Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88351) Kávé Kálmán válasza verti1 (#88350) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Ha konzisztens az orlemenyed, akkor - az arra fogekony embernel - a dugattyus gepek hasznalatakor megeshet :-), h sokkal nagyobb oromet okoz a kavekeszites folyamata, mint egy gomb megnyomasa, ami utan keves rahatasod van az esetek tobbsegeben a dolgok (kave) folyasara. Ezt az elvezetet/oromot leirni/megerteni nem egyszeru. Nem nehany napnyi hasznalat utan tapasztalja meg (altalaban) az ember. De total elfogadhato az is, ha valakinek ez nem oromforras. Az, hogy kifogastalan kavehoz meg elektromossag sem kell (lasd Robot vagy Flair), mert orias fakirsag nelkul, jol menedzselheto a homersekletuk, az egy ujabb oriasi fricska.

[ Szerkesztve ]

(#88352) zolnagy válasza Kávé Kálmán (#88351) üzenetére


zolnagy
őstag

Lennék én fogékony, de amíg a “normál” géppel jobbak a kávék, addig ez megmarad utazósnak. Pedig nálam abszolút jó lenne a Flair, mert csak egyedül kávézom otthon. Gyanakodtam az örlőre, de a mazzer mini-e (most f64 evo késekkel) és a commandante sem hozott áttörést. Kínosan ügyelek minden részletre pedig. Megbeszéltem ismerősökkel, hogy valamikor a szünetben összefutunk és kipróbáljuk Kinuval. Ők kíváncsiak a Flairre, én meg a Kinura.
Még anno megosztottál egy videot a műveletről, de most nem találom. Megnézném, hátha tudok ötletet meríteni belőle.

(#88353) Parci válasza Kávé Kálmán (#88351) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szó sincs semmilyen fricskáról, ezek a gépek nem ellenségek, még csak nem is feltétlenül ellentétek, maximum emberek csinálnak ebből is vallási kérdést. érthetetlen egyébként számomra, hogy miért kellett az utóbbi évekig várni arra, hogy legyen egy normálisan használható full manuális gép, amikor a pumpással ellentétben nem egy túl bonyolult feladat, de akárhogy is, végre van, vannak: normális méretű víztér, normálisan menedzselhető hőmérséklet, normális szűrő és már kész is.

kézzel kávét préselni pedig valóban különleges élmény :K

nagyjából eldöntöttem, hogy vételezek egy robotot magamnak, abban végre látom szegény öreg és távolról sem ideális pavonim utódját :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88354) Parci válasza verti1 (#88350) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

más pogácsamagasság, más őrleményfinomság, ergo tök más kávé, innentől szerintem összehasonlíthatatlan. de ténykérdés, hogy kézi préseléssel sokkal egyenletesebben tudod nyomni a vizet, mint egy ulka.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88355) norby_42 válasza Parci (#88353) üzenetére


norby_42
aktív tag

Pont ezen gondolkodtam, hogy a Pavoni miért nem futott be ekkora pályát. Tanulható és szerethető a működtetése, legalábbis szerintem mindenképp. És ha a 49 mm ennyire jó, akkor miért az 58 mm a szabvány? Vagy itt az ipari gépek otthoni használata üt vissza?

Eat pasta, run fasta

(#88356) Parci válasza norby_42 (#88355) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem eléggé befutott a pavoni, megnézem, hogy mikor éri utol eladásokban bármelyik másik ilyen manuális. viszont tagadhatatlan, hogy a pavoninál a gőzölési "funkció" miatt a hőmérséklet beállítása messze nem ideális, ergo, ha valaki nem készít vele cappuccinót, előny nélkül jár jelentős hátránnyal.

engem a pavoniban ez zavart
a caravelben a pici víztér és számomra gyenge anyagminőség (pontosabban vastagság)
a flairt nem ismerem
de kis zoli annyit áradozott a robotról, amikor legutóbb itt volt st.endrén, hogy...... :)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88357) mutyi válasza Parci (#88354) üzenetére


mutyi
őstag

Mit értünk az alatt, hogy egyenletesebben? Én amit láttam videot, abban pl a távol-keleti srác egy jó ideig valóban tudta nyomni egyenletesen, de a végén már 3-4 alkalommal is új erőre kellett kapnia és látszódott is hogy a nyomás visszaesik rendesen,majd újra belekezd.
Az ulka-nál ha felépül a nyomás,akkor azért végig meg marad nem?
Mindenesetre kipróbálnék én is egy Flair-t,mert meg van a maga szépsége az egész kávékészítés folyamatának és kíváncsi lennék milyen produktumot készít.
A jelenlegi Gaggia Baby-nél valszeg jobbat,mert most azzal szenvedek,mióta vagy jön a víz vagy nem jön csak éppen csepereg.

(#88358) Parci válasza mutyi (#88357) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az ulka löketekben nyomja a vizet, inkább a rotopumpa az, ami tényleg egyenletes

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88359) verti1


verti1
tag

Kávé Kálmán:

Egész biztos vagyok benne, hogy a sikerhez a Kinu is nagyban hozzájárul, fontos nagyon az őrlő. Az a szép egyébként a dologban, hogy kávét rengeteg módon lehet készíteni. Ahány ház, annyi szokás. Az én elvárásaimnak nagyon megfelel a Flair, ennyi. Gyors, hordozható, tökéletes presszót készít. :)

zolnagy:

Nem értem mi lehet a gond, de lehet semmi. Jobb a nagy gép és ennyi. Azért a Kinu-s tapasztalatról számolj be itt vagy privátban. Nyomásmérőt vettél már hozzá egyébként?

Parci:

Persze, ilyen szempontból nem összehasonlítható, de abból a szempontból, hogy egy adott géppark, egy adott kávéból mit hoz ki abból a szempontból igen. Elvégre ez a lényeg. Itt minden kávénál megvannak az ízjegyek, nem csak halványan a nyitás utáni első kávékban. A legutóbbi példa pl. a Roastopus Siren. Végig domborított az édes szilva íz, két és fél hét után is megvolt, pedig a saját zacskójában pihent. Ugyan ez a GC-n az első pár kávénál megvolt talán és ellaposodott. De ez tényleg csak az én véleményem, saját tapasztalat. Sok más változó is lehet még a dologban.

mutyi:

Tökéletesen kézben tartható és kontrollálható a nyomás. Hamar ráérez az ember és szépen folyamatosan tudja nyomni a kart.

(#88360) adriankoooo


adriankoooo
senior tag

A kéziknél még egy óriási előny van: 0 hanggal működnek. Nem elhanyagolható dolog, ha a alvó párod miatt nem tudtál inni reggel egy presszót. Ha a Gaggiát bekapcsolom, akkor a szomszéd is felkel. ;]

[ Szerkesztve ]

(#88361) Kávé Kálmán válasza norby_42 (#88355) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

A gasztroban az 58 praktikusabb ennyi. A kis fej, gyorsabb felmelegedés otthon fontosabb. Pavoni és karrier: a Pavoni 74 óta tudatosan silányítja az Europiccolát. Az egykori robusztus elnyűhetetlen gépből egy néhány hónap után rozsdásodó tucatterméket "fejlesztett".

Fricska: még néhány éve is általános volt az a kijelentés a kis manuál dipperekről, hogy égetik a kávét, még néhány hónapja is, hogy alkalmatlanok a világos eszpresszó pörkölések elkészítésére. Ezek az általánosító kijelentések leginkább a userek szerény tapasztalatairól árulkodtak. Ebben az értelemben bizony fricska, amikor egy fűtés nélküli gép meglehetősen tág tartományban kiváló minőségű eszpresszót produkál. Zoli pont a Robot miatt ugrott be hozzánk. Akinek nem probléma a Robot-ra a Flair árának több mint kétszeresét áldozni, az boldogabb lesz az előbbivel. Ha csészében landoló kávé minőségét vesszük csak figyelembe, akkor totál indokolatlan az árdifferencia.

Caravel anyagminőség: a másik eklatáns példa, hogyan silányította a gyártó az eredeti terméket vállalhatatlanná (aztán tönkre is ment bele). Nekem konkrétan az első generációs Caravel-ek megmunkálásának minősége példaértékű, amire az olasz ipar, csak az 50-es, 60-as években volt képes.

(#88362) Peti...(16v) válasza Kávé Kálmán (#88361) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Gábor: nekem a sima Classic van, amihez nincs az a kis szilikon sapka, ami segít a kamrát előmelegíteni. Lehet nálad ilyet külön venni? Meg esetleg tartalék fejet?

