Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59101) fjanni válasza blakey (#59096) üzenetére


fjanni
tag

Használok egy TP-Link RE200 kiterjesztőt, valószínűleg gyenge a jele ezért lassú most. Átváltottam a routerre amely UPC-s, itt már 250/22 a speedtest. Ez azért már elég kell legyen. Linksebesség egyébként 866, de néha lemegy 325-re, 390-re, 292-re.

(#59102) blakey válasza fjanni (#59101) üzenetére


blakey
titán

CB modem módba és egy saját router sokat dobna a hálózatodon, stabilabb, jobb lenne minden.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#59103) fjanni válasza AiRLAC (#59097) üzenetére


fjanni
tag

A CPU 30-70% között változik, de néha elmegy 99%-ig, smbd valamint synoscgi_Syno.finder, Syno.Core.system, file indexing a legmagasabb. Úgy hogy most az audio-, photo-, vpn és synology drive szerverek nem mennek mert azok a megnyekkent hdd-n voltak.
a RAM 51%,
Lan fel 100-250 kB/s, le 100-200 kB/s
Lemez 2%.
Ha meglesz az új HDD érdemes lenne minden 0-ról újratelepíteni?

(#59104) fjanni válasza Borisz76 (#59098) üzenetére


fjanni
tag

UPC routert használok, switch nincs, a router 4 csatijából 1 a NAS-ra, 1 asztali PC-re és 2 RPi-re megy. A PC-n megvan az 1Gbit linksebesség. A gép 3 éves, nem mondanám gyengének mert játékra használom, a HDD is 3 éves, hibátlan, 1 nagy film fájlt másoltam, a kábel szerintem jó mert akkor nem írná ki az 1 Gbit linksebességet.

(#59105) sellerbuyer válasza dkess (#59090) üzenetére


sellerbuyer
őstag

" A nas és switch között link aggregation - szuper. És a switch és Win10 -es PC -met mivel kössem össze, ha gigabit feletti sebességet szeretnék? Ja, hogy ehhez kellene pl. a 2.5 Gbit/s?"

Hűha... te még annyira sem vágod a dolgokat, mint gondoltam. :D Beleteszel egy PCI-e hálózati adaptert az alaplapi mellé jóbarát és máris ott a link aggregáció a Win10-es PC-den. Fillérekből 2Gbit. :C Kutyának sem kell a 2.5Gbit nagy pénzekért. :D

[ Szerkesztve ]

(#59106) fjanni válasza AiRLAC (#59100) üzenetére


fjanni
tag

Köszi de ez az "ssh-n...." szerkesztés hogy működik? Hogyan érem el ezt a fájlt?

(#59107) odrif


odrif
MODERÁTOR

Üdv!
Valaki esetleg próbálta már a TVHeadend server alá berakni a digionline adásait?
Ez a leírás ugyan OSMC-re vonatkozik, de a Synology NAS-on is megoldható lenne a dolog?

[ Szerkesztve ]

20 éve a Prohardveren

(#59108) Essejó válasza fjanni (#59093) üzenetére


Essejó
veterán

Rpi3 cat5 kábelen.... Ez biztos? Sürgösen cseréld minimum cat5e-re.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#59109) AiRLAC válasza fjanni (#59106) üzenetére


AiRLAC
addikt

PuTTY-t letöltöd, elindítod, beírod az RPi3 ip címét, belépsz
(root/libreelec ha nem változtattad meg)
utána

nano .kodi/userdata/sources.xml

Kilépés Control-X, yes a mentéshez, majd újraindítod (reboot parancs).

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59110) AiRLAC válasza Essejó (#59108) üzenetére


AiRLAC
addikt

A laikusok/köznyelv nem tesz Cat5 és Cat5e között különbséget általában, szerintem Cat5e lesz ;)

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59111) dkess válasza sellerbuyer (#59105) üzenetére


dkess
őstag

Nos, ilyen amikor a "szakember úr" -nak nem marad más, mint csak a személyeskedés ... :)

Ahogy írtam az alaplapomon eleve kettő LAN csati van - ebből az egyik 2.5 Gbit/s -et is támogat (mellesleg az adatlapomon is rajta van - de OK, azt lusta vagy megnézni). E mellé vegyek egy harmadik "sima" gigabit -es hálókártyát? Minek? Kettő hálózati adapterrel nem működik a link aggregation Win10 -en, de hárommal igen? pff ... :D :D

Elárulom - 3 hálózati adapterrel sem megy Win10 -en a link aggregation. Ennek oka, hogy a Win10 egyáltalán nem támogatja link aggregationt. Tőlem tudtad meg?

E mellett azt is írtam, hogy nemcsak a Win10 támogatésa áll nálam a PC oldali link aggregation útjában, hanem a kábelezés miatt is kivitelezhetetlen - hacsak nem viszek +1 kábelt jól láthatóan az egész kecón keresztül.

Ehhez a "filléres" dologhoz. Ugye tegnap este (is) írtam - a teljes 2.5 Gbit/s projekt összesen bruttó 14 ezer Ft -omba került. Azt elfogadnám, ha ez számodra már a "nagy pénzek" kategória (ez ugye mindenkinek más), de akkor legyen egy házi feladat: kérlek írj egy olyan link aggregation -ön alapuló megoldást számomra, mely szignifikánsan jóval olcsóbb, mint bruttó 14K HUF az alábbi feltételek mellett (tulajdonképpen ezeket is írtam korábban illetve linkeltem is az érintett hozzászólásomat tegnap este, de alább összefoglalom):

- NAS a router mellett - és ezek távol a kliens eszközöktől illetve a cél PC -től,
- Cat5e kábelek a falban (fali csatlakozókkal),
- cél PC -nél van egy fali csatlakozó, melyre "sima" gigabit switch -en több eszköz is csatlakozik, +1 fali csatlakozó "látható" távolságban, mely felhasználható,
- PC -n kettő NIC van (egyik 2.5 Gbit/s -es), Mondjuk Win10 -el, ami nem támogat eleve link aggregation -t ...
- Link aggregation -t támogató switch -em nincs (így ezt is venni kellene).
- DS218+ -on 1 db gigabit -es LAN csati van (így ehhez is venni kellene + USB -s LAN adaptert - melyet a Synology nem támogat natívan)

Na jöhetnek a megoldási javaslatok. Ígérem, áttérek rögtön ha tudsz ilyet - annak ellenére, hogy még lassabb (stb.) is lenne ...

(zárójelben: amennyiben harmadik NIC -ot szeretnék a PC -be, akkor az lehet nem egy "sima gigabit" -es hálókártya lenne. Persze ez nem tartozik a megoldáshoz ...)

[ Szerkesztve ]

(#59112) fjanni válasza Essejó (#59108) üzenetére


fjanni
tag

Most megnéztem, Cat6

(#59113) gyugyo79 válasza sellerbuyer (#59105) üzenetére


gyugyo79
addikt

Nagyon szépen megkérlek ezt ne terjeszd, mert valaki elolvassa az ilyen kapitális butaságot és még a végén elhiszi és olyan költségekbe veri magát ami felesleges. Csak egy nagyon kevés NIC gyártó támogatja már csak azt, hogy aktuális Win10 alatt össze lehessen rakni Team -be mert az MS csak szerver op. rendszereken támogatja "már" . Azzal amit csinálsz az a legdurvább, hogy még véletlen se egy olyat linkeltél aminél ez opció ...

"
There are no native LBFO capabilities on Win10. Microsoft does not support client SKU network teaming.
It was a defect in Windows 10 build 10240 that “New-NetLbfoTeam” wasn’t completely blocked on client SKUs. This was an unintentional bug, not a change in the SKU matrix. All our documentation continued to say that NIC Teaming is exclusively a feature for Server SKUs.
While the powershell cmdlet didn’t outright fail on client, LBFO was in a broken and unsupported state, since the client SKU does not ship the mslbfoprovider.sys kernel driver. That kernel driver contains all the load balancing and failover logic, as well as the LACP state machine. Without that driver, you might get the appearance of a team, but it wouldn’t really do actual teaming logic. We never tested NIC Teaming in a configuration where this kernel driver was missing.
In the 10586 update (“Fall update”) that was released a few months later, “New-NetLbfoTeam” was correctly blocked again.
In the 14393 update (“Anniversary update”), we continued blocking it, but improved the error message.
The bottom line is that customers should NOT attempt to create teams on client SKU. It is NOT supported on client SKU, and never has been. Classic NIC Teaming continues to be supported in Windows Server 2016.
(Edit) NIC Teaming however can be done using 3rd party software, just the native LBFO teaming available from Microsoft is not supported on client SKUs.
Adam Rudell | Windows Networking Beta | Microsoft Corporation" link

[ Szerkesztve ]

(#59114) Pubszon válasza gyugyo79 (#59113) üzenetére


Pubszon
veterán

Pláne, hogy alig drágábban van már rendes 2.5Gbps-os LAN kártya.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#59115) Magnat válasza dkess (#59090) üzenetére


Magnat
veterán

"Picit kusza a gondolatmeneted - nem logikus. Az "ébredő királyfis" részre nem reagálnék érdemben." - Azok után, h azt állítod, a beépített kártyáért nem kell fizetni, nem csodálkozom, h nem találod benne a logikát ...

"A nas és switch között link aggregation - szuper. És a switch és Win10 -es PC -met mivel kössem össze, ha gigabit feletti sebességet szeretnék? Ja, hogy ehhez kellene pl. a 2.5 Gbit/s?" Mivel ha jól értem, már van 2.5Gb-ed otthon, igen. Nas irányba link aggregation, Win 10 irányba úgyis ott a 2.5Gb-s csatolód.

"No akkor, ha a második nem használt port "potya", de elenyésző szumma lenne, akkor pl. a 2.5 Gbit/s ugyanúgy "elenyésző szumma" lenne ..." - Nem, mert egy 2.5Gb kártya jóval drágább mint egy gigabites, ami kb mindenben van már.

"Vegyük pl. a majd érkező DS220+/221+ -t (de lehetne bármelyik Cerkásat is). Amennyiben ugyanazzal (a teljesítményű) CPU -val, ugyanannyi RAM -al, ugyanazzal a gigabit -es LAN -al és a Celeron -os vonalnál maradva ugyanúgy 5 HDD/SSD -re jutna egy SATA3, akkor mi értelme lenne a piacra jönnie egyáltalán? A DS218+ -hoz képest semmi. Nulla. Ráadásul az új architektúra miatt eggyel több HW -t kellene supportálni - ami viszont tetemes pénz ... Namost melyik részét lehetne fejleszteni kvázi a leginkább "fájdalommentesen" (ha már akarunk észrevehető fejlődést)? Ja, hát a LAN részt, mert az a többihez képest fillér ..." - sztem összekeversz valakivel, ezt beszéld meg a Synologyval, ugye te sem gondolod komolyan, h mi okosabbak vagyunk náluk és jobban tudjuk, mit kéne kiadniuk?

"Az, hogy mi elég Neked vagy a cégek egy részének az más kérdés. A reális választás hiányát (pl. NAS terén) nem nevezném annak, hogy "nincs igény" - Jah, mint ahogy az is, h neked mi kell, de sztem még mindig reálisabb igény enterprise vonalon a gigabit (vagy 2x1Gb) fölötti sávszélesség igénye, mint soho kategóriában.

"A Syno legfeljebb a spórolást mondhatja, ha marad gigabit -en az alsó-közép és felette levő kategóriában. Ez nem a klasszikus "túl drága, túl kicsi rá az igény" esete" - Spórolnak mindenkinek, akinek nincs rá szüksége, mert nem fizettetik ki feleslegesen.

De tudod mit, csinálj egy szavazást Syno tulajok körében, h ki fizetne többet egy 2.5Gb csatolós modellért (mert ha belekerül, ki kell fizetni, bármennyire is nem akarod elhinni) és ha relevánsan többen fizetnének (kétlem), írj a Synologynak, lehet, h megfogadják az ajánlásodat.

Addig meg ha feltétlen ragaszkodsz a nagyobb sebességhez, vegyél Qnapot vagy Asustort vagy vegyél egy XS modellt. Pozitív hozadéka lenne, h akkor a Qnap topikba tolhatnád az ajánlásokat, sok Qnap user megelégedettségére.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59116) gyugyo79 válasza Magnat (#59115) üzenetére


gyugyo79
addikt

"Mivel ha jól értem, már van 2.5Gb-ed otthon, igen. Nas irányba link aggregation, Win 10 irányba úgyis ott a 2.5Gb-s csatolód."

