Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1251) t256 válasza Atesz 666 (#1248) üzenetére


t256
őstag

Hirtelen nem tudom, melyik kapszulás géphez, de lehet kapni egy kiegészítő kapszulát, amibe őrölt kávét tölthetsz, berakod a kapszula helyére és lefőzi Neked ugyanúgy.
Hogy pontosan melyik gyártó kiegészítője, egy nálam tapasztaltabb kolléga mindjárt megválaszolja (remélem).
Abba töltögethetnéd a segafredo espressot. :)

Egyébként az egyik szupemarketben láttam segafredo intermezzo podot, vagy kapszulát. sajnos annyira nem értek a kapszulás/podos rendszerekhez.

Felmerül a kérdés, hogy ha nem akarsz lemondani arról a kávéról, akkor miért kell neked kapszulás kávéfőző?

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#1252) biker válasza t256 (#1251) üzenetére


biker
nagyúr

nespresso: coffeduck
rakás szar, kb 5g fér bele, vettünk párat... hig barna lötty lesz, nem kv

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#1253) d@minator válasza Atesz 666 (#1242) üzenetére


d@minator
addikt

Tesztekben a Nespresso a legjobb. Csak egy boltjuk van inkább kiszállítanak. Amit én iszok kapszulát azt a kávézóban darálós Lavazza-hoz tudnám hasonlítani. A Szarvasi féle Segafredo az más tészta. :)

[ Szerkesztve ]

(#1254) bbuffy


bbuffy
senior tag

Csibó kapsulás kb. Raklap sz@r, a neszpresszo meg a lavazzablú ér vmit. De egyik sem nagy varázslat, ennek fejében legalább piszok drága.:))

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#1255) Atesz 666


Atesz 666
aktív tag

-Mindegy, én holnap délután bemegyek az Árkád-ba a Tchibo KV-zóba és meg kóstolom,annyit szerintem megér a történet,bár régebben a családban sokszor ittuk a Tchibo kv-it és egész jók voltak..

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#1256) -HajTömeg- válasza Atesz 666 (#1255) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

A kapszulás gépek és a Tchibo kávé kommersz kategóriába tartoznak.
Ne várd,hogy ezeket ajánlják... :)
Viszont ha nem vagy nagy kávé fogyasztó, akkor neked jó lehet.
Nálunk pl kb 2 nap alatt fogyna el egy 10es kapszula csomag, az meg kicsit drága.
Arról nem is beszélve,hogy engem speciel baromira idegesít a kapszulás gépek okozta környezetszennyezés.
Azon csodálkozom,hogy ezt még senki se tiltotta be.
Nevetséges,hogy mennyi szemetet termelnek...

[ Szerkesztve ]

Alias: Júzer error

(#1257) Atesz 666 válasza -HajTömeg- (#1256) üzenetére


Atesz 666
aktív tag

Üdv.

-Egyáltalán nem várom el senkitől ,hogy ezt vagy azt ajánlják csak a tapasztalatokra vagyok voltam kíváncsi.. :U
-És a sok szemét alatt mit értesz..? :F
-Mert tudtommal a kapszulák tégelye műanyagból van a záró fólia meg asszem alumínium,tehát szelektíven lehet kezelni.. :U :F

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#1258) -HajTömeg- válasza Atesz 666 (#1257) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Hát ez a kettő együtt jár szóval le kell tépkedned róla a fóliát ha szelektíven akarod gyűjteni,de nekem úgy az egész rendszerrel van gondom.
Munkahelyemen kapszulás van és rossz látni,hogy mennyi szemetet termelünk csont fölöslegesen ezzel a sok üres kapszulával...
De ez lehet,hogy csak az én hlyeségem.. :U

Alias: Júzer error

(#1259) Dorien válasza -HajTömeg- (#1258) üzenetére


Dorien
veterán

OFF:

"Kezdeném egy, a magyar fül számára értelmezhetetlen mondattal. A városban, amelyről szó lesz, kevés a szemét. Szó szerint! Nincs elég belőle. Úgyhogy a város vezetése szemetet importál. Részben Angliából, elég sokat Svédországból, de most már Amerikából is – hajón szállítva.

