Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88751) iatti válasza iatti (#88749) üzenetére


iatti
aktív tag

itt a graefen meg a mazzeren kívül nem nagyon ajánlanak semmit. graefem nem volt, mazzerem van, így mást én se tudok ajánlani ;)

(#88752) mismis válasza iatti (#88751) üzenetére


mismis
csendes újonc

Pedig igazából, ha nemzetközi fórumokon (vagy youtube) nézi az ember a mazzer/ macap m5 összehasonlítást, akkor a macap nem jön ki belőle rosszul.
Az nagyon jó, hogy itt személyes tapasztalatok vannak, azért lenne jó, ha macaposok (vagy la scala) használók is reagálnának.

[ Szerkesztve ]

(#88753) grizlisandor válasza yazoo1 (#88742) üzenetére


grizlisandor
addikt

Akárhányszor voltam, mindig volt. Amúgy megitt(#84051) grizlisandor[link] megírtam, hogy ha tervezett út volt előtte telefonon egyeztettem...

(#88739) mismis:
Én még olyat nem hallottam, hogy kést cserélt volna valaki a Graef-ban.

(#88754) sz.zs. válasza mismis (#88748) üzenetére


sz.zs.
senior tag

A CM8xx / 9xx darálókban már nincs alátétezési lehetőség, a CM70 / 80 / 81 / 702 esetében van. Előbbieknél a késtartó kosáron lehet állítani. [link] Amit így lehet kiszedni: [link]
Állítani nem azért kell, mert elkopik, hanem mert 1., szinte minden kávé más-más őrlési finomságot kíván.
2., a hőmérséklet, páratartalom stb. függvényében is változik az a finomság amit az adott kávé kíván
3., bejáratódik a kés
4., “döglik” a kávé
A kés élettartamától sem kell félni Graef esetében sem! Házi használat mellett 5-10 évet biztosan kibír ( ha nem kap kavicsot ).
CM702-höz egyébként 8e Ft egy késpár a márkaszervízben, tudom, mert szoktam venni.
Ja és az alátéttel való kalibrálás nem feltétlenül azért kell, mert elkopik a kés, hanem sok esetben gyárilag sem tudja az eszpresszó finomságot. Találkoztam már olyannal amelyikbe nem kellett, de olyannal is amelyikbe újonnan 3 alátétet kellett beletenni.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#88755) vicces1 válasza Dare2Live (#88746) üzenetére


vicces1
aktív tag

10ezer adagot Ti nem fogtok leőrölni sem a Graef-al se semmivel, (kb. soha) de nem is ez a lényeg. (Ha csak nem eladásra :D )

Amíg nem az lesz a lényeg, hogy esetleg ízben kiérezzetek különbséget, addig otthonra bőven Graef.
Mikor bemelegedtek vagy jön a "kell a plusz" de ez majd a hardcore része lesz, akkor úgyis jön a késztetés! :)

Szerintem kurva jó a Graef, nem is értem mitől, mert az a táncoló felső kés elég röhejes, mégis alig csinál egyenetlent és port.
Még a világos, kényes kávékhoz is be lehet lőni a többi tényező finomításával.
Alátétekkel sokáig lehet állítgatni.

-Ha lottón nyersz, akkor meg nem Mazzer és egy Graef-ot meg fölösleges eladni, mert nem az a 20ezer fog hiányozni. (azzal együtt, hogy mindkettőt használom)

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#88756) mismis válasza sz.zs. (#88754) üzenetére


mismis
csendes újonc

Reménykedtem valami hasonló válaszban. A Graef kés árát a Dunartis oldaláról vettem:

https://graef.hu/webaruhaz/tartozekok-es-kellekek/graef-kupos-kes-cm702-kavedaralohoz?id=251

Ha használtan vesz az ember Graefot, akkor az 5-8 év az simán megvan, ezért lehet, hogy nem is teljesen paranoia a késcserére gondolni.

(#88757) Bazsee71 válasza Dare2Live (#88746) üzenetére


Bazsee71
őstag

Pedig a kés élettartamát megadják, legalábbis az ipari őrlőknél. 500 kg-mal és napi 3 kávéval számolva 25 év. De szerintem a Graef kését sem 2-3 év elkoptatni, a tippem az lenne, hogy túléli a motort.
Kell keresni egy kávézót, ahol SJ-t használnak, és kóstolni egy kávét. Az ízbeli differencia is csak részben szubjektív.

mismis: Itt nem olvastam még olyat, hogy a kés kopása miatt kellett volna utánállítani az őrlőt. Eleve ezt miből állapítja meg valaki? A kávé, környezeti paraméterek sokkal jobban elviszik. Nem a bejáratással kevered? Az minden késnél fennáll, kell 5-10 kg mire beáll "üzemi" állapotra (kivéve, ha a gyártó ezt elvégzi).

(#88758) sz.zs. válasza mismis (#88756) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Graef márkaszervíz a Kávégép klinika, Bp.-en a Rejtő Jenő utcában van, ott szoktam kést venni hozzá 8e ft.-ért.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#88759) yazoo1 válasza Bazsee71 (#88757) üzenetére


yazoo1
tag

Így van!
500 kilót sosem Erik el az amatőrök,mint jó magam,aki magának nyomja..
Évi 10 kg kávéval számolva....meg ki sem érdemes számolni mert ahogy én is: eladtam 1.4 év után és beinvwsztáltam egy picit komolyabbra....mással is így lesz az elején...már aki mer kísérletezni..

(#88760) mismis válasza Bazsee71 (#88757) üzenetére


mismis
csendes újonc

Mostanában próbáltam venni egy használt többéves Graefot, és a tulaj mondta, hogy azért már sokkal odébb van a finombeállítás, mint az elején. Meg itt a fórumon is írta valaki, hogy idővel arrébb megy. Majd próbálom megkeresni.
Na jó, meg próbálom magam is igazolni, hogy miért nem akarok Graefot. Pedig a végén az lesz belőle.

(#88761) mdav88 válasza mismis (#88752) üzenetére


mdav88
senior tag

Macap Mxd-m van mar egy ideje. Mazzert(Sj-t es Major-t) valtott. En azota is elegedetten hasznalom, nagyon kenyelmes, nagyon finoman allithato, keves pangoval operal.

Azt szoktak mondani, hogy a keshez kepest gyenge a motorja es megakadhat, de ez kb egy ev alatt egyszer sem kovetkezett be. En a reszemrol az ajanlottak koze tennem. Egyeduli hatran a nehezkes kes beszerzes lehet, de nekem pl sikerult eredetit rendelni hozza az expolygonban.

(#88762) mismis válasza mdav88 (#88761) üzenetére


mismis
csendes újonc

Hát ez az árkategória az én igényeimhez egy kicsit túlzás lenne, de köszönöm a visszajelzést.
------------
Dózeres készüléket lehet úgy használni, hogy egyszerre csak egy adagot töltök bele, és annyit is nyerek ki?
Ezen a videón például bemutatnak egy hasonló használatot, de nem hiteles, mert előtte majdnem teleőrölték a tartályt.

https://www.youtube.com/watch?v=ruqgxt95TTY

Úgy tűnik nekem, hogy egy dózeres gép kabaőrlővé alakításakor a garat adottságai miatt nem lehet az ember biztos a végeredményben a pangó őrlemény mennyiségét illetően. A gyártóknak maguknak is nehéz ez az a
átalakítás, és a dózer nélküli gépváltozatok általában ezért tartanak vissza több őrleményt, mint a dózeresek.

De ha a dózer megtartásával is lehet csak egy adagot betölteni és darálni, akkor nem muszáj megszabadulni tőle. Vagy én túl naív vagyok?

(#88763) mdav88 válasza mismis (#88762) üzenetére


mdav88
senior tag

Azt nem mondtam, hogy en annyiert vettem😂
Dozerbol sem lehetetlen, xsak idoigenyes kinyerni, illetve a garatban ugyanugy ottmarad.