Ezt a gyakorlatba levezetnéd, hogy mégis, hogy ?
Tisztába vagy vele gyakorlati használat útján akár, hogy hogy működik ? Vagy csak bedobtad ide érvnek, úgy, hogy csak elképzelésed van az egészről?

A 1/ 2.5 gigabit közt pénzben kifejezve egy termékbe építve már jelentéktelen lenne a különbség, főleg ha a jövőről beszélünk. Ha ezt nem látod be akkor kár is tovább beszélned erről mivel láthatóan nem is értesz hozzá.
De javaslom ezt elolvasni és végig gondolni.

(#59117) Magnat válasza gyugyo79 (#59116) üzenetére


Magnat
veterán

Adott mondjuk ez: [link] Támogatja mindkét szabványt. 2 portot összefogsz LA-val és megy a nasba, harmadik portba meg bedugod a pc-be, amiben 2.5Gb csatoló van.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59118) dkess válasza Magnat (#59115) üzenetére


dkess
őstag

Két felvetésedre válaszolnék közvetlenül - a többire általánosságban.

"Picit kusza a gondolatmeneted - nem logikus. Az "ébredő királyfis" részre nem reagálnék érdemben." - Azok után, h azt állítod, a beépített kártyáért nem kell fizetni, nem csodálkozom, h nem találod benne a logikát ...

Másold be kérlek, ahol azt írtam, hogy: "beépített kártyáért nem kell fizetni". Másfelől nem kártyáról beszéltem, hanem integrált LAN interface -ről. Miért érdekes ez a dolog? Azért, mert az integrált gigabit vs. integrált 2.5 Gbe közötti különbség lehet mérvadó. Amennyiben ez a 2020 -as évek közepére Synology -nál nem fér bele (olyan módon sem, hogy az árba építi) a 140 K HUF feletti modelleknél, akkor az nem fog szép jövőt előrevetíteni a számukra szerintem.

"A nas és switch között link aggregation - szuper. És a switch és Win10 -es PC -met mivel kössem össze, ha gigabit feletti sebességet szeretnék? Ja, hogy ehhez kellene pl. a 2.5 Gbit/s?" Mivel ha jól értem, már van 2.5Gb-ed otthon, igen. Nas irányba link aggregation, Win 10 irányba úgyis ott a 2.5Gb-s csatolód.

NAS irányba link aggregation? Akkor még egyszer - DS218+ 1 db gigabit -es LAN csati van. Ehhez jön hozzá az, hogy a DSM a link aggregation -t DS218+ esetén akkor sem támogatja, ha vennék egy USB -s LAN adaptert (Celeron -os vonalon csak a többi NAS támogat bondingot: 718+, 918+, 1019+). A tévedés ott van Nálad, hogy korábban explicit módon kijelentetted (illetve most az utolsó hsz -edben is utaltál rá), hogy a + -os modellek támogatják a link aggregation -t. Nos a DS218+ pont nem (és nemcsak az egy db LAN csati a gond, hanem a DSM által szoftveresen is tiltva van).

Tulajdonképpen a többire a választ a korábbi(/tegnapi) hozzászólásaimban is megleled. Egy gondolat csak - amennyiben pl. a DS220+ / DS920+ / DS720+ (avagy Celeron -os DSx21+ ...) vonalon egész pontosan nulla (vagy ahhoz nagyon közeli) hardveres előrelépést produkál a Synology, akkor az nemcsak a konkurenciával szemben lehet kérdéses, hanem bizony a jelenlegi házon belüli felhozatallal (DS218+ / DS918+ / DS718+) szemben is. Pláne mivel a pletykák alapján nemhogy olcsóbb, de még drágábbak is lesznek. Az e feletti termékkategóriákról nem is szólva ...

Igen, a véleményemet tartom - ez már a 2020 -as évek közepére (az új típusok életciklusa) kevés lenne, ha így maradna. Bár pletyka szintjén a 2.5 Gbe is előkerült a Celeron -osoknál is (ugye pont ezzel kapcsolatban "pattant el a húr" Nálad) - ennyi fejlődés szerintem is beleférhetne legalább ...

#59117 - Egy majd 500 dolcsis switch -et linkeltél. Esetleg egy bruttó 14K HUF alatti (lehetőleg jóval alatti) megoldás a #59111 hozzászólás alapján?