Szemetet!

A tengeri transzport ugyanis olcsó, így aztán ezertonna-szám érkezik a szemét a norvég fővárosba. Oslóról van szó, most már elárulom, ott panaszkodnak arra, hogy nincs elég szemét.

Az észak-európai mentalitás, az újrahasznosítás, a jövőbelátás mostanra ugyanis azt eredményezte, hogy Oslóban a központi fűtés, például az iskoláké, mind-mind szemétégetésen alapszik. Arrafelé újrahasznosítják és energiává alakítják még a mérgező szennyezőanyagokat is, olyan futurisztikus technikával, hogy a város levegője a világ egyik legtisztább lélegzetét ajándékozza az ott élőknek.

Az észak-európaiak „szemétből energiát” programnak hívják azt a fejlesztést, amely vészes hiányhelyzetet okozott. A svéd, a norvég és a finn szemétégető és energiaellátó rendszer évi 700 millió tonna szemetet képes elégetni, miközben ennek a három országnak a lakossága együttvéve is „csak” 150 millió tonna szemetet termel. A „csak” szót azért tettem idézőjelbe, mert a probléma tényleg súlyos. Hiszen az energiaellátó és fűtőrendszer kapacitásait arrafelé az elmúlt években úgy alakították ki, hogy azt feltételezték: jön majd szemét bőven.

Micsoda probléma, ugye?

Azért lesz hideg a norvég iskolákban, mert apu és anyu nem szemetel eleget otthon. Így aztán az oslói városvezetés jobb híján szemetet vásárol, a már említett helyekről. A szemétimport lebonyolítói azért szervezik gőzerővel az amerikai szállítmányokat, mert hosszú távon egyelőre csak az a „piac” tűnik stabilnak. A norvégok lebiggyesztett ajakkal panaszolják, hogy most már a németek is kezdik túlépítkezni magukat szemétégetőkből, az osztrákokról pedig már jobb nem is beszélni. Lassan nem marad Európában elég szemét ahhoz, hogy legyen mit újrahasznosítani.

Kelet-Európa, a mi térségünk egyelőre nem került szóba, mert innen túl drága lenne szemetet szállítani. Pedig vihetnék, csak sajnos teherautóval, a jelenlegi benzinárakon, nem gazdaságos. Az óceánon át viszont megéri, a tengeri szállítás gazdaságosabb, olcsóbb, ha szeméttonnákra vetítjük. Amerika dobálja csak nyugodtan továbbra is ki minden kávézó összes papírpoharát, műanyag kanalakat és tányérokat az olcsó étteremhálózatokban, éljen, éljen, jól jön mindez Norvégiában.

Ide jutott a világ.

A szemétről most már úgy beszélnek, mint értékes „nyersanyagról”. Olvasom a külföldi lapok gazdasági hírei között, hogy a szemétpiac növekvő ágazat, érdemes belefektetni, szemétgyűjtő vállalatokat létesíteni, logisztikát szervezni, országhatárokon átívelő cégeket alapítani. Az oslói panaszok legbizarrabb vetülete valószínűleg az, hogy Norvégia amúgy tele lenne másféle energiahordozókkal is. Az Északi-tenger olajkészleteinek köszönhetően olajexportőr, óriási gázkészletekkel rendelkezik, miközben a hegyekben 1100 vízerőmű áll a rendelkezésére.

Ki gondolta volna a mai, környezettisztaságért aggódó korban, hogy néhány európai város vezetése lassan azt kéri majd a polgáraitól, hogy szemeteljenek sokat és bátran.

