Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59801) dkess válasza czeban (#59798) üzenetére


dkess
őstag

Már sokan válaszoltak Neki erre. Az USB -s külső HDD -s (vagy mobilrack -es) megoldás ad-hoc módon akár 'USB Copy' beállítással vagy rendszeres backup állítással nem jó neki. Még akkor sem, ha NTFS -re van az formázva (a backup HDD PC -re kötése feltétel volt).

Végül abba az irányba ment el, hogy NAS belső HDD helyre megy a kis HDD (itt ugye pl. NTFS nem támogatott) és azt kiszedi - PC -be berakja és ezt ismételgeti. Hogy mi ebben a logika ne kérdezd ...

@Lasersailing

Itt nem is az az elsődleges kérdés, hogy a DS118 elbírna-e a feladattal vagy nem. Hanem inkább az, hogy a beállítása még fix IP -vel is nagyon nem a "Next-Next-Finish" kategória ... Persze vannak más szempontok is, melyek alapján e-mail -re ez az otthoni megoldás nem javasolt. Persze nem egy "mission impossible", de Star Wars -osan fogalmazva: "Nem ezeket a droidokat (megoldást) keresed" ...

Pl. egy Google mail -es megoldása miért nem lenne jó?

@nrbx

Amennyiben DS118 alternatívaként lenne Intel -es NAS, akkor első körben csak a Celeron -os vasakra gondoljunk. Az Intel -es NAS -ok jóval több funkcióval (pl.: Btrfs file rendszer támogatása; igp -vel rendelkező azaz Celeron -os típusok esetén HW transzkódolás stb. stb.), támogatottsággal (a külsős programok terén főleg, de alapból is), sebességgel (!!), több RAM -al (illetve a RAM bővítés lehetősége). VM/Docker -ben való gondolkozást is pl. az Intel -es NAS -oknál érdemes elkezdeni ...

Mellesleg Intel -es NAS -ok legalább 2 HDD hellyel rendelkeznek (DS118 -hoz képest ez előny), van eSATA port az USB -k mellett, USB -re is sokkal több minden rádugható (driver támogatottság) illetve több modellnél a több LAN csatoló is adott.

Stb. stb. stb.

(#59802) AiRLAC válasza Lasersailing (#59799) üzenetére


AiRLAC
addikt

Gmail, szerintem egyszerűbb.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59803) kulu22 válasza Lasersailing (#59799) üzenetére


kulu22
aktív tag

Saját domain-etek van? Ha nincs, akkor csak továbbítással megoldható, mert nem tudsz mx-et konfigurálni, így mindig a szolgáltatónál köt ki a levél. De otthoni NAS-on semmiképpen nem ajánlott: fix ip, állandó üzem, és persze közel 100%-os internet rendelkezésre állás. Gyakorlatilag sosem jön össze hosszú távon. Ha van domain, létezik viszonylag olcsó alternatíva (pl. servermx.com).

(#59804) dkess válasza dkess (#59797) üzenetére


dkess
őstag

@Pubszon

Most ránéztem, hogy ez az igényed volt-e korábban. Tegnap úgy gondoltam, hogy pl. egy gigabit -es emeletre (vagy másik szobába - mindegy) menő uplink miatt lett volna a felvetés. Azaz pl. az emeleten (vagy másik szobában) switch -re kötött sok eszköz/felhasználó -ből nem szeretnéd, ha az egyik "túlzottan" ráterhelne erre az uplink -re és így a többi eszköznek/felhasználónak nem lenne elegendő sávszélje a NAS -ra és internetre ... Egyébként pl. az előző hozzászólásom második bekezdése erre tökéletes megoldás.

Aztán láttam ezen korábbi hozzászólásodat: [link] . Azaz tulajdonképpen egy médialejátszót szeretnél szabályozni - ráadásul időszakosan. Ez a médialejátszó nem Kodi alapú véletlenül? Amennyiben igen, akkor ott megy a WebDAV a korábban leírt korlátozások nélkül (vagy nincs - pl. a file méretes ; vagy nem számít - pl. file lock).

Ekkor ennyivel egészíteném ki a leírtakat. Ebben az esetben nem kellene több hálózati interface és nagyon egyszerűen a #59777 hozzászólásom alapján állítható a dolog. Azaz:

- Felhasználó - Felhasználó fül - adott felhasználóra állás és dupla klikk vagy 'Szerkesztés' - 'Sebességhatár' fül
- Csoport - adott felhasználói csoportra állás és dupla klikk vagy 'Szerkesztés' - 'Sebességhatár' fül

Itt lehet külön feltöltési és külön letöltési határokat állítani felhasználóra vagy felhasználói csoportra - külön az egyes alkalmazásokra (ez esetben WebDAV) illetve protokolokra. Egyébként érdemes lehet erre a WebDAV -ra külön felhasználói csoportot/felhasználót is létrehozni akár (egyéni mappa elérési jogosultságokkal).

Aztán a 'Testreszabás' gomb és 3 fajta sebességhatárt is tudsz állítani a hét 7 napjára óránkénti bontásban:

- Csoportbeállítás alapján (pl. ezt veszed 0 -nak vag teljesnek, azaz nem állítod a csoportbeállításoknál),
- +2 egyedi beállítást.

(#59805) BullZeye válasza nrbx (#59800) üzenetére


BullZeye
veterán

Nincs docker támogatás. Hosszú távon ez elég nagy negatívum, ha másra is szeretnéd használni a jövőben mint torrent és fileserver.

(#59806) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Üdv. Srácok helpet szerenék kérni. Van egy 216-os Syno-ba RAID1-be 2 HDD, de kifogytam a tárhelyből. Megvannak az új lemezek, bedobnám, de előtte szét kéne borítani a volume-ot, vagy egyszerűen csak szedjem ki a HDD-ket, be az új töröljem az előzőből maradt cuccokat és építsem fel újra, vagy hogy célszerű?

Ez az SHR még talán érdekes lehet, ennek utána kell olvassak mi is ez és miért is lehet jobb/rosszabb.

Köszönöm :R

(#59807) AiRLAC válasza KaiotEch (#59806) üzenetére


AiRLAC
addikt

Egy lemezt kicserélsz, javítás, megvárod az egy napot kb. majd ugyanezt a másik lemezzel. A végén több tárhelyed lesz.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59808) Bence008 válasza Protezis (#59794) üzenetére


Bence008
tag

A ! -path -ot sajnos nem ismerte fel, de azért köszi az ötletet. Közben sikerült rájönnöm: find /volume1/NAS/Letöltések -mtime +7 -mindepth 1 -delete

[ Szerkesztve ]

(#59809) KaiotEch válasza AiRLAC (#59807) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Hát csak akkor meghagyja 3TB-os méreten nem? És gondolom menet közben nem tudok rátolni, mint egy .vhdx esetében.

(#59810) SutPet válasza KaiotEch (#59809) üzenetére


SutPet
aktív tag

ha végeztél mindkét cserével akkor látni fogod a lemezkezelőben hogy nagyobb a teljes tárhely, max nincs kiosztva akkor te indítod el hogy ossza ki de tapasztalatom szerint a syno automatikusan kibővíti a méretet( ugyan így váltottam 2*2TB-ről 2*4-re, a második csere után lement a rebuild és kibővítette a teljes méretre.)

[ Szerkesztve ]

God must love stupid people, he made so many of them.

(#59811) Pubszon válasza dkess (#59797) üzenetére


Pubszon
veterán

Router forgalomvezérlés kizárva, mert nem tud CTF-et, így pedig csak 100-200Mbps-ra korlátozódik az internetsebesség, a csomagom pedig 1000/1000.

Sebességet korlátozni egy másik routert kellene, ami más alhálózatban van. Csak ugye sem MAC-re, sem IP címre nem tud sebességlimitet a NAS. SMB-re pedig csak globálisan. :(

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#59812) Protezis válasza SutPet (#59810) üzenetére


Protezis
őstag

Azt hiszem (és logikus is) csak single volume storage pool esetén növeli meg a volume méretét. Multi-volume esetén manuálisan kell. De a lényegen nem változtat, pofon egyszerű kiterjeszteni.

