céljából, hát éreztem, hogy elkezd szakadni (pedig ugyanúgy szedtem le, mint eddig, de már több éves, viseltes). Nem hagytam végigszakadni, de azért szakadt valamennyit. Rendeltem is két párat olcsón. Egyik fekete plüss, másik bőr vagy műbőr. Utóbbi még olcsóbb volt, mint a plüss , igazából a tapasztalat miatt rendelem, kíváncsi vagyok a kapott hangra, nem gondolom, hogy majd azzal fogom használni. Bár ki tudja...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.