Ha télen nem akarnak fázni…" (Frei Tamás)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#1260) bbuffy válasza -HajTömeg- (#1258) üzenetére


bbuffy
senior tag

A nespresso például visszaveszi a patronokat, ha összegyüjtöd.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#1261) No.01 válasza bbuffy (#1260) üzenetére


No.01
őstag

Jo tudni... pedig anno kidobtam vagy 2-300-at biztosan... :B

(#1262) -HajTömeg- válasza Dorien (#1259) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Hát én a magam részéről Freinek azt se hiszem el,amit kérdez :)
Persze ettől függetlenül biztosan léteznek jó kis szemét újrahasznosító üzemek,de melléktermék mindig keletkezik.
Tehát valamennyire ezek is szennyeznek.
Ráadásul ahogy írtad ezek az üzemek a világ szemetének kis részét képesek visszaforgatni
Nem vagyok bigott természetvédő, egyszerűen csak idegesít,ha azt látom,hogy tök fölöslegesen termeljük a szemetet...

bbuffy És újrahasznosítják?
Meg hát ki fogja ezt visszavinni...? :)
Gondolom az E.U. ban így le vannak fedve, ők nem szennyeznek, mert visszavennék...
Ha lenne olyan elvetemült,aki pénzt és időt nem sajnálva visszaviszi hozzájuk.

De nem akarom szétoffolni a totyikot,csak egy meglátás volt.

[ Szerkesztve ]

Alias: Júzer error

(#1263) No.01 válasza -HajTömeg- (#1262) üzenetére


No.01
őstag

Ez mar eleg OFF de halkan megjegyzem h a tolunk nyugatabbra levi civilizaciokban ezek a dolgok lenyegesen jobban mukodnek. Nalunk pl 5 fele kell szelektalni a szemetet papir, uveg, muanyag, zold szemet es normal ugye.de igazabol van egy 6. is megpedig a fem flakonok (az elemekt, festekeket es a textil dolgokat mar megsem emlitem mert alapveto)
Az, h a tejfolos dobozt nem csak kidobod a kukaba, hanem eloblited leszeded a zaro foliat ill eltavolitod a papir csomagolast, h tenyleg csak a muanyag maradjona vegere mindnekinek normalis dolog, de amig a fejekben gond van addig nincs mit tenni.

(#1264) krx21 válasza No.01 (#1263) üzenetére


krx21
nagyúr

Én úgy látom, hogy a szelektív hulladékgyűjtés mögött nem a környezetvédelem áll, hanem az csak ürügy...
Az igazi motiváció az, hogy az egyébként veszélyes hulladékot gyártó multik, így visszakapnak a nyersanyagból valamennyit! Szerintem ez az egésznek a mozgatórugója! A környezetvédelmi részét (persze ebben is van igazság) meg előadják nekünk, hogy szinte akarjuk is csinálni! Minket tesznek felelőssé, hogy a multik környezetszennyező anyagokat bocsájtanak ki... Ez olyan, mintha a szennyezett levegőt légtisztító berendezésekkel akarnánk javítani, közben az autók füstjével meg nem foglalkoznánk! Nevetséges nem? A problémát a gyökerénél kell kezdeni, a többi csak felületi kezelés... Gyorsan lebomló anyagokkal dolgozni már megoldott, de ez olyan mint az olaj, addig szennyeznek vele, míg el nem fogy, vagy míg meg nem fullad mindenki, mert így kényelmes...

Kalandor: ok

Kávé! Az jó! ;]

[ Szerkesztve ]

(#1266) Atesz 666


Atesz 666
aktív tag

Üdv mindenkinek.

-Nagyon kivan halva ez a topik...
-Amikor rá találtam erre a topikra azt hittem pörgősebb lesz... :F :Y

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#1267) -HajTömeg- válasza Atesz 666 (#1266) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Nagyjából mindent átbeszéltünk :))

Alias: Júzer error

(#1268) Atesz 666 válasza -HajTömeg- (#1267) üzenetére


Atesz 666
aktív tag

Üdv.

-Értem..
-Akkor ezek szerint én a legutolsó előtti pillanatban csatlakoztam be... :U :D

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#1269) tariattila válasza Atesz 666 (#1268) üzenetére


tariattila
veterán

volt már halott régebben is... :DDD

be kell dobni valami témát és majd indul... :))

pl.: nincs valakinek valami jó olasz kapcsolata? :U

[ Szerkesztve ]

(#1270) Atesz 666 válasza tariattila (#1269) üzenetére


Atesz 666
aktív tag

-Értem ,akkor én pont egy csend fázist kaptam el.
-Én arra lennék nagyon kíváncsi,hogy vajon Ausztriában is csak ilyen vagy ennyi a Tchibo kapszula kínálat(a) vagy választék mint nálunk...? :F

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#1271) radi8tor válasza Atesz 666 (#1270) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

[link]

⭐ Stella

(#1272) Atesz 666 válasza radi8tor (#1271) üzenetére


Atesz 666
aktív tag

Köszi,
-Pár perce én is rátaláltam erre...
-Kollégám meg a felesége szokott menni néha Ausztriába majd bekéreckedek az egyik útjukra,mert ahogy látom nem kevéssel több jobb a választék kint..

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#1273) Musicbox


Musicbox
tag

Punto It Marrone szemes kávé eladó 1900,- ft/kg áron, személyes átvétel :
1048 Bp. Bőröndös u. 12 Gyöngy ABC

(#1274) No.01 válasza tariattila (#1269) üzenetére


No.01
őstag

Olasz? Minek? Ezt csekkold mar rendeltem parszor. nem olcso, de van 1-2 igazi gyongyszemuk :K

(#1275) Musicbox válasza No.01 (#1274) üzenetére


Musicbox
tag

és ez minek? :C

(#1276) No.01 válasza Musicbox (#1275) üzenetére


No.01
őstag

Nem ertem a kerdest? :U gyumolcsos, egyedi, karakteres... hibatlan.

(#1277) Musicbox válasza No.01 (#1276) üzenetére


Musicbox
tag

ugyanolyan, mint az Olasz minek!

(#1278) No.01 válasza Musicbox (#1277) üzenetére


No.01
őstag

Ja ertem mar. Hat ha mondasz hasonlo gyumolcsos aromaju mindig frissen porkolt (max 1 honap, de volt h 1 hetes volt csak) kave forrast olaszbol aki ilyen gyorsan es megbizhatoan szallit akkor azt mondom ok.
Nekem az a keves tapasztalatom ami volt az olasz webshopokkal az finoman szolva is csapnivalo.
Igergetes az megy rendesen, de a valosag sajnos sokszor kiabrandito...

(#1279) bbuffy válasza No.01 (#1278) üzenetére


bbuffy
senior tag

Olaszt nem, DE Has Bean. Angol, gyorsan itt van, és nagyon jó.

http://www.hasbean.co.uk/

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#1280) No.01 válasza bbuffy (#1279) üzenetére


No.01
őstag

Az en linkem is angol... de meglesem hatha talalok v.mi finomsagot. koszi a linket ;)

(#1281) tariattila válasza No.01 (#1274) üzenetére


tariattila
veterán

nem kávé! ... gép!... :DDD

(#1282) d@minator


d@minator
addikt

Szerintetek ez eredeti? [link]

(#1283) radi8tor válasza d@minator (#1282) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Hogyne lenne az. Shopline nem ilyen garázscég.

⭐ Stella

(#1284) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Van egy Technosystem Blitz COFFEE & CAPPUCCINO 510 PRO típusú olasz kávégép. Van esetleg olyan aki ismeri ezt a gépet, illetve mondana róla pár szót? Esetleg magyar nyelvű használati van valahol a neten, vagy kizárt? Csak angol német olasz..?

Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#1285) d@minator válasza radi8tor (#1283) üzenetére


d@minator
addikt

Kóstolta már valaki?
radi8tor1: köszi az infót lehet egyszer bepróbálom. Egyszer élünk. :-) Lehet nem is jó.

(#1286) jookomak válasza d@minator (#1285) üzenetére


jookomak
őstag

Kóstoltam kopi luwak-ot, valóban nagyon jó kávé. Valahogy olyan teljesen selymes, letisztult, szinte minden mellékíztől mentes. Igazi kávé. Nem keserű, nem savanyú, jó. Egyszer ki kell próbálni.

(#1287) d@minator válasza jookomak (#1286) üzenetére


d@minator
addikt

Pont olyan szeretek. :-) Gourmet Caféban milyen árban lehet egy csészével?

(#1288) jookomak válasza d@minator (#1287) üzenetére


jookomak
őstag

Pampas argentin steak house-ban ittam ezeröccázé... :O

(#1289) Dorien válasza jookomak (#1288) üzenetére


Dorien
veterán

Annyiért már akár jó is lehet... :))

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#1290) d@minator válasza jookomak (#1288) üzenetére


d@minator
addikt

Többre gondoltam. A net valami londoni üzelházat dob ki ott 16000Ft/csésze. 1500-ért egész baráti az ára. :D

(#1291)



senior tag

A Metróban most ezek a gépek vannak akciósan:

Profi Cook ES1008 19.000 Ft

Saeco Focus HD8323 24.000 Ft

Ezek közül melyiket érdemes megvenni? (már ha egyáltalán .. :) )

(#1292) krx21 válasza (#1291) üzenetére


krx21
nagyúr

Ki kellene próbálni... Nem hiszem, hogy sok fórumtársnak van a két géppel összehasonlítási tapasztalata...
Egyébként egész használhatónak tűnnek... Ha kipróbálni nem is lehet, akkor tekintsd meg őket élőben és amelyik minőségibbnek tűnik azt válaszd...

(#1293) -HajTömeg-


-HajTömeg-
őstag

Bár lehet a másik fórumról is sokan írtok ide, itt is felteszem a kérdést.
Ha szeretnék a lehetőségekhez képest jó eszpresszót inni itthon, de nincs rá 80-1000 ezrem, csak kb. 20-30, mondjuk egy GG EVO-ra, akkor bele se kezdjek az egészbe, mert őrlő, tamper, pid stb. nélkül nem érdemes?
Vélemény? :U

Alias: Júzer error

(#1294) Dorien válasza (#1291) üzenetére


Dorien
veterán

A Saeco-ról jókat írtak a fórumban.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#1295) krx21 válasza -HajTömeg- (#1293) üzenetére


krx21
nagyúr

Az őrlő, mondjuk elég fontos... De azért lehet készíteni egész kellemes kávét, olcsóbb készülékekből is...
Hagyományos karos eszpresszó gépet válasz...

(#1296) -HajTömeg- válasza krx21 (#1295) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Igazából a választható gépeket már sokszor átbeszéltem.
Általában Gaggiát ajánlották, ha 20-körül szánok rá,akkor abba max az EVO fér bele.
Tudom,hogy fontos az őrlő, a dolgoknak igyekeztem utánaolvasni,de sajnos egy jó ára 30 körül mozog, ez meg így együtt nekem sok.
Elgondolkodtam,hogy ha viszont ennyit nem tudok rá szánni,akkor a gépet is hagyjam a túróba,mert nem lesz érezhető a változás a mostani 2dl-et lefőző ufesámhoz képest? :)

[ Szerkesztve ]

Alias: Júzer error

(#1297) krx21 válasza -HajTömeg- (#1296) üzenetére


krx21
nagyúr

Azért lesz különbség! Az őrlőt meg ráérsz később is megvenni...

(#1298) válasza -HajTömeg- (#1296) üzenetére



senior tag

10 körül vehetsz kézi örlőt egy darabig jó az, legalább megdolgozol a kávédért. ;]
Nekem Hario Skerton van , 2-3 perc alatt le lehet darálni egy adagot, úgyhogy nem vészes

(#1299) -HajTömeg- válasza (#1298) üzenetére


-HajTömeg-
őstag

Ezzel nem lenne gondom.
MInőségre szerinted jó az így őrölt kávé?
Állítható az őrlés minősége?

Alias: Júzer error

(#1300) bbuffy válasza -HajTömeg- (#1299) üzenetére


bbuffy
senior tag

Jó is lehet, viszont kell némi mazochista hajlam hogy minden alkalommal kézzel darálj. Hosszú távon csak fanatikusoknak.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.