(#88764) adp válasza Bazsee71 (#88757) üzenetére


adp
őstag

Ez síktárcsásra vonatozik? pont agyaltam 1-2 hónapja vajon meddig bírja a ZM kés

(#88765) sz.zs. válasza mismis (#88762) üzenetére


sz.zs.
senior tag

... és amire még figyelni kell: a karbaőrlőssé alakítás nem csak abból áll, hogy levesszük a dózert és ráfaragjuk a tölcsért, egyéb alkatrészek is kellenek. Pl. motortakaró lemez, kartartó villa.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#88766) Tomi_Sci


Tomi_Sci
őstag

Most találtam rá itt a topikban erre a Garai Zero vízre. Miben jobb ez, mint a desztvíz? (a RO mechanizmus megvan, csak az értelme nem, hogy miért venne valaki ilyet palackban)
Használja valaki?

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#88767) KVfun


KVfun
csendes tag

Korábban volt már sokszor szó a disztribútorokról. BF-re és Karira kaptam egy pár AVX-es dolgot. Megosztom a tapasztalataimat:

1. Fém szűrőkosár magasító. Korábban volt már róla szó, egyáltalán nem passzos, az IMS szűrőről leesik, a Strada szűrőn is nagyon lötyög. Mégis van két előnye a használatának. Egyik hogy amikor vendégeim vannak nem cikiznek a play-do gyúrmás dobozból készített miatt. A másik meg hogy a gyúrmás belül csatlakozik a szűrőkosárhoz, tehát amikor kiveszem, akkor a pogácsa szélét eléggé meggyötri. Ez meg felül ül a kosáron. Értékelése: 6/10.

2. 600 ml hegyes csűrő kancsó. Ennek le volt törve a füle már a dobozban, valószínűleg hétfői műszakban készült. Fül nélkül kipróbáltam és már elsőre jobb habot tudtam csinálni, mint a korábbival. Valószínűleg mert keskenyebb, magasabb, mint a korábbi, jobban átforgatta a tejet. A hegyes csőrrel is jobban sikerült rajzolni. Ha a fület felhegesztetem akkor jó lesz. Ért: 7/10

3. AVX ék alakú disztribútor: Ezt vártam a legjobban. Ránézésre ez is a hétfői műszakban készült. Mintha elfelejtettek volna símító fogást venni megmunkálásakor. Nagyon durva a felülete. Állíthatósága egyszerű, szinte elsőre eltaláltam a jó beállítást. Valószínűleg a durva felülete miatt nagyon sok őrlemény feltapad rá. Ezt nem tudtam megszüntetni, így a feltapadt kávét vagy lesöpörtem a végén a pogácsa tetejére vagy a kukába. Viszont a tamperelésnek határozottan jót tett a használata. Amióta használom egyszer sem spriccelt a feneketlen kar. Előtte ezért előfordult néha. És még egy pozitívum. Fragola féle maroktampert használok (v2) és korábban az alsó éle feletti szűkületre mindig felkúszott az örlemény és oda is tapadt. Mivel most elősímítva megy rá a tamper ez szinte teljesen megszűnt. Tehát a feltapadt kávé mennyisége megmaradt (anyagmegmaradás törvénye?!) csak a technológiában eggyel korábbra került, ami sztem jó mert a tamperelés után már nem szerettem visszaszórni a tamperre feltapadt maradékot. Ért: 8/10. Ha nem tapadna fel 10/10 lenne.

4. Szilikon tamper alátét. 700 Ft-ért hibátlanul és sallangmentesen teszi a dolgát. 10/10.

(#88768) Teeo76


Teeo76
újonc

Sziasztok.Van egy Leleit Viktoria PL91T tipusu kávégépem szeretném eladni ,de előtte átvizsgáltatnám fej ,bojler átvizsgálása esetleg szilikoncsőcsere ha szükséges. Kit tudnátok ajánlani?

(#88769) SlayerSub


SlayerSub
tag

Valaki le tudná röviden írni a citromsavazás mikéntjét? Nyilván van elképzelésem, de olyan kérdések merültek fel számomra mint; mennyi citromsavat raktok a vízbe, a tisztitást is Verá-val csináljam, vagy arra jó a csap víz, mennyi hagyátok állni a rendszert és stb..
Köszi
:R

(#88770) do0gpwn


do0gpwn
újonc

Ha esetleg érdekelne valakit, eladó az evo-m
https://hardverapro.hu/apro/gaggia_evolution_opv_spv_fix/hsz_1-25.html

(#88771) mismis válasza SlayerSub (#88769) üzenetére


mismis
csendes újonc

25% citromsav, 10% tejsav, 65% víz.

https://www.segafredo.com.au/wp-content/uploads/2015/05/Gaggia-Descaler-Saftey-Data-Sheet.pdf

Tömény tejsavat a vidéki kis patikákban lehet kapni (1 dl 800 Ft). Elvileg csak higítva adhatják ki, de nekem nem akadékoskodtak.
A Classichoz 250 ml-t kell csinálni, az egészet a víztartályba tölteni, és a tartályt feltölteni vízzel.

[ Szerkesztve ]

(#88772) Bazsee71 válasza SlayerSub (#88769) üzenetére


Bazsee71
őstag

2 csapott evőkanál citromsavat szoktam adni 1 liter langyos csapvízhez (így könnyebben feloldható). PID-et belövöm 60 fokra, felrakom a kart vakszűrővel, indítom a pumpát és nyitom a gőzcsapot. 1,5-2 dl-t átfolyatok, majd leállítom 10 percre, amíg el nem fogy az oldat. Utána 1 liter tiszta vizet is átnyomatok rajta lépcsőkben.

(#88773) mismis válasza SlayerSub (#88769) üzenetére


mismis
csendes újonc

Itt bemutatják:

https://www.youtube.com/watch?v=9ZjP4cDFLgE

Van, aki itt is vakszűrőzik egy kicsit, hogy ott is kitisztuljon.
Ha nincs pid, vigyázni kell, hogy ne melegedjen fel teljesen.

(#88774) Ludovicus válasza mismis (#88760) üzenetére


Ludovicus
aktív tag

Én nemrég adtam el a Gfaef-emet két és fél év használat után. Két alátéttel kezdtem és néggyel adtam el (a gyári zacskóban még maradt egy felhasználatlan). A kések bekopásán szerintem már túl vagyok, mert kb. 25-30 kiló ment át rajta. Nálam is az volt a folyamat, hogy az a néhány fokozat, amit használtam kávétól és finombeállítástól függően fokozatosan tolódott a nullához, majd az "alá" ment. Ekkor bekerült egy újabb alátét, amivel nyertem 7 fokozatot.

(#88775) kisati748 válasza mismis (#88773) üzenetére


kisati748
csendes tag

Sziasztok!
Ugyan így csináltam én is csak 50fokra állítottam a pidet.
Pár napja csináltam, azóta amikor elindulás a fűtés a fűtőszál sistereg.
Maradhatott még vízkő benne? A fűtőszálról nem szedte le rendesen?
Valami ötlet?

"Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."

(#88776) vicces1 válasza KVfun (#88767) üzenetére


vicces1
aktív tag

El kell ismeri, Te aztán pozitívan állsz hozzá! :K

4-ből 3 silány minőségű termék abból az egyik törött-selejt.
Ráadásul még egy darab hibátlan szilikon, mi kellhet még.

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#88777) szuszinho


szuszinho
őstag

Sziasztok,

Eladom Graef CM702 őrlőmet dobozában, minden tartozékával. 2018 augusztus 27-i vásárlás, 2 év garanciával. Kevesebb, mint 1 kg kávé ment át rajta havonta.
Ár: 23.000.-

(#88778) SlayerSub


SlayerSub
tag

Köszönöm a válaszokat!

(#88779) mismis


mismis
csendes újonc

Erről az őrlőről mi a véleményetek? Állítólag egyáltalán nem rögösít, a mérete ideális, és nagyon jól néz ki. Az árat most ne nézzétek, mert az úgyis képlékeny.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#88780) sutszi


sutszi
veterán

Etióp Yirgacheffe-et keresek. Régebben volt a Csészényiben, de már jó ideje nincs. Annak volt egy nagyon egyedi jellegzetes íze...(kicsit szilvás jegyek) amit azóta sem találtam meg más forrásból.Tudtok ajánlani valami jó forrást?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#88781) sz.zs. válasza sutszi (#88780) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Nemtom melyik yirgának lehet még hasonló íze, de a Roastopus Siren az eléggé szilvás.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#88782) Bazsee71 válasza sutszi (#88780) üzenetére


Bazsee71
őstag

Yirgacheffe egy régió etiópiában, nagyon nagy a szórás pl. feldolgozó állomás függvényében is, illetve nem garantált, hogy évről évre ugyanazt a minőséget kapod. Sajnos ez ilyen.

(#88783) mismis válasza mismis (#88779) üzenetére


mismis
csendes újonc

Eszerint a review szerint a Bezzera BB005 egy igen jó őrlő:

[link]

"Az őrlési eredmény meglepően jó. A pangás ugyanolyan szintű, mint a Varióé, és sokkal jobb, mint az Eurekáé. Az elekrosztatikája valszeg a nagy fém kiömlőnyílás miatt a Varióénál is jobb. WDT sem szükséges a csatornázódás elkerülése érdekében (ellentétben az Eurekával). És a legfontosabb az íz: A Varóhoz hasonlóan a Bezzera is jobban kiemeli a virágos ízvilágot, mint az Eureka. Az ízvilág a Luxéra emlékeztet.
Konklúzió: great grinder"

(#88784) bl4ze válasza vicces1 (#88776) üzenetére


bl4ze
veterán

ja ez elég kemény azért :O

.:. bl4ze .:.

(#88785) iatti válasza KVfun (#88767) üzenetére


iatti
aktív tag

én is vettem avx ék alakú egyengetőt :O ,nekem se tetszik hogy tapad rá.most megpróbálom megpolíroztatni a felületét.

(#88786) Keresztapper válasza iatti (#88785) üzenetére


Keresztapper
senior tag

Nem fog segíteni rajta. El kell mosni viszonylag gyakran, az segíthet valamennyit.

http://palscoffeetech.com/

(#88787) John3:16 válasza mismis (#88779) üzenetére


John3:16
csendes tag

Ez egy fém kivitelű, fokozatmentes kiskúpos késes daráló. Ránézésre a kése is minőségi darab. Valószínűleg őrleményminőségben közel áll hozzá a szintén kiskúpos Graef CM702, de ez jóval drágább.
Rajtad áll, hogy hajlandó vagy-e kifizetni a - vélhetően - tartósabb konstrukciót és a fokozatmentességet majdnem háromszoros árért. A képeken nem látok jelölést az állítógombnál, így lehetséges, hogy macerás a használata azaz nehéz lesz visszatalálni egy előzőleg kikísérletezett őrleményfinomságra.

Amúgy tényleg jól néz ki. :)

(#88788) adriankoooo


adriankoooo
senior tag

Pár nap tapasztalata után, Phoenix: 1.4 - 1.4.5 körül kapok "megfelelő" eredményt (Kávékalmár és egy AVX kávéval próbálva). Bár nem tudom, szemre nekem kicsit rögös az őrlemény, de 1.5-nél már túl gyors a lefolyás. Szétszedtem, hogy lehet -e valamilyen hiba, de ez olyan szögegyszerű szerkezet, hogy nem látom, hogy hol lehetne benne hiba. Lényegében van a ház, egy tengely, rugó, két csapágy, meg a kúpos kések. Meg felül az állító/rögzítő csavarok.

[ Szerkesztve ]

(#88789) mismis válasza John3:16 (#88787) üzenetére


mismis
csendes újonc

Köszi a választ. Tehát a Graef sem rögösít egyáltalán?

(#88790) John3:16 válasza sutszi (#88780) üzenetére


John3:16
csendes tag

Nem etióp, de anno jópár zacskóval elfogyasztottam ebből a costa ricai kávéból
(Granitos de Ortiz Esperanza)
https://www.steamhouse.hu/esperanza
Ez is enyhén szilvás, balanszos, gyümölcsös kávé finom savakkal.

Meg ami nagyon odavert két éve, az egy HasBean Etióp: Ana Sora Guji
https://www.hasbean.co.uk/collections/africa/products/ethiopia-ana-sora-n

De ahogy bazsee71 megjegyezte, sajnos nagy a szórás mind feldolgozómalomban, mind évjáratban.

Én a PallYotz-féle sárgabarackos Yirgát sírom vissza, ami (talán) anno az Apricot Illusion-ben is volt. :D

[ Szerkesztve ]

(#88791) John3:16 válasza mismis (#88789) üzenetére


John3:16
csendes tag

Őszintén szólva nem emlékszem rá. Az volt az első darálóm. A jelenlegi tulajok majd megmondják a tutit.

(#88792) mismis válasza John3:16 (#88791) üzenetére


mismis
csendes újonc

Várom... Hátha ez a Bezzera tud is valami pluszt az őrleményminőségben, végülis nem a dísztárgy kategóriában jelent meg a hirdetés.

(#88793) sutszi


sutszi
veterán

sz.zs. & Bazsee71 & John3:16 : Köszi. :R Megpróbálok ezek közül dönteni akkor próbaképpen. Az világos, hogy ez egy régió és sok tényező befolyásolja az ízt... csak próbáltam valahogy megtalálni újra azt az ízhatást.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#88794) Mano66 válasza mismis (#88779) üzenetére


Mano66
senior tag

Az én Fio F4E Nano-m landolt nála.Mivel kis kúpos,hangos.A feleségének úgy tudom az nem tetszett.Színpatikus,korrekt vevő,szerintem eladóként is az lesz,ha megveszed tőle.

[ Szerkesztve ]

Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.

(#88795) mismis válasza Mano66 (#88794) üzenetére


mismis
csendes újonc

Igen, mondta, hogy most Fió-ja van. A Bezzeráról mit mondott?
De más is árul ilyet.

[ Szerkesztve ]

(#88796) Pandras61


Pandras61
csendes tag

Műszaki segítséget szeretnék kérni. Gaggia Baby a következő hibát mutatja. A fejből a szivattyú indításakor nem szépen esőszerüen, hanem fröcsögve mintha gőzzel keveredett víz jönne. Vagy levegős víz, de inkább gőz mert a bekapcsoláskor még nem, de 2-3 perc elteltével már ez a kép. A gép rendszeresen takarítva(tersonet és citromsav), kizárólag lágy vízzel üzemeltetve.
Megköszönöm ha tudnátok segíteni hol keressem a hibát.

(#88797) mismis válasza Mano66 (#88794) üzenetére


mismis
csendes újonc

Mi számít kiskésnek? A Graefnak, ha jól tudom kb. 30 mm átmérőjű kése van (a legszélesebb ponton mérve), a Bezzeráé 48 mm. Ez nem igazi különbség? Vagy ez ugyanakkora, mint Graefé? Bezzera kés:
https://www.home-barista.com/grinders/bezzera-bb005-best-value-grinder-t41830-10.html

[ Szerkesztve ]

(#88798) Alg


Alg
veterán

Világos pörkölésű kávét próbálok főzni PID-es Lelit Annán.

16gr be/ 33gr ki ~33mp alatt, PID 93 fokon és citromlé + minimális crema.
Merre menjek vele? Hőfokot emelnék elsőre...

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#88799) mismis válasza Dare2Live (#88732) üzenetére


mismis
csendes újonc

A Graef cm702 most tényleg nincs raktáron az akciós helyeken, de pl. a Dunartisnál (és sztem a Masterónál is) vesznek fel rá rendelést 29900 Ft áron. Most kérdeztem meg. Én még nem rendeltem.

(#88800) bluesfan válasza Alg (#88798) üzenetére


bluesfan
tag

Ha tényleg világos pöri, akkor hőfokkal akár 103-ig is felmehetsz és szerintem az őrlemény mennyiségét is növelheted egy kicsit, de első lépcsőben a hőfokot told csak feljebb.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.