Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yellow73_a

tag

válasz aAron_ #123480 üzenetére

Szerintem ez a hasonlat nem igazán helytálló, mert a PC vásárlása egy egyszeri dolog.
    Én inkább ahhoz hasonlítanám - ha már ÖNYP-ről van szó - hogy a belépéskor ráhagyod-e a biztosítóra, hogy a korod alapján a szerintük neked való portfóliót válassza, vagy utánanézel, és a saját preferenciáid alapján választod ki a portfóliót.
    Nekem is van ÖNYP-m, és fizetek is rá rendesen, és a kockázatvállaló portfóliót választottam. Úgy tekintek rá, mint egy brókerre, aki kezeli a portfóliómat.
    Alapból havi 20eFt-ot fizetek, de fel szoktam tölteni, hogy megkapjam az állami jóváírást. Ráadásul rendszerint nem az év végén, hanem az első év után már az év elején szoktam befizetni, hogy akkor már az az 510eFt is termeljen abban az évben, ne csak a következőben.
    Az ÖNYP egy láb a megtakarításaimban. Van, amikor ez a leggyengébb láb, de van, amikor elég erős. Van nála jobb? Biztosan. De vannak nála rosszabbak is.
    Egy részvénycsomagban/kötvénycsomagban is van olyan, ami felfelé húzza a csomagot, és van olyan, ami lefelé.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés