- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yager01
senior tag
válasz
nort_on #75248 üzenetére
Sikerült belépni.
Magyar részvény eszközalap 20%; Deluxe részvény eszközalap 40%; Feltörekvő részvény eszközalap 40%. Ezekre én váltottam át. A matek amit mutat az annyira nem rossz...mondjuk még nem néztem pontosan mennyit toltam bele, de olyan mintha minimálisan plusszos lenne
-
nort_on
senior tag
válasz
Yager01 #75246 üzenetére
Így van, 10 évnél szokták a költségeket egy részét "jóváírni" "bónusz" formájában.
1. Ez egy jó cikk, plusz a hozzászólások is jók. link
2. Keresd elő a szerződésedet
3. Elvileg kell legyen valami webes felület, ahol meg tudod nézni az aktuális állásodat. És/vagy ügynök + ügyfélszolgálat.
4. Kiszámolod, eldöntöd.Kérdés, hogy milyen alapba/alapokba tették (tetted) a pénzed, ha szerencséd van, akkor nem sok % orosz volt a portfólióban. Kötvények is "jót" mentek.
A múlton kár rágódni, ez már ilyen lett, a jövőben meg okosabban fekteted be a pénzed.
-
-
Yager01
senior tag
Tíz évvel ezelőtt én is beleszaladtam egy unit linked életbiztosításba amit azóta sem mondtam fel. Többször terveztem már de nem voltam elég kitartó és hagytam magam meggyőzni az éppen aktuális tanácsadó által hogy érdemes még várni. A Quantis consulting Zrt B66 optimus prime életbiztosításáról van szó. Igazából megmondom őszintén azt sem tudom,hogy áll a befektetés de kiindulva ezeknek a termékeknek a jellegéből biztos, hogy egy nagy lehúzás és valószínűleg az évi 250 000 Ft befizetést ha felszorzom az évek számával akkor bukó... Mit javasoltok? Azonnal keressek egy tanácsadót aki meg mondja, hogy jelen pillanatban ha vissza akarom váltani akkor mennyi az az összeg ami landolhat a számlámon? Ismeri valaki ezt a terméket...?
Ha minden igaz mivel 10 éves volt a szerződésem talán kaptam kemény 100.000 Ft jóváírást év elején... -
Ixion77
addikt
válasz
ViceRoy #75241 üzenetére
Inkább azért mert az az aktuális meme stock. Igen jó esély van rá, hogy érdemes lenne shortolni. Ezek az alaptalan csodák nem szoktak sokáig tartani, főleg ha kínai cégről van szó US piacon...
Szerk: Nem kínai, hong-kong-i. Ez talán kicsit javít a helyzeten, de az alaptézis továbbra is áll: nem hiszen hogy sokáig ezen az árszinten maradna.
-
robag93
aktív tag
-
bigdady
nagyúr
válasz
PredatorZoli #75230 üzenetére
Azt hittem nem tudod hogy működik és kevered azért kérdeztem most akkor melyik
De mutass egy konstrukciót ahol ezt kettőn meg lehetett csinálni lakosságként ennyiért.
2019-ben meg kinyirtàk az egészet.
Egyébként lakosságként ez ritka konstrukció fenntartom továbbra is és MNB azonnal rászàllt ha újra máp lett volna belőle csak mondom prudens bankban ilyet nem
csinaltál. Inkább céges hitel és magán óvadékkal ment az már kapott 2%-on de a konstrukció kihalt vagyis az alap állítás hogy ebből szinte semmi nem maradt fennáll vagy hülye a bankárja meg az ügyfél is (ha az lenne nem csinált volna ilyen konstrukciót. Ok okozat) -
ViceRoy
kezdő
válasz
Handball94 #75239 üzenetére
HKD csakis azért megy ekkorát mert eszembe sem jutott venni belőle.
U.i.: nem válasznak szántam
-
Dare2Live
félisten
üzemanyag adóváltozásokat érti vki? Ettől még a vállalkozók nem fognak kevesebbet tankolni simán árat emelnek. Ami erősen problémás mert nem csökken a fogyasztás és vagy kiürítik a strat készleteket ami baromi oroszrulett
vagy szept/oktra voltnincs dízel.
A szombat 11kor bejelentjük és 12től az van meg a 101.plda arra, hogy MOnem jogállam. Bármikor mehet bármira az einstand mert csak.
@Ringman Überszar oktatással, ahol az iskola gyerekmegörző, nincs szaktanár, a tananyag/NAT valós értéke erősen problémás, kormányzati szempontból ami meghatározó a legfontosabb feladata az iskoláknak az a "kulturkampf", 30+fős elsők indulnak, 20ks városokban egy jövőre nyugdíjba megy matek tanár vannal szvsz nem lehet kitörni "közepes gazdasági fejlettségből".
Akkor sem ha dőlnek az EUs pénzek amit nem lopnak el. De ellopják. Ezért meg vszeg nem fognak jönni.
... -
snipr
aktív tag
Október 1-től emelkednek a Wise díjai. (HUF->EUR 0.44 helyett 0.51%)
-
muzli1963
csendes tag
válasz
temporello #75223 üzenetére
Köszönöm!
-
Mercutio_
félisten
válasz
Handball94 #75232 üzenetére
Mik a szükséges adatok, és hol van a revolut app-ban?
-
Gombinyó
őstag
Államkincstárból az EUR-t a szabad pénzszámláról csak EUR bankszámlára lehet kiutalni?
Szükségem lenne rá lakás vásárlás miatt, de ki van szürkülve a számla választó.
Utaljam ki revolutra/wisera? Vagy mi a legjobb megoldás? Magyar bankon belüli devizaszámlám nincs. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
bigdady #75228 üzenetére
Ha azt se tudod hogy működött, akkor miért akarod megaszondani a tutit?
Nem a jóskapista szintű lakossági ügyfeleknek volt ez felajánlva, hanem a prémium és még inkább a privát banki ügyfeleknek, akiknek nagyobb vagyona volt.
Meglevő értékpapírok fedezetére lehetett kapni olcsó (sokkal olcsóbb mint amit te írsz. Ilyen 2%-okért akkoriban) lombard hitelt amit kötelezően máp+ vételre kellett költeni és a megvásárolt állampapír is fedezete volt az ügyletnek. Vagy új forrással máp+ vétele komoly tőkeáttétel (szintén lombard hitellel sokkal többet vettek mint amennyi pénz bele raktak, pl 100 milió saját tőkével 1 miliárdnyi máp+ vétel 900 milió lombard hitellel).
Nem a lehetőséget kihasználó ügyfelek száma volt a jelentős, hanem inkább az az állomány, amivel ezt megcsinálták.
És igen, ezeknek az ügyleteknek a hossza még a mai napig tart, ha valaki idő közben nem dobta el. -
bigdady
nagyúr
válasz
PredatorZoli #75227 üzenetére
Most arra fordította vagy fedezetül adta?
Gondolod sok lakossági ügyfél vett fel 2019 előtt Máp+ fedezetére annak kamata alatti változó kamatozású hitelt? Vagyis első évben pl 3,5-4%-os hitelt amely kettő különbözete még a kezelési költséget is fedezete? Én nem -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
bigdady #75226 üzenetére
Amit most leírtál, azt mire alapozod?
Az ügyleteket máp+ vásárlásra fordították, ami 5 éves lejáratú vagy mi a fene... Az a dátum, amit meg írsz (amikortól már újakat nem lehetett indítani de a régiek maradhattak), 3 éve se volt. Magyarul aki nem szüntette meg idő előtt a bulit, az még a mai napig benne van és ketyeg neki (mégha mostmár a rossz irányba is)... -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
PMÁP-nál az évi kamatfizetésnél ki tudom venni az az évi kamatot? Azt írja, hogy "Kamatfizetés évente történik, a kamat a tőkével együtt a futamidő végén kerül az ügyfél számláján jóváírásra.". Nekem ebből az derül ki, hogy nem.
Köszi előre is.
-
muzli1963
csendes tag
#75132 Erre valaki?
-
apszi
őstag
válasz
PredatorZoli #75213 üzenetére
Köszönöm!