[ Szerkesztve ]

(#59119) gyugyo79 válasza Magnat (#59117) üzenetére


gyugyo79
addikt

Tehát nem, nincs gyakorlati tapasztalatod, ráadásul nem is tudod, hogy működik.

A helyzet az, hogy így is csak 1 gigabiten fog a Synology 1 klienst kiszolgálni.

A LAG -ja (LACP) arra, jó, hogy kiszolgál A gépet meg B gépet is egyszerre 1-1 gigabiten (vagy 4-et 0,5 -n és így tovább) és így megvan a LAG nyújtotta 2 gigabit ....

Ráadásul ebben a helyzetben az smb multichannel sem tud működni mert a példánál maradva akkor Win oldalon 1 mac addres van amivel beszélgetni tud ...

[ Szerkesztve ]

(#59120) Magnat válasza gyugyo79 (#59119) üzenetére


Magnat
veterán

Ezt tényleg nem tudtam, tudnál erre egy linket adni?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59121) sebes1954


sebes1954
újonc

szeretném kérdezni hogy tudnál segíteni DS118 beállításánál ?

(#59122) gyugyo79 válasza Magnat (#59120) üzenetére


gyugyo79
addikt

Mert használom mióta megvan. De természetesen messziről jött ember azt mond amit akar :
Link Aggregation Setup – A Successful Experience

LACP not performing

Link Aggregation Performance

Breaking the 1Gbps barrier with Synology and Windows 10

[ Szerkesztve ]

(#59123) gyugyo79 válasza gyugyo79 (#59122) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ja és miután ahogy az utolsó linkbe is írják meg lett csinálva az SMB MultiChannel beállítása egyből ment 1 gép irányába is a 2 gigabit DE csak SMB -n át...

(#59124) sellerbuyer válasza gyugyo79 (#59113) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Már mitől lenne butaság könyörgöm? Csak azért, mert a Win 10 Home nem támogatja és te nem ismersz más megoldást? :D Google nagyon nagy barátod tudna lenni, javaslom, ismerkedjetek! :D

Pont elég ha a Realtek támogatja. PCI-e csatoló kb. az összes Realtek. :D
[link]
"Windows 10 allows to create NIC teaming using PowerShell."
Elméleti 3Gbit, gyakorlati 2Gbit feletti eredmény elég jó?:D

Na akkor ezt a butaság terjesztés dolgot remélem, meg is beszéltük. Ott van előtted a megoldás, használd! Már ha elboldogulsz egy PowerShellel meg tudod használni a copy-paste-et, mivel látom, a Google keresés sem megy! :D

[ Szerkesztve ]

(#59125) Magnat válasza gyugyo79 (#59122) üzenetére


Magnat
veterán

"And, with the upgrade to a 10Gb switch, it seems SMB Multichannel can also work over 10Gb single interface connections. I upgraded my Mac with a 10Gb Ethernet card, and connected it to the switch.. using the instructions below, I now also have 2Gbps to my Synology over a single cable "

[link]

Erre gondolsz?

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59127) gyugyo79 válasza sellerbuyer (#59124) üzenetére


gyugyo79
addikt

Nem olvastad el a hozzászólásom végét mi ...
Igen tele a net a megoldással ami nem működik mert az MS állítása szerint akkor hibáztak amikor a 10240 -ben nem jól tiltották / szedték ki :
"It was a defect in Windows 10 build 10240 that “New-NetLbfoTeam” wasn’t completely blocked on client SKUs" Nincs különbség, hogy Home vagy Pro csak szerver és nem szerver.
Igen volt egy idő amíg az működött, de már csak az olyanok javasolják ezt másoknak akiknek még az után sem megy az értő olvasás miután rájuk szólnak, hogy amit olvastak valahol az már nem igaz.
Ja és a föld sem lapos ha esetleg valahol belefutnál utána ne kezd el terjeszteni ;)

(#59128) sellerbuyer válasza gyugyo79 (#59127) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Linkeltem a működő megoldást, ne túráztasd magad feleslegesen! :U :C

(#59129) gyugyo79 válasza Magnat (#59125) üzenetére


gyugyo79
addikt

Igen ezért is írtam a végére, hogy Win10-el még az se még úgy se.
Ráadásul mint olvastad a Synologyba supported ez sincs ...

