Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74951) PredatorZoli válasza Docci (#74950) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Az értékpapír számla vezetődnél érdeklődj az értékpapírtranszfer pontos menetéről, mert az általában minden szolgáltatónál más. Sok helyen papír alapon lehet csak.

(#74952) Gigicuci válasza travix (#74948) üzenetére


Gigicuci
senior tag

"Őszig" kellene megegyezni vagy elvesznek a források. A kormányzati kommunikáció optimista, de nyilván milyen legyen, ettől még simán lehet, hogy nem kapjuk meg.
Én is gondoltam arra amire te, de az a baj, hogy az ellenkezője is simán lehetséges ami valószínűleg a forint további gyengülését eredményezheti. Így aztán a jó öreg DCA-t fogom követni és minden héten/hónapban váltok egy keveset.

(#74953) bigdady válasza lumpy92 (#74938) üzenetére


bigdady
nagyúr

Mert importot meg nekik kell kifizetni és jól jön kb ennyi

(#74954) szabi__memo válasza Gigicuci (#74952) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Talán tegnapi mondta Navracsics, hogy nem az ő hibájuk ha nem lesz. Ez alapján azt gondolnám nem lesz. Max még ők is meglepődnek

(#74955) PredatorZoli válasza szabi__memo (#74954) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Eddig azt mondta Navrancsics, hogy mi mindent jóvá hagytunk és kvázi a semin megy a törpölés.
Ma viszont Gulyás elszólta magát, hogy nem egészen így van, ugyanis elmondása szerint vannak dolgok, amikben nem annyira akarnak engedni Orbánék az EU-nak (nem részletezte hogy mik ezek a dolgok). Ebből inkább arra lehet következtetni, hogy Orbánékon múlik, és ha rábólintanának mindenre akkor jönne a pénz, és valszeg rá is fognak bólintani amire kénytelenek, csak próbálnak még alkudozni hogy minél kevesebb dologban kelljen engedni, megy még a játszmázás.

[ Szerkesztve ]

(#74956) snipr válasza PredatorZoli (#74951) üzenetére


snipr
aktív tag

Így van, szinte biztosan be kell menned egy bankfiókba, de maga a procedúra kb annyi, hogy jelzed ép transzfert szeretnél a kincstárba, ezen túl kb csak az ottani ép nyilvántartási számod kell majd (ha nincs esetleg a formjukon ilyen, akkor a megjegyzésbe írasd bele a neveddel együtt). Költsége nem névérték függő úgy emlékszem, értékpapír típusonként hozzávetőlegesen 1000-1500Ft környékénél nem kellene több legyen.

[ Szerkesztve ]

(#74957) szabi__memo válasza PredatorZoli (#74955) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

És te ezeknek hiszel? :D
Nyilván ha rábólintunk jön a pénz. Kérdés rá fognak e. Navracsics alapján úgy néz ki nem akarnak továbbra se

[ Szerkesztve ]

(#74958) Gigicuci válasza szabi__memo (#74957) üzenetére


Gigicuci
senior tag

Nem lenne racionális nem elkérni pénzt Üzleti szempontból egy utolsó pillanatos megjegyzésre tippelnék de azért dca ha mégsem igy lenne. :)

[ Szerkesztve ]

(#74959) tomazin válasza snipr (#74956) üzenetére


tomazin
veterán

Elotte erdemes felhivni az allamkicstarat, h pontosan milyen azonositora is kell kuldeni, mert nekem a bankfiokos jatszotta a hulyet,h o nem tudja, de aztan amikor 15perc utan odaalltam ele,h akkor ezekbol valassza ki ami neki szimpi, akkor nagy sohajok kozepette megcsinalta. (Van 3fele formatum)

[ Szerkesztve ]

(#74960) bandus válasza Gigicuci (#74958) üzenetére


bandus
veterán

en remelem, hogy egy nyuves eurocent sem jon ide, akkor talan eszbekap a magyar lakossag es szavazobazis, hogy egy kis jelentektelen elbutult orszagkent mitol is fugg a joletunk.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#74961) Maxxxim

Legutóbb arról írtak, hogy egy hónapot kaptunk, hogy benyújtsuk az úniónak a terveket a megegyezésre, úgyhogy már nincs túl sok idő egerészni: [portfolio.hu]

(#74962) szabi__memo válasza bandus (#74960) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Félek akkora az ostobaság, hogy a konzekvecia levonása IS rossz irányba vinne.