(#59813) AiRLAC válasza KaiotEch (#59809) üzenetére


AiRLAC
addikt

Kérdeztél, válaszoltam, esetleg hihetnél nekünk nem?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59814) Essejó válasza AiRLAC (#59813) üzenetére


Essejó
veterán

Már csak az a kérdés, hogy mi a csere lemez. Mert ha az újabb fajta Red, akkor még lehetnek problémák a Raid újraépítése közben is. :U

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#59815) dkess válasza Pubszon (#59811) üzenetére


dkess
őstag

Igen, javaslom az alábbi dolgokat hagyjuk a hozzászólásaimból:

- router állítások - ez nem kell,
- a két hálózati interface -s megoldás. Ez ugye akkor ideális, ha pl. egy LAN uplink -et (másik emeletre vagy másik szobába) védeni attól, hogy egy kliens túl sok sávszélt vegyen el magának.

Viszont az utoljára írt megoldásom elméletileg tökéletes arra az esetre, ha egy médialejátszót akarunk korlátozni (melyet egy gyerek használna) - akár napi/órákra lebontva többféle sebességhatárt beállítva (akár nullára). Nem erről lenne szó?

Azaz javasolt módon új felhasználó (akár külön csoportba, de nem feltétlenül kell). A mappa jogosultságokat be tudod állítani, hogy:

- felnőtt- illetve érzékeny tartalom egyáltalán ne legyen benne - mondjuk csak mesék, meg olyan filmek, melyek OK -k,
- csak olvasási jogosultság - amennyire jól emlékszem Kodi -ban is lehet törölni, nehogy ilyen véletlen esetbe belefussunk.

Aztán erre az új felhasználóra beállítasz sebességkorlátozást. A képernyőkép (illetve leírás) alapján a hét napjaira akár eltérő szabályokat - óránkénti bontásban akár többféle sebességhatárokat KB/s pontossággal beállítani. Ez lett volna a kívánság, ha jól értettem.

(#59816) Tachion86 válasza dkess (#59801) üzenetére


Tachion86
tag

Fogtam egy 1TB-os 3,5 colost és betettem a NAS szabad 2-es fiókjába és létrehoztam rajta egy új kötetet. A Hyper Backup-ot pedig beállítottam hogy minden nap átmenti rá az 1-es fiókban lévő (6TB-os) HDD-ről a fontosabb adatokat. Annyi hogy ennek a HDD-nek a tartalmát így a Win10-es gépen nem tudom megnézni (Btrfs), de igazából nem is kell. Hogyha a fő HDD netán elszállna akkor azt kicserélve és a NAS-t újrahúzva az 1TB-oson az adataimat látni fogom. Vagy akár úgy, ha beteszem egy másik NAS-ba.
Igazából ez számomra még jobb is mintha RAID-be lenne két 6TB-os mert egyrészt teljesen felesleges a filmeket és sorozatokat duplikálni, másrészt még egy 6TB-os HDD tízszer annyiba kerülne mint ez az 1TB-os amit vettem. Sőt, RAID-ben mindkét HDD íródik és olvasódik folymatosan, azaz kopik. Így viszont a kis 1TB-os naponta egyszer van írva, akkor is csak akkor hogyha van valami változás az adatokban.
Nyilván viszont így a NAS-t újra kellene húzni hogyha a 6TB-os megadja magát, de ez a kompromisszum belefér.

"Végül abba az irányba ment el, hogy NAS belső HDD helyre megy a kis HDD (itt ugye pl. NTFS nem támogatott) és azt kiszedi - PC -be berakja és ezt ismételgeti. Hogy mi ebben a logika ne kérdezd ..."
Ezt nem tudom hogy miből gondolod hogy ide-oda dugdosni akarom a HDD-t. Dehogyis akarom, minek tennék ilyet?

(#59817) Tachion86


Tachion86
tag

Lehet valahogyan automatizálni azt, hogy időnként a "Konfiguráció biztonsági mentése" funkcióval hozzon létre .dss fájlt és ezt tegye rá valamelyik kötetre?

(#59818) AiRLAC válasza Tachion86 (#59817) üzenetére


AiRLAC
addikt

Ilyen gyakran változnak a beállítások?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59819) dkess válasza Tachion86 (#59816) üzenetére


dkess
őstag

Ezen korábbi hozzászólásod alapján gondoltam, hogy képbe kerülhet ez a megoldás: [link] .

A második 1 TB -os HDD -d tartalmát meg tudod nézni, ha az ezen levő megosztott mappát a Win10 -es gépeden felcsatolod hálózati meghajtóként.

Mivel a DSM minden belső HDD -n rajta van - ezért, ha az első 6 TB -os HDD elhasalna, akkor nem kellene a DSM -et újratelepíteni - mindössze azon alkalmazások újratelepítése kellene, melyek azon a köteten voltak (mondjuk jelenleg mindegyik).

Továbbra is az a véleményem, hogy a NAS -ban a belső HDD hely "érték". A Synology elég keményen is méri az árát (ezekről volt szó korábban). Amennyiben később beraknál egy nagyobb HDD -t (pl. 6 TB vagy nagyobbat) az nem azt jelenti, hogy csak SHR1 vagy RAID1 -ben lehet. Különálló kötetet is létrehozhatsz - pont úgy, mint a jelenlegi 1 TB -os HDD -del ...

Backup -ra meg egy külső USB -s HDD (vagy USB -s mobilrack -ben levő az a bizonyos 1 TB -os HDD) NTFS -re formázva lenne a tökéletes megoldás. Ugye erre is mehet az automata backup illetve gombnyomásra manuálisan is. Aztán, ha maga a NAS hasalna el (pl. tönkremenne a tápja stb.) - akkor simán rádugod a Win10 -es gépedre és minden fontos adatod azonnal megvan. Ugye a jelenlegi felállás szerint, ha ez lenne a szituáció, akkor jöhetne a Linux Live CD meg a mdadm móka mount -olással (ebben a részében nem tudom mennyire vagy profi) stb. vagy szaladhatsz új tápért vagy új NAS -ért és addig nem éred el az adataidat ...

(#59820) dkess válasza dkess (#59318) üzenetére


dkess
őstag

Japánban már kapható (Synology DS920+) ... :)

[ Szerkesztve ]

(#59821) gyugyo79 válasza Tachion86 (#59817) üzenetére


gyugyo79
addikt

Feladatidőzítő + synoconfbkp
Példa :
synoconfbkp export --filepath=/volume1/Mentes/DSMconfig.dss

Pld.: dátumal a végén:
synoconfbkp export --filepath='/volumex/<eleresiut_hogy_hova_es_a_neve_>_'"`date '+%Y-%m-%d_%H:%M:%S'`"'.dss'

A /volumex/<eleresiut_hogy_hova_es_a_neve_> ba megadhatod, hogy hova az aláhúzás utáni rész meg egy dátumot meg időt ír még hozzá....

Ja és ha szépítenéd a dolgokat vagy valakit érdeklik + lehetőségek (esetleg keresőt használók) ...
Usage:
synoconfbkp COMMAND [ARGS]
available COMMAND:
export
import
import_step2
import_debug
import_check
list_ug_conflict
get_info
share_check
delete
available ARGS:
--option(v1, v2 not supported)={pure|
user|group|share|workgroup_domain_ldap|cifs|
afp|nfs|ftp|file_svc_adv|netbkp|
homeservice|passwdstrength|passwdexpiry|snmp|scheduler|
notification}
--overwrite={true|false} (applied to import user/group only)
--is_nerver_rename_share={true|false} (default false)
--filepath=<DSS_PATH or V1&V2_IMPORT_DSS_FOLDER>
--username=<USER NAME> (optional, default:admin)
--share_list=<OVERWRITTEN SHARE NAME LIST> (import only)
--fast={true|false} (import only, skip service restart)
--infopath=<INFO_PATH> (get_info only)
example:
export
export --filepath=/tmp/test.dss
import --option=user,group --overwrite=true --filepath=FILEPATH
import --share_list=shareA,shareB --filepath=FILEPATH
import --dss_id=DSSID --share_list=shareA,shareB --fast=true
import_check --option=all --username=admin --overwrite=true --filepath=FILEPATH
get_info --filepath=FILEPATH --infopath=INFO_PATH
delete --dss_id=DSSID

[ Szerkesztve ]

(#59822) gubisadam


gubisadam
aktív tag

Sziasztok,

pár napja meghülyült a mediaserver. Két LG tv van hálózatón akik nem tudnak külső feiratot megjeleníteni. (szürke a felirat opcio, szóval nem is érzékeli) Syno Forumon csak pár évvel ezelőtti bejegyzések volt a témában, ott vmi frissítés okozta. Volt már re-indexelés, restart stb, de csak az mkv ágyazott feliratokat jelenítik meg a tv-k. Más tapasztalt ilyet? Gondolom vmi frissítés okozhatja... :(

-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-

(#59823) dkess válasza gubisadam (#59822) üzenetére


dkess
őstag

Szia,

LG TV esetében a külső felirat neve legyen ugyanaz, mint ami a film neve is (a kiterjesztést leszámítva természetesen). Volt róla szó itt a fórumon is. Avagy így sem megy?

Alternatív megoldás - Plex/Emby. Ezek vannak LG TV -kre.

(#59824) bb.bocs


bb.bocs
őstag

sziasztok, egy kis segítséget kérnék.
ds718+, gondolt egyet, tegnap előtt ha jól nézem eldobta addnst, quick connectes cuccok nem mennek. azt írja hogy a tartomány feloldása sikertelen volt. Azt nem értem hogy ha nem állítottam semmit, miért mászot el. töröltem a ddnst de ugye nem tudom újraregisztrálni. a nas egy cisco switchez csatlakozik azzal semmi gond, tv net nast elérem.
synology accauntom bevan regisztrálva azzal sincsen gond elvileg. dnst átírtam 8.8.8.8 ra de a synology fiók adatai így sem kérhetőek le, frissítéseket nem tudja leszedni de pl a download station gond nélkül megy. többször újraindítottam a ast is a switchet is. mi lehet a probléma? :( :W :W :W

(#59825) bb.bocs


bb.bocs
őstag

megoldva... de hogy ez hogy a rákba íródott át mikor hozzá nem nyultam...

(#59826) poirot válasza bb.bocs (#59825) üzenetére


poirot
senior tag

Ha részleteznéd... Köszönöm.

(#59827) bb.bocs válasza poirot (#59826) üzenetére


bb.bocs
őstag

A hálózatnál manuál dns volt beállítva, és maga a nas ip címre mutatott. ezt fel nem tudom fogni hogyan... hozzá sem nyúltam, mostanában jött pár frissítés, nem tudom az elcseszhette e. Más: annyit variáltam most, hogy a wan ipről elérem el a nast amit nem szeretnék, viszont a .me:porton keresztül pedig nem. régen csináltam, hátha megvan valakinek fejben hogyan tilthatom a wanról a nas elérést ip alapján, és a .me vel hogyan fogom működésre bírni. Az ember azt hinné egyszer megcsinálja utána nem kell hozzányúlni :D hát nem :D :W a naplóban ennyit látok, a rendszer lecserélte a dns szerver beállításokat... de hogy mit hogy miért... utána elkezdett frissíteni, majd azóta kb ma vettem észre hogy a ds cloud hisztizik. Furcsa

[ Szerkesztve ]

(#59828) bb.bocs válasza bb.bocs (#59827) üzenetére


bb.bocs
őstag

(#59829) AiRLAC válasza bb.bocs (#59827) üzenetére


AiRLAC
addikt

Pl. Adguard Home vagy Pihole esetén van ilyen, hogy a DNSt maga a NAS szolgáltatja.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59830) degec


degec
senior tag

Segítsetek már nem találom a hsz.emet :((( :((( :(( amit kb február közepe vége március elején írtam, nem ugrik oda hogy hol szóltam hozzá..ez csak prémium tagságnál jáCCik már csak ? se króm se róka alatt..köszönöm szépen.. :R

(#59831) bb.bocs válasza AiRLAC (#59829) üzenetére


bb.bocs
őstag

pihole van fent, de nem fut :D oh f..ck :D amúgy már fél órája próbálja a virtual machinet lefrissíteni xD miért tesz ilyet a pihole?

(#59832) krealon válasza degec (#59830) üzenetére


krealon
veterán

"Segítsetek már nem találom a hsz.emet"

A hozzaszolasaid kigyujtve a forumbol, a kereso segitsegevel

(#59833) bb.bocs válasza bb.bocs (#59831) üzenetére


bb.bocs
őstag

a virtual machnie manager egyszerűen nem akar menni. frissít frissít aztán indítás, és csak pörög.. leállítani sem tudom ,újraindítani sem tudom a nast szabályosan, mert közli hogy van aktív klaszter. (amit nem tudok leállítani... mi a fene lehet ez ? ) :W :W :W

(#59834) bb.bocs válasza AiRLAC (#59829) üzenetére


bb.bocs
őstag

ja és adguard home is van...e egyik sem nyúlt a cucchoz napló szerint

[ Szerkesztve ]

(#59835) gubisadam válasza dkess (#59823) üzenetére


gubisadam
aktív tag

szia, nem ez a gond. Egyik napról a másikra megállt a feliratok megnyitása mindkét TV-n (külön tv firmwarek, egyik legujabb, másik nem naprakész) és a korábban jól működő feliratok sem működnek. A feliratokat a TV-k pendrive-ról hiba nélkül kezelik. Szóval mindenképpen a NAS-on lehet a gond. Minden esetben egyeznek a fájlnevek, még csan nem is hosszúak. De mondom, eddig mentek. :(

-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-

(#59836) degec válasza krealon (#59832) üzenetére


degec
senior tag

BIG THX !:R :R :F beírtam a nikkem semmi nem jött.. isten biza.. szóval ez a bajom továbbra is és a Telekom végignézte a vonalamat ami amúgy hibátlan, és továbbra se tudok feltölteni syno-ra :( mondjuk értékek látszanak végponti eszközön én is tudtam, hogy jó hiszen atom stabil és gyors és minden sebesség megvan.. :D

[ Szerkesztve ]

(#59837) gyugyo79 válasza gubisadam (#59835) üzenetére


gyugyo79
addikt

A Media szerverből az utolsó az 2019-01-03 -ai ha hinni lehet ennek : [link] / [link]
De ha arra gondolsz, hogy az frissült (nálad most valamikor valamiért) és az az oka akkor megnézhetsz ez első linkről egy régebbit.

Esetleg előtte még az eszközlistában változtatod a profilt amit a TV-hez rendelt ...

[ Szerkesztve ]

(#59838) AiRLAC válasza bb.bocs (#59831) üzenetére


AiRLAC
addikt

Azt nem tudom, de a dns feloldás ezért nem megy. Docker nem lenne jobb a virtuális gép helyett?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59839) AiRLAC válasza degec (#59836) üzenetére


AiRLAC
addikt

Mivel az egyik szolgáltató alól jó, a többi alól meg nem, ezért én nem a Syno-ra gyanakodnék.
De próbálj meg esetleg VPN-en csatlakozni a Synohoz és úgy másolni.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#59840) gubisadam válasza gyugyo79 (#59837) üzenetére


gubisadam
aktív tag

Ezer hála!! Megoldotta. Érdekes, mert mindkét TV szerepelt a listában LG TV és alapértelmezett eszköz tipusként is...mindent töröltem és most tökéletes!
:R

-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-

(#59841) bb.bocs válasza AiRLAC (#59838) üzenetére


bb.bocs
őstag

agyaltam már ezen.am a többi macerám is kb megoldódott.

[ Szerkesztve ]

(#59842) user12


user12
őstag

Sziasztok

A Synology DS120j-t néztem ki otthonra. Van esetleg valaki, aki ilyet használt? Mik a gyakorlati tapasztaltok vele? Mire elég?
Adattárolásra, mentésre, dlna szervernek van egy másik régebbi nas otthon, az maradna is, ezt csak letöltésre használnám. Azt olvastam, hogy ehhez kell (ajánlott) a minél erősebb processzor, de azért érdekelne, hogy ez mire képes.

Köszönöm előre mindenkinek

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#59843) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

ajánlották a plex topikban a tautulli-t monitorozáshoz.
ha dockerben fut a tautulli, akkor hozzáfér a nas-ra telepített plex-hez?

(#59844) gyugyo79 válasza Sanyi.mTs (#59843) üzenetére


gyugyo79
addikt

A fő és lényegi dolgokat weben szedi át.

De ha akarod akkor a logokhoz is adhatsz hozzáférést: (-v <path to plexlogs>:/plex_logs:ro \)
A configot is érdemes, kirakni a NAS egy elérhető könyvtárára mert úgy jól menthetők a beállításai és az adatbázis és nem kell arra is+ figyelni egy egy frissítés előtt ha fél valaki, hogy elvesznek a statisztikák.

