Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58701) poirot válasza Isendel (#58697) üzenetére


poirot
senior tag

Transmission. Van hozzá windowsos GUI. Mi kell még ?

(#58702) bigmafa válasza dkess (#58695) üzenetére


bigmafa
tag

Köszönöm, ez nagy segítség volt! Az a verziózás valszeg nem ér meg 60e Ft-os árkülönbséget... (DS120J vs DS218)

(#58703) jozsi252


jozsi252
veterán

Van ugye az a gondom hogy a Download Station-nél egyszer csak az összes torrent leáll, a tracker url üres marad, és error-t kapok a torrentekre. Majd kézzel elindítva minden hibátlan pár hétig.
És mondom letesztelem hogy a Transmission is fut folyamatosan párhuzamosan. Ma pont volt ez a gebasz nekem, és a TM-en a torrentek mentek tovább vígan. Szóval valami gond a DS-en belül lehet, de hogy mi?? Ez jó kérdés.

iPhone 13 Pro Max

(#58704) HUSILACI6666


HUSILACI6666
újonc

Sziasztok!

Szeretnék otthonra egy egyszerű filmezős rendszert kiépíteni egy NAS-al. Kinéztem egy Synology DS218play típusú NAS-t. Elvileg ez a 4K-t is tudja, de nekem az annyira nem is fontos. Egy LG49UH6207 TV-re kötném rá. Abszolút nem vagyok járatos a témában, ezért a következő kérdéseim lennének a közösséghez:

1. A NAS-t összeköthetem-e közvetlenül a TV-vel egy USB-n keresztül úgy, hogy az működjön is, és ne a routeren keresztül játsza le a filmet?
2. Amikor közvetlenül vagy közvetetten, de a kapcsolat létrejön a NAS és a TV között, akkor a TV simán felismeri majd, mint egy beviteli eszközt, és a TV saját lejátszója képes lesz a filmek lejátszására?
3. Szükséges, vagy érdemes-e valamilyen szoftvert használni erre a célra? A Plexet sokan javasolják, azonban olvastam itt olyan hozzászólást is, hogy a Plex csak a drágább NAS-okon működik.
4. LG TV-re le lehet tölteni a Synology saját programját, a DS videostationt?

Előre is köszönöm a válaszokat!

(#58705) zsamiatt válasza dkess (#58699) üzenetére


zsamiatt
őstag

hangszorot akarok párosítani vele.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#58706) zsamiatt


zsamiatt
őstag

megjött az update 6

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#58707) gbors válasza jozsi252 (#58703) üzenetére


gbors
nagyúr

A Download Station Transmission alapokra épít, nem vagyok benne biztos, hogy a kettő tud békében egymás mellett futni.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#58708) dkess válasza djkcs (#58700) üzenetére


dkess
őstag

Ez a HDD ajánlás mindig érdekes a NAS topikban (azaz nem a saját HDD ajánlgatós topikban - ld.: [link] ). Ugye annál is inkább mivel teli vagyunk "hívővel" itt akik némi kirohanásoktól sem riadnak vissza, hogy a "kedvenc színük" oltalmára keljenek. Amennyiben pedig a létező legolcsóbb HDD -re kérsz áldást, akkor meg azt úgy gondolom a pH merevlemezes topikjában is megkapod.

Az én részemről úgy gondolom, hogy ezen NAS topikon belül, ha valaki érdeklődik, akkor olyan HDD -t ajánljuk, melyet a gyártó is ilyen üzemre tervezett illetve a leginkább megfelelőt. Egyfelől több gyártónak is van ilyen szériája és ezen szériákon belül is sok minőségi szint van a felhasználásnak megfelelően. Így pl. sima consumer vonalon is kettő szint van - itt HDD RPM szám illetve garanciában stb. van laikus számára is észrevehető különbség. Aztán jöhetnek a 7200 RPM -es datacenteres HDD -k "alja" és aztán lépésenként tényleg el lehet jutni a 15K -s Enterprise SAS HDD -kig (ugye Synology NAS -ból is több kategóriaszint van) ...

Namost ezzel a szemlélettel sokan nem értenek egyet itt. Röviden - az Általad linkelt HDD -nél csak drágábbat tudnék ajánlani itt. Amennyiben így is érdekel, akkor írok párat ...