(#59130) Magnat válasza #20749568 (#59126) üzenetére


Magnat
veterán

[link]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59132) gyugyo79 válasza sellerbuyer (#59128) üzenetére


gyugyo79
addikt

Látom működik ...

[ Szerkesztve ]

(#59133) Magnat válasza #20749568 (#59131) üzenetére


Magnat
veterán

DDns, port nyitás, szolgáltatói NAT, ilyenekkel nagyjából képben vagy?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59134) AiRLAC válasza #20749568 (#59131) üzenetére


AiRLAC
addikt

Esetleg meg is csináljuk helyetted?:( Legalább megpróbálhatnád.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59135) sebes1954 válasza AiRLAC (#59134) üzenetére


sebes1954
újonc

nem így gondoltam csak segítséget szerettem volna kérni hátha valaki megszánna,

(#59136) Magnat


Magnat
veterán

Nem tudom, van-e rá jobb módszer, de ha vkit érdekel, 1 és 2 lemezes konfig nagyobb lemez(ek)re bővítés menete 2 lemezes nasban:

1.
-1lemezes konfig esetén tedd be az új lemezt a másik slotba, tedd őket tükörbe (lehet több nap, mire végez)
-2 lemezes konfig esetén bármelyik diszket vedd ki, helyére mehet az egyik új lemez, építsd újra a tömböt
2. vedd ki a régi lemezt.
3. a nas elkezd fütyülni, h szétesett a raid, ezt vezérlőpultban ki tudod kapcsolni (Hardver- és tápellátás, sípolás vezérlés, hangjelzés kikapcsolása)
4. SSH-n beputtyolsz, Sudo -i, aztán "mdadm --grow --raid-devices=1 --force /dev/md2" - ezzel szétbontottad a raidet.
5. nas kikapcs, új diszk kivesz, egy pc-re felfűzöd, amin bebootolsz egy live Ubuntuval vagy más linux-szal
6. terminálból ez alapján felteszed a parted nevű progit és kibővíted a nagy kötetet maxra.
(Valszeg a Gparted is tudja, de nekem indításkor hibát dobott és vagy ezért vagy más miatt nem engedett bővíteni)
7. Visszateszed a diszket a nasba, és a tároláskezelőn belül felbővíted a kötetet maximumra
8. 2 lemezes konfig esetén beteszed a másik új lemezt és összerakod a tükröt.

(Én egy lemezes konfigot bővítettem a fenti módszerrel!)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59137) gyugyo79 válasza Magnat (#59136) üzenetére


gyugyo79
addikt

2 lemezes tükör esetén az egyik "régi" mellé elég berakni az új nagyot és miután kész a helyreállítás utána mehet ki a régi és mehet be a második új amit már 90% megkérdez, hogy kibővítse e a teljes méretre miután végzett és talán az is van alapból választva, hogy igen. De ha nem is akkor utólag ktolható a maxra.

Viszont 1 lemeznél a mdadm --grow --raid-devices=1 ... -ra sajnos nincs opció pedig azoknak is jól jönne akik olvasás nélkül vagy rosszul értelmezett választással hozzá dobnak egy SHR -hez tükörnek egy új berakottat miközben külön szerették volna ....

(#59138) fjanni válasza AiRLAC (#59099) üzenetére


fjanni
tag

Ez az Nfs beállítás nem jön össze

Ezt beállítottam, de a Kodiban a média beállításnál amikor az smb-hez hasonlóan tallózom az Nfs-t, nem jelenik meg semmi.
A hálózati hely hozzáadása résznél mit kell írni a Kiszolgáló címéhez és a távoli elérési úthoz?

(#59139) tamas.nick válasza AiRLAC (#59092) üzenetére


tamas.nick
aktív tag

Be van pipálva.