(#59845) balee222


balee222
újonc

Sziasztok!
Elakadtam és a segítségetek szeretném kérni. Most vettem egy DS215J NAS-t, amibe raktam egy 2TB-os lemezt, ami tele van olyan adatokkal, amiket nem szeretnénk elveszteni.
Ezek az adatok egy 3TB-os lemezről lettek átmásolva, amit most a NAS-ba szeretnék tenni.
RAID0, RAID1 nélkül szeretném, fontos, hogy a két HDD külön legyen.

A kérdés, hogy hogyan tudom a 3TB-os HDD-t úgy hozzáadni a meglévőhöz, hogy a már a NAS-ban felkonfigolt HDD-n lévő adatok megmaradjanak, és tudjam használni a másik meghajtót is.

Jelenlegi beállítása a meglévő HDD-nek: SHR (adatvédelem nélkül)

Egy másik kérdés: Azt ugye csak RAID0-val tudom beállítani, hogy a két HDD-t egynek lássa?

(#59846) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

külső, több hdd-s házat nézek. néztem Borisz által említett sharkoon-okat, de azok már nem kaphatóak Magyarországon).
Letisztult, fekete, "elegáns", 218+-hoz "kinézetben passzoló" HDD-bay-t keresek, (2, de inkább) 4 vagy 5 slotosat, esetleg raid kompatibiliset. Tudom, nem 218+-t kellett volna venni, hanem 418+/918+-t, de első nas-ként, a 2x4TB+szünetmentes+218+ kicsit olcsóbbra jött ki, mint egy 918+ üresen.

Amiket néztem:
- raidconic icy box IB-3664SU3 (4 slot, raid nélkül)
- raidconic icy box IB-3662SU3 (2 slot, raid nélkül)
- raidconic icy box IB-RD3621U3 (2 slot, raid)
- raidsonic icy box IB-3640SU3 (4 slot, raid nélkül)
- raidsonic icy box IB-RD3640SU3 (4 slot, raid)
Az első három tetszik, de félek a 6cm-es ventilátorától. Az utolsó kettő ebből a szempontból jobb, de azoknál meg sok az előlapon a led.
Van esetleg más javaslatotok, amit még be lehet szerezni?

Van valami előnye az esata csatlakozásnak az USB3-mal szemben? Még sebességben se gyorsabb.

Végül egy utolsó kérdés: ha a külső meghajtóba raknám a torrentezésre használandó hdd, akkor milyen hdd-t vegyek (csak torrent felhasználásra)? 2TB-s elég lenne.

(#59847) degec válasza AiRLAC (#59839) üzenetére


degec
senior tag

lecsomagoltam az iso (6 gigabájt), fájlt rarral 5 megabájtos darabokra, na így sikerült feltölteni a 99%-át, egy pár fájlnál elakadt.. újrakezdtem vele és OK lett.. továbbra is rejtély WTF...van, a NAS nincs leterhelve, egyáltalán.. :K :F

(#59848) Immy


Immy
őstag

Sziasztok,
Hosszú évek óta megelégedéssel használtam a Synology Download Station firefox és chrome kiegészítőjét. Most viszont belefutottam abba, hogy remote helyről nem tudom használni, nem quickconnect ID-val használom hanem ddns-el.
Más alkalmazások ds file, ds photo stb mint tökéletesen működik.
Mit javasoltok merre lehet a hiba? Sportszerű nehezítés, hogy letiltottam a távoli hozzáférést az admin console-hoz :)

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#59849) motogprossy


motogprossy
csendes tag

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy DS418 NAS. Eddig 1db 4TB HDD volt benne, az egyes rekkben. Most tettem mellé egy másodikat a kettesbe.
Tárolókészlet - meghajtó hozzáadása - elkezdi a meghajtó inicializálását majd 5%-nál hibára kiállt. Azóta javításra tudok csak nyomni, de 5%-nál újra megáll, sípol, és meghajtó2 hibát ír.

Előfordulhat, hogy hibás az új HDD?


(#59850) BullZeye válasza motogprossy (#59849) üzenetére


BullZeye
veterán

Véletlenül nem SMR HDD-t raktál CMR melé? (épp futó WD RED ERFX VS EFAX botrány)

(#59848) Immy
Minden mást elérsz, nem ddns hiba?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.