(#74963) fnatic válasza bandus (#74960) üzenetére


fnatic
tag

Néha eljátszom én is ezzel a gondolattal.. de szinte kizárt dolognak tartom, hogy az a bizonyos réteg észbe kapna.. nyilván ha nem jön a lóvé akkor is lesz bűnbak.

(#74964) -v- válasza bandus (#74960) üzenetére


-v-
addikt

+1

(#74965) szabi__memo válasza fnatic (#74963) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Azt várjuk egy eddig ostobén döntő rétegtől, hogy megvillágosodjon. Valljuk be azért erre kisebb az esély, mint arra, hogy nem fog :D

(#74966) tonyrulez válasza bandus (#74960) üzenetére


tonyrulez
őstag

Annak a szavazóbázisnak aztán annyira mindegy, majd az EU-t okolják miatta.

4 8 15 16 23 42

(#74967) peetie1 válasza Daralo:) (#74902) üzenetére


peetie1
aktív tag

Ha pmapba teszed kB 2 hónap mire nullaban vagy, ha annál hamarabb kell a pénz tőkét buksz rajta. Én olyan dkjket vennék amik 2 hét múlva lejarnak, azzal van talán a legkisebb kockázat. Már ha kapsz. A többi papirnal is látod az aktuális eladási - vételi árfolyam különbözetet, próbálj olyat nézni ahol ez nem túl nagy. (Aztán reménykedni kell hogy így is marad) Vagy hagyd a MÁP+ban, lehet még azzal jársz a legjobban ha gyorsan fog kelleni a pénz.

(#74968) Gigicuci válasza bandus (#74960) üzenetére


Gigicuci
senior tag

Észbekap?! Van még három és fél év a választásokig, ideális esetben (ha nem egy kataklizma felé tartunk) szerintem törlődni fog minden. Én nem szeretnék többet adni az életszínvonalamból némi morális indok miatt, úgyhogy bízom az üzleti racionalitásban.

(#74969) Attis7 válasza tonyrulez (#74966) üzenetére


Attis7
tag

Rosszabb, elég megnyitni egy mworks-ös propaganda lap fb oldalát és megtudhatjuk, hogy a momentum a déká meg a szocik által delegált eu képviselők miatt nem kapunk pénzt, véletlenül sem a bálványuk miatt! #facepalm

(#74970) Vesa válasza Attis7 (#74969) üzenetére


Vesa
veterán

Ezen most miért lepődtök meg? 12 éve egyértelmű. A fidesz inkább hasonlít egy szektás vallásra, mint politikai pártra! Ennek megfelelő reakciókkal a hívektől. És sajnos, -hogy ON is legyek-, ennek megfelelő agybeteg gazdasági, politikai és kommunikációs döntésekkel, aminek a szopóágán mi lógunk...Illetve én már remélem nem, bár még nem sikerült minden pénzemet kivinni az országból, azért egy külföldi ingatlan már folyamatban van, a többi dollárban, forintom már alig van, PMÁP-ból mindent kiszedtem egy maradék 5M-en kívül.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#74971) Bugarov válasza Gigicuci (#74968) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Pont az üzleti racionalitás alapján nem kellene folyósítaniuk egy centet sem. Kőkemény gazdasági és politika érdeke az EU-nak, hogy a NER a jövőben ne lophassa el és ne fordíthassa a kizárólagos hatalma fenntartására a válságkezelésre / felzárkóztatásra küldött EU pénzeket miközben minden létező területen szabotálja az EU működését és uszít annak értékrendje és intézményei ellen.

[ Szerkesztve ]

(#74972) Daralo:) válasza peetie1 (#74967) üzenetére


Daralo:)
tag

Köszi,
Hát ez már hónapok óta így megy nem tudom én magam sem mikor tesznek fel olyat ami jó.
De jobbat szeretnék a máp+nál.
Így elég nehéz okosnak lennem, hogy hogyan legyen.

(#74973) Bugarov válasza Bugarov (#74971) üzenetére


Bugarov
aktív tag

(kifutottam a szerkesztési időből, elnézést)
Én kevés esélyt adok a megállapodásnak, ugyanis kizártnak tartom, hogy orbán intézményi garanciákat adjon a konstruktív együttműködésre és a jogállam legalább részleges helyreállítására. Orbán reméli, hogy a két-három hete bedobotthoz hasonló semmitmondó "engedményekkel" (hol engedmény a jelenleg is hatályos jogalkotási törvény betartására tett ígérete, pl?) meg a birodalmi intrikus navracsics kapcsolati hálójának felhasználásával eredményt érhet el, de azon túl, hogy mára minden hitelét elvesztette, az obstruktív magatartásával ráadásul mindenkit alaposan magára is haragított, szóval én nagyon meg lennék lepve, ha az unió ezúttal hagyná átverni magát.

[ Szerkesztve ]

(#74974) PredatorZoli


PredatorZoli
Topikgazda

kanyarodjunk vissza a topic témájához.

(#74977) tototos


tototos
őstag

Sziasztok!

Egy viszonylag nagyobb összegű megtakarításunk van MÁP+-ban. A jelenlegi infláció mellett csak romlik a pénz benne így valahova át szeretném tenni. A mostani ingatlanárak mellett nem hiszem hogy gyorsan hozzá kellene nyúlni, így 1-2 éves lekötésre gondoltam. Vannak valami jó ötletek? Láttam hogy átváltani devizába nem igazán ajánlott.

Köszönöm

(#74978) Peetey91 válasza tototos (#74977) üzenetére


Peetey91
senior tag

Áttolnám PMÁP-ba egy jó részét, a maradékból váltanék Eurot és P€MÁP-ba raknám.

[ Szerkesztve ]

(#74979) Bugarov válasza PredatorZoli (#74974) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Temanal vagyunk mert ettől a megallapodastol fugg kb minden.

(#74980) PredatorZoli válasza Bugarov (#74979) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Ha a pénz megérkezésének vagy meg nem érkezésének hatásairól folyna a diskurzus, mi legyen a befektetésekkel ha ez és mi ha az lesz, akkor az témánál lenne, de ha politikai fröcsögés megy annak taglalásáról hogy jön-e vagy sem, az nincs a témánál, mert az politika aminek van egy külön topicja.

(#74981) Ra3 válasza PredatorZoli (#74980) üzenetére


Ra3
őstag

Na akkor a témánál maradva, én úgy gondolom ha lesz megállapodás az EUval, és valamikor jönni fog a pénz az sokat nem segít az árfolyamon, nagyjából stabilan tartja 400 környékén esetleg picivel alatta.
Az idei ~2500 milliárd amit várunk sokat nem nyom a latba, durván kiköltekezett az állam, recesszió közeleg, az energiaelletásunk is az egyik legsérülékenyebb a régióban.
Ha viszont nem egyezünk meg az előre vetíti hogy bekeményít az EU és a jövőbeli támogatásokkal is gond lesz, ha ez még rájön az előbb felsoroltakra akkor itt k@rv@ világ lesz...

Ezzel összefüggésben viszont ötletem sincs hogy aki nem akar tőzsdézni és a magyar államban se bízik az mit csináljon.

[ Szerkesztve ]

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#74982) szabi__memo válasza Ra3 (#74981) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Csomagolni

(#74983) Yager01 válasza tototos (#74977) üzenetére


Yager01
senior tag

Mit vársz az ingatlanpiaccal kapcsolatban ? Szerinted durva esés várható ?

(#74984) PredatorZoli válasza Yager01 (#74983) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

A korszerűtlenek eshetnek egy nagyobbat, a korszerűek viszont szerintem emelkedhetnek is.

(#74985) Bugarov válasza PredatorZoli (#74980) üzenetére


Bugarov
aktív tag

A hatásokat megvitatni okés, de a lehetséges kimenetek valószínűségét, és az azok mögött álló megfontolásokat nem?
Leírtam, hogy szerintem miért nagyobb az esélye annak, hogy nem lesz egyhamar megállapodás, bocs, ha szerinted ez off :F
Ez pedig teljesen tényszerűen úgy kapcsolódik a megtakarítási témához, hogy aki jobban bízok a megállapodásban (optimistábbak a várakozásai) az tarthat több forintot, aki kevésbé, az több devizát,
Persze aki szeret letolt gatyával kész helyzetekre reagálni, vagy mindent ETF-be tol minden hónapban annak valóban fölösleges ilyeneken agyalnia, de talán nem csak ilyen tagok vannak itt.

[ Szerkesztve ]

(#74986) tototos válasza Yager01 (#74983) üzenetére


tototos
őstag

Az ingatlanpiac most szerintem kicsit átalakul a rezsidíjak miatt. Én remélem, hogy kipukkan a régóta emlegetett lufi és kicsit normalizálódnak az árak. 2-3 éves befektetésnek én most nem szállnék be ingatlanba, de ha valaki szerint érdemes most venni, hogy mondjuk 2-3 év múlva pozitív mérleggel szálljak ki belőle akkor szóljon most :DDD

(#74987) Rolly válasza Yager01 (#74983) üzenetére


Rolly
veterán

bár nem tőlem kérdezted, de:
- a "rossz rezsijű" ingatlanok ára szerintem csökkenni fog
- összességében a várható recesszió (+ adóemelés + rezsi emelés miatt) az ingatlan adás vételek száma csökkenni fog ami általánosan lefelé nyomja az árat
- mivel csökkenni fog az új ingatalnok iránti kereslet is - és amúgy a magas építőipari anyagárak miatt - az építkezés nem lesz olcsóbb, ezért csökkeni fognak szerintem az új ingatlan projektek (emiatt a kereslet - kínálat új ingatlanoknál hasonló de akár magasabb árat is produkálhat)

Drágulni fog a jól szigetelt ingatlanok albérlet díja, a rossz szigetelésűeké feltehetően kicsit csökkenni fog.

(#74988) PredatorZoli válasza Rolly (#74987) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

-Nekem még olyan gondolataim is vannak, hogy mind az építőanyag árak, mind az építőipari mukadíjak mérséklődhetnek, mert sok-sok állami beruházást elhalasztanak. Ezáltal talán csökken a nyomás az újépítésőek építtetőin, nem kell további áremeléseket eszközölniük.
-Óvaintenék mindenkit attól, hogy olyan ingatlantípust vegyen, ami energetikailag nem számít korszerűnek, de a mostani rezsiszabályoknak mégis ennek ellenére nyertese (panel). Ezek lehet most szerencsésnek tűnnek, fel is ugrott az áruk, de ebben nem sok racionalitás van és hosszú távon nagyot lehet vele bukni ha helyreáll a világ rendje és/vagy azoknak is megemelkedik az energetikai tarifája.
-Olyan projektbe lehet értelme belevágni, hogy valaki vesz egy nagy családi házat ami jelenleg rossz energetikai szempontból de jó szerkezetileg, olyan telken, ahol lehetőség van arra, hogy 4 lakásos társasház alapítható legyen rajta (de legalább 2 lakás). Fajlagosan olcsón meg lehet talán most venni, korszerűsíted a gépészetét és minden közművet szétszedsz, külön fogyasztási hely és a társasházzá alapítás procedúráját is végigjárod. Ha lesz 4 kisebb lakásod külön albetéten, az fajlagosan többet fog érni lényegesen.

(#74989) A Zéé válasza Rolly (#74987) üzenetére


A Zéé
addikt

Az én jósgömbömben ezt láttam:
A drága hitelek vágják vissza az adsvételeket.
Az új építésekből biztos, hogy kevesebb lesz.
A kivitelezési költségek stagnálni fognak, de csak azért mert hozzászokott mindenki a magas bázishoz. Érdemi csökkenés a munkadíjakban leghamarabb 1 év múlva lesz sztem, amikorra észreveszi mindenki, hogy nem válogatni lehet a munkák között, hanem annak kell örülni, ha van mit csinálni.
Az építőanyagok már megindultak enyhén lefelé, mivel a lakossági ügyfelek szinte teljesen elkoptak, az állami megrendeléseket sorra vonják vissza(ez mondjuk változhat, ha jön újra EU-s pénz), a magánberuházók meg lassítanak.
Használt lakások ára korszerű, szigetelt lakásoknál stagnál, régi szigeteletlen lakásoknál csökken.

Just a simple Lineman...

(#74990) Ringman válasza PredatorZoli (#74988) üzenetére


Ringman
nagyúr

Olyan projektbe lehet értelme belevágni, hogy valaki vesz egy nagy családi házat ami jelenleg rossz energetikai szempontból de jó szerkezetileg, olyan telken, ahol lehetőség van arra, hogy 4 lakásos társasház alapítható legyen rajta (de legalább 2 lakás)

nem nagyon van ilyen, ha nem alacsony igényszintű lakásokat akarsz csinálni, 4 lakás gyak. esélytelen, ki szokott derülni hogy gyalu a vége, vagy minimum alapvető tartószerkezeti átalakításokat kell hozzá kivitelezni

persze nem lehetetlen, de ami kiosztásban, tájolásban megfelelő és nem kell hozzá nagymértékű tartószerkezeti módosítás, az nagyon ritka.

ja és akkor a telken még el kellene helyezni min. 4× annyi autót, mint eddig.

[ Szerkesztve ]

(#74991) Drizzt válasza Rolly (#74987) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Errol jut eszembe egy masik rezsiszopo csoport. Akik szobat berelnek valami nagyobb ingatlanban. Egy tobb szobas lakasban 3 feletti berlonel a rezsi tuti raketazni fog.

I am having fun staying poor.

(#74992) Yager01 válasza PredatorZoli (#74898) üzenetére


Yager01
senior tag

Ha nem akarom magyar szolgáltatóhoz vinni a kp EUR-t akkor mit javasoltok? Valamelyik Fintech-hez lehetne de melyik annyira megbízható, hogy ott takarékoskodjak és még kamatozzon is, mondjuk infláció mértékével. Másik lehetőség az EUR-s állampapír?

(#74993) PredatorZoli válasza Yager01 (#74992) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Miért nem akarod magyar szolgáltatóhoz vinni? Nem tűnik túl racionálisnak...
A fintech malacperselynek nem annyira javasolt.
Az euros állampapír nm olyan rossz választás szerintem.
Ha végképp paranoid vagy, nyithatsz osztrák bankban is számlát, de macera és költség, ráadásul utána kell járni melyik bank hajlandó nyitni ilyet.

Alapvetően ez az egész készpénz félretételes dolog eléggé rossz. Ha nem fekteted be, ugyanott vagy mintha forintban lenne, zabálja az infla. Illik befektetni, ha nem kell egy időre. Van euros állampapír, vannak euros kötvény etf-ek, vannak euros részvény etf-ek, időtávtól és kockázatvállalástól függően.

(#74994) aujjobba válasza PredatorZoli (#74993) üzenetére


aujjobba
addikt

Volt talán a kiszámolón cikk a külföldi számlákról, legtöbb helyen nem is nyithatsz magyarként az utcáról beesve, vagy brutális költségei vannak ha mégis.
Olyan nincs, hogy ingyen külföldi számla, infláció feletti hozammal, ráadásul nulla adó mellett.

PEMAP van nálunk, örülni kell neki, ritkaság az ilyen, főleg teljesen ingyenes és adómentes vezetéssel.

(#74995) tototos válasza Rolly (#74987) üzenetére


tototos
őstag

Az EUR árfolyam miatt még a külföldi befektetők egy ideig keresletet generálhatnak, így lehetséges még az árak emelkedése kis mértékben.

(#74996) stingy2 válasza aujjobba (#74994) üzenetére


stingy2
senior tag

Azt én is olvastam. A kommentekben emlékeim szerint az volt, hogy Ausztriában a Bank Burgenlandnál lehet viszonylag kevés macerával számlát nyitni, és valaki írta a cseh Fio bankot (Komáromban van fiókjuk), ahol szintén, és nekik brókercégük is van, tehát még a befektetés is megoldható. Mindkét helyen van magyar ügyintéző, ha vkinek kellene. Amúgy a régebben népszerű dán Saxo bankot is meg lehet próbálni, bár nem tudom, hogy állnak ott a kérdéshez. Én is "tele" vagyok pemáp-pal, szerintem hozam/kockázat alapján elég jó. Nyilván, ha netán meleg lenne a helyzet, akkor dobom, és tolom ki a pénzt, de ahhoz ugye kell meglévő külföldi számla, nem akkor kell elkezdeni kapkodni, ha gáz van. Azért ez a "lehet dollárban meg euróban adót fizetni" dolog jelzés értékű, hogy fogy a deviza a kasszából, nem árt figyelni!

INTJ

(#74997) KMT válasza tototos (#74977) üzenetére


KMT
addikt

Ha 1-2 éven belül kell, DKJ, vagy hagyd meg (egy részét) MÁP+-ban, mert jelenleg az az, amit biztosan el tudsz adni évente egyszer "büntetés" nélkül.

(#74998) tototos válasza KMT (#74997) üzenetére


tototos
őstag

Hát az állampapír kalkulátor szerint a 1 év múlva a PMÁP hozza a legtöbb nyereséget.

(#74999) Drizzt válasza tototos (#74998) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Igen, de arra akar utalni, hogy ott nem garantált, hogy visszaváltható lesz mindig lejárati idő előtt, míg MÁP+ esetén erős ilyen irányú garancia van.

I am having fun staying poor.

(#75000) tototos válasza Drizzt (#74999) üzenetére


tototos
őstag

Huh erről nem is tudtam. Lehet olyan, hogy nem tudom visszaváltani? :Y

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.