@HUSILACI6666

1. Ez nem fog menni. Értelme sem lenne túl sok (a NAS szóban az 'N' betű pont a hálózatos működésre utal).

2-3. Többféle lehetőség is van. A legegyszerűbb talán a DLNA alapú lejátszás. Esetleg, ha van LG TV -re olyan lejátszó app, mely a SMB/NFS -en keresztül megosztott mappákból közvetlenül le tudna játszani (ezt nem tudom). LG -nél adja magát a Plex - de még inkább az Emby (ez utóbbi esetén gyakran jönnek frissítések még a TV -s kliensre is). Pley/Emby -re igen, sajnos Intel -es NAS -ok lennének ajánlottak - a Celeron -osoknál HW transzkód lehetősége is adott (igaz, akkor a fizetős Plex/Emby kellene - bár egy Inteles NAS SW -ből is megbirkózik ezzel). Valamilyen külső médialejátszó eszköz vagy HTPC is szóbajöhet - akár ilyen ChromeCast jellegű dolgok is ...

4. VideoStation/DS Video sajnos nincs TV -kre.

Az egzotikus dolgokat - pl. mobil/tablet -el játszol le filmet és azt Miracast -al játszod le TV -n inkább hagyjuk. Működni működik, de inkább nevezném kényszermegoldásnak ...

@zsamiatt

Azaz pl. az AudioStation vagy más app -al a NAS -on szeretnél lejátszani zenét - ami Bluetooth -on keresztül megszólalna egy másik eszközön? Mivel vezérelnéd a Synology -s app -ot? Értem ez alatt, hogy monitorkimenete sincs a NAS -nak - így kellene egy PC vagy bármi más is.

Nem egyszerűbb lenne pl. mobil/tablet -ről lejátszani a NAS -on levő zenét (mobil app -ból tényleg rengeteg van - DLNA -sból is) és a mobil/tablet Bluetooth -án keresztül kiküldeni azt a BT hangszóróra/erősítőre/akármire?

(#58709) Isendel válasza WaterWave (#58698) üzenetére


Isendel
csendes tag

Köszi!
És lejátszáshoz mit javasolnál? Mert a médiaszerverrel megosztottam a filmek mappát, de a samsung tv nem látja a források között. Persze a nappaliban lévő lg az igen. Plexet próbáltam de az 50gb-s 4k filmeket mintha nem igazán szeretné. Nem akarom átalakítani kisebb felbontásra.

[ Szerkesztve ]

(#58710) zsamiatt válasza dkess (#58708) üzenetére


zsamiatt
őstag

Szia,
Köszönöm, hogy segíteni akarsz de bocs, nem alternatív megoldást keresek. A kérdés az volt, hogy telepített e már valaki bluetooth adaptert a nason.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#58711) Syl válasza gbors (#58707) üzenetére


Syl
nagyúr

Hiba nélkül megy együtt a kettő.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#58712) AiRLAC válasza zsamiatt (#58710) üzenetére


AiRLAC
addikt

Igen, nekem nem működött a legtöbb.
Aztán DSM 6.2 óta már nem is támogatott:
"Starting from DSM 6.2, the USB device drivers, including printers, cloud printers, DAC/speakers, Wi-Fi dongles, DTV dongles, 3G/4G/LTE dongles, and Bluetooth dongles will no longer be updated."

Úgyhogy bocs, de alternatív megoldást kell keresned.

[ Szerkesztve ]

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#58713) Sanya válasza AiRLAC (#58712) üzenetére


Sanya
nagyúr

not will longer updated azt jelenti, ami eddig ment, az ezután is menni fog, de újat már nem fognak támogatni.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#58714) AiRLAC válasza Sanya (#58713) üzenetére


AiRLAC
addikt

Magyarul ha most nem megy később se fog;)

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#58715) dkess válasza AiRLAC (#58714) üzenetére


dkess
őstag

Elméletileg maga a funkció támogatott - új fajta eszköz már nem biztos, hogy menni fog: [link] .