(#88363) adriankoooo válasza Peti...(16v) (#88362) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Szerintem Classichoz nem létezik sapka, csak a Pro-hoz, de az meg talán nagyobb.

A home-barista fórumon pont most vetettem fel ezt én is, arra jutottam, hogy találtam az Alin food grade silicon sapkákat, rendeltem több méretet. Ha valamelyik jó lesz, elosztjuk itt egymás közt (Alin csak 5öt tudsz venni + posta, összesen kb 10€ fizettem). Könnyebb lenne ezzel melegíteni, kár, hogy a gyártónak nincs megoldása.

Apropó az én Classicom már fém felsőszűrővel jött, nem a régebbi szilikon szélűvel. Utóbbi megy leghamarabb tönkre a fórumok szerint, szerintem Gábor rendeljen ebből is, ha fog rendelni.

Egy naked fejen gondolkodom még, de annyira gyorsan történik minden csapoláskor, hogy szvsz lehet felesleges. Bár a tisztítást jóval megkönnyítené.

[ Szerkesztve ]

(#88364) mdav88 válasza Parci (#88356) üzenetére


mdav88
senior tag

Pavoni, ha meg van picit bütykölve, teljesértékű és hőstabil gép. Nekem jók voltak a tapasztalatim. Ami számomra nem tetszett az a "kis" kosárméret. 12-14gramm inkább volt egy erős szimpla, mint gyenge dupla.

(#88365) vicces1 válasza verti1 (#88341) üzenetére


vicces1
aktív tag

Én neked elhiszem, hogy a tuning presszó gépek a nyomába se érnek a Flairnek a kapott eredmény tekintetében. (nálad) :D

Nagyon szívesen próbálgatnám nem mellesleg és is.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#88366) Kávé Kálmán válasza Peti...(16v) (#88362) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Én az eredeti dugattyúval zárom le a hengert és öntöm fel zubogó vízzel. Szerintem jobb megoldás mint a Pro sapkája (lásd itt: https://www.instagram.com/p/B2BmsNkhe1p/?utm_source=ig_web_button_share_sheet) A Pro-nál ez kényszer, mert a dugó kivétele a hengerből meglehetősen macerás.

A "naked" szűrőből még van néhány. Nem jutottam el a shop-ra rakásig vele, mert elviszegetik így. Amúgy a "hosszú szoknya" miatt nem nevezném naked-nek, max "bugyinincsrajtá"-nak. Nagyon természetellenesen alá kell hajolni, vagy tükröt használni, hogy lásd a kifolyó kávét. Ez már általános iskolában sem volt elegáns módszer :-). Könnyebben tisztítható és jól jön, ha több kávé készül egymást követően.

Amúgy, ha a jelenlegi fémszűrőről legyilkolódik a szilikon perem, akkor használható anélkül is. De van némi készlet abból is. Ki fogom próbálni az új fém szűrőt is. Abból is szívesen rendelek, ha van igény rá.

[ Szerkesztve ]

(#88367) paljoc


paljoc
tag

Na megsütöttem a datee gesha-t, hát nem tudtam teljesen úgy ellavírozni a kis töltettel mint ahogy akartam, de azért nagyjából sikerült. Pár nap múlva megkóstolom, és majd írom én is mint Parci hogy “dzsáááá”. 🤣 /jó esetben🤭/

(#88368) Toobee válasza paljoc (#88367) üzenetére


Toobee
veterán

Ebből van kóstoló menü nálad? :DDD

https://barbieripnk.hu/

(#88369) Parci válasza Kávé Kálmán (#88361) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a néhány hónapja inkább néhány éve volt, amikor flair, robot és ilyesmi még hallomásból sem kerültek elő az itteni fórumokon. a caravel és a pavoni pedig részben hendikepesek e téren, nem minden kávénak áll jól például a ristretto töménység, világosaknak jellemzően nem. a caravelnél a kellő vízhőfok is neccesebb volt emlékeim szerint.

amúgy nekem is régi caravelem volt (és régi pavonim van), az utóbbi 64-es, a caravelt meg kéne néznem, de az is ilyesmi. egyszerűen az egyiknél figyelni kell arra, hogy ne bukjon orra stb., a másik érzetre masszívabb. nálam egy ilyen gépnél eléggé számít az érzet, hiszen ott préselem a kávét vele.

de ez az én tapasztalatom, másnak meg más.

az általánosító kijelentések nem jók, egyik irányba sem...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88370) Parci válasza paljoc (#88367) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nálam most fogy el az első pöri, kb. két hetes. a pörkölés másnapján pazar volt ("dzsáááá"), egy hetesen citromlé, most napról napra egyre jobb megint.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88371) Parci válasza mdav88 (#88364) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sosem akartam tuningolni, én azt a hűtőbordát rá nem rakom :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88372) Parci válasza verti1 (#88359) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha ennyire egyértelmű a különbség a flair javára, akkor érdemes megpróbálni megfejteni, hogy mi az oka. már csak a kollektív tudás gyarapítása végett is.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88373) paljoc válasza Toobee (#88368) üzenetére


paljoc
tag

Hogyne, kaviárral és szarvasgomba krémmel adom menüként, utána egy korty Courvoisier jár záró akkord gyanánt! :)) :DD

(#88374) bl4ze válasza paljoc (#88373) üzenetére


bl4ze
veterán

És számlázol 22.000 huf érte ;-)

.:. bl4ze .:.

(#88375) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

az ajándéknak nem illik kifizetni minden fillérjét

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88376) mdav88 válasza Parci (#88371) üzenetére


mdav88
senior tag

Tény hogy nem ez a legelegánsabb, de az biztos, hogy jól működik. Lehet rá azért elég szép, míves bordát is kapni (heroináron) :D

(#88377) Parci válasza mdav88 (#88376) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

láttam egy ilyen szétpimpolt pavonit szuper igényesen megcsinálva a bécsi úti kávégépszervizben ("árpi" csinálta anno az én pavonimat is), tényleg látványos, de akkor sem vállalnám be, esztétikai okokból. ez van, a caravel túl könnyű, a pimponi túl csicsa, finnyás vagyok. :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88378) mdav88 válasza Parci (#88377) üzenetére


mdav88
senior tag

Szokták mondani, hogy a cél szentesíti az eszközt.
Egy ideig a pavoni volt a fő gép (2.3 professional), azt lehetett és kellett módosítani, hogy jól működjön. De után tök konzisztens lett, egyedül a mennyiség volt kevés. Napi egy-két kávéhoz egyedül (tejes)kávézóknak szerintem főnyeremény.

(#88379) Peti...(16v) válasza adriankoooo (#88363) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Ha lesz jó méretű a sapkák között, akkor lecsapnék egyre! Természetesen beszállok a költségekbe :)

igen, az látszik, hogy a kis szilikonos felsőszűrő a leggyengébb láncszem. Nem is a működés során fog tönkremenni, hanem a szétszedéskori cibálástól. Aztán lehet hogy felesleges para, majd meglátom. Azt meg jó tudni, hogy van már tartósabb alternatíva.

(#88380) Parci válasza mdav88 (#88378) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nekem sem volt gondom a sajátommal még a fapados stopperes módszerrel sem, de a kisgyerekek mellett nem tudnám már tartani a másodperceket

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88381) Kávé Kálmán válasza Parci (#88372) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

"ha ennyire egyértelmű a különbség a flair javára, akkor érdemes megpróbálni megfejteni, hogy mi az oka. már csak a kollektív tudás gyarapítása végett is."

Már többször elhangzott jó pontok a Robot/Flair mellett:

1. Alig van versenytársuk, ha gyorsan eszpresszóra van szükséged (kevesebb mint 5 perec hidegstart-ról)
2. Gyakorlatilag shot-ról shot-ra játszhatsz/hasonlíthatgatsz akár kotyvasztott vízzel is, de mindenképp friss vízzel készíted az eszpresszód minden esetben
3. Jól kontrollálható a hőmérséklet, jó rutinnal konzisztens shot-ok (egy klasszikus kis dipperrel hőmérőcsík nélkül a fejen kicsit vakrepülésszerű játék ez).
4. Húzhatod őket akár közvetlenül egymás után is, nincs túlhevülés (két ember nagyobb csapatot is kiszolgálhat eszpresszóval). Pavonival ez mission impossible.
5. 0 vízkőprobléma
6. lehet, hogy más júzerek még sorolnak néhányat...

[ Szerkesztve ]

(#88382) Peti...(16v) válasza Kávé Kálmán (#88366) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Nem látom pontosan a videón hogy hogyan csinálod. Csak simán ráteszed a dugattyúra, és nem nyomod bele? Nekem nincs (még) feles dugóm, de így is meg tudom próbálni.

(#88383) Kávé Kálmán válasza Peti...(16v) (#88382) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Épp csak bele van nyomva a dugattyú, és zutty bele a forró víz

(#88384) mdav88 válasza Kávé Kálmán (#88381) üzenetére


mdav88
senior tag

Engem spec meggyőz a Flair, kéne is venni, de nálunk most autóprojekt visz mindent. Plusz itthonról dolgozva nemigen van rá kedv a roto pumpás gép mellett. Ha utazok, akkor meg arra sincs általában időm, hogy ebédeljek. Szóval, a jelenlegi felállás mellett nem látom értelmét.

(#88385) Kávé Kálmán válasza Kávé Kálmán (#88381) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

6. nem kell áram se: https://www.instagram.com/p/B54hcqOh-Yu/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
7. Kompakt utitárs, nemkicsit
8. ?

[ Szerkesztve ]

(#88386) Kávé Kálmán


Kávé Kálmán
tag

Írtam már?
8. Nemcsak kicsi, de szép is :-). Ja meg könnyű. Nem kell 4 ember, h felemelje a pultra.

(#88387) verti1


verti1
tag

Parci:
Flair egyértelmű előnye a tökéletes vízterítése, egész pontosan a vízterítő hiánya. Valamint a tökéletes áramlás és nyomás profil. Amit tegnap is beszéltünk. Ez átbillenti a mérleg nyelvét, hiába a durva hőmérséklet szabályozás. Valamint amit Gábor is ír, mindig friss víz, tökéletes tisztaság. A harmadik tényező egyébként ami nagy javulást hozott a Norda lecserélése BWT kancsós vízre. A GC-vel ugye Nordan szocializálódtam. A Flair-nél viszont volt mindig egy enyhe kesernye ami a BWT-vel eltűnt.

adriankoooo:

A szilikonos szűrő tönkremenetele 99%-ban user error. Túlságosan bele nyomják előkészítesnél a kosárba vagy a dugattyúval nyomják bele húzásnál. Helyes használatnál amikor széthúzod a hengert akkor a pogi elindul kifelé a vákuumtól és ki is löki a felsőszűrőt. Ha nem akkor is könnyű kivenni.

(#88388) Peti...(16v) válasza Kávé Kálmán (#88383) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Már meg is próbáltam, működik. Kösz a tippet!
Ja és hogy ne csak dicsérjük a Flairt: én azért egy párszor már megégettem a kezem össze- és szétszereléskor Belejön az ember, de azért ezt a hátrány oldalára írnám.

Leva: vendég vagy saját?

[ Szerkesztve ]

(#88389) Kávé Kálmán válasza Peti...(16v) (#88388) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

“Leva: vendég vagy saját?“
3 fejű, saját?! nem vok megalomán :-). Tuningra jött. Ismerkedünk. De egyelőre csak súlyzóztunk vele :-).

(#88390) zolnagy válasza verti1 (#88359) üzenetére


zolnagy
őstag

Ok, írok mindenképp. Amit priviben írtál adatokat, az nálam is úgy van, mégse sikerül. Nyomásmérőt addig nem akarok venni, amíg a nélkül nem érzem legalább egyszer, hogy jó volt.

(#88391) Parci válasza Kávé Kálmán (#88381) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezek általános ismérvei egy normálisabb kézi gépnek, nem erre gondoltam, de ha már így összefoglaltad, kiemelem az utókornak.

én amúgy azt kérdeztem verti1-től, hogy ő mivel magyarázza, hogy ízben ennyire egyértelműen jobb a kávéja, miközben a pimp gaggiája is hőstabil arra az egy presszóra, ami aztán rosszabbul sikerül vele.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88392) Parci válasza verti1 (#88387) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

na, ha közben vizet cseréltél, akkor nem teljesen flair :DDD az összehasonlítás. ezért is jó kibeszélni ezeket, mert árnyalódik az eredeti kijelentés. :B

a többit értem és igen, hiába jó a gaggia vízterítése, van annál jobb... ámde, próbáltad a gaggiát úgy, hogy aeropress filtert tettél a pogira és úgy csapoltál?

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88393) -v- válasza verti1 (#88387) üzenetére


-v-
addikt

Egyre szimpatikusabb ez a Flair :D

(#88394) Kávé Kálmán válasza Parci (#88391) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Nah, akkor még annyi, hogy egy dugattyúsnál (akár rugós, akár manuál) van egy totál individuálisan alakítható előáztatás és ramp-up és hiába manuál (nem rugós) a gép, a nyomás természetes módon esik. Másként kifejezve: ha stabil 9 bart akarnál nyomni a karral, akkor egyre nagyobb erőt kéne kifejtened (egyre kifacsartabb pozícióban). Sonst noch was? A profilozós pumpás monszterek gazdái leggyakrabban ezeknél a profiloknál landoltak...,

(#88395) Parci válasza Kávé Kálmán (#88394) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mondjuk ezt verti1 gc-je már tényleg nem tudja (az enyém igen)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88396) adriankoooo válasza Kávé Kálmán (#88394) üzenetére


adriankoooo
senior tag

"9 bart akarnál nyomni a karral, akkor egyre nagyobb erőt kéne kifejtened (egyre kifacsartabb pozícióban)." Itt magamra ismerek egyenlőre. ;]

Had hozzak fel még egy ötletet: merülő forralóval nem lehetne előmelegíteni?

(#88397) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

pörköltem egy sidamo - jamaica blue mountain - etióp gesha villages megatriót, most bontok egy barna belga sört, úgyhogy per pillanat azt sem bánom, hogy pumpás gépem van :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88398) verti1


verti1
tag

Parci:

A víz csere a három hónapos Flair pályafutásom felénél volt kb. A leírt "hű-ha" érzés és a különbség a Flair javára az elejétől megvolt, nem a BWT hozta az igazi pluszt. A Norda elhagyásával csak az enyhe kesernye tűnt el. Mindig volt vele egy kellemetlen íz a kávéban és a számban a kávé után. Próbáltam Nordával, MG-s Nordával is, de ugyan az volt. Utána váltottam BWT kancsósra. Szóval volt előtte is tapasztalat. A GC-t mindig filter papírral használom. Egyébként egy PID-es, rézcsöves (OPV a rézcső előtt), szűkítős, tágulásival ellátott darab. Pumpa szabályzó nincs benne. A profil egy lassú felépüléssel kezdődik ugye, utána 9 bar és puff vége. Ez így is több mint az átlag, de nem olyan mint a szabályzóval azt tudom.

zolnagy:

Sajnálom, hogy nem akar össze jönni. Azt tudom felajánlani ha erre jársz akkor ugorj be és húzunk egy kávét. Várom a beszámolót minden esetre.

vilike:

Ki kell próbálni, sokkal több egy utazósnál az biztos. Örülök, hogy így felfutott a téma egyébként, de tényleg nem arról van szó, hogy én most itt meg akarom váltani a világot. Ezek az én személyes tapasztalataim. Ha valaki ilyenben gondolkodik akkor már elég sok infót találhat itt is róla.

(#88399) Parci válasza verti1 (#88398) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

pedig a filterpapír mögött nem hiszem, hogy csatornásodott volna a pogácsa, szóval ez így egyre misztikusabb nekem, főleg, hogy a vizet is kizárhatjuk. ráadásul úgy rémlik, hogy mérnök vagy, szóval még placebónak sem csúfolnám, amit állítasz.

na, majd a robottal tesztelgetek én is.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#88400) verti1 válasza Parci (#88399) üzenetére


verti1
tag

Ims kosár van hozzá. Gyönyörűek a pogik, nem csatornásodnak. Gondoltam én is, hogy csak bebeszélem magamnak, meg lila köd, de nem. 😀 Van egy “kontrol csoport”egyébként. Kedves barátom PID-es silvia, szűkítővel, tágulásival, flow control-lal mazzer mini-e-vel. Ő sokkal szkeptikusabb volt a Flair-rel kapcsolatban. Már majdnem vett egyet...😀

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.