Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59651) gyugyo79 válasza gyugyo79 (#59649) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ebéd közbe csináltam egy videót is azok kedvéért akik ha látják jobban megértik.

(#59652) SutPet válasza kgymac (#59650) üzenetére


SutPet
aktív tag

És amúgy DS videóban/médiaszerverben nem lehet beállítani olyat mint plexben hogy ha változást érzékel a mappában akkor automatikusan indexeljen? Vagy x időközönként nézze meg hogy van e új dolog?

God must love stupid people, he made so many of them.

(#59653) mester778


mester778
csendes tag

Sziasztok!

Egy másik fórumban otthoni felhasználásra (film/sorozat nézése Apple TV-n, adatok mentése) a Synology DiskStation DS220J-t [link] ajánlották. Kinek mi a tapasztalata róla? Távolról mennyire használható laptopon keresztül?

Valamint az lenne még a kérdésem, hogy jelenleg van egy 4 TB-os merevlemez tele filmekkel/sorozatokkal, ha azt beraknám hogy tudnám azt megúszni, hogy ne törlődjön le róla semmi? Vagy hogyan érdemes ezt átmenteni?

Köszi előre is! :R

(#59654) ha5atp


ha5atp
újonc

Sziasztok!
Egy olyat szeretnék kérdezni tapasztaltabb tagoktól, hogy mitől függ, hogy a TV a NAS tartalmából mit lát (DLNA?)
Ugyanis egy PLEX Server install/uninstall után eléggé megkavarodott a struktúra amit a TV-m lát. Alap esetben kéne lennie egy Pictures Music és egy Video mappának (ha jól tudom). Ez nálam is így volt (Plex előtt) de most a Videó mappába mekerült egy másik videó mappa és ott vannak a fileim. De ez ha File stationnal vagy egy PC vel böngészem nem így van...

Előre is köszi

(#59655) dkess válasza gyugyo79 (#59651) üzenetére


dkess
őstag

Nagyon jó videó - köszönjük szépen. A témában abszolút nem jártasak számára is elsőre érthető és tanulságos. Ahogy szokták mondani "ebéd közben jön meg az étvágy" ... :)

Apró megjegyzés, hogy amennyiben pl. a jobb alsó sarokban egy nyitott txt file -ban benne van a synoindex kapcsolói azok jelentésével, akkor még érthetőbb lett volna - különösen a témával most ismerkedők részére. Persze amennyiben a videó nézése közben fokozatosan "összeáll a kép" valakinél, akkor ki is lehet következtetni, hogy melyik mire szolgál:

"
Add: synoindex -a filename
Delete: synoindex -d filename
Add folder: synoindex -A folder
Delete folder: synoindex -D folder
Rename/move file/folder: synoindex -N newfullpath oldfullpath
Update Photo Images: synoindex -U photo
Get from DB: synoindex -g filename -t [video|music|photo|playlist]
Reindex: synoindex -R {all|photo|music|video|thumb}

(a '-g' kapcsoló már nem működik a gyakorlatban)"

Ami esetleg érdekes lehetett volna még (a script szempontjából is illetve pontosabban az ezzel kapcsolatosan kialakult diskurzussal kapcsolatban is), hogy pl. amennyiben '-a' (azaz nem '-A') kapcsolóval megy a synoindex egy olyan file -ra, melynek szülőmappája nincs benne a mediaserver adatbázis directory táblában, akkor az érintett file akkor sem kerül leindexelésre, ha amúgy a gyökérmappa (pl. 'downloads') -n belül lenne az a szülőmappa is a 'downloads' -ra rendben típus szerint is be lenne állítva az indexelés a 'Média indexelés/Indexelt mappa' -ban. Azaz egy kép file a "volume1/downloads/teszt_van3fajl" -ban (legyen: 'kep3.jpg') és a 'teszt_van3fajl' nincs a 'directory' táblában, akkor synoindex -a "/volume1/downloads/teszt_van3fajl/kep3.jpg" parancsra nem kerül indexelésre ('-A' kapcsolóval a szülőmappára viszont igen - a 'downloads' benne van ...).

További érdekesség, hogy amennyiben a 'Médiaszerver/Integrálja a Video Station adatbázist a Médiaszerverbe' opció be van pipálva és a Video Station -ben van külön mappa beállítva, akkor annak video típusú tartalma akkor is indexelésre kerül, ha a 'Média indexelés/Indexelt mappa' felületen az érintett mappa egyáltalán nem szerepel (ugye ilyenkor ezt a Video Station -ből veszi és az alapján a csak a Video Station -ben beállított mappák is indexelésre kerülnek). Ez azért is lehet érdekes, mert pl. a Transmission 'downloads' mappáját (vagy almappáját) is beteheti valaki a Video Station -be és akkor arra is menni fognak az indexelési parancsok (az automata indexelés nem, ha TR letöltéssel frissül a mappa tartalma). Persze érdemes ekkor a 'downloads' mappán belül pl. 'filmek', 'sorozatok' és 'egyebek' almappákat létrehozni és letöltéskor odafigyelni, hogy a megfelelő almappába menjen a tartalom, mert akkor a Video Station adatbázisába megfelelően kerül be a film vagy videó típusú tartalom (a mediaserver -nek tök mindegy lenne, mert annak mind a kettő 'video' típus ...). Ez ugye azért is érdekes, mert pl. a Audio Station illetve Photo Station -nél ez a logika nem működik (teljesen más a logika).

@SutPet

Amennyiben megfelelőek a beállítások - ld. pont a fentebb említett videót - akkor Médiaszerver vagy Video Station -ben a megfelelő mappákba kerülő tartalmak automatikusan indexelésre kerülnek amennyiben azok Synology app által vagy pl. SMB -n keresztül bemásolva kerülnek oda. Külsős alkalmazás - pl. Transmission - által produkált tartalmak viszont nem. Így aki nem használ Médiaszerver vagy Video Station -t azt esetleg ez egyáltalán nem érdekli (meg persze azt sem aki nem Transmission -t, hanem a beépített torrent klienst használja vagy nem használ torrent -et például).

Gondolom Plex is úgy működik, mint az Emby (én ez utóbbit használom) - beállítás alapján akár könyvtáranként külön állítva:

- realtime monitor - bekerülést követően azonnal indexel és megjelenik a tartalom (csak támogatott file rendszerrel),
- időközönkénti automata ütemezett feladattal - Emby -ben állítható maga az időköz is
- manuális könyvtár szkenelés (akár csak az új film könyvtárára vagy az egyik teljes film könyvtárra stb.)

@mester778

Az attól függ, hogy lenne-e más igény. Csak a felsoroltak tekintetében megfelelő lehet a DS220j is ...

Nem, a DSM minden esetben egy formázással kezd egy behelyezett új HDD -vel kapcsolatban - így annak tartalmát buknád. Utólag szükséges azt rámásolni majd.

@ha5atp

Lásd ezt a bejegyzést vagy akár gyugyo79 videóját -esetleg a [link] hozzászólást vagy számtalan korábbit ezen fórumban. Amennyiben picit konkrétabb vagy, akkor a fórumlakók is célzottabban tudnak segíteni.

(#59656) AiRLAC válasza mester778 (#59653) üzenetére


AiRLAC
addikt

Ha veszel egy DS220j-t egy 4TB-os lemezzel, akkor beállítás konfigurálás után szépen át tudod a mostaniról hálózaton keresztül vagy USBre csatlakoztatva másolni, aztán azt is beszerelve vagy tükrözni SHRben vagy külön kötetként használni.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59657) ha5atp


ha5atp
újonc

Köszi!
Nem tudom konkrétabban leírni a panaszom. :( és az említett videót sem találom. :F

[ Szerkesztve ]

(#59658) Elemental


Elemental
addikt

Gyerekek, lehet itt használni a transmissiont, csak venni kell egy mediaplayert. Hogy egy klasszikust idézzek, vegyél egy himedia q10 prot, és minden megoldódik :)

(#59659) ha5atp


ha5atp
újonc

nemá

(#59660) gyugyo79 válasza dkess (#59655) üzenetére


gyugyo79
addikt

Fontos, hogy ne nézz különböző leírásokat amik régiek, de legalábbis fenntartásokkal olvassuk ...
A synoindex -funkcióira van egy nagy trükk meg kell nézni az aktuális változatot a NAS-on ...
 synoindex -h
Usage:
synoindex [OPTIONS]
Index Options:
-h, --help
this help text
-A dirpath
add a dir
-a filepath
add a file
-D dirpath
delete a dir
-d filepath
delete a file
-N new_dirpath old_dirpath
rename a dir
-n new_filepath old_filepath
rename a file
-R [all|media|photo|music|video|thumb|dirpath]
all: reindex all dirpath that registered in each package
media: reindex dirpath that registered in MediaIndex package
photo: reindex photo dirpath
music: reindex music dirpath
video: reindex video dirpath
thumb: check converted video of each video file
dirpath: reindex this specific dirpath
-R user:{user_name}
reindex personal photo dirpath
-R share:{share_name}
reindex share dirpath
-R [type_music|type_video|type_photo]
reindex dirpath that registered with specific type in MediaIndex
Package Index Options:
-P [MediaIndex|{package_name}] {index_option}
index operation only apply on this package
-p [MediaIndex|{package_name}] {index_option}
index operation apply all packages except for this package
File Index Options:
-f {index_option}
index operation apply on file index
-U photo
update photo images

Így a g kapcsoló nem merül fel mint kérdés és látunk egy aktuális állapotot....

"'Ami esetleg érdekes lehetett volna még (a script szempontjából is illetve pontosabban az ezzel kapcsolatosan kialakult diskurzussal kapcsolatban is), hogy pl. amennyiben '-a' (azaz nem '-A') kapcsolóval megy a synoindex egy olyan file -ra, melynek szülőmappája nincs benne a mediaserver adatbázis directory táblában"

Megint kezded a kákán is csomót keresést. Ráadásul mindent logikát nélkülözve ...
Nem, ilyen nem fordulhat elő.
Ahova a letöltés be van állítva a TM -ben az kötelezően be kell állítani (példában a downloads) így ha egy fájl könyvtár nélkül töltődik le az nem kerülhet olyan könyvtárba ami nincs beállítva ....
A TM által a neve meg átadásra kerül ....
Ha meg már egy könyvtár struktúra töltődik le azt megint csak a már beállított könyvtárba kerülhet és annak nevét amivel a vizsgálatot kezdeni kell megint átadja a TM ....

[ Szerkesztve ]

(#59661) Tachion86


Tachion86
tag

Sziasztok!
Van egy DS718+ NAS-om, benne egyetlen darab 6TB-os WD RED-el. Ezen kb 700-800GB-nyi fontos adatot tárolok, illetve kb 2,5TB-nyi filmet és sorozatot. Gondolkodtam hogy veszek egy másik 6TB-os WD RED-et bele hogy SHR-ben biztonságban legyenek az adatam, azonban a filmeket meg a sorozatokat teljesen felesleges lenne duplikálni, azoknak nem baj hogyha adott esetben elvesznek. Ezért arra gondoltam hogy inkább egy csupán 1-2TB-os normál (nem NAS) merevlemezt tennék bele a második slotba (ami lényegesen olcsóbb) és a fontos adataimat tartalmazó megosztott mappákat szinkronizálná le a NAS a másik merevlemezre amikor azon módosítás (vagy új fájl létrehozása) történik. Sőt, ez akár naponta egyszer is elegendő lenne.
Megoldható-e ez, és ha igen akkor hogyan?

(#59662) dkess válasza gyugyo79 (#59660) üzenetére


dkess
őstag

Igen, pont ezért lett volna előnyös, ha egy txt -ben ezek kinn vannak mondjuk a jobb alsó sarokban. A 'synoindex -h' sem volt mondjuk az elején, hogy akár abból gyorsan kinézze valaki (akit érdekel), hogy mely használt kapcsoló mire is való. Ez csak észrevétel volt. Az általad használtakat írtam én ki illetve még egy-kettőt. A '-g' kapcsolót meg csak azért, mert az a script tartalmazza, amire válaszoltál (Magnat hozzászólásában) és csak megjegyzésként, hogy pont ez viszont már nem él ...

A "kákán is csomót keresés" -es meg "mindent logikát nélkülöz" -ős részhez. Ahogy írtam is a script -es részhez lett volna érdekes rész, aki ilyenbe vágná a fejszéjét. Egyébként meg pont nem a könyvtár nélkül letöltődő torrentekről szólt a történet. Az egy teljesen más érdekes eset (ekkor ugye elég a '-a' kapcsolóval magának a file -nak a nevének megadása ; '-A' -val meg a teljes 'downloads' mappát indexelné), ami most egyáltalán nem érdekes. Ez a több könyvtár mélyen levő indexelendő tartalom szempontjából lehet(ne) érdekes kérdés. Ennek a teszt szkenáriója valami ilyesmi lett volna:

- 'downloads' mappa hozzáadva és akár minden médiatípus beállítva a 'Média indexelés/Indexelt mappa' -nál,
- 'kep3.jpg' file a '/volume1/downloads/teszt_van3fajl' könyvtárba,
- automata indexelés ...
- synoindex -D "/volume1/downloads/teszt_van3fajl/" (ezzel töröljük a tartalmazó könyvtárat a index adatbázisból)

Idáig szimulálva, hogy Transmission -el bekerül egy új könyvtár és abban a indexelendő média. Aztán:

- synoindex -a "/volume1/downloads/teszt_van3fajl/kep3.jpg" (nem kerül indexelésre - csak, ha '-A' a könyvtárra. Ez volt kérdés korábban.)

Az utolsó gondolathoz - amennyiben a Transmission átadná magát a torrentet tartalmazó könyvárat, akkor a lőtéri kutya nem szórakoztatná magát script -ekkel e tekintetben. Egyszerűen synoindex -A {a torrentet tartalmazó mappa elérése} és kész. Amennyiben meg ez a 'downloads' mappa lenne (könyvtár nélkül letöltődő torrentek esete), akkor meg synoindex -a {a torrentből csak az indexelendő médiafile(ok) elérése} ...

@Tachion

Amennyiben csak azért kellene a NAS -ba második 1-2 TB-os HDD, hogy a fontosabb adatokról legyen backup, akkor javaslom erre inkább USB -s külső HDD -t használj és állíts be rá rendszeres backup -ot - vagy ad-hoc használatra 'USB Copy' funkciót. Ilyenformán az "értékes" NAS HDD helyet meg tudnád őrizni későbbi használatra - akár nagyobb HDD -vel ...

[ Szerkesztve ]

(#59663) gyugyo79 válasza dkess (#59662) üzenetére


gyugyo79
addikt

akiknek egy ilyen esetben a -h nem alap azoknak nem is igazán szólt az egész ...

(#59664) AiRLAC válasza Tachion86 (#59661) üzenetére


AiRLAC
addikt

Igen, így

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59665) AiRLAC válasza Elemental (#59658) üzenetére


AiRLAC
addikt

Régen volt de most eszembe juttattad :DDD

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59666) Tachion86 válasza AiRLAC (#59664) üzenetére


Tachion86
tag

És ha a HDD-t kiveszem a NAS-ból (egyenlőre maradjunk ennél a verziónál, hagyjuk az USB-s mádolást) és rádugom egy dokkolóval USB-vel a PC-re akkor az látni fogja az adatokat?

(#59667) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Lenne egy nagyon noob kérdésem.
Egyelőre van 2 db lemez a nas-ban, egy wd re 150GB (alap, ext4), illetve később lett már egy wd red 1TB (alap brtfs). Az Re nyilván csak szükségmegoldás volt az elején, lassú is, ki is tenném lassan.
Honnan tudom hogy egy fájl melyik belső köteten van? (usb-nél ez világosan látszik)
Ugyanis a később betett wd red-en szeretném megnézni a másolási sebességet, de nem tudom hol tudok rámásolni, a file stationben nem találom.
A virtual machine-nak a red már megva adva tárolónak, remélem ez nem zavar be.

Már van 2db 3TB wd red-em is, azok is majd betenném (illetve lesz majd még egy 3madik 3tb wd red), így az Re-t kivenném, ezt mennyire fogja zokon venni a rendszer (hiszen elvileg az összesre lemezre fölkerült a rendszer)?

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#59668) Dave567


Dave567
addikt

Üdv

Két szolgáltatónál vagyok UPC és Digi a UPC 250/25 coax a Digi 1000/300 azt hiszem.
Ha a Upc-ben van a Nas akkor gond nélkül megy az Le/fel töltés, ha a Digi-ben akkor viszont marha kevesen tudnak rám kapcsolódni, ez mitől van?
Van valami Modem beállítás?
Külső routert nem használok, a NAT az Open mindkettőnél.
A NAS egy DS218+

[ Szerkesztve ]

(#59669) Ala


Ala
tag

Sziasztok!

Lehet, hogy alap lesz a kérdés ne haragudjatok.
Amikor fel akarok lépni a NAS webes felületére, akkor a Google Chrome gyakorlatilag letilt (ERR_SSL_SERVER_CERT_BAD_FORMAT), de EDGE-en keresztül is panaszkodik (Hibakód: DLG_FLAGS_INVALID_CA
DLG_FLAGS_SEC_CERT_CN_INVALID) a tanusítványra. Hogyan tudom ezt rendbe rakni?


Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#59670) ArthurShelby válasza Dave567 (#59668) üzenetére


ArthurShelby
addikt

A diginél nem lehet, hogy natolt az ip címed, és nem publikus?

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#59671) Magnat válasza gyugyo79 (#59649) üzenetére


Magnat
veterán

"- a synoindex csak olyan mappán fut le ami az indexelési szolgáltatásoknál hozzá van adva !" - az eredeti probléma az volt, h egy korábbi állapotot lát a tv-n, tehát a mappa értelemszerűen indexelt, csak nem frissül az indexelés.

"- a synoindex által meghívott folyamat csak olyan tartalmat ad hozzá az adatbázishoz ami be van állítva az indexelési szolgáltatásoknál. Viszont azokból mindent amit talál. Ezek 3 kategóriája a video,music,photo." - az eredeti hsz-ben benne van, h csak videora van megcsinálva a script.

"Aztán ott van az, hogy mi értelme egy scriptel egyszer xy időre szűrni és kiterjesztést vizsgálni és utána egyezés esetén a találatokon végig futtatni a synoindex -el az átvizsgálást ?" - próbáld ki, h mennyi ideig fut egy teljes reindex ha a dsm-ből indítod (órás nagyságrend) és ez a script (pár mp) és máris megvan az értelme.