(#59140) AiRLAC válasza fjanni (#59138) üzenetére


AiRLAC
addikt

.206 helyett .0, vagy .206/32 és akkor csak az az egy IP lesz engedélyezve.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59141) AiRLAC válasza Magnat (#59136) üzenetére


AiRLAC
addikt

Én valamit nem értek, miért nem simán lemezcsere és hagyod hogy a rendszer bővítse? Majd másik lemez csere és ugyanez? :F

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59142) Magnat válasza AiRLAC (#59141) üzenetére


Magnat
veterán

1 lemez van bent nekem (cloudba meg usb diszkre mentek, nincs szükségem raidre), 1 lemezes konfignál nincsen ilyen amit mondtál, ha raidba teszed akkor letükrözi, de nem tudod bővíteni, Syno support azt javasolta, h tegyem be alaplemezként az újat, mindent másoljak át, az appokat meg HyperBackuppal mentésből olvassam át ... de mire ezt megírták, már majdnem kész volt a raid, úh így csináltam inkább.

Szutyok WD Green:

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59143) dkess válasza #20749568 (#59131) üzenetére


dkess
őstag

Egy olyan kérdésem lenne, hogy fix IP vagy DDNS van? Router -en DHCP Address Reservation illetve Port-forwarding beállítás menne - avagy esetleg meg is van már? Let's Encrypt (vagy bármely más minősített tanúsítványszolgáltatótól igényelt) tanúsítvány van - illetve az be van állítva WebDAV -hoz (ez a HTTPS alapú kommunukációhoz kellene)? Amennyiben pl. mindenáron csak HTTP -vel szeretnénk menni, akkor új DSM felhasználó is kellene (érdemes lenne) mely csak erre lenne használva és mondjuk csak olvasási jogosultsága lenne. Ez csak biztonsági okokból - persze, ha kicsit is érzékeny dolgokról lenne szó, akkor ez sem.

A WebDAV beállításánál elakadtál valahol vagy nulláról kellene?

Fontos limitációk Windows kliensen:

- alapértelmezés szerint maximum 5 MB méretű file -ok kezelése,
- Windows registry túrással a fentebbi határ kitolható max. 4 GB -ig (minden kliensen meg kellene tenni).

Ez rendben lenne a részedről? Ami fontos, hogy a WebDAV file lock mással (pl. SMB -vel) nem működik együtt. Ez akkor lehet érdekes, ha közös használatú file -ok (pl. excel/word stb. dokumentumok) lennének ilyen módon elérve. Ezzel együtt is OK?

SMB OpenVPN -el nem lenne jobb Neked?

(#59144) Magnat


Magnat
veterán

Vki tudja, h ezek hogy működnek?

Ez van a nasom ajtaja alatt, ez csinálja azt, h ha megnyomom az ajtót akkor kipattan, ha még egyszer megnyomom akkor pedig a helyén marad ... kicsit meghúztam és kiakadt, azóta nem "ragad be" és nem tudok rájönni, mitől kéne neki bent maradni, szemre nincs is letörve semmi, ha csak nem a belsejében.

Így most az egyik ajtó mindig nyitva van, mint itt:

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59145) AiRLAC válasza sebes1954 (#59135) üzenetére


AiRLAC
addikt

Nem neked válaszoltam :)

De nézzük a tiedet is, mi a gond a DS118-al, meddig jutottál vele?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59146) sebes1954 válasza AiRLAC (#59145) üzenetére


sebes1954
újonc

köszönöm valószínű hogy már találtam valakit aki segít ha nem akkor jelentkeznék újból.

(#59147) veze


veze
őstag

[kép] letoltési sebesség ( DS218+ )
időnként ( ismételten is) felmerül itt a kérdés új felhasználok részéről, hogy mire képes a vas. nálam reggel most ezt hozta ( net: Digi 1000, mert itt ilyen van, de nem szükséges hozzá az 1000)

[ Szerkesztve ]

(#59148) fjanni válasza AiRLAC (#59140) üzenetére


fjanni
tag

Beírtam ide a 192.168.0.0 címet.
A kodiban a video forrás beállításoknál a hálózati helynél az Nfs-t választva a kiszolgáló nevéhez beírtam a Nas címét a 192.168.0.200-at, és mutatta is a tallózásnál az nfs-re beállított megosztott mappát a /volume2/video -t. De ebben már nem enged tallózni, ennek a tartalmát nem mutatja.

(#59149) AiRLAC válasza fjanni (#59148) üzenetére


AiRLAC
addikt

192.168.0.0/24 ezt írtad be?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59150) AiRLAC válasza veze (#59147) üzenetére


AiRLAC
addikt

Köszi, ezt a 69MB/s milyen CPU terheléssel járt?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.