-
SzGee
aktív tag
ez szerintem tartós megtakarítási számla, azaz ha 5 évnél tovább tartod, akkor nincs kamatadó
viszont csak évente 1x fizet kamatot, szemben az apránkénti megtakarítási programmal, ami havi fizetésű, viszont max 15 milliót tudsz rajta elhelyezni és erre van kamatadó
de érdemes azért rákérdezni náluk, csak találgatok egyelőre
lustáknak előnyös, akik egyszer befizetnek és 5+ év múlva kiveszik a pénzt
kérdés, hogy garanciát vállalnak-e a kondíciókra, vagy mondhatják-e, hogy 2 hét múlva csak alapkamat -6%-ot fizetnek -
apszi
őstag
Sziasztok!
Egy villám kérdés. A kincstárnál vásárolt diszkont kincstárjegy bármikor visszaváltható mint pl. a PMÁP?
Előre is köszönöm. -
Lex Icon
senior tag
Magyar államkötvényekkel ekvivalens papírokat ETF formában nem fogsz találni, mivel utóbbiak másodpiaci árfolyam jegyzésű papírok így az ára mehet lefelé is. Leegyszerűsítve olyan, mintha egy csomó DKJ-t vagy államkötvényt egyberaknál és ezek aktuális árfolyama lenne az ETF árfolyama. Ez nem olyan, hogy tartom lejáratig és akkor pluszban vagyok. Nem PMÁP/MÁP+/...
Volt róla szó, hogy ilyen kötvényeket külföldi bankokban lehet venni, de külföldiként eléggé limitált a lehetőség és a költségek se kedvezőek. -
julius666
addikt
válasz
Feriboy2 #75206 üzenetére
Ez a Mexem nagyon fura. Amit ígérnek nem annyira szar. Sőt. Jobb is, mint a Captrader (IBCE magyar felügyelettel, de cserébe - elvileg - van TBSZ): [link]
Viszont az nagyon gyanús, hogy mennyire alig találni róla valamit a neten. Amikor EU brókereket keresgéltem egyáltalán nem jött szembe, brokerchooseren pl. egyáltalán nincsenek fent. Itt se említette soha senki, pedig az IB + TBSZ kombó azért elég erős ajánlat.
Első ránézésre baromira átverés szaga van és nem vagyok ezzel egyedül: [link]
-
Mercutio_
félisten
Szakik, erre semmi ötlet, javaslat?
-
Hi!King
őstag
válasz
aujjobba #75202 üzenetére
Voltam ott anno állásinterjún, szoftverfejlesztő vagyok, és a második körben tapasztaltak alapján, amikor egy csapatnál interjúztam, én elhiszem, hogy még dolgoznak rajta.
Szerk.:
Meg ami amúgy trivialitásnak tűnik kívülről, az nem biztos hogy az bentről, főleg ha sokmindennel el vannak csúszva. És az a 20-30 fejlesztő nem Magyarországra fejleszt elsősorban, hanem globálisan. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
aujjobba #75202 üzenetére
Ennél ugye már vannak frissebb üzenetek is ahol sűrű elnézés közepedte már későbbre ígérték, kb erre a negyedévre.
Szerintem egyébként nem csak rajtuk múlik, ugyanis az itteni hatóságokkal is le kell egyeztetniük mindent, az itteni malmok meg tudjuk milyen sebességgel őrölnek.
Én arra tippelnék, hogy 23 jan 1-el indul.
Azzal is tisztában vagyok, hogy az iparban 1 év csúszás nem csúszás, szóval nem aggódom -
aujjobba
addikt
válasz
PredatorZoli #75201 üzenetére
2021/09/02 11:14:57 IBCS
Kedves x,
Aktívan dolgozunk a TBSZ számlák aktiválásán,
előreláthatólag az idei évben már lesz lehetőség TBSZ
nyitására.
[link]Mar kozel egy eve is aktivan dolgoztak rajta.
Te elhiszed, hogy egy ekkora cegnek, ahol valoszinuleg nem 2-3 junior fejleszto alkotja az IT-t, ezt evekig tart bevezetni?
Szerintem nem akarjak ok ezt igazan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DV digitalizálás
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Linux kezdőknek
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Politika
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest