Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7385) gejala válasza daniel2121 (#7381) üzenetére


gejala
őstag

Local-dimming nélkül egyértelműen az SPVA paneleknek van a legjobb feketéjük, főleg a Samsungokban. Két tévé van jelenleg a piacon, ami natívan jobb náluk: a Panasonic G20 és V20 plazma.
A local-dimminges LCD-knél arra kell figyelni, hogy csak akkor tudja lekapcsolni a világítást és tökéletes feketét elérni, ha egy részen nincs semmi tartalom. Minél több részlet van a sötétben, annál kevésbé használható a local-dimming a viszonylag kevés zóna miatt. Illetve láttam már olyat, hogy a tévét nem érdekelték a túl apró részletek és lekapcsolta a háttérvilágítást alattuk. :D Persze hasznos feature ez, csak vannak buktatói.

s_:
Én 4-es háttérvilágítást használok sötétben és pont jó. A nappali jelenetek így is bőven világosak tudnak lenni, a sötéteknél is látni mindent, amit kell.
Utánhúzás előfordul SPVA paneleken, főleg az említett sötét tónusú, nagy kontrasztú részeken. De az elfogadható/megszokható határon belül kell lennie, mindazonáltal kétségkívül látszik. Ha nálad nagyon látszik, próbálj meg másik kábelt, utána meg szervízest.

zsoltika29:
"plazmára kell váltani. Úgy tudom, hogy neki nincs ilyen hibája. Meg talán semmi hibája"
De jó is lenne. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.