"Konklúzió felesleges túl misztifikálni és sok olyan dologra megvizsgálni valamit ami utána még egyszer megtörténik. Ha meg pofon egyszerűen kinyerhető minden új átvizsgálandó tartalom botorság nem azt használni. Megint csak a fenti script mint ahogy a legtöbb elérhető régi és pláne nem a TM utáni media indexelésre készült..." - nyilván meg lehetne csinálni jobban, de hagy idézzek tőled, amikor korábban erről már egyszer beszéltünk: "Nyilván ha van egy működő dolog nem biztos, hogy megéri ebbe időt fektetni mert sokat nem hoz...."

"Ráadásul a fenti rész nyilván még mindig nem foglalkozik azzal , hogy bizonyos törlések esetén is mennyire lesz konzisztens az adatbázis még mindig nem tért ki, hogy mi a helyzet ha valaki VS is használ :)" - ez a mondat sem igazán konzisztens, de a lényeget nagyjából levettem :) miért kellene egy Transmission done scriptnek foglalkozni a törléssel? Ez a script annyit ígér, h videoállomány letöltése után az adott állománnyal az indexelést frissíti. Törlés esetén sztem le sem fut - de az is lehet, h igen, nem néztem soha.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59672) Essejó válasza HorJoci2 (#59642) üzenetére


Essejó
veterán

Azért ha egy pontos típust írnál lehet okosabbak lennénk. És sajna az is egy lehetőség, hogy kifogtál egy gyárilag hibás példányt.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#59673) Dave567 válasza ArthurShelby (#59670) üzenetére


Dave567
addikt

Kértem a Diginél, hogy ne Open legyen a Nat, elvileg az is.

(#59674) dkess válasza ArthurShelby (#59667) üzenetére


dkess
őstag

Érdekes módon van olyan nézet máshol, ahol ezt külön látjuk. Az 'Opciók/Egyéni' (Jobb felső sarokban a fejre kattintva) - 'Kvóta' fülön kötetenként csoportosítva látjuk a megosztott mappákat:

A gyakorlati szempontból előnyösebb amikor a File Station -ben, ha az adott megosztott mappa fölé állunk, akkor mutatja pl., hogy "xy @volume1 ..." vagy "zw @volume2 ..." további lehetőség, hogy a jobbklikk 'Tulajdonságok' esetén is írja, hogy melyik köteten van az érintett megosztott mappa. A Tároláskezelőben pedig meg lehet nézni, hogy melyik kötet mely tárolókészletben van illetve a tárolókészleteknél pedig azt, hogy mely HDD(-k) tartoznak hozzájuk.

@Tachion86 (#59666)

Igen, Linux alatt igen. Avagy akár live CD -s megoldással. Azonban különösen ezen igény alapján is egyszerűbb és sokkal előnyösebb megoldásnak tartanám a #59662 hozzászólásomban írtakat - azaz azt a 1-2 TB -os HDD -t eleve abba az USB -s dokkolóba tedd NTFS -re formázd és akkor, ha azt a Windows -os PC -dre dugod, akkor egyből láthatod. Ekkor a kiveszem a NAS -ból/beteszem a NAS -ba a HDD -t móka sem kell ...

@Ala (#59669)

Több, jó megoldás is van otthoni környezetben:

- csak helyi belső hálóról HTTP használata az ahhoz tartozó portszámmal. Ez akkor működik, ha a HTTP kapcsolatok nincsenek automatikusan átirányítva HTTPS -re (Vezérlőpult/Hálózat/DSM beállítások). Ugyanakkor ezt javasolt átirányítani - így pl. amennyiben nem blokkolod teljesen az internet felőli elérést, akkor inkább a további lehetőségek közül válogass,
- legegyszerűbb "kókány": egyszerűen nyomsz egy 'Tovább' -ot és használod a DSM web oldalát és nem törődsz azzal, hogy "Nem biztonságosat" ír ki. A saját LAN -odon vagy saját magad - senki más nincs (ha így van), így megtámadni sem fognak belülről,
- amennyiben a router támogatja a rDNS -t (amennyiben nem a pattintott szekerce mellé vetted annak idején, akkor fogja), akkor LAN -on belül is ezt a formulát használod: https://akarmi.synology.me:port_szam .

Vannak egyéb jó megoldások is, de ezek szerintem elegendőek lesznek egyelőre.

@Dave567 (#59673)

Nem lehet, hogy a szolgáltatói eszköz "Bridge módba kérés" -ével kevered ezt? Biztos kivettek a cgNAT alól?

Elméletileg további lehetőség lehet, ha Te csinálod a dupla NAT -ot - azaz a szolgáltatói eszköz is router módban fut + ez a router -ed WAN portjában és a Te router -ed is NAT -ol (mert pl. így harmonizálna a UPC -nél használtakkal).