Mondjuk az érdekelne - persze csak, ha nem szupertitkos projektről van szó - hogy mi is lenne a felhasználás pontos módja? Persze azon kívül, hogy hangszórót szeretne párosítani - kb. ez a lényegtelen része a dolognak. Nem tudok elképzelni olyan forgatókönyvet, amikor ez előnyösebb lenne bárminél, ami szóba jöhet Bluetooth fronton ...

(#58716) jozsi252 válasza gbors (#58707) üzenetére


jozsi252
veterán

Nincs vele gond. De valahogy tesztelni kellett hogy mindkettő kliens leáll-e ilyenkor, vagy csak a DS.

iPhone 13 Pro Max

(#58717) Essejó válasza gbors (#58707) üzenetére


Essejó
veterán

De teljesen felesleges is. A DS hiba nélkül fut vagy hat éve.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#58718) jozsi252 válasza Essejó (#58717) üzenetére


jozsi252
veterán

*Neked ;) Nem mindenki ilyen szerencsés.

iPhone 13 Pro Max

(#58719) Magnat válasza dkess (#58695) üzenetére


Magnat
veterán

SZia,

itt van nálam egy DS 114 ext4-re formázva és tökéletesen fut a Synology Drive, az miért nem jó ransomware ellen? Előző verziókat is szépen kezeli.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#58720) Magnat válasza GSpecter (#58692) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

este lepróbálom. Egyébként ha a csatlakoztatás után most bemásolsz vmit a Google Drive-ba, azt sem kezeli jól?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#58721) Syl válasza jozsi252 (#58718) üzenetére


Syl
nagyúr

Igaz a DS-t ritkán használom, de a TM még soha nem állt le. 30-40 film van benne állandó jelleggel, hiba nélkül megy.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#58722) Essejó válasza Syl (#58721) üzenetére


Essejó
veterán

Nekem 98 van a DS-ben, és szaporodik.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#58723) AiRLAC válasza jozsi252 (#58718) üzenetére


AiRLAC
addikt

Én itt több gondot látok a topicban TM-mel mint DS-el (ami mellesleg TM a háttérben).
Nekem sosem volt a DS-el gondom.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#58724) gbors válasza Syl (#58711) üzenetére


gbors
nagyúr

OK, beépítettem :)

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#58725) allein


allein
addikt

Sziasztok. Saját NAS-al kapcsolatosan érdeklődöm, a cél az, hogy valahogy halkabbá tenni. Jelenleg 4*6TB RED van. Nem tudom áthelyezni, panel másfél szobás lakás. Felmerült pár lehetőség:

1 - lecserélni kisebb méretű, 2-4TB 2.5" méretű HDD-re, nem tudom mennyivel lenne halkabb,
2 - 2.5" SSD, halk, viszont nagyon drága,
3 - Ilyen átalakítók beszerzése, M.2 sata III SSD-k használata az átalakítókban,valamivel olcsóbb mint a második lehetőség, nagyobb tárhely.

Elnézést az OFF-ért.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#58726) Magnat válasza Essejó (#58722) üzenetére


Magnat
veterán

311 TM-ben, évek óta megy és soha nem volt vele gond :)
1ébként sztem ízlés kérdése.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#58727) WaterWave válasza allein (#58725) üzenetére


WaterWave
veterán

Én mellette alszom 2 méterre, és elég rossz alvó vagyok (óra kattogás, szuszogás, egyéb neszek) azonnali kizárás, likvidálása a szobából, de a nasom a 2 x4terás reddel nem zavar... Nem vagyunk egyformák.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#58728) Magnat válasza allein (#58725) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

mi zavar, a seek hang, rezonancia vagy a nas ventije?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#58729) blakey válasza allein (#58725) üzenetére


blakey
titán

Ventillátor cseréje hozhat némi javulást, A NAS alá helyezett rezgécsillapítók is javíthatnak. SSD-re való áttérés elég drága mulatság lenne.

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#58730) Essejó válasza allein (#58725) üzenetére


Essejó
veterán

Elöszoba vagy konyha nem játszhat?

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#58731) allein válasza allein (#58725) üzenetére


allein
addikt

A ventilátor nem lenne gond, seek hang, HDD-k dolgoznak, mégis csak 3000+ torrent van seedben. Most csak seed van és dolgoznak a vinyók, amikor letöltés is történik még jobban dolgoznak.

(#58727)WaterWave - dettó, én is nagyon rossz alvó vagyok.

(#58730) Essejó - sajnos nem, egyben van. Az egész lakás 35nm2.

(#58729) blakey - értem. De ez nem oldja a vinyók hangját, ettől még dolgoznak és hallom őket :D

(#58732) Magnat - gondolkodtam én is, hova tudnám áthelyezni.

Van ez erkelyen egy szekrényünk, viszont ugye jön a nyár, nem biztos jó ötlet lenne, meg télen sem biztos jó ötlet kint tárolni az erkélyen :DDD

(#58733) blakey - más típusú 3.5" vinyóra nem akarok cserélni, semmivel nem lennél előrébb. Nagyon gondolkodom az SSD lehetőségen.

SZERK: nézzük a 2. és a 3. megoldást. Melyiket használnátok, most hagyjuk az anyagiakat, tudom nem lesz olcsó. De nyilván ha váltok, akkor a RED vinyókat eladom és máris kevesebb a kiadás mintha nulláról kezdeném. Járható út a 3. megoldás?

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#58732) Magnat válasza allein (#58731) üzenetére


Magnat
veterán

Az sux, mikor nálam a nappaliban volt a tv mögött és ha vendég aludt a nappaliban, én is mindig lenyomtam békába a TM-et, attól eléggé megcsendesedett... mondjuk vmit azon is halkíthat a rugalmas alátámasztás, de ha kézben fogod és akkor is hangos, akkor csak diszk csere segíthet ha van bizonyítottan halkabb típus vagy vmi áthelyezés szekrénybe v konyhába ... szomszédomnak egyébként a wc-ben van egy polc, ott dolgozik a nas :)

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#58733) blakey válasza allein (#58731) üzenetére


blakey
titán

Purple csendesebb, mint a RE pl., de csakis SSD-re való csere lehet a megoldás, ahogy írtam is, de nem olcsó.

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#58734) allein válasza allein (#58731) üzenetére


allein
addikt

A 3. opció kilőve, valaki megerősítette, hogy NAS-ban nem használható, csak PC-ben, alaplapra csatlakoztatva. Marad 2.5" SSD vagy HDD.

(#58735) AiRLAC - nem feltétlenül, most 3000 fut, Volt amikor 8000 :DDD

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#58735) AiRLAC válasza allein (#58734) üzenetére


AiRLAC
addikt

Kell az a 3000 torrent?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#58736) Pubszon válasza allein (#58734) üzenetére


Pubszon
veterán

Csinálj vagy csináltass neki egy hangszigetelt de szellőztetett házat/szekrényt/dobozt.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#58737) allein válasza Pubszon (#58736) üzenetére


allein
addikt

Nem rossz ötlet :K

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#58738) Pubszon válasza allein (#58737) üzenetére


Pubszon
veterán

Mint egy kicsi szekrény, bele jó vastag hangszigetelés és egy jó halk 14-es venti.
Mindez szép és igényesen megcsinálva. :K
Jelentősen csökkenne a seek hang.
Ráadásul nem egy drága megoldás.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#58739) zsamiatt válasza AiRLAC (#58712) üzenetére


zsamiatt
őstag

köszönöm

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#58740) GSpecter válasza Magnat (#58720) üzenetére


GSpecter
tag

Köszönöm. Van amit szépen szinkronizál, más fájlokat meg kihagy, válogat. Nagyon szívesen megmutatom esetleg videón, hogy mi történik.

(#58741) zsamiatt válasza dkess (#58715) üzenetére


zsamiatt
őstag

lakás automatizáláshoz kell, hogy bluetooth hangszórón mondja be az eredményt.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#58742) Relax5


Relax5
csendes tag

Sziasztok!
Tudom nem ide tartozik és elég alap kérdés de még is elakadtam. Neten sem találtam megoldást.

Telekomnál vagyok ZTE routerem van nincs az adatválasztó listában nem tudok tovább menni. Tudna valaki segíteni a beállításokban?

Előre is köszönöm.

(#58743) fPApi


fPApi
őstag

Van olyan backup program mely az egyik synology NAS-ról a másikra (szintén synology) csinál olyan mentést, amelyet normál fájlkezelővel (pl. total commander) tudok kezelni? A Hyper Backup-ot ismerem, de ahhoz külön program kell, hogy lássam a fájlokat rendesen.

(#58744) AiRLAC válasza fPApi (#58743) üzenetére


AiRLAC
addikt

Folder Sync?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#58745) AiRLAC válasza Relax5 (#58742) üzenetére


AiRLAC
addikt

Ott a megoldás az alsó három sorban, meg a link a végén.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#58746) dkess válasza Magnat (#58719) üzenetére


dkess
őstag

A Synology Drive melyik része is véd meg Téged ransomware ellen? Valószínűleg ugyanazok a részei, melyek a fileverziózásért és a snapshot -okért felel ...

(#58747) gyugyo79 válasza dkess (#58746) üzenetére


gyugyo79
addikt

Mégis miért kell az és.
Miért nem elég pld csak a verzió kezelés ?
Amúgy pont elég ha van egy nem lekódolt verzió mindenből ami vissza állítható szerintem.
Ráadásul az egyik egy időzített funkció míg a másik rögtön készít védelmet így nem nehéz kitalálni, hogy ha beüt a sz@r melyik a jobb ha nincs csak az egyik.

(#58748) dkess válasza gyugyo79 (#58747) üzenetére


dkess
őstag

Egy "modern" ransomware mennyi idő alatt készít minden file -ból legalább 33 verziót (legalábbis melyek legalább fileverziózással védve vannak)? Mivel a programnak elegendő akár egy bit -et átírni a fejben (és mehet tovább) - így kb. semeddig (meglepően nagy adaggal tudnak pár perc alatt végezni). Ugye ezen az InteliVersioning sem segít túl sokat.

Az 'és' oka az, hogy adatvédelem szempontjából e kettő módszer optimális elegye az ideális kiindulópont. Felhasználás módja alapján érdemes akár megosztott mappánként eltérő snaphot -olási metódust beállítani - illetve ugyanez igaz lehet a verziózásra is. Senkinek nem kívánnám, hogy csak a fileverziózásra hagyatkozva próbáljon valami többfelhasználós és/vagy nagyobb dolgot visszaállítani tömegesen.

Apróság - szorosan nem kapcsolódik, de a verziózás ott 'villogtatja a karmait' igazán, ahol pl. két snapshot között több módosítás is lehet illetve szokott lenni és/vagy pontos filemódosítási előzmények hasznosak lehetnek ("irodás" dolgok).

Persze a backup -ot (akár a snapshot -olást) adatvédelmi szempontból nem váltja ki 100% -osan a fileverziózás ...

Szerk.: magánvélemény és csak itthonra (bár nekem mindkettő be van állítva). Sokkal inkább a snaphot -okban kezdenék el "turkálni". Legrosszabb forgatókönyv, hogy bukok maximum az utolsó félórai módosítást (ami fontosabb azt a verziózásból kiszedem, HA LEHET) - viszont biztosan megvan. Az egy órával/egy nappal/egy héttel/egy hónappal/fél évvel ezelőtti adatok is. Szög egyszerű módon böngészhető módon. Egy gombnyomásra visszaáll a "katasztrófa" előtti állapot. Akinek kell, hogy az excelében mire mentett rá két perce - az meg túrja az előzményeket (ha el tudja érni).

[ Szerkesztve ]

(#58749) Relax5 válasza AiRLAC (#58745) üzenetére


Relax5
csendes tag

Igen rá is mentem de nekem ebből nem jött le mi lenne a megoldás... Nem vagyok egy nagy it-s ezért is kértem volna a segítségeteket. Valószínűleg nektek már ez unalmas de ha van 2 perce valakinek le írhatná

(#58750) Magnat válasza dkess (#58746) üzenetére


Magnat
veterán

Nem az a kérdés, h melyik része, hanem az, h nem kell hozzá a btrfs.
Napi backup write only mappába, plusz verziókezelés (nem, nem fogja 32 1 byteos módosítással felülírni az összes verziót: "A Synology intelligens verziókezelési algoritmusa megkeresi az adott időszakban elvégzett legjelentősebb változásokat, így eléri, hogy az apró, közelmúltbeli módosításokat tartalmazó verziók ne foglalják a helyet.")

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.