[ Szerkesztve ]

(#59675) Essejó válasza mester778 (#59653) üzenetére


Essejó
veterán

Hát ne vidd túl távolra tőle azt a laptopot és akkor esetleg jó lesz. ;] Azt tudnod kell, hogy a J az a leg alapabb belépő szint az összes típusnál. Gyenge proci, kevés ram, igaz az már ddr4. Nem tudom sírjak vagy nevessek, hogy 2020-ban van pofájuk ilyet piacra dobni ennyi pénzért. Jobban járnál már ehhez képest egy DS218+al, igaz az kb 2x ennyibe kerül, és nem véletlenül.
A teli lemezt mondjuk USB-n vagy hálózaton keresztül tudod felmásolni, egyébként minden berakott lemezt formáz használatba vétel előtt.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#59676) Borisz76 válasza Dave567 (#59673) üzenetére


Borisz76
veterán

Elviekben ?

Ellenőrizd inkább.
Lépj be a router felületére és lesd meg mit ír ki.
Majd hasonlítsd össze a Whats My IP által kiírt címmel.

Ha azonos, akkor jó...nem NAT-olt.
Ha eltérő, akkor NAT-olt....nem jó.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#59677) Essejó válasza Tachion86 (#59666) üzenetére


Essejó
veterán

Az Ext4 vagy Btfrs file rendszert a Windows? :D
Az Ext 1,2,3,4-hez tudtommal van egy TC bővítmény, de még sosem használtam. Viszont ha a PC neked Linuxot jelent akkor igen, ott még akár a raid tömböt is összerakhatod, úgy tudom.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#59678) gyugyo79 válasza Magnat (#59671) üzenetére


gyugyo79
addikt

"az eredeti hsz-ben benne van, h csak videora van megcsinálva a script."
DE a leírásod hiányos mivel sem azt nem írod le, hogy első körben a mappát hozzá kell adni a Synology indexeléséhez sem azt, hogy a videó -hoz a pipát oda kell bigyeszteni, mint ahogy az sem, hogy ha nem csak a videó elé van odarakva a pipa akkor a -A -val való hozzáadásnál a mappában lévő esetlegesen kép/ zene tartalmat is hozzá adja, tehát nem csak videó -t ad hozzá feltétlen.

Ráadásul amúgy pld itt van ez amit lehet értelmezni és végig gondolni mi van akkor ha ezt hívja meg a TM :
#!/bin/sh
TR_SYNOINDEX="$TR_TORRENT_DIR""$TR_TORRENT_NAME"
if [ -f "$TR_SYNOINDEX" ]; then
    synoindex -a "$TR_SYNOINDEX"
else 
    synoindex -A "$TR_SYNOINDEX"
    fi

Ha valaki tesztelni szeretné akár TM nélkül is :
LOGFILE="/volume1/downloads/tm_log.txt" nél cserélni kell a log fájl helyét ha más néven és máshova kellene elkészíteni
TM nélkül meg ki kell venni a kommentet a
#TR_TORRENT_DIR="/volume1/downloads/"
#TR_TORRENT_NAME="fájl/konyvtar"
elől meg lehet adni a letöltés mappa helyét és a fájl vagy mappa nevét amit letöltene a TM ...
#!/bin/sh
#################################################################################
# TR_APP_VERSION                                                                #
# TR_TIME_LOCALTIME                                                             #
# TR_TORRENT_DIR                                                                #
# TR_TORRENT_HASH                                                               #
# TR_TORRENT_ID                                                                 #
# TR_TORRENT_NAME                                                               #
#################################################################################
# teszt
#TR_TORRENT_DIR="/volume1/downloads/"
#TR_TORRENT_NAME="minta.avi"
# log
LOGFILE="/volume1/downloads/tm_log.txt"
tdate="`date '+%Y-%m-%d %H:%M:%S'`"
echo $tdate "__________________________NEW TORRENT _______________________" >> $LOGFILE
echo $tdate "Transmission Verzió: $TR_APP_VERSION" >> $LOGFILE
echo $tdate "Idő:  $TR_TIME_LOCALTIME" >> $LOGFILE
echo $tdate "Könyvtár: $TR_TORRENT_DIR" >> $LOGFILE
echo $tdate "Torrent Hash: $TR_TORRENT_HASH" >> $LOGFILE
echo $tdate "Torrent ID: $TR_TORRENT_ID" >> $LOGFILE
echo $tdate "Torrent Név: $TR_TORRENT_NAME " >> $LOGFILE
#teszt_vege
TR_SYNOINDEX="$TR_TORRENT_DIR""$TR_TORRENT_NAME"
if [ -f "$TR_SYNOINDEX" ]; then
    echo "$TR_SYNOINDEX -> fájl" >> $LOGFILE
    synoindex -a "$TR_SYNOINDEX"
else 
    echo "$TR_SYNOINDEX -> mappa" >> $LOGFILE
    synoindex -A "$TR_SYNOINDEX"
    fi

Nyilván aki nem is érti az hanyagolja.

[ Szerkesztve ]

(#59679) Essejó válasza ArthurShelby (#59667) üzenetére


Essejó
veterán

Csak annyira veszi zokon, hogy az elsőnek bekerült lemezre települtek a programok amiket használsz, azon vannak a konfig fájlok. Szóval ha kiveszed, végül is elindulhat mert a második lemezen is ott a DSM, de a többi neked fog fájni.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#59680) Magnat válasza gyugyo79 (#59678) üzenetére


Magnat
veterán

Szerencsére te most leírtad :)
Egyébként minden szarkazmus nélkül mondom, h amennyire vágod az egész Synoindex témát meg amennyi energiát már ebbe a sztoriba beleöltél, akár csinálhattál is volna egy letisztultabb megoldást. Mert értem én, h szted ez nem erre készült script (már ha jól sikerült kihámoznom a lényeget, mert a vesszőkkel elég fukarul bántál), de per pill még senki sem mutatott ennél jobb megoldást. Viszont ha lesz ilyen, most leteszem a nagyesküt, h a legközelebbi érdeklődőnek azt fogom linkelni.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59681) ArthurShelby válasza dkess (#59674) üzenetére


ArthurShelby
addikt

A volume2-t nem találom sehol a fájlok/alap mappák között, és nem tudom hogy tudnám létrehozni/hozzáadni. Viszont btrfs-re már le van formázva, és oda is van belőle adva a virtuális gépnek.
Illetve pl nem tudom törölni a photo gyökérmappát (a photo station hozta létre, de azt már töröltem).

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#59682) gyugyo79 válasza Magnat (#59680) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ez nem elég letisztult ?
#!/bin/sh
TR_SYNOINDEX="$TR_TORRENT_DIR""$TR_TORRENT_NAME"
if [ -f "$TR_SYNOINDEX" ]; then
synoindex -a "$TR_SYNOINDEX"
else
synoindex -A "$TR_SYNOINDEX"
fi

A TM sample.sh -ja (amit majd nézz át veszők terén is ;) )
Amúgy én nem használok TM -et valószínűleg érthető, hogy nem akartam egy olyat írni ami szerintem amúgy baromi egyszerű de nem tudok tesztelni rendesen.
Ha meg már leírok valamit akkor előtte azért letesztelem . A fenti 1-2 sor is bár le lett tesztelve 3-4 letöltéssel is nem egy aktív használat utáni dolog amit amúgy bátran ajánlanék pont ez miatt ...

[ Szerkesztve ]

(#59683) gyugyo79 válasza gyugyo79 (#59682) üzenetére


gyugyo79
addikt

Elnézést a 2. sor így helyes
TR_SYNOINDEX="$TR_TORRENT_DIR"/"$TR_TORRENT_NAME"

bekapcsolt loggolásal a kimenete 1-2 letöltésnek :
2020-05-16 01:53:39 __NEW TORRENT ___
2020-05-16 01:53:39 Könyvtár: /volume1/downloads
2020-05-16 01:53:39 Torrent Név: D*** F**** ****ce - ****en t**fa.epub
/volume1/downloads/****d ***r ****ce - ******en t****.epub -> fájl
2020-05-16 01:54:00 __NEW TORRENT ___
2020-05-16 01:54:00 Könyvtár: /volume1/downloads
2020-05-16 01:54:00 Torrent Név: K*****k - S01E16 - P****, pillangó.mkv
/volume1/downloads/K******k - S01E16 - P***, pillangó.mkv -> fájl
2020-05-16 01:57:16 __NEW TORRENT ___
2020-05-16 01:57:16 Könyvtár: /volume1/downloads
2020-05-16 01:57:16 Torrent Név: Q***n - Gr****t H**s I, II & III (The Platinum Collection)
/volume1/downloads/Q**** - Gr***** Hi** I, II & III (The Platinum Collection) -> mappa

[ Szerkesztve ]

(#59684) ArthurShelby válasza ArthurShelby (#59681) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Közben rájöttem, ezeket nem a file kezelőben, hanem a vezérlőpult megosztott mappa fülön kell kezelni/keresni.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#59685) AiRLAC válasza Essejó (#59675) üzenetére


AiRLAC
addikt

Szerintem arra amire használni tervezi tökéletes lesz. Hány j-s Synologyval van tapasztalatod?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59686) Essejó válasza AiRLAC (#59685) üzenetére


Essejó
veterán

Közvetlenül? Szerencsére sem.:) Viszont ha azt kérdeznéd, hogy hány usert láttam itt a J-k kapcsán az elmúlt 6 évben érdeklödni, hogy miért izzad 100%-on a procija, amikor max 5-6megával másol, vagyépp tölt le rá a GB-es otthoni hálon vagy neten. Vagy letöltés közben miért akadozik a HD film lejátszás. Azt meg sem tudom számolni. De nyugi, nem csábítom a sötét oldalra. :DDD Végül is egy Xpeno alá való vas sem olcsób ennél.;) Az meg nem szempont, hogy nekem is összejön 60%-os proci használat, ha a DS épp 60megával tölt le, és 3megával fel, közben akadás nélkül filmet nézek, mindezt egy 4Gb ramot tartalmazó Gen7 HP mikroszerveren.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#59687) Borisz76 válasza Essejó (#59686) üzenetére


Borisz76
veterán

+1

"j" - Trabant , "+" Merci

Mindkettő elvisz A-ból B-be !
Mindkettőben megvan a kormány, pedálok stb...
Mindkettő megy 100 km/h-val....

De míg a Trabi 100-s tempója a csúcs és már izzad...
Addig a Mercinek a 100-s tempó csak "fél vagy negyed gőz"

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#59688) Thusor


Thusor
őstag

Cloud Sync helyes beállításában kérném a segítségeteket magán OneDrive beállításában. Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy nem minden file kerül fel a felhőbe amit újonnan mentek rá a NAS-ra. Az alábbi beállításokat használom jelenleg a Cloud Sync-ben: Titkosítás letiltva; Szinkronizálás iránya kétirányú; Speciális konzisztencia-ellenőrzés engedélyezve; A gyökérkönyvtárban minden file és könyvtár kijelölve szinkronizálásra; Ne szinkronizálja az ennél nagyobb fileoket: 999999 MB; Szűrés fájltípus szerint: csak az egyebek vannak kijelölve.

Van még valami beállítás ami elkerülhette a figyelmemet? A cél az lenne, hogy kivétel nélkül minden file és könyvtár szinkronizálódjon a felhőben.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#59689) ekkold válasza Essejó (#59686) üzenetére


ekkold
őstag

Pedig csábító a "sötét oldal", mert pl. a HP T610-et 10eFt-ért vettem, és simán megy vele a 4K filmek lejátszása, torrent, stb, és még csak lassúnak sem mondanám.

A korábbi Trabant/Meci hasonlattal élve, ez mondjuk egy Ford-nak megfelel. :)

[ Szerkesztve ]

(#59690) Essejó válasza ekkold (#59689) üzenetére


Essejó
veterán

Ok! De ezt ne itt tárgyaljuk ki, mert megköveznek. :DDD

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#59691) gyeniko válasza Essejó (#59686) üzenetére


gyeniko
őstag

Nekem 6 éve van egy DS 413j-m, soha nem akadozott, pedig hálózaton szívjuk le a tartalmát, sokszor 50 gigás remuxokat.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#59692) Elemental válasza mester778 (#59653) üzenetére


Elemental
addikt

Ha csak erre kell, bőven elég. Nekem hét évig volt 212j-m ugyanerre. Egyedül a letöltési sebesség volt gyengusz. Miután lecseréltem, a családban maradt, a mai napig nagy megelégedéssel használják, két mediaplayert és két laptopot szolgál ki.

(#59693) tobias40


tobias40
veterán

Mi eheti a procimat ha ezt látom az erőforrás figyelőben:

Mit tegyek hogy ne használja az amúgy is gyenge 212J prociját?
Vagy ez így jó és nincs mit tenni?

(#59694) Magnat válasza Borisz76 (#59687) üzenetére


Magnat
veterán

A 220j Trabant procija a 218-ból való 4 magos, ami kb lealázza a 214+ Mercim 2 magosát ... Tiszta szerencse, h legalább ramból az enyémben van több :)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59695) Magnat válasza gyugyo79 (#59682) üzenetére


Magnat
veterán

Köszi, na majd ha hazaérek, tesztelem . :)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59696) Lanash


Lanash
aktív tag

Sziasztok!

Surveillance Station-el szívok. Direkt úgy vettem kamerát, hogy támogatott legyen. (Dahua IPC-C35)
Kamerát a saját appjával beállítottam, ott látom is.
Amikor a Surveillance Station-höz hozzá adom és ellenörzöm a képet akkor ott is látom.

Aztán amikort mentem, már folyamatosan azt írja, hogy a kapcsolat bontva, és nem tudom életre kelteni.

Mit nem csinálok jól?

(#59697) Magnat válasza Lanash (#59696) üzenetére


Magnat
veterán

Jó régen vmi kamerával én is szívtam így, ami rossz hír, h sajnos nem emléxem mi lett a vége, mindenesetre támogatás ide v oda, ha nincs fent a Device Pack, akkor told fel: [link]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#59698) AiRLAC válasza Essejó (#59686) üzenetére


AiRLAC
addikt

Értem, szóval semmi tapasztalatod nincs vele.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59699) Lanash válasza Magnat (#59697) üzenetére


Lanash
aktív tag

Köszi, de ez már benne volt a rendszerbe és futott is.

(#59700) Sanya válasza Ala (#59669) üzenetére


Sanya
nagyúr

HSTS-t bekapcsoltad?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.